Találatok a következő kifejezésre: Ha márciusban a (164 db)

márciusig kellene megszülnöd, nem márciusig teherbe esned.
Konzultálj béres ismerõssel, aki pontosan tud neked számolni, mi mennyi lenne, és ha megéri nektek, akkor gyorsan egy babó, és gyed után szabikat vedd ki, aztán tp. Így a gyerekkel is leszel, és még tesó is lesz. Bár ugye azt tudod, hogy a kicsire az új szabályok vonatkoznak, és neki korábban kell bölcsit kezdeni, miután a gyes is lejár vele... Sajnálom a kicsit...:(
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes, bár ha a sors úgy akarta volna, akkor most már 16 hetes terhes lennék, de sajnos a babó elment.Szóval ha márciusban már terhesen elkezdeném letölteni a felgyülemlett szabimat, akkor a szabi lejártával elmehetnék már táppénzre?Azt is figyelembe kell vennem, hogy ha a kisfiam el is kezdené a bölcsit, ha megtudják, hogy jön a tesó tuti kirakják, igazából miatta nem tudok aktívan dolgozni a szabi után.
Ha gyeden vagy és megvan a munkaviszonyod, akkor gyes alatt dolgozol, visszamész állományba, kiveszed a szabikat stb... Közben nem árt ha terhes is vagy, és akkor ugyan úgy jár a tgyás, gyed, a kicsi után, a nagy gyesét lemondod, és két cspt kapsz. Ha nincs munkaviszonyod már, akkor sajna márciusban szülnöd kéne, hogy járjon a tgyás, gyed, 2csp, ha utána szülsz, akkor gyes egy gyerek után, plusz a 2csp. Szóval ha van munkaviszonyod, akkor mindegy mikor leszel terhes, szülsz, minden jár, ha nincs, akkor gondban vagy, mert, márciusra újszülöttet kéne produkálni... ha most 4-5hetes vagy az is késõ...
Szerintem a 3. válaszoló nem értette a kérdést:)
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak köszönöm!Igazából még nem tudom, hogy mi lenne a legjobb, mert a helyzet a következõ, nem tudok visszamenni az eredeti munkahelyemre, mert a beosztást nem tudnánk a bölcsihez igazítani, viszont 3éves koráig mindenképp maradok ott állományban.Az meg még a jövõ zenéje, hogy találok-e új helyet, ahol gyes mellett addig tudnék dolgozni(sajnos kisgyerekesek még mindig hátrányban vannak).Ezért gondoltam arra, hogy mi lenne ha maradnék és bevállalnánk a tesót?
márciustól 1 évig gyedet kapsz és persze a csp-t, ha közben meglesz a második baba , akkor utána tgyást, gyedet és gyest, persze nem egyszerre nyilván, hanem egymás után. Akkor már két csp jár. Ennyi. Teherbeesésre nem adnak semmit, csak már kint lévõ babára. Ha a gyes alatt születik, akkor nem kapod a gyest a nagyobbikra, csak a tgyást a kicsire.
A kérdező hozzászólása: Szerettem volna a kérdésemre kapni választ, nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit kellene vagy mit nem csinálnom!
Nem egészen pontos amit az elsõ írt, és bocs elsõ, de információértéke a válaszodnak nulla. Kérdezõ: Attól függ, mikor születik a tesó. Úgy számolj, hogy az igénylést megelõzõ évet veszik alapul a második baba utáni ellátások számításánál. Ha ebben az évben 6 hónapot meghaladóan gyesen voltál, akkor a minimálbér lesz az alap. Ha 6 hónapot meghaladóan viszont gyeden voltál, akkor az alap ugyanaz lesz, mint ami az elsõ baba utáni ellátásoknak volt az alapja. Vagyis legfeljebb több lehet a gyed, kevesebb nem, ám a tgyás lehet kevesebb, mert ha nincs 180 bérezett napod (munka, szabi, betegszabi), akkor a tgyásnak ugyanannyi a maximuma mint a gyednek. Tehát, ha te pl. már most terhes vagy, és jövõ július közepéig megszülsz, akkor a 2010-es év lesz mind a tgyás, mind a gyed alapja, amikor nagyobbrészt gyeden voltál. Ha azonban pl. januárban esel teherbe, akkor az a különös helyzet áll elõ, hogy a tgyás alapja a 2010-es év lesz, azonban a gyed alapja már 2011, amikor nagyobbrészt gyesen leszel. Így a tgyást a béred, a gyedet pedig a minimálbér alapján számolják majd.:( Ha visszamégy dolgozni, bármennyi napra, akkor a béred lesz az alap. Ha betegállományba mégy, akkor meg a betegszabi (elsõ 15 munkanap) alatt kapott, 70%-os csökkentett vér lesz az alap. Ha van kérdésed, nyugodtan írj.
13.08-as: De összevissza információkat írtál! "Szóval ha van munkaviszonyod, akkor mindegy mikor leszel terhes, szülsz, minden jár, ha nincs, akkor gondban vagy, mert, márciusra újszülöttet kéne produkálni... ha most 4-5hetes vagy az is késõ..." Ezt gondolom nem komolyan írtad. Ha nincs munkaviszony a gyed mögött, akkor legfeljebb a tgyás jár, a gyed már biztosan nem fog, hiszen biztosítottként jár KIZÁRÓLAG. Megszûnt munkaviszonnyal meg az ember lánya nem biztosított sem gyed, sem más alatt. Vagyis ha nincs munkaviszony, és nem is megy pl. álláskeresésire, akkor kizárólag a gyes fog járni. És baromira nem mindegy, hogy fennálló munkaviszonnyal mikor szül az ember, mert ha gyesen van az irányadó idõszakban, akkor hiába jár neki minden esetleg (ha 147 ezernél több volt a havi bruttó bére) fele annyit fog kapni kézbe, mint az elsõ gyerek után!

