Találatok a következő kifejezésre: Ha még nem (16659 db)

Ha még nem jött meg a menzeszem és úgy szeretnék szeretkezni valakivel ugyan azt az érzést érzem?

14 éves vagyok kicsit cikinek érzem h nem jött még meg de van egy fiú és már sokat gondolkodtunk rajta csak félek h felesleges ha nem menstrualok..

Legjobb válasz: 14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.

14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.
ööömm hát egy pozitivuma biztos van a dolognak nem kell megfosztanod egy uj életet az élés lehetõségétõl, ha netán vmi baj történik. azt sajnos nem tudom elmondani mennyiben másabb ha még nincs meg de az biztos h ha most lennék 14 éves szarnék az ilyenekre és nem ez kötné le a gondolataimat
az úgy nem fordult meg a fejedben hogy az hogy meg nem jött meg az azt jelenti hogy fizikailag még nem vagy elég érett? ha a menstruációhoz nem elég érett a szervezeted akkor a szexhez miért lenne az? de amúgy gratulálok hogy 14 évesen már a f*sz érdekel, én ilyen idõs koromban megmaradtam a kezemnél, pedig én sem vagyok öreg 19L
A kérdező hozzászólása: jol van... koszonom a valaszokat igazad van ebben de nem.hiszem h nem.izgatott egy kicsit is a dolog.. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszodat!!:) ) azt hiszem meg fogadom.!!!;))
14 évesen a csók szerintem a legtöbb ameddig el kéne jutni, mivel még nem menstruálsz azt jelenti nem csak lelkileg és értelmileg hanem fizikailag sem vagy elég érett, majd 3-4 év múlva juss el a szexig, ha lesz valaki akivel szeretitek egymást. Nem szabad elsietni, és nem is érdemes.(amúgy is is teherbe lehet esni, szóval nem volt igaza a válaszolónak)

Újabb teherbeesésedkor csökkent a tej mennyisége? Ha még nem vagy alig kezdted el a hozzátáplálást, hogy adtál pótlást a babádnak?

5 hónapos a kislányom, eddig csak anyatejes.

Legjobb válasz: Szia! Velem is megtörtént, bár már nagyobbak voltak a gyerkõcök (22 és 20 hó van köztük), de még szoptattam mikor terhes lettem. Nem is értem, a dokik miért vannak ennyire a szoptatás ellen, az enyém is le akart róla beszélni. A tested tudja, mennyit bír! Az én szervezetem kb a terhesség 3-4. hónapijáig termelt még tejet és aztán elapadt, bár szívem szerint folytattam volna tovább is, szívesen. Az 5 hónapos kicsi még szép, hogy igényli az anyatejet, próbálj meg kitartani. Nem akarlak elkeseríteni, de mikor beindul rendesen a mozgásfejlõdés, fogzás, stb. egyébként is gyakrabban kelnek éjjel és szopival nyugodnak meg a kicsik, neked ez most halmozottan jelentkezik az új babával együtt, tehát az éjszakai pihenésben sajnos ne nagyon reménykedj, még ha tápszereznéd is (akkor már inkább anyatej!). Ha tudsz, napközben pihenj a kicsivel, ha van segítséged, vedd igénybe. Sok erõt, boldogságot, kitartást a szép családhoz!

Szia! Velem is megtörtént, bár már nagyobbak voltak a gyerkõcök (22 és 20 hó van köztük), de még szoptattam mikor terhes lettem. Nem is értem, a dokik miért vannak ennyire a szoptatás ellen, az enyém is le akart róla beszélni. A tested tudja, mennyit bír! Az én szervezetem kb a terhesség 3-4. hónapijáig termelt még tejet és aztán elapadt, bár szívem szerint folytattam volna tovább is, szívesen. Az 5 hónapos kicsi még szép, hogy igényli az anyatejet, próbálj meg kitartani. Nem akarlak elkeseríteni, de mikor beindul rendesen a mozgásfejlõdés, fogzás, stb. egyébként is gyakrabban kelnek éjjel és szopival nyugodnak meg a kicsik, neked ez most halmozottan jelentkezik az új babával együtt, tehát az éjszakai pihenésben sajnos ne nagyon reménykedj, még ha tápszereznéd is (akkor már inkább anyatej!). Ha tudsz, napközben pihenj a kicsivel, ha van segítséged, vedd igénybe. Sok erõt, boldogságot, kitartást a szép családhoz!
Szia!Bàr terhes nem vagyok, de a babàm 3.5 honapos koràban csökkent a tejem mennyisége! Vettem tápszert, de nem ette meg, igy elkezdtem a "hozzátáplálást". Vagyis annyit csináltam, hogy almapépet meg tápszert összekevertem, ugy megette! Mást nem adtam 4hos koráig, onnantol vezettem be több gyümölcsöt meg a tejpépet. Most 5 hos ö is! Igy néz ki egy napunk:5:30kor szopi9 h körül tejpép vagy gyümi12 h körül szopi15h körül szopi17 h körül fözelék 19-20h tejpép+ szopi20:30tol alszik vagy kel éjszaka 1 max. 2x, vagy nem és alszik fél6ig!Szerintem nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást! Sok eröt, kitartást és boldog babavárást kivánok!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Próbálok úgy tenni, ahogy leírtátok, segítségem sajnos nem sok van. de azt a keveset is próbálom kihasználni...:-)
A lányom 9 hónapos volt, amikor terhes lettem. Nekem szinte azonnal elkezdett csökkenni a tejem, kb 3-4 hét alatt el is apadt. DE: az orvosom azt mondta, nyugodtan szoptathatok, ha a baba is akar szopizni, és tejem is van. Sajnos nehéz volt így is. Már mellétápláltam a lányomat, de azért szopizott még (reggel és este), és nem akarta eleinte elfogadni a cumisüveget. Ha van tejed, szoptass szerintem tovább. Ha kevesebb, akkor szopi után adj neki tápit. Eleve, 5-6 hós korukban meg is ugrik az étvágyuk, lehet, nincs is összefüggsében a terhességet a tejmennyiség csökkenésével. Én pl. pont ilyenkor álltam át a 2 cicis szopira, addig váltott mellbõl szoptattam csak. És szedj minden képpen kismama vitamint, most már 3-an osztoztok rajta :)
Megjegyzés: Ha mindenképp pótolni kell, akkor azt tápszerrel, fél éves korig. Tejpépet csak betöltött fél év után ajánlott adni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Ha még nem jött meg, és lefekszünk a barátommal, lehetek terhes?

