Találatok a következő kifejezésre: Ha még és (15712 db)

Ha még nem jött meg a menzeszem és úgy szeretnék szeretkezni valakivel ugyan azt az érzést érzem?

14 éves vagyok kicsit cikinek érzem h nem jött még meg de van egy fiú és már sokat gondolkodtunk rajta csak félek h felesleges ha nem menstrualok..

Legjobb válasz: 14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.

14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.
ööömm hát egy pozitivuma biztos van a dolognak nem kell megfosztanod egy uj életet az élés lehetõségétõl, ha netán vmi baj történik. azt sajnos nem tudom elmondani mennyiben másabb ha még nincs meg de az biztos h ha most lennék 14 éves szarnék az ilyenekre és nem ez kötné le a gondolataimat
az úgy nem fordult meg a fejedben hogy az hogy meg nem jött meg az azt jelenti hogy fizikailag még nem vagy elég érett? ha a menstruációhoz nem elég érett a szervezeted akkor a szexhez miért lenne az? de amúgy gratulálok hogy 14 évesen már a f*sz érdekel, én ilyen idõs koromban megmaradtam a kezemnél, pedig én sem vagyok öreg 19L
A kérdező hozzászólása: jol van... koszonom a valaszokat igazad van ebben de nem.hiszem h nem.izgatott egy kicsit is a dolog.. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszodat!!:) ) azt hiszem meg fogadom.!!!;))
14 évesen a csók szerintem a legtöbb ameddig el kéne jutni, mivel még nem menstruálsz azt jelenti nem csak lelkileg és értelmileg hanem fizikailag sem vagy elég érett, majd 3-4 év múlva juss el a szexig, ha lesz valaki akivel szeretitek egymást. Nem szabad elsietni, és nem is érdemes.(amúgy is is teherbe lehet esni, szóval nem volt igaza a válaszolónak)

Nekem 8-án volt meg a menzeszem. Elég sűrűn együtt vagyunk a párommal.3-4napja olyan érzésem van mint ha meg akarna jönni, gyakran pisilnem is kell és néha rosszul vagyok az autóban. Lehet, hogy terhes lettem?

Legjobb válasz: NEM!!! Ismételjétek már át a biológia tanulmányaitokat mielõtt gyereket akartok! Te már a sokadik vagy az utóbbi idõben, aki nincs tisztában az alap dolgokkal, és már ovuláció elõtt terhességi tüneteket produkálnak. Ha 8-án jött meg, akkor még csak most a napokban van peteérésed általános esetben. De ha valami folytán korábban volt, és már megtermékenyültél, akkor is idõ kell ahhoz, hogy beágyazódjon(kb.7-12 nap), és csak a beágyazódás után kezd el termelõdni a hcg hormon, és utána kezdõdhetnek a tünetek. Nem egybõl ahogy megtermékenyültél.Úgyhogy jelenleg 2 héttel a mensid után biztos, hogy nem a terhességtõl vannak a tüneteid. Vagy beképzeled, vagy felnagyítod, vagy túl nagy figyelmet szentelsz minden apró érzésedre. Úgyhogy várd meg szépen a kövi mensi napját, és ha nem jön meg, akkor lehet gondolkozni a babán. Elõtte nem érdemes belelovallani magad.

NEM!!! Ismételjétek már át a biológia tanulmányaitokat mielõtt gyereket akartok! Te már a sokadik vagy az utóbbi idõben, aki nincs tisztában az alap dolgokkal, és már ovuláció elõtt terhességi tüneteket produkálnak. Ha 8-án jött meg, akkor még csak most a napokban van peteérésed általános esetben. De ha valami folytán korábban volt, és már megtermékenyültél, akkor is idõ kell ahhoz, hogy beágyazódjon(kb.7-12 nap), és csak a beágyazódás után kezd el termelõdni a hcg hormon, és utána kezdõdhetnek a tünetek. Nem egybõl ahogy megtermékenyültél.Úgyhogy jelenleg 2 héttel a mensid után biztos, hogy nem a terhességtõl vannak a tüneteid. Vagy beképzeled, vagy felnagyítod, vagy túl nagy figyelmet szentelsz minden apró érzésedre. Úgyhogy várd meg szépen a kövi mensi napját, és ha nem jön meg, akkor lehet gondolkozni a babán. Elõtte nem érdemes belelovallani magad.
Szerintem ez a tünet korai lenne. Persze ha nem védekeztek lehetsz terhes, de ha 8-án volt meg én nem gondolnék tünetekre.

Miért van az ha maszturbálok és hátrahúzom a fitymám a makkom száraz, és amikor vissza "tolom" a bőrt bepödörödik, meg megakad?

Persze ha benyálazom vagy használok síkosítót aztán már könnyen csúszik. De miért olyan az elején?

Legjobb válasz: Hali! Látom téged is szívatnak, de rendesen... <:T Azért jó lenne srácok, ha nem b*szogatnátok a kérdezõket, mert õk nem tudják ill. nem tud6ják a választ. Ez nem az õ hibájuk, ezt tessék nekik elnézni. Elvégre is, e sitenak pont az a célja, hogy segítsünk a másiknak. Ne tudjátok meg, de pont az ilyenek miatt mint ti restellnek a tanácstalan fiatalok feltenni egy felnõttnek egy normális kérdést vmilyen problémájukkal kapcsolatban. Aztán õk is felveszik ezt a pökhendi stílust, mert õvelük is így bántak. Ne csodálkozzatok srácok, hogy öregkorotokra fikázni fog az unokageneráció benneteket...tudjátok...a "jó" példa ragadós ;) Aki érdemben képtelen okosat hozzászólni, az maradjon csendben, és keressen magának olyan oldalakat, amelynek profilja az értelmetlen süketelésrõl szól, vagy rendeljen magának egy dominát, akivel úgy beszél7, ahogy akar! Okés, pszichomókusok?? :) * * * * * * * * * * Kedves Kérdezõ: A kérdésfeltevéseddel meg is válaszoltad a kérdésedet. Azért pödörõdik be a fitymád annak visszatolásakor, mert a makkod száraz és a súrlódás megakasztja. Ha csúszna, nem akadna meg. - Alapból száraz a fitymád, vagy csak masztizás közben szárad ki ennyire? - Nem vettél észre a makkodon fitymatúrót, azaz szmegmát? ///Ezek ilyen aprónyi papírzsebkendõ-foszlányokra emlékeztetõ, túrós állagú, jellegzetes, egyénenként változó szagú zsiradék, amely akkor jön elõ, ha a makkod nyálkahártya-felszíne nedves vagy nyirkos, és utána megdörzsölöd hüvelykujjal közvetlenül hátrahúzás után.Ezeket a makkod árkában (ahol a fitymáddal összeér) a domborulat szélén elhelyezkedõ számtalan (egyeseknél fehér pattanásokra hasonlító) mirigy termeli, és a fitymád oszlatja el egyenletesen a makk felszínén./// - Hányszor fürdesz naponta? - Mennyire meleg (forró?) vízzel fürdesz, ill. mosod meg odalent? Sajnos nem vagy egyedül, akik segítséget mernek kérni, ezért viszont piszkálnak egyes IQ-bajnok fórumozók. Ha úgy glod, hogy ezek miatt nem kívánod megosztani itt nyilvánosan a feltett kérdésekre a válaszaidat, ill. további kérdéseidet, gondolataidat, - nem csodálkoznék rajta ezek után... - akkor írd meg priviben továbbiakat, e-mail- ill. msn-címed megadásával, és megpróbálunk közösen megoldást találni problémáidra, ezt fel tudom ajánlani. Fel a fejjel :) Üdv: EE