Ha március 6. -án született a második baba, a naggyal pedig gyesen vagyok, milyen dátummaL kell lemondanom a gyest?

Igényelni szeretném az egyszeri anyasági támogatást. Segítenétek, hogy milyen dátumokkal tegyem meg (mikortól igényelem az anyaságit, és mikortól mondjam le a gyest)? Köszönöm

Legjobb válasz: Március 5-el kell lemondani a gyest, március 6-al igényelni a gyedet, az anyasági mehet március 6-al.

Március 5-el kell lemondani a gyest, március 6-al igényelni a gyedet, az anyasági mehet március 6-al.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! A gyed elõtt igényelhetem a tgyást is, ugye? Nem mentem vissza dolgozni az elsõ baba gyed-e lejárta után, hanem maradtam csak gyesen.
Persze, elírtam :) Márc. 6-al a tgyást igényeld meg.

Ha március 15-én volt az utolsó menstruációm első napja, és december 19-e körül fogok szülni, akkor mikor foganhatott kb. a babám?

marc 19e heten volt egy hetes

Legjobb válasz: Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.

Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a http://www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.
hát nem vagyok egy nagy matekos, bocs! a lényeg, hogy csak akkor foganhatott, mikor együtt volt a párjával..áldatlan állapotban c. film rémlik :DDD az elõzõ válaszoló
akkor kb márc 12., persze csak abban az esetben, ha aznap a párod is otthon volt...:DDD
Elõzõ válasz szerintem nem jó, mert ha márc.15-én volt az utolsó mensid akkor ápr.28.-a körül foganhatott a baba(28 napos ciklust vettem alapul).A terhességet az utolsó mensi elsõ napjától számoljuk.Igy pont dec 19.-re jön ki a szülés várható idõpontja!
A második válaszoló vagyok:elirtram a hónapot, nem ápr. hanem márc.28.A többi stim.

Ha március 19-i héten volt a magzatom 1 hetes, akkor március 12-i héten, vagyis az előző héten foganhatott? Ki van zárva, hogy pontosan március 8-án történhetett?

nem emlekszem az utolso menstruaciom 1. napjara, a vizsgalatok december 19et mondanak a varhato szulesi idopontnak

Legjobb válasz: A vizsgálatok alapján megállapított korból vonj le két hetet, a kapott számú hetet számolj vissza, és KÖRÜLBELÜL megkapod a fogantatás idõpontját. Ez sem pontos, mivel nem biztos, hogy pont a 14. napon volt ovulációd. De nagyjából tudni fogod. (Ez azért van így, mert a vizsgálatok alapján megállapított kor is ELVILEG az utolsó menstruáció óta eltelt idõt mutatja, nem pedig a fogantatás óta eltelt idõt)

A vizsgálatok alapján megállapított korból vonj le két hetet, a kapott számú hetet számolj vissza, és KÖRÜLBELÜL megkapod a fogantatás idõpontját. Ez sem pontos, mivel nem biztos, hogy pont a 14. napon volt ovulációd. De nagyjából tudni fogod. (Ez azért van így, mert a vizsgálatok alapján megállapított kor is ELVILEG az utolsó menstruáció óta eltelt idõt mutatja, nem pedig a fogantatás óta eltelt idõt)
Szia! Nekem az utolsó menses idöpontja márc. 5.-e ez alapján vagyok Dec10-re kiírva, az ultrahang szerint is teljesen pontos a dátum:)
Szia! Szerintem foganhatott március 8-án is, ezt nem lehet loo %-osan megmondani.

