Találatok a következő kifejezésre: Ha ma meg először, milyen (2 db)

Ha ma mozdult meg először, milyen gyakorisággal kell éreznem?

Legjobb válasz: Én a 17. héten éreztem elõször a babámat, de akkor még kb 2 hétig nem minden nap. Aztán a 20-21. héttõl már sokkal intenzívebb volt a mozgása és minden éreztem legalább egy kicsit. Ne aggódj, ha a mostanában még nem érzed minden nap. 27 hetes kismami

Én a 17. héten éreztem elõször a babámat, de akkor még kb 2 hétig nem minden nap. Aztán a 20-21. héttõl már sokkal intenzívebb volt a mozgása és minden éreztem legalább egy kicsit. Ne aggódj, ha a mostanában még nem érzed minden nap. 27 hetes kismami
Iyenkor ne ilyedj meg, ha nem érzed, akár még napokid sem, sõt van aki iylenkor még 2 hétig nemérzi. Eleinte mindig csak nyugalmi állapotban fogod érezni, fekve, majd ülve is, és majd csak sokkal késõbb érzed álló helyzetben is. Szóval nem kell izgulnod, nem fogod folyamatosan érezni még, de attól még minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: KÖszi csajok! Azért jó lenne mindig ezt érezni, annyira fantasztikus! Jó babavárást Mindenkinek! :)
Szia nekem 18 hetessen mozdult meg, és utánna 2 hétig semmit nem éreztem.Ne aggódj ha még nem érzed minden nap, mert még nagyon kicsi, és van még neki bõven helye odabent.Én 32 hetes vagyok, és néha annak örülök mikkor nem mozog 10 percig.Ne aggódj fogod még õt elég sokat érezni.Boldog babavárást!!!!

A cékla ha megfőtt, akkor puha lesz vagy milyen? Ma adok a bébinek először, még sose főztem. Kb. mennyi idő múlva lesz jó?

Legjobb válasz: jobban jársz sütõben fóliában, úgy egy óra. megfõzve egyben akár több óra is lehet. ha apróra vágod, akkor talán megvan egy órán belül. vagy ilyenkor tehet egy kukta jó szolgálatot. olyan puha, mint a krumpli sose lesz, tehát azt ne várd. :)

jobban jársz sütõben fóliában, úgy egy óra. megfõzve egyben akár több óra is lehet. ha apróra vágod, akkor talán megvan egy órán belül. vagy ilyenkor tehet egy kukta jó szolgálatot. olyan puha, mint a krumpli sose lesz, tehát azt ne várd. :)
A kérdező hozzászólása: Én is fõztem....hááát. Megnyalta a babám és kiköpte.Krumplival adtam. Aztán próbáltam almával, azzal elfogadta. de holnap azt hiszem én is sütni fogom(megpróbálom) Így fõzve szinte se íze, se bûze nem volt... :( Remélem holnap nagyobb sikerrel járok.
én most egyben csináltam a krumplival a kuktában (ilyet még nem csináltam), hát nem tudom, hogy emiatt-e, de sokkal halványabb. viszont puhára fõtt, a krumpli meg szétfoszlott mellette, a víz meg vérpiros, edényt nem károsította. :D ezt remélem, hogy megeszi, de inkább maradok a sütõs-fóliás variációnál :) ))
Bocs az offért, dé Én úgy tudtam, hogy nem jó a burgonyával együtt fõzni, mert másmilyen lesz az íze és az állaga is a burgonya keményítõje miatt. Azt hiszem a babaszoba.hu-n olvastam. Vagy szerintetek mindegy?
délben megírom, én vagyok a sütõs-fóliás, most elõször bedobtam a kuktába negyedekre vágva, délre kész lesz. :)
Bocsánat, hogy belekérdezek: nagyon elszínezi a fõzõedényt a cékla?
Én megmosom, egészben felteszem fõzni vagy fóliában a sütõbe, ha kész akkor leszedem a héját és összenyomom villával vagy turmixolom. Kicsi darabokat kell választani, kb 6-7cm átmérõjüt, azok nem fásak és jó puhák lesznek. Általában egy óra körül mozog a fõzési és sütési idõ, ha sütõben csinálod akkor édesebb mint fõzéskor. Lányom imádja almával, burgonyával, banánnal. Ja, ha fõzõd, egy nagyon pici sót tehetsz bele, úgy jobban kiérzik majd az édes íze.
kb fõtt krumplinyi puhaságú lesz, csak nem málik szét.
Pucold meg, vág fel apróra. Ha krumplival együtt fõzöd, akkor a krumplit is kb olyan méretûre vágd. Vízben megfõ kb 10-15 perc alatt. De szúrkáld meg villával, vagy késsel. Szerintem kis mennyiség miatt nem érdemes kuktában fõzni, vagy sütõben sütni, így is hamar elkészül. (az én fiam sehogy nem szerette a céklát)
A kérdező hozzászólása: Pici vékony kockára vágta. Mennyire lesz puha?
A cékla, ha meghámozzátok, akkor kifakul. Ha a héjjában fõzöd meg akkor nem. Én gyakran készítek cékla savanyúságot. Legelõször én is megpucolva fõztem. Az íze nem rosszabb, mint a héjjában fõtté, csak a látványa érdekesebb. Utánna meg lehet hámozni, majdnem úgy, mint a fõtt krumplit. A krumpli meg persze, hogy szétt fõ, hiszen gyorsabban elkészül, mint bármi más. Az én fiam (17 hónapos) semmilyen formában nem szereti a céklát, az unokatesója, aki már 12 éves viszont a mai napig két pofára eszi, és a levét is megissza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!