Találatok a következő kifejezésre: Ha még tudom, hogy terhes (58 db)

Nem tudom, hogy terhes vagyok vagy sem. Ha fájnak a melleim és minden nap úgy érzem, hogy rögtön megjön, és 6 napja nem jött meg, valamint a 6. késési napi teszt negatív lett, akkor van esélyem, hogy terhes legyek?

Tehát 13. kellett volna megjöjjön, de nem jött és fájnak a melleim. 17. csináltam egy tesztet és az egyik csík teljesen bevörösödött, de a másik csak halvány, látható egész jól, de nem annyira intenzív, mint a másik, a 19. teszt pedig negatív. Na ebb?l most mi derül ki???

Legjobb válasz: Nekem pontosan ugyanezek voltak a kezdeti tüneteim. A melleimet legszívesebben alátámasztottam volna, mert annyira fájtak, és minden órában úgy éreztem, most megjön. Rendszeres a menstruációd? Mert ha igen, akkor bizony nagy esélyed van. Egyazon márkájú teszteket csináltál? Állítólag némelyik érzékenyebb, másikak meg a korai terhesség kimutatásában megbízhatatlanabbak. Szerintem csinálj még egy harmadikat, az talán döntõ lesz. Szívbõl kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!

Nekem pontosan ugyanezek voltak a kezdeti tüneteim. A melleimet legszívesebben alátámasztottam volna, mert annyira fájtak, és minden órában úgy éreztem, most megjön. Rendszeres a menstruációd? Mert ha igen, akkor bizony nagy esélyed van. Egyazon márkájú teszteket csináltál? Állítólag némelyik érzékenyebb, másikak meg a korai terhesség kimutatásában megbízhatatlanabbak. Szerintem csinálj még egy harmadikat, az talán döntõ lesz. Szívbõl kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd!
hát, a halvány csík is csík, viszont a másik negatív??? Elég fura. Szerintem várj 4-5 napot, és akkor tesztelj újra (ha addig nem jön meg, én sajnos a múlt hónapban úgy jártam, hiába reménykedtem hasonló szituációban). Ha pedig negatív, akkor irány a doki. Persze ha pozitív, akkor is (remélem, az lesz, az esély megvan!)
Szívbõl gratulálunk.Várjuk a fejleményeket.
A kérdező hozzászólása: Amint megígértem írok ha van valami......csináltam egy tesztet és pozitív lett. Holnap megyek dokihoz és többet tudok majd. Remélem nincs, nem lesz semmi baj. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a kedves szavakat. puszi mindenkinek, jó éjszakát majd még írok :) )
drukkolunk..
A kérdező hozzászólása: Ja és ma olyan fejfájással ébredtem, hogy mindjárt kiugrik az agyam.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!!! A két teszt nem volt egyforma, és az elsõt délután csináltam meg, a másodikat (negatív) pedig a reggeli vizeletbõl. A havim ezelõtt két hónappal 4 nappal hamarabb jött meg, és a múlt hónapban pedig 1 nappal. de ebbõl azt veszem, hogy akkor 26-27 nap az átlagom. De most már egy hete késik. A tesztek márkáját nem tudom, mivel már eldobtam. Úgy gondoltam, hogy pénteken reggel megint csinálok egyet és akármi jön ki, megyek dokihoz. Köszönöm a válaszokat, véleményeket. Amint tudok valamit írok nektek :) ) puszi mindenkinek és szép napot
Mi újság teszteltél?
van olyan, hogy egy poz teszt után a másik nem mutat semmit, mert nem egyforma érzékenységû, vagy a pisi koncentrációja más... amit írsz abból még semmi nem derül ki, kérj egy érzékeny tesztet a patikában és csináld meg reggeli vizeletból, úgy hogy nem iszol elõtte sokat.
hát nagyon esélyes h babás vagy, mivel volt egy pozi teszted.milyen márkájú teszt volt a pozi?és milyen a nega?mert lehet h másmilyen érzékenységûek voltak.de én csinálnék még egy msáikat is.nekem a gravi hcg 3 nap késés után délutáni pisibõl erõs pozi lett.sztem az nagyon jó teszt, csak ajánlani tudom.majd ha teszteltél írd meg mi lett.szorítok h baba legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Voltam dokihoz és 3 hetes terhes vagyok. :) ) Sajnos még sok mindenünk nincs meg a gyerekvállaláshoz, de ha Õ akart jönni, akkor Isten hozta. Sokat kell küzdenünk ebben a 8 hónapban, mert még nincs ház, anyósékkal lakunk, ami nem nagyon jön be nekem, de csak lesz valahogy. Még egyszer köszönök minden hozzászólást, és mindenkinek kívánom, hogy érje el azt, amit akar. Jó éjt puszika

Ha egy terhes nőt defibrillálnak a magzattal történhet valami? Pl, nem tudja még senki, hogy terhes (még a hölgy sem, mert csak pár hetes) vagy pedig nincs más választás.

