Találatok a következő kifejezésre: Ha ma a lábamat az (11 db)

A mankót hol adják az SZTK-ban, ha eltört a lábam és fekvőgipszbe kell tenni?

Tehát röntgen után kiderül, hogy el van törve, akkor hogyan tovább? A gipszelőben kapok mankót, vagy kerítenem kell valakit, aki valami gyógyászati szakboltól hoz egyet nekem? Vagy hogyan megy ez, hogyan jutok haza, ha egyedül vagyok?

Legjobb válasz: Fogsz kapni egy papírt amivel a kórház gyógyszertárába bebattyogva kedvezményes áron vehetsz mankót.

Fogsz kapni egy papírt amivel a kórház gyógyszertárába bebattyogva kedvezményes áron vehetsz mankót.
Ha fekvõgipszet kapsz, akkor így is-úgy is betegszállító/mentõ visz haza! A friss fekvõgipsszel amúgy sem ajánlott járkálni, még mankóval sem!
Mivel hazamész gipszelés után fekvõgipsszel feküdnöd kell, de természetesen WC-re kimehetsz, úgy hogy a lábad nem éri a talajt. Ezért szükséged lesz gipszre. Szólja a sebészeten és õk írnak fel, amit ki tudsz váltani.
Mit írtam?!! Szükséged lesz MANKÓRA!

Ha ma leepilálom a lábamat az hány napig marad sima?

Legjobb válasz: Az attól függ milyen típus vagy, általában 1-2 max 3 hétig

Az attól függ milyen típus vagy, általában 1-2 max 3 hétig
Nekem két hétig marad sima. Az epilátor márkája nem befolyásol semmit, mert mindenképpen a tövétõl tépi ki a szõrt. Kizárólag az egyéni szõrnövekedés gyorsasága befolyásolja, hogy meddig marad sima, pár napig vagy hetekig.
Nekem 3 hét
Atol fugg, hogy miota epilalod es milyen gyakran.nekem 3-4 napig tart a sima lab.Habar a negyedik nap mar kezd latszani a szorzet.
Nekem Philips Satinelle epilatorom van es 2 hetig sima a borom mert csak 2 het utan kezdenek kinoni a szorszalak.Szerintem minel tobbet epilalod annal vekonyabb es majd kevesbe no vissza mert tovestol szedi ki.A borotva nem jo.Szerintem a Philips epilatorok a legjobbak.
A rengeteg szõrbenövésrõl pedig ne is beszéljünk!
Hát nekem is 3-4 napig tart a simaság, pedig hátttt... nem egy olcsóság volt az epilátorom---
Ez tényleg a bõr/szõr típusodtól függ, nem attól milyen dráa az epilátorod. Meg szerintem minél többször csinálod annál tovább bírja, nálam így volt. Mert elvékonyította a szálakat és tövestül szedi így jól meg is ritkult. Szóval már akkor se látsik ha megnõ, mert csak párszál van és azok is világos, kis vékonyak, mondjuk én világosbarna szõrû vagyok alapból.
Próbáld ki és megtudod :) Nekem már 2 nap után szúr.
Nekem is pár nap múlva már szúr... A gyanta is kb 3-4 nap MAX :( típustól függ... Borotvánál nekem már másnap is szúrós a lábam meg a hónaljam is ://
nálam meg már kb. 3 nap után borostás a lábam, pedig jó minõségû Braun epilátorom van...
Én nem értem. Mindenhol azt mondják hogy 2-3hétig sima. Nekem 1 hétig sima, utána már bök, meg viszket ahogy nõl vissza a szõrõm.
De szerencsések vagytok. Nekem is 3-4 nap, de a negyediken már jobban szimpatizálok a hosszú nadrágokkal... :S
Neki is ugyan ugy elzsibbadhat/elfáradhat a lába mint neked :) Nekem is sokszor ülnek igy :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat !
Semmi aggodalom , lehet unalomûzésként vagy egyszerûen megmozgatja a testét :)


Az ugye normális ha ma macskám egész nap a lábam alatt van?

Ha számít valamit 9 éves.Házban tartom,ivartalanított, n?stény,a fajtáját nem tudom de közepes méret? sokat alszik de ha felkel...

