Találatok a következő kifejezésre: Ha még volt (3011 db)

Már régóta gyötör a kiváncsiság! Egy lányt csak akor lehet teherbe ejteni ha meg volt az élete első mensie?

És ha nem volt meg olyan 9 éves a lány és szegényt meg erőszakoják lehet terhes? LEHET ÚGYE? ez csak egy kérdés.

Legjobb válasz: Ha egy lány nem menstruál, akkor nem is tud teherbe esni. Azért nem menstruál mivel nincs peteérése, és peteérés nélkül nem lehet teherbe esni. Az viszont elõfordulhat, hogy pont mikor egy még nem menstruált lánynak az elsõ peteérése van, akkor teherbe essen.

Ha egy lány nem menstruál, akkor nem is tud teherbe esni. Azért nem menstruál mivel nincs peteérése, és peteérés nélkül nem lehet teherbe esni. Az viszont elõfordulhat, hogy pont mikor egy még nem menstruált lánynak az elsõ peteérése van, akkor teherbe essen.
Nem tudom az elsõ két válaszadó tisztában van-e azzal, hogy ELÕSZÖR van ovuláció, majd utána két héttel a vérzés. Ergo az elsõ vérzés ELÕTT teherbe lehet esni. Bár hozzáteszem, hogy ált. az elsõ vérzések elõtt nincsen ovuláció, de ez nem törvényszerû.
Ha még nem jött meg neki, akkor nem lehet terhes. De aki olyannal kezd, akinek még nincs meg, azzal azért tennék olyat, ami miatt behozná az elmaradt vérmennyiséget:)
Ha nem volt menszesze, nem lehet terhes..
A kérdező hozzászólása: És akor akik a hiradóba voltam 9évesen az lett, és nem volt meg neki. Akor ez hogy van?
A kérdező hozzászólása: volt
Az elsõ menstruáció elõtt sem lehet védekezés nélkül szexelni, mert lehet, hogy éppen akkor van az elsõ peteérés, és már kész is van baba.

Miért van az, hogy ha meg volt egy csaj, utána, már nem érdekel?

Ha, meg volt az els? szex, utána teljesen más szemmel nézek rá és, nem érdekel úgy, mint el?tte. Talán nem nyújt az ágyjelenet során olyat, ami meg fogna benne?

Legjobb válasz: majd egyszer egy olyan nõért fogsz teljesen megõrülni és feleségül veszed, aki le se szarja a fejedet, jól kihasznál, elszedi a pénzedet aztán a pofádba röhög és kidob. kábé ezt érdemelnéd....

