Találatok a következő kifejezésre: Ha még most (2497 db)

Normális, ha még most is 3óránként enne?

?vebben a lényeg annyi, hogy lassan 5hónapos lesz a babám, és még mindig 3óránként, de van hogy 2.5óránként eszik!

Legjobb válasz: Szia! Szeritem teljesen normáli. Nekem is anyatejes volt a kisfiam, igény szerint szopizott. 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, akkor is 3 óránkét evett és igazából most (8 hós lesz a jövõ héten) két hete eszik napi ötször és még most sem bírja ki a 4 órát mindig. 7 reggeli 10 tízorai 14 ebéd 18 uzsi 20.30 vacsi Szóval, ha éhes adjál csak neki nyugodtan :D

Én 27 éves vagyok, de még most is 3 óránként eszem. :) Szerintem is ráérsz még a hozzátáplálással, fõleg, hogy hizik is rendesen.
Szia! Szeritem teljesen normáli. Nekem is anyatejes volt a kisfiam, igény szerint szopizott. 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, akkor is 3 óránkét evett és igazából most (8 hós lesz a jövõ héten) két hete eszik napi ötször és még most sem bírja ki a 4 órát mindig. 7 reggeli 10 tízorai 14 ebéd 18 uzsi 20.30 vacsi Szóval, ha éhes adjál csak neki nyugodtan :D
hát az én fiam 21 hónapos, és nem anyatejen él:) mégis 3 óránként kajál. ha éhes, akkor egyen:)
Az én 9 hónapos lányom is még 3 óránként eszik nappal. Szerintem már nem is fog 4 óránként. Nem minden baba áll át a 4 órás evésre.
az en fiam is 4 es fel hos es gyakrabban eszik mint 3ora, azt mondjuk ketlem hogy nem eleg taplalo neki, es azert kerne gyakran, mert 4 honaposan 7200gr volt, holnap megyek merni megint, annal csak több lesz.tehat a tej jo neki, õ is csak anyatejes, hat õk ilyenek, en etetem amikor keri, mas dolgom ugy sincs:)
Így van, nem kell még hozzátáplálni, ha az éjszakát is átalussza. Az én babám is 4 kg-val született, 6 hónapos koráig csak szopizott. Most 18 hónapos és még mindig 2-3 óránként eszik egy keveset. Dokinéni szerint majd ha végleg abbahagyja a szopizást (mert még szopik), akkor majd beáll a 4 óránkénti evésre. Én nem aggódok, rendesen növekszik, egészséges, bár az éjszakát kb. 5-6 hós kora óta nem alussza át.
17:56 -os vagyok, szerintem nem kell meg hozzataplalni, etesd sürün, en igy teszek, a fiam is reggel 6-ig elalszik.eleg neki hiaba keri sürün, szerintem nincs okod aggodalomra, föleg ha hizik szepen.hany kilo?
Megkellene kezdened a hozzátáplálást, Már nem elég laktató neki csak az anyatej, azért eszik olyan sûrûn.Adj neki gyümölcsöket, fõzelékeket stb.Akkor kevesebbet fog szopizni.
A kérdező hozzászólása: 4kg-mal született, most már lassan eléri a 8kg-ot! én is ezért nem akartam még hozzátáplálni, mert szépen hízik, szóval csak laktató lehet neki a tej!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek a válaszokat! gondoltam rá, hogy lehet, hogy nem elég neki a tej, de az éjszakát átalussza nem kel fel enni, és van úgy, hogy 140ml is elég neki (este 8tól reggel 6ig) nem korai még neki a hozzátáplálás? már próbálkoztunk egy-két kanál almával, de nem nagyon jött be neki... meg nagyon nem akarnám erõltetni még...

6+6hetes terhes vagyok multhét szerdán voltam dokinál és aztmondta hogy még nincs szívhangja ha még most sincs akkor megindult volna már a vetélés?

pénteken kell vissza mennem.

Legjobb válasz: Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.

Ilyenkor még simán elõfordulhat, hogy nincs szívhang. Ne félj, pénteken meg fogod hallani! Tudod, mikor volt tüszõrepedésed? Ha nem, akkor innentõl kezdve az sem biztos, hogy 6+6 vagy, mert lehet hogy most vagy csak pl. 5+6. Nálam így volt, már az elsõ ultrahangon kiderült, hogy majdnem egy héttel késõbb fogant, mint félidõ. Nem is aggódtam, mert eleve hosszabb ciklusaim voltak.
Nálam is úgy volt ahogy a 2. válazoló írta. Én is azt hittem, hogy 6 hetes már elmúltam, én is vártam a szívhangot, de kiderült hogy kisebb a babám és még nem volt szívhang. Aztán persze lett. Nyugi, ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: mégegyszer köszönöm a sok jó biztató szavakat és ma voltam dokinál és 7+2h terhes vagyok és 12 mm es embriót látott ketyegõ szívvel és azt modta hogy szépen fejlõdik a baba.
Gratulálok!!!! boldog babavárást!!!! :)
Én is gratulálok :) )
Hát nem biztos, hogy mindig megindul magától!! de ilyenre mégcsak ne is gondolj! a múlt hét még korai volt..ennyi! pénteken hallanni fogod már/vagy látni a pici szíve dobogását! Nyugi!! a stressz nem tesz jót a babának! Boldog babavárást!
Nyugodj meg, tuti minden rendben van a piciddel!!!!Ne engedd a buta gondolatokat a fejedbe! Én elõször 8 hetesen voltam UH-on, sztk-ban, nagyon rendes volt doki, megmutatta a picit de nem hallottam a szívhangot.Kérdeztem, hogy szívhang már van, erre elmosolyodott, hogy szívhang kezdemény van, csak ez a gép nem olyan modern, meg gondolom le volt halkítva.Mondtam neki, hogy csak azért kérdezem, mert olvastam a neten, hogy ilyenkor már van szívhang, megint elmosolyodott, azt mondta ne olvassam a netet, mert nagyon össze fog zavarni és csak aggódni fogok butaságok miatt, minden rendben. Lényeg a lényeg, hogy elõször kb 18.-20. hét környéken hallottam a pici szívverését, a védõnõnél, mert a kötelezõkön soha nem volt felhangosítva a gép.Azt láttam a monitoron, hogy ver a szíve, csak nem hallottam.Szóval ne izgulj, tuti minden oké, rendben fejlõdik a picikéd:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Szia! Gratula! Én is így voltam, csak 7+3hetesen hallottuk a szívhangot, már el akarták venni, de nem hagytam.Elküldtek uh-ra és semmi baja nem volt a picinek.Most meg már több mint 2kg-os a kislányom.:) 32+5hetes kismama

