Találatok a következő kifejezésre: Ha még és még nem (6699 db)

Ha szoptatok és még nem jött meg a mensim, honnan tudhatom esetleg nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam,hogy pocaklakó van.Ettõl tartok,hogy esetleg nem veszem idõbe észre.

A kérdező hozzászólása: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam, hogy pocaklakó van.Ettõl tartok, hogy esetleg nem veszem idõbe észre.
A szoptatás álltal jöhet késõbb a menszesz, mert összehúzódásokat okoz a kitágult méhben, de tévedés az hogy nem maradhatsz terhes én pl:így maradtam kismama a 3.-dik hónapban.Ha semmi féleképen nem védekeztek meg van rá az esély hogy megint anuka legyél.Esetleg csinálj egy tesztet a magad megnyugtatására.Vagy figyeld hogy nincs-e terhességre utaló jeled(gondolok:hányinger...stb)De én azt ajánlanám használjatok legalább óvszert.

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)

Ha szoptatok és még nem menstruálok honnan tudhatom meg, hogy van-e peteérésem?

Legjobb válasz: Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok,de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára,de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

Szia!Bár én még csak a tervezés stádiumában vagyok, de nekem rengeteget segített a Maybe baby ovulációs teszt.Picit húzós az ára, de egy életen át tudom használni.Nekem régebben volt gondom a peteéréssel és ez nagy segítség volt.Azóta simán nyomon tudom követni.Vagy akár drogériákban 1-2-3 ezer forintért is szerezhetsz néhány darabos ovutesztet.Szió!

19 éves lánynál ciki, ha szűz és még nem volt barátja?

A környezetemben már mindenkinek volt/van. Velem van a baj?

Legjobb válasz: ha itt kérdezgeted, akkor az már ciki

ha itt kérdezgeted, akkor az már ciki
Biztos van valami oka. Ha vár az igazira az nem baj, de ha képtelen kijönni az emberekkel és azért nem volt még semmi, akkor ott már bibi van.
Huuuh, de nagyon ciki.Hát ez nagyon ciki :D Nekem sem volt, pontosan 19 és pár hónapos koromig.Nem vágytam rá.Aztán elkezdtem vágyni én is arra, hogy komoly kapcsolatom legyen.És buuuuummmm. 19 és félévesen már volt kapcsolatom, ami azóta is tart, azaz már lassan 4 éve. Most akkor én meg cikinek tarthatnám ennyi erõvel azt, aki egyidõs velem, és még nem volt komoly kapcsolat..Akkor az is ugyanolyan ciki... Ez nem egy olyan dolog amin ne lehetne változtatni. Nekem nem volt 19 éves koromig, valaki meg már 17 évesen pasizott.Akkor én 2 éves lemaradásban voltam? Hát bepótoltam 1 hónap alatt minden.Most ott tartunk, hogy õ azóta is ugyanazt az életet éli, és nem talál rá semmi komoly érzelem, míg én azóta én már úgymond letehetek az asztalra egy 4 éves párkapcsolatot. Mégsem cikizek le senkit, és magamnak sem tettem fel soha olyan kérdést, hogy ciki-e, hogy csak 1 fiúm volt még eddig?
Igen.
Kifejezetten örülnék egy ilyen lánynak :) 20/f
Már válaszoltam egy pont ilyen kérdésre ma...
Kedves Kérdezõ, Ha problémásnak érzed ezt az állapotot, akkor veled van a baj, mert nem teszel ellene. Feltételezem, hogy nem egyszerûen szexelni akarsz, hanem egy komoly kapcsolatot, melynek ez is része... Ebben az esetben nem veled van a baj, hanem azzal az eldobható generációval, melybe születtél. Nekem sincs könnyû dolgom, ahogy senkinek sem, aki gondolkodásra is használja az agyát, nem csak vegyületek hatásmechanizmusainak tesztelésére. Azt javaslom, hogy ne tedd alacsonyabbra a mércét csak azért, hogy legyen valakid (aki mellett nem biztos, hogy jól érzed magad/szellemi szükségleteidnek nem megfelelõ), a helyzet az, hogy ez késõbb sem lesz másképp... 24 F
Nem ciki de barátkozz
Nem, nem ciki.
Nem, ha te nem érzed annak. Van egyébként bármi olyan amirõl úgy gondolod, hogy gátolhat(ott) abban, hogy legyen?
Ahogy az elso mondja.. Szerintem azert baratnak kellett volna hogy legyen ilyen korban...:/ 17/l
Jól nézel ki vagy csúnya vagy?:D úgy is lesz valakid mit félsz... :D