Legjobb válasz: Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.

Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.
Micsoda kérdés! Soha nem jutott volna eszembe! :) Defibrillálhatják a nõt, de nem biztos, hogy utána az embrió még életképes marad, mert az anya halála és a defibrilláció közötti idõ alatt nem kap annyi oxigént, és ha az anya vissza is jön, az az oxigén kiesés elég súlyos kövektezményekkel járhat. Az a "legjobb" ha az embrió ilyenkor elhal és távozik az anya testébõl, mert egy ilyen korai szakaszban bekövetkezõ oxigénhiány nem eredményezhet egészséges magzatot. Az áram pedig nem számít.
Versenyescsávók?
Pár hetes terhességben nem azért nem fog megmaradni a baba, mert a defibrillátor árt neki, hanem azért, mert megáll az anyai keringés, ha pár percre is, de megáll. Emellett az ilyenkor rutinszerûen adott gyógyszerek sem adnak sok esélyt az embriónak.

Van e még esélyem hogy terhes vagyok, ha már csináltam 3 tesztet, mind a 3 negatív lett, viszont már 8 napja késik (nem szokott max.3napot). Nagyon szeretnék kisbabát, és most nem tudom csináljak még 1 tesztet vagy menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem igenis van esélyed, én is ugyanígy vagyok mint te, én holnap megyek orvoshoz, mert ha nem vagyok babás, akkor igenis tudni szeretném, hogy miért nem jött meg. Lehet hogy késõbb volt peteérésed és még nem mutatja a teszt. Sok olyat olvasni itt az oldalon, akiknek csak 12 hetesen mutatta a teszt. Drukkolok hogy babás legyél!!! Menj el dokihoz õ tud neked biztosat mondani!!

gratulálok :) )
gratulálok!!:-)
Utolsónak: Én is csak itt olvastam, nem magamtól találom ki!!!Az, hogy az illetõ tesztelt-e elõtte nem tudom.
12 hetesen mutatta a teszt??? Már bocsi, de akkor az elõtte nem is tesztelt. Azért kb 7-8 hetesen max már kimutatja. Szerintem ne tesztelj, hanem menj orvoshoz. Valamit már õ is látni fog ha van baba, ha meg nincs akkor megmondja a késés okát.
Szia!Szerintem igenis van esélyed, én is ugyanígy vagyok mint te, én holnap megyek orvoshoz, mert ha nem vagyok babás, akkor igenis tudni szeretném, hogy miért nem jött meg. Lehet hogy késõbb volt peteérésed és még nem mutatja a teszt. Sok olyat olvasni itt az oldalon, akiknek csak 12 hetesen mutatta a teszt. Drukkolok hogy babás legyél!!! Menj el dokihoz õ tud neked biztosat mondani!!
nekem két hetet késett, de olyan is van, hogy valakinek egy teljes ciklus kimarad. ha a következõ rendben megjön, akkor nem kell dokihoz rohanni...
Menjél dokihoz mindenképp, sajnos 3 teszt negatív akkor az negatív.Remélem hamar össze jön neked a baba!
Nem hiszem hogy baba jobb lenne ha látna orvos.
Nagyon gratulálok!
juuj ez csûûcs szuper!!!!!! :) gratulálok!!! :)
Gratula hova tüntél?? Irhatnál 1 pár szót ha van kedved..:-)) Üdv a klubban kismama.Mikor mész dokihoz?
Gratulálok, viszont irigyellek is!
hûûû az anyja nagyon szuper:) )) gratula:) bár csak én is itt járnék:( de nagyon örülök neked:)
gratula!:)
Gratulálok!
GRATULÁLOK!!! :) )) Kérlek, megírnád milyen tüneteid vannak?
Gratulálok!!! :D
A kérdező hozzászólása: Ma teszteltem újra és elöjött a két csík. Megérte várnom még :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a héten mindenképp elmegyek a dokihoz. Azért még reménykedek kicsit, hátha...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gratulációkat, eddig azért nem írtam mert nyaralni voltunk. Egész jól sikerült, bár a végén már elõjöttek a terhesség tünetei :) Émelyegtem, fáradékonyabb voltam ezért a Plitvicei tavakat már ki is hagytuk. A jövõ héten megyek dokihoz, már alig várom, kíváncsi vagyok mit mond. Amúgy márciustól próbálkoztunk, nagyon örülök hogy sikerült, remélem minden rendben lesz, régebben (10 éve) volt egy vetélésem.Ez lesz az elsõ babucink :) )