Hali! Látom téged is szívatnak, de rendesen... <:T Azért jó lenne srácok, ha nem b*szogatnátok a kérdezõket, mert õk nem tudják ill. nem tud6ják a választ. Ez nem az õ hibájuk, ezt tessék nekik elnézni. Elvégre is, e sitenak pont az a célja, hogy segítsünk a másiknak. Ne tudjátok meg, de pont az ilyenek miatt mint ti restellnek a tanácstalan fiatalok feltenni egy felnõttnek egy normális kérdést vmilyen problémájukkal kapcsolatban. Aztán õk is felveszik ezt a pökhendi stílust, mert õvelük is így bántak. Ne csodálkozzatok srácok, hogy öregkorotokra fikázni fog az unokageneráció benneteket...tudjátok...a "jó" példa ragadós ;) Aki érdemben képtelen okosat hozzászólni, az maradjon csendben, és keressen magának olyan oldalakat, amelynek profilja az értelmetlen süketelésrõl szól, vagy rendeljen magának egy dominát, akivel úgy beszél7, ahogy akar! Okés, pszichomókusok?? :) * * * * * * * * * * Kedves Kérdezõ: A kérdésfeltevéseddel meg is válaszoltad a kérdésedet. Azért pödörõdik be a fitymád annak visszatolásakor, mert a makkod száraz és a súrlódás megakasztja. Ha csúszna, nem akadna meg. - Alapból száraz a fitymád, vagy csak masztizás közben szárad ki ennyire? - Nem vettél észre a makkodon fitymatúrót, azaz szmegmát? ///Ezek ilyen aprónyi papírzsebkendõ-foszlányokra emlékeztetõ, túrós állagú, jellegzetes, egyénenként változó szagú zsiradék, amely akkor jön elõ, ha a makkod nyálkahártya-felszíne nedves vagy nyirkos, és utána megdörzsölöd hüvelykujjal közvetlenül hátrahúzás után.Ezeket a makkod árkában (ahol a fitymáddal összeér) a domborulat szélén elhelyezkedõ számtalan (egyeseknél fehér pattanásokra hasonlító) mirigy termeli, és a fitymád oszlatja el egyenletesen a makk felszínén./// - Hányszor fürdesz naponta? - Mennyire meleg (forró?) vízzel fürdesz, ill. mosod meg odalent? Sajnos nem vagy egyedül, akik segítséget mernek kérni, ezért viszont piszkálnak egyes IQ-bajnok fórumozók. Ha úgy glod, hogy ezek miatt nem kívánod megosztani itt nyilvánosan a feltett kérdésekre a válaszaidat, ill. további kérdéseidet, gondolataidat, - nem csodálkoznék rajta ezek után... - akkor írd meg priviben továbbiakat, e-mail- ill. msn-címed megadásával, és megpróbálunk közösen megoldást találni problémáidra, ezt fel tudom ajánlani. Fel a fejjel :) Üdv: EE
Így van! Egyrészt: Azok a fehér "izék" amik mintha vmi pattanásszerûségek lennének, faggyúmirigyek. Azok felelnek a makkod nyálkahártyájának nedvesítéséért... (szmegmatermelés) Másrészt: A FORRÓ víz EGÉSZSÉGTELEN!!! Leoldja a zsírt a bõrödrõl, de aztán a makkodról meg a fitymádról is. A víz - pláne így télen - erõsen szárító hatású fõleg a forró! (És ha már itt tartunk a heréidben a spermiumtermelésnek sem tesz jót!) Harmadrészt: Nem tudom, mennyire serdültél le eddig: Mennyit nõtt a fütykös, és a fitymád túlér-e a makkodon?? Márcsak azért is, mert (mindezek mellett) ez gyakran elõfordul a a kölyök- és serdülõkorú fiúknál. (Van úgy, hogy a fityma hamarabb megnövexik, mint maga a makk.) Ugyanis, miután hátrahúztad a fitymádat, és hosszabb a fityma alaphelyzetben, mint a makk vége, a visszatoláskor a fitymád vége érintkezik ill. súrlódik elõször a makkoddal és némi levegõt fog közre, így az a része nem érintkezik a makk felszínével. Miközben tolod vissza a(z elõ)bõrt, a levegõvel teli rész könnyebben mozog visszafelé, mert ott nincs súrlódás, mint a makk végén, ahol pont emiatt lassabban és nehezebben megy vissza a bõr, akár meg is reked, mert hozzátapad a fitymavég a makkhoz, ezért gyûrõdik alá, persze nem mindenhol. A szmegma ezt a súrlódást hivatott megakadályozni, viszont a forró vízzel csak "leégeted" a szmegmát és a bõrödet védõ faggyút a bõrödrõl. Teljesen egy cipõben jársz a múltbéli énemmel, mivel én is vmi miatt gyakran forró vízben mostam kezet ill. fürödtem ennyiidõsen, és csodálkoztam, hogy miért száraz a bõröm!? Hát ezért. Változtasd meg mihamarabb a fürdési szokásaidat, mert ha nem szoktatod át magad a kellemesen meleg, kissé inkább langyos vízben történõ fürdésre vmint a langyos ill. inkább a hideg vízben történõ kézmosásra, reggeli mosakodásra, hamarosan ekcémát alakítasz ki saját magadnak, ami után teljesen tönkretetted a bõröd egészségét. Szerencsére nekem is sikerült idõben észbe kapnom, azóta nekem sincs már ennyire kemény gondom. Ami a szappant és a TESCO-s, SPAR-os, LIDL-es...stb. folyékony kézmosókat illeti, felejtsd el, mert nem elég jók arra, amire, és azok is inkább csak szárítanak a tapasztalataim szerint, hiába glicerin ide, glicerin oda. Ellenben a lanolinos BABA-szappan, tusfürdõ és samponcsaládot azért ajánlom neked, mert az biztos, hogy nem szárít, nem szélsõséges - eltekintve jóhéhány piacon lévõ terméktõl, - és ami meglepõ, amikor kipróbáltam a tusfürdõt és/vagy a sampont külön-külön, ugyanaz a természetes tisztaságérzésem volt, mint gyerekkoromban. Használ6sz azonban más HIDRATÁLÓ ill. hidratáló KRÉM-tartalmú ill. PH-bõrsemleges (5.5) tusfürdõt is (pl.: Dove, Sanex) Ezek is segítenek a bõr PH-jának helyreállításában. Még egy dolgot elmondanék itt: Ha sikerül a kézimunkázást akár negyedóra-félóráig is elnyújtanod, a fitymád a súrlódás kapcsán papírzsebkendõ-foszlányszerû, túrós állagban ledörzsöli a szmegmát a makkor felszínérõl, ami így kiszárad. Ez azonban mindenkinél így mûxik, tehát természetes. Ilyenkor nyállal, vízzel, hidratáló krémmel síkosítóval, vagy az recskázást még jobban élvezni akarod, mentolos Head & Shoulderssel (X-D) is beken7ed, ezzel is el tudod nyújtani a maszturbálást még egy darabig. Ha ugyanis vizes a makkod felszíne, nyilván a fityma nem olyan intenzíven dörzsöli a makknyálkahártya alatti idegvégzõdéseket, így kicsit akár lazíthatsz is miközben csinálod. Nem tudom, mennyire vagy pattanásos!? Ha igen, akkor javaslom, hogy a zuhanyzás végére egyre inkább csökkentsd le a víz hõmérsékletét, majd a végén hideg vízzel fejezd be a zuhanyzást, ami ráadásul az állóképességedet is javítja. Ezt még érdemes annyiban megcifrázni, hogy amikor elérted a hideg hõfokot, utána tekerd fel a meleg vizet KELLEMESEN MELEGRE (NE FORRÓRA!!!), majd ismét hidegre és 4-5x váltogasd a hõfokokat. A pattanások hamarabb kipattognak és a bõrödnek is jót tesz! (Megjegyzés: mivel te kivétel vagy, -- ami erõsíti a szabályt :-) -- ha rendszeresen végzel önvizsgálatot a heréiden és a mellkasodon, azt addig tedd meg, amíg a víz hõfoka kellemesen meleg, mivel a hideg hatására a bõr és a zacsi is összehúzódik és nehezebb a cuccost megvizsgálni!) Ha fürdés után testápolót használsz, olyat használj, ami könnyen felszívódik, és bõrnyugtató hatóanyagot is tartalmaz. A kezedre ennél zsírosabbat is használ6sz. Ha van még kérdésed, bármivel kapcsolatban, tedd fel bátran, vagy itt vagy priviben. Szívesen segítek, ha tudok... :-) Te pedig ne aggódj! Csak változtass a szokásaidon és elõzd meg a bajt, akkor minden rendben lesz! ;-) Üdvözlettel: EE
Hát mert száraz! Jaj istenem...
heheeh 2ik válaszoló ;) :D
Tudtad hogyha sokat maszturbálsz akkor meg fogsz vakulni?
A kérdező hozzászólása: Köszi az okos válaszokat! De arra lennék kíváncsi hogy mit tehetek az ellen, hogy ne legyen száraz.
A kérdező hozzászólása: Azt fogadtam meg hogy nem fürdök forró vízben hanem kellemesen melegben. Így nem szárad ki a bõrõm, se a makkom (= Ezután már nem is akad ha hátrahúzom . Egy hétig nehéz volt a hideg vízben való fürdés, de mostanra már hozzászoktam az egészhez. Köszön a segítséget mégegyszer.
Nincs mit, Pajtás! :-) Örülök, hogy segíthettem. Jó tudni, és fontos is számomra, hogy tudjam, minden rendben veled végül. Leírod bõvebben, hogy mikortól mit, ill. miben változtattál? Hogy ment a változtatás? Nehezedre esett? Fitymaproblémáddal mit csináltál, hogy megoldódott? Mit fogadtál meg? Amúgy kösz, hogy visszaírtál, emellett köszöntelek -- így utólag -- immáron az új éveben, ill. évtizedben, 2010-ben. :-) Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Kedves EE. Hihetetelen változás történt, amióta nem fürdök csak enyhén meleg vízbe, nincs már problémám. A makkomon a bõr könnyen csúszik, nem akad! Minden szuper! Köszönöm hogy segítettél rajtam (=
Okés, kíváncsian várom, te hogy boldogulsz ezzel a kihívással... :-) Beletelik egy kis idõben, míg sikerül levetkezned az eddig megszokott komfortos meleg vizet, de ha van elég akaraterõd, kitartásod, és meg bírod állni, hogy nem nyúlsz a meleg vizes csap irányába, akkor sikerülni fog... :-) Remélem jól telnek az ünnepek! EE
A kérdező hozzászólása: Feltétlen megírom hogy történt-e változás.
Nincs mit! Gondoltam, hogy vmi iesmirõl le7 szó... hasonló a problémád bizonyos fokig az enyéméhez... ill. a szárazság ~ ekcéma összefüggés alapból adja magát. Remélem okultál a dologból. Le7 nem lesz könnyû a forró vizes fürdõrõl átszoktatnod magad a langyosabb vízre (megszokás), de ha jobban odafigyelsz a bõröd egészségére, sztem nem lesz gond. ;-) Arra azért megkérnélek, hogy az átszoktatás után némi idõ elteltével, úgy min. 1-2 hét múlva írd meg tapasztalataidat, mi az ami változott? Milyen a bõröd állapota?... stb. Reggel viszont inkább csak hideg vízzel mosakodj. Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a választ! A bõröm nem pattanásos , szerencsére nem is volt soha max elvétve egy-kettõ. A bõröm viszont ekcémás kiskorom óta, de kenõccsel mindig elmúlik. Mától langyos vízben fürdök, remélem lesz változás! :) A péniszem pedig 15cm, és a makkom inkább nagyobb, és a bõr inkább rövidebb... (de nem sokkal), bõven végig éri, csak nem lóg túl rajta sokkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális választ! De pont ilyen fehér "izék" találhatók a makkomon. Minden nap fürdök, és szappannal rendesen megmosom az egész péniszemet, de vizem viszont szinte mindig elég meleg (forró). Ez okozhatja a szárzságot?? Egyébként az egész testem elég száraz, mindig testápolózni kell. 15.éves vagyok
A kérdező hozzászólása: Nemtom mit kell undokoskodni!
síkosítsál bazzzdmeg.
Sziasztok! én még annyit szeretnék tõled kérdezni kedves kérdezõ, hogy miután átváltottál forró vízrõl langyosra, mennyi idõbe telt míg változott a helyzet? ( a péniszeddel)

