Találatok a következő kifejezésre: Ha még és még nem (6998 db)

Ha szoptatok és még nem jött meg a mensim, honnan tudhatom esetleg nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam,hogy pocaklakó van.Ettõl tartok,hogy esetleg nem veszem idõbe észre.

A kérdező hozzászólása: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam, hogy pocaklakó van.Ettõl tartok, hogy esetleg nem veszem idõbe észre.
A szoptatás álltal jöhet késõbb a menszesz, mert összehúzódásokat okoz a kitágult méhben, de tévedés az hogy nem maradhatsz terhes én pl:így maradtam kismama a 3.-dik hónapban.Ha semmi féleképen nem védekeztek meg van rá az esély hogy megint anuka legyél.Esetleg csinálj egy tesztet a magad megnyugtatására.Vagy figyeld hogy nincs-e terhességre utaló jeled(gondolok:hányinger...stb)De én azt ajánlanám használjatok legalább óvszert.

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)
A kutyával megbeszélni nem tudod, csak anyuddal. A kutyát pedig többször vidd le.
Vidd le többször, dicsérd meg nagyon, és ne csak pisi-kaki idejéig legyetek lent, hanem játszatok, sétáljatok egy kicsit. Így meg fogja szeretni a "lent létet" és jelezni fogja ha mennie kell. A biztonság kedvéért azért egy kis újságpapírt hagyjatok, hogyha minden kötél szakad, tudjon hova üríteni(:
Szerintem szedd fel az újságpapírt és ha látod hogy nagyon szimatol ott és forog össze vissza akkor vidd le gyorsan sétálni. És ha rendesen elvégezte a dolgát akkor dícsérd meg és jutalmazd meg valami kis jutalomfalattal.

Ha szoptatok és még nem menstruálok honnan tudhatom meg, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok,de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára,de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok, de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára, de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

19 éves lánynál ciki, ha szűz és még nem volt barátja?

A környezetemben már mindenkinek volt/van. Velem van a baj?

Legjobb válasz: ha itt kérdezgeted, akkor az már ciki

ha itt kérdezgeted, akkor az már ciki
Biztos van valami oka. Ha vár az igazira az nem baj, de ha képtelen kijönni az emberekkel és azért nem volt még semmi, akkor ott már bibi van.
Huuuh, de nagyon ciki.Hát ez nagyon ciki :D Nekem sem volt, pontosan 19 és pár hónapos koromig.Nem vágytam rá.Aztán elkezdtem vágyni én is arra, hogy komoly kapcsolatom legyen.És buuuuummmm. 19 és félévesen már volt kapcsolatom, ami azóta is tart, azaz már lassan 4 éve. Most akkor én meg cikinek tarthatnám ennyi erõvel azt, aki egyidõs velem, és még nem volt komoly kapcsolat..Akkor az is ugyanolyan ciki... Ez nem egy olyan dolog amin ne lehetne változtatni. Nekem nem volt 19 éves koromig, valaki meg már 17 évesen pasizott.Akkor én 2 éves lemaradásban voltam? Hát bepótoltam 1 hónap alatt minden.Most ott tartunk, hogy õ azóta is ugyanazt az életet éli, és nem talál rá semmi komoly érzelem, míg én azóta én már úgymond letehetek az asztalra egy 4 éves párkapcsolatot. Mégsem cikizek le senkit, és magamnak sem tettem fel soha olyan kérdést, hogy ciki-e, hogy csak 1 fiúm volt még eddig?
Igen.
Kifejezetten örülnék egy ilyen lánynak :) 20/f
Már válaszoltam egy pont ilyen kérdésre ma...
Kedves Kérdezõ, Ha problémásnak érzed ezt az állapotot, akkor veled van a baj, mert nem teszel ellene. Feltételezem, hogy nem egyszerûen szexelni akarsz, hanem egy komoly kapcsolatot, melynek ez is része... Ebben az esetben nem veled van a baj, hanem azzal az eldobható generációval, melybe születtél. Nekem sincs könnyû dolgom, ahogy senkinek sem, aki gondolkodásra is használja az agyát, nem csak vegyületek hatásmechanizmusainak tesztelésére. Azt javaslom, hogy ne tedd alacsonyabbra a mércét csak azért, hogy legyen valakid (aki mellett nem biztos, hogy jól érzed magad/szellemi szükségleteidnek nem megfelelõ), a helyzet az, hogy ez késõbb sem lesz másképp... 24 F
Nem ciki de barátkozz
Nem, nem ciki.
Nem, ha te nem érzed annak. Van egyébként bármi olyan amirõl úgy gondolod, hogy gátolhat(ott) abban, hogy legyen?
Ahogy az elso mondja.. Szerintem azert baratnak kellett volna hogy legyen ilyen korban...:/ 17/l
Jól nézel ki vagy csúnya vagy?:D úgy is lesz valakid mit félsz... :D