Az emelt szintű biológia érettségi mennyire menne, ha még most fogalmam sincs semmiről, de most kezdenék el rá tanulni?

80% összejönne? olyan átlagos agyam van a tanuláshoz

Legjobb válasz: Hát:DDD Most így, hogy egyetemista vagyok, azt mondom, simán fel lehet készülni ennyi idõ alatt. Viszont ha gimis lennék, azt mondanám, hogy teljesen esélytelen. Függ az egyéni képességektõl. Attól, hogy mennyire vagy szorgalmas, és attól, hogy mennyire érted a logikáját. A bioszt nem lehet bemagolni. Legalábbis nem emelt szintre. Érteni kell:)

Hát:DDD Most így, hogy egyetemista vagyok, azt mondom, simán fel lehet készülni ennyi idõ alatt. Viszont ha gimis lennék, azt mondanám, hogy teljesen esélytelen. Függ az egyéni képességektõl. Attól, hogy mennyire vagy szorgalmas, és attól, hogy mennyire érted a logikáját. A bioszt nem lehet bemagolni. Legalábbis nem emelt szintre. Érteni kell:)
Nekem is átlagos agyam van, viszont engem baromira érdekel a biosz, szóval nekem tuti menne. De ha ettõl eltekintünk, szerintem még úgy sem annyira nehéz, pl. régebben mikor még nem tudtam hogy érdekel, a minimum 4-es mindig megvolt belõle. De töltsél le tavalyi emelt szintû érettségi feladatsorokat, akkor meglátod kb. mire számíthatsz.

40 év körüli nők, hogy élitek meg, ha még most szeretnétek teherbe esni, úgy hogy ez lesz első terhességetek?

2 és fél éve találkoztam azzal a férfival akinek gyermeket szeretnék szülni. Sajnos egy betegség is közbejött, ezért nem jött össze eddig a családalapítás. Több mint 1 éve próbálkozunk, eddig sikertelenül. Szeretném tudni, hogy más n?k is vannak-e ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: bocs, hogy írok, pedig nem ilyen helyzetben vagyok, csak hasonlóban-38 évesen szültem a második babát.Van viszont egy ismerõsöm, aki most 42 éves és 2 éves a picije, addig nem jött nekik össze.Mesterséges megtermékenyítéssel sikerült.Nagyon aranyos kisfiuk van.

bocs, hogy írok, pedig nem ilyen helyzetben vagyok, csak hasonlóban-38 évesen szültem a második babát.Van viszont egy ismerõsöm, aki most 42 éves és 2 éves a picije, addig nem jött nekik össze.Mesterséges megtermékenyítéssel sikerült.Nagyon aranyos kisfiuk van.
Én 22 vagyok, de abszolút nem ítélem el, ha valaki most szül. Inkább szüljön késõbb egy nõ, olyannak akit szeret és tisztelne gyermeke Apjaként, mint olyannak aki esetleg idõvel otthagyná. Ha a párod Veled egyidõs mégjobb a dolog, mert elég érett is. És szerintem 40 évesen megtaláltad már az igazit. Anyum 22 volt mikor szült és elég türelmetlen anyatermészete van most is. Lehet, ha 30 fölöttig várt volna akkor érettebben állt volna hozzám. Jobb egy idõsebb türelmes Anyuka, mint egy fiatal aki türelmetlen éretlen, és elcseszi a gyereke életét. No tisztelet a kivételnek mert vannak, szerencsére!
Valamelyik nap kiírt egy hasonló kérdést egy 40-es hölgy, és érkezett neki mindenféle válasz, de az én szubjektív véleményem az hogy egy 40-es nõ teljesen jó anyuka tud lenni hiszen talán türelmesebb, stb. mint huszonéves társai (persze tisztelet a kivételnek- én 26 évesen szültem elsõ gyermekemet). Egészségügyileg: valóban, 40 felett (igazából már 35 felett) kell olyan orvosi vizsgálatokat is csinálni terhesség során ami fiatalabb korban nem, és sokkal jobban oda kell figyelni mindenre, de megéri :) ))
Ne légy ideges, remélem, hogy megoldódik a gondotok. Bár ebben a korban az orvosok egy kicsit bele is nyúlnak a témába, pl. Kaáli intézetben. Talán 41-42 éves korod után már jobb lenne mesterséges megtermékenyítésben is gondolkodni, talán gyorsabb lenne az egész, bár nem mindenki szereti, ha piszkálják a testét idegnek. Nekem a második baba csak 40 éves koromban jöhetne, mert késõn szültem az elsõt, és császározás miatt várni is kell.
A kérdező hozzászólása: A párom csak 26 éves, de nagyon gyermekszeretõ, nagyon jó apa lenne. Az is igaz, hogy én sokkal érettebb vagyok 39 évesen, de ketten kiegészítjük egymást. Õ nagyon játékos, igazi játszópajtása lenne a gyermekünknek, én viszont megfontolt, türelmes anyuka lennék. Párom akarja inkább a gyermeket, nem én. De nagyon imádnám én is, ha összejönne végre.

