Találatok a következő kifejezésre: Ha másodjára elsőre (427 db)

Matek feladat: Két gyereknek összesen 600 leje van. Ha az első gyerek a másodikénak dupláját költi, mindkettőjüknek 150 – 150 leje marad. Hány lejük volt eredetileg külön-külön?

Legjobb válasz: Legyen a második gyerek költése x, ekkor az elsõ költése 2x. Összesen tehát 3x-et költöttek. És ugye 2*150=300 lejük maradt. Tehát 600-300=300 lejt költöttek. Vagyis 3x=300, ebbõl x=100. Tehát az elsõ gyerek 200, a második 100 lejt költött. Vagyis az elsõnek eredetileg 350, a másodiknak 250 leje volt.

Legyen a második gyerek költése x, ekkor az elsõ költése 2x. Összesen tehát 3x-et költöttek. És ugye 2*150=300 lejük maradt. Tehát 600-300=300 lejt költöttek. Vagyis 3x=300, ebbõl x=100. Tehát az elsõ gyerek 200, a második 100 lejt költött. Vagyis az elsõnek eredetileg 350, a másodiknak 250 leje volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Húha, nagyon szépen köszönöm!

Ha az első trimeszter alatt szedtem, másodikba nem, akkor ha a harmadikba újra szedni kezdem az fölösleges?

Magzatvédő vitamira gondolok.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok :) Szerintem nem a világ változott, hanem közben lett gyógyszeripar :)) Az elsõ lányommal végig szedtem a vitamint. Teljesen egészséges 35550 grammos 56 cm-es babát hoztam a világra. A második terhességem alatt nem szedtem semmit, és a második lányom is teljesen egészségesen 35550 grammal, és 57 cm-el jött a világra. :)) Az elsõ lányomnál szoptatás alatt is szedtem a bogyót, a másodiknál most kezdtem el, megfázás miatt, multivitamin helyett szedni. Jelenleg 9,5 hónapos. Hogy õszinte legyek, én semmit nem vettem észre amit külömbségként lehetne említeni a két terhességgel, és a szoptatással kapcsolatban. Talán az elsõvel jobban kikészültem fizikailag, de ez inkább amiatt volt, mert nem aludt. :)

Elsõ vagyok :) Szerintem nem a világ változott, hanem közben lett gyógyszeripar :) ) Az elsõ lányommal végig szedtem a vitamint. Teljesen egészséges 35550 grammos 56 cm-es babát hoztam a világra. A második terhességem alatt nem szedtem semmit, és a második lányom is teljesen egészségesen 35550 grammal, és 57 cm-el jött a világra. :) ) Az elsõ lányomnál szoptatás alatt is szedtem a bogyót, a másodiknál most kezdtem el, megfázás miatt, multivitamin helyett szedni. Jelenleg 9, 5 hónapos. Hogy õszinte legyek, én semmit nem vettem észre amit külömbségként lehetne említeni a két terhességgel, és a szoptatással kapcsolatban. Talán az elsõvel jobban kikészültem fizikailag, de ez inkább amiatt volt, mert nem aludt. :)
Szerintem mindegy. :) Az elsõ trimeszter ami igazán számít. Ha attól jobban érzed magad szedd nyugodtan. A harmadik trimeszterben a baba jobbára hízik, a fontos szervek már kifejlõdtek nála.
Szerintem úgy a jó, ha végig szeded, illetve sokan mondják, hogy szoptatás alatt sem árt, ha szedi az ember. Mindenki azzal jön, hogy mesterséges vitamin és hogy miért nem inkább természetes úton "eszem" a vitaminokat, de annyi és olyan dolgot nem tudok egy nap összeenni, hogy minden vitamint megkapjon a szervezetem. Persze tudok, nagyanyáink sem szedték, mégis egészséges gyerekük született, de azóta sajnos rengeteget változott a világ...

Gyes igénylése második babánál ha az első még nincs 3 éves hogyan működik?

Legjobb válasz: Megvárod, ami az elsõ betölti a 3-at, és utána igényled a másodikra. Vagy lemondod az elsõre járót, amikor megszületik qa második baba, és a másodikra kéred. Bármelyiket választhatod, nincs különbség, ugyanaz az összeg, és ugyanúgy a gyerek 3 éves koráig jár.

