Találatok a következő kifejezésre: Ha még estem (654 db)

Ha diétázok este 6 után gyümölcsöt vagy zöldséget ehetek még vagy semmit se?

Legjobb válasz: Nekem este hat után volt a fõétkezésem, szóval akkor ettem a legtöbbet abban az idõszakban, amikor jó tíz kilót fogytam pár hét alatt. Úgyhogy nyugodtan ki merem mondani, tökmidegy. Ha egész nap sokat eszel, semmit nem fog jelenteni, ha este hat után nem eszel, de fordítva is: fogyni fogsz, ha egész nap, többször elosztva keveset eszel, akár este hat után is. Egyébként meg zöldséget és bizonyos gyümölcsöket mindig ehetsz.

Nekem este hat után volt a fõétkezésem, szóval akkor ettem a legtöbbet abban az idõszakban, amikor jó tíz kilót fogytam pár hét alatt. Úgyhogy nyugodtan ki merem mondani, tökmidegy. Ha egész nap sokat eszel, semmit nem fog jelenteni, ha este hat után nem eszel, de fordítva is: fogyni fogsz, ha egész nap, többször elosztva keveset eszel, akár este hat után is. Egyébként meg zöldséget és bizonyos gyümölcsöket mindig ehetsz.
egyel inkabb hust, sovany turot, zoldseget, mindezt 3 oraval lefekves elott
A kérdező hozzászólása: értem, köszi mindenki

Ha szombat este jön meg, onnan számoljam a 14. napot, vagy vasárnaptól?

Ettől függ, melyik nap kellene mennem az A.R.O. -ra második vérvételre, 8.-án este jött meg, negatív az ovu tesztem.. köszönöm!!

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés.Nekem is este 10 felé jött meg,de csak enyhe barna valami,azt még nem számoltam bele,amúgy az is szombati nap volt,így én vasárnapot számoltam az elsõ napnak mert akkor már reggelre rendesen megjött. Ha neked már szombat este rendes vérzés volt,szerintem számolhatod elsõ napnak.

Ez egy jó kérdés.Nekem is este 10 felé jött meg, de csak enyhe barna valami, azt még nem számoltam bele, amúgy az is szombati nap volt, így én vasárnapot számoltam az elsõ napnak mert akkor már reggelre rendesen megjött. Ha neked már szombat este rendes vérzés volt, szerintem számolhatod elsõ napnak.
nekem a meddõségiben azt mondták ha már délután jön meg akkor a következõ nap az elsõ nap vérvétel szempontjából. Az elsõ teljes nap az elsõ nap. Egyébént minden ilyen vizsgálatnál van +-1 nap azért ha hétvégére esik az a nap amikor lenne az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát, ha a meddõségin ezt mondták, akkor csak úgy kellene számolnom.. nekem is lesz most eltérés, mert így a ciklusnapok miatt a többi hétvégére fog esni, (bár így nem nagyon értem mért 19, 21..nap, nekem most teljesen nem úgy lesz..)Ti is a SOTE-ra jártok, hol tartotok?(ha megkérdezhetem.. :) köszönöm a segítséget!

Este is kimutatja a teszt az eredmenyt, ha meg csak egy hete kesik?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem késett még egy napot sem mikor akkor este teszteltem. És azonnal pozitív lett. Szerintem vegyél kettõt, valami érzékenyebb fajtát és ha az esti nem egyértelmû vagy negatív, akkor meg csinálod a másikat reggel. Majd megírod, hogy mi lett az eredmény? Sok egészséget! 30hetes kismama

Szia! Nekem nem késett még egy napot sem mikor akkor este teszteltem. És azonnal pozitív lett. Szerintem vegyél kettõt, valami érzékenyebb fajtát és ha az esti nem egyértelmû vagy negatív, akkor meg csinálod a másikat reggel. Majd megírod, hogy mi lett az eredmény? Sok egészséget! 30hetes kismama
Aznap este csináltam a tesztet, mikor meg kellett volna jönnie. Nagyon erõs két csík lett.
Szia! Nekem mensi elott 3 nappal az esti erosebb lett mint a reggeli!
ha már egy hete késik, akkor mindegy mikor csinálod, úgyis pozi lesz és jó erõs!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen csajok a valaszaitokat. Teszteltem, sajnos ez mar a kilencedik sikertelen honapunk lett. Elkeseredtem megint. Azert koszonom es minden jot kivanok nektek.