Ha elváltam és még nem vettem vissza a lánykori nevem újra házasodhatok, vagy előtte minden iratom le kell cserélnem, és majd utána? (FONTOS)

Legjobb válasz: Nem kell lecserélni. Nem kell visszavenned a leánykori neved az újabb házasság elõtt.

Nem kell lecserélni. Nem kell visszavenned a leánykori neved az újabb házasság elõtt.
Miért kellene visszaveni a nevedet?
ezt én se értem... meg azt se ki akar kovácsjánosné lenni, de hát ilyenek a szokások. amíg szeretik egymást jólvan, de nem hiszem hogy olyan hamar elvált volna aztán új férjet talál, hogy nem jutott rá ideje :-p de ha a férfi is felveheti a nõ nevét ugye, de a nõ az elõzõ férje neváét használj akkor így a férj felveheti az exférj nevét hahahaha :D
Maradhat a régi. A legpraktikusabb, ha az új házasságkötéskor változtatod meg, bár tényleg hülyén fog hatni az esküvõn, de gondolom ahol teheted, most is a lánykori neved használod.
Nem kell visszavenni, max. kellemetlen lesz amikor Kis Gézáné akar e felesége lenni Nagy Gusztávnak mondat elhangzik, mert az anyakönyvvezetõnek a jelenlegi nevedet kell mondani.
azért illene :-I minimális tisztelet a võlegény irányába... nyilván a házasságkötõ ember nem lesz olyan bunkó, hogy megkérdezze, hogy "kovács jánosné, akarod -e szabó lajost férjedül", de azért gáz szerintem (kivéve, ha 1-2hete váltál el... ha nem, akkor minek õrizgeted az exed nevét? :-o)
off: Akik elváltak, miért tartogatják az ex nevét????
A kutyával megbeszélni nem tudod, csak anyuddal. A kutyát pedig többször vidd le.
Vidd le többször, dicsérd meg nagyon, és ne csak pisi-kaki idejéig legyetek lent, hanem játszatok, sétáljatok egy kicsit. Így meg fogja szeretni a "lent létet" és jelezni fogja ha mennie kell. A biztonság kedvéért azért egy kis újságpapírt hagyjatok, hogyha minden kötél szakad, tudjon hova üríteni(:
Szerintem szedd fel az újságpapírt és ha látod hogy nagyon szimatol ott és forog össze vissza akkor vidd le gyorsan sétálni. És ha rendesen elvégezte a dolgát akkor dícsérd meg és jutalmazd meg valami kis jutalomfalattal.

Szóval ha egy két éves gyerek nem bilizik és még nem nagyon tud vagy akar tisztán normálisan önállóan enni akkor ez az anya hibája? Hogy nem foglakozik vele? Hogy nem erölteti?

2 éves a lányom bilizni nem hajlandó de remélem egyik naprol a másikra végre hajlandoságot fog mutatni

Legjobb válasz: Teljesen elég, nem verseny :) és totál a gyerektõl függ. Viszonyításképp leírom: az én 2 éves fiam 16 hósan kezdett járni, az összes baráté és rokoné már 1 évesen. Pár hete kezdett el szavakat próbálgatni (még csak én értem), az ismerõs gyerekek már mondókáznak és énekelnek. Egyszer-kétszer belepisil lelkesen a bilibe, ha egy órát rajta ültetem és mesélek, de nem érzi még, ha kell, az ismerõs gyerekek persze már mind szobatiszták. Viszont a fiamnak nagyon jó a kézügyessége: kezd figurálisan rajzolni és tud tisztán még rizst és levest is enni - ha hajlandó. És tud szépen inni pohárból vagy üvegbõl, csak épp öntöget utána. A zokniját pedig minden lehetséges alkalommal leveszi :D