Szerintetek, ha még most is tartana volna nálunk a szocializmus (mondjuk nem tűnik el a Keleti-blokk), akkor illegális vagy legális lenne az internet?

Mert pl. szüleim mondták, hogy a 80-as években már néztek nyugati TV adókat parabolaantennával és semmit se szóltak érte a rend?rök, de pl. az NDK-ban nem csinálhattál ilyet.

Legjobb válasz: Most is tartott volna*

A kérdező hozzászólása: Most is tartott volna*
Kedves 12:26-os! Valóban, hogy te mennyire eltaláltad! Nekem, mint liberálisnak valóban annyira, de annyira érdekem, ja, nem... szívügyem, hogy tisztára mossam a Kádár-rendszert, hogy azt el sem tudom mondani! Egyáltalán tudod, mi az a liberalizmus, vagy csak divatból szidod? És hogy kicsit pontosítsalak: NEM azt mondtam, hogy a zavarás városi legenda, hanem azt, hogy nem kell túlzásokba esni, és ezzel ÚJABB városi legendákat gyártani. Tudod, a világ nem csak fekete és fehér. De hogy a többi árnyalatot is észre vedd, ahhoz kicsit fel kell nõni. Nem testileg... Szellemileg. Pedro
Tinédzser Party Délutáni Randevú Ezen a két mûsoron kivûl, senkit nem érdekelt a SZER, mi a francnak zavarták volna? A SZER 56 után teljesen hitelét vesztette, még a saját propagandáját is ostobán terjesztette. A nép pont az ellenkezõjét tapasztalta, mint amit a rádió hazudott. Amúgy akkoriban senki nem foglalkozott politikával néhány idiótán kivül. Az emberek el voltak foglalva. Mindennap dolgoztak. Nektek is azt kéne, akkor nem itt tartanánk. Te pedig 100%, hogy nem tudod mirõl beszélsz, sosem tapasztaltad, csak olvastál valamit róla, valamilyen jobbos honlapon. Elárulom, hazugságot olvastál.
ma 10:48 Magyarországon 1964 után csak alkalomszerûen zavarták, pl. a csehszlovák válság, a vietnami-kínai háború stb. idején. 1964-ig folyamatosan zavarták (konkrétan egy motor hangja szólt). 1978-ig Magyarország baráti segítségnyújtásként a cseh nyelvû nyugati adásokat zavarta folyamatosan. Az 1964-es döntés oka egyébként az volt, hogy a folyamatos zavarás egyszerûen sokba került. A 80-as években tehát már nem zavartak (vagy ritkán), de milyen érdekes, hogy szerinted a zavarás "városi legenda". Mert "liberálisként" valamiért szívügyed tisztára mosni a Kádár-rendszert. tegnap 20:56 Köszönöm a tartalmas, objektív érvelést. Ezért csupa öröm kádárista barmokkal vitázni.
Én most 52 éves vagyok, és rengeteget hallgattuk fiatal koromban a SZER-t. Senki nem zavarta, simán lehetett fogni Budapesten is. (Fogarasi út környékén laktunk.) Jó tetõantennával pedig néha be lehetett fogni az osztrák TV-t is, és azon sem tapasztaltunk semmilyen "zavarást". Szóval nem kell újabb "városi legendákat" kiagyalni... Pedro
Azonkivül hogy sokkal olcsóbb lenne a net, ugyanolyan lenne minden mint most. (az elõzõ pedig butaságokat beszél)
15:04 "Te komolyan nem tudod hogy milyen volt a Kádár rendszer? Mert nem tudod ha a kínaival összehasonlítod." A sajtót szûrték, a SZER-t és a VOA-t zavarták. Az internetet is szûrték volna. Ha nem tudsz róla, hogy szûrték a sajtót és cenzúrázták a könyveket, azaz nem volt még a kezedben se C bizalmas, se más Z vagy ZZ (vagy ZZZ - az biztos nem) dokumentum, és zavaróadókkal se volt dolgod, akkor meg kenheted a hajadra a nagy élettapasztalatodat. A mostani kínai rendszer kb. olyan, mint ahogy Grósz Karcsiék képzelték a jövõt: kapitalista gazdaság + pártállam.
Legális lenne, alaposan megszûrve. A 80-as években a Posta már épített egy email-rendszert, 1988-tól meg már volt Fidonet, tehát a 90-es évek elején mindenképpen eljutott volna ide is az internet. Kb. olyan lenne, mint Kínában, ahol rengeteg oldal le van tiltva, pl. az egész Wikipedia is.
Legális lenne. Ahogy lehetett már nyugatra utazni, behozni onnan mûszaki cikkeket stb, sõt a 80-as években már számítógépet is, úgy lehetett volna netezni is.
Ha a Németh kormány nem csinált volna maga alá és bizik a közgazdászaiba , akkor elõbbre tartanánk most most. Az akkori kinai szocializmussal nagy blõdség összehasonlitani, a kettõ közötti különbséget zongorán is le lehetne játszani.A mostani KIna már már káposzta, már keveredik a feud, a szoc. és kapit. gazdálkodás. Az más, hogy egyeduralom létezik, de ez nem csak a komcsik sajátosságai.
"Valószínûleg nálunk is így mûködne, ha még mindig az a rendszer volna" Te komolyan nem tudod hogy milyen volt a Kádár rendszer? Mert nem tudod ha a kínaival összehasonlítod. Nem tudod hogy az egész szocialista világban ez volt a legenyhébb rendszer?
Ha mondasz egyetlen jó dolgot, ami akkoriban illegális volt, akkor elismerem hogy nem hülyeség a kérdésed. A parabolaantennával pedig nem néztél akkoriban TV-t, olyan nem is létezett, mert azokat a távközlési mûholdakat még nem lõtték fel, amikrõl az antenna venné az adást. Magyarországon az MTV-n kivül csakis a környezõ országok TV mûsorait lehetett nézni a határ mellett, de nem azért mert illegális lett volna. Egyszerûen csak földi sugárzású adás volt. Ez kb 85-ig volt igaz, akkor már volt néhány mûholdas adás, nagyon kevesek nézték, de nem volt illegális. Éppen úgy netezhetnél, mint most. Semmi különbség nem lenne.
Az a kormánytól függne. Lehet, hogy korlátoznák, de valószínûleg legális lenne.
Kínában még most is a komcsik uralkodnak, és õk úgy oldották meg, hogy csak a kommunisták bûnlajstromát kóstolgató oldalakat blokkolják. Ha a Tienanmen téri vérengzésrõl olvashatnának a neten, akkor esetleg megint felkelnének, és ez alkalommal esetleg meg is döntenék a rendszert. Viszont így, hogy letölthetik a legújabb zenéket, filmeket, kapcsolatba léphetnek egymással az interneten keresztül - nem is nagyon érdekli õket, hogy mi történt 1989-ben a Mennyei Béke terén. Ez így jó nekik is, meg a kommunistáknak is. Valószínûleg nálunk is így mûködne, ha még mindig az a rendszer volna.
Nem bánom, Ti tudjátok Akkor legyen úgy. Én csak elmondtam, hogyan volt. Mimdem szavam igaz volt. Ti meg azt hisztek, amit akartok. Nekem nem lesz se jobb, se rosszabb tõle

