Találatok a következő kifejezésre: Ha még kell (4143 db)

"Amit meg kell enni, azt meg kell enni. Amit meg kell inni, azt meg kell inni. Amit meg kell tenni, azt meg kell tenni. Ha meg kell halni, hát meg kell halni. " - kitől származik az idézet?

Úgy tudom ez egy japán haiku, amit egy szamuráj írt, de semmilyen forrásom, konkrét bizonyítékom nincs rá. Ha valaki tud egyebet róla (pl. évszámot), ne habozzon megosztani :) Netes vagy nyomtatott forrás is érdekelne ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Tudtommal is egy szamuráj mondás, valamint a II vh-ban a kamikaze pilóták jelszava is volt. Nem is egy háborús könyven olvastam, igy alighanem valóban egy létezõ dolog lehet, fõleg ha japán pilóták is használták. De konkrétumokat én sem tudok, nem ismerem a japán kultúrát.

Tudtommal is egy szamuráj mondás, valamint a II vh-ban a kamikaze pilóták jelszava is volt. Nem is egy háborús könyven olvastam, igy alighanem valóban egy létezõ dolog lehet, fõleg ha japán pilóták is használták. De konkrétumokat én sem tudok, nem ismerem a japán kultúrát.

12 hetes uh-on kiderült hogy a kisbabám súlyos beteg és nem tarthatom meg. Ha meg kell szülnöm az fáj, betétet kell e vinni? érdekelne olyan hozzászólás akivel sajnos már megtörtént. Bővebben lennt

az érdekelne hogy ugye gondolom oxitocint adnak és hogy ugyanúgy az ember órákig szenved v ez hamarabb megvan?betétet kell vinni ?és hány nap alatt engednek ki mert azt mondták kb 3 nap,de van már egy 3 éves kislányom és jó lenne tudni pontosan.

Legjobb válasz: 4. vagyok újra: Nekem a dokim direkt javasolta, hogy ha 12. heti kombinált teszt aggodalomra ad okot, akkor kell magzatvízvizsgálat azonnal, mert akkor még el lehet vetetni. Van egy vérvételes módszer, ami 100%-os, és nincs hasbaszúrás, de annak 1 hónap alatt van eredménye, és akkor már szülni kell. Tehát tutira nem kell a 12. héten szülni. AMúgy sajnálom...