majd egyszer egy olyan nõért fogsz teljesen megõrülni és feleségül veszed, aki le se szarja a fejedet, jól kihasznál, elszedi a pénzedet aztán a pofádba röhög és kidob. kábé ezt érdemelnéd....
Hány éves vagy?
9:13-as vagyok... én nem azt írtam, hogy ennek az életvitelnek lesz a következménye az impotencia, de simán benne van a pakliban. Ha meg ennyire parázol, hogy a nõ lenyúlja a vagyonodat, akkor kössetek vagyonszerzõdést, úgy nem tudja rátenni a kezét azokra a dolgokra, ami neked már megvolt, mielõtt összebútoroztatok.
A kérdező hozzászólása: Nos, hát nem tudom, mi lesz! De, valahogy csak lesz.... Tudom a lányok azt mondják, nem számít a pénz! De, azért valljuk be õszintén, jó az ha van! ;) Ahol a szegénység bejön az ajtón, ott a szerelem ki megy az ablakon! :) Lehet, hogy az a baj, hogy nem ma kezdtem ezt az egészet és talán a túl sok tapasztalat az, ami miatt nem tudok idõnként helyesen dönteni és nem megyek bele olyanba, amibe egyébként bele kellett volna. 14-19 évesen nem tudtam, nem értettem, mit jelent az, hogy problémák a párkapcsolatban. Meg, hogy mit tudnak annyit töketlenkedni emberek, meg kerülgeti egymást, meg variálni, hogy akarják-e, vagy sem egymást. Ennyivel hülyébbek lennénk, ahogy öregszünk, vagy csak a körülmények teszik velünk mind ezeket a tüneteket? Én, olyan vagyok, ha el érek egy szintet valamiben, nem szívesen adom lejjebb. De, szerintem ezzel más is így van. Értem már el azt amit szerettem volna és kerestem, csak hülye voltam, el [email protected] Na és, a szerelem! hol van már az, hogy szerelem, na meg bizalom! Mert bizalom nélkül nincs szerelem! Lehet, hogy velem van a baj, de én már senkiben nem tudok megbízni, magamat kivéve és tudom, ha bár mi történik velem, csak magamra számíthatok. mikor bizalom volt, akkor ott pofára esés is volt. Na, most ha tudod, hogy el fogsz esni, vagy leülsz elõtte, vagy maximális óvatossággal lépkedsz a területen.
A kérdező hozzászólása: 23 évesen én is bizonyítottam magamnak eleget. most már tudom, hogy jó vagyok :P
Szerintem egy párkapcsolat nem az elsõ éjszaka tökéletességén és a ház, kocsi, egzisztencia meglétén alapul. A jó dolgokhoz idõ kell; idõ kell, míg megismered, mind lelkileg-szellemileg, mind pedig szexuálisan. És szerinted egy lány honnan tudja, hogy te az elsõ éjszakán már mindent ki akarsz próbálni, amit eddig megkaptál??? Akkor keress olyat, aki ezt vállalja, de ne csodálkozz, ha a személyisége nem fog tetszeni, és esetleg neki sem a tiéd, és nem lesz ebbõl párkapcsolat. Arról nem is beszélve, hogy nõk és férfiak másként vannak összerakva, mindkettõnek türelem kell a másikhoz és nyitottság. Arra is gondolj, ha egzisztenciát vársz el a csajtól, hogy nem olyan könnyû egy nõnek a mai világban boldogulnia, egy férfi sokkal könnyebben talál munkát, és nem jut eszébe a fõnökének, hogy jól megdugja, vagy esetleg kevesebbet fizessen neki, mint egy férfinak. De ha te csak magadra gondolsz, a szexuális (és lelki, tökmindegy) kielégülésedre, a vagyonodat félted (miért is akarnának a nõk csak arra hajtani???), akkor se csodálkozz. Gondolkodj el rajta, hogy Te mit tudsz adni a pénzeden és a szexuális teljesítményeden kívül, és amit találsz, csak azt várd el a csajtól is! És elõbb-utóbb megtalálod majd a megfelelõt, mint zsák a foltját.
Hibásan állsz hozzá az veled a baj. Ha nálad a szerelem azon múlik, hogy jó állása legyen, meg lakása, autója, pénze, akkor ez veled a baj. Meg még az is jó lenne, ha huszonöt, huszonhat éves lenne, igaz? Keresgélj csak, sajnos a világ nem így mûködik, hogy mindenkinek sikerül ezt így összehozni akkorra. Ennek nem elsõdlegesnek kéne lenni, akkor lehet találnál párt. ja meg még az ágyban is csináljon extrát? Hát nem a lányokkal lesz a gond hidd el.
De ha te ilyen okos, meg tapasztalt vagy, nagy elvárásokkal a partnerre nézve, akkor miért itt kérdezed ezt? Ha tudod, hogy mi a gond, tegyél ellene, talán próbálj meg olyan lányt keresni, aki érdekel, és nem a szexre gondolok, hanem pl a személyiségre. Én is így voltam, mint te, bár nem vártam el semmi ilyet, hogy autó, meg ház (hol élsz te?:D) ... Aztán találkoztam egy olyannal, akinél nem érdekelt a szex, és boldog is voltam:) Amúgy meg sztem te nem nyújtasz eleget az ágyban (tudat alatt kételkedsz a jó teljesítményedben), és magadnak akarsz bizonyítani, legalábbis nálam így volt... Azért döntögettem õket, hogy magamnak bizonyítsam, hogy jó vagyok az ágyban... -ReapeR-23/F
