Találatok a következő kifejezésre: Ha március héten (10 db)

Ha március 19-i héten volt a magzatom 1 hetes, akkor március 12-i héten, vagyis az előző héten foganhatott? Ki van zárva, hogy pontosan március 8-án történhetett?

nem emlekszem az utolso menstruaciom 1. napjara, a vizsgalatok december 19et mondanak a varhato szulesi idopontnak

Legjobb válasz: A vizsgálatok alapján megállapított korból vonj le két hetet, a kapott számú hetet számolj vissza, és KÖRÜLBELÜL megkapod a fogantatás idõpontját. Ez sem pontos, mivel nem biztos, hogy pont a 14. napon volt ovulációd. De nagyjából tudni fogod. (Ez azért van így, mert a vizsgálatok alapján megállapított kor is ELVILEG az utolsó menstruáció óta eltelt idõt mutatja, nem pedig a fogantatás óta eltelt idõt)

A vizsgálatok alapján megállapított korból vonj le két hetet, a kapott számú hetet számolj vissza, és KÖRÜLBELÜL megkapod a fogantatás idõpontját. Ez sem pontos, mivel nem biztos, hogy pont a 14. napon volt ovulációd. De nagyjából tudni fogod. (Ez azért van így, mert a vizsgálatok alapján megállapított kor is ELVILEG az utolsó menstruáció óta eltelt idõt mutatja, nem pedig a fogantatás óta eltelt idõt)
Szia! Nekem az utolsó menses idöpontja márc. 5.-e ez alapján vagyok Dec10-re kiírva, az ultrahang szerint is teljesen pontos a dátum:)
Szia! Szerintem foganhatott március 8-án is, ezt nem lehet loo %-osan megmondani.

Ha március 5-re vagyok kiírva, akkor az a 40. hét első napja? Vagy pontosabban ma hagyadék hét hagyadik napnál tartok?

Látom, hogy sokan írják pl. hogy 41 + 2 nap. Nem egészen világos, hogy akkor én most hányadik hét hanyadik napján járok.

Legjobb válasz: A kiírás dátuma a terhesség 280. napja, tehát a 40. hét utolsó napja.

A kiírás dátuma a terhesség 280. napja, tehát a 40. hét utolsó napja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy mennyire elgépeltem a kérdést. Bocsi mindenkitõl!!
naptárak.hu-n, a terhességi naptárnál szépen kimutatja...
A kérdező hozzászólása: Néztem ezt az oldalt, de ott van 0. hét, és a kiírt napot tekinti a 40. hét elsõ napjának. Ez pedig ellentmond az elsõ válaszadóval, akinek viszont szerintem igaza van, abban, amit írt.

Ha március 1re vagyok kiírva, akkor most hány hetesnek számítok? Mikor töltöm a 37 hetet?

Elnézést a buta kérdésért, de nemrég láttam hogy valaki azt írta, hogy március 2-re van kiírva, és épp a 37-dik hétben van, de eddig én abban a tudatban voltam, hogy pénteken töltöttem a 36-ot. És ha már itt tartunk, szülés várható id?pontjának a 40+0 hetet számolják?