9 hós babátok megeszi az "előírt" 260 milli tápszert, ha csak reggel, meg este kap?

Legjobb válasz: Ki írta elõ? Az én babám 9 hónaposan reggel 200, este 230-at evett, de az estit nem is mindig ette meg, mert közben elaludt. Ezért váltottunk csõröspohárra, mert abból gyorsan felhörpinti még mielõtt megunná.

Ki írta elõ? Az én babám 9 hónaposan reggel 200, este 230-at evett, de az estit nem is mindig ette meg, mert közben elaludt. Ezért váltottunk csõröspohárra, mert abból gyorsan felhörpinti még mielõtt megunná.
Szia, az én lányom 15 hónapos és soha nem evett meg ennyit, most is max. 200 ml-t iszik meg bármibõl.Pár napos kora óta átaludja az éjszakákat.
A kérdező hozzászólása: És hányszor ébred enni éjszaka a babátok?
Reggel max 150, délben 150, este 210 (de ebbõl sokszor meghagy 60-at).
Az enyém sem iszik meg 150 ml-nél többet.
9 hónapos a babám és õ maximum egyszerre 150 ml tud meginni. Mivel reggel-este (néha nem az egészet) issza csak...nagy ritkán délután összesen kb 300-400 ml iszik meg 1 nap.
Nem...10 hónapos és reggel 180 este 180 annál többet nem eszik. De minek is? Amikor msá tejtermékeket is fogyaszt?
Mi még csak 4 hónaposak vagyunk, de olykor.olykor nálunk is megvan a 260. De minimum 200
A mi dobozunkon az "elõírt" 210 ml, annyit általában meg is eszik, néha 240-et is, de van hogy csak 180-at.
Az én fiam 6hónapos múlt és már most megeszik 250ml-t. Soha nem adtam az ilyen , , elõírásokra", annyit eszik amennyi jól esik neki!
reggel kb. 150-180 milit iszik, vacsira pedig 180 mili tápszert és 3 adagnyi (90 milinek megfelelõ) tápszerporral dúsítom a vízben fõtt „tejbegrízt”. Tehát, ha úgy vesszük, 420 milit eszik, ha jól számolom. Ezenkívül joghurtot minden du.

Az ébredési hő akkor is lentebb megy reggel, ha csak este fele jön meg?

Legjobb válasz: Nekem mindig délután vagy este jön meg, de a hõm már reggelre olyankor lemegy 36,3-ra , így tudom, hogy aznap este megjön.Mindig így van sajna, bár végre ne így lenne:)

Nekem mindig délután vagy este jön meg, de a hõm már reggelre olyankor lemegy 36, 3-ra , így tudom, hogy aznap este megjön.Mindig így van sajna, bár végre ne így lenne:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!!
Nagyon szívesen! De ez csak az én példám . Mára nem várod?
Nekem is ilyen. Délután szokott megjönni, de reggel már leesik így tudom hogy aznap megjön.... csatlakozom a "bár egyszer ne így lenne" táborhoz :(
Ezt én is meg tudom erõsíteni, reggel leesik, este már gyengén megvan, másnap reggelre rendesen megjön. És én is várom, hogy egyszer ne így legyen!
A kérdező hozzászólása: nem mára nem várom, még jócskán van idõm- 3-a estére nem várom. Köszönöm mindenki válaszát!!
Én meg 2-ára nem várom, vagyis várom, mert nincs is rendesen peteérésem és akkor kell elkezdeni a bogyót szedni, hogy legyen. Úgyhogy nem is reménykedek, de legalább másfél év után van egy nyugodt hónapom, mikor nem azon jár az agyam, hogy vajon sikerült-e.