4. vagyok újra: Nekem a dokim direkt javasolta, hogy ha 12. heti kombinált teszt aggodalomra ad okot, akkor kell magzatvízvizsgálat azonnal, mert akkor még el lehet vetetni. Van egy vérvételes módszer, ami 100%-os, és nincs hasbaszúrás, de annak 1 hónap alatt van eredménye, és akkor már szülni kell. Tehát tutira nem kell a 12. héten szülni. AMúgy sajnálom...
Keress egy másik orvost, amíg nem késõ, tehát azonnal, a 12 hetes nem kell megszülni!!!! A halott baba megszülésérõl olvashatsz a Bezzeganya blogon, sajna több ilyen történet is volt nyáron. Szerintem rosszabb, mint a normál szülés, mert ugyanúgy vajúdsz, de nem lesz, ami kárpótoljon, az egészséges baba. De tényleg azonnal keress másik dokit, szerintem elkerülheted még. Vagy... nem 12 hetes a gyerek.
nagyon sajnálom! ugyanúgy 3 napot leszel bent, ha nincs semmi gond veled. és a szülés is ugyanúgy megy, mint a 9 hónap után. sajnos egy barátnõm hasonlóképpen járt. neki 23 hetesen meghalt a babája és ugyanúgy meg kellett szülnie. :( betétet inkább rakj, de a legtöbb kórházban adnak egy csomaggal. szerintem érdeklõdj az orvosodnál, hogy hogyan fog menni, mert lehet, hogy nem mindenhol ugyanúgy. fel a fejjel, és sok erõt kívánok!
Szerintem is inkább kórház függõ :(
A kérdező hozzászólása: volt velem egy 17 éves lány akinek szintén terhesség megszakítása volt és a mellettem lévõ szobában ugyanúgy neki is megindították.szerintem ez is kórház és egyénfüggõ.
En csak arra tudok gondolni, hogy a kerdezonek talan azert kellett megszulni mert vizsgalni akartak a magzatot, tanulmanyozni mert ritka betegsegrol volt szo. Irta a kerdezo, hogy valami folyadekba akartak tenni... Lehet, hogy abortalt magzatot nem lehet annyira tanulmanyozni (ezt inkabb nem fejtenem ki miert). Elnezest kerek, tenleg nem rosszindulatbol irtam ezt csak hirtelen erre tudtam gondolni a kerdezo kommentje utan. Nagyon sajnalom kerdezo ami tortent. :(
Nekem is volt tavaly egy danddy walkeres babym :( Nálunk is a 12. hetes uh-n derült ki a baj , nekem nem kellett szülnöm a 16. héten mûtöttek.... Nem volt egyszerû, a második terhességem volt akkor már rendesen lehetett érezni a mozgását..... Mûtét elõtti napon kellett befeküdnöm, este kaptam laminária pálcát (az elsõ gyerek császárral született), másnap 11-kor mûtöttek, sajna volt egy kis komplikáció, így nem engedtek ki csak másnap reggel. Nagyon nehéz volt elengedni, de otthon ott volt a 2 és fél évesem, miatta és persze magam miatt is muszáj volt . Most a 3. terhességem 24. hetében vagyok, eddig úgy néz ki hogy minden a legnagyobb rendben ;) Kitartás neked!
kedves kérdezõ! nagyon sajnálom, ami veled történt, kívánok mielõbbi felépülést testileg és lelkileg is egyaránt, remélem nemsokára megszületik a kistesó!! :)
Az egyik válaszoló vagyok.Nagyon sajnálom, ami Veled történt.Nem Magyarországon élsz?Mert itthon NEM szülesztenek 12 hetesen, hanem abortuszt végeznek.Még egészséges magzat esetén is, nemhogy betegnél.Megszülni a 20. hét után kell...3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: sajnos ezen nem lett volna már mit nézni mert ez egy ritka betegség és az élettel összeegyezhetetlen.egy orvos 3 d-ben is megnézte és vagy 50 fotót biztosan készített és el is akarták tenni valami folyadékba.Az egyik válaszolónak pedig igenis rettentõen fájt.Sajnos most szerdán estem át rajta , 1 órán át voltak fájásaim mire elfolyt a megzatvíz és még 2 órán keresztül vajúdtam de a laminária pálcika nem esett ki, végül egy orvos segített és kézzel befejezte!!!
5. válaszolónak:NINCS olyan vérvétel, ami 100%-os.Az amniocentézis és a korionbiopszia(CVS)is "csak" 99.9%-os.Mindkettõn átestem a Hajdu Krisztinánál...szerencsére mindkét gyerekemnél kiderült, hogy minden rendben.
Dehogy kell megszülni!Én azért vállaltam a CVS-t(korionbiopsziát)mert azt már a 10.-11. héten megcsinálják, 3-4 nap múlva eredmény van(magánúton, pl. az Istenhegyi Géndiagnosztikai Közp.-ban).Mellesleg 39 éves voltam, tehát a korom miatt bõven indokolt volt a genetikai vizsgálat.Az eredményem negatív lett(lassan 1 éves a lányom)ám ha pozitív lett volna, már 12-13 hetesen mehettem volna abortuszra.A barátnõmnek meg kellett szülnie, mivel 22 hetes terhes volt, amikor megjött az amniocentézis eredménye, hogy beteg a baba.... Azért én a helyedben SOS-ben megnézetném-ha lehet-magán úton valami profi genetikussal.Pl. a Hajdu Krisztinával...
Szia.Le írom az én történetemet.A 12 ultrahangon közölte velem, a doki, hogy a babám Dawn szindromás. Mert nem volt látható az orr csont és a fejredõ is magas volt.Kérték, hogy mennyek vissza egy hét múlva genetikai tanács adásra és ott megmondják, hogy mikor lesz az abortusz.Pokolian éreztem magam.Majd az egyik ismerõsöm szólt, hogy menjek el egy másik dokihoz. Kb rá 5 napra el is mentem a nõdokihoz aki ugyan úgy csinált ultrahangot.És kiderült, hogy a babának semmi baja, látható volt az orr csont és a fejredõ is normális volt. 2 éves 8 hónapos egészséges.Az egyik ismerõsömnek kb 1 hónapja volt abortusza 14 héten, sajnos nála beteg volt a baba.
A kérdező hozzászólása: a kórházban mondta az az orvos aki odaadta a beutalót hogy már kedden be is kell feküdnöm.összesen 2 munkanapot kaptam hogy mindent elintézzek.mindenki totál le volt döbbenve mert még a véreredményem is csak aznap lesz kész amikor be kell feküdnöm.egy nagyon ritka betegégben szenved:dandy-Walker szindróma amitõl nagyobb a feje és nagyon sok mindene nem fejlödött ki az agyában mint az ilyenkor átlagos.nem tudom ennek van e köze ahhoz hogy esetleg simán kéne megszülnöm.
A kérdező hozzászólása: igen az orvos mondta hogy meg kell szülnöm.Azért is lennék kíváncsi hogy ez is annyira pokolian fáj e mint amikor a lányom született!!!!
12. héten még nem kell megszülni a babát, tudtommal. Abortusszal is ki tudják venni. Nekem 17 hetes ikreket sem kellett megszülnöm, hanem kivették õket altatásban. 3 napig voltam bent, mert nálam voltak más komplikációk is. Az orvos mondta hogy meg kell szülnöd?
Melyik kórház?