Hogyan kell számolni a két lombik közti 3 hónap várakozási időt? Ha március végén zárul az első sikertelen, akkor mikor mehetek a következőre?

Legjobb válasz: Nem volt lombikom, de vetélés után úgy kellett, hogy naptár szerint kiszámolod mikor lesz 90 nappal késõbb. (nem tudom érthetõbben meg írni) Szóval ha március végén volt akkor júliusban kezdheted a következõt. De hívd fel az orvosod õ biztos pontosabb választ tud adni.

Nem volt lombikom, de vetélés után úgy kellett, hogy naptár szerint kiszámolod mikor lesz 90 nappal késõbb. (nem tudom érthetõbben meg írni) Szóval ha március végén volt akkor júliusban kezdheted a következõt. De hívd fel az orvosod õ biztos pontosabb választ tud adni.
Én is úgy tudom hogy az elõzõ beültetés napjától kell 90 napot kivárni.
Az utolsó beadott stimuláló inyekciótól kell számolni.
Szia! Nekem sosem kellett számolgatni, amikor kiderülr, hogy nem sikerült a lombik, felhívtam a dokimat, és õ megmondta, mikor kell jelentkeznem legközelebb. Sajnos ilyenkor megint a várólista végére kerül az ember, nekem volt fél év szünet is két lombik között. :-(
Nálunk úgy volt, hogy a sikertelen lombik után megjött a menzesz, utána meg kellett várni a következõ menzeszt, és akkor kellett telefonálni, abban a hónapban megismételték a szükséges vizsgálatokat, és az újabb mensi után kb. 3 héttel már kezdtem szúrni az elõkészítõ szurikat, aztán mikor újra megjött, akkor indult a lombik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokot!

Ha március végére várom a babámat, milyen ruhákat vegyek neki? Akkor még elég szeszélyes az időjárás, tanácstalan vagyok.

Még csak 16 hetes vagyok, de pénteken úgyis Budapesten leszünk, elmennénk "felmérni a terepet".

Legjobb válasz: Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.

Szerintem várd meg a tél végi kiárusításokat, akkor érdemes vásárolnod overallt, meg egyéb meleg holmit. Nekem ugyan március eleji a babám, de szükség volt overallra is.
Szia! Március végén szültem a lányom. hideg idõ volt, még én is a téli kabátomat hordtam kb. 2-3 hétig. A lányomnak is úgy vásároltam hogy hosszú ujjú bodykat és még vastag bundazsákot, igaz ezt abszolút nem tudtuk kihasználni. Vastag sapi helyett úgy csináltam hogy bent egy vékonyka volt a fején és ha kimentünk arra húztam egy vastagabbat / de nem téli vastag volt/. Rugdalózóból is hosszú ujjút adtam a body fölé.

Ha március 14. -én és 15. -én betegállományban vagyok, akkor mit kell ledolgoznom március 19. -én szombaton? Mert ugye a hétfő nem ünnepnap, azt le kell dolgozni. A táppénzt mindenképp megkapom, ergo akkor szombaton ingyen dolgozok?

Ha tud valaki segítsen már, mert van aki azt mondja be kell menni valaki azt mondja, hogy nem kell.

Legjobb válasz: Kérdezd meg a fõnöködet. Az a biztos, mert ugyan nem tudni, hogy õk hogyan állnak hozzá. Elvileg nem kellene bemenned, de nehogy ebbõl problémád legyen!

Kérdezd meg a fõnöködet. Az a biztos, mert ugyan nem tudni, hogy õk hogyan állnak hozzá. Elvileg nem kellene bemenned, de nehogy ebbõl problémád legyen!
Én egyszer ugyanígy voltam beteg suliban, és mégis be kellett menni szombaton. Persze lehet, hogy a suli máshogy mûködik.
csak a josok valaszoljanak erre a kerdesre vagy miert van a jos kategoriaban?:) egyebkent BE KELL MENNED. nem szamit, hogy betegallomanyban vagy most, ha akkor amikor menni kell nem leszel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, mindenki zöldet kap. :) Tényleg az lesz, hogy megkérdem a fõnököm, hátha õ tudja...

Ha márciusban fogok szülni és januártól táppénzen vagyok beleszámít-e a tgyásba, gyedbe, gyesbe ez a három hónap vagy csak az előző naptári évet veszik figyelembe?