Ha elváltam és még nem vettem vissza a lánykori nevem újra házasodhatok, vagy előtte minden iratom le kell cserélnem, és majd utána? (FONTOS)

Legjobb válasz: Nem kell lecserélni. Nem kell visszavenned a leánykori neved az újabb házasság elõtt.

Nem kell lecserélni. Nem kell visszavenned a leánykori neved az újabb házasság elõtt.
Miért kellene visszaveni a nevedet?
ezt én se értem... meg azt se ki akar kovácsjánosné lenni, de hát ilyenek a szokások. amíg szeretik egymást jólvan, de nem hiszem hogy olyan hamar elvált volna aztán új férjet talál, hogy nem jutott rá ideje :-p de ha a férfi is felveheti a nõ nevét ugye, de a nõ az elõzõ férje neváét használj akkor így a férj felveheti az exférj nevét hahahaha :D
Maradhat a régi. A legpraktikusabb, ha az új házasságkötéskor változtatod meg, bár tényleg hülyén fog hatni az esküvõn, de gondolom ahol teheted, most is a lánykori neved használod.
Nem kell visszavenni, max. kellemetlen lesz amikor Kis Gézáné akar e felesége lenni Nagy Gusztávnak mondat elhangzik, mert az anyakönyvvezetõnek a jelenlegi nevedet kell mondani.
azért illene :-I minimális tisztelet a võlegény irányába... nyilván a házasságkötõ ember nem lesz olyan bunkó, hogy megkérdezze, hogy "kovács jánosné, akarod -e szabó lajost férjedül", de azért gáz szerintem (kivéve, ha 1-2hete váltál el... ha nem, akkor minek õrizgeted az exed nevét? :-o)
off: Akik elváltak, miért tartogatják az ex nevét????

Szóval ha egy két éves gyerek nem bilizik és még nem nagyon tud vagy akar tisztán normálisan önállóan enni akkor ez az anya hibája? Hogy nem foglakozik vele? Hogy nem erölteti?

2 éves a lányom bilizni nem hajlandó de remélem egyik naprol a másikra végre hajlandoságot fog mutatni

Legjobb válasz: Teljesen elég, nem verseny :) és totál a gyerektõl függ. Viszonyításképp leírom: az én 2 éves fiam 16 hósan kezdett járni, az összes baráté és rokoné már 1 évesen. Pár hete kezdett el szavakat próbálgatni (még csak én értem), az ismerõs gyerekek már mondókáznak és énekelnek. Egyszer-kétszer belepisil lelkesen a bilibe, ha egy órát rajta ültetem és mesélek, de nem érzi még, ha kell, az ismerõs gyerekek persze már mind szobatiszták. Viszont a fiamnak nagyon jó a kézügyessége: kezd figurálisan rajzolni és tud tisztán még rizst és levest is enni - ha hajlandó. És tud szépen inni pohárból vagy üvegbõl, csak épp öntöget utána. A zokniját pedig minden lehetséges alkalommal leveszi :D