Mert kanos vagy nem szerelmes.
A kérdező hozzászólása: 09:13 Szerinted ennek az életvitelnek egyenes következménye az impotencia? Nem hinném!
A kérdező hozzászólása: Haha! Ezt érdemelném? ne legyél már ennyire okos, hogy te tudod, mit érdemelnék. azért, mert te megkeseredtél az élettõl, másnak, még lehet jobb sorsa. Amúgy, meg vagyok annyira rafinált, hogy ilyenbe nem mennék bele. Lett volna már rá alkalom, csak nem jött össze a kisasszonynak, hogy megforgasson...
A kérdező hozzászólása: Engem igenis vonz az a dolog, hogy párkapcsolatban éljek! De, nem találom hozzá a megfelelõ partnert. Persze vannak elvárásaim, ez tény! De, kinek nincs??? Nem akarok többet, csak legyen annyija, mint nekem. Kvázi, ne nekem keljen adni egy telefont neki, amin fel lehet hívni. Legyen lakása, meg autója, és akarjon valamit az élettõl, ne a mának éljen. Persze a kinézet is fontos, nem tagadom, de én sem nézek ki rosszul, legalábbis a visszajelzések ezt igazolják. kb. ennyi elvárásom van. nem kell nekem az ami az övé, de nem érezzem azt, hogy neki kell az ami az enyém. Én, rendelkezem mindazokkak, amit felsoroltam és el tudom tartani magam. Lehetséges, hogy nem is tetszik az a valaki, csak azért megyek bele bármibe is, mert hajtanak a hormonok? :) Lehet, hogy így van. Egyébként az tényleg igaza van az elõttem szólónak. Engem is az pörget be igazán, ha látom, hogy jó a partneremnek amit csinálok vele. Ezzel az esetek jelentõs többségében nincs is semmi probléma... De, el értem egy szintet a szexualitásban is, aminél nem szeretném lejjebb adni és nem vagyok kíváncsi arra, hogy valakit 25-35 korára tanítgatni keljen. Meg a nyafogást hallgassam, hogy jajj, ezt ne, meg ezt úgy ne, meg az arcomra ne, meg stb.
lehet, hogy te is az olyan férfiak csoportjába tartozol, akikben túlságosan erõs a vadászösztön, és téged inkább az pörget, hogy megszerezd a kiszemeltet, utána meg már unalmas. Szerintem ne nõsülj meg és ne legyenek gyerekeid. Lehet így is élni, és még mindig nem annyira elítélendõ, mintha otthagyod a feleséged 1-2-3 gyerekkel mert nem bírsz a véreddel. Csakhát gondolj bele, mi lesz ha egyszercsak beüt a krah és impotens leszel?
Valószínûleg a nõ maga nem érdekel, nem a szexuális teljesítménnyel van a baj. Gondolom elég hamar ágyba rángatod a kiszemeltet igaz? :) talán találkozz vele többet mielõtt felhívod magadhoz. Valószínûnek tartom, hogy már ekkor is sok partner kiesik. Persze attól függ mi a szándékod. Ha szeretnél hosszú távú kapcsolatot, akkor próbáld ezt ki, ha nem, akkor meg mindegy. Ja igen, és törekedj arra, hogy olyan nõvel töltsd az idõdet, akinek érdekel a személyisége, nem csak a kinézete tetszik. Akinél azt érzed, hogy szeretnél neki örömet szerezni. Ne azt nézd hogy õ mit tesz érted, mert az unalmas lesz neked egy idõ után. Ez a "talán nem nyújt az ágyjelenet során olyat, ami megfogna benne" hibás hozzáálllás. Tapasztalatom szerint én annak a pasinak jövök be igazán, aki azt élvezi hogy nekem milyen jó vele. Sokan mondták ezt nekem, úgyhogy biztos igaz. Próbáld innen közelíteni. Hátha neked is jobb lesz így. Sok sikert :) 30/N
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. Mire gondolsz konkrétan?
Azt hittem olyan 18-19. Mert az ilyen korú fiúkra jellemzõ ez. De szerintem valami van a háttérben, csak lehet tudat alatt is. Vagy nem találod a megfelelõ lányt, akibe szerelmes is tudnál lenni, vagy túl sokat vársz el. Esetleg más is lehet a háttérben, de ezt csak te tudhatod! Tinédzserkorodban nem volt valami, ami okozhat ilyen magatartást?
A kérdező hozzászólása: 29 vagyok. De, javarészt eddigi életem során, kevés lány volt akivel hosszabb kapcsolatom lett volna. Az is max 1 év volt és én szakítottam....
A kérdező hozzászólása: Annyira nem parázok, mert hülye nem vagyok. Csak nekem az a véleményem, hogy nem árt, ha neki is van és nem a csupasz seggét teszi bele a készbe...