Legjobb válasz: Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot

Te is a 37. hétben vagy, ha már betöltötted a 36.ot
4es vagyok: budapesten szülök, de se dokim, se szülésznõm nincs. kislány lesz :) apukája teljesen be van már gõzölve, este mikor egyik oldalamról a másikra fordulok elhagyja egy-egy nyöszörgés a számat, õ meg egybõl ugrik, hogy megyünk?? :D nagyon édes :)
A kérdező hozzászólása: Már miért kellene bocsánatot kérned? :) Gondolom akkor neked is elsõ baba? Tény...kellene még 2-3 hét, csak én már annyit "szívtam" ezzel a terhességgel, hogy az 1-1, 5 héttel is bõven megelégednék :) Nekem van dokim, anyum is nála szülte tesóimat, és én is a lányomat, szóval családban maradt. Neked? Nektek? Fiú lesz vagy lány?
7-es vagyok! Bocsánat, hogy hozzászólok... Én is ugyanígy vagyok vele, mint Ti! Várom, várjuk már nagyon, de azért kezdek kicsit félni, de inkább Én is az ismeretlentõl tartok... Igen, most már csak hízik még a pici, mert ugye ebben az idõben mindene megvan már, de még bõ 2-3hétig maradjon bent, az orvosom is ezt javasolta! Megkérdezhetem ki-hol szül?Orvos, szülésznõ van?Kik? Kitartást MINDENKINEK!
4es vagyok. elsõ baba :) nem is tudom, hogy félek e, nem tudom megfogalmazni az érzéseimet ezzel kapcsolatban. félek is, de csak mint ismeretlentõl, várom is, és pánikolok össze-vissza, hogy mi lesz, hogy lesz :) de majd úgyis jön minden, ahogy jönnie kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ :) Hát kedves 4-es...én nem izgulok :) Második baba, bár elsõnél sem izgultam, vagy féltem. Alig várom már hogy kint legyen, de azért még 1-1, 5 hetet maradhatna :) És te? Elsõ baba?
Én márc 2-re vagyok kiírva!Most a 37.hétben vagyok, de teljesen szombaton 2013.02.09-én töltöm be a 37.hetet!2013.02.10-én pedig belépek a 38.hétbe, és addig vagyok abban amíg nem töltöm be szintén a köv.idõpontig! A terhességi heteket így számolják! Boldog és Egészséges Babavárást kívánok Mindenkinek! :)
De jó, hogy írtál ilyen kérdést! Akkor én a 38. hétben járok. :)
utolsó vagyok: most látom, hogy tényleg van egy másik kismama kiírva március 2. kiírva :) akkor mégsem én voltam :D (kis egoista vagyok :D)
szia! én vagyok márc. 2. kiírva (azt hiszem, de lehetünk többen is) én holnap töltöm be a 37. hetet :) izgulsz már nagyon?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A 37. hétben vagy, és pénteken leszel betöltött 37 hetes.
A kérdező hozzászólása: Óóh, az én párom sajnos nem ilyen parás :) Nekem is vannak ilyen nyöszörgõs fordulásaim, de nem ijedezik, pedig elröhögcsélnék rajta :D És hogy fogják hívni a csepplányt?

Ha március 14-én vettem be esemény utáni tablettát, akkor előfordulhat, hogy még most is késhet miatta a menzeszem? Az előző 2 hetet késett.

Legjobb válasz: Szia! Én azt javaslom nézesd meg orvossal. Könnyen lehet, hogy a gyógyszertõl van, ez egy "lórúgás" a szervezetnek, viszont, ha bármi más okoz ilyet és nem tudsz róla, mert ennek tudod be az baj, így mindenképp nézesd meg. Volt azóta védekezés nélküli szexuális kapcsolatod? Most mióta késik?

