Találatok a következő kifejezésre: Ha második vagyok terhes, és (18 db)

Ha második gyermekemmel vagyok terhes, és olyan kórházban szeretnék szülni, ahol sokféle módot választhatok, akár éjszakára is velem maradhat a baba, aranyosak a nővérek, és párom és kisfiam is bejöhetnek, megfoghatják az újszülöttet, hova menjek?

Legjobb válasz: szt. istván! bababarát kórház, 0-24 órás babamama együttlét, rooming-in, ja és gyengéd szülés/alternatív szülés, választható 1ágyas szoba (kb 7000/éj) Én is ide mennék, de már a szt.imrét választottuk, az orvos ott van. az is pont ilyen, 2 különbséggel. a pozitív az imre javára: a körülmények magasabb színvonalúak, a másik meg az istvánnál jobb: bemehetnek a látogatók hozzád, nem csak az elõtérben találkozhatsz velük.

szt. istván! bababarát kórház, 0-24 órás babamama együttlét, rooming-in, ja és gyengéd szülés/alternatív szülés, választható 1ágyas szoba (kb 7000/éj) Én is ide mennék, de már a szt.imrét választottuk, az orvos ott van. az is pont ilyen, 2 különbséggel. a pozitív az imre javára: a körülmények magasabb színvonalúak, a másik meg az istvánnál jobb: bemehetnek a látogatók hozzád, nem csak az elõtérben találkozhatsz velük.
Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Budapest, X. kerület. Bababarát kórház, 1 ágyas szülõszobák, alterantív szülõszoba is van (káddal, csak vajúdni lehet benne, szülni nem). A szülésznõk nagyon kedvesek, segítõkészek. Nekem nem volt fogadott szülésznõm, de nagyon meg voltam elégedve az ügyeletessel. A gyemekágyas szobák 1-2-3-4 ágyasak, 24 órás rooming-in. Ezek ingyenes szobák. Van fizetõs szoba is, 1 és 2 ágyasak, 9000 ft/éj. Akármikor akárki bemehet hozzád és bent lehet nálad. Mármint a baba születése után, a szülésnél egy hozzátartozó lehet bent. Az újszülöttes nõvérek mondjuk nem éppen a legszívélyesebbek, de a 2. babánál feltehetõleg nem is lesz rájuk nagyon szükséged.
Szt István kórház!!!! Már két gyerekem van, mind a ketten ott születtek, csak jót tudok mondani róla!!!
A Bajcsyt inkább hagyjuk. Két ismerõsöm szült ott a közelmúltban és nem jókat mondtak.
Mondjuk egy város nevet írhattál volna... Vagy alap, hogy minden csak Budapestre vonatkozik, és én vagyok túl paraszt?
A kérdező hozzászólása: Akartam írni, csak lemaradt, de láttam, hogy rögtön pestieket mondanak, azért nem módosítottam, bocsánat. De igen, budapest... Köszi mindenkinek a hozzászólásokat! Igazság szerint még csak próbálkozóban van a baba, így ráér, bár remélem már nem olyan sokáig, csak szeretnék minél hamarabb helyet nézni, az elsõt a J.F. Dél-pestiben szültem, és azzal nagyon nem voltam megelégedve:(

Én 6 hetes terhes vagyok. Kicsit aggódok, mert ez a baba a második terhességem és az előzőnél volt reggelente hányingerem a másodiknál csak néha érzek olyan hasfájást mint ha meg akarna jönni és gyakran járok wc-re. Lehet, hogy baj van a babával?