Teljesen elég, nem verseny :) és totál a gyerektõl függ. Viszonyításképp leírom: az én 2 éves fiam 16 hósan kezdett járni, az összes baráté és rokoné már 1 évesen. Pár hete kezdett el szavakat próbálgatni (még csak én értem), az ismerõs gyerekek már mondókáznak és énekelnek. Egyszer-kétszer belepisil lelkesen a bilibe, ha egy órát rajta ültetem és mesélek, de nem érzi még, ha kell, az ismerõs gyerekek persze már mind szobatiszták. Viszont a fiamnak nagyon jó a kézügyessége: kezd figurálisan rajzolni és tud tisztán még rizst és levest is enni - ha hajlandó. És tud szépen inni pohárból vagy üvegbõl, csak épp öntöget utána. A zokniját pedig minden lehetséges alkalommal leveszi :D
Szerintem nagyon sok múlik a gyerek hozzáállásán is. Az én fiam igazi királyfi, aki 3 éves koráig egyetlen ruhadarabot nem vett le, vagy vett fel egyedül. Elég kellemetlen volt így elkezdeni az ovit. Meg is kaptam a magamét az óvónõktõl, hogy gyakoroljam vele! De könyörgöm, ha egyszer nem hajlandó?! Képes ülni a kanapén és inkább otthon marad, mint hogy öltözzön. Hihetetlen a gyerek, egyébként, az oviban már nem panaszkodnak rá, de már 4 éves és még mindig mi öltöztetjük.
Az én fiam 2 évesen még egyiket sem tudta: simán pelusba nyomott mindent, és etetni kellett. Januárban, pont 3 megy oviba, most már nappalra teljesen szobatiszta, egyedül eszik (levest, joghurtot, stb. is) és egyedül vetkõzik. Ne aggódj.
Ugyan már, ki mondta ezt neked? Ezeket majd elvárják az oviban a kiscsoportosoknál, de ahol rendes ovónõk, dadusok vannak, ott az elején nem is szólnak azért ha még nem tud rendesen enni, vagy öltözködni, hanem megtanítják, és ott pikk-pakk meg is tanulja, mert látja másoktól. Az én lányom sem volt 2 évesen szobatiszta, azt meg fõleg nem kell erõltetni. Én az önálló evést sem erõltettem, mert utáltam, ha minden maszatos volt. Megvártam amíg õ mutatott rá hajlandóságot, és az öltözködésben is ugyanígy volt. Még az oviba kerüléskor sem tudott normálisan enni, otthon minden ráment a ruhájára, így mindig etetõt kellett használjunk. Az oviban viszont az elsõ naptól úgy jött haza, hogy egy csepp kaja nem volt a ruháján. Én csodálkoztam a legjobban, el sem hittem hogy evett.

Normális egy embernél ha 12 évesen kielégíti magát? A barátnőm csinálja és még nem jött meg neki. Emiatt nem menstruált még?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nincs köze ahhoz, hogy még nem menstruált.:) Szerintem nincs rossz abban, hogy 12 évesen önkielégíti magát. Jobbik eset, ha ezt csinálja..És nem bulikba mászkál és pasizik- az utóbbi ér rá jobban. Elárulok még egy 'titkot'- én is lány vagyok de én még korábban kezdtem :D. De 18 vagyok még és szûz.Ja és 12 éves korom körül jött meg nekem is.