Van itt olyan anyuka akinek a kisfia hypospadiasis glandissal született? Megmûtettétek vagy nem? Mint a két fél válasza érdekelne, ha megmûtettétek miért és ha nem akkor miért?

Csak azért kérdem mert tanácstalan vagyok! az orvos azt mondta hogy mi döntsük elmert olyan kicsi az eltérés hogy pisilni tud vele és a késõbbiekben nemi életet is rendesen tud élni majd. csak mert eléggé parázok a mûtéttõl ( 2 órás mûtét majd 3 napig folyamatos érzéstelenítés hogy ne tudjon mozogni meg ugye ott lesz a katéter is!) Nem tudom mit tegyek!

Legjobb válasz: Szégyen, nem szégyen, a férjemnél 25 évesen derült ki, hogy ebben "szenved". Én nem voltam elõtte férfivel, pornót sem túl sûrûn néztem, így nekem fel sem tûnt. De ami még durvább, hogy neki sem, vagyis hát furcsállotta, hogy neki nem ott van, mint másoknak, de nem foglalkozott vele, gondolta, ha gond lett volna, csak szóltak volna neki, hiszen mindig is ilyen volt. Urológusnál volt más gond miatt, és csak a leletén láttuk, és akkor kerestünk rá, hogy mi ez, és akkor derült ki, hogy tényleg nem normális, hogy õ neki ilyen. Soha nem mondták neki, hogy ilyen baja van. Neki sem túl nagy az eltérés. Problémát nem okozott neki sohasem, sem a vizelésnél, sem az ágyban, sõt már gyerekünk is született, tehát ezt sem befolyásolta. Ha tényleg nem nagy az eltérés, akkor én nem mûttetném meg.

Szégyen, nem szégyen, a férjemnél 25 évesen derült ki, hogy ebben "szenved". Én nem voltam elõtte férfivel, pornót sem túl sûrûn néztem, így nekem fel sem tûnt. De ami még durvább, hogy neki sem, vagyis hát furcsállotta, hogy neki nem ott van, mint másoknak, de nem foglalkozott vele, gondolta, ha gond lett volna, csak szóltak volna neki, hiszen mindig is ilyen volt. Urológusnál volt más gond miatt, és csak a leletén láttuk, és akkor kerestünk rá, hogy mi ez, és akkor derült ki, hogy tényleg nem normális, hogy õ neki ilyen. Soha nem mondták neki, hogy ilyen baja van. Neki sem túl nagy az eltérés. Problémát nem okozott neki sohasem, sem a vizelésnél, sem az ágyban, sõt már gyerekünk is született, tehát ezt sem befolyásolta. Ha tényleg nem nagy az eltérés, akkor én nem mûttetném meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azért egy ilyen történetet is "jó" hallani! mert az orvos azt mondta hogy ksõbbiekben lehet lelki baja hogy neki nem olyan meg ilyenek!
Az én kisfiamnak is ez a problémája.Most 6 hónapos.Mi szeretnénk majd megmûttetni olyan 1, 5 éves kora körül.Rengeteget gondolkoztunk mi is a mûtéten a férjemmel, de a késõbbi esetleges problémák miatt mi a mûtét miatt döntöttünk.
A kérdező hozzászólása: És hol mûtik?
Nyíregyházán fogja mûteni Dr. Ali Tarek fõorvos.Nekem sok orvos õt ajánlotta, olyan is akinek a kisfiát õ mûtötte.Ezért bízok meg benne.

Amikor az üzemorvos kér nõgyógyászati igazolást és tüdõszûrõ leletet, akkor a nõgyógyász abban az esetben is megvizsgál, ha még szûz vagyok, nincs semmilyen panaszom és csak az igazolás miatt mentem el?

Amennyiben ilyenkor is megvizsgál, akkor mire számítsak? Mennyi idõbe tart maga a vizsgálat és mit csinál?

Legjobb válasz: A nõgyógyászati papírt hülyeség,és igazságtalan,tanítatni megy a kérdezõ,nem sexelni úgyebár,ezek alapján meg simán a férfiaktól is lehetne kérni urolgia papírt. Igen ha elmész nõgyógyászhoz megvizsgál,hacsak nem sikerül egy olyat találnod én még középsuli után jártam így aki simán kiállít egy papírt hogy szûz vagy.Ha elmész dokihoz mond meg neki hogy szûz vagy és hogy munkahelyhez kellene igazolást kérned.És jobb ha nõi orvoshoz mész. Ezen kiakadok,mindig a nõket szívatni.