Ha meg volt az ovuláció?

Elkezhem inni a palástfü teát?még nem ittam,nem lesz t?le gond ha sikerült a teherbe esés?lehet ízesíteni a teát?

Legjobb válasz: ha megvolt az ovud akkor simán ihatod a teát,pont azért van hogy segítse a beágyazódást és segíti a baba megtartását is,lehet inni a terhesség 12. hetéig

ha megvolt az ovud akkor simán ihatod a teát, pont azért van hogy segítse a beágyazódást és segíti a baba megtartását is, lehet inni a terhesség 12. hetéig
Én is ovu után kezdtem el inni és nemvárt elõtt 2 nappal hagytam abba! Hogy attól-e, de ez volt az elsõ teás hónap és akkor sikerült! :) Szerintem ízesítheted, de nem olyan szörnyû az íze, én natúr ittam! Sok sikert a babához! :) 30hkm

Ha meg volt a pete érésem?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem ártasz a mozgással. Folytasd nyugodtan. Én napi 10km-t gyalogoltam mindennap.

Nem ártasz a mozgással. Folytasd nyugodtan. Én napi 10km-t gyalogoltam mindennap.

Ha meg volt beszélve, hogy majd hivom, de nem hivtam akkor mi legyen?

Már beszéltem többször is a csajjal telefonon, nemtudom, hogy zaklatásnak venné-e. Nem hivtam fel, aztmondta, hogy a megbeszélt id?pont a találkozásra valószin? nemjó a család miatt. Irjak egy sms-t, vagy hivjam?

Legjobb válasz: hívd fel az személyesebb

hívd fel az személyesebb
hívni vagy nem hívni ez itt a kérdés!! Hívd fel! Ne légy nyuszi mert a végén még anyád is kitagad!
Hívd fel, ha megígérted..

Csoppentettetek mar anyatejet a picitek orraba, ha meg volt fazva es nem kapott rendesen levegot?

Legjobb válasz: Persze! Mivel steril, a sótartalma ugyanakkora, mint a tengervízé (a véré is ennyi), tökéletesen megfelel orrcseppnek is. A váladékot ugyanolyan jól oldja, mint a drága tengervizes orrsprayk.

Persze! Mivel steril, a sótartalma ugyanakkora, mint a tengervízé (a véré is ennyi), tökéletesen megfelel orrcseppnek is. A váladékot ugyanolyan jól oldja, mint a drága tengervizes orrsprayk.
Igen, cseppentõvel. Tökéletes volt, már eleve prüszkölt tõle egy-két hatalmasat.
igen és segített is sóoldat helyett anyatejet cseppentettem az orrába, és úgy szívtam ki utána orrszívóval
Igen, ez télleg jó a dédimama meg szivinfarktust kapott mikor meglátta:) Az anyatej a legjobb gyógyir mindenre:)
Igen nagyon jó , orrba, szembe, fülbe. Sõt ekcémára is.(saját tapasztalat)
Igen, szemcseppnek is kiváló!!!

Ha meg volt rendesen a menszeszem, és a teszt is negatív, akkor kizárt, hog terhes vagyok?

