Találatok a következő kifejezésre: Ha már vizes a (26 db)

Baba holmi vasalás? Azt szeretném kérdezi, hogy ti mikor vasaljátok a cuccokat. Konkrétan mosás után egyből vizesen, vagy ha már megszáradt, és úgy gőzölős vasalóval?

Most mostam ki el?ször a pelusokat, és nem tudom, hogy hogy csináljam. /35 hetes kismama/

Legjobb válasz: Én legutóbb vizesen vasaltam,mert hamar el akartam rakodni.De amúgy mindegy.Sõt...én már azt is hallottam,hogy a pelust tilos vasalni.Mindegy,ettõl függetlenül én vasalom.

Én legutóbb vizesen vasaltam, mert hamar el akartam rakodni.De amúgy mindegy.Sõt...én már azt is hallottam, hogy a pelust tilos vasalni.Mindegy, ettõl függetlenül én vasalom.
A textilpelust vasalom, mert szeretem, ha szép rendezetten vannak összehajtva, illetve azzal is fertõtlenítem, az anyukám óriási ötlete szerint:-) Azt érdemes még picit nedvesen csinálni, egyébként inkább spriccelem. Emelett szoktam vasalgatni, fõleg most, hogy idõnként csak egy kis napozóban van, az meg legyen már rendezett!
Én utálok vasalni, ezért nem vasalok semmit. Semmi baja nincs a babának. (Elején anyósom nem bírta nézni így kivasalta helyettem a textilpelusokat.:) )
Szia! Én száradás után szoktam gõzölve vasalni. Ha nagyon makacs a gyûrõdés akkor lespriccelem egy kis vízzel. :)
én utóbbi, mert így jön ki a lépés, de tök mindegy...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!:) Akkor megyek is teregetni. :)
Én szinte minden ruhácskát vasalok, miután megszárad, van, hogy napok múlva:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Magas vérnyomásnál ha már nagyon vizes a bokám az nagyon nagy bajt jelent? Befektetnek ezért kórházba?

30. hetet kezdtem.Iszonyúan fáj a lábam,felpóckolni nem tudom mivel a fájó hátam miatt nem bírok háton feküdni.Pár napja vettem észre,hogy a bokámon sok a víz.(Ha megnyomtam puha volt és sokáig luk maradt a helyén).A lábszáramon még nem vettem észre,de az arcom is kezd vizesedni.Vizeletem a legutóbbi eredmény szerint rendben volt de az a 26.héten volt.

Legjobb válasz: Igen, valószínû, hogy befektetnek. De a baba és a te érdekedben is jobb így. Mennyire magas a vérnyomásod? A kolléganõmet sima magas vérnyomással is befektették, pedig nem volt vizes. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz. Én nem vagyok orvoshoz rohangálós, de ezt megnézetném.

Igen, valószínû, hogy befektetnek. De a baba és a te érdekedben is jobb így. Mennyire magas a vérnyomásod? A kolléganõmet sima magas vérnyomással is befektették, pedig nem volt vizes. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz. Én nem vagyok orvoshoz rohangálós, de ezt megnézetném.
Vérnyomásod mennyire magas? Hát szerintem minél hamarabb menj el orvoshoz, õ elmondja mit tegyél, befeküdj, milyen esetekbe menj be a kórházba, vagy egyáltalán hogyan tovább. Egy biztos a magas vérnyomás vizesedéssel nem normális. Menj orvoshoz, vagy ha bizonytalan vagy, hogy menjél-e, akkor legalább hívd fel
A kérdező hozzászólása: 140/90 el kezdtem dopegytet szedni azóta 153 volt a max gyógyszer nélkül, de gyógyszerrel normatizált.
Igen, minél hamarabb doki, mert ez veszélyes is lehet a babára!Lehetséges, hogy befektetnek, de szerintem inkább ez, mint hogy baj legyen! Ne izgulj, tudják normalizálni, de ne hanyagold el a dolgot.