A nõgyógyászati papírt hülyeség, és igazságtalan, tanítatni megy a kérdezõ, nem sexelni úgyebár, ezek alapján meg simán a férfiaktól is lehetne kérni urolgia papírt. Igen ha elmész nõgyógyászhoz megvizsgál, hacsak nem sikerül egy olyat találnod én még középsuli után jártam így aki simán kiállít egy papírt hogy szûz vagy.Ha elmész dokihoz mond meg neki hogy szûz vagy és hogy munkahelyhez kellene igazolást kérned.És jobb ha nõi orvoshoz mész. Ezen kiakadok, mindig a nõket szívatni.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, a két utolsó válasz írója értette meg a "kiakadásom" valódi okát és a felvetõdõ kérdéseket....
Hat az teny, hogy nem ertheto szamomra, miert baj, ha az uzemorvos torodik az egeszsegeddel. Az uzemorvosi vizsgalatnak nem csak az a celja, hogy kideritse, nem vagy-e veszelyes a diakokra, hanem az is, hogy a Te egeszseged megorzeset biztositsa.Hiszen az a jo munkaero, aki nem esik ki a munkabol sulyos betegsegek okan. Vernyomast sem azert mernek, mert attol felnek, hogy magas vernyomast fogsz szetkohogni a suliban. Es a szivedet sem azert hallgatja meg az orvos. Egyszeruen szurik, amit lehet. A rakszures egy huszonevesnek effektive kotelezo evente. Ez a tbnek sokkal olcsobb, mint kezelni a nehnyakrakos betegeket. Mindamellett a nogyogyaszati rakszures az egyetlen olyan szuresi modszer, ami nem megterhelo, nem fajdalmas, ugyanakkor a pontossaga igen jo. Nem gondolhatod komolyan, hogy diszkriminacio, ha elkuldenek egy vizsgalatra... Maximum pozitiv megkulonboztetes lehet. Fontos az egeszseged a munkahelyednek is, persze onzo szempontok miatt is. Tenyleg ekkora ugy egy nogyogyaszati vizsgalat?
A kérdező hozzászólása: 13. válaszadó, te ennyire benyalod, hogy bárki egészsége is ténylegesen számítana másnak önmagán kívül? Tudod, kiesik egy dolgozoó, 1000000-an állnak a helyére sorban. Meg azért vannak bizonyos határok, ami már szó szerint intim. Ha bajom van, akkor majd elmegyek én, vagy ha tudom, hogy önmagam miatt muszáj. Egyáltalán nem vagyok az a típus, aki elhanyagolja magát, de azért vannak bizonyos határok, amit átlépni igenis durva.
Tudod a munkahelyednek akkor is fizetnie kell utanad, mikor tappenzen vagy, es tappenz alatt nem is rughatnak ki. De akkor mondd csak meg te, hogy szerintrd megis mi a nyavalyaert kuld az uzemorvos nogyogyaszhoz? Mi haszna szarmazik belole? Mert hogy szamodra hasznos elmenni, az fix. Nigyogyaszhoz nem csak akkor kell menni, mikor mar bajod van, mint ahogy a tudoszures is kotelezo, es mint ahogy egy normalis haziorvos vervetelre is elkuld pl evente, meg borgyogyaszatra melanoma szuresre.
Bocs de igen is diszkrimináció ha most úgy vesszük, hogy a nõt nõgyógyászati szûrésre kötelezik egy tanári munkakörbe a férfit meg nem kötelezik urologia vizsgálatra!A férfi ugyanúgy vírus hordozó tud lenni.A nemiszervével egy férfi szószerint napi szinten többször is közvetlenül érintkezik, hisz megfoja puszat kézzel és sokszor a rendes kézmosást elhanyagolják, valaki meg sem mossa a kezét. A nõnek nem kellemes éppenséggel a nõgyógyászati vizsgálat, ha ezt elvárják a nõtõl akkor a férfitõl is ugyanúgy el kelleene várni az urologia szûrést és nem a prosztata vizsgálatra gondolok, ott is lehet mintát venni úgye bár!!! De tévedsz sem a tüdõszûrõ nem kötelezõ mindnekire nézve, csak ha olyan helyen dolgozol(élelmiszerek között egy példa rá), ahogy a nõgyógyászati szûrés sem kötelezõ max. annak kötelezõ aki a pornó iparban dolgozik, a rákszûrés ajánlott a két kifejezés között nagy a különbség. A lényeg nem minden szakmában, munkakörben kötelezik az embert rákszûrésre, tüdõszürésre, az üzemorvosnak meg az a dolga hogy azt vizsgálja meg az adott munkakörre alkalmas vagy, álló munkakörben az állóképességed megfelelõ pl-ul, nagyon alap dolgokat néznek.Ha olyan munkát végzel ami a szemet erõlteti meg akkor arra irányul. MIndenkinek a maga dolga hogy mikor és kihez megy el rákszûrésre, ez szerintem magánügy. Az sem igaz hogy a rákszûrés ne lenne fájdalmas, vagy kellemetlen, ez a legintimebb vizsgálat, és itt a legkiszolgáltatottabb az ember.Nem akarlak meghazudtolni, de bizony vannak emberek akiknek a vizsgálat nem annyi hogy egy kis feszülést érez és kész, van akinek fáj, ahogyan a kacsát szétnyitják.Egy idegen, hideg testet helyeznek hüvelyedbe(ami mindenkinél kicsit más, van aki szûkebb, van aki tágabb, van aki meg nem tud lazítani, sõt vaginizmusról is olvastam, ahol bizony kábítani kell a beteget, mert annyira fájdalmas számára úgyan is belül kicsit másképp fekszenek a dolgok és emiatt képtelen lazítani, el kell bondítani az illetõt. Abban hogy sok leliismeretes orvos lenne meg tévedsz az emberek szeméremérzetére tesznek egy jó nagyot, sokszor cinikusak és durvák is.Tisztelet a kivételnek. A legtöbb háziorvos meg nem küld el se bõrgyógyászhoz, se más szûrésre, ha csak magad nem fedezel fel a testeden valamit és nem kérsz beutalot rá.Ha nem vagy 40-en mert onnantól ingyenes a tüdõszürés még azért is könyörögni kell. A kérdezõ szíve jova eldönteni hogy mikor és kihez óhajt majd nõgyágyászati szûrésre menni.
Kérdezõ maga a vizsgálat akkor így zajlik: Maga a vizsgálat amúgy 10-15 perc, hosszú felsõben vagy szoknyában érdemes menni.Elõbb beszélget veled, mivel még szûz vagy ezt közöld vele, meg hogy most mentél el elõszõr orvoshoz és hogy valójában neked a papírt, hogy egészséges vagy a munkádhoz kell. 1.Aztán átküld a vizsgálóba, vagy a vizsgálóágyhoz és ott alulról le kell vetkõzni(zokni maradhat, a hosszú felsõ ezért jó addig is takar), a vizsgálóágyra felfeküdni, a lábakat a lábtartóra helyezni. 2.Doki ekkor bejön elõszõr kézzel megvizsgálja a nemiszerved, a szeméremajakat széthúzza, a csiklót hátrahúzza, megnézni, majd egy újjával a hüvelyedbe nyúl és közben a másik kezével nyomkodja a hasad, kitapogatja a méh fekvését. 3.Ezután elõvesz egy kacsa nevû fémeszközt amit majd a hüvelyedbe helyez belül ezt szétnyitja és egy pálcikával mintát vesz. 4.Ha végzett akkor szól és felöltözhetsz alul.Van nõgyógyász aki a mellet is megakarja nézni, de megvárja hogy alul felöltöz majd megkér hogy vegyed le a felsõd és ekkor megtapogatja a melleket.Ezt ritkán végzik el. Majd a végén megmondja kb hány hét múlva várható a szûrés eredménye amiért be kell majd menned. NÉzz körül hogy jó dokihoz menj, ahol van külön vizsgáló rész, vagy magándoki, néha elsõ alkalomnál jó nõi orvoshoz menni. Szûzeket kétféle képpen vizsgálhatnak, de mivel te már felnõtt vagy neked valószínûleg a hüvelyeden keresztül fog a doki megvizsgálni, ahogy írtam, de nálad fiatalabbaknál a fenekükün keresztül is vizsgálódhat az orvos, azon keresztül tapogat. Majd írd meg mi volt.Amúgy nem biztos hogy vizsgálatra kötelezhet az orvos, utána kellene nézned errõl is írnak, a munkavállalónak vannak jogai az orvosi vizsgálatokkal kapcsolatban. És még annyit hogy lehet hogy ha közlöd és jó dokihoz mész hogy a munkához kell mint igazolás papír akkor reméljük lehet ad majd papírt.
Túl van misztifikalva ez az egész nogyogyasz kérdés, nem kicsit.
ma 10:40-es: nekem még SOHA nem vizsgálta egyetlen orvos sem a csiklómat!!! Pedig elég sokszor voltam már nögyógyásznál az elmúlt 40 évben!!!!A te orvosodnak valami problémája lehet!
Mire fõl kér nõgyógyászati vizsgálatot az üzemorvos?
A férfi tanár meg méginkább elkaphatna bármit, ugyanis õk mindig megfogják a nemiszervüket vízeléskor, az utolsó csepp meg simán a gatyájukba megy sokszor a pasiknak és egyszer megvizsgálták a kezükön a bacikat, a legtöbb férfi állítólag egyáltalán nem moss rendesen kezet, teli van keze bacival. Mindenkinek a maga dolga hogy mikortól akar eljárni nõgyógyászati szûrésre szerintem!!!! A férfiak ugyanúgy összeszedhetnek bármit, nem kell prosztata vizsgálatra gondolni, bármi fertõzését, hiszen sokszor a koszos kezükkel fogdossák a nemiszervüket!!!! A nõk nem ülnek rá a wc-re, hanem felette guggulnak, elõtte és utána kezet mosnak, wc papírral törlik meg a pun cikjukat, nem érnek szabad kézzel hozzá. A férfiak ugyanúgy bármit összeszedhetnek. Teljesen megértem a kérdezõt, szenyóság az egész.
A "nemi úton" fertözést nem írtam, hanem azt, hogy lehet fertözésed, és azt átadhatod másoknak. Ehhez NEM kell nemi kapcsolat (ellentétben a közvéleménnyel), hanem elég pl. a közös WC-használat - és az gondolom, veled is elöfordul, hogy el kell menned WC-re!!!!
Én is tanár vagyok, viszonylag kezdõ(6. évem ez)tõlünk ilyet még nem kértek. A hpv nagyon-nagyon fertõzõ, már szinte mindennel terjed. Elkaphatod a wc-n, strandon fõleg. Ennek igazából akkor lenne jelentõsége, ha egy wc-t használnátok a gyerekekkel, de gondolom ez nem így van. Ezek a dög vírusok nagyon ellenállók:ha pl vki nem mos kezet pisilés után, te mész, megfogod a kilincset, elmész te is pisilni, s jön a szokásos procedúra...máris ott a vírus...Sztem ezért kell. Nekem egyszer a strandtól lett nagyon brutális állapotban a méhnyakam a hpv miatt(tuti, mert utolsó szûrés oké volt, azóta meg nem voltam senkivel)hála Istennek fél év alatt regenerálta magát a szervezetem. Szóval nem játék, nézesd meg magad!!!!
Nézd, ha pedagógus vagy, az azt jelenti, hogy minimum 22-23 éves lehetsz. 23evesen szuzen is illik évente rakszuresre menni, sajna a HPV nem válogat, már olyan elterjedt, hogy akár egy nyilvános wcben osszeszedheted. ezt a dokim mondta, nem én találtam ki. és sztks orvos, tehát nem a saját zsebe miatt fenyeget, hogy bajom lehet ha kihagyom az évenkénti szurest. Szóval ha az uzemorvos elküld, jól teszi. A saját jól felfogott erdeked elmenni. Sokkal egyszerubb tulesni rajta, mint kiskaput keresni. A férfiakat tipikusan csak 50-60 körül kezdi érinteni a prosztatarak, míg minket már sokkal fiatalabb korban veszelyeztet a mehnyakrak. Elvileg borgyogyaszhoz is kellene küldenie, engem küldtek (szintén pedagógus).
A kérdező hozzászólása: Vagy ugyanazzal az ürüggyel, hogy ez a nõk egészségének érdekében van, a férfiakat miért nem kötelezik prosztatavizsgálatra?!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de ahhoz, hogy valakit megfertõzz "nemi úton", ahhoz olyan kontaktusba kellene kerülni. Ezt pedig kikérem magamnak... Ugyanis miért nem küldenek bõrgyógyászatra? Ezek alapján lehet nem látszódó, de fertõzõ bõrbetegségem, vagy éppen lappangó, amivel valóban veszélyt jelentenék az adott közösségre, de a lényeg az, hogy intim területen minden rendben legyen... Ugye érted, mire célzok, kedves legutóbbi válaszadó?
Mivel elég sok nögyógyászati fertözésed lehet(ne), ami adott esetben a többieket is megfertözheti, ezért kernek ilyet is. Mellesleg semmivel sem "magánügyebb", mint bármilyen más vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: November végén kell menni üzemorvoshoz, és amiket vinni kötelezõ: - tüdõszûrésrõl papír (mindenkinek) - nõgyógyászati papír (nõknek) Egyébként pedagógusi munkakörben dolgozom. Az éves üzemorvosi vizsgálat lesz most e hónap végén, és oda kérik ezeket a papírokat. Nem tudom, a nõktõl miért kérnek nõgyógyászati papírt? A tüdõszûrõt még megértem, hiszen közösségben dolgozom, a légzéssel lehet fertõzni. De nõgyógyászati papírt mi jogon kér? (Ez már annyira magánügy, de hogy tudnám kikerülni anélkül, hogy ez miatt nehogy alkalmatlannak nyilvánítsanak?)
Természetesen megvizsgál, de ha elötte szólsz, hogy még szüz vagy, akkor megfelelöen kiméletesen. Félni nem kell, nem annyira rossz, csak kellemetlen kicsit (kb mint a fogorvosi ellenörzés)
Szia! na voltál azóta orvosnál?Mi volt? Én vagyok az aki teljesen megérti a véleményed.