Legjobb válasz: szia, nekem semmilyen tunetem nem volt, 4-5 napig feszult a mellem es ennyi azota sem volt semmi tunetem, se kajaundor, se kivanossag. a megjon erzes azt mondtaa dokim, hogy nrmalis, mert no a mehed es nulnak a szalagok, ha barnazol az viszont baj, akkor irany doki, addig nincs semmi gond. nekem is vannak idonkent erdekes fajdalmaim, amik mind a terhessegnektudhatok be:) mindenkinel mas es mas tunetek vannak

szia, nekem semmilyen tunetem nem volt, 4-5 napig feszult a mellem es ennyi azota sem volt semmi tunetem, se kajaundor, se kivanossag. a megjon erzes azt mondtaa dokim, hogy nrmalis, mert no a mehed es nulnak a szalagok, ha barnazol az viszont baj, akkor irany doki, addig nincs semmi gond. nekem is vannak idonkent erdekes fajdalmaim, amik mind a terhessegnektudhatok be:) mindenkinel mas es mas tunetek vannak
Nincs semmi baj, más nemû a baba mint az elõzõ. Szurkolok!
Még csak az sem biztos, hogy más nemû, mint az elõzõ... Minden terhesség más, nekem még csak kettõ volt, de össze sem lehet hasonlítani, más-más tünetem volt/nem volt mindkettõvel...
Ja, és két lányom van, ez lemaradt. :o) Viszont teljesen különböznek kint is, nem csak bent... :-D

Mennyi az esélye, hogy terhes vagyok, ha együttvoltunk a barátommal, gumival védekeztünk, tehát került a farkára sperma, és utána kb 5-10 percre rá a második menetet védekezés nélkül kezdtük el? Bővebb indokolás lent!

mert azt olvastam, hogy a sparma szabadleveg?n akár egy napig is elélhet, tehát az el?z? menetr?l rajtamaradt spermától akár teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Nem ez okozza a kockázatot, hanem más. A második menetnél is van elõváladék. És gondolom, a máspdik menet elõtt nem pisilt, tehát az elõváladéka tele volt az elsõ orgazmusból visszamaradt spermával. Ettõl olyan simán teherbe eshetsz, mint a pinty. Amit csináltatok, az megszakítás. 100 nõbõl, aki egy évig így védekezik, 35 teherbe esik. Míg 100 nõbõl, aki egy évig egyáltalán nem védekezik, 80 esik teherbe. A kettõ között 2.28-szoros a különbség mindössze. Azaz ha gumi nélkül szeretkeztek, és a partnered nem beléd élvez, csak 2,28-szor kisebb az esélye, hogy teherbe esel, mintha beléd élvezne. Mindegy, hány percig csináljátok így.

Nem ez okozza a kockázatot, hanem más. A második menetnél is van elõváladék. És gondolom, a máspdik menet elõtt nem pisilt, tehát az elõváladéka tele volt az elsõ orgazmusból visszamaradt spermával. Ettõl olyan simán teherbe eshetsz, mint a pinty. Amit csináltatok, az megszakítás. 100 nõbõl, aki egy évig így védekezik, 35 teherbe esik. Míg 100 nõbõl, aki egy évig egyáltalán nem védekezik, 80 esik teherbe. A kettõ között 2.28-szoros a különbség mindössze. Azaz ha gumi nélkül szeretkeztek, és a partnered nem beléd élvez, csak 2, 28-szor kisebb az esélye, hogy teherbe esel, mintha beléd élvezne. Mindegy, hány percig csináljátok így.
jó nagy baromság.szabad levegõn a sperma nem él csak pár percig, max pár órát.de még a pár óra sem tuti.de h elkerüld az idegeskedést, legközelebb a másodiknál is húzzatok gumit már az elejétõl.
Hát nagy butaságot csináltatok.Remélhetöleg nem lesz belöle baba.Legközelebb gumi akárhányszor csináljátok..... A spermák egyébként szabadlevegön pár percig életképesekl, de ott az elöváladék, +a visszamaradt sperma.... Szorítok, hogy ne legyen baba.....
A kérdező hozzászólása: Azthiszem csinálok egy tesztet a napokban, mert nem nyugodtam meg a válaszoktól..Nagyon félek.. :S Köszönöm a segítséget!
Hát, nem is azért írtunk, hogy megnyugtassunk... Sajnos van esélyed a terhességre. Akkor tesztelj, amikorra a vérzésedet várod, és késik, illetve aktus után 2-3 hétre.
Még teljesen felesleges tesztelned!Várd meg, a mesid és ha késik akkor tesztelj! A 2. válaszoló nagyon szépen kifejtette a lényeget!
A kérdező hozzászólása: Megjött, nem vagyok terhes.. :)
08:45 vagyok Örülök neki, hogy megjött!! :D Ilyenkor nem szokás, de gratulálok! :D Szurkoltam ám neked :) Te meg szoríthatnál nekem, h ne jöjjön meg ;)
Jól van, örülök, hogy minden rendben. :-)

