Találatok a következő kifejezésre: Ha még vagyok és nincs (276 db)

Ha kismama vagyok és most költöztünk ide a kerületbe, és érzékeny az egyik fogam akkor ellátnak az sztk fogorvosi rendelőbe? Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Mert még nincs a lakcímkártyámon az új cím. Eléggé nincs jól a fogam, éjjel se aludtam, ellátnak, és fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni,ez törvény. De ha elmondod,h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím,akkor sem küldenek el.

Kismamákat mindenhol ingyen kell ellátni, ez törvény. De ha elmondod, h csak a lakcímkártyádon nincs még az új cím, akkor sem küldenek el.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hát remélem ellátnak.

Mi a tehendő, ha egy oldalára boruló többemeletes hajó vízfelé boruló oldalán vagy és nincs lehetőség az ellenoldalra menni? Meg kell várni míg a vízszintig süllyedsz vagy jobb vízbe ugrani?

Gondolom ilyen esetben nincs lehetőség a mentőcsőnakok leeresztésére, így ez nem opció.

Legjobb válasz: Nem szokott 2 másodperc alatt felborulni egy többemeletes hajó. A legénység , mielõtt dõlni kezdene már tudná, hogy dõlni fog és hívnának vízi mentõket, és eresztenék a csónakokat. Tehát nem az van, hogy zsupsz, pislogtál és már az oldalán van :D Ha meg így lenne akkor nincs más teendõ mentsd valahogy az irhád.

Nem szokott 2 másodperc alatt felborulni egy többemeletes hajó. A legénység , mielõtt dõlni kezdene már tudná, hogy dõlni fog és hívnának vízi mentõket, és eresztenék a csónakokat. Tehát nem az van, hogy zsupsz, pislogtál és már az oldalán van :D Ha meg így lenne akkor nincs más teendõ mentsd valahogy az irhád.
Abszolút irrális amit erõltetsz. Egy hajó nem borul fel csak úgy, gyorsan felborítani pl egy nagy vihar képes, deha gyorsan borul, akkor kb lehet imátkozni szerncséért. Másrészt ha felborul akkor kapásból jó része elmerül, tehát ha te a víz felöli oldalon vagy, akkor rövidúton víz latt leszel. Ha nem tudsz a másik oldalra jutni, akkor byby. Harmadsrészt nem mind1, hogy hol hajózol, lévén a víz sok helyen hideg. De mondok jobbat, a trópusokon búvárkodva még ruhában is elkezdesz fázni néhány óra után, ugyanis ott is hidegebb a víz 37foknál, tehát a maghõmérsékletednél. Egy északatlanti óceánben jóseéllyel megfagysz még a mentõcsapatok elõtt. Szóval hajtani kéne arra a mentõcsónakra, mert anélkül sincs opció...
szerezz 1 berettát és bummm a fejbe

Ha kismama vagyok és most költöztünk ide a kerületbe, és át akarom nézetni a fogam még szülés előtt is, meg érzékeny az egyik fogam, akkor ellátnak az sztk fogorvosi rendelőbe? Mert még nincs a lakcim kártyámon az új cim.

Fizetni kell érte ha sztk-ba csinálják a fogam? Pl. tömés, vagy gyökérkezelés.

Legjobb válasz: Elvileg megcsinálják, de ha lakhely szerint nem oda tartozol (ahogy írtad, még nem), akkor mindenképpen fizetõs. Az orvostól függ, hogy megcsinálja e, és mennyiért. A régi helyre nem tudsz elmenni? Másik város?

Elvileg megcsinálják, de ha lakhely szerint nem oda tartozol (ahogy írtad, még nem), akkor mindenképpen fizetõs. Az orvostól függ, hogy megcsinálja e, és mennyiért. A régi helyre nem tudsz elmenni? Másik város?
A kérdező hozzászólása: hát sajnos nem tudok elmenni, nincsen közel a régi hely, meg érzékeny az egyik fogam, igy minél hamarabb meg akarom nézetni.

Miért szidják a Samsung S5230-as mobiltelefont, még akkor is ha gyárilag független és nincsen rajta szolgáltatói menü, vagy esetleg jobban megéri egy Samsung Champ?

Mi(k) azok a hibák ami(k) miatt sokan szutyoknak hivják ezt a telefont? Állitólag a Samsung ebb?l adta el a legtöbbet világszerte, tehát sz @ r telefon nem lehet.