Megvárod, ami az elsõ betölti a 3-at, és utána igényled a másodikra. Vagy lemondod az elsõre járót, amikor megszületik qa második baba, és a másodikra kéred. Bármelyiket választhatod, nincs különbség, ugyanaz az összeg, és ugyanúgy a gyerek 3 éves koráig jár.


Ha az első babámnál nem tágultam ki rendesen, csak 2 ujjnyira 16 óra vajúdás alatt dupla adag oxytocinnal és végül császároztak, akkor a második babával ugyanerre számíthatok?

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy írok, még nincs tapasztalatom második babával, de sajnos hasonló cipõben járok én is. Ugyanúgy jártam, ahogy te. Nekem a doki azt mondta, hogy elnézve azt, hogy semmitõl sem tágultam (se oxi, se kézi tágítás, se injekció, se semmi), akkor nagy az esélye, hogy másodjára is így járok. Fõleg, hogy az elsõ császár miatt még nagyobb az esély egy újabb császárra. :( Szóval nem tudom mi lesz. Azt is tudom, hogy minden szülés más, és vannak pozitív helyzetek, amikor másodjára minden sokkal jobban sikerül, de a dokim - bár megnyugtatott hogy nem biztos, hogy minden úgy történik mint elsõre - azt mondta, hogy a "nem tágulás" lehet genetikus probléma, az pedig igen nehezen orvosolható. :( Már terhes vagy? Mikorra várod? Dokiddal nem beszéltél?

Ne haragudj, hogy írok, még nincs tapasztalatom második babával, de sajnos hasonló cipõben járok én is. Ugyanúgy jártam, ahogy te. Nekem a doki azt mondta, hogy elnézve azt, hogy semmitõl sem tágultam (se oxi, se kézi tágítás, se injekció, se semmi), akkor nagy az esélye, hogy másodjára is így járok. Fõleg, hogy az elsõ császár miatt még nagyobb az esély egy újabb császárra. :( Szóval nem tudom mi lesz. Azt is tudom, hogy minden szülés más, és vannak pozitív helyzetek, amikor másodjára minden sokkal jobban sikerül, de a dokim - bár megnyugtatott hogy nem biztos, hogy minden úgy történik mint elsõre - azt mondta, hogy a "nem tágulás" lehet genetikus probléma, az pedig igen nehezen orvosolható. :( Már terhes vagy? Mikorra várod? Dokiddal nem beszéltél?
Köszönöm szépen.
Nincs 2 egyforma terhesség és ugyanígy nincs 2 egyforma szülés sem. Ezen felesleges elõre agyalni:)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nekem is a feje állt keresztbe vagy mi és azért lett császár. Kívánom, hogy sikerüljön természetes úton szülni mindenkinek, aki úgy szeretne. Remélem nekem is lesz rá esélyem. :)
Hmmm... Velem sem leszel nagyon beljebb. De a dokim véleménye segíthet: Szintén ugyanígy jártam ahogy Te és az elõttem szólók. Én a 37. héten járok. Nekem 50% esélyt adott a dokim. A fájás gyengeség és hogy nem tágultam a kisfiamnál amiatt lehetett, hogy nem jól fordult.A kis buksija nem úgy állt, ahogy kellett volna, arccal hátra. Állítólag nem törvényszerû, hogy ugyanígy járjunk most is. Mindenesetre én szülésre készülök. Már három hete jósló fájásaim vannak. remélem, pár hét múlva pozitív tapasztalatot tudok majd megosztani.
azért még ne add fel! hasonló szituban voltam mint te! engem 40+2naposan magas vérnyomás miatt inditottak ugy h magátol semmi jele nem volt h bármi elkezdõdne..teljesen zárt méhszáj.3ora mulva már a mûtõben voltam, mert sokx leesett a baba szivhangja(köldökzsinór probléma volt)de még akkor is totál zárt voltam, s igazi fájások sem lettek az oxitól sem... most 38hetes vagyok...a dokim azt mondta, h nincs kizárva az h most szépen megindul magától és minden rendben lesz (persze ahegvastagságtól stb függ majd, egyenlõre az is rendben van 36hetesen nézték s majd jövõ7en ujra) mert h 1 terhesség s szülés sem egyforma, még bármi lehet...én is ebben bizom...az más kérdés h a megérzésem nekem is az, h ismét császár lesz a vége...de azért reménykedni még lehet:) )
A kérdező hozzászólása: Még nem várok babát, de nemsokára majd szeretnénk elkezdeni próbálkozni. Így dokimmal még nem beszéltem, csak kíváncsi voltam, valakinek bejött-e másodjára a természetes szülés tágulással? Mert valahogy én is azt gondolom, hogy ha elsõre nem tágultam, másodszorra sem fogok. :(
Dettó ez volt az elsõ fiamnál, csak 40+4 nap után 20 óra vajúdással. A másodiknál szerettem volna simán szülni, de a doki bácsim azt mondta, hogy minek hõsködni, valószínû ugyanaz lenne a végkifejlet, mint az elsõnél. Így kiegyeztünk egy programcsászárban.
Én is így voltam mint te, fájásgyengeség is volta palettán, rákérdeztem másik dokinál, hogy a másodikat is császárral hozom majd világra, és azt mondta természetesen, mivel nagy valószínüséggel ugyanez fog másodjára is történni.Hááááát nagyon nem akarok második gyereket
6/9 vagyok: spontán szülés lett. Úgyhogy a válaszom: nem feltétlen kell ugyanarra számítanod. Nekem a két baba között 22 hónap van. Tehát még a két év sem telt el és lehetett természetes úton.