Ha már a 3. tesztemet csinálom és mindhármon halvány a második csík akkor terhes vagyok?

Nagyon vágyunk a babára. A teszt mindhárom már fajta volt.

Legjobb válasz: biztos hogy terhes vagy

biztos hogy terhes vagy
szerintem te is tudod erre a választ :)
A kérdező hozzászólása: Én már teljesen elbizonytalanodtam. Nem vagyok egy nagy tesztelgetõs, de most teljesen "rákattantam" :) Tegnap kellett volna megjönnie, szerda, csüt és ma reggel teszteltem, de még mindig halvány. Most megfogadtam hogy várok hétfõig és ha akkor is halvány, akkor lehet hogy valami baj van?
nekem is alig halvany volt es elmentem dokihoz aki felvilagositott hogy terhes vagyok
Nekem 2013.január 3.án(szülinapom) kellett volna megjönnie, nem jött, aznap délelõtt teszteltem, és a második csík halvány lett :-). 5hónapos fiú anyukája
Igen, kell, hogy erõsödjön majd, hogy hétfõig vársz, az jó ötlet. :) Akkor tesztelj újra.
Nekm majd kèt hètig nem erõsödött, most 23hkm vagyok
A kérdező hozzászólása: Ma reggel tökéletes erõs 2 csík! :) Boldogság!!! :) Nagyon köszönöm a válaszokat!

Szerintetek ha kesik 3napot a mensim es a harmadik napon csinaltam tesztet az elso csik halvany a masodik csikot jobban latni akkor tenyleg terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha ott van egyértelmûen a két csík, tök mindegy melyik az erõsebb, akkor igen terhes vagy!

Ha ott van egyértelmûen a két csík, tök mindegy melyik az erõsebb, akkor igen terhes vagy!
Nagy valószínûséggel Igen D A második a kontroll csík ami azt jelzi jól mûködik a teszt! A halvány csík is csík Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: koszi

Nők! Szerintetek ha a teszt csíkon nagyon halványan megjelenik a második vonat akkor mennyire valószínű, hogy terhes vagyok? És a Házasélet mikortól nem élhető?

Legjobb válasz: Attól hogy terhes vagy NEM KELL kerülni a házas életet (ha csak az orvos nem mondja)!Ez akkora hülyeség,egyre többet olvasom itt...aztán meg csodálkoznak sokan,hogy a 9 hónap alatt elhidegültek a páruktól.