Természetesen így is védekeznénk. De ha nem, teherbe eshetnék?

Legjobb válasz: hát pedig sztem nem lehetsz valami idõs...am se valami jó úgy csinálni h neked még egyáltalán nem jött meg mert amikor megjön akkor válik igazán nõvé a tested..de hát te tudod:Sde ha nem jött még meg akkor nem lehetsz terhes kivéve hha pont abba a hónapba jönne meg elõször sose lehet tudni. szal ha már ennyire eltökélted h lefekszel vele akkor védekezzetek!!mert nem csak terhes lehetsz hanem valami nemibetegséget is elkaphatsz:S

szia ez emberi test fucsa dolog, az még nem jelenti azt h. nem vagy érett arra biológiailag, h. tehertbe ess, ha még nem juött meg, lehet fogamzóképes anélkül is, de persze nagyon kicsi rá az esély, LE LEHET HURROGNI, DE A PÁROM NÕGYÓGYÁSZ, ÉS VALAMI ILYET MAGYARÁZOTT. kicsi az esély a teherbeesésre, de megvan, attól h. még nincs vérzésed, még ugyanúgy ottvannak azok a kis peték benned, csak még nem vándorolnak. ami a lényeg, szeritnem még várj egy kicsit ezzel a dologgal, de ha nagyon akarjátok, akkor úgyse fogjátok vissza magatok, AKKOR LEGALÁBB VÉDEKEZZETEK, ÉN EZT TUDOM TANÁCSOLNI. vagy beszélgess rólla anyuddal, hidd el sokat tud tanácsolni, és a kapcsolatotok is megjavul, ha látja, h. bízol benne, és mersz tõlle kérdezni ilyeneket. FÕ A BIZALOM, ÉS A BIZTONSÁG!!!!!
hát pedig sztem nem lehetsz valami idõs...am se valami jó úgy csinálni h neked még egyáltalán nem jött meg mert amikor megjön akkor válik igazán nõvé a tested..de hát te tudod:Sde ha nem jött még meg akkor nem lehetsz terhes kivéve hha pont abba a hónapba jönne meg elõször sose lehet tudni. szal ha már ennyire eltökélted h lefekszel vele akkor védekezzetek!!mert nem csak terhes lehetsz hanem valami nemibetegséget is elkaphatsz:S
Attól még hogy 15 vagy és egy éve együtt vagytok, szerintem még nem érett meg rá az idõ. Nem csak lelkileg kell késznek lenni rá, hanem testileg is. Az, hogy még nem jött meg, azt jelzi, hogy a tested még nem elég érett a dologra. Várj még egy picit a dologgal. Türelem.
azt kívánam hogy nehogy teherbe ess!:D ha télleg így elkomolydott a kapcsolatotok tedd meg de feltétlenül védekezzetek. ja és jó szórakozást hozzá az elsõ a legjobb! gyertyák közt csináljátok meg ilyenek akkor egy örök élmény marad majd
ha védekeztek hogy lennél már terhes...-.-" am a kérdésedre válaszolva nem. hány éves vagy már nem azért? de ha ennyire tudatlan vagy meg idióta akkor azt kivánom h ess teherbe :@
én ha még 15 évesen nem menstruálnék nem a szexen gondolkoznék, hanem azon hogy minél hamarabb felkeressek egy orvost, lehet valami rendellenességed amit helyre kell hozni, úgyhogy sürgõden menj nõgyógyászhoz, ez nem játék!
mármint még SOHA nem jött meg??:O akkor nem nagyon kéne még lefeküdnöd a barátoddal. de szerintem nem lehetsz terhes. amugy hány éves vagy?
17:47-esnek. Teljesen normális ha valaki 15 évesen még nem menstruál. Nem átlagos az tény, de attól még nem kell aggódni. Sokaknak 18 évesen jön csak meg és semmi bajuk sincsen. 100 éve a nõk még 16-18 évesen menstruáltak elõszõr. Van akinél még megmaradt. Ráér még pár év múlva aggódni.
16:08as vagyok. nm szivesen:) sok sikert hozzá;)
A kérdező hozzászólása: 16:07 igen, még soha nem jött meg. 16:07 kösz remélem veled is történik majd valami rossz:) istenem, csak egy választ szeretnék, emberek -.-" 15 vagyok 16:08 köszi, végre egy normális válasz :) védekezni fogunk, 1 éve járunk és úgy érezzük mostmár eléggé ismerjük egymást. nem 12-13 vagyok, hanem 15
ha nem védekeztek lehetsz terhes, mert mielõtt megjön 2 héttel, és nem is tudsz róla, már termékeny vagy
17:56os én egy olyan ember ismerek aki 16 évesen kezdett menstruálni... szegényenk legalább 4 féle betegsége van pajzsmirigy bajoktól kezdve epilepszián át minden játszik. 11, maximum 12 éves korban kezdett el menstruálni minden nõ akivel ilyesmirõl beszéltem és az nem két ember volt. de végülis a kérdezõ tudja meg ti sok nagyokos, így látatlanban. kérdezõ akkor ne menj orvoshoz, majd meglepõdsz ha egy szatyor ciszta lesz a petefészked helyén mire 25 évesen eljutsz nõgyógyászhoz.
21:06-nak: Jaj, tejóég! Ne hisztizz már. Ismertél egy embert, akinek tényleg baja volt. Nah, nekem meg ez a szakterületem. Én rengeteg ilyet ismerek. Megnyugodhatsz, nem vagyok hülye. Mellesleg senki nem mondta, hogy ne menjen orvoshoz, csak azt, hogy nem kéne elõre beparáztatni tök fölöslegesen.
Te jó ég!! Mennyi "okos" van itt. Miért lenne abnormális h még nem menstruál? Az ismimnek 16 évesen kezdõdött a mensije, és semmi baja sincsen. -.- Tudjátok, vannak késõn érõ típusok, meg korán érõek. Szóval. Ha te úgy érzed h le akarsz vele feküdni, akkor tedd azt. Te tudod, te érzed h szereted-e annyira stb. ezt mi nem tudjuk megítélni h "nem kéne még lefeküdni vele"-mint ahogy vki írta. Igenis nem az õskorban élünk, ha ésszel csináljátok akkor nem lesz baj. Persze igazat adok annak aki azt írta h használjatok gumit. NEhogy mégis baj legyen belölle. Biztos ami biztos alapon.
Egy normális válasz: IGEN!!!! Teherbe eshetsz, mert nem tudhatod, hogy mikor fog megjönni és lehet, hogy akkor lesz az elsõ peteérésed, amikor lefekszetek. Akkor ugye utánna se jön meg ( mert terhes leszel) És hát akkor majd meg fogsz ijedni, hogy nõ a pocakod :D Úgyhogy védekezzetek, és mindenki akinek ez a problémája. A válasz 100%- os, szakembertõl kérdezve.