Azért kérdezem, mert egy hete, hogy elmúl a menszeszem, de az els? napon furát tapasztaltam,hogy eléggé fájt a végbelem, és itt azt olvastam, hogy ez lehet akár méhen kívüli terhesség miatt is, vagy lehet, hogy er?sen felfáztam? Szeretnék, véleményeket kérni. Méhen kívüli terhességnél is elmarad a menszesz és a teszt is pozitív úgye? Köszönöm szépen a válszokat.

Legjobb válasz: igen, ez nem lehet terhesség, méhen kívül is jelentkeznek a tünetek, pozitív lesz a teszt, szóval ez nem az. ez vagy aranyér vagy felfázás, meleg fürdõ jó mindkét esetben!

igen, ez nem lehet terhesség, méhen kívül is jelentkeznek a tünetek, pozitív lesz a teszt, szóval ez nem az. ez vagy aranyér vagy felfázás, meleg fürdõ jó mindkét esetben!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hidd el nagyon megnyugtattál. Jó egészséget kívánok neked.
A normális mennyiségû, lefolyású vérzés és a terhesség ritkán összetartozó fogalmak. Méhen kívüli terhességnél a teszt pozitív mert a szervezet termel HCG-t. A méhen kívüli terhesség járhat vérzéssel, de ezenkívül még olyan fájdalmak és görcsök kísérhetik amik korábban nem voltak tapasztalhatók.

Ha még sosem volt barátnőm, de én már régóta szeretném hogy legyen, akkor mégis mi az amit mindig elrontok?

Tehát még a büdös életbe egy ölelést nem kaptam... mégis hogy a román életbe lehetséges ez, hogy valamit mindig elrontok, miközben minden egyes porcikám már azt mondja, hogy hahó... Voltak próbálkozások, de vagy a nincs ideje, vagy a maradjunk barátok szöveggel jöttek. Ami annyira elvette a kedvem, hogy mostanában még kinézve se volt senki :S Azaz mostanáig nem volt kinézve senki, most viszont valaki scope-ba került :) Mit tegyek a dolog érdekében, hogy esetleg, talán, lehet hogy most mégse rontsam el az egészet már az elejétől? Úgymond lesz nemsoká a munkahelyen egy csapatépítő tréning, ahol reményeim szerint legalább annyira meg tudom ismerni, hogy már legalább beszélő/köszönőviszonyba kerüljünk, ami már jó tárgyalási alap :)Azonban ugye jó lenne nem elszúrni :S Eddig lehet nem nyomultam eléggé, lehet túlságosan, nem tudom, bár nagyon idő se volt ilyesmire, amikor az első randi után azt kapod, hogy legyetek barátok.... Tény hogy az önbizalmam se túltengő ezen a területen... de ezzel kell gazdálkodni. Bármilyen tanácsot szívesen veszek, mert már lassan tehetetlennek érzem magam :S Előre is köszi a válaszokat 23F

Legjobb válasz: Randiztam már pár olyan srácal, akiknek még soha nem volt barátnõje huszonévesen. Sajna vagy nem egyiknek se én lettem az elsõ. Viszont egyiknek se a külsõ miatt.(nem voltak csúnyák) A probléma abban volt igazából, ahogy viselkedtek. Leírom hátha le tudsz szûrni belõle valamit. Nem tudom te milyen vagy, nem ismerlek, de hátha segít. :) Az egyik nemrég volt. Leszólított, bátor volt, jófej... ritkán adom meg valakinek így a számom, de õ megkapta, szimpatikus volt.:) Szerintem olvasta valahol, hogy kell egy nõt leszólítani, mert amit csinált, azt pl. a pua oldalakon látom visszaköszönni. Eddig jó. :) Aztán a randi mûr zûrösebb volt. Kiderült, hogy haragszik az életre, a családjára, a nõkre, mindenre és nem is igazán szeretne komoly párt. Ilyesfajta mélydepresszióval én sajnos.... nem tudok mit kezdeni. :( Mint barát.. esetleg. DE! Párnak nem ilyen embert szeretnék. Másik: társkeresõ oldalon ismerkedtünk, majd találkoztunk. Õ elmondta, hogy szûz, stbstb. Azt leszámítva, hogy társkeresõn az adatlapján magasság terén 10 centit kamuzott olyan mértékben nem volt élettapasztalata szegénykémnek, hogy mintha egy 14 évessel beszélgettem volna. Nem szex, hanem élettapasztalatról van szó. Mintha valami burokban élt volna otthon a szüleivel. Legfõképp olyan nagyra nõtt gyerek benyomásom volt felõle.(aki azért nem nõtt túl nagyra, mert nem érte el még a 170 cm-et se... én 174 vagyok) És még egy rövid sztori: egy harmadik hasonló eset régen történt, õ elég láthatóan hazudozott össze-vissza, ezért lett NEM a végeredmény. 23l