Lassan szülünk? Már 2hete kb fáj a derekam és a hátam, néha a hasam is görcsölget de az még ritkán, és már napok óta olyan vizes a lábam mintha fel fújták volna. A hasam is ngyon lent van, ha ülök már a lábam között hordom!

Viszont mindennap van székletem,ami eddig hetente 1-2szer volt.A méhlepényem is eléggé el van öregedve már és a méhszájam is 2110.A dokim azt mondta szerdán hogy szerinte akármikor meg szülhetek!

Legjobb válasz: Szia! Nálam már 3 hete ezek a tünetek, de 3 napja erõsebbek a jóslóim és én is többet járok nagyvécézni, na meg a lábam is most kezdett el vizesedni. Nem tudom, hogy ez már a szülés közeledtét jelzi-e, mindenesetre én már nagyon várom:) Könnyû és gyors szülést kívánok!!! 37 hetes

Szia! Nálam már 3 hete ezek a tünetek, de 3 napja erõsebbek a jóslóim és én is többet járok nagyvécézni, na meg a lábam is most kezdett el vizesedni. Nem tudom, hogy ez már a szülés közeledtét jelzi-e, mindenesetre én már nagyon várom:) Könnyû és gyors szülést kívánok!!! 37 hetes


Üdv. Gipszlevétel után/bokatörés/ meddig marad dagadt a lábam? Már 5 napja be van dagadva pedig egész nap polcolom, jégzselét használok, vizes fáslit! Ha valaki tud, információt adni írjon. Zoltán. Székesfehérvárról!

Legjobb válasz: szerintem még hetekig dagadt marad, fõleg melegben. Ha túl terheled akkor is bedagad. 1 ismerõsömnek 4 hónapja vették le a gipszet a bokájáról és még mindig bedagad a bokája estére.Reggelre leapad, de estére újra dagadt lesz.kímélni kell a lábadat és majd lassan visszaáll a terhelésre.

szerintem még hetekig dagadt marad, fõleg melegben. Ha túl terheled akkor is bedagad. 1 ismerõsömnek 4 hónapja vették le a gipszet a bokájáról és még mindig bedagad a bokája estére.Reggelre leapad, de estére újra dagadt lesz.kímélni kell a lábadat és majd lassan visszaáll a terhelésre.
Hetekig elõfordulhat a duzzanat. Sõt sajnos az sem kizárt, hogy egész életedben érzékeny lesz.

Mikor marad abba a nyáladzá? Már nagyon elegünk van belőle! Nekem állandóan felmosni, a gyerek meg utálja ha a száját törölgetem. Zavarja ha vizes, nyálas a ruhája.

Legjobb válasz: Átérzem, szörnyû tud lenni :) :) Néha én is kivagyok, mi is, mert felveszem és két pillanat alatt liternyit nyáladzik :) De ez van :) És még jó sokáig ez lesz

Átérzem, szörnyû tud lenni :) :) Néha én is kivagyok, mi is, mert felveszem és két pillanat alatt liternyit nyáladzik :) De ez van :) És még jó sokáig ez lesz
Ó, a kis drága! Igen, nekünk is van így, nagyon nyáladzik, szerintem fogzik a tied is.Nem írtad, mennyi idõs, van-e esély a fogzásra?Próbálj türelmes lenni, lehet azért sír, mert úgy érzi, hogy haragszol rá ezért. Semmi gond nem lesz, kitartás!
Tegyél rá elõkét, és cserélgesd azt, így nem kell állandóan öltöztetni.
Ez igen! El ne kopjon a padló a sok felmosástól! Tegyél a ruhájára nyálfogót, és azt cserélgesd szükség szerint. Még ilyet! Nehogy a végén idegileg belerokkanj!
Ez komoly ? Tényleg óriási feladat !
Szegény ne bántsátok már.Igen van amikor ezért sajnálj az ember a gyerekét. Te pedig egy kicsit nyugodj meg, majd megváltozik. Minden jót neked és a kis nyálasnak : )
Majd, ha kibújtak a fogai. szerintem neki se a legkellemesebb, hidd el, de ez is a gyerekkel jár...A tiéd, már nem lehet visszacserélni :D egyébként szerintem inkább azért sírjon, mert a száját törlöd, minthogy egy betegség miatt...
Atyaúristen...Micsoda gondok.
A kérdező hozzászólása: Nem is az én munkám a sok, az fityfene, de mikor a kicsi utálja anyálát, és visít. Ha kúszik nézi a kezét, hogy nyálas és sír, megakad, nem megy tovább és gyûlik alá a nyála.
A kérdező hozzászólása: Gyere kérlek, és halgasd ahogy visít mert a száját törlöm... vagy ha lecserélem a nyálas, szó szerint a nyáltól megálló, átlátszó felsõjét. Ha nem cserélem azért visít. És egy bébikajás üveget tölt meg 2perc alatt...
De hogy törlöd a száját??? Lehet azért visit, mert fájdalmat okozol neki! Vegyél a kezedbe egy macit és törölgesd a száját, hogy: Nini... macika is nyálas lett. Naponta többször játszd el. A kicsid VISITÁS NÉLKÜL fogja törölni a saját száját és Téged nem idegesit tovább.