Ha az első gyerek 38. heten született spontán akkor valószínűbb, hogy a második is a körül vagy esetleg hamarabb fog?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!

Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!
Mindket lanyom 38+3ra jott spontan;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat !!!:-):-):-)
Kicsi lányom 40 hétre, az öcsikéje 42 hétre született. 3.baba még a pociban...
Az elsõ 39.hétre a második 39+3-ra, ikrek a 38. héten.
Az elsõ baba 40+3 érkezett, indítással. Doki szerint bõven maradt volna még, de a toxémia miatt indítani kellett. A második spontán 39+0-nál indult el.

A második baba könnyebben összejöhet, mint az első? Vagy ha az első is nehézkesen sikeredett, számíthatunk rá, hogy a másodikkal is ez lesz?

2 éves kislányom mellé szeretnénk egy tesót. Még nem próbálkozunk, de már gondolkodunk a dolgon. Lánykám 2 év után jött össze. Lehetséges, hogy a második babára is sokat kell majd várnunk?

Legjobb válasz: A mi lányunk 2,5 év után jött össze. A második babánk a legelsõ próbálkozásra. Én is alig mertem elhinni, de mégis igaznak bizonyult, már 20 hetes a drágám a pocakban.

A mi lányunk 2, 5 év után jött össze. A második babánk a legelsõ próbálkozásra. Én is alig mertem elhinni, de mégis igaznak bizonyult, már 20 hetes a drágám a pocakban.
Nem hiszem hogy van benne rendszer, hallottam olyat ismerõsi körbõl, hogy éveket vártak egy picire, aztán még bepottyant kettõ egymás után, az utolsó még elég váratlanul és védekezés mellett. De olyan is van, akik kitalálták, hogy jöhet a baba, még abban a hónapban teherbe is esett a feleség, amikor a másodikat tervezték, az meg 2 évig nem jött...
Elsõ vagyok: Kis csavar a dologban, hogy a 2. babánk a kislányunk 3. szülinapján fogant meg. ☺
Ezt így elõre nem lehet megmondani. Van akinek az elsõ nehezen jön össze, de a második meg hamar. És van, akinek az elsõ elsõre összejön, a másodikra meg éveket várnak. Kiszámíthatatlan és megjósolhatatlan.
Nálunk is 2, 5 év volt az elsõ, a második viszont elsõ próbálkozásból összejött. Sajnos elvetéltem, de jövõ hónapban már próbálkozhatunk újra. Szülés után megújul a szervezet, így lehet az, hogy a második hamarabb összejön. A ciklusaid ha figyeled, akkor látod van e különbség az elsõ baba elõttihez képest. Nekem sokkal jobbak lettek a ciklusaim, éreztem a peteérést is. Remélem neked is hamar összejön majd! :)
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudjátok véletlenül, hogy ha visszajöttem dolgozni, mennyi idõt kell ledolgozni, hogy újra a bér alapján számolják a segélyeket? 1 év vagy másfél?
A kérdező hozzászólása: És köszönöm az eddigi válaszokat, remélem hamar sikerül nekünk is. :)
Minimum 1 évet kell dolgoznod, de akkor is csk a gyerek másfél éves koráig fog járni a gyed. Ha tovább dolgozol, minimum másfél évet, akkor teljes idõr kapod majd a gyedet, és a fizudból számolnak majd mindent, tgyást, és gyedet is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, köszönöm szépen. Akkor még halasztjuk a dolgot. :(