Legjobb válasz: Szia! Nekem semmi bajom az 5230-al szerintem nagyon szép telefonok, külsõleg gyönyörûek és változatosak! Nekem most Lg kp 500-as om van, de már kezd tönkremenni... (rózsaszín) Lehet, hogy lassan váltanom kell, és biztos,hogy nem 30-40.50-60ezerért fogok telefont venni,mert az én pénztárcám azt nem engedi meg... meg egy okostelefont ki sem tudnék úgy használni+barátnõmnek is ilyen van már 1éve és még semmi baja nem volt vele!:) Szóval én szeretem ezt a készüléket, és ha váltani kell, ilyet veszek majd!:)

Szia! Nekem semmi bajom az 5230-al szerintem nagyon szép telefonok, külsõleg gyönyörûek és változatosak! Nekem most Lg kp 500-as om van, de már kezd tönkremenni... (rózsaszín) Lehet, hogy lassan váltanom kell, és biztos, hogy nem 30-40.50-60ezerért fogok telefont venni, mert az én pénztárcám azt nem engedi meg... meg egy okostelefont ki sem tudnék úgy használni+barátnõmnek is ilyen van már 1éve és még semmi baja nem volt vele!:) Szóval én szeretem ezt a készüléket, és ha váltani kell, ilyet veszek majd!:)
Nagyon sok gyári hibás volt (leginkább kijelzõ). Szerintem Telenor One Touch alatt nem szabad érintõképernyõs telefont venni, az olcsóbb árkategóriában egy nyomógombos Nokiával jobban jársz.
A kérdező hozzászólása: de ha csak volt múlt idõben, akkor ezt már javitották vajon? Mikoriak ezek a problémák, és mit jelent az hogy gyári hibás volt a kijelzõje? Milyen értelemben, mi nem volt rajta jó?
Azért adott el sokat belöle mert olcso és mindenki azt nézi hogy érintös!!!
A kérdező hozzászólása: arra viszont kiváncsi lennék, hogy ezt a képernyõ hibát már javitotta-e a Samsung?
Szerintem nem, mivel hemzsegnek itt a kérdések, hogy már kétszer cserélték, és már harmadjára is elromlott, megéri-e javítani. Tehát ha a szervizben sem cserélik normálisra, akkor valószínûleg az újakat is a rossz alkatrészekbõl gyártják. Meg nem is érdekük egy elavult telefont fejleszteni, mikor nagyratörõ terveik vannak a felsõ kategóriában.
olcsó tömegtelefon, egész jó tulajdonságokkal-->szegényebbeknek jó+jól néz ki
Ugyanazt a hulladék kijelzõt rakják bele a mai napig. Semmivel nem lett jobb. A telenor one touch tényleg jobb. Exem most vett, galaxy mini, meg one touch között gondolkozott, és a one touch lett a nyerõ. Jobb kamera, nagyobb kijelzõ, szebb képek.

Mit lehet kezdeni, ha folyton olyan munkahelyekbe botlok, amik sorozatos szabálysértéseket követnek el a dolgozók ellen, és normális helyre meg nem vesznek fel, mert fiatal vagyok, és nincs tapasztalatom?

Már gondoltam arra, hogy ha állandóan ilyen helyekbe botlok, megkérem a munkaügyi felügyeletet, hogy alkalmazzanak, és lebuktatom nekik a cégeket, de lassan már pénzt is kéne keresni, nem csak munkahelyet, nem az én hibám, ha nem akarnak bejelenteni, de dolgozzak, és emiatt lassan újból munkaügyi hivatalba kell mennem, ha nem találok egy normális helyet.

Legjobb válasz: A munkaadó azzal, hogy állít valamit, még nem biztos, hogy szabálysértést vagy jogsértést fog elkövetni. Tehát az, hogy azt mondja, hogy nem jelent be, még nem ok arra, hogy ezért "[email protected] kerüljön." A másik, az elrejtett, diktafonnal rögzített beszélgetés pedig a munkaadód jogait sérti, így amennyiben azt ellene felhasználod, teljesen jogosan kaphatsz a nyakadba egy viszontpert. Sõt, a bíróság is mérlegel, hogy elfogadja-e az illegális úton készült hangfelvételt bizonyítéknak.