Ha még most kimosom 1-2 programmal kijön belõle?

A kisfiam nagy valószínûséggel 1 egész tekercswc papírt dobott a gépbe.(ez már nem az elsõ,csakeddig mindig észre vettem)Most viszont nem néztem meg,minden ruha teljesen olyan lett.

Legjobb válasz: marmint mibol jon ki, a gepbol? szedd ki a szurot (ami a szivattyu elott kiszuri a szoszoket), takaritsd ki, utana tolj ra egy oblites-centrifugalas programot, ujra szedd ki a szurot, es tolj ra meg egyet. ha ekkor mar tiszta a szuro, valoszinuleg sikerult kitakaritani.

marmint mibol jon ki, a gepbol? szedd ki a szurot (ami a szivattyu elott kiszuri a szoszoket), takaritsd ki, utana tolj ra egy oblites-centrifugalas programot, ujra szedd ki a szurot, es tolj ra meg egyet. ha ekkor mar tiszta a szuro, valoszinuleg sikerult kitakaritani.
A kérdező hozzászólása: a ruhákra gondoltam
szaritsd meg, utana konnyebb lesz egy ruhakefevel letakaritani. nedvesen szerintem rosszabb...
A kérdező hozzászólása: köszi.Jó kis program lesz :D
Elõszür a szûrût kell kitisztítíni.Egyszerre ne túl sok ruhát tegyél a gépbe, sok vízzel öblíts

Nővérem update-ezik, Réka tornára jár 35 hetes ma volt nst-n és dokinál és nem hízik a babája és az nst is rossz lett, lehet ez a túlzásba vitt életmód miatt? Ha még most enni kezd akkor visszafordítható a folyamat?

Kit?zte magának hogy ? nem lesz kövér elhízott kismama és csak a szükséges 5-6 kilót hízza meg. (Harmadik babája amúgy az eddigiek normál súllyal születtek 3400-3500 grammal). Az orvosa pihenésre fogta már korábban is, de részletesen nem fejtette ki mit ért alatta meg azalatt hogy egyen rendesen. N?vérem szerint az update szerinti étkezés az rendes étkezés. Nem a módszert akarom elemezgetni meg kritizálni de létezik összefüggés a babája állapota és eközött? 2100 grammnak becsülték a súlyát.

Legjobb válasz: Ha nem fejlõdik rendesen a baba, akkor bármit gondolhat a nõvéred, egyértelmû, hogy gond van. Alapból a magzat elveszi az anyától, ami kell neki, de nyilván már a nõvéred is olyan szinten alultáplált, hogy nincs tápanyag és energia a szervezetében, amibõl a gyerek fejlõdni tudna. A Norbiréka féle agymosásról, inkább nem irom le a vélemyénemet... Csak érdekességnek annyit, hogy egy Norbi update kenyér február óta hever a kolléganõm fiókjában (nem hûtõben), 5 hónap elteltével még mindig semmi elváltozás nincs rajta, nem száradt, nem penészes. Ez vajon mennyire természetes folyamat? Mennyi természetes (táp)anyagot tartalmazhat egy ilyen vacak???

