Találatok a következő kifejezésre: Ha még vagyunk házasok a párommal, (10 db)

Ha még nem vagyunk házasok a párommal, mit kell csinálni hogy a babám az apuka nevét kapja?

Legjobb válasz: mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást

mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást
Szia! Felénk ez úgy zajlik, hogy nekem kell a helyi Okmányirodába kérni egy hajadonsági nyilatkozatot. És ezzel a papírral kellett bemennünk a Gyámhivatalba és ott elintézték a papírokat kb. 10 perc. Aztán 1 héten belül postán kiküldték.
Szia! Nálunk a védõnõ állít ki egy igazolást a terhességrõl, és a szülés várható idõpontjáról. Azzal valamint a személyi igazolvánnyal kell elmenni a gyámhivatalba, ahol nálunk azonnal kiállítják az apasági nyilatkozatot kb. 15 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást! Jó egészséget!
ja, a kórházban szülés után is lehet apaságit tenni, vagy amikor az anyakönyvet kiállítják
Nekem a nõgyógyásztól kellett kérnem igazolást a terhességrõl.Ráírta a fogantatás feltételezett idõpontját és a szülés várható idõpontját.Elmentem az anyakönyyvezetõhöz, vittem apát:) , kiskönyvet, személyit, igazolást.
Szia! Mi nemrég, a 26.terhességi héten készítettünk teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot, a lakhely szerint illetékes anyakönyvvezetõnél(telefonon kértem idõpontot) Elõzõleg a nõgyógyászom kiállított egy igazolást a terhességemrõl, és a szülés várható idõpontjáról-ezt kellett vinni+személyi+lakcímkártya - A párodé is, és neki is személyesen meg kell jelenni. Mi azért tartottuk fontosnak, mert azt szeretnénk, ha a pici mindkettõnk vezetéknevét viselné.Apáét elõre, utána az enyémet kötõjellel.

El akarok válni! Van egy lakásom. Amit még jóval házasságunk előtt vett édesanyám éve vagyunk házasok! . A lakás az én nevemen van! Senkivel se közös tulajdon, de párom azt szeretné ha fele az Õvé lenne. Jár neki a fele?

Már kérdezgettem itt ott azt mondták ebb?l nem jár neki semmi!

Legjobb válasz: Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.

Ha a lakás már az esküvö elött megvolt és ezt bizonyitani tudod, akkor az a tied, amit viszont a házasság alatt ráköltöttetek (renoválás, kölcsöntörlesztés) az a része közös. A párodnak csak a házasság alatti érteknövekedés fele jár, más nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudom bizonyítani persze hisz ott a papir!Adás vétel! 4 éve vagyunk házasok!
legyél nyugodt, abszolút semmi nem jár neki. max. amit az elsõ válaszoló írt (ha költöttetek a lakásra, annak a fele).
Nem jár neki a lakásod fele. Az elsõ válaszoló jól írta, amit ráköltöttetek az közös. Gondolom azt szeretnéd, hogy költözzön el, így viszont neked kell majd kifizetned õt. A bíróság majd a vagyonmegosztásnál eldönti, hogy a férjednek mennyi jár. Ne hagyd magad, legyél ügyes!
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a férj!!Én akarok válni, nem mindig a nõk akarnak!
max a szája járhat. nagy ívben röhögd ki a csávót... nem tudom ezt honnan veszi, de nem lehet nagy zseni... ha az én párom ilyesmit még csak gondolna is, sztem nagyon szépen elküldeném a búsba!!! mégis mit képzel, hogy azt majd lenyúlja, amiért a szüleid dolgoztak meg??? apám is próbálkozott hasonlóval anno, elegánsan el lett hajtva a piiicsaba...
A kérdező hozzászólása: A FÉRJ én vagyok mint irtam!!! A nõ olyan popsi hülye!
Tékitízi, akkor is ugyan az vonatkozik Rád, ha Te a férj vagy :) (A többiek azért gondolták, hogy nõ vagy, mert nagyobb számban írnak nõk ilyeneket és nem írtad a kérdésed mellé. Akik már a plusz kommented után írtak, szerintem azok sem olvasták még csak utána.)

