Találatok a következő kifejezésre: Ha magánvállalkozó és nemrég (1 db)

Ha magánvállalkozó vagyok, és nemrég terhes lettem, milyen jutattást fogok kapni?

(még csak 8 hónapja vagyok magánvállalkozó) (elotte nem dolgoztam még, csak 20vagyok)

Legjobb válasz: Szerintem jár Neked a gyed, csak kérdés, hogy mennyi. Van egy javaslatom: keresd meg Horváthné Mónikát (tb- szakértõ) a www.babafalva.hu -n, pontosabban itt: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar.. Kérdezd meg tõle, hogyan lehet a legjobbat kihozni a helyzetbõl. Minél elõbb megkeresed, annál több idõtök van, ha esetleg változtatnod kell valamin. Nekem is õ segített.

Szerintem jár Neked a gyed, csak kérdés, hogy mennyi. Van egy javaslatom: keresd meg Horváthné Mónikát (tb- szakértõ) a http://www.babafalva.hu -n, pontosabban itt: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar.. Kérdezd meg tõle, hogyan lehet a legjobbat kihozni a helyzetbõl. Minél elõbb megkeresed, annál több idõtök van, ha esetleg változtatnod kell valamin. Nekem is õ segített.
Az után a jövedelem után jár gyed, amely után pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizettél, azaz, ha egyéni vállalkozó vagy gondolom volt válalkozói kivéted és azután fizettél járulékot. Egyébként akkor kaphatsz gyed-et, ha a szülést megelõzõ két évben 180 napot biztosított voltál és ebbe be lehet számolni a közép- vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytotott tanulmányok idejét, azaz a 2 évbe beleszámít, ha közvetlenül elõtte tanultál mielõtt egyéni vállakozó lettél és a tanulmányaid egy évnél hosszabbak voltak, de nem árt ha tényleg felkeresel valakit aki nálam tapasztaltabb, mert én csak most kezdtem ezzel foglalkozni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Online uzletet szeretnek nyitni, kulfoldrol venni cipoket, es ithon eladni oket egy picivel dragabban? !

Mit szoltok ehez,velemenyeket szeretnek hogy hogy kezdjek bele

3

10 millió forintból milyen vállalkozást nyissak?

Teljesen nem értek hozzá, minden segítséget szívesen fogadok. Ez egyszeri lehetőség számomra. Részletesen érdekelne!

11

Melyik futárral érdemes leszerződni kis értékű csomagok szállítására?

Van egy kis boltunk, apróhirdetési oldalakra szoktunk feltenni a boltból termékeket. Főleg horgász, biciklis, és barkács cuccok. Most szeretnénk egy webáruházat háttérként működtetni. Melyik futárszolgálatot válasszuk, ha kis értékűek a csomagok? 500 és 2 000 Ft között mozognak...
Egyáltalán hogyan működik ez a futárszolgálatosdi? Mi visszük el egy központba a megrendelt termékeket? Mi a véleményetek a pick-pack pontról?

3

Vendéglátósok! Kinek kell még rajtam kívül percre pontosan betartani a nyitvatartást?

Egy sörözőt üzemeltetek egy kis faluban.Fiatalok járnak kultúráltan, családiasan szórakozni.Van egy helyi kedves rendőr úr, aki figyelemmel tartja, hogy záróra után 10 perccel akár vannak -e még Nálam.Ez hihetetlen számomra,hogy ez így működik,nem tudom miért ez a legfontosabb problémája,gond, verekedés még sosem volt,sőt a lánya is oda jár hozzám.:)
Nyitvatartási időt nem szeretnék hosszabbítattni a jogdíjak miatt, csak érdekelni,hogy más településen is tapasztaltatok ilyet, vagy ez csak Nálunk működik így.Bejön és megvárja, míg mindenki megissza az utolsót,amit zárás előtt kikért..

1

Honnan tudnék nagyon nagyon olcsón ruhákat venni?

Szeretnék Facebookon ruhákat árulni, de nem tudom honnan szerezzek be különleges ruhákat amire nagy a kereslet, persze olcsón hogy minél több hasznom legyen rajta. Ötletek?

6

Masszázs szalont akarok nyitni de ezt nem tudom mit jelent gazdasági tevékenység tevékenységi engedély és bejelentés nélkül gyakorolható?

1

Papír bolt nyitásánál mire kell figyelnem hogy minden rendben legyen egy esetleges Nav vagy bármilyen ellenőrzésnél?

Mily nyomtatványok vannak amit napra készen kell vezetnem egy vállalkozásban? Egyszóval miért büntethetnek ??
Papír bolt esetén kb hány % érdemes egy termékre rátenni ?? Akinek ilyen üzlete van nagyon szívesen kérném ki a tanácsát...

3

Ha kiszeretném váltani a a vállalkozói igazolványom?

-Miket kell fizessek (adó, áfa, tb. stb) Mit kell még?
(nem tudom mennyi bevételem származhat, ezért a befolyt összeg után akarnék adózni, az első évben)

- az első kérdés csak ha másodállásban űzöm.

- honnan tudom milyen munkát jelölhetek meg az igazolványba (szakképesítés nélkülit is, mert a szakképesítettet megtaláltam már)

0

Működhet ez az üzlet a valóságban Magyarországon?

A vásárlók az én webáruházam felületén keresztül vásárolnak terméket, melyet a nagykerből közvetlen a vásárlónak küldenek.

Hallottam valami olyasmit, hogy ez a rendszer nyugaton már működik.

ennek a rendszernek vannak hátulütői? A nagykerek hajlandóak ebbe belemenni?

7

Van pénz a fuvarozásban?

Apám ezen gondolkozik, hogy saját fuvarozó cégje legyen. Vagy ilyen céget akar megvenni, vagy újat alapítani. Nemzetközi fuvarokat akarna lebonyolítani kamionokkal. Mennyi pénz kell ehhez ? Mennyi kamion kell induláshoz hogy megérje elindítani egy ilyen céget ?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!