Mit kell csinálnom, ha meg kell adnom az f (x) =a egyenlet megoldásainak számát az "a" valós paramétertől függően?

Legjobb válasz: Azt hiszem nem értetted meg a feladatot és ezért nem is jól írtad ki. Itt egy "rendes" f(x) függvénynek kell lenni, amiben többek között szerepel az "a" paraméter is. Nézd meg a leírást és nekünk is áruld el, akkor segítünk.

Azt hiszem nem értetted meg a feladatot és ezért nem is jól írtad ki. Itt egy "rendes" f(x) függvénynek kell lenni, amiben többek között szerepel az "a" paraméter is. Nézd meg a leírást és nekünk is áruld el, akkor segítünk.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem értettem a feladatot, de nem akarom kiírni, mert nem szabad mással megcsináltatni(nagyon nem, nem sima házi), de azt írja, hogy van ez az f(x) függvény, ennek a helyettesítési értéke(amúgy ezt a kifejezést sem értem) változik, három érték közül lehet az egyik az értéke egy feltétel szerint.(ezekben az értékekben az x és egész számok szerepelnek). Olyasmi a feladat, hogy f(x) helyettesítési értéke tetszõleges x valós szám esetén az x a négyzeten, x+1, x*6 értékek közül a legnagyobb abszolútértékû. Adjuk meg az f(x)=a egyenlet megoldásainak számát az "a" valós paraméterektõl függõen. (Direkt nem a feladatot írtam, tehát tulajdonképpen megoldani nem kell, csak azt szeretném tudni, hogy egyáltalán mit kéne csinálnom:S)
A kérdező hozzászólása: *a helyettesítési értéket sem értem teljesen(azt hiszem tudom mi az, csak igazából nem, csak így kikövetkeztettem)
Tényleg nem értheted, mert nem sikerült elmondani a feladatot. Egy függvényben van egy változó (itt x) és a többi szereplõ adat konkrét szám, vagy paraméter (ez azt jelenti, hogy ezeknek a konkrét értékeit vagy valamilyen szabály írja elõ, vagy te választhatod önkényesen). Ilyen módon, ha egy f(x) függvényben az x helyébe behelyettesítesz egy számot, akkor kiszámolhatod a függvény értékét. Ez a függvény helyettesítési értéke (mint a neve is mutatja, a változóba egy értéket helyettesítve, kiszámíthatjuk a függvény értékét). Valószínûleg az f(x^2), f(x+1), f(6*x) értékekre vannak feltételek, amelyek segítségével egy olyan egyenletet lehet felírni, amelyben az "a" az ismeretlen. Pontosabban akkor tudom elmagyarázni, ha privátban elküldöd, ígérem, hogy csak a magyarázat megy vissza, a megoldás nem (neked is az a jobb).
A kérdező hozzászólása: Hát ennyi a feladat, amit leírtam, de igazából mostmár nem érdekel, úgyse lenne idõm leírni(még van vagy 10 feladat), de azért elküldöm(igen, éljen a következetesség), mert azért maga a feladat érdekel.
A kérdező hozzászólása: Ja és amúgy nagyon szépen köszönöm a válaszokat:) Legalább a helyettesítéssi értéket már teljesen értem:)


