Találatok a következő kifejezésre: Ha ma meg először, (16 db)

Kislänyom tegnap kapott elöször üveges gyümölcsöt de csak a felet ette meg! Ha betettem a hütöbe akkor ma meg odaadhatom neki? Es ha igen akkor hogyan melegitsem meg?

Legjobb válasz: igen, ma még megkaphatja megmelegítheted úgy, hogy kiveszed most a hûtõbõl és déluán megkapja, addigra szobahõmérsékletû lesz, beállíthatod az üveget egy lábosba, amiben meleg víz van vagy berakhatod a teteje nélkül a mikróba, ha nincsenek averzióid a használatát illetõen.

igen, ma még megkaphatja megmelegítheted úgy, hogy kiveszed most a hûtõbõl és déluán megkapja, addigra szobahõmérsékletû lesz, beállíthatod az üveget egy lábosba, amiben meleg víz van vagy berakhatod a teteje nélkül a mikróba, ha nincsenek averzióid a használatát illetõen.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor kiveszem most mert nem akarom mikrozni mert akkor tul meleg lesz!
Pont ahogy az elsõ leírta. Én annó melegvizes edénybe állítottam, mert rendszeresen elfelejtettem idõben kivenni, vagy a babám változtatott és nem akkor akart enni, mikor én adtam. :)
olvasd el az üvegen, mindegyikre rá van írva hány nap/óráig jó!
amúgy meg nem kell percekre berakni, csak mondjuk 10-15 mp-re és nem lesz meleg....! :) Vagy te tudod milyen gyorsan melegít a mikrótok és annyi idõre, hogy ne melegedjen túl.. én pl egy nagy danone pudingot kb 15-20 mp-re rakok be, ha kicsit átkell melegíteni..és akkor nem lesz jéghideg.. A lényeg hogy ne felejtsd el átkeverni, akárhogy is melegítessz! :)
Nekem is mindjárt megjönn érzésem van, mára nem vártam. Remélem mind a ketten babássak vagyunk.Drukkolok!!!
ha egy nap 37, 1, az még nem jelent semmit. egy ovuláció nélküli ciklusban is lehet egy napra magas, mert ott hol felmegy, hol leesik. mérd minden nap, biztosra csak úgy mehetsz, ha fent is marad, babás pedig, ha 14nap után is fent marad.
A kérdező hozzászólása: ma is 37 volt...
ez jó hír, ez bizonyitja, hogy volt ovulációd. ha 14nap után is ilyen magas lesz, és még a mensi is elmarad, akkor babás vagy a legnagyobb valószínûséggel..
A kérdező hozzászólása: tegnap is 37, ma is 37, 1. a méhszájam nagyon fent van és elméletileg zárt. vélemények?
Szerintem a hüvelyben mért 37 fok nem is olyan magas. Nekem szájban mérve annyi és úgy tudom, hogy hüvelyben kb 0, 5 tizeddel többet mérünk, mint máshol. De persze nem ez a lényeg, hanem hogy önmagadohoz képest mennyi. Mennyi volt máskor, mennyi volt ovu elõtt, ilyesmi. Csak azt akarom mondani, hogy nem szabad önmagában egy számot értékelni, meg nincs is értelme... Persze drukkolok neked / meg magamnak is :) /

Ha ma mozdult meg először, milyen gyakorisággal kell éreznem?

Legjobb válasz: Én a 17. héten éreztem elõször a babámat, de akkor még kb 2 hétig nem minden nap. Aztán a 20-21. héttõl már sokkal intenzívebb volt a mozgása és minden éreztem legalább egy kicsit. Ne aggódj, ha a mostanában még nem érzed minden nap. 27 hetes kismami

Én a 17. héten éreztem elõször a babámat, de akkor még kb 2 hétig nem minden nap. Aztán a 20-21. héttõl már sokkal intenzívebb volt a mozgása és minden éreztem legalább egy kicsit. Ne aggódj, ha a mostanában még nem érzed minden nap. 27 hetes kismami
Iyenkor ne ilyedj meg, ha nem érzed, akár még napokid sem, sõt van aki iylenkor még 2 hétig nemérzi. Eleinte mindig csak nyugalmi állapotban fogod érezni, fekve, majd ülve is, és majd csak sokkal késõbb érzed álló helyzetben is. Szóval nem kell izgulnod, nem fogod folyamatosan érezni még, de attól még minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: KÖszi csajok! Azért jó lenne mindig ezt érezni, annyira fantasztikus! Jó babavárást Mindenkinek! :)
Szia nekem 18 hetessen mozdult meg, és utánna 2 hétig semmit nem éreztem.Ne aggódj ha még nem érzed minden nap, mert még nagyon kicsi, és van még neki bõven helye odabent.Én 32 hetes vagyok, és néha annak örülök mikkor nem mozog 10 percig.Ne aggódj fogod még õt elég sokat érezni.Boldog babavárást!!!!