Ha meg akarom újjazni magamat mi a teendő? . Lépésről lépésre lécci leírná valaki. ert nagyon kezdő vagyok és nem akarom hogy valamit ne tudjak. Hogy újjazam meg magat? :o

Legjobb válasz: "Ha meg akarom újjazni magamat mi a teendõ? . Lépésrõl lépésre lécci leírná valaki." Lépésrõl lépésre. Komolyan semmi ötleted nincs? "rt nagyon kezdõ vagyok és nem akarom hogy valamit ne tudjak" A maszturbálás önkielégítés, azaz elvileg benne van a nevében, hogy neked kell tudnod és érezned, felfedezned magad.. Ez nem egy olyan dolog, amiben segít az, ha pontokra szedem, hogy mit csinálj... A kérdésedbõl egyébként lerí, hogy nem is vágysz rá... Akkor ne csináld. Senki sem kötelez rá. "Hogy újjazam meg magat? :o" Engem? :O Köszönöm, sehogy, megoldom. J és tanulj már meg írni, ne ujjazgasd magad amíg ez az alapvetõ dolog nem megy... 19L

"Ha meg akarom újjazni magamat mi a teendõ? . Lépésrõl lépésre lécci leírná valaki." Lépésrõl lépésre. Komolyan semmi ötleted nincs? "rt nagyon kezdõ vagyok és nem akarom hogy valamit ne tudjak" A maszturbálás önkielégítés, azaz elvileg benne van a nevében, hogy neked kell tudnod és érezned, felfedezned magad.. Ez nem egy olyan dolog, amiben segít az, ha pontokra szedem, hogy mit csinálj... A kérdésedbõl egyébként lerí, hogy nem is vágysz rá... Akkor ne csináld. Senki sem kötelez rá. "Hogy újjazam meg magat? :o" Engem? :O Köszönöm, sehogy, megoldom. J és tanulj már meg írni, ne ujjazgasd magad amíg ez az alapvetõ dolog nem megy... 19L
youporn.com masturb
Elõször is a legfontosabb, hogy saját ujjad legyen. Na ha az van, akkor majd jöhet a többi. Mert a gondolatolvasó billentyûzet nem jó erre.