Ha nem fejlõdik rendesen a baba, akkor bármit gondolhat a nõvéred, egyértelmû, hogy gond van. Alapból a magzat elveszi az anyától, ami kell neki, de nyilván már a nõvéred is olyan szinten alultáplált, hogy nincs tápanyag és energia a szervezetében, amibõl a gyerek fejlõdni tudna. A Norbiréka féle agymosásról, inkább nem irom le a vélemyénemet... Csak érdekességnek annyit, hogy egy Norbi update kenyér február óta hever a kolléganõm fiókjában (nem hûtõben), 5 hónap elteltével még mindig semmi elváltozás nincs rajta, nem száradt, nem penészes. Ez vajon mennyire természetes folyamat? Mennyi természetes (táp)anyagot tartalmazhat egy ilyen vacak???
Az update rendszertõl, és attól, hogy Norbi szerint csak a szénhidrát a bûnös a hízásért, mi, orvosok sikítófrászt kapunk. Bullshit, csak egy hype, amire sokan felülnek. DE! Ártani nem árt, csak akkor ha valaki nagyon túlzásba esik, és 35 hetesen a 2100 gramm nem vészes. 3 kg körül fog születni (már ha jó a becslés). Én hat kilót híztam normál testalkat mellé, és 4 kilós lett a babám.
Egyértelmû igen. Az update diétás és édesítõszeres akármilyenes kaja. Az terhesség alatt pont nem jó. A Réka torna még beleférne, de ahhoz ehetne is rendesen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is ez lesz a vége hogy befektetik. És jó lenne már valaki kicsit keményebben elõvenné hogy ne szórakozzon már tovább :((
14-es válaszolónak.Szted Lara sovány????Sztem meg pont hogy husis.egyáltalán nem mondanám soványnak.nincs azzal baj ha sportol a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem. Õ mutatta a számítógépén. És különben se tenném ki ide.
Nnna. Ha ennyit hízott a baba négy hét alatt, és rossz az NST, akkor a magyar terhesgondozási protokoll szerint a nõvérednek éppen a szülõszobán kellene feküdnie egy 2-3 órás NST-n. Ha az NST rossz, a baba pedig nem hízik, akkor nyilván gond van a gyermek tápanyagellátásával, és 35 hetes gestatios korban már nem azon gondolkozunk, hogy ez Rékától van-e vagy sem, hanem azon, hogy mikor indítsunk szülést. Nekem ez a történet sántít, de te tudod. 31 hetesen egyébként 2000 grammos baba TÖKÉLETES méretûnek számít, azaz kötve hiszem, hogy ha addig rendesen fejlõdött emellett a NorbiRéka-baromság mellett, akkor most hirtelen elromlott volna a dolog. Ilyen esetben a lepényre gyanakszunk, és nagyon erõsen megfigyelünk, minimum. De inkább befejezzük a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Be is küldték már holnapra ismét nstre.
A kérdező hozzászólása: Õ azt mondja hogy nem mozgott rendesen a baba meg hogy aludt és ezért lett rossz mert beszûkültnek tûnt. Ez után küldték át a flowmetriára ahol oké volt a dolog. Így kell holnap ismét mennie.
Hát ez katyvasz sztori. Akkor nem lett rossz az NST sem, alvó babával mindig beszûkül. Ha rossz lenne decelerálna, vagy aritmiás jeleket mutatna. Jó flowmetriával, jó NST-vel pedig én már inkább mérési hibára gyanakodnék (a szoftver középértékek alapján, átlag populáció eredményei szerint becsül, sokszor téved). Rühellem Norbit, de ismétlem, nem árt, amilyen étrendet kilökött a kis agya a médiába.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom akkor, õ mesélte de én is ott voltam tényleg átküldték flowra és tényleg ott volt a súlybecslés is a papírján. Vagy 25 percig volt bent az nst.n is. Még annyi hogy eddig a magán dokihoz járt, õ becsülte a súlyt. Most pedig a kórházban voltunk (mivel az nstre már oda jár).
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok és szinte updaten élek...nem azért, mert jaj istenem nehogy meghízzak...hanem a 24. héten kiderült, hogy terhességi cukrom van. Mióta updatet eszem a cukrom beállt a normálisra, a dietetikusom meg is dicsért, h milyen szépek az értékeim! Az, h mennyit hízik a baba nem az update életmódón múlik szerintem. Tegnap voltam nst-n, minden rendben van, a becsült súlya a babámnak 3300 gr. Ja és nem híztam csak 5 kilót!
remélem észhez tér, pár hét van már csak és a kezében tarthatja a babáját, de utána a szoptatásnál is figyeljen :)
Azért azt ne felejtsük el, hogy az update-et is lehet "normálisan", tehát a megfelelõ tápanyagbevitelre odafigyelve (minõségi fehérje, vitaminok, rostok), és lehet elvakultan (semmi más, csak mûkaja, fûrészpor meg édesitõszer) A túlzásba vitt sport sem jó, hiszen ha több energiát használ fel a sporttal az anya, mint amit bevisz táplálkozással, akkor mibõl is fog fejlõdni a gyerek???
A kérdező hozzászólása: Én nem is állítom (nem vagyok orvos ) hogy biztosan az update életmód miatt van ez vagy hogy amiatt van e egyáltalán. Valamint nem állok a nap minden percében mellette hogy mit is eszik iszik mennyit mikor. Azt tudom hogy heti 5ször jár aerobicra mert akkor én vigyázok a középsõ gyermekre.
Nekem a 34. és a 36. héten 2200 grammra becsülték a babámat. Most 3200re. Teljesen jó a súlya. Ezek becslések. 40+4hkm
Kedves 13-as, a Te sztorid is tulajdonképpen alátámasztja azt, amit itt mindenki mond. Hogy nem szabad a gyermek kárára diétázni.Alaptétel.Aki ezt mégis megteszi, veszélyezteti a gyermekét. Hozzáteszem, hogy az sem normális, hogy egy terhes nõ ennyire fóbiásan féljen a testsúlynövekedéstõl.
be tudod linkelni? a képet?
Én is Rékázok mióta az eszemet tudom, de mikor megtudtam hogy babám lesz, ettem mindent amit megkívántam, tornázni tornáztam.10kg-ot híztam.mire hazajöttem a kórházból 12-t fogytam.nekem a baba volt a legfontosabb, így nem érdekelt volna az se ha 20 kilót hízok, csak õ megkapjon minden szükséges tápanyagot.Sztem ráért volna szülés után update-ezni, ha komolyan csinálja 1-2 hónap alatt lement volna róla a felesleg.Azt azért mond el neki hogy szoptatáskor is szükség van a megfelelõ tápanyagokra, az update kajától nem lesz elég tápláló a teje.NEm a rendszer ellen vagyok, mint mondtam én is fan vagyok.A tesód majd elgondolkodik mekkora hülyeséget csinált ha több hétig nem jöhetnek majd haza a kórházból, addig míg nem hízik a baba. De az is lehet egyébként hogy a méhlepény nem táplálja eléggé a kicsit, azt viszont az orvosnak látni kellene, és azonnal beindítani a szülést.2100nagyon kicsi 35.héten.