Szerintetek a tojcsis váladék elmúlta után, de még némi hüvelyváladék mellett (tegnapi pozitív LH-teszttel) kisebb, nagyobb vagy ugyanakkora az esély a teherbeesésre, ha ma este tudunk csak először együtt lenni ebben a hónapban a párommal?

Már nagyon szeretnénk gyereket:-) Köszönöm el?re is a válaszokat:-)

Legjobb válasz: Hm... Ha a fent említett dolgok elakadást okoznak neked a kérdés értelmezésében, hidd el, NEM MUSZÁJ válaszolnod. Vagy esetleg kényszeres vagy? A kérdést ugyanis azoknak tettem fel, akik meg is értik és érdemben tudnak hozzászólni. Te nyilvánvalóan nem ezek közé tartozol...:-) Semmi baj, csak arra kérlek, máshol éld ki a frusztrációdat, mert ezzel sem én, sem Te nem vagyunk elõrébb. Továbbra is várom a többiek hasznos válaszát a kérdésemre. Köszönöm:-)

A kérdező hozzászólása: Hm... Ha a fent említett dolgok elakadást okoznak neked a kérdés értelmezésében, hidd el, NEM MUSZÁJ válaszolnod. Vagy esetleg kényszeres vagy? A kérdést ugyanis azoknak tettem fel, akik meg is értik és érdemben tudnak hozzászólni. Te nyilvánvalóan nem ezek közé tartozol...:-) Semmi baj, csak arra kérlek, máshol éld ki a frusztrációdat, mert ezzel sem én, sem Te nem vagyunk elõrébb. Továbbra is várom a többiek hasznos válaszát a kérdésemre. Köszönöm:-)
én azért válaszolok, bár már nem mai a kérdés... kisebb az esélye, de sose lehetetlen :) Amúgy sikerült a baba?
Talán elõbb írd ki normálisan a kérdést! Tojcsi és szmájlik nélkül. Talán akkor kapsz értelmes válaszokat is. Mert szoktunk ám adni.
Jó régen kiírtad már, senki se válaszolt. Gondoltam, elárulom, miért.
A kérdező hozzászólása: Nnna, Utolsó, látom, Téged is megzavartak a szmájlik meg a szlenges megfogalmazás!:-D Vagy a sok betû, amiket leírtam kavartak be Nálad? Figyi! Akkor Neked is megismétlem: ha nincs értelmes hozzászólásod, akkor nem kell ám írni.:-D Remélem, elég egyszerûen fogalmaztam most ahhoz, hogy még Te is megértsd.:-DDD
Nem tûnt fel, h én ugyanaz a válaszoló vagyok, aki az elsõ hsz-t írta? :DD
Elcseszõdik a záróizom és önkénytelenül is beszarsz.
Ha egészségesek vagytok, és van higiénia (sex elõtt beöntés, stb) és nem nyomjátok minden nap (kitágul és úgymarad:) akkor nem lehet gond. Ja meg ha nem váltotok lukat, az fertõzõ lehet vigyázni kell. Egyébként a sperma hormontartalma kúpként beadva még a mellméretet is növelheti :)
Nehogy elhidd! Hány éve jársz vécére, aztán mégsem cseszõdött el a segged, pedig mindig használatban van!!!! Gondolkozz már egy kicsit!!!! A neten van olyan hogy az anális szex 10 aranyszabálya! (google) Azt olvasd el és élvezd! Ennyi!!!
Attól hogy oda élvez attól nem, attól hogy oda berakja, attól viszont igen.
Gondolj bele egy kicsit. Meg idézd fel homályos biológiai ismereteidet. Mégis mi bajod lehetne tõle?
Igaz. A spermától nem lehet bajod... Úgyis kijön a széklettel együtt. Viszont az kijárat... Nem erre lett kitalálva.
Ésszel kell csinálni és akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Jesszus :O
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, h nem lehetek terhes, de az miért baj, ha oda is berakja????
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Puszi! :)
ja használatban van olyankor is de nem fél- meg 1 órán keresztül, csak pár másodpercre...
tegnapelõtt 10:19 Ha megfelelõen van tisztítva, tágítva és síkosítva, akkor az ég-világon semmi baja nem lehet!!!
Jajj, istenem ez a sok "ha megfelelõen van tágítva akkor semmi baja nem lesz". Ez van akkor ha egy komolytalan oldalról, más buta emberek véleményébõl informálódunk. Tessék egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=IOkk70HdSRQ

A babám 4 hónapos. Tápizunk, meg napi két-három alkalommal cicizik (inkább nyugi cici, nem sok jön belőle). Ma adtam először vizet neki, csak 20 ml-t ivott. Ti adtok tápi mellett más folyadékot? Ha igen, mennyit?

