Találatok a következő kifejezésre: Ha magánorvoshoz járni (3 db)

Ha magánorvoshoz fogok járni egy másik városba, akkor amikor fizetem pl. a 7000 ftot a vizsgálat után ott illik adni borravalót?

Nem voltam még magán dokinál, de én ehhez a dokihoz akarok járni mert a mi városunkban az sztkban 2 doki van és én egyiket sem szeretném felfogadni. Szóval amikor fizetek a végen és mondjuk 7000et kell és 10.000 ftot adok akkor ott illik adni pl. 1000 ft borravaló vagy megvárom h visszaad, megköszönöm és ennyi? csak azért meg pl. fogorvoshoz magándokihoz járok és az els? kezelés után adtam neki egy 1000re borravalót azt elfogadta, majd a következ? kezelésnél is akartam adni, de akkor már megköszönte és nem fogata el. Bocsi ha érthetetlen vagyok :) valamint még az érdekelne, hogy az ilyen alap vizsgálatok mint vérvétel, terheléses cukor stb. ezeket is a magándoki csinálja vagy ezeket itt a városomban a helyi sztkban fogják megcsinálni? uhra járni is majd mindig hozzá kell vagy lesz olyan az itteni sztkba küld? köszi el?re is :)

Legjobb válasz: Szerintem nem kell borravaló.Legalább is én nem szoktam neki adni, amikor a magán rendelésre megyek.Debreceni vagyok,nálunk úgy van, hogy a kötelezõ vizsgálatokat az sztk-ban végzik, értem ezalatt mondjuk a vérvételt.A kötelezõ uh-ok meg mindig a klinikán vannak.Mondjuk nekem a terheléses cukor is a klinikán volt, mert a dokim oda kérte.Szerintem neked is sztk és az eredményeket pedig majd megbeszélitek.Sõt lesz még egy orvos, aki a terhesgondozást végzi.(pecsétel a kiskönyvbe)Bocsi, ha kicsit kusza voltam. 27 hkm

Szerintem nem kell borravaló.Legalább is én nem szoktam neki adni, amikor a magán rendelésre megyek.Debreceni vagyok, nálunk úgy van, hogy a kötelezõ vizsgálatokat az sztk-ban végzik, értem ezalatt mondjuk a vérvételt.A kötelezõ uh-ok meg mindig a klinikán vannak.Mondjuk nekem a terheléses cukor is a klinikán volt, mert a dokim oda kérte.Szerintem neked is sztk és az eredményeket pedig majd megbeszélitek.Sõt lesz még egy orvos, aki a terhesgondozást végzi.(pecsétel a kiskönyvbe)Bocsi, ha kicsit kusza voltam. 27 hkm
Az enyém is 1 kórházhoz tartozik mégis mindig az sztk-ba megyek. Szerintem területenként változik, ki, hogy miként.. Sok olyat olvastam, hogy az orvos adja neki a beutalót aztán nálunk mégsem így mûködik. Pedig én 8000e-t fizetek 1-1 terhességgondozásért. Ebben benne van az uh is, de a kötelezõ genetikai uh.-kat a kórházban is meg kell ejteni.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki pontozott le, én zöld kezet adtam mindenkinek. én sem értem hisz semmi rosszat nem írt senki :) Azért gondoltam, hogy az Sztk-ba fog a vizsgálatokra rendelni, mert õ ebbõl az sztk-ból ment el ami itt van a mi városunkban. Itt rendeld már több 10 éve és most elment. Szerinted így se?
Még annyit hozzátennék ahhoz, amit írtál, hogy ha a magándokid egy kórházhoz tartozik, akkor oda fog berendelni vizsgálatokra, nem az sztk-ba. Nekem legalábbis osztályvezetõ volt a magándokim, minden kötelezõ vizsgálatot ott, az osztályán végeztek el. Magánrendelésen csak egy általános vizsgálatot szoktak végezni, + tájékoztatnak a továbbiakról. Én sosem voltam a városomban az sztk-ban, feljártam Pestre minden vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :)
Dehogy kell borravaló. Nálam a vérvétel, stb a kórházban volt, csak uhra mentem a magándokihoz.
Én is 7-et fizetek, ha vizsgál, és eszembe se jut borravalót adni. A vérvételeket, így a cukrosat is az sztk csinálta. Ultrahangra egy másik, szintén magánorvoshoz járok, mert alaposabb, mint az sztk. A húgom sztk alapon járt és úgy is fizetett és 10 perc volt az ultrahang.... Nekem mindkettõ, ami eddig volt 40-50 perces volt, és nagyon jól éreztük magunkat, nagyon alapos volt a doki.
Hát nézd. Mire vége a terhességednek ott hagysz vagy 56 Ft-ot+bejárás. Aztán még szülsz is nála ami +50-70e Ft körül lesz. Szerintem ez bõven elég. Az alap vizsgálatokat a helyi sztkban fogják megcsinálni. Kapsz a védõnõdtõl majd beutalót.
Te jó ég, még a 7000-mellé borravalót akarsz adni?
Nem, nem kell borravalót adni, Te ott "megrendelõ" vagy és fizeted a tarifát. Nem kell olyan csúnyán érteni, mint hangzik, örüljön, hogy hozzá mégy, neki fizetsz, ebbõl él. Magánrendelésnél, magánorvosként nem írhat fel semmilyen vizsgálatot a TB terhére. (Ha mégis, akkor az nem korrekt.) Ettõl még térítés nélkül csinálhatják a helyi rendelõben fizetõs szolgáltatásként.
én 4 ezret adtam még borravaló, 3 hetente még mit nem...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor jól gondoltam, hogy vérvétel meg ilyenek azok az sztkban lesznek. Így legalább nem kell mindig felutaznom. Bocsi, tudom hülye kérdés volt ez a borravalós dolog, csak mondom én magán dokihoz járok fogorvoshoz és ott adtam már neki + 1000 ft-ot, hogy megköszönjem, hogy nagyon kedves alapos volt...pedig ott nem 7000et fizettem hanem 9000et ha jól emlékszem...és ez csak egy alkalom volt. 2 hónapig jártam, mert koronát csinált és a többinél már nem adtam neki, mivel a másodiknál megköszönte és mondta h tegyem el. Köszi még egyszer, ment mindenkinek a zöld kéz :) Boldog babavárást és babázást nektek :)
NA MOST LÉCCIVES MONDJÁTOK MÁR MIÉRT KELLETT LEPONTOZNI.MERT AZ ÉN DOKIM NEM TÖBB 10 EZRET KÉRT??????már bocsánat....
Szia! Èn 5e-13e ft között szoktam fizetni magànrendelésen, borravalò eszembe nem jutott még. A kötelezõ vizsgàlatokat Sztk.ba csinàljàk. Sztem nem kell pluszba fizetned. Boldog babavàràst! 19hkm