Ha az első szülésed császár volt, rá kb.2, 5 évvel milyen úton született a második gyermeked?

Legjobb válasz: Barátnömnek 2 év van a lányai között és simán szülte a másodikat. Az elsö faros volt azért kellett császár, de a második hamar befordult.

Barátnömnek 2 év van a lányai között és simán szülte a másodikat. Az elsö faros volt azért kellett császár, de a második hamar befordult.
A két lányom között 2 év és 3, 5 hónap van. Az elsõ lányom császáros lett mert nem tágultam, a második lányom simán szültem, igaz vacuum-al rá kellett segíteni, mert nem haladt elõre. (itt is nehezen tágultam, de itt kaptam oxitocit, az elsõ lányomnál nem kaptam, nem is tudom miért, de a 2 lányom nem ugyanabban a kórházban született)
2 év 8 hónap van a gyerekek között! Második is császár lett, simára készültünk, a kiírt napon a doki megnézte a heget vastagságot, amit egyébként az utolsó hónapban hetente nézett, mért, és mivel a minimum milliméter alá vékonyodott az uh-ról egyenesen a mûtõbe mentünk. Azt mondta szerencsém volt, ha beindult volna a szülés, lehet már itthon a vajúdás alatt szétvált volna, és akkor jobb nem belegondolni, hogy mi történhetett volna.
1. baba miatt császár, 2. hüvelyi és indított
2, 5 év van köztük, elsõ császár mert nem tágultam, most (okt 23.án) a második is császár mert szintén nem tágultam!Simára készültünk egyébként!
a mi kórházunkban ezek a minimumfeltételek: 2 szülés között 2 évnek el kell telnie és legyen megfelelõ hegvonal; csak ha spontán beindul 40.hétig, akkor engedik simán, ha túlhordja a kismama, automatikusan újra császár.
Szia!Nekem 5 év telt el a két gyerek születése között, mindkettõ császárral született.Nem gondolkodott a doki rajta, a 32.hét körül már jelezte, hogy operálni fog.Már akkor vékony volt a hegem+a baba paraméterei is nagyok voltak.
Császárral született, mert szétvált a hegem.
Ha a szülés közben nincs semilyen váratlan komplikáció simán meg lehet szülni. :)
szomszédéknál: 1. faros, 2. lefordult de nem indult meg spontán a 40.hétig, így a doki nem engedte simával. 2, 5év a különbség.
A kolléganõm egy évvel a császár után spontán szült. A hugom 14 hónappal késõbb újra császárral. Csak a szülést levezetõ orvos tudja eldönteni mit lehet és mit nem egy császár után.
Nálam 20hónap van köztük, és a második is császáros.
Barátnõmnek rendes szülés volt a második.
25 hónap van közöttük és progis császár lett a második. Elõször mindenképp meg akartam próbálni simán, de aztán letettem róla. Jól tettem, mert sztem a doki végül nem engedte volna, elég rossz állapotban volt a heg az uh szerint. Végül azt mondta az orvos, hogy a mûtét közben átlátszott a baba a hegen keresztül, annyira el volt vékonyodva. Nagy valószínûséggel szétvált volna... :(

Ha az első gyerekem a 41. hétre született akkor valószinü hogy a második is akkor fog?