Ha nyerek a lottón, míg házasok vagyunk, akkor azt meg kell osztanom a párommal ha aztán szeretnék elválni?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy az közös. Mondjuk én örömmel leperkáltam volna a felét a volt férjemnek, ha úgy elhúz, hogy többet nem látom a képét. Örökölj, az csak a különvagyonod lesz, továbbá az ajándékozás is.

Igen, a lottó és egyéb szerencsejáték nyereményei a közös vagyonhoz tartoznak: http://www.igen-igen.hu/index.php?base=laws&type=kozosvagyon
Úgy tudom, hogy az közös. Mondjuk én örömmel leperkáltam volna a felét a volt férjemnek, ha úgy elhúz, hogy többet nem látom a képét. Örökölj, az csak a különvagyonod lesz, továbbá az ajándékozás is.
Elvileg igen. Gyakorlatilag nem, mert nem nyersz. :)
7: Különvagyon, de ezt már linkelte valaki, amúgy az ingóságok sem szoktak közös vagyonba menni 10 év után, ezt sokan félreértik. Pl. a házasságba visz az egyik fél egy hûtõt, egy tévét és egy mosógépet, ezek nem lesznek közös vagyon, csak akkor, ha valamelyik pl. lerobban és vesznek egy új hûtõt a házasság alatt: na ez lesz közös vagyon, az új hûtõ. Az egyik válásos oldalon olvastam ügyvédtõl.
Egyelõre a te fõnyereményed a férjed. Igényt is tartasz rá.
Elvileg 90 napod van, hogy felvedd a nyereményt, annyi idõ alatt általában nem lehet elválni.
Külön vagyon. Nem kell vele megosztanod, ha Te nyerted. Viszont ha abból vesztek egy hûtõt, akkor az 10 év múlva közös vagyonnak számít, tehát ergó a fele az övé
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat! Nem akarok elválni és lottóm sincs, csak felmerült kérdésként egy beszélgetés folytán és érdekelt a válasz.
Igen meg kell osztani mert a "közös vagyon"-ba tartozik (jogász vagyok, így tudom).
jaja, a Columboban van egy rész ami errõl szól: A fõnyeremény halál címû :) ott a fickó épp válófélben van, de pont akkor nyer a lottón. a nagybátyjával akarja felvetetni a pénzt, és megegyeznek egy bizonyos százalékban a segítségért cserébe. persze a nagybácsi egy pénzéhes dög, és belefojtja a kádba szegény kis unokaöcsit. ha nem szeretném, h a párom egy fillért is lásson a nyereményembõl, akkor anyámmal vetetném fel a pénzt, betenném valami csinos svájci számlára a nevére, a kamataiból meg ízlésesen nyomnánk a high life-ot :) adtam is, meg nem is :) magyarul a hozamot nem sajnálnám a családomtól, de a tõkére úgy vigyáznék mint a szemem világára. úgyis az a tendencia, h a lottónyertesek nagy része a végén nagyobb nyomorban köt ki, mint amilyenbõl jött.
Elvileg igen, közös vagyon. DE kb. 1000 módja lenne, hogy lelépj a pénzzel egyedül. Csak, hogy a legegyszerûbbet mondjam: Anyáddal / apáddal veteted fel a nyereményt és azonnal írtok egy ajándékozási szerzõdést a nevedre, amiben neked adják az összeget (persze ilyenkor a mamának kijár azért egy csinos kis wellness lakosztály a papának meg egy új horgásztanya hálából). Ez így kb. támadhatatlan. Sosem bizonyítaná senki, hogy nem a szülõk vették a lottót.
Amúgy nagyon egyszerû az oka is, hogy miért így van: mivel házas vagy, minden bevétel közös, ezért értelemszerûen a közös pénzbõl vette a nyertes szelvényt az, aki vette. Mivel a szelvény így közös, a nyeremény is az. El tudom képzelni, hogy olyan esetben ez vitatható lenne, ha az egyik fél mondjuk örököl egy házat, ez különvagyon ugye. Ha a ház árán vesz 2000 szelvényt, amibõl az egyik telitalálatos lesz, akkor lehet, hogy az már különvagyonnak számítana, de nem vagyok jogász, csak "hangosan gondolkodtam" a lehetõségeken. :)
Nem, dehogy! Nyugodtan utalhatod az én számlámra! :)
A 9-esben azt akartam írni, hogy "nem különvagyon", lemaradt a nem szó..
A kérdező hozzászólása: Szóval, ha én nyerek a lottón (jó, persze ez csak elméleti kérdés) nem tudok lelépni a nyereménnyel? Közösen szerzett vagyonnak számít?
Igen, de könnyen kijátszható. A lottó szelvény nem névre szól, hanem bemutatásra.