Biztos, hogy nincs köze ahhoz, hogy még nem menstruált.:) Szerintem nincs rossz abban, hogy 12 évesen önkielégíti magát. Jobbik eset, ha ezt csinálja..És nem bulikba mászkál és pasizik- az utóbbi ér rá jobban. Elárulok még egy 'titkot'- én is lány vagyok de én még korábban kezdtem :D. De 18 vagyok még és szûz.Ja és 12 éves korom körül jött meg nekem is.
Valaki csinálja, valaki nem, de a mensihez semmi köze nincs ennek.Van aki nemiérettség szempontjából késõnérõ és csak 15-16 évesen lesz mensije, fiúknál is biztos láttal olyat aki nagyon alacsony, meg sokkal fiatalabbnak néz ki a koránál, az ilyen típusúak is késõbb fejlõdnek többnyire.Szóval semmi köze a mensihez ennek, 12 évesen meg még nem nagy baj, ha nincs mensije.
Én 11 éves korom óta szinte minden nap végzek önkielégítést. 18/F
nem, nem baj ha csinálod csak ne tedd túl gyakran
én is ennél sokkal sokkal elõbb kezdtem.. le sem merem írni mikor.. viszont már majdnem 14 éves voltam mikor elõször megjött, no para:) én késõn érõ típus vagyok- és lány, ha nem lenne vili:D
Nyugodtan maszturbáljon a barátnõd, mert ennek semmi köze a menstruációhoz. A maszturbálás egyébként is nagyon hasznos, mert így ismeri meg a testét.
A kérdező hozzászólása: jójó, egmondom neki, hogy nincsen semmi baj. :)
A barátnõd nyugodtam önkielégíthet, de csak akkor csinálja ha szükségét érzi, és ne azért a butaságért mert azt hiszi ettõl megjön, emiatt nem szabad csinál, az nem jó, ha úgy érzi játszania kell magával csinálja, de ne tévhitek miatt..De az sem igaz, hogy magabiztosságot adna, valaki csinálja, valaki meg nem ilyen egyszerû.Meg még annyira fiatal, hogy nincs semmi baj, hogy nem jött meg neki.
A kérdező hozzászólása: oksaa õ azért csinálja mert neki ez jó érzés xD nemtom énse h neki mikorfog megjönni :)
A kérdező hozzászólása: ja okééh :D és mindenkinek köszi a kommentelést :)
A 18/F vagyok, és a mosoly jelet néhány hozzám szóló válaszára/hoz tettem ki. :)
A kérdező hozzászólása: mii? most kihez beszélsz? :O
:)
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:29 .... és látod, neked se jött meg még. :P
A kérdező hozzászólása: megnyugtattatok, mert félt, hogy nem jön meg neki azért. és naponta csinálja de olyat hallottam h az önkielégítés magabiztosságot ad :) hát nemsi tudom.. lehet :D
18/F=viszont te nem fogsz menstruálni:)
Nincs köze a mensihez. :) És nyugodtan csinálja, csak igazi szexet ne! x)
16 a határ. ha addig nem jön meg, utána kell orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: és a doki az mit csinál? én nem aggódok, egyszer majd megjön