Öljem meg magam? R%banc voltam és nagyon szégyellem, nem tudok így élni, hogy bármikor, ha elköltözök kiderülhet, ha meg még itt fogok lakni a jövőben, akkor mindenki tudja ezt rólam, mit tegyek?

Bocsánat, ha érthetetlenül fogalmazok. Azért lettem ribi, mert engem senki sem szeret, nem tudok komoly kapcsolatot találni, szerelmes lettem egy nagyon csapodár emberbe, összevissza törtem lelkileg. Nem tudom feldolgozni a múltam, minden nagyon gyorsan történt, egyik pillanatról a másikra csináltak belőlem szűz kislányból h%lye ribit. Nem tudom elfogadni és nagyon fáj, meg akarok változni és soha többé nem akarok olyan lenni már, de attól félek, ha férjhez megyek, akkor mindenki röhögni fog a pasimon, hogy hogy lehet olyan h%lye, hogy velem jár. Egy értéktelen h%lye k%rva lettem.

Legjobb válasz: Teljesen értelmetlen felfogás. Engem is összetörtek ripityára, pedig én srác vagyok. Egy olyan lány ráadásul, akiért az életemet adnám. Egy éve történt a dolog,amikor minden szépen és jól alakult, de õ kitalálta, hogy inkább egy másik srácot választ. Na persze mi lett a végén belõle? Semmi, alig jártak 3 hetet és a srác kidobta, azóta eltelt egy év és újra beszélünk. Na de ez lényegtelen. A lényeg, hogy Én is talpra tudtam állni, na persze én nem mentem el "ribinek"(elég érdekes lett volna srácként :D), de mindenhonnan van kiút. Le kell szarni a körülötted élõket, máskülönben tönkretesznek és ezt nem hagyhatod. Az pedig oltári nagy hülyeség, hogy senki sem tud szeretni téged. A gondolkodásmódoddal van baj, bevonzzod magadhoz a rosszat, és amíg ebben élsz, addig nem is fogsz tudni megváltozni, ugyanaz maradsz, mint voltál. DE viszont ha megváltoztatod a gondolatmenetedet, úgy gondolkodsz, mint egy intelligens lány, akinek céljai vannak, aki normális állást szeretne és egy olyan srácot, aki nem csak kihasználja õt, akkor másképp fognak történni a dolgok. Egy a baj ezzel: hatalmas lelki erõ kell hozzá, de gondolom Te jelenleg nem rendelkezel ilyennel. Ha gondolod, beszélgethetünk is egymással és megpróbálok segíteni. Üdv: egy 19 éves srác.

Teljesen értelmetlen felfogás. Engem is összetörtek ripityára, pedig én srác vagyok. Egy olyan lány ráadásul, akiért az életemet adnám. Egy éve történt a dolog, amikor minden szépen és jól alakult, de õ kitalálta, hogy inkább egy másik srácot választ. Na persze mi lett a végén belõle? Semmi, alig jártak 3 hetet és a srác kidobta, azóta eltelt egy év és újra beszélünk. Na de ez lényegtelen. A lényeg, hogy Én is talpra tudtam állni, na persze én nem mentem el "ribinek"(elég érdekes lett volna srácként :D), de mindenhonnan van kiút. Le kell szarni a körülötted élõket, máskülönben tönkretesznek és ezt nem hagyhatod. Az pedig oltári nagy hülyeség, hogy senki sem tud szeretni téged. A gondolkodásmódoddal van baj, bevonzzod magadhoz a rosszat, és amíg ebben élsz, addig nem is fogsz tudni megváltozni, ugyanaz maradsz, mint voltál. DE viszont ha megváltoztatod a gondolatmenetedet, úgy gondolkodsz, mint egy intelligens lány, akinek céljai vannak, aki normális állást szeretne és egy olyan srácot, aki nem csak kihasználja õt, akkor másképp fognak történni a dolgok. Egy a baj ezzel: hatalmas lelki erõ kell hozzá, de gondolom Te jelenleg nem rendelkezel ilyennel. Ha gondolod, beszélgethetünk is egymással és megpróbálok segíteni. Üdv: egy 19 éves srác.
Költözz BP-re, és kezdj új életet.
Keress valami munkát, temetkezz bele, és nem lesz gondod. Betonozz le egy udvart, úgy elfáradsz a neved elfelejted ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem kicsit megnyugodtam (nem a kerítésestõl).
Ja igen, csütörtök délelõtt gyere.
Ne problémázz, inkább gyere kerítést festeni, elkélne a segítség, ráadásul barnulhatsz is közben. És teszel egy jó cselekedet is.
ma 12:55 vagyok, kapkodva rtam és kifelejtettem lényeges szavakat, de remélem érted így is mit akartam mondani. *NE ostorozd magad --- ezt akartam írni
*csak
A kérdező hozzászólása: :SSS
Mit kapok ha elmegyek segíteni festeni?? :)
A kérdező hozzászólása: van munkám, köszi
Megyek én is :) Szeretek festeni és lakásban élünk ahol lehetõség sincs rá.
A kérdező hozzászólása: Még a végén összehoztok valami festõpartyt. :)
Ugyan ezen átmentem én is..mintha én írtam volna.
Szerintem pont te irtad le a megoldast: "Köszönöm szépen az együttérzést. Inkább apáca leszek, mert nem tudok kimenni a férfiakból." Legyel Apaca! Atvitt ertelemben. Fogadd meg magadnak, hogy X ideig nem sex-szelsz senkivel. Vezekelj. vagy torlessz vagy nevezheted aminek akarod. Ha ezt igy mondod el utana a jovendobeli ferjednek, mindjart no az "ertek"-ed. Szerinted ezzel meg tudnal magadnak bocsatani?
A kérdező hozzászólása: 13:21 és mennyi idõ alatt tetted túl magad rajta? vagy még tart? Utolsónak: Nem hiszem, hogy ezzel meg tudnék magamnak bocsájtani, de azt fogom tenni, amit leírtál, sõt már kicsit megutáltam a férfiakat és nem is vágyom a társaságukra.
bocs de mar nehogy egy taplo miatt utald meg a fefiakat. meg ha mindenki azt is mondja hogy mindegyik egyforma. nem igaz. nem olyan egyszeru ez az egesz. tul kell lepni, muszaj es kesz. nem mindjart feladni az elejen. hihetetlen de hasonlo dolgok szerintem megesnek/megestek mindenkivel. szoval kitartas, szoritok majd. 36F
13.21-es vagyok. Nekem a tavalyi évem volt ilyen, fõleg a nyár. Télen, tavasszal kifordultam magamból, undorodtam még a szex gondolatától is. Nem tudatosan. Még egy csókot se adtam senkinek, kerültem az ilyen helyzeteket, mert rögeszmémmé vált, hogy mások elítélnek és ribncnak néznek. Aztán jött egy férfi az életembe (nem szerelem, csak erõs vonzalom), õt iszonyatosan kívántam és lefeküdtünk. Egy percig nem éreztem rosszul magam, átértékeltem az egész dolgot. Nem gond, ha ritkán vannak egyéjszakás kalandjaink, az sem, ha valakivel szexkapcsolatban vagyunk. Annyi kell, hogy biztosak legyünk benne, hogy a partnem nem egy utolsó olcsó ringyónak néz, hanem nõként kezel, nem érezteti hogy értéketlenek vagyunk, és magunkat se tartsuk annak. Tudnod kell, hogy diszkrét, nem ad ki másoknak. Nekem így sikerült. 5x átgondolni. :) A szexmegvonás hülyeség, felesleges.Szerintem. Ne aggódj, értékes vagy! Beláttad a hibádat. Az az igazi ribnc aki nem képes belátni mennyire rossz úton jár!
Kedves kérdezõ, itt nem fogsz kapni normális tanácsot! Ha mégis, nem sokat! Tinédzserek járnak többnyire ide és korlátolt képességûek. Gondolom pénzért is csináltad, ha nem akkor össze-vissza csaltad a pasidat (lehet "jogosan"), de nem ez számít! A múltba nem nézünk csal elõre, hidd el nem visz elõrébb ha a múlton rágódsz! Most szedd össze magad és ostorozd tovább magad, mert elsiklik rossz irányba az életed, aztán kereghetsz életed végéig, meg mártírkodhatsz, hogy de miért tetted ezt vagy azt, miért pont veled, stb. Ne önsajnálkozz, hanem "rázd" meg magad és felemelt fejjel éld az életed tovább úgy, ahogy nem tetted eddig! Mindenki követ el hibákat, nekem is egy csomó pasim volt, és sok hülyeséget is csináltam, amit ma már bánok, de nem kesergek, mert azzal csak felemésztem magam! Most túl a negyvenen boldog, kiegyensúlyozott életem van, de ha nekiálltam volna keseregni és önsajnálkozni, akkor nagyon nem itt és így lennék. Fel a fejjel! Legalább felismerted és beismerted, hogy hibáztál. Lapozz!!!
Állítólag k*rvából lesz a legjobb feleség.De remélem majd nem az enyém!:D
A kérdező hozzászólása: Nem tudok elköltözni, csak két év múlva és akkor sem BP-re, hanem 50 km-re egy másik városba.
Mi az pontosan amit tettél?
Költözz el, kezdj új életet. Egyébként nem Evelin a neved? :D:D
A kérdező hozzászólása: Nem írom le a nevem. Ah sok mindent csináltam, ahogy eszembe jut, a sírás kerülget. Egy évig tartott az egész pedig csak.
A kérdező hozzászólása: Normális állást, normális pasit akartam kezdetben, minden jól alakul, fel fognak venni fõiskolára is, megvan a pontom. A baj, hogy ez nem elég, mert akármennyire is rendben vannak ezek a dolgok, az a pasi kicsinált, észre se vettem, hogy mit csinált velem, mint valami bolond, olyan voltam. És valahogy nagyon megalázó érzés, hogy a pasinak a haverjai is meg rengetegen tudták az ügyeimet, én meg olyan voltam végig mint valami naiv p%csa és nem gondoltam, hogy ebbõl ekkora baj lesz.
Mondom írtam üzit, aztán ha szeretnél, beszélgethetünk.. :)
Akkor kellett volna gondolkodni nem most. Még jó, hogy eszedbe jut :) Ha hülye voltál, így jártál. :)
Lassanként kiváncsivá tettél, hogy mi is a történeted? Szeretnék veled priviben elbeszélgetni a problémádrol. Van egy olyan érzésem, hogy amit te tragédiának érzel az a környzetedben is (!!!) minden második lánnyal megesett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az együttérzést. Inkább apáca leszek, mert nem tudok kimenni a férfiakból.
Kedves utolsó, Mindenki követ el hibákat az életben, nem kell lekezelõnek lenni senkivel sem. Attól még, hogy akkor nem gondolkodott, nem jogosít fel arra, hogy megalázd õt mégjobban és beletaposs a lelkivilágába. Vagy megpróbálsz segíteni neki, vagy inkább ne is írj semmit.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem történhet meg minden második lánnyal. Nem vagyok olyan, mint más, tehetetlen vagyok.
Mindegy, Én felajánlottam a segítségemet, a sajnáltatással nem sokra fogod vinni szerintem.
Igaz, nincs jogom elítélni, megalázni. Csak gondolj bele abba, hogy hányan vannak így, és mégis mennek elõre, ha Õ megtorpant így járt. Sok embernek nincs tökéletes élete, nekem sem, de én legalább nem magamnak csináltam a hülyeséget! :)
#10 vok. Természetesen más vagy, amit vélsz magadrol azzal lehet a baj (erre céloztam). Nem akarsz picit részletesebben irni?
És még is hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Mivel sok privis feltételezte, hogy szexkapcsolatom volt egy pasival és ezért sírok, elmondom, ennél azért komplikáltabb az esetem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Földrajz előrehozott érettségit akarok következő félévben tenni és hogy ha 1-esre írom meg az írásbelit és a szóbelit 3-masra akkor átengednek igaz?