Hogyan kell csókolózni? Gáz ha még nem csináltam?

Sziasztok!:) 15 éves lány vagyok és még nem csókolóztam..:)

Legjobb válasz: Én speciel konkrétan utálom, ha a mandulámat akarják nyalogatni. Az meg legalább ilyen béna, ha már az elsõ csóknál átdugja a nyelvét. Ez van a filmekben, mindenki azt hiszi ez a menõ, ezért így csinálják. Szerintem: elsõ a szájrapuszi! második: az ajkaid közé veszed az õ alsó v. felsõ ajkát (szimpla csók) itt ha már jobban bele jöttél, akár nagyon óvatosan rá is haraphatsz :) ez sokkal izgatóbb és kellemesebb mint a centrifuga! Harmadik: csók közben elõször csak óvatosan hozzáérinted a nyelvedet az ajkához. Itt a másik általában veszi a lapot, és jobban kinyitja a száját, na akkor átdughatod a nyelvedet. Itt vigyázz azzal, hogy sokan azt hiszik, minél mélyebbre dugják, és gyorsabban mozgatják annál jobb! pedig NEM!!! Legyen bemt rendesen, de ne tövig (olyankor szokott nyáladzani... na meg kissé fullasztó érzés :\), és a szád se legyen annyira nyitva, hogy eltûnjön benne a fél feje! Ha ez megvan, megint csak NEM centrifuga, hanem kezdj el finoman kõrözni az õ nyelve körül. Mondhatni simogatni körbe-körbe. Sokkal izgatóbb érzés, mintha az elsõ csóknál bekapják a fél fejed, tövignyomják a nyelvüket, majd el kezd vele ezerrel properrelezni... Aztán remélem összejön, és boccs, h ilyen hosszú lett :)