Randiztam már pár olyan srácal, akiknek még soha nem volt barátnõje huszonévesen. Sajna vagy nem egyiknek se én lettem az elsõ. Viszont egyiknek se a külsõ miatt.(nem voltak csúnyák) A probléma abban volt igazából, ahogy viselkedtek. Leírom hátha le tudsz szûrni belõle valamit. Nem tudom te milyen vagy, nem ismerlek, de hátha segít. :) Az egyik nemrég volt. Leszólított, bátor volt, jófej... ritkán adom meg valakinek így a számom, de õ megkapta, szimpatikus volt.:) Szerintem olvasta valahol, hogy kell egy nõt leszólítani, mert amit csinált, azt pl. a pua oldalakon látom visszaköszönni. Eddig jó. :) Aztán a randi mûr zûrösebb volt. Kiderült, hogy haragszik az életre, a családjára, a nõkre, mindenre és nem is igazán szeretne komoly párt. Ilyesfajta mélydepresszióval én sajnos.... nem tudok mit kezdeni. :( Mint barát.. esetleg. DE! Párnak nem ilyen embert szeretnék. Másik: társkeresõ oldalon ismerkedtünk, majd találkoztunk. Õ elmondta, hogy szûz, stbstb. Azt leszámítva, hogy társkeresõn az adatlapján magasság terén 10 centit kamuzott olyan mértékben nem volt élettapasztalata szegénykémnek, hogy mintha egy 14 évessel beszélgettem volna. Nem szex, hanem élettapasztalatról van szó. Mintha valami burokban élt volna otthon a szüleivel. Legfõképp olyan nagyra nõtt gyerek benyomásom volt felõle.(aki azért nem nõtt túl nagyra, mert nem érte el még a 170 cm-et se... én 174 vagyok) És még egy rövid sztori: egy harmadik hasonló eset régen történt, õ elég láthatóan hazudozott össze-vissza, ezért lett NEM a végeredmény. 23l
A kérdező hozzászólása: Hát no... ha tudok kivel, mert nem csak igen nem talán válaszokat kapok, akkor elég sokat tudok beszélni, nem szeretek hazudni, nem haragszok senkire, maximum a fentebb említett dolgok miatt eleresztek egy "a cica rúgja meg" kifejezést, hogy megint nem sikerült... Élettapasztalat... hát van olyan ismerõsöm, én meg remélem nem tartozok azok közé akiknek 0... Bár nem sorolnám magam oda.Illetve magasság... én 185 magas vagyok ilyennel nincs bajom legalább :) Illetve ha már szóba hoztad , akkor kiegészíteném az írásom... még nem volt barátnõm, se egyéjszakás kalandok se semmi...
Nehéz ezt így látatlanba megmondani mi a baj. Az is lehet ám, hogy csak nincs szerencséd szimplán. Nehéz jó, normális kapcsolatot találni. Egyébként még így saját tapasztalatként.. megváltozik az ember kisugárzása, ha túl van az elsõn ennyi idõsen. Ez is saját tapasztalat. Én is késõn vesztettem el és mivel emiatt rendszeres megalázások, beszólások tárgya voltam ez gátlásokat okozott. Ez viszont megszûnt az elsõ párom után.
Próbálkozz azzal, hogy változtatsz a már bejáratott rutinjaidon. Lehet, hogy segít, bár tapasztalatból tudom, hogy nem minden esetben. Nekem sem volt még sose barátnõm, és még én sem kaptam egy ölelést sem. Sajnos nem könnyû a mai világban. Ráadásul tovább ront az esélyeinken a tapasztalatlanság. Azt sem tudnám, hogy mit kellene pontosan csinálnom. És míg ez a tapasztalatlanság fiatalabb korban még édes és cuki, addig huszonévesen már inkább ciki.

