Találatok a következő kifejezésre: Ha mérnöknek később (2 db)

Ha mérnöknek szeretnék később tanulni akkor középiskolában melyik szak ajánlatosabb informatika vagy közgazdaságtan?

gondolom az info tudás biztos jó lenne de cég ügyekhez viszont nem lenne rossz a közgazdaság meg ha most közgazdaságira járnék akkor kés?bb még elvégezhetnék v.milyen tanfolyamot infoból nem?

Legjobb válasz: te el vagy varázsolva. cégügyek? az manager... nem mérnök. mérnöknek matek-fizika-kémia, az infó fölösleges, mert azt amit majd használod kell úgysem tanítják meg, csak esetleg az egyetemen...

te el vagy varázsolva. cégügyek? az manager... nem mérnök. mérnöknek matek-fizika-kémia, az infó fölösleges, mert azt amit majd használod kell úgysem tanítják meg, csak esetleg az egyetemen...
A kérdező hozzászólása: végülis a közgazdaság mellett döntöttem mert a késõbbiek folyamán dönthetek még így hisz ha késõbb informatikával szeretnék foglalkozni akkor azt elég sok helyen tanulhatom vizsgázhatok belõle, olyanról viszont már kevesebbet hallani h közgazdaságot tanítanának sulin kívül így két lehetõségem marad:D
A kérdező hozzászólása: jah és az elõbbi válaszolóbak csak annyit h ha már egyszer mérnök szeretnék lenni akkor már v.mi mást is tanulnék pl. cégvezetés amihez jol jön a közgaz. nem?
nem. nem akarom letörni az ábrándjaidat, mérnökbõl akkor lesz cégvezetõ, ha saját cége van. de ahoz sem kell közgáz. Könyvelés kell hozzá, de az napi szinten válozik, úgyhogy ennyire elõre teljesen felesleges. Ráadásul egész emberes munka, úgyhogy, ha pénzt is akarsz keresni, akkor úgyis könyvelõ kell. Közgázt meg amúgy is fogod tanulni annyit az egyetemen, hogy bõven elég lesz belõle...
Ha minden igaz, akkor két hét múlva vegyészmérnök leszek, és nekünk mindig azt mondogatják, hogy vezetõk leszünk. Viszont azt vettem észre, hogy a mûszaki érdeklõdésû emberek, mérnök hallgatók, utálják a közgazdaságtant, ahogy én is. Abban a formában, ahogy tanították értelmetlen, száraz, unalmas. Manager szakirányra rég nem jelentkezett egy tanuló sem. Ha téged érdekel, akkor ok, de nehogy késõbb megbánd.
Hogy melyik lenne jobb azt most még nehéz megmondani ha még azt sem tudod miféle mérnök szeretnél lenni. Egyik batrátom közgázos középiskolából ment gépésznek. Örült mert így a matekot jól vette. A másik humán gimnáziumból ment informatikai mérnöknek, telekommunikációs területen dolgozik. A férjem grafikusként érettségizett, építészként tanult és végül informatikusként dolgozik. Semmi köze a grafikához de néha jól jön, hogy van esztétikai érzéke meg tanultsága is :DD Szerintem azt tanulj ami érdekel, mert valahogyan biztos hasznodra lesz és legalább szívesen tanulod. Valójában még úgy sem tudhatod, merre alakul az életed.
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Én építészmérnökit jelöltem meg és specmatos voltam. A matekkal nem is volt semmi gond, de a fizikát nem igazán szerettem. Úgyhogy bioszból érettségiztem, amit általánosban még álmodni sem mertem volna. Sose tudhatod, hogy középiskolában melyik tanárnak lesz olyan egyénisége meg tudása, hogy iszonyatosan megszereted vagy megutálod a tárgyát. De a matekot ajánlom, mert az fix felvételi tárgy, a másodikat több termtud. tárgyból lehet választani! Szóval ha ennyire elõre tudod, akkor ne fecséreld az idõdet közgaz szakon. Mint elõttem mondták, ahhoz könyvelõ kell majd.
egyértelmû, hogy infó. Egy alapprogramozást manapság minden mérnöktõl elvárnak.

Fogamzásgátló abbahagyása után, ha nem a ciklus elején kezdem el a hőmet mérni, hanem később, abból még lehet majd valamire következtetni?

Januárban hagytam abba a melianet, azóta óvszerrel védekezünk. 28 napra nem jött meg a mensim, eszembe jutott, hogy elkezdek h?mér?zni, hogy lássam, esetleg kés?bb indul-e PÉ vagy vmi :) Szerintetek butaság?

Legjobb válasz: Az!:) Az normális, hogy nem egybõl 28 napra jön meg tabletta után. Az lenne a furcsa, ha úgy jönne! Nem kell ennyire figyelni magad. Legyetek együtt két naponta, aztán ha mondjuk 2 hónap múlva sem jön össze, akkor kezdhetsz hõmérõzni! Egyébként nekem azóta se jön meg 28 napra, pedig kb. egy éve nem szedem. 30-32 naposak és van pé-m! Szóval nyugi! Sok sikert!

Az!:) Az normális, hogy nem egybõl 28 napra jön meg tabletta után. Az lenne a furcsa, ha úgy jönne! Nem kell ennyire figyelni magad. Legyetek együtt két naponta, aztán ha mondjuk 2 hónap múlva sem jön össze, akkor kezdhetsz hõmérõzni! Egyébként nekem azóta se jön meg 28 napra, pedig kb. egy éve nem szedem. 30-32 naposak és van pé-m! Szóval nyugi! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: És neked elõszörre hány napra jött meg? Mert én most tartok a 37. napon és még mindig semmi :(
Szia!én szeptember elején hagytam abba a melianet 8év után(már épp itt volt az ideje nagyon bezavart).Utána rendesen megjött ahogy szokott, 1-2 nap késéssel.nem is védekeztünk utána és most már itt van a pocakomban az eredménye:) Drukkolok neked!amúgy hõmérõzésnek ne állj neki csak úgy a ciklus közepén. 12hkm
Hát arra már nem emlékszem sajnos! De azt tudom, hogy nem 28-ra!:) Igazából én kb. féléve figyelem, de nem teljesen rendszeres. A legrövidebb volt 28, a leghosszabb 33 napos! De erre még azt mondta a doki, hogy simán jó! Te sem aggódj. Lehet, hogy most jóval késõbb fog megjönni. Aztán majd beáll. És nem biztos, hogy neked 28 napos lesz a ciklusod. Ahogy nekem sem az, hanem a dokim szerint átlagban 30 napos! Szóval nyugi! Ha extrém hosszú ideig nem jön meg (mondjuk 50 nap vagy azon túl), akkor menj dokihoz! Gondolom azért hagytad abba, mert babát akartok. Attól még, hogy nem pontos most, lehet baba. Barátnõmnek sem volt pontos, gyógyszer lerakás után két hónappal babás lett. Az, hogy nem teljesen áll be még ilyenkor, nem jelenti, hogy nincs pé-d!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!