Attól hogy terhes vagy NEM KELL kerülni a házas életet (ha csak az orvos nem mondja)!Ez akkora hülyeség, egyre többet olvasom itt...aztán meg csodálkoznak sokan, hogy a 9 hónap alatt elhidegültek a páruktól.
Kedves 4-es válaszoló! Így igaz, én is lehidalok amikor ezeket olvasom! :) A kórházban volt egy szobatársam, amikor 6 hónaposan bent feküdtem és Õ egyszerûen nem bírta megérteni, hogy a házas élet ugyanúgy élhetõ, mint a terhesség elõtt ha csak az orvos meg nem tiltja. Õ büszkén kijelentette, hogy igen is, Õ tudja, hogy nem lehet szeretkezni a terhesség alatt és amióta tudják, hogy terhes nem is nyúlt hozzá a férje...:) Bocs az OFF-ért :)
vonat?mit keres ott vonat? amúgy nekem is volt ilyen és nem voltam terhes
Szerintem az nagy baj ha a Pesti gyorst látod meg rajta :-))))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat és ne haragudjatok amér vonatot írtam csak az izgalom bennem volt ma ismét csináltam tesztet ami megint csak két csíkot adott ki úgyhogy én már biztosnak érzem:) így mivel hétvége van leghamarabb hétfõn tudok elmenni dokihoz:) sok sikert minden szülésre készülõnek:) )
Szia! Egyértelmû, hogy vonal akar lenni az a szó, nem vonat. Tuti, hogy babát vársz. De azért menj el orvoshoz meggyõzõdni róla.
Szerintem keress fel egy orvost!
Szerintem csinálj még egy tesztet, egy másik fajtát. Ha azon is van, akár csak halványan is, keress fel egy orvost (de, ha az jobban megnyugtat, akkor már most...az a biztos). HÁZASÉLET MEG ÉLHETÕ TERHESSÉG ALATT!!!!!! komplikációmentes terhesség esetén, azt meg az orvos úgyis mondja, ha nem lehet. Én is kiakadok ennek a hangoztatásától, hogy nem lehet. Miért ne lehetne? Elég védett helyen van bent a baba. Az utolsó idõkben nem ajánlott, mert beindíthatja a szülést, de az csak a legvége, amikor kb. már az sem baj, ha megszületik. És tényleg ezért hidegül el egymástól nagyon sok pár, mert ezt a hülyeséget szakjózzák, aztán meg jön a szülés utáni idõszak, amikor tényleg nem lehet, aztán "a gyerek lefoglalja minden idõm és hulla vagyok", elrepül pár év és válás. Múltkor már egy olyat olvastam itt, hogy az olyan nõk, akik nem bírnak ki 9 hónapot sex nélkül, mert viszket a pi...ájuk, az nem is érdemli meg a gyerekét...szépen vagyunk!
Nekem is halvány volt az elsõ teszt, és most 22hetes 2napos vagyok:-)Attól lehet halvány, mert még korai terhesség, és a hcg szint még alacsony.Két napra rá tesztelj, nekem akkor már erõs volt!Sok sikert!
Ha csak halványan is, de szabad szemmel látható akkor valószínû baba van. Az együttlét pedig amíg az orvos nem tiltja nyugodtan lehet. Nálunk most mondtak álljt, mert egy hematóma miatt bevéreztem, így amíg azt nem mondják, hogy mostmár nyugodtan lehet, ha csak óvatosan is, addig máshogy teszek párom kedvére, mert nálam minden tiltott. 16 hkm

2002-től vagyok gyesen, a második gyerekemnek most fog lejárni a gyes-e. Közben 10 hetes terhes vagyok. Kaphatok munkanélküli segélyt? És ha igen, vajon mennyit?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy kaphatsz. Ha pedig nem vagy jogosult akkor regisztrélj a munkaügyi kp-ban az itt kapott papirral keresd fel a helyi családsegítõt aki a terhesség idejére segíteni fog rendszeres szoc segélyt igényelni. ez havi kb 22000.- ft, + a gyerekek után mindenféle kérhetõ az önkormányzattol. Ebben is segítenek a családsegítõben. Fordulj bizalommal hozzájuk! Nekem is Õk segítenek! Sok sikert!

Szia! Én úgy tudom, hogy kaphatsz. Ha pedig nem vagy jogosult akkor regisztrélj a munkaügyi kp-ban az itt kapott papirral keresd fel a helyi családsegítõt aki a terhesség idejére segíteni fog rendszeres szoc segélyt igényelni. ez havi kb 22000.- ft, + a gyerekek után mindenféle kérhetõ az önkormányzattol. Ebben is segítenek a családsegítõben. Fordulj bizalommal hozzájuk! Nekem is Õk segítenek! Sok sikert!

Gyed-en vagyok, második babám Gyes-re születne. Ha veszélyeztetett terhesen táppénzen vagyok és bármi történik a babámmal, mi a helyzet?