Gratulálok neki.Miért nem eszik normálisa amit megkiván egye!!!! ha megszült szoptatott utána ráérd Update rendszer szerint élni. Mi e a fenéken csinalja baba kárára?
Nekem egy ismerõsöm volt ilyen h.lye, már bocsánat, hogy nem evett meg nem akart hízni a terhesség alatt. 3 kilót hízott összesen, majd egy nst nem lett neki jó és akkor bent fogta a dokija még az uccsó 2 hétre. Alig volt hasa is. Olyan volt, mint aki jól lakott egy tál bablevessel:) Hízlaltak rajta még 3 kilót, majd megcsászározták. (lombikos volt). A baba 3kilóval jött világra, már nagyobbacska, szegény kicsit fura, elhanyagolt, de ez már gondolom nem a koplalás miatt van...
A kérdező hozzászólása: Hát csak az a baj hogy egy hónapja is kb ennyinek mérték a súlyát. Én aggódom (helyette is..) :( Szerinte sokan csinálják így mint õ és Rubint Réka is végig tornázott és semmi baja a gyerekeinek és õ is update szerint él és a gyerekei is és ha káros lenne az már kiderült volna. Még olyat is mondott hogy én csak szeretném hogy õ megint jól elhízzon (ez egészen rosszindulatú megjegyzés mert ugyan miért akarnék én rosszat neki...)
A kérdező hozzászólása: De nem volt elhízva az elsõ két babájánál se, jó volt rajta súly na de majd szülés után nem ráérne lemozogni?
Egy hónapja is ennyi volt?! Ilyen terhességi korban ha egy hónap alatt nem hízik, és a flow is rossz, akkor azonnal mûtõbe viszik. Nincs itt valami félreértés?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat mindig lemarad valami annyira ideges vagyok...szóval olyan is írhatna aki eszerint él vagy élt vagy terhesen is követte a diétát (olvastam korábban hogy cukorbetegek is csinálhatják) volt e valami baj az nstn vagy késõbb?
Az elsõ idõkben inkább csak vitaminokra, ásványi anyagokra van szüksége a babának az egészséges fejlõdéshez, késõbb pedig már kell a szénhidrát is! Ha nem táplálkozik a kismama változatosan, a szénhidrátot "kiûzi" a szervezetébõl, akkor nem hogy Õ nem hízik, de a benne fejlõdõ baba sem tud magára zsírt növeszteni, ami az Õ számára elengedhetetlen dolog!! És nem csak a baba számára fontos, hanem az anyuka számára is!! A terhesség és a szoptatás nem a fogyókúra ideje! Ilyenkor el kell felejteni ezeket az ételeket! Fontos, hogy egészségesen, és változatosan étkezzen a kismama/ szoptatós anyuka, és ehhez hozzá tartozik a szénhidrát is! Az anyatej hogy mennyire jó, tápláló, az is befolyásolja, hogy mit eszünk. Aki zsírszegényen táplálkozik, nem lesz olyan tápláló a teje, korán tápszerhez kell nyúlni... A szülésnél nem tudom honnan fog kellõ energiát elõkotorni a teste, ha nincs még neki sem tartaléka!? Bár kicsi az esélye, hogy elhúzódó szülése legyen, de szerintem nem hiányzik Neki sem, hogy 3-4 óra után úgy kimerüljön, hogy ne tudjon nyomni, a vége vákuum, vagy akár császár is lehet, mert ilyen nagyon követni akarja a trendet! Remélem hamar eldobja nõvéred a kalória szegény dolgokat, és elkezd rendesen enni, mert ha most elkezdi, még van esélye a Babának, hogy normális súllyal szülessen!Persze ahhoz ki kell húznia még 4-5 hetet, de van rá esély! Egy egészséges terhesség során pedig nem 5-6 kg tevõdik össze! Nekem, aki 3340 g-os gyermeket hoztam a világra, 7 kg ment le a szüléssel... Remélem hamar észhez tér nõvéred, a Baba érdekében!!! Üdv: 3 lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: a flow nem volt rossz most. A súlya úgy volt hogy 2090 volt akkor most meg 21 valamennyi szóval VALAMIT hízott csak szerintem nem elég ütemben (meg az orvos is ezt mondta hogy nem elég gyorsan hízott)
és ö erre mit mond? és egész terhességem alatt dolgoztam és ettem amikor tudtam és amit megkivántam sok ideje lehet erre forfditani az engergiáját . gyerekére nem gondol? kellene nem ö az elsö hanem a baba
Na le leszek pontozva de leírom a sztorimat. Nagyon vékony alkat vagyok de terhesen 24 kg-ot híztam a lányommal aki gy fertõzés miatt 33+6 hétre érkezett, mi lett volna a végéig? Na a fiammal mikor várandós lettem eldöntöttem hogy nem fogok sokat hízni, és Rékázam meg délután csak gyümölcsöt meg gazokat ettem. 28 hetes koromig csak 5kg-ot híztam és beindult a szülés. Visszatartották a babát és közölték hogy kicsi 900g volt 27+6 htesen. Na onnantól nem kíméltem magam zabáltam és feküdtem a kórházban 37.hétig. Akkora hasam lett 40. hétre hogy megbámultak az emberek 3700-al született a fiam. Én 17 kgal zártam. most 3 hónap telt el már majdnem megint a régi vagyok. A terhesség nem a diétáról meg a tornázásról szól és a kórházban is mindenki dokik, nõvérek óvtak mindenkit Rékától. Amúgy neki idõre 2400-500-al született a kisfia.
Bocs az offért, de szerintem túlzás, amit Rékáék csinálnak! Minden tiszteletem az Övéké, mert elértek valamit, de van amit nem tudok bennük tisztelni. Ilyen pl: néztem a múltkor a közösségi oldalukat, ahol büszkén írta, hogy a lánya nem tom hány km-t futott... Olyan sovány szegény kislány... :-(
A kérdező hozzászólása: annyira rossz mert õ meg fényképezkedett is vele nemrég nagy hassal és hogy õt hogy megdícsérte a Réka a torna után hogy három gyerekes anyuka és milyen csinos. Mondjuk tényleg jó izmos meg ilyesmi dehát csak nem ettõl lesz fitt mami.
Rákának anno mennyivel született a kisfia? tudjátok? az se normális hogy terhesen annyi fellépést vállat mintha kötelezö lett volna. egyetlen egy épre emlékszem ami végre nem arrol szolt hogy natur joghurt meg 3 gyümidarab amikor este Kocsonyát evett s le lett fotozva egy várandóság nem errõl szól!!!!
Rubint Réka nagy túrót él update szerint, csak raja nem látszik meg, mert rengeteget mozog. Valakinek beszélni kellene a nõvéred fejével, az orvosa tud az életmódjáról???