Én speciel konkrétan utálom, ha a mandulámat akarják nyalogatni. Az meg legalább ilyen béna, ha már az elsõ csóknál átdugja a nyelvét. Ez van a filmekben, mindenki azt hiszi ez a menõ, ezért így csinálják. Szerintem: elsõ a szájrapuszi! második: az ajkaid közé veszed az õ alsó v. felsõ ajkát (szimpla csók) itt ha már jobban bele jöttél, akár nagyon óvatosan rá is haraphatsz :) ez sokkal izgatóbb és kellemesebb mint a centrifuga! Harmadik: csók közben elõször csak óvatosan hozzáérinted a nyelvedet az ajkához. Itt a másik általában veszi a lapot, és jobban kinyitja a száját, na akkor átdughatod a nyelvedet. Itt vigyázz azzal, hogy sokan azt hiszik, minél mélyebbre dugják, és gyorsabban mozgatják annál jobb! pedig NEM!!! Legyen bemt rendesen, de ne tövig (olyankor szokott nyáladzani... na meg kissé fullasztó érzés :\), és a szád se legyen annyira nyitva, hogy eltûnjön benne a fél feje! Ha ez megvan, megint csak NEM centrifuga, hanem kezdj el finoman kõrözni az õ nyelve körül. Mondhatni simogatni körbe-körbe. Sokkal izgatóbb érzés, mintha az elsõ csóknál bekapják a fél fejed, tövignyomják a nyelvüket, majd el kezd vele ezerrel properrelezni... Aztán remélem összejön, és boccs, h ilyen hosszú lett :)
Én se csókolóztam még, fiú vagyok, (furcsa, ) de vágyok rá, kíváncsi vagyok milyen. Én se tudom nagyon, hogy kell, de biztos jó. 14/F
szia én is 15 vagyok és mindenki leszar téged :)
Megtanítalak én, ne félj semmit! :P
A kérdező hozzászólása: Elsõ : miért szarna le mindenki engem?:)
1., remélem megérted, miért csak 41%-ig hasznosak a válaszaid, khm retard :D Szal nem gáz h még nem csináltad, sokan sokáig nem csinálják, így van rendjén, az meg nem bûn ha kíváncsi vagy, és ha olyannal csinálod elõször, akivel akarod azt a csókot, akkor jönni fog minden magától :D
semmi gond, áttolod a nyelved és mehet a centrifuga!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, fõlek az utolsónak!:) Mentek a "zöld jelek":)

Ciki babaruhát venni ha még nem is vagyok terhes?

20/L

Legjobb válasz: Szerintem egy picit az. Engem is nem egyszer elfogott a vágy, de gyorsan lebeszéltem magam :D Ami még ehhez hasonló volt, hogy már évek óta bújtam minden csecsemõgondozással kapcsolatos weboldalt meg könyvet. Amikor igazából elég lenne ha az ember elõtte csak azt olvassa el, hogy hogyan készüljön fel a terhességre, meg esetleg gyakorló anyukáktól informálódni, hogy hogyan változott az életük, és majd csak akkor állni neki vásárolgatni, meg a köldökcsonk ápoládt tanulni, mielõtt jön a baba, a védõnõ (meg anyu, meg anyós) különben is majd elmond mindent ,amit tudni kell... Igazából mindezek a dolgok nem hozzák közelebb a dolgot. Próbáld valami mással elfoglalni magad :)