Ha nem volt egyházi esküvőm attól még megkereszteli a pap a gyerekemet?

Legjobb válasz: Azt nem írtad,milyen a vallásotok. Mert a római katolikus nem biztos,hogy megkereszteli.Majd csak akkor,ha megkötöttétek a házasságot Isten színe elõtt is a templomban.De mikor én kereszteltem a keresztfiam,elég volt megígérni a szülõknek,hogy lesz templomi ceremónia,és járni fognak elõtte jegyesoktatásra.De ez falun volt,sokhelyen szigorúbban veszik ezt.A mi gyerekünket nem keresztelhette meg akit akartunk,mert házas volt,és nem esküdtek templomba,meg nem volt elsõáldozó bérmálkozó,csak kerezstlevelet tudott vinni.Azt mondták,ha ezek is meglesznek,hoz róla papírt akkor menjünk vissza. Na most ezeken a nézeteken el lehetne vitatkozni,de én azt mondom,hogy aki nem divatból akarja megkereszteltetni a gyerekét,hanem meggyõzõdésbõl fontos neki a hit,gyakorolja is azt,és fontosak az ezzel járó rituálék,annak meg van minden amit kérnek. Ha meg nem akarok templomi esküvõt..stb..akkor úgy sem fontos ez a számomra,minek megkeresztelni a gyerekemet is.

Azt nem írtad, milyen a vallásotok. Mert a római katolikus nem biztos, hogy megkereszteli.Majd csak akkor, ha megkötöttétek a házasságot Isten színe elõtt is a templomban.De mikor én kereszteltem a keresztfiam, elég volt megígérni a szülõknek, hogy lesz templomi ceremónia, és járni fognak elõtte jegyesoktatásra.De ez falun volt, sokhelyen szigorúbban veszik ezt.A mi gyerekünket nem keresztelhette meg akit akartunk, mert házas volt, és nem esküdtek templomba, meg nem volt elsõáldozó bérmálkozó, csak kerezstlevelet tudott vinni.Azt mondták, ha ezek is meglesznek, hoz róla papírt akkor menjünk vissza. Na most ezeken a nézeteken el lehetne vitatkozni, de én azt mondom, hogy aki nem divatból akarja megkereszteltetni a gyerekét, hanem meggyõzõdésbõl fontos neki a hit, gyakorolja is azt, és fontosak az ezzel járó rituálék, annak meg van minden amit kérnek. Ha meg nem akarok templomi esküvõt..stb..akkor úgy sem fontos ez a számomra, minek megkeresztelni a gyerekemet is.
"Szegény szerencsétlen gyerek nem tehet arról, hogy a szülei galád és gaz módon nem erõsítették meg esküjüket Isten színe elõtt." <<< Így gondolkodik az egyház, így megkereszteli a gyermeket. Ez nem függ attól, hogy hol és hogyan házasodtál, esetleg házasságon kívüli gyermekrõl van szó. A keresztség olyan alapvetõ jog, amit az egyház bárkinek kiszolgáltat, aki vállalja a keresztséggel járó kötelezettségeit.