Ha elhal a baba, hány hetes kortól kell megszülni és hány hetes korig fejezik be mûvi úton? Ha meg kell szülni mennyi idõt kell a kórházban tölteni?

Bocs a morbid kérdésért, szimplán érdeklõdöm.

Legjobb válasz: 12 hetes kor után kell megszülni

12 hetes kor után kell megszülni
Korhaza es orvossa valogatja. Nalunk megkerdezzuk a kismamat mit szeretne. A mehet muvi uton ki lehet uriteni elmeletileg a 16 hetig is. De nagyon fontos elbucsuzni a babatol akkor is ha mar nem el. Egy keznyomat egy lablenyomat egy fenykep nagyon fontos lehet a gyaszban kesobb. Egy halott kisbaba nem felelmetes semmi csunya nincs benne egyszeruen nem el. A szulok ha nem nezik meg a babat fantazialnak maguknak egyet es az mindig remesebb mint a valosag.
De szépen elmagyaráztad!! Remélem nekünk ilyen nem lesz de köszönöm neked!!
Amikor én szülõszobán voltam, a mellettem lévõ szobába volt egy csaj, 14 hetes volt sajnos elfojt a magzatvize. Meg akarták születni, de aztán valami gond volt és vitték a mûtõbe. Hozzáteszem szörnyû volt végighalgatni, annyira sajnáltam szegényt.
Nekem az elsõ 8 hetesen halt el , õt mûvi uton vették el , a második a 16. hét köróül , õt viszont meg kellett szülni. Általában 4 nap körül kell bent lenni a kórházban. Az elsõ nap felteszik a méhszájtágitot , belgyogyász megvizsgál , labort vesznek. Másnap bekötik az infuziot , amivel meginditják a szülést. Innentõl kezdve a szervezeteden mulik , hogy mikor születik meg a magzat , lehet , hogy aznap , lehet , hogy csak másnap. Miután megszületik , elaltatnak , hogy eltávolitsák a méhlepényt. Utána a nõgyogyászaton kell bent lenni még 1-2 napot.

Ha a höm 36fok minden nap, akkor ha meg kell h jöjjön a mensim ak ennek a 36foknak csökkenie kell? Nem tudom nagyon ezeket a hö dolgokat és szeretnék többett tudni meg tölletek?

Meg azt is szeretném megtudni ha valaki a terhesség elején van és még nem tudja h terhes-e de mondjuk késik neki a mensie 3-4napot és 36fok a höje ak a terhesség kizárt vagy nem?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes.. 36,5 fok körül szokott mozogni a perifériás hõmérséklet, a maghõmérséklet pedig 37 fok. Szóval valószínûleg [email protected] a lázmérõd, ha folyamatosan "csak" 36 fokot mér.