Legjobb válasz: Nem! Nekem az elsõ 40+2 született a második 38+3. A második sokkal könnyebb és gyorsabb szülés volt, kevésbé fájdalmas.

Nem! Nekem az elsõ 40+2 született a második 38+3. A második sokkal könnyebb és gyorsabb szülés volt, kevésbé fájdalmas.

Ha az elso babaval fogytal a szoptatas alatt, a masodik babaval mi varhato?

Legjobb válasz: Szerintem ezt nem lehet elõre megmondani. Én pl az elsõvel híztam tíz kg-ot a szoptatás alatt, de ez inkább víz volt, mint tényleges súlytöbblet. Ettõl függetlenül baromira zavart, mert normálisan ettem. Emellett össze-vissza jött meg a havim is. Akkor nagyon nehezen állt vissza a szervezetem a normál kerékvágásba( két év kellett hozzá, mire rendezõdött minden). A második terhességem után viszont két hónap alatt lement rólam a babaháj ( 6 kg maradt a szülés után), és a havim is hat héttel a szülés után megjött, és azóta pontos is. Ugyanúgy ettem, mint az elsõ alkalommal. Normál állapotomban nincs gondom a súlyommal, nálam az elsõ terhesség alatt is, és után is a hormonjaim nem bírtak egyensúlyba kerülni.

Szerintem ezt nem lehet elõre megmondani. Én pl az elsõvel híztam tíz kg-ot a szoptatás alatt, de ez inkább víz volt, mint tényleges súlytöbblet. Ettõl függetlenül baromira zavart, mert normálisan ettem. Emellett össze-vissza jött meg a havim is. Akkor nagyon nehezen állt vissza a szervezetem a normál kerékvágásba( két év kellett hozzá, mire rendezõdött minden). A második terhességem után viszont két hónap alatt lement rólam a babaháj ( 6 kg maradt a szülés után), és a havim is hat héttel a szülés után megjött, és azóta pontos is. Ugyanúgy ettem, mint az elsõ alkalommal. Normál állapotomban nincs gondom a súlyommal, nálam az elsõ terhesség alatt is, és után is a hormonjaim nem bírtak egyensúlyba kerülni.
Én a másodikkal is fogytam. Elsõnél a terhesség alatt 10kg-ot híztam, onnan 15-öt fogytam. Másodiknál 15-öt híztam és eddig 16-17 kg-t fogytam. Remélem nem fogok többet. Most 51 kg vagyok. Eszem rendesen, rendszeresen. :S 3 éves és 6, 5 hónapos lányok:)
Én az 1. babámmal 23 kg-ot híztam, szülés után 3-4 hónappal le is ment, a 2. babámmal 18 kg-ot híztam és az is 3-4 hónap alatt lement. Most 2, 5 éves a kicsi, és ugyanannyi kg vagyok, mint lánykoromban. Ha meglennének az akkori ruháim, szerintem még azokat is fel tudnám venni. Ha az 1. babával könnyedén lefogytál, akkor szr.-tem a 2. sem lesz nehezebb. Sok sikert :)
Elsorvadás várható

Ha az első és második baba között nincs olyan nagy korkülönbség, akkor tényleg könnyebb a második szülés?

Azt hallottam a szervezet "emlékszik" még rá, így könnyebb, mintha évek telnének a két gyerek között.

Legjobb válasz: tudni még nem tudom, csak remémelem :) a nõgyógyászom azt mondta, hogy igen. amit már tapasztaltam, hogy minden sokkkal elõbb van, hamarabb érzem én is, és apa is a mozgásokat, akkor hamarabb érzem, hogy nyomja a hólyagomat, a méhszájamat. sokkal hamarabb kezdett látszani a pocim :) ami nagyon-nagyon jó, hogy most nem feszül/viszket a hasamon a bõr, amitõl majd megõrültem az elsõ terhességem alatt. a doki azt mondta, igen, hogy a második gyorsabban szokott menni, és a gátmetszés esélye is sokkal kisebb így. a gyerekek között 17,5 hónap lesz. 22 hkm