Árthat az orgazmus, ha valójában még nem is tudom hogy terhes vagyok-e?

27-ére nem várom. Tegnap is együtt voltunk a párommal és kicsit féltem, hogy ha netán már összejött a baba, akkor árthat-e így az elején az orgazmus? egyébként múlt hónapban már előtte egy héttel mindjárt megjön érzésem volt, gyakori pisiléssel és sajna meg is jött időre. Most semmi nem érzek, nincs mindjárt megjön érzésem. Egyébként azért ebbe a kategóriába írtam és nem a teherbeeséshez, mert itt több kismama van és gondoltam ők csak jobban tudják, hogy volt nekik az elején, mint, akik még csak most próbálnak teherbe esni. Köszi előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha nem egészséges és normális a terhesség, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, szexelsz-e vagy sem, élvezed-e vagy sem, a baba nem fog megmaradni. Érted? Ellentmondásos amit csinálsz. Ha nem szexelsz, nem jön össze a baba. Márpedig hogy lehetne úgy szexelni, hogy na, jó, leendõ apuka elment, akkor roló lehúzva, lehet megvan a gyerek! Ezt így nem lehet. Nyugodtan élvezd, amit csináltok!:)

Ha nem egészséges és normális a terhesség, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, szexelsz-e vagy sem, élvezed-e vagy sem, a baba nem fog megmaradni. Érted? Ellentmondásos amit csinálsz. Ha nem szexelsz, nem jön össze a baba. Márpedig hogy lehetne úgy szexelni, hogy na, jó, leendõ apuka elment, akkor roló lehúzva, lehet megvan a gyerek! Ezt így nem lehet. Nyugodtan élvezd, amit csináltok!:)
Terhesség alatt se árt az orgazmus, ha ártana, akkor nem volna szabad szexelni sem, hisz bármikor orgazmusa lehetne a kismamának és durr nem lenne baba! Ez nem így mûködik. Ha valaki veszélyeztetett terhes, annak okozhat gondot, ha valakinek olyan problémája van, annak okozhat gondot. De egy egészséges és normális terhesség alatt lehet szexelni is és lehet orgazmust is átélni. Ennyire azért ne legyél túlaggódó!:)
A kérdező hozzászólása: Értem amit írsz, de még én azt sem tudom hogy összejötte a baba. Így nem tudom, hogy minden rendben van-e vagy pl. nem e leszek veszélyeztetett, mert pl. vérzek ne adj isten. Azért félek hogy még nagyon az elején, nem-e okozhat vetélést. Elsõ baba lesz, így hát nagyon aggódó típus vagyok :)
Ha így aggódsz akkor pokol lesz az a kilenc hónap. Miért agyalsz olyanokon, hogy veszélyeztetett leszel? Butaság! Az orgazmus meg nem árt. Majd ha tényleg veszélyeztetett leszel és az orvos eltilt a szextõl, akkor ráérsz azon aggódni, hogy árthat-e az orgazmus. Én veszélyeztetett vagyok és akármit csinálok álmomban orgazmusom van. Ezt nem lehet kikerülni, mert terhesség alatt még kívánósabb lettem. :-) Szóval ne parázz! :-) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Megpróbálok lazább lenni :)

Ha vki 5 hetesen elvetél, az befejeződik otthon, spontán, vagy lehet belőle baj, ha nem megy az illető orvoshoz? De még nem is volt, csak a tesztből tudja hogy terhes lehet, mivel az poz?

Nincs így,csak érdekelne ez,félre ne értsetek!!!Köszi

Legjobb válasz: Szia! Szerintem egy orvosi vizsgálat mindenképp szükséges ilyen helyzetben is, mert koraterhességnél tényleg gyakran nincs szükség beavatkozásra, teljes a regeneráció, de én ilyen esetben biztosan nem kockáztatnám meg az esetleges komplikációkat. Mindenképp kell orvosi ellenõrzés, szerintem.