Szia! Én azt javaslom nézesd meg orvossal. Könnyen lehet, hogy a gyógyszertõl van, ez egy "lórúgás" a szervezetnek, viszont, ha bármi más okoz ilyet és nem tudsz róla, mert ennek tudod be az baj, így mindenképp nézesd meg. Volt azóta védekezés nélküli szexuális kapcsolatod? Most mióta késik?
A megszakítással simán lehetsz terhes... Az elõváladék miatt.
Szia! Elsõ vagyok. Szerintem ne idegeskedj, nyugodj meg, de ha nem jön meg keress fel egy orvost és csinálj még egy terhességi tesztet. Nem akarok rád ijeszteni, de a megszakításos védekezés nem 100%-os, mivel elõváladék az aktus során bármikor lehet, attól függetlenül, hogy mikor ment el a párod. És ez az elõváladék tartalmazhat spermiumokat, amelyek életképesek és megtermékenyíthetnek. Szerintem nem lesz semmi baj sem, de azért ismételd meg a teszted és ha nem jön meg tényleg menj el orvoshoz, vagy ha megjön akkor is és írass fel fogamzásgátlót. Nekem semmilyen fizikai panaszt nem okozott, egyik mellékhatás sem jött ki rajtam, szedheted nyugodtan és akkor nagyon sok stressztõl megkíméled magad. Remélem tudtam segíteni és nem lesz semmi baj sem :) Jah és mielõtt felíratod a gyógyszert mondd el az orvosnak a sürgõsségi tablettát, hogy meg tudja állapítani mikortól szedheted a gyógyszert :)
A kérdező hozzászólása: Az utolso menzi ota egyszer voltam együtt a barátommal.Megszakítással csináltuk de elvileg nem lehetek terhes, mert csak joval azután ment el miután kivette és akkor is a számba ment. Egyébként ma kellett volna megjönnie csak már elõre parázok... Viszont azért nyugodt is vok mert már 1 tesztem negatív lett, meg közbe-közbe fájdogál a derekam meg a kemények a melleim is. lehet tulreagálom a dolgot...

Ha marcius 7. volt az utolso mensim, akkor most penteken toltom be a 9. hetet?

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week szia itt meg tudod nézni csak ird be az adatokat és már látod is:))

http://www.babaszoba.hu/topics/9month/week szia itt meg tudod nézni csak ird be az adatokat és már látod is:) )
Aha. :-)
Szuper! Az egyik szerint 10 hetes vagyok, a másik szerint 9, számolás szerint meg 8. Most akkor az utolsó menses elsõ napja, ha szerdára esett (márc.5.), akkor ma vagyok 9. hét 1 napos? A kérdezõ meg ma 8. hét 7 napos?
Az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni a napokat, illetve heteket.

Ha a héten megígénylem a gyest, akkor szerintetek megkapom márciusban?

Legjobb válasz: szerintem nem! Mert elvileg 30 nap az ügyintézési határidõ

szerintem nem! Mert elvileg 30 nap az ügyintézési határidõ
Szerintem sem. Minimum 30 nap kell nekik, ha mindent beadtál.
Nem, nekem 3 hét volt, mire megítélték. Igaz, én postán küldtem el, talán ha személyesen beviszed, gyorsabb. De én akkor sem hiszem, mert jövõ hét elején már tuti elkezdik a számfejtését a márciusban fizetendõ dolgoknak, addig nem fogják feldolgozni.
Ha személyesen viszed be a papírokat akkor igen. Január végén adtam be a papírokat és már februárban utalták.
A kérdező hozzászólása: köszi! én sem arra gondoltam hogy a rendes utalási idõben megkapom, hanem hogy még márciusba lesz-e még belõle valami, vagy már biztos, hogy áttólódik áprilisban?
szerintem sem sajnos!pedig én is bevittem de több volt mint 1 hónap...
Talán március végén igen. Én személyesen vittem be (Bp. Árpád hídnál) és azt mondták, 30 nap az átfutási idõ.
A kérdező hozzászólása: köszi! jó lenne, ha a jövöhó végére kapnék!

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

Február 12-én feküdtünk le a pasimmal -Március első hetében kellene, hogy megjöjjön-. A tünetek-lent olvaható-, ha terhes lennék, hány nap után jeletkeznének kb?

A mellem tegnap kezdett el feszülni, meg volt már olyan is, hogy nagyon melegem volt valamint nagyon fáztam.

Legjobb válasz: Szia! Tudod én rájöttem, hogy akármi is történik, ki kell várni, hogy megjön-e. Nekem rosszulléteim voltak 1,5 hét után és mégse voltam terhes! Kiderült, hogy a Gravida okozta! Most Elevitet szedek és márc elejére nem várom....