Szerintem egy picit az. Engem is nem egyszer elfogott a vágy, de gyorsan lebeszéltem magam :D Ami még ehhez hasonló volt, hogy már évek óta bújtam minden csecsemõgondozással kapcsolatos weboldalt meg könyvet. Amikor igazából elég lenne ha az ember elõtte csak azt olvassa el, hogy hogyan készüljön fel a terhességre, meg esetleg gyakorló anyukáktól informálódni, hogy hogyan változott az életük, és majd csak akkor állni neki vásárolgatni, meg a köldökcsonk ápoládt tanulni, mielõtt jön a baba, a védõnõ (meg anyu, meg anyós) különben is majd elmond mindent , amit tudni kell... Igazából mindezek a dolgok nem hozzák közelebb a dolgot. Próbáld valami mással elfoglalni magad :)
Nem tudom mikor akarsz gyereket, a korod alapján van még néhány éved rá.:-) Nem cikinek mondanám, hanem furcsának. A te korodban, még nem ezzel kellene ilyen szinten foglalkoznod, hanem a saját életed megalapozásával, aminek késõbb majd szerves része lehet egy gyerek is. Szinte minden nõben benne van genetikusan az anyai ösztön. De nagyon kevesek gondolatát köti ez le olyan mértékben, hogy ruhákat, vagy egyéb dolgokat vásároljon egy nemlétezõ babának.
én inkább a korod miatt mondanám furának. ha már próbálkozik valaki, és lehet, hogy összejött, szerintem nem furcsa. én a páromnak kisruhával mondtam el pl. és tegnap vettem 3 kis body-t, mert nagyon olcsó volt, igaz, nálam már pocakban a baba. a babonával abszolút nem értek egyet, NEM ettõl nem marad meg a pici!
picit fura, igen.meg terhesség nélkül csak "semleges" színû és mintájú rugikat vehetsz mert minden más ruhadarabhoz tudni kellene a baba nemét (és súlyát)
11-es vagyok. Igazad van utolsó, ha még nem is akar babót, csak szimplán aranyosnak találja az ici-pici ruhákat, akkor mért ne?
Igen ciki , furcsa, az emberek töbsége nem vesz kisruhákat ha nincs gyereke, bár milyen aranyos is az a ruha.
Dehogy fura :) Nekem is gyûlik, pedig még sajnos nem jött össze :( de ahogy meglátok valami gyönyörût, megveszem "Neki" :) majd lesz benne picur
"Ha nincs kutyám (nem lehet), akkor fura vagyok, ha... veszek egy kutyatálkát?" Ööö, igen.
Ami a babonát illeti, az elsõ trimeszterben én is óvatos votam, még a híreszteléssel is. Utána egy ideig nem nagyon vettem még semmit, de ennek inkább praktikus oka volt: nem tudtuk, h kisfiú-e vagy kislány. Mióta biztos a neme, azóta én is nézegetek neki babaholmikat és annak is nagyon örülök, ha ilyesmit kapok. de azért nem viszem túlzásba a gyûjtögetést, nincs még berendezett babaszoba, csak pár dolog, ami megtetszett és tudom, h mindenképp kelleni fog majd.
Honnan veszitek, h a kérdezõ babára vágyik, babát tervez és a kis ruhákat, rágókát már neki veszi? Magának nem veheti meg? Csak úgy, mert aranyos, mert jó hozzáérni, és jó álmodozni. Nálunk pl. senki nem dohányzik, mégis van pár hamutálunk. Na és?
Én is a babonások táborát erõsítem. Nem mernék, pedig látom ám én is, hogy milyen cuki egyik-másik:) . De amíg nincs addig nem... Persze, ha már megvetted emiatt ne érezd rosszul magad, de hasonlóan az elõttem válaszolóhoz én is azt mondom, hogy mire babó lesz úgysem használod majd:)
Én szándékosan nem hoztam fel azt a példát, hogy ha nagyon szeretnék kutyát, de nincs, akkor nem fogok sem játékot, sem kutyakosarat venni neki. De igen, furcsa lenne így kielégíteni a kutya iránti vágyamat...
Szerintem meg nem ciki. Miért ne vehetne magának 1-2 db kis ruhát, ha tetszik? Ha a lelkének jót tesz, h nézegeti, akkor miért ne? Ha nincs kutyám (nem lehet), akkor fura vagyok, ha kutyás képeket nézegetek és 1-2-t kirakok a falra? Vagy ha veszek egy kutyatálkát? Nyugodtan vedd meg, ha tetszik.
Én babonából nem vennék. 8 hetes terhes voltam, már volt szívhangja a babámnak, amikor egy barátnõmtõl nagy unszolásra elfogadtam egy zsák babaruhát. Alig pakoltam ki, még idõm sem volt megnézni, miket kaptam, amikor kiderült (10 hetesen), hogy már nem él a babám. A ruhákat felvittem a padlásra, és csak hónapokkal késõbb volt lelkierõm felmenni értük és visszaadni a barátnõmnek. A következõ terhességem alatt a 8. hónapig nem vettem semmit a babámnak, még a kölcsönbe kapott kiságyat sem hoztuk el. Azt hiszem, érthetõ, miért. Így is meglett minden, mire megszületett a kisfiam.
Babonából nem vennék. A babaruhákat a terhes kismamák is az utolsó pillanatban szokták megvenni, nehogy rossz ómen legyen a túl korai vásárlás...
szerintem is foglald le magad mássa, mert ez tényleg értelmetlen. gondolj bele, ha mondjuk 26 évesen szülnél (ami még mindig tök idõben van), adnál a szájába hatéves rágókát? mert én tuti nem! kb sosem fogod használni, amiket most veszel
A kérdező hozzászólása: :/ furcsa.....igen! Én egy halvány citromsárgát vettem, meg van egy rágókám is :) ezek eléggé semlegesek :)
Megkímélnéd magad pár esetleges sírógörcstõl, ha nem vennél ilyeneket. Szerinted milyen érzés lesz ránézni, ha neadjisten elvetélsz, vagy ha nem is lehet gyereked?

Ha még nem jött meg, de már esedékes lenne akkor elkezdhetem inni a cickafarkfű teát?

Legjobb válasz: Nem. 1. Ha gond van a peteéréseddel, akkor kell inni középidõig, de ha van normálisan ovulációd, akkor nem kell innod, mert még bekavarhatsz vele! 2. Ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy inni akarod, akkor várd meg amíg megjön a mensid elõször.