Szia! Szerintem egy orvosi vizsgálat mindenképp szükséges ilyen helyzetben is, mert koraterhességnél tényleg gyakran nincs szükség beavatkozásra, teljes a regeneráció, de én ilyen esetben biztosan nem kockáztatnám meg az esetleges komplikációkat. Mindenképp kell orvosi ellenõrzés, szerintem.
Egy vetélés sokféleképpen alakulhat, én egyetértek az elsõ válaszolóval, mindenképp látnia kéne orvosnak. Az a biztos.
Én tavaj 7 hetes 4 napos voltam mikor a babám elhagyott engem.Mikor kezdödött akkor csak picit véreztem aztán másnap már jobban.Elmentem a dokihoz a kórházba.Azt mondta hogy nem tudnak mit tenni menjek haza és várjak.Másnap este nagy görcseim lettek majdnem elájultam és mikor kimentem a wc-re láttam ahogy lefolyik a baba a lefolyóba.Elmentem ujra a kórházba és mondták hogy kiürült másnap menjek be uhra.Bementem és onnan vittek a müttõbe a vetélést befejezni.Mindig attól féltem hogyha terhes leszek egyszer bizti elvetélek majd.Meg is történt.Jó tanács nem szabad gondolni rá soha soha.Én ettõl féltem a legjobban az életemben.Ne gondolj rá mert nagyon rossz pláne ha már láttad dobogni azt a pici szivet.
de a petzsákot igen
17:12 nem láthattad a babát "lefolyni a lefolyóban"- még olyan pici hogy ultrahanggal is alig lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Utoló válaszoló, félre érted, én errõl csak olvastam!!!!!!Nagyon sajnálom ami veled történt, kívánom, hogy mihamarabb legyen picikéd, és mindenkinek aki hasonlóan járt!Sok sikert és boldogságot nektek!!!
Szia! teszt után elkezdtem pecsételni, kórház, doki, fekvés. Kiderült 5 hetes terhes vagyok. (45 naposak a ciklusaim).Minden oké volt 8. hétig aztán elhalt a baba, de nem indult meg a vetélés. Kaptam egy kis idõt hátha elnézték és a hosszú ciklusom miatt késõbbi a baba, de nem fejlõdött tovább. Minden terhestünetem megvolt, semmi görcs, vérzés sem. Most szerdán sajnos befejezték amit a természet nem. Állítólag minden 5-6. nõ elvetél, de nem mindenki tudja, hogy terhes volt, aki vérzésesen vetél el. Az orvosom azt mondta nem félni a következõ terhességtõl, mert ilyenkor a szervezet próbál mihamarabb újra teherbe esni. Viszont csak pozitívan szabad gondolkodni. Nehéz lesz, de megfogadom a tanácsát. Kérlek, menj orvoshoz, az a biztos. Babád még lehet, de a te egészséged is fontos.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazad van, de én úgy tudom, hogy amíg kb csak 5-6 hetes terhes vki, nem tudnak mit csinálni, ha beindul a vetélés!
A kérdező hozzászólása: Épp most olvasgattam errõl a dologról, és olvastam a tüneteket, hogy erõteljes hátfájás, stb...és hogy a nõk bizonyos százaléka észre sem veszi, hogy terhes és elvetél, és csak arra lesz figyelmes, hogy késik a mensije.Ilyenkor vajon, mi van?Vagy épp, ha tényleg késik a mensi, és csinál 1 poz.tesztet, de aztán megindul lassan a vetélés, szerencsétlen azt se tudja mi van és lehet, hogy ráfogja a tesztre, hogy biztosan hibásan mutatott pozitívat!Nem fura?És mindezt lábon kihordani....
Mekkora hülyeségeket írsz!!!!

Ha még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, és nagyon fáj a fejem, milyen gyógyszert érdemes bevenni, hogy csillapodjon egy kicsit?

Tegnap este nagyon fájt a fejem, csak Advil Ultra volt itthon, el?ször nem akartam bevenni, de nagyon fájt, és végül bevettem 1 darabot. Ugye nem baj?