Szerintetek érdemes várni rá? Mit tehetnék ha még most is azt érzem, hogy csak ő kell?

A történet úgy kezd?dött, hogy társkeres?n írtam nekimájus 19-én aztán május 20-án Margit-szigeten találkoztunk este 18:00-kor. Jól éreztük magunkat egymással, egészen 20:30-ig együtt voltunk és azt vettük észre, hogy mennyire röpül az id?. 2 nap múlva virágot vittem neki aminek nagyon örült. Mivel eléggé zárkózot lány ezért azt mondta hogy neki elég sok id? kell, hogy belémszeressen, de ha egyszer kimondja hogy szeret akkor az úgy is lesz. A csókot sem siettem el mert nem akartam úgy er?ltetni ezt a dolgot hogy azt érzem ? még nem akarja. Aztán egyszer csak megtörtént...csodálatos volt. Mivel én Érdi vagyok, ? meg Óbudai ezért munka után mindíg mentem hozzá, amikor együtt voltunk alig bírtuk elengedni a másikat...Megtörtént a szex, de miel?tt lefeküdt velem azt kérdezte, hogy és ha most lefekszünk akkor soha többé nem hall rólam? Azt mondta úgy is lefeküdne velem, csak szeretné tisztán látni a dolgokat. Ekkor elmondtam neki, hogy szeretem! Megtörtént a dolog és nagyon jó is volt mindkett?nknek. Rá következ? 2. alkalommal szex közben belesúgta a fülembe, hogy szeret! Ett?l csak mégjobban belelkesedtem és egyre jobban elkezdtem udvarolni. Versek, elmentünk ide-oda, stb....

