Találatok a következő kifejezésre: Ha már van előtejem, (7 db)

Ha 23 hetesen már van előtejem, akkor szülés után lesz tejem? Nem fog elepadni?

Legjobb válasz: Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.

Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.
Nekem annó a lányommal 20 hetesen már volt tejem és szülés után 3 héttel elapadt.Teljesen egyéni hogy kinek mennyi van és meddig az elõtejbõl sem lehet megjósolni.

Ha már most van előtejem, nem sok, de van, az azt jelenti lesz akkor is amikor szoptatni szeretnék? Most vagyok 28 hetes, de már a 24 héttől van, sárgás szinű.

Legjobb válasz: Nem függ össze a kettõ. Nekem pl egyik gyermekemnél sem volt elõtejem és tudtam õket szoptatni jó sokáig. De viszont hallottam már forditva is.

Nem függ össze a kettõ. Nekem pl egyik gyermekemnél sem volt elõtejem és tudtam õket szoptatni jó sokáig. De viszont hallottam már forditva is.

Normális dolog ha már 7 hetes várandósan is van előtejem?

Kisfiam 18 hónapos, 3 hónapja hagytuk abba a szopizást.

Legjobb válasz: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Azóta már 23 hetes a kis pocaklakóm és szerencsére eddig minden rendben van velünk! :) Az elején csak egy-egy alkalommal volt néhány csepp, most kezdett igazán beindulni. Akik elvesztették a babájukat nagyon sajnálom, de ne adjátok fel, biztosan hamarosan ti is egy édes kis csöppséget hordhattok a szívetek alatt! :)

A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Azóta már 23 hetes a kis pocaklakóm és szerencsére eddig minden rendben van velünk! :) Az elején csak egy-egy alkalommal volt néhány csepp, most kezdett igazán beindulni. Akik elvesztették a babájukat nagyon sajnálom, de ne adjátok fel, biztosan hamarosan ti is egy édes kis csöppséget hordhattok a szívetek alatt! :)
A barátnõm már 6 hetesen kezdett elõtejet termelni!Ez komoly!Sajnos õ 7 hetesen elvetélt, de nincs ehhez köze!Szerintem lehet már elõtej!Mindenkinek már a szervezete!
Biztos azért van mert nemrég még szoptattál.
Szerintem is azert indult be hamarabb, mert par honapja meg szoptattal. Nekem 15 honap lesz a babaim kozott, a nagyobbik 5 honapos volt, amikor osszehoztuk a kistesot. Az elso terhessegnel felido utan indult be az elotejem, nem volt rengeteg, de a vege fele mar szinte csopogott, ha melegviz erte zuhanyozaskor, ennek ellenere anyatejem egy csepp sem volt. Szules utan ket hettel elapadt az elotej, hiaba szoptattam, fejtem allandoan. Szoval hiaba nem volt soha anyatejem, csak elotejem, hiaba apadt el meg az is honapokra, a masodik terhessegemnel nekem is megindult mar a 10. het korul. Most vagyok a 20. hetben es kb ket hete most ismet nincs, legalabbis foltot nem hagy.
Neked tuti attól van, hogy nemrég még szoptattál. Azért megjegyzem nem ártana mondani a dokinak. Nekem 5-6 hetesen jött a tejcsorgás, és sajnos missed lett a vége 9 hetesen.Az egekben volt a prolaktin szintem.


A babám tnap még próbálkozott a szopival, ma elötejem is van és sírva elutasítja. Ha már a cici közelébe ér, sír.2 napos. Tnap ilyenkor szopizott utoljára. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Nem tudod, kapott a kórházban üveget?! Mert ha igen, az simán megzavarhatta. De bárhogy is, NE üvegbõl add neki, inkább kiskanállal, vagy kispohárból, vagy fecskendõvel. Ezek nem fogják összezavarni. És ha õ nem akar egyelõre szopizni, mindenképp fejj rendszeresen, legalább 2 óránként, hogy hamar beinduljon a tejed.