Legjobb válasz: Ha babás vagy, fõleg az elsõ 10 hét nagyon fontos. Amit terhesekenk is ajánlanak, de azt is csak végszükségben, az az algopyrin. Ha fáj a fejed-ami amúgy mellékhatása a terhességnek, igyál sok folyadékot, sétállj egyet friss levegõn inkább:-)

Ha babás vagy, fõleg az elsõ 10 hét nagyon fontos. Amit terhesekenk is ajánlanak, de azt is csak végszükségben, az az algopyrin. Ha fáj a fejed-ami amúgy mellékhatása a terhességnek, igyál sok folyadékot, sétállj egyet friss levegõn inkább:-)
Neten olvastam, hogy Algopyrint elsõ három hónapban nem lehet bevenni, partacetamol készítményeket ajánlakank.Itt megoszlanak a vélemények, ha nem tudod felhívni az orvost, kérdezd meg a gytárban, nem fog hülyeséget mondani.
én is a pracetanonrol tudok h az jobb.
Advilt nem szabad bevenni, én fejfájásra a Paramax Rapid 500 mg-os tablettát szedtem szedheted terhesen és szoptatás alatt is nem lesz baja tuti a Babának!!(lázcsillapításra, izomfájdalomra is jó) Jó egészséget Nektek! 23 hetes kismama
Mossál hajat, és közben erõsebben maszírozd a fejbõröd. (Lehet furcsa, de beválhat) A párod is megkérheted egy maszírozásra, esetleg fejkörzés, nyújtózkodás, szemtorna ...
Mennyi az az erõs? Egyébként nem kell, ha nem iszol extrém sokat!
Ha babát szeretnétek, vagy már talán úton van, szerintem napi egy kávénál ne igyál többet legyen az akármilyen kávé.
A kérdező hozzászólása: Az napi 2 vagy 3 kávét jelent! De csak forrázós kávé!
Kettõ kávét simán megihatsz terhesen is. Ne legyen az a bivaly erõs, de nyugodtan ihatsz. Nekem pl. nagyon alacsony a vérnyomásom, van, hogy 3-at is megiszok tejjel!
Én 1-et megiszok terhesen is de ha nagyon fáradt vagyok 2-t is nyugodtan. Régen 2 volt az adagom de azért a délirõl lemondtam mert végül is jól megvagyok nélküle. ha hiányozna lehetne inni 2-t is, de 3 már sok lenne szerintem.
Ha az a 3in 1 kávé akkor nem baj :)
A 3 in one tele van tartósítószerrel én inkább azt javasolnám, hogy ha iszol akkor az minõségi kávé legyen és ne tartósítószeres lötty ... a minõségi kávéból 1 nem árthat meg reggelente:)
azt hittem erõs kávézás alatt napi 7 fõzött kávét értesz :) kettõ nyugodtan megengedett, sõt ha nem erõs, azaz több vízzel fõzöd, még a három is belefér. én anno 7-8 espresszó kávét ittam de ugy decinyivel....igaz régen abba hagytam mire terhes lettem. azóta csak a 3&1 van :)
Szia. Sehonnan, és igen.
attól mert cigizel lehetsz terhes, de nem ajánlatos cigizni, mert károsan hat a babád fejlõdésére! Ha még korai a teszt, akkor egyénenként nagyon eltérõ, h vannak-e tünetek vagy sem (pl. mellfeszülés, gyakori vizelési inger...). Ha babát szeretnél és lehet, h terhes vagy szerintem hagyd abba a cigit és kezd el a folsavat
Sajna sok jele nincs, legalábbis eléggé hasonlítanak a terhesség jelei a közelgõ menziére. A dohányzás pedig nem akadályozza a teherbeesést. Én is dohányoztam egészen addig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, nem is keveset. Azóta persze letettem, bár nem könnyû, de az a boldogság, amit a baba miatt érzek, minden pillanatban kárpótol, ha rákívánok a cigire. :-)
Lehetsz terhes atól, hogy dohányzól, de remélem utána már nem fogsz!!!

Ha valaki nem tudja, hogy terhes, attól még mutathat pozitívat az ovu teszt?

Mármint, hogy lehet neki peteérése?

Legjobb válasz: Ha peteérés után is pozitívat mutat az lh teszt,akkor inkább terhességrõl lehet szó,mint peteérésrõl. De a legtöbb teszt már a soron következõ menstruációs napon(ha nem jelentkezik vérzés) biztos eredményt mutat. Dr Kiss

Ha peteérés után is pozitívat mutat az lh teszt, akkor inkább terhességrõl lehet szó, mint peteérésrõl. De a legtöbb teszt már a soron következõ menstruációs napon(ha nem jelentkezik vérzés) biztos eredményt mutat. Dr Kiss

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!