Legjobb válasz: Juj, ez túl hosszú, nem olvastam el, de ha kell kijavítom a helyesírási hibákat, és lepontozhatlak:D:D , esetleg még jegyet is adhatok érte:)

Juj, ez túl hosszú, nem olvastam el, de ha kell kijavítom a helyesírási hibákat, és lepontozhatlak:D:D , esetleg még jegyet is adhatok érte:)
A kérdező hozzászólása: Ok :) Hova menjek? :D Hol keressem? :D
Ha ennyire éretlenek vagy egy kapcsolatra, hogy állíthatod azt, hogy õ az igazi nem beszélve arról, hogy a leányzó miután leszopta a másik faszit megy neked csókot adni. Ebbõl semmi nem lesz hosszú távon fogd fel úgy, hogy ennél csak jobb lesz és dugtatok egy jót. Ebben az országban annyi jó csaj van, hogy fel lehet bukni bennük ne egy ilyen idiótával pazarold az idõdet olyat keress akinek több esze van mint egy kerti csapnak és amikor kimondja, hogy szeret komolyan is gondolja és nem az exére gondol közben. Itt nem az számít, hogy hány csajod van hanem, hogy minden kapcsolatod után tanultál-e belõle? A szerelem nagyon jó dolog de ha a kapcsolat elején ennyire az érzelmeid után mész nem fog jó kisülni belõle. Ez a csaj nem érdemli meg, hogy veled legyen ha más után vágyik. Legyen már tartásod és keress egy normálisabbat.
A kérdező hozzászólása: De hiszen döntött nem? Az exét választja...
Én vagyok a helyesírás érékelõ nõ, (az elsõ), én csak azt mondanám, h ezt le lehetett volna írni egyszerûbben is , rengeteg volt a felesleges , részletes adat. A lényeg, h a nõ még magában sem tisztázta le a dolgokat, h ki/mi kell neki. Ha majd önvizsgálatot, önismeretet végez, akkor hátha rájön, h téged akar, de addig nem érdemes rá várni!!! Ha IGAZÁN szeret, úgyis megkeres, és nem lesz akkor ingadozás!!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek fog még valaha keresni? Gondol rám?
Ez egy ribanc.. basszus mennyit megtettél érte.. remélem találsz egy lányt aki majd viszont szeret és nem olyan mint ez a csaj..kihasznált, támasztéknak voltál csak jó.. fuj..
A kérdező hozzászólása: Az eszem nekem is ezt súgja de valamiért mégis azt érzem hogy õ az igazi! Tudom diliházban a helyem, de ezt érzem és õszintén szólva hiányzik a mindennapjaimból :(rettenetesen....szerintetek gondol rám? Hétfõ óta õ sem jelentkezett....az hogy visszamegy az exhez, õ már nem fog neki udvarolni meg semmi, és azt mondta hiányozni fog neki minden amit kapott tõlem érzelmileg és mindehogy....okosság?
A csaj totál bizonytalan mindenben. Szerintem ne várj rá lépj tovább kerüld el ne találkozzatok ha neki a másik kell hát menjen. Ne tartsd vissza viszont ahoz hogy elfelejtsd kell a távolság, hidd el igy lesz a legjobb!
Nem érdemes várni rá. Szórakozik veled. :( Össze-vissza járkál két srác között, kijelenti, hogy nem kellesz neki kapcsolatra, utána ölel, csókol, szex, majd utána megint kijelenti, hogy az exet választja? Ááá, jobb elfelejteni... tudom, hogy nehéz lesz, de ennek így nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: Jó fej lehetsz de inkább érdekelne a véleményed...:)
Komolyan kérded, hogy hol keressed õket? :) Ember! Én akár merre megyen mindenhol fiatalok vannak ott ülnek a parkban a barátnõkkel, futnak a parkban, kutyát sétáltatnak, fesztiválokra járnak, tóparton sütkéreznek azt soha ne várd, hogy bekopog az ajtón.

SOS! Elég ha még most bepácolom a húst?

Pulykaszárny, elfelejtkeztem róla és még fagyos is! holnap estére meg kell lennie

Legjobb válasz: Ha kiengedet akkor pácold be . jobb lett volna ha 2-3 napot áll a pácban ,de így biztos finom lesz.

Ha kiengedet akkor pácold be . jobb lett volna ha 2-3 napot áll a pácban , de így biztos finom lesz.
Jó lesz, ne aggódj!
Sózd, fûszerezd, holnapra pont jó lesz. kb másfél óra alatt lefóliázva meg fog sülni, így idõzítsd, ha frissen akarod tálalni. Káposzta, rizskörettel elõre is készülhetsz, (mármint a nap folyamán ), de krumpli frissen legyen mellé, vagy mellette sütve is nagyon finom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Kellemes Karácsonyt! :)
Sajnos csatlakoznom kell az elsõhöz.Ez bizony az! Le kell amputàlni a f..kadat.
F.S. rák
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a normális választ!
Így van, ne aggódj, megoldódik a probléma, csak óvatos legyél.
Nyugi, nem rák, lehet hogy van egy kis kialakulóban lévõ fitymaszükületed, amit most még saját magad helyre is tudsz húzni.a lényeg ezentúl mielõtt fürdeni áztasd magad a vízben kicsit és kezd hátrahúzkodni a fitymádat pár percen keresztül és majd ez a fájó, vagy feszülõ érzés meg fog szüni ha ezt rendszersen csinálod, ez akkor lesz a leghatásosabb ha már merev lesz a péniszed és úgy folytatod.Nyugi egyenlõre még nincs semmi gáz, csak tornáztasd a fitymád.
Én sem tudom mi lehet a baj, de baromságokat nem írok, mint az elõzõk .Természetesen ez rájuk vall .
Bizakodjál csak! MAJD HA LESZÀRAD AKKOR NEM LESZ MIT KENNED.
A kérdező hozzászólása: Kenni*
A kérdező hozzászólása: Olvastam h menni kell és el mûlik..
A kérdező hozzászólása: F S rák az mi? Am nem vicces ha viccelni probálsz..
Kérdés: tapasztaltál-e a szûkületen kívül bármilyen elváltozást? Milyen gyakran mosod a fitymád alatti területet?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!