Teljesen elég, nem verseny :) és totál a gyerektõl függ. Viszonyításképp leírom: az én 2 éves fiam 16 hósan kezdett járni, az összes baráté és rokoné már 1 évesen. Pár hete kezdett el szavakat próbálgatni (még csak én értem), az ismerõs gyerekek már mondókáznak és énekelnek. Egyszer-kétszer belepisil lelkesen a bilibe, ha egy órát rajta ültetem és mesélek, de nem érzi még, ha kell, az ismerõs gyerekek persze már mind szobatiszták. Viszont a fiamnak nagyon jó a kézügyessége: kezd figurálisan rajzolni és tud tisztán még rizst és levest is enni - ha hajlandó. És tud szépen inni pohárból vagy üvegbõl, csak épp öntöget utána. A zokniját pedig minden lehetséges alkalommal leveszi :D
Szerintem nagyon sok múlik a gyerek hozzáállásán is. Az én fiam igazi királyfi, aki 3 éves koráig egyetlen ruhadarabot nem vett le, vagy vett fel egyedül. Elég kellemetlen volt így elkezdeni az ovit. Meg is kaptam a magamét az óvónõktõl, hogy gyakoroljam vele! De könyörgöm, ha egyszer nem hajlandó?! Képes ülni a kanapén és inkább otthon marad, mint hogy öltözzön. Hihetetlen a gyerek, egyébként, az oviban már nem panaszkodnak rá, de már 4 éves és még mindig mi öltöztetjük.
Az én fiam 2 évesen még egyiket sem tudta: simán pelusba nyomott mindent, és etetni kellett. Januárban, pont 3 megy oviba, most már nappalra teljesen szobatiszta, egyedül eszik (levest, joghurtot, stb. is) és egyedül vetkõzik. Ne aggódj.
Ugyan már, ki mondta ezt neked? Ezeket majd elvárják az oviban a kiscsoportosoknál, de ahol rendes ovónõk, dadusok vannak, ott az elején nem is szólnak azért ha még nem tud rendesen enni, vagy öltözködni, hanem megtanítják, és ott pikk-pakk meg is tanulja, mert látja másoktól. Az én lányom sem volt 2 évesen szobatiszta, azt meg fõleg nem kell erõltetni. Én az önálló evést sem erõltettem, mert utáltam, ha minden maszatos volt. Megvártam amíg õ mutatott rá hajlandóságot, és az öltözködésben is ugyanígy volt. Még az oviba kerüléskor sem tudott normálisan enni, otthon minden ráment a ruhájára, így mindig etetõt kellett használjunk. Az oviban viszont az elsõ naptól úgy jött haza, hogy egy csepp kaja nem volt a ruháján. Én csodálkoztam a legjobban, el sem hittem hogy evett.

Az ciki ha 14 éves (fiú) vagyok és van egy barátnőm 2 éve és még nem történt semmi?

Én már nagyon kívánom ?t de ? nem tudom hogy kíván-e engem. Segítsetek

Legjobb válasz: Hát nekem te gyerekként ne akarj dugni, [email protected]! Miért lenne ciki? Azért mert pár jövõbeli buli ribi már 10 évesen elveztette? Nem egyáltalán nem ciki, tudot mi a ciki? Ha már úgy mész gimibe/középbe, hogy már nem vagy szûz! Mi történik manapság?! 5 év múlva az lesz a "menõ" ha az ovodában is kefélnek?! Az meg, hogy kívánod õt, természetes, hisz serdülsz és dúlnak benned a hormonok. De ne húzzál meg te itt senkit sem gyereként! Hisz még éretlen vagy rá(testileg, lelkileg) most fejlõdsz és én ezt úgy mondom mint kortárs! Nekem is van barátnõm, mégsem akarom meghúzni és ajánlom, hogy te se, ráérsz még, majd 3-4 év múlva. Gondolkodj el ezen! 14/F