Nem tudod, kapott a kórházban üveget?! Mert ha igen, az simán megzavarhatta. De bárhogy is, NE üvegbõl add neki, inkább kiskanállal, vagy kispohárból, vagy fecskendõvel. Ezek nem fogják összezavarni. És ha õ nem akar egyelõre szopizni, mindenképp fejj rendszeresen, legalább 2 óránként, hogy hamar beinduljon a tejed.
Minél sûrûben tedd mellre nekem szinte egész nap cicizett a kórházba :)
Nyilván kórházba vagy még ha 2 napos a babád, gyorsan kérj segítséget a nõvérektõl vagy a csecsemõstõl, egyébként fog szopizni a babád, de az nincs rendben hogy egy napja nem evett! Vagy próbáltad neki fejni, és cumisüvegbõl adni?
Fejd le gyorsan és add neki cumisüvegbõl.még kevés lehet a tejed, és nagyon éhes szegényke.késõbb ha belövell a tejed nem lesz gond vele.csak azt nem értem hogy 2 napos babával miért vagy már otthon?
Kitartás, türelem, fejd le ami van és probáld addig is cumisüvegbõl megetetni
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyunk kettesben, már hazajöttünk. :( Próbálkozunk...de nagyon elutasító velem :(
A csecsemõsök biztos segítenek! Még lehet nincs tejed és emiatt elutasító! Masszírozd szoptatás elõtt, 2-3 ujjal kis köröket formálva, haladj a mellbimbód felé! Próbáld meg azért cicire tenni, ha nincs is benne semmi, mert segíti a mihamarabbi tejbelövelést!
Lehet hogy a kerdezo kulfoldrol ir, engem szules utan 6 oraval hazakuldtek elso babaval.. :(
Szia! Feltételezem hogy még a kórházban vagy, próbálj kérni segítséget a csecsemõs nõvérkéktõl. Kicsit nyomj ki tejet és szépen rakd bele a szájába a mellbimbódat. Valószínû még nincs kellõ mennyiségû tejed, ne aggódj majd beindul. Nekem is 3-4 nap táján sikerült elõször normálisan megszoptatnom. Fel a fejjel!:)
jézusom, egy napja nem evett??? gondolom te is ideges-feszült vagy a szülés után, az uj helyzettõl, a kicsi sirásától stb...õ is érzi ám rajtad. nyomj ki egy kis tejet, érintsd meg vele a száját. lehet h azért sir már a mell közelségétõl mert annyira éhes. nomd össze a mellbimbó udvat, amilyen mélyen csak tudod nyomd bele a kis szájába hogy helyesen bekapja, ha odatartod csak magától nem fogja tudni.nem is értem h 2naposan h lehettek otthon. a védõnp nem ment még ki? hazaérkezéskor ki kéne, vagy max másnap õ is segithet. probáld meg fekve, vagy valami kényelmes pózban. ha sehogy sem megy akkor probálj fejni. lehet h 2naposan még nem is történt meg a tejbelövellés, ezért is fontos h inger érje a mellet. én az elsõ héten kb non-stop szoptattam. ha a fejés sem megy, akkor lehet lepontozni de adj neki tápszert. ennie kell a babának, mert nagyon kicsi még, könnyen baj lehet. mellette persze tegyél meg minent a szoptatásért. de ne feledd, nem attol leszel jó anya ha szoptatsz! ha nem megy, akkor sincs tragédia! nyugodj meg, és hajrá!!!

Mennyi az esély rá, hogy anyatejem is lesz, ha a 15. héttől van előtejem és most, a 21. hétre már kezd "zavaró" mennyiség lenni?

Az a félelme, hogy valami magas hormonszint okozza és szülés utánra nem marad tej, mert addigra "elfogy" vagy bekavar valami hormon. eddig mindenki, akinek említettem az el?tejet, beleértve a véd?n?t is, sopánkodott, hogy az nem olyan jó, mert korántsem biztos hogy kés?bb is lesz, mikor tényleg kéne.

Legjobb válasz: Az elõtej illetve a mögöttes hormonmûködés csak annyit jelent, hogy a szervezeted jelenleg tudja a dolgát, azaz készül a szoptatásra. És ez bíztató. De! Hogy ebbõl késõbb mi lesz, lehetetlen elõre megmondani! A hormonok megfelelõ mûködése csak 1 (alapvetõ) dolog, ami a szoptatáshoz kell. Ezen kívül még számtalan más dolognak is stimmelnie kell, hogy (jól) tudj szoptatni ill. hogy mindig legyen elég tejed. (Ehhez szerintem érdemes lenne utána olvasnod a tej termelõdésének és az egész szoptatásnak, ha eddig még nem tetted.) Szóval szerintem nem érdemes nagy hûhót csapni ekörül. Bizakodj, de semmi több. Elõször a szülésre készülj lelkiekben, mert a jó szopis kezdethez ez is szükséges. Jó babavárást! :)