Azért ne parázz rá túlságosan. Ha már elmúltál majd 15 éves és akkor se jön meg, akkor menj el dokihoz. De jól írták a többiek: mindenki más, van akinek már korán megjön, van akinek elég késõn(16 év körül). Amúgy én nagyon örültem volna neki (így utólag), ha csak 14 éves korom után jön meg, nem pedig 11, 5 évesen.
én már akkor aggódtam, mikor betöltöttem a 14-t. (hiszen az orvos nekem 12-13-ra saccolta) el akartam menni dokihoz, miután eltelt 2 hónap, mert anya akkor mondta, hogy szerinte sem stimmel velem valami mert neki más melle volt és már rég megjött neki ebben a korban. 1 hónap múlva viszont megérkezett... szóval. én azért elmennék ultrahangra vagy vérvételre. ha valami nem oké, most derüljön ki és ne 1 év múlva, érted. mellesleg ártani nem árt, ha dokihoz mész :) egy ismerõsünk mesélte, hogy 14 évesen még nem menstruált és elment dokihoz. mondta neki a doki, hogyha jól látja, már tényleg nem kell sokat várnia. megjött neki 2 hét múlva! persze ez csak nagyon szélsõséges véletlen, de remélhetõleg nem fog rosszat mondani :) hidd el, addig amúgy sem jön, amíg görcsölsz rajta. az anyával való beszélgetés után eldöntöttem, hogy mégsem érdekel az egész. vagyis ha tûkön ülsz, úgy várod, akkor az ellenkezõjét éred el. ne foglalkozz vele, hiszen biztosan nincs sok hátra. de majd egy vizsgálattal biztosabbat lehet mondani. azért azt el kell ismerni, sok kellemetlenséget úsztál meg eddig ;) ma reggel semmi bajom nem volt, aztán a mosdóban meglátva a fehér bugyim (ami akkor már nem volt "fehér") jó mérges lettem, mert ismét úgy jött meg, hogy nem volt konkrét elõjele :( de ez van, erre készülj fel. majd írj! :) 15L
Az osztálytársaid ügybe se vedd! Ha ilyeneket mondanak, akkor õk a lúzerek! Amugy 16 éves korodig, ha nem jön meg, csak akkor kell elmenned nõgyógyászhoz! 18/L
Nem baj, mint ahogy az sem, ha lát egy orvos.
örülj neki. nagyon meg tudja keseríteni az ember életét a görcsök, meg az, hogy a legváratlanabb pillanatokban jön meg.
Elõzõ vagyok. Aki leszól azért mert nem menstruálsz, az elég primitív gondolkodású, hiszen senki nem tehet róla, hogy hogyan fejlõdik!
A kérdező hozzászólása: igazából csak egy picit aggódok, mert már mindenkinek megjött kivéve nekem... meg olyanokat mondanak az osztálytársaim, hogy "mi tudjuk, amit te nem, lúzer" . :(
Nyugodtan várhattok 16 éves korodig. Ha addig sem menstruálsz, akkor kell orvoshoz menni.
Amikor én ennyi idõs voltam, a védõnõ azt mondta, hogy 18. betölött év után kell aggódni.
Szerintem nem baj! igaz a mai fiataloknak már 14 évesen megjön de ez változó. szerintem nem baj az sem ha 16-évesen jön meg!Gondolom én férfi szemmel:)
16 éves korig lehet várni. Ha fejlõdött a melled, szõrös vagy ott, ahol kell akkor a menzeszed is meg fog jönni.
ultrahang