Legjobb válasz: Az a három hónap nem számít bele, mert a 2009-es évedet fogják nézni. Márciusi az én babám is, csak õ már meg van :)

Az a három hónap nem számít bele, mert a 2009-es évedet fogják nézni. Márciusi az én babám is, csak õ már meg van :)

Ha a szülési szabadságot már a szülés előtt 28 nappal (február 8. -án) igénybeveszem, és igényelem a TGYÁST, akkor márciusban számíthatok már pénzre vagy csak akkor ha megszületik a kicsim rá egy hónapra?

A munkahely a TB kifizet?hely.

Legjobb válasz: Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?

Szia! A Kérdezõtõl kérdeznék, ha nem haragszol. Az én munkahelyem is kifizetõhely. Március 15-re vagyok kiírva, és én is szeretném szülés elõtt 4 héttel kivenni a szülési szabit. Mi kell, hozzá? Milyen papírok? A Személyüggyel-bérszámfejtõkkel kell intézni? Lehet telefonon is, vagy esetleg levélben? Pesten van a személyügyünk, és baranyai vagyok. Ne haragudj a kérdésekért, de tudnál segíteni?
Szia! Igen, márciusban már számíthatsz pénzre, mert az jár, de azért beszélj a bérszámfejtõddel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Azt gondoltam, hogy addig nem folyósítanak, amíg a kicsi meg nem születik és meg nem lesz a TAj kártya stb.az ügyek intézéséhez.
Sziasztok! Ez engem is érdekelne! Én is szeretném igénybe venni 4 héttel elõtte, csak nem tudom mi a folyamata.
Nekem azt mondta a bérelszámoló, hogy a születés napjától kérjem a szülési szabadságot. Én addig betegállományban voltam a 6. hónaptól. A szül.szabi alatt több pénzt kaptam, mint a GYED. Gondolom, hogy ezért ajánlotta, nem tudom, másnál hogy van.
A kérdező hozzászólása: Ezeknek a dolgoknak még nekem is utána kell érdeklõdnöm.De ha jól tudom terhesállományba való vételrõl szóló igazolást kell kérni a háziorvostól, és ha a munkahelyed a TB kifizetõhely, akkor nekik kell odaadni, és utána õk intézkednek.(Ha 28 nappal elõtte igényeled meg a TGYÁS-t) Sajnos nekem muszáj 28 nappal elõtte igényelnem, mert valószínûleg költözünk a családdal, és közös megegyezéssel megszûnik a munkaviszonyom.De ha jól tudom, akkor ha febr.8.-án megigényelem, és mondjuk március 5-tel megszûnik a munkaviszonyom(tehát a TGYÁS folyósítása alatt, de még pár nap van a szülésig), akkor jogosult leszek GYED-re is.Ebben tud vki segíteni? De megérdeklõdöm a bérszámfejtõtöl, hogy milyen papírok kellenek, és amint megtudok vmit, írok. Üdv:34 hetes kismama
Tesztet már csinálhatsz most is. ha pozitív csinálj mégegyet pár nap múlva, és utána menj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: es ha negativ?mert tegnapelött reggel csinaltam egyet, az nega volt, vagy meg hamar teszteltem??
csinálj még egy tesztet, ha az is negatív, akkor mindenképpen doki! Amúgy ha érdekel, én egyszer úgy voltam, hogy nem jött meg, csináltam tesztet, negatív lett. Soha elõtte nem volt ilyen, mindig rendesen volt a havim. Aztán 3 hét múlva jött meg. Hogy mitõl volt, men tudom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, habar en jobban örülnek ha terhes lennek, de kitudja...
Azt a baj, hogy majdnemhogy normális ciklusnak mondható!A dokim azt mondta, hogy 28. nap a legideálisabb, a 33-35 napos ciklussal nem igazán tudnak mint csinálni!
A kérdező hozzászólása: Kedves utplso válaszolo.Azt pl.en is tudom hogy a 28.napos ciklus az idealis, de nekem az utobbi idöben mindig 33-35 naposak.Akkor mos nemtudom mit vonhatok le a válaszodbol. :)
a 2. válaszadó vagyok. Szerintem, vérvétellel nézesd meg, az hamarabb kimutatja, ha babát vársz, mint a gyors teszt. Sok sikert! Írd meg mi lett! :) )
Tegnap 18:59-es vagyok!A válaszomból azt következtetheted ki, hogy majdnem, hogy normális a ciklusod! Mellesleg már tesztelhetsz nyugodtan és ha pozitív akkor doki!
A kérdező hozzászólása: negativ teszt, megjött a 31.en e menzeszem es csak 2 napig tartott. Es meghalt az orvosom :(o

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!