Azontúl, hogy az elsó terhességem is végig veszélyeztetett volt és a szülésem is komplikált császár volt. Aggódom, hogy történni fog valami a babámmal. Bár els? gyermekemmel a Gyes járna, táppénzre megyek a második terhességemmel. Ha ne adj Isten történik valami, táppénzr?l vissza kell mennem gyes-re, kirúghatnak a cégemt?l???

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
Épp most változtatták a munka törvénykönyvét, veszélyeztetett terhesként nem jár táppénz. Legalábbis valami ilyesmit olvastam. Olvass utána, nehogy pórul járj!
A kérdező hozzászólása: Ez komoly? Akkor mi a megoldás, ha valaki veszélyeztetett terhes???
Nem tudom. Én is halálra rémültem mikor elolvastam a cikket, még csak tervben van a kistesó, nem tudom hogy gondolják, dolgozol szülésig? Próbáld megkérdezni a munkaügyesedet ha jóban vagytok õk mit tudnak errõl, vagy a háziorvosodat. Annyit olvastam még a cikkben, hogy az író szerint is butaság, mert ez arra kényszeríti a kismamát-háziorvost, hogy mást írjanak a papírra és úgy menjen táppénzre. Én is utána akarok nézni. Minden ez csak nem családbarát politika.
Na, tipikus rémhírkeltés... Veszélyeztetett terhesként nem jár BETEGSZABADSÁG, nagyon nem mindegy... A betegszabadság idején a munkáltató adja a juttatást, ami bérként viselkedik, és ez naptári évenként 15 munkanap. Ha ez lejár kezdõdik a táppénz, ami ellátás. A terhesség esetén egybõl a táppénz jár, ennyi a változás. Kérdezõ, ha elmégy táppénzre, elõtte jelentsd be a babát lehetõleg írásban, így a terhesség miatt leszel védett. Ha neadjisten történik valami, és vissza kell menned gyesre, akkor meg azért leszel védett, mert a fizetés nélküli szabi alatt nem küldhet el rendes felmondással.
Ulsónak! Igen nem fog járni táppénz juliús 1.-tõl!Hvg.
Valaki hallott még valamit?

Kb 4 hetes terhes vagyok. Mindjárt megjön érzésem van és, ha valamit csinálok, hajolgatok (tegnap pl: porszívóztam) eléggé fáj a hasam (a köldököm alatt) lepihenek utána elmúlik. Mitől lehet ez? Második babám, az elsőnél nem volt ilyen.

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a megjön érzés természetes, ha nem "csap" át erõs görcsökbe, akkor nem kell aggódnod. A szervezeted lehet, hogy a hasfájással jelez. hogy pihenj többet, legalábbis az írásodból az jön le, hogy ha pihensz elmúlik. Tehát lassíts kicsit!

Minden terhesség más, a megjön érzés természetes, ha nem "csap" át erõs görcsökbe, akkor nem kell aggódnod. A szervezeted lehet, hogy a hasfájással jelez. hogy pihenj többet, legalábbis az írásodból az jön le, hogy ha pihensz elmúlik. Tehát lassíts kicsit!
Az érzés lehet csak a méh növekedésének jele, késõbb ugyanez lehet, amikor a méhszalagok húzódnak. Figyelj oda erre és a dokinak is feltétlenül mondd, mert magnéziummal el kell múlnia.

SOS! Le kell mondanon a GYES-ről, ha 4 hónapja dolgozom 4 órában GYES mellett, és most terhes vagyok a második babámmal, és kiírtak táppénzre?

Kaphatom a 2 juttatást párhuzamosan, és ha igen, akkor meddig?

Legjobb válasz: Párhuzamosan 4 hónapig kaphatod a két ellátást, utána a gyest le kell mondanod, ha táppénzen maradsz.

Párhuzamosan 4 hónapig kaphatod a két ellátást, utána a gyest le kell mondanod, ha táppénzen maradsz.
viszont nyugdíjas nagyszülõnek kérheted amíg nem szülsz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!