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhes.. 36, 5 fok körül szokott mozogni a perifériás hõmérséklet, a maghõmérséklet pedig 37 fok. Szóval valószínûleg [email protected] a lázmérõd, ha folyamatosan "csak" 36 fokot mér.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet h szar....:D de ezt félretéve ak ha valakinek meg kell h jöjjön ak a höje lecsökkeen? ha meg terhes ak meg magasabb kell h legyen az átlagosnál...ugye?
Dehogy szar, ez a 36, 5 csak egy átlag. Volt barátom anyjának, pl annyira alacsony volt a hõmérséklete, h 36, 8-ra már az ágyból nem tudott kikelni. Apámnak meg alapból 37, 5 körül mozog ez egyedi.Kérdésedre válaszolva, én sem értek igazán ezekhez a dolgokhoz, de sztm úgy van ahogy írtad.

Mit ehet az, akinek afta van a szájában? Milyen ételeket tudok elkészíteni, ami puha, és nem okoz fájdalmat, ha meg kell ennie és le kell nyelnie a barátomnak?

Legjobb válasz: szerintem a tejberizst meg tudja enni és nem is csíp...bár az afta olyan, hogyha vmi hozzáér már csíp, mindegy, hogy víz/savas/lúgos/savanyú...bár...mondjuk a tea nem fáj, ha azt iszik:)

szerintem a tejberizst meg tudja enni és nem is csíp...bár az afta olyan, hogyha vmi hozzáér már csíp, mindegy, hogy víz/savas/lúgos/savanyú...bár...mondjuk a tea nem fáj, ha azt iszik:)
A kérdező hozzászólása: jaaa orvos elmondása alapján nem ehet: - semmilyen tejtermékbõl készüld terméket - cukrot sem ehet - csokit sem ehet mert az ezekben levõ anyagok serkentik a továbbszaporulást

Ha meg kell műteni akkor abba kell majd hagyjam a vízilabdát?

egy ideje, ropog a jobb térdem, és érzem hogy nem úgy áll ahogy kellene.. elég hülyén fogalmazok, de ha nem mozgatom, akkor nagyon idegesítő érzés.. mintha be lenne állva és ki kellene roppantani.. de tény hogy amikor leguggolok, vagy behajlítom, akkor ropog.. szerintetek mi lehet a baj?? meg kell majd műteni? ha igen akkor abba kell hagyjam a vízilabdát?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen, szerintem csak vitaminhiányos neked is. Kérdeztél már orvost errõl? Lehet csak vitamint kell szedned és nem kell abbahagynod a vízilabdát.

Nekem is volt ilyen, szerintem csak vitaminhiányos neked is. Kérdeztél már orvost errõl? Lehet csak vitamint kell szedned és nem kell abbahagynod a vízilabdát.
A kérdező hozzászólása: megkérdezek majd egyet, köszi!

Bicajnál a nők mért ugranak le mindig ha meg kell állni? Vagy indulásnál mért nem tudnak csak simán elindulni? Mért kell nekifutni? :D

Legjobb válasz: Én is csak idõsebb korosztályt láttam így leszállni,és elindulni.Ha gyorsan kell leszállni,nagy ritkán én is leugrok :D

Én is csak idõsebb korosztályt láttam így leszállni, és elindulni.Ha gyorsan kell leszállni, nagy ritkán én is leugrok :D
Ahogy én látom, csak az idõsebb korosztály "fut neki" és száll le a biciklirõl. A legtöbben nem szállnak le, hacsak nem túl magas az ülés, és muszáj. :)
Mindent nyersen kell mérni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
nyersen.
Nyersen, fõve hozzáméred a vizet amit felvesz ( akár a saját súlya 2-3-szorosát ). Márpedig nem vizet kell enned annyi grammot :)
Így van, mindent nyersen mérünk!
Nyersen mérünk mindent.
Nyersen mérünk mindent - elméletben :) No persze miért is habzik a víz a fõtt krumplinál, és miért lesz könnyebb a fõtt krumpli mint a nyers? De nehéz lenne a távozó keményítõt mérni, így még ott is marad a nyers mérés; de ha kcal-okat is számolsz akkor az esetleg felhasznált zsír/olaj mennyiség se mindegy.