Nem. 1. Ha gond van a peteéréseddel, akkor kell inni középidõig, de ha van normálisan ovulációd, akkor nem kell innod, mert még bekavarhatsz vele! 2. Ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy inni akarod, akkor várd meg amíg megjön a mensid elõször.
artani akkor art ha nagy menyisegben iszod, mer a ha megis baba lenne meg nagyon fiatal lenne a terhesseged es annyira pici hogy bar mi arthat neki! mondjuk ez egyenektol is fugg
Ha nem ment fel a hõd, akkor igyad. De csak ha már megjött a mensid, onnantól kell elkezdeni.
A kérdező hozzászólása: Bizonyítottan? Hát annyira bizonyos hogy nem jön meg és nem ment fel a hõm se! Így számomra nyilvánvaló hogy nem volt peteérésem! Ha egyébként van peteérésem akkor mit árthat neki?Én úgy tudom hogy serkenti szóval ártani csak nem árthat...vagy mégis?
A palastfurol nem tudok semmit de a cickafarkrol igen! en ha a menszeszem elso feleben nem iszok akkor rendszertelen lesz! nekem csak ez a tea sgit pedig mar orvosnal is voltam es a gyogyszer nem hatott! ha a teszt negativ ihatsz naponta 1 poharkaval es ha bekavar valamit akkor tudod hogy kovetkezobe csak akkor iszol mikor mar megjott
Elsõ vagyok! Ne igyál semmit!!! De ha bizonyítottan ténylegesen gond van a peteéréseddel, akkor a cickafarkot ihatod középidõig, de elõbb várd meg, míg megjön a mensid!
A kérdező hozzászólása: Vagy igyak palástfüvet még meg nem jön? Vagy tényleg ne igyak semmit addig még meg nem jön?
A kérdező hozzászólása: Utána olvastam, tudom hogy nem célszerû terhesen inni, de negatívak a tesztjeim! Még mindig nem jött meg, tudom hogy elsõ felében kell, de azt nem tudtam hogy ennyire számít! Köszönöm a tájékoztatást! Amúgy ebben a hónapban tuti hogy nem volt peteérésem!
Nem. A cickafarkot mindenképp csak a ciklus elsõ felében szabad inni, (ami ugye akkor kezdõdik, amikor megjön) mert a peteérést segíti. Viszont igaza van az elsõ válaszolónak, hogyha nincs gond a peteéréseddel, akkor lehet, hogy csak ártasz vele. Ha még nem jött meg, akár az is lehet, hogy sikerült a baba, akkor pedig kifejezetten árt a cickafark.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Akkor elkezdem inni ha megjön! Ha valami nem stimmel meg írok mindenképp!
Ha nem dolgoztál még, akkor csak gyest és családit kaphatsz minden hónapban. Férjed meg igényelheti a családi adókedvezményt.
Utolsó: a nagyszülõk NEM igényelhetnek gyedet. MÉg gyest sem a kicsi 1 éves koráig.
a TGYÁS a kiesett jövedelmet pótolja. Neked nem jár. A párod sem igényelheti, majd max a GYED-et. De GYED-et már a nagyszülõk is, ha el akarsz menni dolgozni.
Nem, ha nem dolgoztál soha, nem vagy jogosult tgyásra. A férjed sem igényelheti, mert õ meg nem mehet tgyásra. GYedre mehet, de csak 168 nap múlva. És nem is túl jó ötlet, mert ha õ gyeden van, akkor kiesik a fizetése, te meg nem kapsz semmit.
A kérdező hozzászólása: A Gyedrõl tudtam, hogy így megy, csak a Tgyás-ba nem voltam túl informált. Hiába nézek a neten utána. Össze-vissza írnak róla
A kérdező hozzászólása: Az adókedvezményt már terhesen megigényeltük. Most is meg kellett csak kellettek a lányom papírjai. Köszönöm szépen a válaszokat.

2 éves korban normális ha még nem tud lányom egy dologra koncentrálni? Vagy csak nem akar?

Kislányommal hiába próbálok játszani nem nagyon köti le semmi. Leülünk rajzolni, akkor kalimpál a ceruzával, közben bambul másfele. Ha eszik, oda se néz az ételre, mással foglalkozik. Kér egy játékot, játszunk vele kb 5 mp-t és már más kell. Így minden "feladat" órákig tart mert nem tud arra figyelni amit éppen csinál.

Legjobb válasz: Milyen "feladat"??? Még egy 3 éves, óvodás se tud 5-10 percnél tovább koncentrálni 1 dologra! Épp ezért nem is tarthat tovább kiscsoportban egy foglalkozás (kezdeményezés). Egy 2 évesnek még nem kell leülnie és rajzolnia. Ha biztosítod neki az eszközöket és kedve lesz hozzá, majd õ fog rajzolgatni (ez még firka, de nagyon fontos a rajzfejlõdésben és a finommozgások fejlõdésében). Ne várd el tõle, hogy hosszú ideig lekösse egy-egy dolog, hiszen még kicsi! Arra azonban figyelj, hogy ne legyen körülötte túl sok játék, mert az megzavarhatja. Ide kap, oda kap és tényleg nem tud majd egy játékra figyelni, hiszen az õ figyelme még könnyen elterelhetõ. Az evésnél ne legyen a közelben játék, olyan dolog, ami eltereli, így csak az evéssel fog foglalkozni. Az enyém is 2 éves, ha véletlenül ottmarad valami az etetõszéke mellett, biztosan azzal kezd foglalkozni és nem az evéssel :)