Az elõtej illetve a mögöttes hormonmûködés csak annyit jelent, hogy a szervezeted jelenleg tudja a dolgát, azaz készül a szoptatásra. És ez bíztató. De! Hogy ebbõl késõbb mi lesz, lehetetlen elõre megmondani! A hormonok megfelelõ mûködése csak 1 (alapvetõ) dolog, ami a szoptatáshoz kell. Ezen kívül még számtalan más dolognak is stimmelnie kell, hogy (jól) tudj szoptatni ill. hogy mindig legyen elég tejed. (Ehhez szerintem érdemes lenne utána olvasnod a tej termelõdésének és az egész szoptatásnak, ha eddig még nem tetted.) Szóval szerintem nem érdemes nagy hûhót csapni ekörül. Bizakodj, de semmi több. Elõször a szülésre készülj lelkiekben, mert a jó szopis kezdethez ez is szükséges. Jó babavárást! :)
Szia! Gondolom, elsõ babás vagy, mert a tejtermelés mechanizmusát még ndm ismered. Ajánlom figyelmedbe a http://www.lll.hu -t, itt olvass utána a dolgoknak. A kezdet jó, de a megfelelõ hormonális mûködésnél sokkal több kell. Az említett honlapon mindent megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utánaolvasok alaposan

Azt hallottam, hogy akkor lehet előtejem ha érzem hogy megmozdult, a pocaklakóm! Én sajnos még nem érzem de előtejem van egy kevés! Ez azt jelenti hogy már éreznem kellene hogy mozog? 19 hetes kismami

Legjobb válasz: a kettõnek semmi köze egymáshoz. elõtej a várandósság utolsó harmadában szokott lenni ritkán elötte de akkor se függ a magzat mozgásától. a magzat elsõ megmozdulása rendszerint a várandósság félidejét jelzi.

a kettõnek semmi köze egymáshoz. elõtej a várandósság utolsó harmadában szokott lenni ritkán elötte de akkor se függ a magzat mozgásától. a magzat elsõ megmozdulása rendszerint a várandósság félidejét jelzi.
nehogy nyomkodd acicicd, ha magától elcseppen töröl le de kinyomni csak h megnézd van- nem szabad, méhösszehúzódást okozhat. nekem mind2 terhességem végén volt csak elõtejem, pedig 15 hetesen már éreztem õket szóval sztem ez egy marhaság
17 hetesen már éreztem, hogy mozog, és sosem volt elõtejem, de másfél évig tudtam szoptatni. A kettõ nem egymás feltétele.
Szia! Véletlen egybeesés lehet, hogy én mikor betöltöttem a 16. hetet elkezdtem érezni, hogy a babám mozog és az elõtej is megjelent. :) De ez minden bizonnyal csak véletlenül alakult így és nem azért mert ennek egymáshoz köze lenne. :) További minden jót! Üdv: 33hkm
10. héttõl volt elõtejem, nyilván nem éreztem még akkor mozogni. Szoptatni pedig egyáltalán nem tudtam, pedig a végén már sok elõtejem volt.
Ha elsõ baba semmi probléma nincs vele, hogy nem érzed. Lehet még 2 hétig nem is fogod. Én 18 hetes vagyok, mozog a baba de semmi elõtej meg hasonló. De ez kismama függõ valakinek már elõjelként megjelenik az elõtej a 6.-7. héten de valakinek csak a 3. trimeszterben. Az sem baj ha az egész terhességed során nem veszed észre mivel itt egy két cseppre kell gondolni. :)

Hol lehet venni melltartóbetétet és milyen márkát válasszak? Normális ugye ha 21 hetesen van egy pici előtejem?

Legjobb válasz: Szia!Brendonban,Dm-ben is lehet venni melltartó-betétet.A DM-es jóval olcsóbb!Talán az ár összefüggésben van a minõséggel... Nekem már 20 hetesen volt elõtejem:-) Boldog Babavárást! 23hetes Kismami

Szia!Brendonban, Dm-ben is lehet venni melltartó-betétet.A DM-es jóval olcsóbb!Talán az ár összefüggésben van a minõséggel... Nekem már 20 hetesen volt elõtejem:-) Boldog Babavárást! 23hetes Kismami
Szia! A Brendonos nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. Szóval én a DM-est javasolnám. Nekem már a 18. hét óta van egy kis elõtejem, a doki szerint teljesen normális, ne aggódj! 24 hetes kismama
Ha sok lesz a tejed (mint nekem), akkor nem lesz könnyû dolgod, mert a betétek többsége átázik! Eddig csak a Chicco és a Mimi vált be nálam, ami nagyon nem: az Avent, és a Fixies (eddig ezeket próbáltam ki). Olyat nem szabad venni, amelyre azt írják rá, hogy "légáteresztõ", mert az ilyen fajta sajnos a tejet is átenged (nem is kevés mennyiségben) :-) Az normális, hogy már most van elõtejed, maradjon is így :-) Egy 6 hetes kisfiú anyukája
Ja igen, és patikában, DM-ben, nagyobb áruházakban lehet õket megvenni. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!