Mikor fertőződhet meg a kutya, ha kullancs volt benne?

tehát akkor ha eleve fertőzött a kullancs vagy ha nem jól szedem ki? mert volt benne tavaly is sok, cseppeket kapott a nyakába hogy megvédje.. volt ami kicsit begenneyesedett de nem lett baja tőle. most viszont volt benne kettő is, az egyik nagyon megszívta magát a másik kisebb volt. és alig bírtuk kiszedni neki. a nagy végül kijött és szétdurrant de benne maradt a feje és a lába. végül kijött de nagy nehezen csak. és eltelt már kb 4 nap, de csak csúnyább neki. gennyes, meg piros is. és nem eszik annyit mint eddig, sokat alszik, pedig nem szokott ennyit és bánatos is. honnan tudom hogy megfertőződött e? elviszem dokihoz csüt vagy pénteken mert akkor tudom hogy a mi dokink ott van, de addig is kíváncsi vagyok hogy lehet e baj, hogy veszem észre ha megfertőződött, a doki mit tud csinálni, ad injekciót? előre is köszi a válaszokat. ja, labrador lány kutyus, 4 éves. és tavaly is sokszor volt ilyen, de nem betegedett meg.. de azért most félek...

Legjobb válasz: A nyálkahártyái (ínye, szeme) színét is vizsgáld meg. Ha sápadt vagy sárgás, az is babesiára utalhat. Amikor az én kutyámnak volt, napokig nem vettünk észre semmit rajta, csak hogy bágyadtabb a szokottnál, aztán láttuk, hogy be van sárgulva. A doki azt mondta, néha a babesia nagyon gyors lefolyású, szóval magas lázzal jár, és ha aznap nem viszed orvoshoz,mikor észreveszed, másnap már kb. késõ. Meg van a "krónikus" lefolyású, ami az én kutyámnak is volt, meg talán a tiednek is: bágyadtság, lomhaság, étvágytalanság, kis láz, egy idõ után sárgaság. Ebbe is bele tud pusztulni, mivel a babesia a vörösvértestek szétesését okozza. Amikor elviszed dokihoz, kapni fog egy Imyzol nevû csípõs szurit, meg ha már nagyon rosszul van, infúziót.

A nyálkahártyái (ínye, szeme) színét is vizsgáld meg. Ha sápadt vagy sárgás, az is babesiára utalhat. Amikor az én kutyámnak volt, napokig nem vettünk észre semmit rajta, csak hogy bágyadtabb a szokottnál, aztán láttuk, hogy be van sárgulva. A doki azt mondta, néha a babesia nagyon gyors lefolyású, szóval magas lázzal jár, és ha aznap nem viszed orvoshoz, mikor észreveszed, másnap már kb. késõ. Meg van a "krónikus" lefolyású, ami az én kutyámnak is volt, meg talán a tiednek is: bágyadtság, lomhaság, étvágytalanság, kis láz, egy idõ után sárgaság. Ebbe is bele tud pusztulni, mivel a babesia a vörösvértestek szétesését okozza. Amikor elviszed dokihoz, kapni fog egy Imyzol nevû csípõs szurit, meg ha már nagyon rosszul van, infúziót.
Szorítok, hogy rendbe jöjjön a kutyád. Javaslom, hogy kullancs elleni oltást kapja meg minden évben. kb 7-8ezer forint, de megéri hidd el. Ezek a cseppek semmit nem érnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! örülök, hogy a kutyusod rendbe jött.. most adtam neki csontot és egy kis tésztát hiszen nagyon szereti és szerencsére evett. de azért bágyadtabb mint szokott lenni, úgyhogy szerintem mindenképpen elviszem dokihoz. köszönöm mégegyszer! :) és mindenképpen írok ha tudom hogy mivan vele...
Ne várd meg, amíg rendel a saját dokid, vidd el azonnal, mert minden nap számít!
4es! Azért az Imizol annyira ne javasolgasd! Max. 1szer belefér évente, de többször nem, mert borzasztó káros!
6-os, olvasd el még egyszer mit írtam. Évente javasoltam én is.
ma 10:44 Évente a Lyme ellen oltanak.De még az sem ad teljes védelmet. Babézia ellen sajnos a kapható védõoltás még nagyon bizonytalan hatású. De azt is félévente kellene adatni.
Értem én, de az is több , mint a semmi. Megelõzés inkább, mint az utána lévõ folyamatos injekciók , gyógyszerek, amikkel szintén nem teszünk jót a kutyának.
Nah mi lett a kutyával?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!