Nyugodtan mász rá és ha nem akarja akk nem ha igen akk meg szexeljetek. ENNYI!
Hát nekem te gyerekként ne akarj dugni, [email protected]! Miért lenne ciki? Azért mert pár jövõbeli buli ribi már 10 évesen elveztette? Nem egyáltalán nem ciki, tudot mi a ciki? Ha már úgy mész gimibe/középbe, hogy már nem vagy szûz! Mi történik manapság?! 5 év múlva az lesz a "menõ" ha az ovodában is kefélnek?! Az meg, hogy kívánod õt, természetes, hisz serdülsz és dúlnak benned a hormonok. De ne húzzál meg te itt senkit sem gyereként! Hisz még éretlen vagy rá(testileg, lelkileg) most fejlõdsz és én ezt úgy mondom mint kortárs! Nekem is van barátnõm, mégsem akarom meghúzni és ajánlom, hogy te se, ráérsz még, majd 3-4 év múlva. Gondolkodj el ezen! 14/F
Az lenne a ciki ha történt volna.
szerintem sem ciki, mert még gyerekek vagytok...nektek csak fagyiznotok kellene sétálgatva a játszótéren és nem szexelni!!! arra majd ráértek ha felnõttek lesztek! :)
Egyáltalán nem ciki, ha nem akarsz azonnal rámászni a lányra 14 évesen! Nem vagyunk állatok, akik megérzik a kanca szagát, és már nyomják is neki! Azokkat az üresfejõ kortársaidat, akik azal hencegnek, hány csajt fektettek már le, ne törõdj, valószínûleg semmi nem igaz belõle!
1. és 4. válaszoló, hülyeséget ne írjatok, gyerek még ne szexeljen! És ha 14 vagyok? Legalább nem ezen jár az eszem, hogy hú de megkefélném...megfordult már nekem is a fejemben, de nem tettem meg, hanem uralkodtam magamon. 17-18 év alattiak ne dugjanak! 2. Voltam
most baszni akarsz?xd ha igen akk, kérdezd meg tõle sztem vagy, kezdj el rámászni(de olyan romantikusan ;) )de am nem túl korai?:D bára szabályok arra vannak h megszegjük szval oké.jó dugást ;)
egyetértek az elõttem szólóval! Fagyizzatok, fogd meg a kezét és sétáljatok. Bõven elég, a tudat, hogy szeret valaki. Ne akarj vele már lefeküdni. 14 évesen hihetetlenül nagy felelõtlenség lenne. A védekezés eszedbe jutott már? Láttál már koton gumit? Helyezted már fel? Tudod hogy kell? Szerintem ezekre mind NEM a válasz (és az lenne a normális). Amíg ezeket nem tapasztaltad ne akarj szexelni. Ráérsz vele 17 körül.
Nem ciki. Ha olvastál már korábbi híreket tudhatod hogy vannak nálad jóval idõsebb szüzek is. Másik meg ha már két éve együtt vagyok illene legalább feltételezni hogy kíván-e.
Gratulálok! Biztassatok csak egy 14 éves gyereket arra hogy kis babát csináljon! Ha ilyen fejjel szexelni fog szerintetek mi lesz a vége? Tuti az, hogy teherbe esik a csaj! És akkor lesnek majd ha elbaszták az életüket! Gondolkozzatok már..
NEM, NEM, NEM!!!!!
16:22 [email protected] attól, hogy te ennyi idõsen még azt se tudtad, hova kell tenni, (mert nagyon leértékeled a többieket), más lehet, hogy tisztában van vele 14 évesen, hogy hol kell gumit venni, hogyan és miért kell használni. Nem bíztatom a kérdezõt, mert semmi ciki nincs ebben. De nem kell mindenkit hülyének nézni... Én szexeltem 14 évesen, és képzeld, nem lettem terhes. És tudod miért? Mert fel lettem világosítva, tudtam, hogy védekezni kell, és nem ész nélkül dugtunk... 23L
Egyáltalán nem ciki. Az lenne inkább az, ha már szexelnétek. Viszont 14 évesen már 2 éve a barátnõd? Ez nagyon aranyos! :)
Idáig illett volna rendesen megtenned ... de még nem késõ :) Lehet hogy õ is kiván már téged csk amiért nem volt szó még a dologról(feltételezem) ezért õ sem mer szólni..de amúgyis neked illene ..