Ha magánorvoshoz szeretnék járni és nem a körzetemhez tarozó kórházban akarok szülni, ez mivel jár?

Lehet e így, mennyibe kerül kb.. ?Nem tudom, hogy mik változtak ebben a dologban, kérlek segítsetek.

Legjobb válasz: szabad orvos és kórház választás van, legalábbis a szülészet terén. De hogy mik a pontos költségen, ezt az adott kórházban fogják tudni megmondani, mert mindenhol változó.

szabad orvos és kórház választás van, legalábbis a szülészet terén. De hogy mik a pontos költségen, ezt az adott kórházban fogják tudni megmondani, mert mindenhol változó.
Szia!8 hetes kismama vagyok! Vidéken lakom és a nõgyógyászom pesti! Az Õ tiszteletdíja 100.000 forint(szülésnél)! Teljes mértékben elégedett vagyok Vele és ahogy a rendeléseken ellátnak! Úgy gondolom, hogy költséges, de a gyermekemért mindent megteszek és semmi esetre sem megyek a körzeti nõgyógyászokhoz, akik azt mondták a barátnõm terhességére, hogy rákos daganata van! Szerintem nõgyógyászhoz csakis magánrendelésre járj, ha engedik az anyagi körülményeid! Sok sikert!
Szia! A kórházi ellátás ingyenes neked. A kórháznak nem kell fizetni, viszont választott orvos kell ha nem a körzetibe szülsz és persze ott kell dolgoznia. Az én orvosom ügyelet adó orvos volt a Péterfy Kórházba, így ott tudtam szülni. Nagyon jól választottam. Az orvosomnál 100.000, - Ft a szülés, de maximálisan meg voltam elégedve vele, a szülésnél és elõtte, utána is. Foglalkozott velem végig, és ami a legfontosabb mindent elmondott amit tudnom kell a terhesség alatt.
A kórházi ellátás csak ott ingyenes, ahol nem szüntették meg a szülészeti osztályokat. A legtöbb helyen, ahol megszünt az állami támogatás fizetni kell a szülésért, ezért érdeklõdj utána. Budapesten ha jól tudon 5-6 helyen maradt meg az államilag finanszírozott szülészet.

Magánorvoshoz mentem először, hozzá szeretnék járni. A rendelésén kért pénzt, most a kórházban kell megkeresnem, terhességi ultrahangra megyek. Ilyenkor szokott pénzt kérni az orvos, vagy csak akkor kérhet ha a magánrendelésén vagyok?

Legjobb válasz: Szia.Én úgy tudom csak magánrendelésen kérhet pénzt,ultrahangon nem ha csak nem 4d-és uh.. Én is magánrendelésre járok de ha van valami akkor bemegyek a rendelési ídõben is,és akkor még sosem kért pénzt tõlem... 30hetes kismami

Szia.Én úgy tudom csak magánrendelésen kérhet pénzt, ultrahangon nem ha csak nem 4d-és uh.. Én is magánrendelésre járok de ha van valami akkor bemegyek a rendelési ídõben is, és akkor még sosem kért pénzt tõlem... 30hetes kismami
Szerintem is csak a magánrendelésén fizess neki. Nekem sem kellett a kórházban. Üdv 25 hetes kismami
A kórházi ellátás ilyen szempontból ingyenes, szóval nem kérhet érte pénzt, nyugi, nem is fog, az egészen más, ha a magánrendelésére mész, nálunk is így van, ott van díja, tegnap voltam nála a kórházban, ott nem kellett fizetnem.
Amennyiben van TBd, nem kell fizetned, az en 13 hetes ultrahangomon volt egy ketezer koruli osszeg, ami nulla forintra redukalodott a tb miatt (a hatoldalon volt). Nem kell fizetned a korhazban, csupan a szulesnel :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!