másik kérdésem hogyha megbuknék akkor következő időpontban igaz újrapróbálkozhatnék (ingyenesen)

Legjobb válasz: Ha valamelyik 1 es lesz de 10% felett akkor a szóbelivel még belehet hozni csak akkor ha a szóbeli 3 as lesz mondjuk akkor a kettest kapod meg talán, ez ponttól is függ. Tudtommal csak erõs 3 asra adják meg a kettest ha az írásbeli 1 es lett. De ha az írásbeli 1 es lett és nincs 10% akkor már nem is engednek szóbelire, mert minek.

Ha valamelyik 1 es lesz de 10% felett akkor a szóbelivel még belehet hozni csak akkor ha a szóbeli 3 as lesz mondjuk akkor a kettest kapod meg talán, ez ponttól is függ. Tudtommal csak erõs 3 asra adják meg a kettest ha az írásbeli 1 es lett. De ha az írásbeli 1 es lett és nincs 10% akkor már nem is engednek szóbelire, mert minek.
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: és az elõrehozott érettségi megírása és a szóbeli között mennyi idõnk van?
Az elsõ válasz rossz, és a kérdés is. :-) Nincs egyes írásbeli, mivel sem az írásbelit, sem a szóbelit nem osztályozzák, csak az egészet egyben. Az írásbelin 12%-ot kell elérni, hogy szóbelizhess (nem 10, az egy éve volt utoljára! õsz óta már 12%). A szóbelin is kell 12%. A teljes összpontszámnak pedig 25%-nak kell lennie, hogy átmenj. Szerintem súlyosan retardáltnak kell lenni, hogy 12% alá tudjon kerülni valaki. Ha megbuksz, akkor ingyen javíthatsz, de már csak a rendes érettségin, mivel most õsszel lehet utoljára elõrehozottat tenni földrajzból, utána nem. Ehhez meg kell lennie az összes földrajzjegyednek.
Az írásbeli és a szóbeli között pedig nagyjából egy hónap van.
A kérdező hozzászólása: ha földrajzt 2 évig tanultam de kis oraszámban így csak 9-es tankönyvet vettuk mehetek érettségizni igaz?
Ha neked két évig kellett tanulnod abban az iskolában, és két éviig tanultad, akkor mehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :D megnéztem a 2012-es föci érettségit és szerintem aki megtud bukni ezen az már tehetséges.

Pici Lányom 5 hónapos múlt és kb.2 hete keserves zokogásban tör ki, ha "idegenek" jönnek hozzánk! Még hozzá sem érnek, elég ha ránéznek és már sír és kapaszkodik belém vagy az apjába. Miért lehet ez? Volt más is így?

A véd?n? szerint még korai, hogy féljen az idegenekt?l. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 2 hete voltak a Szüleim meglátogatni - 2 hetente járnak hozzánk - és Anyukám megfogta kb. 5 perc után és átvitte egy másik szobába, ahol sem engem sem apát nem látta. Csak játszani akart vele, hiába mondtam, hogy ne vigye, maradjanak a nappaliban velünk, mert itt van az összes játéka, Anyu er?szakos volt. Mire beért vele a szobába ordított a babám. Lehet, hogy ez az élmény maradt meg benne?? Azóta nagyon ny?gös is és sokkal inkább igényli a babusgatást és a testkontaktot. Ma újra voltak itt a Szüleim, most nem volt lerohanás, de a Lányom így is ny?göl?dött. Mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: Semmit nem tudsz tenni majd megszokja. Az én fiam 20 hós, de még most is elõfordul, hogy ha jön anyósom akkor sírva menekül elõle a szobájába és bebújik a sátrába. Tök változó mert van amikor meg nem foglalkozik vele és olyan is van, hogy el játszik vele. Ha idegen jön a fiam még mindig kapaszkodik belém vagy az apjába, egy kis idõ kell mire megbarátkozik a látogatóval.