Ha a nyuszi vizes/nedves füvet eszik, mi a legrosszabb, ami történhet vele? Mit lehet tenni, ha már megtörtént?

Legjobb válasz: Felpuffadhat és hasmenése lehet. Ilyen esetben irány az állatorvos. Illetve meg lehet próbálni adni neki Espumisan cseppet (gyógyszertárban kapható) illetve nyulaknak való probiotikumot (Laktiferm port vagy Bio Lapist). Az utóbbiak állatpatikában vagy állatorvosnál szerezhetõek be.

Felpuffadhat és hasmenése lehet. Ilyen esetben irány az állatorvos. Illetve meg lehet próbálni adni neki Espumisan cseppet (gyógyszertárban kapható) illetve nyulaknak való probiotikumot (Laktiferm port vagy Bio Lapist). Az utóbbiak állatpatikában vagy állatorvosnál szerezhetõek be.

Baj, ha télen sem szárítom meg a hajam, hanem törcsibe csavarva, illetve ha már csak kicsit vizes, akkor leveszem a törölközőt "szárítom +"?

Legjobb válasz: Ha megfelelõ hõmérséklet van körülötted,akkor semmi gond-ha viszont nem,akkor megfáznak a hajhagymák -22-25 fok alatt nem igazán ajánlom.

Ha megfelelõ hõmérséklet van körülötted, akkor semmi gond-ha viszont nem, akkor megfáznak a hajhagymák -22-25 fok alatt nem igazán ajánlom.
-alapvetõen, ha nincs tüneted...pl.nem korpásodik, akkor jó a hõmérséklet számodra.
a 22 elõtt az kötõjelnek indult-természetesen nem mínusz.tehát: 22-25 fok
Én is így "szárítom". A hajszárítótól száraz lesz és töredezett.
A kérdező hozzászólása: Háát azért nincs -22, 25 fok.Na nemáám:) 22, 5 fok van.Így hagyhatom?:) )
A kérdező hozzászólása: Tudom csak hülyéskedtem:) Köszii^^

Mivel lehet tisztítani LCD monitort? És baj ha már egyszer kétszer letakarítottam gyengén vizes zsepivel? És károsítja a piszok a monitort?

Elég piszkos az LCD-ém. Hiába takarítom szemüvegtisztítóval nem hozza le a piszkot. És baj ha vizes zsepivel letöröltem egyszer kétszer? Nem merem nagyon rányomni a monitorra a szemüvegtisztítót. Vagy rányomhatom? Boccs ha rosszul írtam és el?re is kössz.

Legjobb válasz: Lehet kapni LCD monitor tisztító folyadékot amihez adnak törlõkendõt is azzal a legjobb. Kendõ helyett zsepit nem használnék mert lehet hogy karcol. http://www.argep.hu/trend/LCDK/LCD-kepernyoe-tisztito.html Csíkmentesre úgy tudod törölni, hogy áttörlöd még kevés desztillált vízzel. Én a legolcsóbb tisztítót vettem a madaras tescoból és tökéletes!