Részletkérdés ha egy kis autóval mész ki lakott területen kívülre és ütközöl egy nagy autóval, akkor komoly valószínűséggel ott halsz meg. És hogy (nem irigylem tőle), a nagy autós meg max. Egy-két végtag törést szenved el. Te mit gondolsz erről?

Részletkérdés ha egy kis autóval mész ki lakott területen kívülre és ütközöl (akár tökéletes vezetési tudással is) egy nagy autóval, akkor komoly valószín?séggel ott halsz meg. Ez nem lényegi kérdés? És hogy (nem irigylem t?le), a nagy autós meg max. Egy-két végtag törést szenved el. Te mit gondolsz err?l?

Legjobb válasz: És az mennyire részletkérdés, ha mondjuk a nagy X5-ös béemvéddel, egy nyergesvontatóval ütközöl és teherautó sofõrjének, még a pillája se rebben? Nem ezen múlik. Pesten lakok, egy 2x2 sávos fõútvonal mellett és ha a zebrán közlekedek hetente átlag 3x majdnem [email protected], mert senki nem akar megállni, még amikor a zebrára lépek akkor sem! Nem, az ilyesmi engem nem befolyásol, hogy az utcára menjek-e.

És az mennyire részletkérdés, ha mondjuk a nagy X5-ös béemvéddel, egy nyergesvontatóval ütközöl és teherautó sofõrjének, még a pillája se rebben? Nem ezen múlik. Pesten lakok, egy 2x2 sávos fõútvonal mellett és ha a zebrán közlekedek hetente átlag 3x majdnem [email protected], mert senki nem akar megállni, még amikor a zebrára lépek akkor sem! Nem, az ilyesmi engem nem befolyásol, hogy az utcára menjek-e.
Ekkora problémát! Figyelni kell mindenkinek a másikra és nincs gond.
Persze, a közlekedési morál változása helyett inkább ne üljünk autóba, tiszta szerencse, hogy nem sokan gondolkoznak így. Utcára se menj, mert a fejedre eshet bármikor egy cserép vagy vakolatdarab és árvát csinálsz a gyerekedbõl. Lifttel se menj, mert bármikor leszakadhat. Biciklire se ülj, mert bármikor baleseted lehet, nem kell ahhoz országúton menni, én csak kátyút fogtam és csonttörés lett belõle. Ilyen hozzáállással nem kell kimenni az utcára sem...
Te valami idióta aktivista vagy vagy mi a tököm? Hol érdekel téged, ki mivel hova megy, mi közöd hozzá?! Én bizony kockára fogom tenni a családom és magam életét is, mert nem 15 literes átlagfogyasztású batár autóval fogok autópályán közlekedni, hanem a kis 1.3-as Suzukimmal és 5.5 literrel.
A kérdező hozzászólása: # 16/17 Idõpont ma 12:35 Annyi van, hogy kényelembõl van ennyi "gyerek gyilkos vagy árva csináló" kis autós??? Nem, és nem is szegénységbõl. Felelõtlenségbõl!!!
http://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY Belinkeltem a másik kérdésnél is. Egy fiatal kisautó sokkal biztonságosabb, mint egy 95 elõtti másfél tonnás batár!
A kérdező hozzászólása: A batár 20 évvel öregebb és 10-20%-ba kerül mint az új. És egy jól kiválasztott leginkább "poén"/manipuláció még így is. Fõleg ha ezt szóban tényleg túl ragozzák. És nem a kor és árkülönbség hegyezik ki.
Ettõl függetlenül mindenki azt hiszi, hogy biztonságosabb egy öreg batár...te is.
A kérdező hozzászólása: mint az új.* mint az új vagy újszerû Modus..
A kérdező hozzászólása: # 21/22 ma 13:14 A Modus árában gondolkozva igen.
A kérdező hozzászólása: Senki nem mondta, hogy batárral közlekedj. Én azért írtam ki a kérdést, mert rengeteg ilyen nagyon felelõtlen ember van, és nagyon sok halott aki csak ennek a felelõtlen döntésnek a áldozata. Legtöbb esetben a büszkeség, "Hogy van autóm (!!!), akkor nem megyek vonattal, mert ciki." Utálom ha egyes szülõk a saját önzésük vagy rossz anyagi helyzetük miatt tudatos DÖNTÉSsel a gyerekeik életével játszanak. Ezzel az erõvel a fém mászókákkal nem is lett volna baj. Nézzen már körbe mindenki, hányan ezért vesztik életük!
A kérdező hozzászólása: Az új-újszerû városi autó árában feltétlenül biztonságosabb egy nagy használt.
vegyél X5öt, aztán tankold ha bírod, szerintem nézegetni fogod a parkolóban, amikor mész a buszmegállóba. A benzinárak emelkedése miatt a kis autóké a jövõ, mert azoknak a fogyasztása optimalizálható