Legjobb válasz: hát nem egészen agyon fogod taposni sajna én így jártam!

hát nem egészen agyon fogod taposni sajna én így jártam!

Ma belerúgtam az ágyba. És feldagadt, forrósodott a lábam. Nagyon fáj. Ha tényleg eltört, akkor az mennyi idő alatt gyógyul?

nemszeretnék lemaradni a tananyaggal mert idén kisérettségi és szeretném ha 4-5 lenne. pls írjatok mégfel is pontozlak. 14/F

Legjobb válasz: A csontok általában 6 hét alatt forrnak teljesen össze. Ha járógipszet kapsz, attól nyugodtan járhatsz iskolába. Lehet, nincs is eltörve, borogasd, feküdj, párnával támaszd alá. Ha mázlid van, így pár nap alatt helyre jön.

A csontok általában 6 hét alatt forrnak teljesen össze. Ha járógipszet kapsz, attól nyugodtan járhatsz iskolába. Lehet, nincs is eltörve, borogasd, feküdj, párnával támaszd alá. Ha mázlid van, így pár nap alatt helyre jön.
A kérdező hozzászólása: nincs szerencsém, csak lábujtörés de azért nagyon köszönöm
Igazán nincs mit, nagyon sajnálom, amiért eltörött az ujjad. Mielõbbi gyógyulást!
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mit tehetek abban az esetben, ha tavaly ápr-ban vettem egy sarut, nem sokszor volt a lábamon tavaly nyáron, most pedig ma vettem fel elsőnek és széttört a talpa? Teli talpú és hosszába megrepedt.

Tudom még érvényesíteni a jótállást/garanciát/szavatosságot? elvileg minden ruházati termékre 1 év jár még. De mivel nem sokat volt a lábamon teljesen jó állapotban van, ilyenkor nincs valami kivétel az esetben hogy pár nappal letelt az 1 év garancia?

Legjobb válasz: A szavatosság minden új termékre két év.

A szavatosság minden új termékre két év.
A kérdező hozzászólása: Ezt örömmel olvasom! köszönöm szépen! Próbáltam rákeresni az erre vonatkozó jogszabályokra, nem sok mindent találtam, de akkor visszaviszem a boltba!

Ha minden nap erősítem a lábaimat és tornászok a fenekemre, de megeszek naponta kb 2 csokit, + ma ettem csipszet akkor bukott ötlet az egész?

ha minden nap erősítem a lábaimat és tornászok a fenekemre, de megeszek naponta kb 2 csokit, + ma ettem csipszet akkor bukott ötlet az egész

Legjobb válasz: attól függ mi a célod

attól függ mi a célod
Nem tudom mit akarsz de szerintem nem bukott ötlet hiszen profi sportolók is esznek csokit meg chipset
A kérdező hozzászólása: a cél, hogy a fenekem formásabb legyen
A kérdező hozzászólása: attól félek hogy az összes kalória oda megy
igen erre nagy esély van, rendes kalória gyûlés lesz a sej hajadban. :) ha belefér a kalória deficitbe akkor fogyaszthatod, ha nem akkor ne de egyébként sem a csoki sem a csipsz nem létszükség.
ennyi akaraterõvel igen
Ha nincs akaraterõd ledobni a sz*r kajákat ne várj megoldást, ami izmot felszedsz a popódra, arra meg zsír is.
megy*
nem bukott ötlet, csak ha már sportolsz, ne chipszet egyél, hanem figyelj oda a kajádra amennyire tudsz.
Akkor borotválkozz szolizás elõtt. De amúgy tuti nem tûnik el. Legalabb is szerintem.
Elõtte kell borotválkozni mert a borotva leszedi az elhalt hámsejteket is, így könnyebben barnul a lábad. :) (tapasztalat)

Ma a szonográfus nézte a baba nemét, de a combjai össze voltak zárva. Mégis azt mondta, hogy inkább kislány. Miből gondolhatta? Ilyenkor már látszódik valami a lábikó között, ha fiú? És ha kisebb a micsoda? 22 heteske

