Találatok a következő kifejezésre: Ha magánorvosom ő (2 db)

Ha magánorvost szeretnél a szülésedhez, akkor hogyan kéred meg hogy ő legyen az orvosod?

Mit mondasz neki? És mondhatja hogy nem vállal?

Legjobb válasz: Kinéztem egy dokit, elmentem hozzá, szimpatikus volt, így már talán a második alkalommal rákérdeztem, hogy mi lenne, ha õt szeretném szüléshez is. S vette is a lapot, egybõl mondta, mi hogyan fog történni (ki fogja õt értesíteni, mikor kell kórházba menni stb). Azért jó hamarabb rákérdezni, hogy tényleg kiderüljön, hogy a dokinak a szülés várható idõpontjára nincs-e valami más dolga (pl. az én doki januári szüléseket nem vállal, mert akkor 1 hónapig külföldön van). A felkérés meg egyszerû. Kérdezel és õ válaszol, nem kell belõle nagy ügyet csinálni.

Kinéztem egy dokit, elmentem hozzá, szimpatikus volt, így már talán a második alkalommal rákérdeztem, hogy mi lenne, ha õt szeretném szüléshez is. S vette is a lapot, egybõl mondta, mi hogyan fog történni (ki fogja õt értesíteni, mikor kell kórházba menni stb). Azért jó hamarabb rákérdezni, hogy tényleg kiderüljön, hogy a dokinak a szülés várható idõpontjára nincs-e valami más dolga (pl. az én doki januári szüléseket nem vállal, mert akkor 1 hónapig külföldön van). A felkérés meg egyszerû. Kérdezel és õ válaszol, nem kell belõle nagy ügyet csinálni.
Én jártam egy dokihoz a terhesgondozásra és a 34. héten megkérdeztem, hogy számíthatok-e rá esetleg a szülésnél is. Mondta, hogy persze, az ügyeletes kollégái értesíteni fogják, ha jönnie kell. Végül õ volt ügyeletben amikor elindult a szülésem, szóval nem kellett hívni, de mellettem volt végig amikor már szükség volt orvosra, illetve minden órában jött megvizsgálni.

Ha magánorvosom van, ő hallgat szívhangot, vagy azt csak a védőnő teszi?

Legjobb válasz: Nekem a magánrendelésen a doki aszisztense a 20. hét után minden alkalommal megnézte a szívhangot. De ez nem biztos, hogy mindenhol így van.

Nekem a magánrendelésen a doki aszisztense a 20. hét után minden alkalommal megnézte a szívhangot. De ez nem biztos, hogy mindenhol így van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, remélem ez nálunk is így lesz, kicsit aggódom.
Szió! Mi 22 hetesek vagyunk, a doki kb a 16 héttõl nézi (magán), a védõnõ azt mondta, hogy neki a 28 héttõl van elõírva, de már nagyon kíváncsi volt és most is megnézte. Szerintem ez után õ is fogja hallgatni. Szóval nekem mindkettõ nézi. Sok boldogságot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!