Miért van az, hogy a 25 év felettiek egyre ritkábban mennek ki bulizni vagy kirándulni, még a legolcsóbb vagy ingyenes helyekre-alkalmakra is? Ha komolyabb párjuk van vagy házasok akkor egyre többen nyugdíjas életmódot élnek a fiatalok közül. Miért?

Úgy emlékszem, hogy szüleim 30 fölött nem voltak ennyire elszigetelve, mindig mentek valahova és vittek minket is persze, akár biciklivel is kirándulni, mozogni, strandolni és az ő barátaik is jöttek.

Legjobb válasz: Ezt mire alapozod, hogy így van? Én 22 éves vagyok, de a párom 27, és rendszeresen járunk kirándulni meg különbözõ helyekre a volt osztálytársaival. Persze mindig van egy-két ember, aki nem tud jönni, mert pl. épp dolgoznia kell vagy más indok miatt, pl. az egyik lány most épp kisbabát vár. Az valószínûleg igaz, hogy mivel most nagy a munkanélküliség veszélye, sokan kevésbé mernek szabadságot kivenni vagy ilyesmi, de nem érzem úgy, hogy az én ismerõseim körében ez nagyon nagy hatást gyakorolna.

Ezt mire alapozod, hogy így van? Én 22 éves vagyok, de a párom 27, és rendszeresen járunk kirándulni meg különbözõ helyekre a volt osztálytársaival. Persze mindig van egy-két ember, aki nem tud jönni, mert pl. épp dolgoznia kell vagy más indok miatt, pl. az egyik lány most épp kisbabát vár. Az valószínûleg igaz, hogy mivel most nagy a munkanélküliség veszélye, sokan kevésbé mernek szabadságot kivenni vagy ilyesmi, de nem érzem úgy, hogy az én ismerõseim körében ez nagyon nagy hatást gyakorolna.
26 éves vagyok, a párom most lesz 35. két gyerekünk van, 5 és 1 évesek. Bulizni egyértelmûen a gyerekek miatt nem tudunk menni. A kirándulást és egyéb programokat is úgy kell átgondolni, hogy a kisebb miatt azért nem minden vállalható. Nyaralni eddig el tudtunk menni, igaz nem luxus körülmények közé és inkább kétszer egy hosszú hétvégére. Idén még sehol sem voltunk. Az indok egyszerû. A páromat eddig nem engedték el szabira. Jövõ héten itthon lesz. Elsõ két nap rokonlátogatás, másik nap ügyintézés, ezeket máskor is meglehetett volna ejteni, de ugye mostanara kellett, és már el is ment a fél hét.
Mert már benõtt a fejük lágya! Nem a bulizás nekik a legfontosabb.
Általában az ingyenes is pénzbe kerül, fõleg, ha gyerekkel vagy, mert akkor igyunk meg egy kólát meg a gyerek ezért meg azért nyíg. Nem mindenki teheti meg.
Az én szüleim sem voltak soha otthonülõsek, még akkor sem változott ez, amikor én megszülettem. Emlékszem, mindig fullon voltak a hétvégéink, állandóan mentünk valahova, pedig nem vetett fel minket soha különösebben a pénz: apukám sokszor ment a haverjaival nagy horgászós túrákra, sokszor anyukám is vele tartott. Aztán elmentünk nyáron kempingezni ide-oda, a szüleim barátaival és õk is hozták a gyerekeiket. Év közben sokszor jártunk városlátogatásokra, kiállításra, mozi..stb. Úgyhogy van ebben valami, amit mondasz.
Mi 40 felett vagyunk, és hetente többször is megyünk valahova. Koncert, kirándulás, buli, akármi. Itt most ne piálásra gondolj, mert az nem a mûfajunk :)

Még nem vagyunk házasok. Ha addig meg születik a baba kinek a vezeték nevét kapja? A páromét vagy az én vezeték nevemet?