Semmit nem tudsz tenni majd megszokja. Az én fiam 20 hós, de még most is elõfordul, hogy ha jön anyósom akkor sírva menekül elõle a szobájába és bebújik a sátrába. Tök változó mert van amikor meg nem foglalkozik vele és olyan is van, hogy el játszik vele. Ha idegen jön a fiam még mindig kapaszkodik belém vagy az apjába, egy kis idõ kell mire megbarátkozik a látogatóval.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam asszem! Köszönöm szépen! Remélem gyorsan túl leszünk rajta!
Nálunk is ez volt, abban a korban, semmit nem csináltam vele és elmúlt, mostmár szelektál:D!Aki nem tetszik neki , akkor üvölt....
Velünk is ez volt 4-7 hónap között, Apa este késõn jött(fürdetés után) és tõle is sirni kezdett.Most 10 hós és kb a 7.hó után egyre jobban kezdett "barátkozni"az idegenekkel, mára nem sír senkitõl.
A kérdező hozzászólása: Én is bátran odaadom bárkinek, aki jön hozzánk. Azért kértem Anyut, hogy ne vigye külön, mert már akkor a sírás szélén állt, nyûgös volt és tudtam, hogy ez csak rosszabb lesz, ha nem lát minket. Aznap volt a kettõs front és az eleve nagyon megviselte. Ja és Anyuval sem durván beszéltem, teljesen normális hangon kértem. Egyébként meg mindig mondogatom a Lányomnak, hogy ekkor meg ekkor jönnek a Nagyiék, mikor megjönnek, az ajtóban várjuk õket, akkor is elmondom, hogy megjöttek a Nagyiék hozzá, mert szeretik õt...Persze még nem érti, de nem hiszem, hogy félelmet keltettem benne bármikor is az idegenek iránt. Mindenki felé nyitott vagyok, még az utcán idegenekkel szemben is.
Elõzõ vagyok: csak hozzáteszem nem félek, bátran odaadtam én is õt más kezébe a kezdetektõl...a lányom mégis fél. Szerintem nincs összefüggés.
Nekem most 6 hónapos, és 4 hónapos kora óta üvölt, ha valaki jön hozzánk. Egy darabig még anyukámtól, bátyámtól is fél, pedig õket gyakrabban látja. Ha meg teljesen vad idegen jön hozzánk, akkor úgy üvölt, mintha kínoznák szegényt. Nálunk nem volt semmi rossz élménye, nem vitték el õt, nem hiszem hogy ez lenne az oka. De bezzeg ha elmegyünk vásárolni, akkor ott mosolyog az eladókra...:)
Ez tuti adotság kérdése is, de nálatok több minden is egybe játszhat. Az elsö hogy 4-5 hósan van a vissza a mamához kor, ez még nem a szeparációs félelem de jobb a mama mellett, már megismeri az idegeneket. Aztán mikor anyukádnak nem engedted a másik szobába átvítelt akkor a gyerekbe rögzült hogy idegen, anya sem akarja valami rossz. ha akkor boldogan engeded el akkor a baba tudja hogy biztonságban van, hogy nem kell félni anya sem fél. De a babában te keletettél bizonytalanságot. A harmadik meg hogy egy ragaszkodóbb típus, ez csak nehezebb lesz. Nekem a kislányom 6 hós de mi egyedül élünk 3-asban. Vagy is nagyszülöket 2-3x látta. Pont múlthéten voltunk anyóséknál ahol 4 napos party volt, és jöttek mentek az emberek, persze mindenki kezébe vette a lányomat, és imádta, nevetgélt, és mindenkit jól megnézett. soha nem féltettem bátran adtam bárki kezébe. (pl karácsonykor 3 hósan ugyan ez volt az én szüleimnél) Gyerek érzi hogy anya sem fél, neki sem kell. Anyósra úgy hagytuk ott pár órára hogy még egy napja sem voltunk ott, és pont aludt mikor sürgösen mennünk kellett. Egy nyikja sem volt.
A kérdező hozzászólása: Persze megkapom, hogy túlságosan elkényeztetjük és nem lesz el idegenekkel. De mivel a család vidéken lakik, ezért csak Apát és engem lát minden nap. Lehet, hogy így tényleg nagyon nehéz dolgunk lesz a jövõben, de nem tudok mit tenni ez ellen.
Az én lányom 6 hónapos, és hasonló a helyzet.De nagyon érdekes, hogy az én rokonaimtól nem fél.Múltkor eljöttek anyuék, kb. 5 perc után akkora barátság volt, hogy el tudtam menni bevásárolni, rájuk bízva a babát.Nem is sírt!Unokatesóm meg fiú, eljött hozzánk, és még kacagott is rá, hangosan!Ezt eddig csak én meg az apja váltottuk ki belõle.Viszont elég, ha apósom ránéz, üvölt.Múlt pénteken itt volt anyósom, és még vasárnap is félt tõle.Sírt 2 napig szegény.Igaz, hogy anyósom mindig lerohanja, hangosan beszél, szinte kiabál hozzá, és állandóan ringatgatni akarja, de õ már nem igényli ezt.Nem szeret kézrõl kézre járni, csak ezt nem értik meg a férjem rokonai.Egyrészt velük ritkábban találkozik, mind hangosan beszél, másrészt én tudat alatt feszélyezve érzem magam a jelenlétükben.A pici, attól, hogy szétváltunk, még minden rezdülésemet érzi.Ha én feszült vagyok kicsit anyós jelenlétében, ez átragadhat rá is, szerintem.Én is mindig megkapom, hogy jaj, majd nem tudjátok rábízni senkire, hogyan szokik be a bölcsibe blabla..De én nem aggódok, mert nem hiszem, hogy ez így marad.Majd kinövi!Egyébként nagyon pici kora óta szinte mindig volt nálunk valaki, sé mi is vittük, ahová csak lehetett, úgyhogy nem vadítottuk el senkitõl.Ja!És megkaptam, hogy vadóc a kislányom, biztos szeretethiányos.Csak azért, mert anyósomnál sírt, és nem tûrte a ringatását.Ilyen baromságot!!Még hogy szeretethiányos! A kedvencem, hogy mondták párom rokonai, hogy menjünk húsvétkor el hozzájuk egy nappal korábban.Aztán hozzáfûzték:Ja! Sírni fog végig! Majd meglátjátok! Kösz szépen!Elterjedt a családjukban, hogy a lányom egy igazi bõgõmasina.Arról nem mi tehetünk, hogy 3 havonta jön el unokázni.Ennyit errõl!

Ha csuklik és lent érzem ezeket a kis "izomhuzódásokat" akkor lent van a feje neki ugye? Megfordulhat még? 28 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nekem még keresztben fekszik, és én is lent érzem, ha csuklik, de a doki mondta, hogy ez azért van, mert most éppen a kis pocakja, mellkasa van lent és hát ott rándul össze a baba, ha csuklik. Mondjuk ettõl még neked már lehet hogy befordult. Ha meg nem az sem baj, mert nagyon sok ideje van még forgolódni. Sokszor olvastam, hogy valakinek csak a 36. héten állt helyes irányba. 29 heteske

Nekem még keresztben fekszik, és én is lent érzem, ha csuklik, de a doki mondta, hogy ez azért van, mert most éppen a kis pocakja, mellkasa van lent és hát ott rándul össze a baba, ha csuklik. Mondjuk ettõl még neked már lehet hogy befordult. Ha meg nem az sem baj, mert nagyon sok ideje van még forgolódni. Sokszor olvastam, hogy valakinek csak a 36. héten állt helyes irányba. 29 heteske
Szia.Nekem faros a babám és én is mindig lent érzem a csuklást, mert oda esik a háta.Boldog babavárást 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Eddig minden uh n rendesen be volt fordulva. Jó lenne ha már nem mocorogna...illetve mocoroghat csak ne forduljon meg:) ! Köszi a válaszokat:) ! Nektek is boldog babavárást!
Én 25 hetes vagyok, és már 1, 5 hónapja azt mondta a doki, hogy fejjel lefelé van, legutóbb 1 hete a védõnõ a szívhang hallgatáskor is. Remélem én is, hogy így marad végig:)
Szió! Nekem is a 28 hétig fejfekvéses volt, majd fogta magát , és megfordult...:-( Jól rámhozta a szívbajt, de tegnap voltam dokinál, és megint fejfekvésû...:-) Mostmár tuti nem tud farra feküdni...elvileg. :-) Szóval ne aggódj, mert pörögnek-forognak a kis picurik, ha meg mégis faros lesz, akkor annak megvan az oka, akkor biztonságosabb a császár... 37 heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!