Milyen "feladat"??? Még egy 3 éves, óvodás se tud 5-10 percnél tovább koncentrálni 1 dologra! Épp ezért nem is tarthat tovább kiscsoportban egy foglalkozás (kezdeményezés). Egy 2 évesnek még nem kell leülnie és rajzolnia. Ha biztosítod neki az eszközöket és kedve lesz hozzá, majd õ fog rajzolgatni (ez még firka, de nagyon fontos a rajzfejlõdésben és a finommozgások fejlõdésében). Ne várd el tõle, hogy hosszú ideig lekösse egy-egy dolog, hiszen még kicsi! Arra azonban figyelj, hogy ne legyen körülötte túl sok játék, mert az megzavarhatja. Ide kap, oda kap és tényleg nem tud majd egy játékra figyelni, hiszen az õ figyelme még könnyen elterelhetõ. Az evésnél ne legyen a közelben játék, olyan dolog, ami eltereli, így csak az evéssel fog foglalkozni. Az enyém is 2 éves, ha véletlenül ottmarad valami az etetõszéke mellett, biztosan azzal kezd foglalkozni és nem az evéssel :)
Örülj neki! A zoknilehúzás is elég bonyolult feladat, azt is meg kell tanulni :) )) Az az igazság, hogy én inkább hagyom az enyémet, hogy maga találja fel magát. Ha látom, hogy épp nem talál semmit, akkor leülök mellé és alternatívákat ajánlok. Engedem, hogy maga válasszon... ha épp nem formabedobózik napokig, de talál más játékot, akkor sincs semmi gond! Majd ha neki lesz hozzá kedve, majd játszik azzal is... Az enyém most épp rajzol, napok óta elõ se vette a formabedobót... engem nem zavar, most mást élvez... Fölösleges rájuk erõltetni a mi akaratunkat, annak csak dac, kelletlenség, sírás lesz a vége... Még bõven lesz idejük érni. A koncentrált figyelem csak iskolás korra követelmény, akkor is max fél órát bírnak... egy 4 gyerekes óvónõ anyuka
A kérdező hozzászólása: Természetesen a feladat azért volt idézõjelben, mert nem arra gondoltam hogy oldjon meg egy keresztrejtvényt. :) Csak ha valamit csinálnunk/csinálnánk akkor nem oda figyel, akár még a zoknijával is képes elszórakozni, és akkor fél óra a 10 darabos formabedobós!
A kérdező hozzászólása: Félreértettél ha úgy gondolod ráerõltetem bármelyik játékát. Õ akar vele játszani, Õ veszi elõ, aztán fél perc múlva más kell, majd megint más. Így rövid idõn belül elõl az összes játék (mármint amit nem pakoltam el, mert szoktam neki cserélni) és semmivel nem játszik.
Valahol olvastam, de hiába keresem, most nem találom: a 2 éves gyerek néhány másodpercig tud egy dologra koncentrálni, utána könnyen elterelõdik a figyelme... Mennyi játékot szoktál elöl hagyni? Nincs túl sok? Az is zavarba tudja hozni! Együtt játszotok vagy õ egyedül? Az is lehet, hogy nem tud még elmélyedni egy játékban, ha vannak körülötte...

Ha még nem szeretnék lefeküdni a barátommal, (pettinget sem szeretnék) akkor csókolózáson kívűl mi az, ami még "megengedett", tehát nem húzom az idegeit, és mi az, amit inkább csak akkor csináljak, ha többet is szeretnék? 18/lány

Legjobb válasz: 18 évesen miért nem akarsz lefeküdni vele??? Talán mert nem õ a szõke herceg? Akkor meg minek vagy vele? Ha meg õ az, akkor miért nem kívánod õt??? A pasi helyében úgy érezném, hogy nem is kellek neked, és nem tekintesz rám férfiként. Ez pedig eléggé kellemetlen helyzet. De minek is van neked pasid, ha nem akarsz tõle semmit sem? Ahogy egy korábbi válaszoló említette, a póker ezekszerint jó ötlet a részetekre!!! :DDD

18 évesen miért nem akarsz lefeküdni vele??? Talán mert nem õ a szõke herceg? Akkor meg minek vagy vele? Ha meg õ az, akkor miért nem kívánod õt??? A pasi helyében úgy érezném, hogy nem is kellek neked, és nem tekintesz rám férfiként. Ez pedig eléggé kellemetlen helyzet. De minek is van neked pasid, ha nem akarsz tõle semmit sem? Ahogy egy korábbi válaszoló említette, a póker ezekszerint jó ötlet a részetekre!!! :DDD
Egy férfi idegeit (ahogy te fogalmazol) már a csókolózással is fel lehet húzni. Nehéz eset, de megkérdezed tõle, úgy a legtisztább.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék még pettinget, mert két hete vagyunk együtt és azért tettem fel a kérdést, mert nem szeretnék a szûzk**va kategóriába tartozni egyébként imádom a barátomat, és férfiként tekintek rá :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
a helyes kérdés: Miért nem szeretnél "pettinget sem"? nem vonzódsz hozzá testileg?nem izgulsz fel rá? (csak kérdeztem) mert ha még szûz vagy, akkor is kielégíthet...bár ezt tudod a csókkal és simogatás is a petting, vagy elõjáték része...így azt tanácsolom barkóbázzatok
Egyénfüggõ. Van, aki zokon veszi, ha egyszer is "fölöslegesen" felállt a farka; van, aki viszont bírja, és örül, ha megsimogathatja a melled, legközelebb kézzel kielégíthet, stb. és esetleg Te csak több alkalom után viszonzod. Igenis megteheted, hogy mindig csak egy kicsit engedsz többet - lehet leönzõzni, meg minden, de én minden kapcsolatomban, még huszonévesen is így csináltam, és a szerelmes pasinak ez nem gond, örül, hogy hozzádérhet. Nem azt mondom, hogy extrém hosszú ideig, de amíg ismerkedtek, és nem akarsz ágybabújni, nyugodtan lehet hogy csak csókolózást és egy kis egyebet engedsz meg. Az is egy jó megoldás, ha elõre közlöd, hogy szívesen benne vagy ebben vagy abban, de lefeküdni még nem szeretnél vele. Akkor korrekt is vagy.
nem tudom hol van leírva, hogy mit szabad és mit nem..de ha már így említed akkor elmondhatnád, hogy én is az alapján cselekedjek, ne a saját akaratom szerint..azthiszem eléggé rávezettelek..
Mélységesen egyetértek az elsõ hozzászólóval. Ha igazán odavan érte, akkor már valószínûleg csókolózás közben is áll neki. ;)
Pókerezzetek.
Nem tökmindegy, hogy 2 hete vagy 2 éve vagytok együtt, ha egyszer imádod?! Csak emiatt nem akarsz vele szexelni? Szerintem nagyon élveznéd! Nem jó, ha elvekkel felülírod a vágyaidat a szexben!!! Tedd azt amit kívánsz, és ne azt, amit szerinted az emberek elvárnak tõled!