Balra kanyarodáskor, ha meg kell várnom a szembejövőt, melyik a jobb? Guruluk, és többet kormányzok, vagy megállok?

Szóval mikor kanyarodnék be balra, és jönnek szembe, néha ha messziről látom, hogy jönnek szembe, akkor engedem gurulni a kocsit, még a kereszteződésen túl is 1 kicsit, éás akkor jobban kell kormányoznom balra(többet) hogy betudjak kanyarodni. Szóval mondjuk nem 90 fokban kanyarodok be, hanem 110 v akárhány, a lényeg az, hogy kicsit vissza fele kell fordítanom a kocsit. Vagy van amikor megállok várok, és pont a kereszteződésben kanyarodok be, olyan 90 fokban. Melyik a jó? Most álljak meg, és kényelmesen(kevesebbet kormányzok) kanyarodjak, vagy hagyjam kicsit "túlgurulni" a kocsit a kereszteződésen, és kormányozzak többet, de nem kell megállnom? Mert, azt mondják, ha teljesen megállok, sokkal több üzemanyag mozgásba hozni azt a 1,5-2 tonnás autót mintha nagyon lassan is, de gurulna.

Legjobb válasz: Miért lenne jobb a guruló autó a többieknek? Csak álló autó mellett mehetsz el jobbról (párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton), a guruló az csak veszélyforrás, mert akár még irányt is változtathat hirtelen, mikor már mellette vagy. Túlgurulni amúgy is felesleges, mert ha elszámítod magad, borzasztó sokáig blokkolni fogod a keresztezõdést. A fogyasztásodat meg iszonyat marginálisan befolyásolja, kb. olyan, mint amikor valaki lekapcsolja a tompítottat városban, mert mennyivel kevesebbet fogyaszt így a kocsi :) Még egy tipp: amíg a szembejövõkre vársz, NE fordítsd balra a kormányt, csak ha már szabad a pálya. Így ha valaki beléd csattan hátulról, kisebb eséllyel gurulsz be a szembõl szabályosan érkezõ Zil alá.

Miért lenne jobb a guruló autó a többieknek? Csak álló autó mellett mehetsz el jobbról (párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton), a guruló az csak veszélyforrás, mert akár még irányt is változtathat hirtelen, mikor már mellette vagy. Túlgurulni amúgy is felesleges, mert ha elszámítod magad, borzasztó sokáig blokkolni fogod a keresztezõdést. A fogyasztásodat meg iszonyat marginálisan befolyásolja, kb. olyan, mint amikor valaki lekapcsolja a tompítottat városban, mert mennyivel kevesebbet fogyaszt így a kocsi :) Még egy tipp: amíg a szembejövõkre vársz, NE fordítsd balra a kormányt, csak ha már szabad a pálya. Így ha valaki beléd csattan hátulról, kisebb eséllyel gurulsz be a szembõl szabályosan érkezõ Zil alá.
Ilyeneken nem fogsz észrevenni változást, esetleg ha nem 10 méterenként van keresztezõdés.
A legjobb az, ha behúzódsz a felezõvonal mellé és megállsz! Nem csak azért mert akkor "kényelmesebb", hanem azért, mert a KRESZ csak a forduláshoz besorolt álló autót engedi jobbról kikerülni, így kevésbé tartod fel a mögötted közlekedõket!
Elég ritka eset, hogy ki lehessen kerülni, szal ha van rá lehetõség, akkor maradj gurulásban, a többieknek az a legjobb.
Direkt ezért írtam, hogy HA NEM LEHET KIKERÜLNI, akkor jobb, ha gurul. Hogy miért? Mert akkor a mögötte jövõknek sem kell megállni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!