A munkaadó azzal, hogy állít valamit, még nem biztos, hogy szabálysértést vagy jogsértést fog elkövetni. Tehát az, hogy azt mondja, hogy nem jelent be, még nem ok arra, hogy ezért "[email protected] kerüljön." A másik, az elrejtett, diktafonnal rögzített beszélgetés pedig a munkaadód jogait sérti, így amennyiben azt ellene felhasználod, teljesen jogosan kaphatsz a nyakadba egy viszontpert. Sõt, a bíróság is mérlegel, hogy elfogadja-e az illegális úton készült hangfelvételt bizonyítéknak.
Na ez jó! A munkaadó sérti meg a szabályokat, de ha én olyat teszek ami sérti az õ jogait, még engem csapnak agyon. Szééép! Van erre egy példám. Volt egy (illetve van még) rosszakaróm. Kisemmizett az örökségembõl és tönkretett teljesen. Az illetõ sehol nem dolgozik még máig sem, de tele van pénzzel. Fel is nyomtam az APEH-nél, mire az APEH válaszképpen engem ráncigált meg, hogy mibõl élek, mibõl vettem magamnak ezt azt, és mibõl fizetem a számláimat. Hát ezek után már azon sem csodálkozom, hogy ha egy mozdulatlan ember fekszik az utcán, hogy senki sem megy oda segíteni neki, mert még a végén a segítséget nyújtó embert fogják meghurcolni.
A kérdező hozzászólása: Nem az a gond, hogy azt mondja, hogy nem jelent be, akkor nem is mennék oda dolgozni, itt a fordítottja van, azt mondja, hogy bejelent, ekkor és ekkor szerzõdés, de szerzõdés sehol, tehát ígérete ellenére nem jelent be, nem kapok szerzõdést, stb.

Ha még tanulo vagyok és nincs bejelentett munkahelyem, akkor fizetnek utánam tb-t? Igy kapok valami kedvezményt, vagy kaphatok valamiféle segélyt szülés után, meg a kezeléseken?

Legjobb válasz: Igen kaphatsz. A családi pótlék és a gyes alanyi jogon járnak. A családi 12200 ft a gyes kb 25000 ft. Szülés után egyszeri segélyt is kapsz , ha 4 szer legalább terhesgondozáson részt veszel.

Igen kaphatsz. A családi pótlék és a gyes alanyi jogon járnak. A családi 12200 ft a gyes kb 25000 ft. Szülés után egyszeri segélyt is kapsz , ha 4 szer legalább terhesgondozáson részt veszel.
A terhesség alatti összes kötelezõ vizsgálat a kismamaáknak INGYEN JÁR!
Szia! Nagyon jó hírem van, ha felsõoktatási intézmény hallgatója vagy: IGEN, kapsz TGYÁS-t a 180 napra és GYED-et is a baba 3 éves koráig. A TGYÁS elfogadható összeg, a GYED elég sovány. Ajánlom, hogy a pontos összeget nézd meg az oep.hu oldalon az "ellátások" címszó alatt. Ami az ellátást illeti, természetesen jár neked az ingyenes orvosi ellátás.
A kérdező hozzászólása: technikumra járok, ami az érettségi utáni 2-3 év.de ez egy középsuliban van.akkor is jár?
gyed-et biztos, hoyg nem fogsz kapni, mert az nem jár alanyi jogon, munkahelyhez, fizetéshez kötött. gyes-t viszont kaphatsz, de az édes kevés (kb. 25 ezer havonta). kapsz caládi pótlékot is, és a szülés után EGYSZERI
anyasági támogatást, ami 65 ezer
az utolsó 2 választ én küldtem, csak 2 részletben. bocs.
Szia! Utánanéztem a TGYÁS-odnak. Ezt akkor is kaphatod, ha nem felsõfokú iskolába jársz! És jól emlékeztem, az alapja a minimálbér kétszere, ami 2008-ban 138.000, -/hó tehát ennek a durván 52%-át kaphatod készhez, ha megigényled 180 napon keresztül. Ez pedig azért mégiscsak több, mint a GYES. És persze ezok a juttatások is járnak, amikrõl a többiek írtak (egyszerü szülési segély, családi pótlék, GYES a babád 3 éves koráig) Szerintem járj utána a dolognak! A védõnõ sokat segíthet. Gondtalan babavárást kívánok

Hogyan oldjátok meg a levegőzést, ha a nagy még nem jár, de a picivel már terhes vagy és nincs lift a házban?

Mi a 4.-en lakunk, a kicsi (12 hónapos) még nem jár, és szeretnénk babát. Ha nincs itthon a férjem, le sem tudunk menni! Nem bírjuk a bezártságot! :( Közös tároló nincs. Eserny?kocsi 3,5 kg, gyerek 11 kg! Hogy csináljam????? Valaki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Öledben a gyerekkel kezedben az esernyõkocsival lesétálsz! Ennyitõl semmi baja nem lesz egy kismamának! De mire terhes leszel jár majd a babád, megtanítod neki hogy kell menni a lépcsõn, és csak a kezét kell majd fogni, a másik kezedben pedig a babakocsi lefele. Felfele meg négykézláb simán felmászik már most is szerintem!