Szia! Tudod én rájöttem, hogy akármi is történik, ki kell várni, hogy megjön-e. Nekem rosszulléteim voltak 1, 5 hét után és mégse voltam terhes! Kiderült, hogy a Gravida okozta! Most Elevitet szedek és márc elejére nem várom....
Most a babád - ha van - kisebb, mint gy mákszem, és még meg sem érkezett a méhbe, hogy beágyazódjon. Azaz még nem vagy terhes. Akkor meg mitõl lennének terhestüneteid? A menszesz elõjelei és a terhesség elõjelei PONTOSAN megegyeznek egymással: feszülõ cici, mindjárt megjön-érzés, puffadás az alhasban stb. Akármelyikre utalhatnak, ebbõl nem lehet jósolni semmit. Akkor tudod meg, hogy mi van, amikor kimarad a vérzésed és pozitívat tesztelsz. Ez neked még egy-másfél hét. A tipikus terhestünetek pedig (hányinger, hányás, mellbimbófájdalom, pisilési inger, kívánósság stb), a 6. hét után szoktak jelentkezni. Ha kimarad a vérzésed, akkor tesztelj, addig meg várj türelemmel.
csak aggódsz. majd akkor foglalkozz ezzel, amikor a mensid már 1 héttel a várt idõpont után sem jön meg
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, picit aggódok, de tényleg nem logikus, hogy 2 héttel utána már ilyen tüneteim lennének, szerintem is csak szimplán megfog jönni.

Március 1-én szeretnék Londonból hazajönni. Fapados járattal. Már 2 hónapja megrendeltem a jegyet. Ha kimarad a járat (hóesés, stb. ) akkor hogy utazzak haza? Mi lesz a rep. Jegyemmel? Csak erre a hétre kaptam szabadságot.

Legjobb válasz: Ha kimarad a járat, a légitársaságnak kötelessége kártéríteni vagy megszervezni az utazást. Esetleg meggondolandó, hogy átmész Párizsba Eurostarral, és onnan repülsz haza, ha kérdéses az idõjárás.

Ha kimarad a járat, a légitársaságnak kötelessége kártéríteni vagy megszervezni az utazást. Esetleg meggondolandó, hogy átmész Párizsba Eurostarral, és onnan repülsz haza, ha kérdéses az idõjárás.
Úgy tudom a legtöbb légitársaság megszervezi az utazást, vissza fizeti a repülõjegy árát, vagy szállást biztosít az ott ragadt utasoknak. Hogy a te esetedben ez melyik lenne, azt az adott légitársaság honlapján érdemes megnézni.
én ilyenrõl még nem igazán hallottam. azt tudom, hogyha Angliából mész, akkor a következõ járatra 30fontért kapsz jegyet. Az egyik lakótársamnak is törölték a gépét, azt mondták, hogy a londoni hóesés miatt nem tud gép indulni Budapestre, így tudod eljutni Bécsbe Londonból (csak azt nem értetjük még ma sem, hogy akkor Londonból, hogy tudott mégis elindulni az a másik gép :( )
Fapados jaratnal csak becsekkolas utan teritik meg a jegyet.2 ora varakozas utan ital jegy 1200ft ertekben 4 ora utan kajajegy.Szallast nem biztositanak, tehat ha nincs penzed repteren alvas.Kovetkezo jaratukra bizdositanak helyet ha maradt uresedes de csuszhatsz egy ket napot is.
Ez az idõjárástól függ...
Idõjáróstól is függ de szerintem inkább Április eleje jobb idõpont...
Hmmm. Hát ez idõjárás függõ. Március elején már nem szoktak kemény fagyok lenni, de ez csak statisztika. Igazából van rá megoldás. Úgy hívják fûtött kutyaház. Utólag is meg lehet oldani, csak pénz kérdése. De keress hosszú távú elõrejelezést neten. Az se biztos, hogy bejön, de több mint a semmi.
Az sem elhanyagolható hogy milyen fajtáról beszélünk! Van amelyik jól bírja a hideget, és csak az éjszakát kell megoldani vagy garász , pince, elõszoba, vagy fûtött kutyaház (elég egy infralámpa biztonságos felhelyezése)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!