Legjobb válasz: Ha a párod közjegyzõ elõtt apasági nyilatkozatot tesz, akkor az õ nevét kapja a baba. Ha nem, akkor a tiédet.

Ha a párod közjegyzõ elõtt apasági nyilatkozatot tesz, akkor az õ nevét kapja a baba. Ha nem, akkor a tiédet.
Nem házasok esetén a férfinak egyrészrõl nyilatkoznia kell, hogy övé a gyerek, másrészrõl, nincs olyan szoros megkötés a vezetéknévre, mint azt sokan gondolják. Kovács Béla és Táncos Judit Emese nevû gyerekét hívhatják akár Kovács Emesének, Táncos Emesének, Táncos-Kovács Emesének és Kovács-Táncos Emesének is. Ha jól tudom...
A kérdező hozzászólása: És ennek mi a módja?Mennyi idõ alatt lehet ezt meg csinálni és mi kell hozzá?És hova kell menni ezért a nyilatkozatért?Elõre is köszönöm!
Szia! Nemrég intéztük mi is az apasági nyilatkozatot. Nálunk Gyõrben az önkormányzatnál a gyámügyön állítják ki a papírt.(ha jól tudom anyakönyvi hivatalban is) Vinni kellett a személyit, lakcímkártyát, a kismama könyvet és ha esetleg valamelyikõtök elvált, akkor a jogerõs bírósági végzést. Mindkettõtöknek jelen kell lenni személyesen. A papír kiállítása 10 perc alatt megvolt, pénzbe nem kerül. Ott ráírják, hogy mit szeretenétek mi legyen a gyermek vezetékneve. Ezt a papírt vidd magaddal mikor szülni mész, kell az anyakönyvezéshez. Jó babavárást!
Ezt a kórházban is meg lehet tenni, amikor megszületik a baba. Amíg bent vagy a kórházban, meg lehet tenni és akkor még nem kell fizetni semmit. Késõbb a gyámügyön tudtok nyilatkozatot tenni, ha valamiért elmaradt, ez is ingyen van, de a lakcímkártyán át kell íratni a nevet, ez kb 1000 forint.
És még a legfontosab dolog, amit kihagytatok, és annélkül nem csinálnak apaságit, az pedig a nõgyógyász álltal ki állított igazolás a fogantatás napjáról, és a szülés napjáról is!!!!!!Mi a múlt héten csináltatuk. És a kiskönyvbe lévõ fogantatási idõt meg a szülési idõt, nem fogadják el, csak a dokiét, pedig ugyan azt írja le. Jó mi? Sok sikert 33 hetes kismama
Nem volna egyszerûbb összeházasodni???
Mi Pécsett intéztük, és a kismama könyv, személyi igazolványok voltak szükségesek, orvosi papír nem. Persze rendszeresen jártam a dokimhoz. Mindketten személyesen jelen voltunk. Talán telefonon kérdezd meg a polgármesteri hivatalt:)
Ha az édesapa elválalja az apaságot akkor az õ nevére is kerülhet ahogy ti szeretnétek.

Ha a párom külföldi állampolgár, én meg magyar, és még nem vagyunk házasok, akkor hogy lehet megoldani, hogy kettős állampolgár legyen a kisbabánk?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.

Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.
ha kint szulsz kulfoldon azt az allampolgarsagot kapja meg a gyerek ahol szuletik! ha pedig meg te sem vagy kulfoldi allampolgar akkor sponzoraljon a parod!
1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról 3. § (1) Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke. Tehát a magyar állampolgárságot mindenképpen megkapja, a születési helyétõl függetlenül. Hogy a párod állampolgárságával is így van-e, azt az õ országa állampolgársági törvényébõl lehetne megtudni.
Nálunk ugyanez a helyzet.Tudni kéne, hogy a párod melyik országból való.Magyarországon ha szülsz, akkor a kicsi magyar lesz. Én párom szlovákiai, én ott szülök, így lesz a babám kettõs állampolgár. Azt nem tudom mi a helyzet ha nem vagytok házasok, de mi ezzel kapcsolatban mindent az anyakönyvvezetõnél kérdeztünk meg.
Ez egy kicsit kusza. Magyar állampolgárságú anya gyerek magyar állampolgár lesz, függetlenül a szülés helyétõl. A többi a másik állam törvényeitõl függ. Környezõ államokkal olyan megegyezés van, ami kizárja a kettõs állampolgárságot. Nõvéreméknek el kellett dönteniük, hogy szlovák VAGY magyar állampolgár legyen-e!!!
A mäsodik välaszolonak igaza van, mindegy hol születik a baba a magyar polgär gyereke magyar lesz mindenkäpp.Az anyakönyvezetötöl kärdeztem meg.Mi häzasok vagyunk, Ausztriäban fogok szülni, mikor megszületik a baba, meg lesz az oszträk anyakönyve, azt elviszük Magyarorszägba, le kell forditatni magyar nyelvre äs azzal kell be menni a helyi hivatalba, Kettös ällampolgäru lesz a baba.
Mi is ebben a cipõben voltunk (igaz házasságban). Én román állampolgár voltam (és vagyok is, mert a kettõs állampolgárság Romániában megengedett)a két gyerekem meg automatikusan magyar állampolgár (mivel itt szültem), de jogosultak a román állampolgárságra is, ami egy külön adminisztratív procedúra és 18 éves korukig kérhetik. A mi esetünkben ez van, de természetesen ezt mindig az adott állam határozza meg. Tehát érdemes látni mindkét állam alkotmányos törvényeit erre vonatkozóan még a szülés elõtt, hogy ennek megfelelõen készüljetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egy kicsit bonyolult a helyzet, mert párom egyébként magyar, magyarnak született, csak 2 évesen kivitték Dániába, és így dán állampolgár lett. A magyar állampolgárság készülõben van neki, így kettõs állampolgár lesz majd, ha egyszer elkészül :-) És ebben az esetben hogy milyen állampolgár lesz a baba? Valaki ismeri a dán jogszabályokat? Köszi mégegyszer
Nem, miért utazhatnál ingyen?
megis miert akarsz ingyen utazni?? ugyanolyan ember vagy attol mert a sofor csaja vagy de szerintem csak az ingyen furikazasra vagysz
Akkor elvileg már Te is kaphatod. Párodnak kell leadni az igénylö lapot. Ezt minden évvégén küldi a cég. Az utazási igazolványnak mindig nálad kell, hogy legyen + a személyi is. Ha nincs nálad ellenör ugyan ugy megbüntett, mint bárki mást. 1évig érvényes. Arra figyelj, hogyha elveszted azt lekell jelenteni a volánnak és év közbe nem potolják! Szólj párodnak kérdezze meg bent, hogy letudja-e adni az igénylõ lapot.
A kérdező hozzászólása: Kb öt éve. Ha nem bérlettel utazom akkor is jár a kedvezmény?
Ha közös lakcimen vagytok (magyarul a lakcimkártyátokon legyen közös cim) akkor igen. Mióta dolgozik a volánnál?
Elõzõ vagyok, az lemaradt, hogy akkor nekem is jár e mivel mi sem vagyunk házasok.
Õ a volánnál dolgozik, távolsági buszon. Köszönöm szépen a hasznos választ.
Volánnál nem kellet közjegyzö, h igazolja miota élünk együtt. Mi csak 2x irtuk meg a papirt, mert közbe összeházasodtunk, onantol kapom én is, csak férjemnek minden évbe megkell igényelnie. Az a lényeg, h az adott söför miota dolgozik a cégnél és hol.? Vb -nál nem mindegy, hogy helyközin v távolságin van az illetõ.
Utolsó kettõ írja jól, miért szólnak olyanok bele, akik nem tudják, hogy ez ténylegesen hogy van? Ha a lakcímkártyán közös lakcímetek van, magyarul bejelentkezel hozzá, akkor te is ingyen utazhatsz. Vannak, akik így csinálják, tehát nem laknak együtt, csak papíron, hogy ne kelljen bérletet venni...
Én a MÁV-nál dolgozom, azt tudom elmondani nálunk hogyan van. Itt vagy házasok vagytok, és azonnal jár, vagy minimum 5 év igazolt együttlét + nyilván azonos lakcím a lakcímkártyán kell hozzá, ha nem vagytok egybekelve. Az igazolt együttélést azt hiszem a közjegyzõ igazolja hivatalosan.
Szia! Hol és miota buszozik a párod? Volánnál ki kell tölteni egy papirt amiben nyilatkoztok, hogy együtt éltek. Lakcim kártyán is kell közös lakcim. Ha volános dec.be kell igényelni 2014re az utazásit. üdv.
Van egy nagyon jó cimbim, aki busz sofõr, akkor én is uatazhatok ingyen? Tényleg jó barátom, már évek óta :D
csak családtagok kaphatnak éves ingyenes bérletet. Te hivatalosan nem vagy az.
nõvérem párja is buszsofõr, az a bérlet nem jár, csak hozza a srác, ennyi amúgy nem tõle kéne megkérdezned?tudtommal egy párkapcsolatban szokás kommunikálni
A kérdező hozzászólása: Egyik kolléganõm párja is buszsofõr és neki jár az ingyen buszbérlet.
15: akkor minden nõ akinek buszsöför a párja/élettársa/férje csak azért van vele mert ingyen utazik? Én is azért vagyok a férjemmel 5éve mert ingyen utazok? Véletlen se azért mert szeretem? (Ill a többi nõ a párját?)