Normális egy embernél ha 12 évesen kielégíti magát? A barátnőm csinálja és még nem jött meg neki. Emiatt nem menstruált még?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nincs köze ahhoz, hogy még nem menstruált.:) Szerintem nincs rossz abban, hogy 12 évesen önkielégíti magát. Jobbik eset, ha ezt csinálja..És nem bulikba mászkál és pasizik- az utóbbi ér rá jobban. Elárulok még egy 'titkot'- én is lány vagyok de én még korábban kezdtem :D. De 18 vagyok még és szûz.Ja és 12 éves korom körül jött meg nekem is.

Biztos, hogy nincs köze ahhoz, hogy még nem menstruált.:) Szerintem nincs rossz abban, hogy 12 évesen önkielégíti magát. Jobbik eset, ha ezt csinálja..És nem bulikba mászkál és pasizik- az utóbbi ér rá jobban. Elárulok még egy 'titkot'- én is lány vagyok de én még korábban kezdtem :D. De 18 vagyok még és szûz.Ja és 12 éves korom körül jött meg nekem is.
Valaki csinálja, valaki nem, de a mensihez semmi köze nincs ennek.Van aki nemiérettség szempontjából késõnérõ és csak 15-16 évesen lesz mensije, fiúknál is biztos láttal olyat aki nagyon alacsony, meg sokkal fiatalabbnak néz ki a koránál, az ilyen típusúak is késõbb fejlõdnek többnyire.Szóval semmi köze a mensihez ennek, 12 évesen meg még nem nagy baj, ha nincs mensije.
Én 11 éves korom óta szinte minden nap végzek önkielégítést. 18/F
nem, nem baj ha csinálod csak ne tedd túl gyakran
én is ennél sokkal sokkal elõbb kezdtem.. le sem merem írni mikor.. viszont már majdnem 14 éves voltam mikor elõször megjött, no para:) én késõn érõ típus vagyok- és lány, ha nem lenne vili:D
Nyugodtan maszturbáljon a barátnõd, mert ennek semmi köze a menstruációhoz. A maszturbálás egyébként is nagyon hasznos, mert így ismeri meg a testét.
A kérdező hozzászólása: jójó, egmondom neki, hogy nincsen semmi baj. :)
A barátnõd nyugodtam önkielégíthet, de csak akkor csinálja ha szükségét érzi, és ne azért a butaságért mert azt hiszi ettõl megjön, emiatt nem szabad csinál, az nem jó, ha úgy érzi játszania kell magával csinálja, de ne tévhitek miatt..De az sem igaz, hogy magabiztosságot adna, valaki csinálja, valaki meg nem ilyen egyszerû.Meg még annyira fiatal, hogy nincs semmi baj, hogy nem jött meg neki.
A kérdező hozzászólása: oksaa õ azért csinálja mert neki ez jó érzés xD nemtom énse h neki mikorfog megjönni :)
A kérdező hozzászólása: ja okééh :D és mindenkinek köszi a kommentelést :)
A 18/F vagyok, és a mosoly jelet néhány hozzám szóló válaszára/hoz tettem ki. :)
A kérdező hozzászólása: mii? most kihez beszélsz? :O
:)
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:29 .... és látod, neked se jött meg még. :P
A kérdező hozzászólása: megnyugtattatok, mert félt, hogy nem jön meg neki azért. és naponta csinálja de olyat hallottam h az önkielégítés magabiztosságot ad :) hát nemsi tudom.. lehet :D
18/F=viszont te nem fogsz menstruálni:)
Nincs köze a mensihez. :) És nyugodtan csinálja, csak igazi szexet ne! x)