Volt, hogy kb. 2 óra múlva éhesen sírt, de nem mertem tápit adni ilyen rövid id? elteltével.

Legjobb válasz: Mi 2 hós kora óta tápszeresek vagyunk, mindig is 2 óránként evett, sõt, volt, hogy csak másfelet bírt ki 2 étkezés között, sosem ette meg a dobozon elõírt adagot. Vizet csak a hozzátáplálás óta adok neki, most 6 hós és 3 óránként eszik. Az nem lehet baj, ha vízzel itatod.

Mi 2 hós kora óta tápszeresek vagyunk, mindig is 2 óránként evett, sõt, volt, hogy csak másfelet bírt ki 2 étkezés között, sosem ette meg a dobozon elõírt adagot. Vizet csak a hozzátáplálás óta adok neki, most 6 hós és 3 óránként eszik. Az nem lehet baj, ha vízzel itatod.
22.08-as vagyok. Szerintem bármelyik tea eláll egy napig, én is úgy csinálom, hogy reggel lefõzöm, és azt issza egész nap.
Az elözö vagyok, a 11.21es, azt elfelejtettem irni, h én az instant teát reggel megcsinálom neki 2dl-t, és azt issza egész nap, nincs töle semmi baja, nem romlik el!
A kérdező hozzászólása: a 23:06-osnál: megérzéseimre:) csak fél kézzel, ölemben a manóval így sikerült:)
A kérdező hozzászólása: persze nem csak a hippet kérdezem, bármelyik teát:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, hallgattni fogok amegérzédeimre, ha úgy látom szomjas, megkínálom:) még egy kérdés: a hipp tea meddig áll el készen? reggel megcsinálom és egész nap ihatja, vagy az is frissen jó (mint a tápi)? Ilyet tuti fogok venni:)
A kérdező hozzászólása: A teát mivel ízesítetted? Mecsek bébi teánk van itthon de cukor nélkül nagyon "semilyen" íze van:) Szívem szerint ha szomjas, csak baba vizet adnék. Én sem szeretném nagyon itatni, de néha valami anyai ösztön azt súgja, hogy szomjas. Ez is egy olyan kérdés, amiben megoszlanak nagyon a vélemények. Pl. anyukám a mai napig "hülyének" néz, hogy nem adok szinte egy napos korától teát a lányomnak...:) :) :) és még sorolhatnám:) :) :)
Én eleinte csak ciciztettem, aztán vegyesen cici + tápi, és a mai elvekre hallgatva nem adtam neki inni, illetve a tápi mellett egy kis vizet próbáltam, de nem itta, azt gondoltam nem szomjas. 6 hónaposan beteg lett, csináltam neki kamilla teát, megivott belõle egy húzásra 100 ml-t ! Azóta adok neki teát, elég sokat iszik minden nap, és már bánom, hogy nem adtam elõbb. Valószínûleg itta volna elõbb is, csak a víz nem ízlik neki, azért nem ivott.
Pár napja volt 1 mûsorban, hogy nem csak az anyatej, hanem a táp mellé sem kell +folyadék.Az én gyerekem a táp mellé nem is ivott semmit, az elég folyadék volt neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen lányok, sokat segítettetek Az utolsó válaszolónak még lehet, hogy majd írok a gyümik bevezetésével kapcsolatban:) elõrei is köszönöm:)
ha a csaj nem elvez el, akkor faj a hasa... Ezt se tudjatok!!!
Teljesen normális.
egyáltalán nem normális.... volt egy barátnõm és neki ugyan ez volt es azért mert elkapott vmi nemi betegséget a barátjátol.... szal sztem minnél elõbb menny orvoshoz....
..... írta hogy védekeztek....nem kapott el semmit Normális
A kérdező hozzászólása: Második : barátom teljesen egészséges ilyen szinten is, volt orvosnál, szóval nem valószínû, meg hát ugye védekeztünk :)
Ez normalis :) de ha nem mulik el nemsokara akk nezesd meg orvossal. Bar sztem erre nem lesz szukseg
Normális. Nekem is fájt picit utána, de elmúlt:)
A kérdező hozzászólása: A nemsokára az mit takar? :) és köszönöm a válaszokat! :)
Ovulációs vérzés nem tart 8 napig.
Jobb lenne, ha orvost kérdeznél.
elmentél végülis dokihoz? Mit mondott? Nekem most 2.napja van ilyen pecsételõ szerû vérzésem (bár vérnek nem mondanám) és nekem is 14-15.napon kezdõdött