Melyik a károsabb? Ha a héten minden este megiszok egy sört, vagy ha péntek este hármat, szombat este meg négyet?

Szóval hogy egészségesebb a májnak? Ha nagy adagban kap alkoholt, vagy ha folyamatosan keveset?

Legjobb válasz: Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?

Én minden nap többet megisazok az általad felsoroltaknál. Miért lenne káros?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is inkább a napi egyre szavaznék. Tökéletes lezárása egy napnak :) (Az elõttem hozzászólók n%-át meg nem értem. Minek válaszol ha nem tud hozzátenni semmit a témához?) (Ez az bébi, pontozz le!) (Külön kedvenc az elsõ válaszoló, akinek még a válasz mondatszerkezetét sem sikerült a kérdéshez igazítania.)
ne igyál sört..ez a legegyszerûbb módja.xD
nekem azt mondták az alkoholizmus kialakulhat attól ha 2-3 hónapon keresztül minden nap megiszunk 1-2 pohár sört
utolsó: remélem dohányzol is!! az még egészségesebb..:)
A folyamatos kis mennyiség nem káros. Az egyszerre nagy annál inkább.
ha egyszerre megiszol annyit az biztos károsabb mint a napi egy, de ha mindennap megiszol egyet akkor meg könnyen rászokhatsz
Napi egy sör nem hogy árt, hanem jót is tehet az egészségnek. Rá is szokhatsz ugyan, de ha nem emeled a mennyiséget, akkor nem lehet baj. Ha egyszer jól berúgsz a héten az sokkal rosszabb.

Ha ma este már negatív az ovuteszt, akkor holnap estig még megtermékenyíthető a petesejt?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy amíg a vizeletben megjelenik a hormon, már az is elég idõ arra, hogy az ember lekésse a megfelelõ idõpontot, tehát szerintem a holnap este tuti késõ. de ha véletlen nem is, azt is hallottam, hogy minél öregebb a megtermékenyített petesejt, annál nagyobb az esély, hogy beteg lesz a baba...

én úgy tudom, hogy amíg a vizeletben megjelenik a hormon, már az is elég idõ arra, hogy az ember lekésse a megfelelõ idõpontot, tehát szerintem a holnap este tuti késõ. de ha véletlen nem is, azt is hallottam, hogy minél öregebb a megtermékenyített petesejt, annál nagyobb az esély, hogy beteg lesz a baba...
Elvileg a pozitív ovu teszt után 24 óra a peteérés, és az él 24 órát, tehát a pozitívtól 48 óra még éppen jó. De azért azt ne felejtsük el, hogy nem vagyunk óramû-pontosságúak, és ez nem órák miatt sikerül vagy nem sikerül. Ha akkor tudtok együtt lenni, legyetek együtt akkor, millió olyan sztori van, ahol abszolút nem középidõben sikerült a baba.

Ha nem ette meg este a tejpépet, berakhatom a maradékot a hűtőbe, s másnap megmikrózva odaadhatom?

Legjobb válasz: Nem értem. Az esti maradékot most akarod hûtõbe tenni? Szerintem azt már öntsd ki. Ha este már betetted, akkor ma odaadhatod neki nyugodtan (én is úgy szoktam).

Nem értem. Az esti maradékot most akarod hûtõbe tenni? Szerintem azt már öntsd ki. Ha este már betetted, akkor ma odaadhatod neki nyugodtan (én is úgy szoktam).
A kérdező hozzászólása: Jaj, nem! Persze, hogy este, az evés után, de utánna már nem tudtam írni, csak másnap délben... :) )
En szoptatok jelenleg, de van nekem itthon tapszerem is a biztonsag kedveert. Nekem ra van irva a dobozara, hogy csak 2 oraig all el a hutobe rakva es nem lehet mikroba melegiteni, csak ha labosba raksz forro vizet, bele a cumisuveget es ugy melegited fel a tejet. Ezt a vedonom mondta es hogy nem lehet tobbszor melegiteni, csak 1x. Remelem segitettem valamit.
Ez hülyeség, hogy hûtõben két óráig áll el.. :) :) Én este megcsinálom, és ha nem eszi meg éjjel, akkor reggel kapja meg.. Mi történik vele a hûtõben 8 óra alatt??!!
persze, a tápszergyártó hülye lenne ráírni, hogy eláll fél napig is.. akkor kevesebb fogyna a boltban..