Ahhoz hogy bármilyen szervet odaadjak valakinek kell szülői beleegyezés ha még nem vagyok 18 éves?

Mondjuk a szívemet odaadnám bárkinek akinek szüksége van rá, csak nemtudom hogy kell-e az anyám/apám beleegyezése...16F

Legjobb válasz: Nem igazán értem most a kérdést. Csak akkor tudod oda adni a szívedet, ha már meghaltál ÚGY, hogy nem amiatt. Tehát az nem káros. De olyankor ha jól tudom a hozzá tartozók döntenek afelõl, hogy bármelyik egészséges szervedet oda adják-e másnak. Persze kérheted, hogy ha netán meghalnál akkor majd adják oda másnak. Ha meg pl az egyik vesédet akarod oda adni másnak akkor kell a szülõi beleegyezés még most. 16/l

Nem igazán értem most a kérdést. Csak akkor tudod oda adni a szívedet, ha már meghaltál ÚGY, hogy nem amiatt. Tehát az nem káros. De olyankor ha jól tudom a hozzá tartozók döntenek afelõl, hogy bármelyik egészséges szervedet oda adják-e másnak. Persze kérheted, hogy ha netán meghalnál akkor majd adják oda másnak. Ha meg pl az egyik vesédet akarod oda adni másnak akkor kell a szülõi beleegyezés még most. 16/l
Az eutanázia betiltása az egyik legnagyobb hülyeség..
Megértelek. Én beleírtam a Végrendeletembe és Búcsúlevelembe, hogy kifejezetten szeretném, ha felhasználnák a szerveimet, sajnos a májam és a vesém használhatatlan lesz, de a szívemet remélem sikerül idõben kikapniuk.
Mondjuk add oda egy fiúnak, aki szerelmes lesz beléd, és te is belé:) Ne akarj meghalni:) ))
Te, ugye nem öngyilkos akarszlenni?
Nem kell beleegyezés. A szerveidet (ha lehet) automatikusan felhasználják, kivéve, ha még életedben tiltakozol ellene. Az élõdonoros transzplantációkhoz pedig 18 éves kor alatt szülõi beleegyezés kell.
A kérdező hozzászólása: de igen, azt szeretném.talán valaki tudna valamit kezdeni vele.és úgy akarom odaadni, hogy még élek.és köszönöm az eddigi válaszokat.
Én megmondtam anyuéknak és a férjemnek is- igen idõsebb vagyok, hogy ha meghalok, de jók a szerveim, ajánlják fel másnak, nekem már úgy sem kell.. Egyébként én sem értem teljesen a kérdésedet.. a szív nem volt talán jó példa.. anélkül ugye nem lehet élni, és ahhoz a te felajánlásod nem elég.. szüleidnek is kell engedniük.
No és ezt hogy gondoltad, letisztázod a dokikkal, hogy kinek lenne jó a szíved, és majd akkor szépen élve betolnak a mûtõbe, és átteszik a másik emberbe, téged meg otthagynak szív nélkül? Ooh, anyám.. Tényleg inkább keress egy lányt gyorsan, és neki add oda a szíved! többre mentek vele mind a ketten!
amúgy 19 évesen sem fogják élve odaadni a szívedet senkinek! hiába nem kell szülõi addigra már..
A kérdező hozzászólása: mivel fiú vagyok és nem vonzódom a saját nememhez ezért kihagyom hogy szerelmes legyen belém egy másik fiú.és 16:41 igen poontosan úgy gondoltam ahogy írtad.bevisznek odaadják engem meg otthagynak.
Ezt pedig nem fogják megtenni neked.
Hát! Vannak szervkereskedõk. Szerintem kifejezetten örülnének ha befeküdnél hozzájuk :D És akkor nem csak a szívedet adnák oda valakinek....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!