16 a határ. ha addig nem jön meg, utána kell orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: és a doki az mit csinál? én nem aggódok, egyszer majd megjön
Azért ne parázz rá túlságosan. Ha már elmúltál majd 15 éves és akkor se jön meg, akkor menj el dokihoz. De jól írták a többiek: mindenki más, van akinek már korán megjön, van akinek elég késõn(16 év körül). Amúgy én nagyon örültem volna neki (így utólag), ha csak 14 éves korom után jön meg, nem pedig 11, 5 évesen.
én már akkor aggódtam, mikor betöltöttem a 14-t. (hiszen az orvos nekem 12-13-ra saccolta) el akartam menni dokihoz, miután eltelt 2 hónap, mert anya akkor mondta, hogy szerinte sem stimmel velem valami mert neki más melle volt és már rég megjött neki ebben a korban. 1 hónap múlva viszont megérkezett... szóval. én azért elmennék ultrahangra vagy vérvételre. ha valami nem oké, most derüljön ki és ne 1 év múlva, érted. mellesleg ártani nem árt, ha dokihoz mész :) egy ismerõsünk mesélte, hogy 14 évesen még nem menstruált és elment dokihoz. mondta neki a doki, hogyha jól látja, már tényleg nem kell sokat várnia. megjött neki 2 hét múlva! persze ez csak nagyon szélsõséges véletlen, de remélhetõleg nem fog rosszat mondani :) hidd el, addig amúgy sem jön, amíg görcsölsz rajta. az anyával való beszélgetés után eldöntöttem, hogy mégsem érdekel az egész. vagyis ha tûkön ülsz, úgy várod, akkor az ellenkezõjét éred el. ne foglalkozz vele, hiszen biztosan nincs sok hátra. de majd egy vizsgálattal biztosabbat lehet mondani. azért azt el kell ismerni, sok kellemetlenséget úsztál meg eddig ;) ma reggel semmi bajom nem volt, aztán a mosdóban meglátva a fehér bugyim (ami akkor már nem volt "fehér") jó mérges lettem, mert ismét úgy jött meg, hogy nem volt konkrét elõjele :( de ez van, erre készülj fel. majd írj! :) 15L
Az osztálytársaid ügybe se vedd! Ha ilyeneket mondanak, akkor õk a lúzerek! Amugy 16 éves korodig, ha nem jön meg, csak akkor kell elmenned nõgyógyászhoz! 18/L
Nem baj, mint ahogy az sem, ha lát egy orvos.
örülj neki. nagyon meg tudja keseríteni az ember életét a görcsök, meg az, hogy a legváratlanabb pillanatokban jön meg.
Elõzõ vagyok. Aki leszól azért mert nem menstruálsz, az elég primitív gondolkodású, hiszen senki nem tehet róla, hogy hogyan fejlõdik!
A kérdező hozzászólása: igazából csak egy picit aggódok, mert már mindenkinek megjött kivéve nekem... meg olyanokat mondanak az osztálytársaim, hogy "mi tudjuk, amit te nem, lúzer" . :(
Nyugodtan várhattok 16 éves korodig. Ha addig sem menstruálsz, akkor kell orvoshoz menni.
Amikor én ennyi idõs voltam, a védõnõ azt mondta, hogy 18. betölött év után kell aggódni.
Szerintem nem baj! igaz a mai fiataloknak már 14 évesen megjön de ez változó. szerintem nem baj az sem ha 16-évesen jön meg!Gondolom én férfi szemmel:)
16 éves korig lehet várni. Ha fejlõdött a melled, szõrös vagy ott, ahol kell akkor a menzeszed is meg fog jönni.
ultrahang

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!