A kérdező hozzászólása: nem mentem de nincs is ebben a hónapban... pedig már kellett volna lennie. minig egy héttel a menzeszem elõtt volt így még pontosan tudtam is h mikor jön meg viszont most nem volt és kicsit parázok h azért mert nem fog megjönni... :S de remélem nem így lesz :)
A kérdező hozzászólása: kiderült h volt egy kis hormonzavarom és amiatt volt...
Picike esély, de szerintem van. Próbálkozni sosem árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Hát akkor reménykedünk!Egyébkénk a nyák megjelenése után mikor van peteérés?Nekem ez a nyák olyan 3-4napig jelentkezik általában!
Szerintem a csütörtök már késõ lesz, hacsak nem lesz egy spontán peteérésed csütörtök körül. A nyák a peteérést jelzi, most kellene cselekedni, mert az érett petesejt csak 12-24 órán keresztül életképes!
A kérdező hozzászólása: Na most elkeseredtem, sajnos addig már nem tudunk együtt lenni!Csak abban bízok, hogy talán ez még nagyon az eleje, hátha csak szerda körül lesz, ahogy írtam nekem 3-4napig van ez a nyák!Jah és még annyi, hogy 3nappal ezelõtt együtt voltunk , de megszakítással!(Még nem élesben kezdtünk bele, de ha jönne, nagyon Boldogok lennénk)
1 vagyok: Hát kár, hogy legutóbb megszakítással voltatok együtt mert a peteérés elõtti pár napban olyan nyák van amiben a sperma akár 3 napot is tud élni. De ezek szerint még csak most kezditek a próbálkozást, tehát elkeseredésre semmi ok ha most nem akkor majd következõ hónapban. Lesz még ennél nagyobb problémád is, hogy le csúsztatok a peteérésrõl. Ez még csak a kezdet :D
nem tudom, mi van ezzel a nyák dologgal. nekem 31.-én volt, elsején voltunk együtt, de az ovu teszt még 3.-án is a peteérést mutatta, egyértelmûen. szóval mindenképpen legyetek együtt csütörtökön, ki tudja:) )
Nekem is 3-4 napig szokott tojcsis nyák lenni és az utolsó nap van pé-m. Így szerintem még nem maradtatok le semmirõl. 32+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Juj nagyon de nagyon köszönöm Nektek!Akkor most reménykedek és várom a Csütörtököt! Nektek Kedves Kismamák, meg Nagyon Boldog Babavárást!
Hová sietsz? A hozzátáplálás nem lóverseny...
A hozzátáplálással várj még legalább egy hónapot. Nem vagyok híve a mai trendnek, de ilyen picinek még nem kell hozzátáplálni. Akkor sem, ha tápszeres. Elég megkezdeni 3, 5-4 hónaposan.
A kérdező hozzászólása: NEKEM MUSZÁJ ADNI NEKI MERT ALLERGIÁS A TÁPRA!!!!pedig allegriára van a tápszere.
A kérdező hozzászólása: az orvosom ezt látja jónak!!!már sok mindennel próbálkoztunk
Csodálkozom, hogy nem sikerült neki anyatejet szerezned! A védõnõk biztosan tudnak olyan anyukáról, akinek sok teje van, és szívesen adna még egy pár hétig. Szerintem azzal foglalkozz, ne almával....
Hogyan jelentkezik az allergia nála? Mi a tünet?
Szia Én mikor el kezdtem a hozzátáplálást, ugyan úgy maradt a 3 óra.Fõleg így az elején, mert ilyenkor még csak kóstolgatás van!Úgy is ha már ízlik neki, annyit eszik amennyi jól esik.Én lányom simán tartja magát a 3 órához, 1 étkezés már ki van váltva és azután olyan jót tud aludni! :)
Kisfiam 6 és fél hós és 3 óránként eszik, nagy ritkán fordul elõ, hogy 4 óra letelte után lesz éhes. Mindegy, hogy csak gyümi keksz keveréket, vagy húsos menüt kap, tejpépet vagy tápit, akkor is 3 óránként eszik. A hozzátáplálás nem feltétlen nyújtja az etetések között eltelt idõ hosszát, pláne nem az elején, amikor még fõként csak kóstoltatásról szól a dolog.
Mi már egy ideje hozzátáplálunk, de még mindig 3 óránként eszik. Ami ha kiszámolod, nem is gond: -reggeli 7-kor - tízórai 10-fél 11 körül - ebéd 1-2 között - uzsonna 4- fél 5 tájban - vacsi fél 8-8 körül Szóval szépen beállt nála a napi 5 étkezés, pedig 3-3, 5 óránként eszik. Ritka az, amikor 4 óra telik el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!