Öledben a gyerekkel kezedben az esernyõkocsival lesétálsz! Ennyitõl semmi baja nem lesz egy kismamának! De mire terhes leszel jár majd a babád, megtanítod neki hogy kell menni a lépcsõn, és csak a kezét kell majd fogni, a másik kezedben pedig a babakocsi lefele. Felfele meg négykézláb simán felmászik már most is szerintem!
Még csak szeretnétek a kisbabát, de már elõre problémát gyártasz .))) A meglévõ babád néhány héten belül megtanul járni, utána lassan õ is le tud sétálni. Ha meg mégsem, akkor úgy csinálod, ahogy az elõzõ válaszoló írta. Hány kismama csinálja nap mint nap ugyanezt... egészséges terhességnek nem árt, ha ennyit megcsinálsz :) )
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy már ebben a hónapban terhes leszek... A gyerekem pedig jelenlegi állás szerint nem fog jövõhéten járni. De tegyük fel, hogy 7 hónapos, köze nincs még a járáshoz. Lefele még csak leviszem, de felfele nagyon necces.Nem kényeskedni akarok, de én pici vagyok, és a gyerek nehéz. Félteném a magzatot, ez van. Ha van valakinek ötlete, valami tipp, szívesen fogadnám!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de akkor inkább így kérdezem: Volt valaki hasonló helyzetben, hasonló gondolatokkal???
egyszerû a kocsit összecsukod a hátsó kerekén leengeded. És a másikban a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. és 4. válaszoló, ha még itt vagytok! Babát várok, már nagy a pocakom, 20 hetes vagyok, kislány lesz :) A kisfiam 21 hónapos, és még nem jár!!! :( Emiatt viszont hetente 2x gyógytornára kell járnunk, a férjemnek már lassan erre megy el az összes szabadnapja, de van, hogy anyukám be tud segíteni, és akkor nem kell szabadnapot kivennie. Szóval segítség nélkül továbbra is csak fent tudunk csücsülni. De úgy néz ki, pár hónap, és megoldódik a helyzetünk: kiadjuk a lakásunkat és kertes albérletbe megyünk!!!
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy 12 hónaposnak írtam szeptemberben, pedig június végén volt annyi :) Csak hogy ne kapjak olyan válaszokat, hogy úgyis mindjárt járni fog (mégis kaptam)... A gyerekem meg továbbra sem jár, és már 14, 5 kg, bár a napokban a torna hatására már tett 1 lépést egyedül!!! :) ))
Hát nem irígyellek, de büszke lehetsz magadra, hogy meg tudjátok oldani, ezt a nehéz helyzetet is! Minden jót nektek!!!
http://www.afsz.hu azt hiszem lépj egyet elõre vagy valami ilyesmi a program neve...
Ez igaz, ha 22 éven aluli vagy. (Bizonyos esetekben 23.) És csak iskolarendszerû képzést fizet. (Tehát amikor naponta bejársz, mintha középiskolába mennél, vagyis a délutáni, hétvégi tanfolyamok nem számítanak bele.) Plusz, ha elkezdesz egy tanfolyamra járni, de útközben (vizsgák elõtt) meggondolod magad és inkább más szakmát választanál, akkor abbahagyhatod és a következõ évben elkezdhetsz egy másikat (szeptemberben, mivel iskolarendszerû, ezért mindig ekkor indulnak a tanfolyamok.)
hogy szoktad csinálni? :D
A kérdező hozzászólása: óriás radirral :D
Radirral? Ez komoly....? Huhh... Próbáld a kezeddel, használd az ujjadat! :)
A kérdező hozzászólása: ok

Szerintetek az gáz ha 13 vagyok és még nincs magömlésem?

Legjobb válasz: Te jó ég, ilyenkor már a meddõknek is van, ez durva eset!

Te jó ég, ilyenkor már a meddõknek is van, ez durva eset!
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat kérnék.... Amúgy meg ha vered és érzed h jön de semmi nem jön nem azért mert lassítok?? Vagy megállok??
infó óra van?
A kérdező hozzászólása: Jó is lenne xD telón vagyok fent meg haza engedtek hamarabb :p
Lány vagy?
nem gaz hamarosan lesz am verd ki rendesen ne csak felig

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!