Lehet kapni LCD monitor tisztító folyadékot amihez adnak törlõkendõt is azzal a legjobb. Kendõ helyett zsepit nem használnék mert lehet hogy karcol. http://www.argep.hu/trend/LCDK/LCD-kepernyoe-tisztito.html Csíkmentesre úgy tudod törölni, hogy áttörlöd még kevés desztillált vízzel. Én a legolcsóbb tisztítót vettem a madaras tescoból és tökéletes!
Elõzõ vagyok. Bekapcsolt állapotban szoktam takarítani, és csak annyira nyomom rá amíg nem látom hogy a kristályok elszinezõdnek.
Nekem vizes, de inkább nedves zsepiivel se jobb..össze maszatolódik.. Én se tudom mivel lehetne rendesen tisztítani..
A kérdező hozzászólása: Én nagyon gyengéden lassan letakarítottam de nem jött le nekem rászáradt. Valamivel biztos lelehet takarítani.

28 hetes terhes vagyok! Az baj, ha már most vizesednek a lábaim?

Mind a két lábam nagyon fáj f?leg a bokáim és a térdeim! Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a 17. héten vizesedett be elõször. Ilyenkor polcolni kell,esetleg vizesruházni, tornáztatni. Kerülni kell a sós, fûszeres ételeket, segíthet a zöldtea, a magnéziumot is javasolta a védõnõm vizesedésre. És ha bevizesedik, sok pihenés, kímélet.

Szia. Nekem a 17. héten vizesedett be elõször. Ilyenkor polcolni kell, esetleg vizesruházni, tornáztatni. Kerülni kell a sós, fûszeres ételeket, segíthet a zöldtea, a magnéziumot is javasolta a védõnõm vizesedésre. És ha bevizesedik, sok pihenés, kímélet.
Én a 32. héten járok és a nagy melegben mindig bedagad a bokám és fáj is. Amikor csak teheted polcold fel, esetleg borogasd be. Érdemes figyelni, hogy sok pihenésre illetve reggelre lelohad-e. ÉS a sós, tartósítószeres dolgokat kerülni kell..pl kolbász, szalámik, chips. Nekem a dokim azt mondta, hogy ha nincs a vizeletemben fehérje és nem magas a vérnyomásom, illetve nem növekszik hirtelen a súlyom akkor sajnos ezzel ezeken a praktikákon kívül nincs sajnos más teendõ. Ezért rossz anagy melegben kismamának lenni..:-(
Ja! Természetesen a dokinak és a védõnõnek meg kell említeni!
A terhesség természetes velejárója. Kellemetlen, de semmiképpen nem baj. Nekem nagyon bejött a síma fõtt krumpli evése. De úgy, hogy még sót sem rakhatsz a vízbe amit fõzöl. Nekem is dagadt a bokám egyszer-kétszer, két szem krumpli és aztán fél óra alatt le is ment a dagadás.

Ha már most vizes a lábam akkor mire számítsak később? 17 hetes vagyok

Legjobb válasz: 22 hetesen vettem észre én is elõször, hogy kicsit vizesedek. Azóta odafigyelek a táplálkozásra (só és fûszermentes), rendszeres mozgásra és sokszor felpolcolom a lábam. Most vagyok a 27 hétben és nem rosszabbodott a helyzet, sõt javult. Szóval vigyázz magadra, figyelj oda a vizesedésre, és enyhítheted!Sok szerencsét

22 hetesen vettem észre én is elõször, hogy kicsit vizesedek. Azóta odafigyelek a táplálkozásra (só és fûszermentes), rendszeres mozgásra és sokszor felpolcolom a lábam. Most vagyok a 27 hétben és nem rosszabbodott a helyzet, sõt javult. Szóval vigyázz magadra, figyelj oda a vizesedésre, és enyhítheted!Sok szerencsét
Szia!Én 27 hetes vagyok, és nekem is vizesedik a lábam.A védõnõm azt mondta igyak zöld teát, és bevált.Próbáld ki hátha segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!