Hogy oldjátok meg ha más a bioritmusotok, egyikőtök reggel pörög másik meg este friss?

Legjobb válasz: Ettõl nagyon sokat szenvedtem, amikor még egy szobában laktam a nõvéremmel. Õ igazi éjjeli bagoly, nappal meg alszik, én meg nem egyszer hajnalban felkeltem, és egész nap tettem-vettem, este meg szerettem hamar lefeküdni. Volt ám minden. Kezdve onnan, hogy nem egyszer nem hagyott aludni az éjjeli villanyégetéssel meg rakodással, egészen odáig, hogy nappal meg kizárt a szobánkból kulccsal, hogy ne takaríthassak, hogy õ tudjon aludni. Ráadásul a mi szobánkban volt a tv is, szóval néha már nem tudtam hova menekülni, amikor nemcsak õ, de mindenki a gyerekszobában szorongott tv-zni. (Én meg aludtam volna.) Megoldás? Az elköltözés volt... Sajnos ennyire különbözõ embereknek egész egyszerûen lehetetlen együtt élniük, mert az mindenkinek csak feszültség.

Ettõl nagyon sokat szenvedtem, amikor még egy szobában laktam a nõvéremmel. Õ igazi éjjeli bagoly, nappal meg alszik, én meg nem egyszer hajnalban felkeltem, és egész nap tettem-vettem, este meg szerettem hamar lefeküdni. Volt ám minden. Kezdve onnan, hogy nem egyszer nem hagyott aludni az éjjeli villanyégetéssel meg rakodással, egészen odáig, hogy nappal meg kizárt a szobánkból kulccsal, hogy ne takaríthassak, hogy õ tudjon aludni. Ráadásul a mi szobánkban volt a tv is, szóval néha már nem tudtam hova menekülni, amikor nemcsak õ, de mindenki a gyerekszobában szorongott tv-zni. (Én meg aludtam volna.) Megoldás? Az elköltözés volt... Sajnos ennyire különbözõ embereknek egész egyszerûen lehetetlen együtt élniük, mert az mindenkinek csak feszültség.
A saját lakrész az megoldás lehet. Vannak ilyen alaprajzú lakások, ahol teljesen a két különbözõ irányba vannak a hálószobák, el lehet vonulni messzire. a bagoly ember közelében legyen a mellékhelyiség és a konyha, így el tud aludni a pacsirta, a bagoly meg délelõtt úgyis átalszik mindent.:) Az elalvás (alvás kezdése) az érzékenyebb téma, nem az átalvás.
Jaj, pont ma beszéltünk errõl a férjemmel. Elég nehéz. Nekem most nincs munkám, õ meg össze-vissza dolgozik, tehát nincs konkrét fekvési, kelési rendünk. Amivel nem is volna baj, csakhogy én este vagyok toppon, reggel olyan vagyok, mint akit agyonvertek, õ meg fordítva. Kb. õ olyan délután 3-4 órától aludna hajnal 2-3 óráig, akkor aztán csinálna mindet ezerrel, én meg olyan hajnali 2-3-tól aludnék majdhogynem délig, ha lehetne és utána vagyok fitt, friss és üde. :) Azért ez néha kicsit kellemetlen. Még ha mindketten itthon vagyunk is, ha együtt akarunk valamit csinálni, egyikünk hót kómás. :D
Akkor az a probléma, hogy az eltérõ bioritmus miatt nehézkes a szex? Ezt szerintem úgy lehetne megoldani, ha megtanulnád félretenni magadban az érdeklõdéseidet esténként 40 percre. Úgy értem, reggel azért nem lehet veled szeretkezni, mert alszol, este meg azért nem, mert valami más nagyon érdekel. Esténként szerintem hunyd be a szemed, tegyél egy képzeletbeli sétát, és egy helyen pakold le az összes tennivalódat, ami megzavarná a figyelmedet. Aztán 40 percig összpontosíts csak a társadra. Utána õ el tud aludni, te pedig vissza tudsz térni a teendõidhez.