tudni még nem tudom, csak remémelem :) a nõgyógyászom azt mondta, hogy igen. amit már tapasztaltam, hogy minden sokkkal elõbb van, hamarabb érzem én is, és apa is a mozgásokat, akkor hamarabb érzem, hogy nyomja a hólyagomat, a méhszájamat. sokkal hamarabb kezdett látszani a pocim :) ami nagyon-nagyon jó, hogy most nem feszül/viszket a hasamon a bõr, amitõl majd megõrültem az elsõ terhességem alatt. a doki azt mondta, igen, hogy a második gyorsabban szokott menni, és a gátmetszés esélye is sokkal kisebb így. a gyerekek között 17, 5 hónap lesz. 22 hkm
Ez erdekes, mar mint a 4 gyermekes edesanya valasza. En csak par hetes vagyok a 2.-al es 26.5 ho lesz a 2 kozt kb. Londonban elunk, itt nem divat meginditani szulest/csaszarozni, igy 46 orat vajudtam a fiammal. En ennel csak kevesebb es konnyebb szulest tudok elkepzelni. :)
Szia! Én négy gyereket szültem.Az elsõ 3 között 2, 5 év korkülönbség van.A harmadik és a negyedik között pedig 7 év. Nekem a legnehezebb szülésem a második volt.Pedig õ volt a legkisebb súllyú.3350 és 55 cm, már a negyedikhez képest, aki 4300 és 62 cm-rel született.VISZONT A 3.VOLT A LEGESLEGKÖNYEBBBBBB!!!!!!
Tapasztalatom még nekem sincs, de én is a második Babánkat várom, és nem lesz nagy korkülönbség kettejük között. Csak remélni merem, hogy rövidebb lesz a második szülés, nekem az elsõ nagyon gáz volt... Kíváncsi vagyok a tapasztaltak válaszaira.:)
A kérdező hozzászólása: igen, fejben dõl el, ebben igazatok van:)
szia, a szülést még nem tudom, nálunk 15 hó lesz a babáink között. Egyébként a terhesség sokkal könnyebb, elsõvel rengeteget hánytam, most alig néhányszor, nem is undorodtam dolgoktól, jobban is viselem magam, és a pocakom már látszik (17 hetes vagyok) :) Remélem, hogy könnyebb és gyorsabb a második szülés, részben úgy gondolom, mint az egyik kedves válaszoló, hogy fejben dõl el, így volt az elsõnél is :)
A kérdező hozzászólása: illetve csak az utolsó másfél óra volt kb fájdalmas, oxyt kaptam, na az után elég durva lett...mondjuk az én fiamon is körbe volt tekeredve a zsinór...kétszer, a nyakán
A kérdező hozzászólása: Szeretnék még több gyereket, csak kicsit most még tartok a szüléstõl...nem tudom miért, nem volt olyan hosszú az elsõ, csak nagyon fájdalmas. Anyum is azt mondja, hogy jobb ha kicsi a korkülönbség...De egyenlõre még görcsölök, ha a szülésre gondolok...
17 hónap van a lányom meg a fiam között. Igazából mindketten nagyon-nagyon gyorsan születtek (elsõ: 2, 5 óra alatt az egyujjnyi tágulástól számítva, a második: 2 óra alatt), spontán, hüvelyi úton, repedés és vágás nélkül. A második szülés mégis sokkal-sokkal jobban fájt, nagyon megszenvedtük a kitolást, mert mint közben kiderült, hiába nyomtam, a zsinór rá volt tekeredve és minduntalan visszarántotta. Ha ez a komplikáció nem merült volna fel, valószínûleg max 1 óra alatt megszületik a doki szerint és egyáltalán nem szenvedtem volna. Egyébként az én nõgyógyászom szerint is könnyebb szokott lenni a kis korkülönbséges szülés, bár õ is és én is hiszem, hogy leginkább fejben dõl el.
Egy ismerosom 2 kislanynak adott eletet, 15 ho korkulonbseggel es mindket szulese 1.5 ora volt. Pedig o vasaggyal egyutt 45 kg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!