Annyira vártuk, hogy m megtudjuk a nemét, mert valójában mi sem tudjuk eldönteni, melyiknek örülnénk a jobban. Épp ezért édes mindegy. :)

Legjobb válasz: Oh, akkor tehát béna volt a szonográfusom? Pedig megnézte hátulról a popsiját. Ja, egyébként sima ultrahang volt, nem a 4D-s

A kérdező hozzászólása: Oh, akkor tehát béna volt a szonográfusom? Pedig megnézte hátulról a popsiját. Ja, egyébként sima ultrahang volt, nem a 4D-s
nem mondta biztosra, de altalaban nem tevednek, nagyon kis mertekben, de elternek a lanyok es a fiuk fejlodesi adatai, ebbol lehet kovetkeztetni
A kérdező hozzászólása: Azt is mondta, hogy a lányok szoktak így feküdni. Férjemmel késõbb gondolkoztunk el, hogy ez alatt mit érthetett? Hogyan szoktak a lányok feküdni?
Elvileg ha alulról is látta a popi felõl, akkor ennyi idõsen két a babához képest két hatalmas gólyszlit is lehet látni:) A fiamnál mind a kétszer 19hetesen, 36hetesen is így volt, a golyók nagyon látszódtak. Míg most a csajosomnál nincs ott semmi:)
Ja a csajok bújósak, nem sok kiscsaj teszi szét a lábacskáit, a nézd mamai mim van felkiálltással,
Ez furcsa, én a helyedben maradnék az 50-50%-nál. Egy szonográfus, ha nincs eltakarva, akkor látja hogy fiú vagy lány, és nem mond olyat hogy "inkább". Ha azt mondta, hogy úgy a lányok szoktak feküdni, akkor õ is csak tippel, erre nem adnék.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló: összezárta a baba a combjait, tehát el volt takarva. Ezért nem látta, nem?
Igen, nem látta: tehát tippelt. (Egyébként az elsõ kislányom totál széttárta a lábait, hogy "mama papa, idenézzetek mi van nekem!" :-D ) Én mindig azt kértem, hogy csak akkor mondjanak nemet, ha 100%-ig biztosak benne. Az egyik szonográfus erre elég csúnyán nézett rám, hogy "õ ne tudná?"m és tényleg tudta... :o)
Nekem a 28 hetes vizsgálaton nekem is nagyon összezárta a lábát, de volt egy folt, amire azt mondta, h nagyon úgy látszik, h fiú, de ne éljük bele magunkat, mert lehet h csak a nagy ajkak vannak megdagadva. És mikor megszületett ott voltak a golyócskák. :) A barátnõmnek a lánya pedig szét tárt lábakkal mutatta, hgy mije van v épp nincs:) Szóval a helyedben maradnék az 50-50%-ban:) Könnyû szülést!

Ma reggel vettem észre, hogy a cicámnak fáj a lába, a mellső, rá sem áll. Nem nagyon engedi megtapogatni, azt látom, hogy be van dagadva, de lehet hogy el is van törve. Ha elviszem állatorvoshoz, mit csinál egy törött lábbal? Vagy amúgy?

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.

Vidd orvoshoz mielõbb! Ha el van törve, gondolom begipszeli, ha csak rándulás, akkor kap rá gyógyszert, ha nem megállapítható akkor úgyis megröntgenezik.
Nem biztos, hogy törött. A mienké is ilyen volt, sikoltozott is, ha megtapogattam, aztán "csak" egy pici pl. karom által okozott seb hamar bezáródott, de bejutottak a baktériumok és a lágy részek belül begyulladtak stb, kapott rá injekciót, meg otthonra gyógyszert és figyelni kellett pár napig, hogy rendbe jön-e, mert ha nem akkor megint menni kellett volna, hogy kitisztítsák. De szerencsére meggyógyult. Ha meg mégis törött, akkor begipszelik például. Vidd el, hadd hozzák helyre szegénykének.
Biztosan begipszeli, ha törött, mi múltkor láttuk, hogy egy begipszelt lábú komondort hoztak ki.. A mi macskánknak ínszalagszakadása volt egyszer, mûthetõ volt, így most éli a macskuszok boldog életét:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!