Nálunk a férjemmel akkor volt rossz a helyzet, amikor õ mûszakban dolgozott, a legtöbbször délutános volt, én meg normális munkarendben dolgoztam. Vagyis õ sokszor hajnal 2-kor ért haza, és meg ugye keltem 6-kor, zavart, hogy még motoszkál, tv-zik. Nem tudott egybõl elaludni. Nekem így telt egy nap: 6-kor kelés, 8-4-ig munka, 5-re otthon. 10-kor már aludtam. Neki 4-12-ig munka, sokszor túlóra még 1-ig, 2, fél-kor ért haza. A megoldás: nekem alvómaszk, neki vezeték nélküli fejhallgató a tv-hez. Nagyon nehéz idõszak volt, de kincs volt az együtt töltött idõ, közelebb kerültünk egymáshoz a nehézségek leküzdésével.
Nem derül ki, kikrõl szól a kérdés. Testvérekrõl? Párokról? Szerintem a testvérek nagyon nehezen oldják meg, mert nem szoktak túl toleránsak lenni egymással. Nálunk is volt belõle probléma, hogy én éjszakáztam a sok házi miatt, a testvéreim pedig nem. De a férjemmel nincsen ilyen gond. Õ reggel aktívabb. Felkel, lezuhanyzik, kávéval ébreszt, meg cirógat 10 percig. Én meg este vagyok frissebb, megmasszírozom a hátát/homlokát, amikor már félig alszik. Nekünk így nagyon jó.
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy 2 helyen van tv és mivel párom este 8 körül már alszik addig én átmegyek a nappaliba tv-zni. Sajnos most jelenleg itthon vagyok így én tovább vagyok friss, általában este 10ig fent vagyok.
Hétközben munkaidõ miatt adott, hogy 7kor kelni kell, így nincs apelláta, én felkelek simén, párom nehezebben, de kivarázsolom az ágyból, ágyba kapja a kávét, elkészitek mindent, kb mint egy gyereknek, mert reggel használhatatlan. Este õ bagoly, nehezen alszik el, tv-zik, én tudok igy is aludni, nem zavar. Hétvégén alhat ameddig tetszik, szobaajtót rázárom, csinálom amit akarok, nem ébred fel sosem.Este én vagyok hamarabb álmosabb, de plussz egy kávé, és kész. alkalmazkodni kell, ennyi.
Ilynekor arra a néhány órára kell szorítkozni a közös programokat illetõen, ami mindkettõtöknek jó. Vagy egyszer az egyik erõszakolja meg magát, másszor a másik. És külön hálószoba.
A kérdező hozzászólása: :)

Ha egy srác meghív engem (lányt) egy italra, akkor azt illik viszonozni - mármint ha még sokáig ott maradunk, egész este iszogatunk?

Legjobb válasz: Ha en hivlak meg akkor nem kell egesz este iszogassunk, hanem mehetunk az elso ital utan baszogatni, de csak ha te is benne vagy.:D

Ha en hivlak meg akkor nem kell egesz este iszogassunk, hanem mehetunk az elso ital utan baszogatni, de csak ha te is benne vagy.:D
Nem tudom, hogy illik-e, de mindenképpen jófejség. Õ is örülni fog, hogy nem csak lehúzni akarod ingyen piára, hanem tényleg miatta vagy ott.
Egy italra biztos, hogy nem egy elegáns vendéglõbe hív meg, hanem egy kocsmába vagy italozóba... Vagyis lányként el se kellene fogadnod az italozásra való meghívást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!