Ha papíron még házas vagyok, terhesség alatt hogy veheti a párom a nevére a babát? Nyilatkozattal?

Férjem nem akar elválni, folyamatosan húzza a dolgot, nincs megegyezés a közös gyerek kérdésében sem.

Legjobb válasz: Khm Én úgy tudom , h amíg férjezett valaki a születendõ gyerek automatikusan a férj nevére kerül, meg se kérdezik róla az érintetteket.Ha elválik vki, akkor kell nyilatkozni . De aztán lehet h tévedek, csak beugrott vmi ilyesmi.

Khm Én úgy tudom , h amíg férjezett valaki a születendõ gyerek automatikusan a férj nevére kerül, meg se kérdezik róla az érintetteket.Ha elválik vki, akkor kell nyilatkozni . De aztán lehet h tévedek, csak beugrott vmi ilyesmi.
ha jól tudom annyi még, hogy ha a vélelmezett fogantatás idõpontjában még férjnél vagy, akkor az õ nevére kerül a gyerek, tehát akkor is ha már elváltatok mire szülsz elmesélem a barátnõmék esetét õ papíron még férjnél volt a fogantatás idején, majd elváltak, de ugye ez így még nem volt jó, és hogy elkerüljék ezt, és a sok hercehurcát, a 9. hónapban össze akartak házasodni az új párjával, viszont volt (van?) a 30 napos várakozási idõ, és a helyi jegyzõ nem adott felmentést ez alól, így elmentek egy másik városba, ott a jegyzõ megadta az engedélyt, és összeházasodtak az utolsó pillanatban :) én voltam az egyik tanú :)
Ugyan ebbe a cipõbe járok ugyhogy tudok valamennyire segíteni! Szóval az a lényeg h hiába váltatok volna el a férjeddel mostanába a gyerek fogantatásától számított 300 napig automtikusan az õ nevére kerülne! Igy annyit tudsz tenni h bemész a legközelebbi gyámhivatalba és kérelmet írtok a gyámügyintézõvel az anyakönyvezetõ felé h kerüljön a te nevedre! Ha megszületett a baba akkor meg a férjedet bírósági uton kell felszólitani h nyilatkozzon h õvé-e a gyermek! Ha ez tisztázódik akkor kerülhet a jelenlegi párod nevére! Nagyon macerás ez az eljárás de sajna csak ez az út van! Remélem tudtam segíteni!
Nem mond le a gyerekrõl akkor mondjátok meg neki, hogy a fizetése 20% jár gyerektartásnak. Na ezek után tuti lemond róla majd.
Az egyetlen, ami megoldás, ha végre elváltok, és elvesz az új párod. Akkor kerül a nevére a gyerek. Amúgy marad a névváltoztatás, ami jó kis kör lesz, ha az exed ennyire nem hajlandó együttmûködni:( Ha nem mond le a gyerekrõl (akihez semmi köze), akkor eljárást kell indítanotok az apasági vélelem megdöntése iránt:(
mindenképp a férjed nevére kerül és utána kell nevet változtatni.hülye magyar törvények
Igen, annak kellee n utánajárni, ha baba kaphatja-e a te vezetéknevedet, (szerintem igen amúgy), mert az megkönnyítené.
Nem még ha elváltok akkor is a volt férjed nevére kerül, mert nem tudom pontosan de pár hónapnak el kell telnie a válás és a gyerek születés között, hogy a nevére vehesse. Ez volt a Bochkor és Várkonyi párnál is és a Várkonyi volt férje nevére került elõször a gyerek. Meg a Majka Dundika párnál is így volt