A kérdező hozzászólása: A városban a kis autóké is talán, meg a kompaktoké. Sajnos kis autó még városban sem túl biztonságos és fõleg nem kicsi. Ha csak olyan együléses (~1, 2utas/autó napjainkban) jövõ autói lennének akkor mind sokkal biztonságos lenne, és városban a gyalogosra is. Amúgy ha a sebesség komoly mértékû túllépést baleset okozása nélkül is börtönnel fenyegetnék, már a kompakt is biztonságos lenne bárhol.
A kérdező hozzászólása: Az idóta éppen pont ezért te vagy.
Törni törenk az X5ök is de attól még nem biztos hogy eltörik a lábod vagy meghalsz. Na persze azért az utolsó link durva volt.
Sem a tömegközlekedés nincs olyan állapotban, hogy azzal zökkenésmentesen lehessen közlekedni csomagokkal együtt, sem az utak állapota nem teszi lehetõvé a változtatásokat. Ha ennyire értetlen vagy, az a te bajod, te ne is menjél inkább se városba, se autópályára, nem neked való.
A kérdező hozzászólása: Nagykõrösi úton, az autópálya mellet ~100km/h-val közelítik meg a zebrát. Én ott közlekedtem, de ha lesz gyerekem igen is befolyásolni fog, hogy soha a büdös életben nem fogunk arra sem járni, sem országúton kerékpározni. Sem egy kis autóval nem fogunk, súlyos közúti veszélyeztetésnek tekinthetõ városon kívüli túrákat tenni.
A kérdező hozzászólása: Ja és egy kis autónak már egy nagy autó is kamion városon kívül. Amúgy meg a kamion még kevésbé is veszélyes, mint egy nagy autó a kis autóra, kivéve az elõzésnél ha besorolsz belõlük kettõ közzé.
A kérdező hozzászólása: Általában egy X5-ösbõl akár ~200km/h- ütközés után is csoda ha nem csonttörés nélkül száll ki az autóvezetõje.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondom, ne vigyük a gyereket például városi kis autóval városon kívülre, vagy ha van gyerekünk, ne csináljunk belõle könnyen árvát ilyen felelõtlen manõverekkel.
A kérdező hozzászólása: városon kívülre. - vagy - Ha van gyerekünk*
Törik az csodálatosan 60km/h-nál is. 200-nál nem marad belõle semmi. http://www.euroncap.com/Player.aspx?nk=8035b29e-9af9-4efe-ae.. Ebbõl pl biztosan nem szálltak ki egy lábtöréssel: http://autoworld.files.wordpress.com/2009/11/bmw_x5_full_cra.. Amúgy errõl már volt szó, de ha szerencsés esetben 200km/h-nál karamboloznál és egyben maradna a kocsiszekrény, a lassulás mértéke olyan nagy lenne, hogy a belsõ szerveid gyakorlatilag kiszakadnának a helyükrõl. Üljél bármilyen autóban, a fizika törvényei mindben esetben érvényesek!
A kérdező hozzászólása: Mert az X5-ösök városon kívül falnak és nem egy jó kis puha autónak ütköznek :S, vagy felrobbannak (vagy mi). Te nem láttál 100-as nagyság rendben ilyen autókból fejen állva, vagy más hasonló durva helyzetben. A tények kemény dolgok. Egy kicsi közeli példa csak a Rezesova kisasszony.
A kérdező hozzászólása: http://autoworld.files.wordpress.com/2009/11/bmw_x5_full_cra.. Amúgy az egész világ nem érti, hogy nem maradt a kaszni egyben. Ez egy chip tunig-os ~300kh/h-ás felborulás???
A kérdező hozzászólása: Persze, a közlekedési morál legnagyobb változása lenne, ha vakmerõen nem vinnék emberek a családjukat országútra kisautóval. !!! - bárki bármit csinálhat ezen túl, ha ott van egy apró átlagos hiba is elég a súlyos károkhoz. Arról van szó pont, hogy mekkora a kockázat.
Évente milliók autóznak kisautóval városon kívül, és nem érkezett hír a magyarság végsõ pusztulásáról még emiatt. Az ittas vezetés, a gyorshajtás, az álmosság, a KRESZ nem megfelelõ ismerete stb. mind sokkal lényegesebb kockázati tényezõk, mint az autó mérete. Egyébként pedig autista vagy - legjobb esetben - mániákus jellegû embernek egyáltalán nem kellene vezetnie.
A kérdező hozzászólása: Arról szép hosszú jelentéseket olvashatsz, hogy az úgy nevetett Kelet-Európában a sok öreg autó és új kisautók miatt sokkal több a súlyos közúti baleset, mint sok iszákos nyugati vagy mint több Dél-Európában sokkal felelõtlenebb országban. Ezt nem lehet elviccelni.
A kérdező hozzászólása: "az autó mérete"-'be van bele szólásod , sajnos abba nem, hogy ne üssenek el az autóban ülve. Csak más az 50km/h-val é más 110-200km/h-val esetleg többel. Jelenleg például a sebesség túl lépõ nem leginkább csak pénzbírságot kap??? :S
:D Most mit válaszoljak? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!