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hiába nem a férjé a gyerek, akkor is az õ nevére kerül. Barátnõméknél volt így, aztán végül mégis elváltak, majd a kilencedik hónapban összeházasodott az új férfival. Úgy emlékszem, mintha azt mondta volna, hogy válás után még 9 hónapig az elsõ férj nevére került volna a gyerek. Azt nem tudom, hogy lehet -e, hogy te nyilatkozol, hogy a te neveden legyen a baba, de ha igen, még az sem lenne egy rossz megoldás sztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld. A fenébe, akkor ez sem lesz könnyû dolog :(
Na én átmentem ezen:) Még nem váltam el és már pocakos voltam, igy a baba a férjem nevét kapta. Hiába váltunk el a szülés után, a biróságon a volt férjem lemondott a gyerekrõl, de pert kellett inditani az apaság védelmérõl... Mire kijött ahatározat eltelt egy csomo idõ, a határozattal kellett mennünk apasági nyilatkozatott tenni. Jó kis tortúra na....
Ugyanebben a helyzetben voltam pár éve. Miután elváltunk a férjemtõl, tett a párom egy apasági nyilatkozatot, de nem fogadták el, a volt férjem nevére került a fiam. Nálunk együttmûködõ volt az ex, mégis 2 és fél éves korára sikerült elintéznünk a névváltoztatást. A bíróság 4-szer utasította el a kérelmünket! Minden stimmelt, mégis folyton elutasítottak. Mikor elõször beadtuk a kérelmet, a fiam 2 hónapos volt. Több mint két évig húzódott az egész macera.
a sógorod OMG
sógorod :)
A sógorod, bármilyen furcsa. Mire gondoltál?
Sógorod.
sógorod, mi más lenne? hány éves vagy kérdezõ? (jesszus)
Anyósod!
A nagyapád lesz, te eszes.
Sógorod lesz, de ezt az anyósod is megmondta volna neked.
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok , lehet most butának tûntem ezzel a kérdéssel nem is kicsit tudom de már bekavarodtam hogy ki kicsodám lesz
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) nem hittem semmit csak már bezavarodtam hogy ki kicsodám valahogy sohasem tudtam ezeket a családtagi megnevezéseket :/ bekavarodok
A kérdező hozzászólása: a barátom öccsének én leszek a sógornõje .Én azt szeretném megtudni hogy az öccse ki lesz nekem?
Ilyenért kár kérdést kiírni, kérdezd meg a sarki fûszerest és hamarabb válaszol.
Aki így egy-az-egyben, olyan nincs.
A 2. és a 3. ponttal egyetértek.
hát nyers leszek, de most õszintén.. ha "nem próbálod ki a kocsit nyugodt szívvel vennéd meg"? a szex a kapcsolat szerves része. kicsit más kort élünk már mint régen amikor a felmenõk döntötték el kihez adják férjül a leányukat, stb-stb..;) csak akkor szexelj ha házas vagy: iksz ne csald meg a párod rész: pipa ne dugj hanem szeretkezz: pipa
Ahoj! Igen, nálam mindhárom tartja magát, és ezt a továbbiakban is fenntartom. Biztos én vagyok a régimódi, de nem gondolom, hogy a másik ember olyan áru lenne, aki ha nem válik be a próbán, akkor csak leteszem és otthagyom... Tanulni lehet, ugyanolyan alázat és önuralom kell hozzá, mint végigcsinálni a fenti három pontot. Üdv: Szergej 20F
Szeretek szerelmeskedni, de szexelni is.Néha jót tesz a kapcsolatnak ha egy kicsit vadabb és változatosabb a szexuális élet, legyen az ugyan azzal az illetõvel vagy mindig mással.
Miért keresel ilyet?
Részemrõl mindhárom stimmel:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!