Találatok a következő kifejezésre: Ha már van (6328 db)

Amikor valaki kamaszodik miert van neki folyas ha valkinek van mennyi ido utan fog megjonni ha mar van mellem es szorzetem is van tov lenn?

Es hogyhogy azt irjak hogy a folyas az csak feher nekem barnas sargas szinu talan regebbe volt feheres most a napokban vilagos barna ez mi??

Legjobb válasz: Hát igen a fehér folyásnak fehérnek kéne lenni nem sárgának és nem barnának, de ha neked ez még csak folyás lehet valamit akkor ott gyógyítani kell.. de az is lehet h ez azt jelenti megjött mert amikor nekem jött meg kb 4-5napig ez a barna jött és 28 nap után vagy kevesebb nap után megint jött a barna de már azzal piros menstruáció is jött szóval ne legyél megijedve lehet h megjött :DD de ha mégiscsak folyás akkor menj el nõgyógyászhoz de ha van is ott valami fertõzés vagy akármi gyógyítható kenõcsökkel ne ijedj meg ezt azért tudom mert én ugy tudom h ha sárgás és kellemetlen szagú meg viszket is akkor ott valami fertõzés van...de ha nem viszket akkor megjött szerintem :// :)

Hát igen a fehér folyásnak fehérnek kéne lenni nem sárgának és nem barnának, de ha neked ez még csak folyás lehet valamit akkor ott gyógyítani kell.. de az is lehet h ez azt jelenti megjött mert amikor nekem jött meg kb 4-5napig ez a barna jött és 28 nap után vagy kevesebb nap után megint jött a barna de már azzal piros menstruáció is jött szóval ne legyél megijedve lehet h megjött :DD de ha mégiscsak folyás akkor menj el nõgyógyászhoz de ha van is ott valami fertõzés vagy akármi gyógyítható kenõcsökkel ne ijedj meg ezt azért tudom mert én ugy tudom h ha sárgás és kellemetlen szagú meg viszket is akkor ott valami fertõzés van...de ha nem viszket akkor megjött szerintem :// :)

Ha már vannak tünetek, akkor a teszt már tutira kimutatja?

Legjobb válasz: A tüneteket, amire a szervezet reagál, a hormonváltozás váltja ki. Nagyjából egyidõben a teszt is kimutatja. Ez persze picit lehet eltérõ, de max. néhány napig. A teszt érzékenységétõl is függ és a szervezet érzékenységétõl is. De alapvetõen elmondható, hogy ha tünetek vannak már, akkor egy tizes érzékenységû teszt reggelibõl már tuti kimutatja.

A tüneteket, amire a szervezet reagál, a hormonváltozás váltja ki. Nagyjából egyidõben a teszt is kimutatja. Ez persze picit lehet eltérõ, de max. néhány napig. A teszt érzékenységétõl is függ és a szervezet érzékenységétõl is. De alapvetõen elmondható, hogy ha tünetek vannak már, akkor egy tizes érzékenységû teszt reggelibõl már tuti kimutatja.
10. dpo-n nekem már a 25-ös teszt halvány eredményt mutatott, 2 nap múlva erõs pozi lett hasonlóan egy 25-ös teszt, nemvárt napján pedig full pozi. 10. napon ébredtem erõs fejfájással és hányingerrel, amely émelygésre váltott át, cicik pedig "dagadnak".

Ha már van egy OKJ végzettségem, akkor milyen ingyenes, diákigazolványt adó iskolába tudok jelentkezni?

Diákmunkát szeretnék vállalni még egy évig és nyelvet tanulni, illetve egy portfóliót összeállítani, de szükségem lenne a diákigazolványra mindehhez. Légyszi ne egyetemet írjatok, mert arról már lekéstem, hanem olyat, ahová még lehet jelentkezni.

Legjobb válasz: Ha nem egyetem, akkor sehova. Pótfelvételin jelentkezhetsz még, de ott egyészt csak fizetõs szakok vannak már csak, másrészt mivel van már egy OKJ-d, minden más tanfolyam is térítésköteles lenne neked.

Ha nem egyetem, akkor sehova. Pótfelvételin jelentkezhetsz még, de ott egyészt csak fizetõs szakok vannak már csak, másrészt mivel van már egy OKJ-d, minden más tanfolyam is térítésköteles lenne neked.
Nem értem a szándékod. Helyezkedj el az okj-s szakmával, és mellette tanulhatsz nyelvet, pl. nyelviskolában. Ha már konyítasz valamennyit a nyelvhez, akkor mehetsz külföldre is dolgozni, ott meg majd akaratlanul is ragad rád a nyelvbõl, és úgy sokkal könnyebb megtanulni. Kezdetben persze nehéz.

Lányok, nők! Ti milyen nemű gyereket szeretnétek (ha még nincs, vagy ha van, de még terveztek)? Ha már van gyerkőc, akkor olyan nemű lett, amilyenre számítottatok? Ha nem, nagyot csalódtatok?

Persze tudom, hogy a f?, hogy egészséges legyen, de mégis... :) Kort is írjatok, legyetek szívesek!

Legjobb válasz: 23 éves vagyok, mi elsõre lányt szerettünk volna, és az is lett. Már 3 hónapos, és ha lesz testvére akkor egy kisfiút. Harmadjára jöhetne még egy lány, bár az már mindegy lenne. :) Úgysem én döntöm el. :)

23 éves vagyok, mi elsõre lányt szerettünk volna, és az is lett. Már 3 hónapos, és ha lesz testvére akkor egy kisfiút. Harmadjára jöhetne még egy lány, bár az már mindegy lenne. :) Úgysem én döntöm el. :)
Köszönjük szépen! :) A nevén ritkán szólítjuk, de ha mégis akkor Annácska, Ancsi, Panni, Pannika, Böbi.
Apa mindenképp fiút, egy kis rosszcsontot. Én kislányt akartam, mert megveszek a kislányos ruhákért, annyira édesek, meg nem tudom, valaki végre talán befonná a hajam, meg hasonlók, lányos dolgok. :D De nagyon boldog voltam így is, hogy fiú lett. Igazából nem sokat számított, mert sokat vártunk rá. Másodikra ugyanez a felállás, apa kisfiút, én kislányt szeretnék. De nem fogok kétségbeesni, ha fiú lesz, annak is megvan a jó oldala, hogy két kiskrapek rosszalkodik. 27 vagyok.
Emese Mária
Anna Erzsébetnek hívják.
Szia, 24 évesen szultem meg a fiam akit nagyon lánynak vártam.Fiuk kozott nottem fel:) most meg nagyon szeretnék már terhes lenni és jo lenne ha kisleány lenne.:) Persze a fiut is nagyon szeretném:)
1 gyerekem van, õ 1 éves kislány. Nekem három öcsém van, nekem mindegy volt, vagyis igazából egy szempontból nem. Én elég fiús nõnek tartom magam, már a gyerekkorom miatt is (nagyon szeretem az öcséimet), és inkább fiús anyukaként tudtam volna jobban elképzelni magam, ezért egy hangyányival jobban vágytam kisfiúra. De amint megtudtam, hogy lány onnantól ez a gondolat elillant, és boldog voltam, hogy lány. Azért remélem lesznek majd kistestvérei, és remélem azért egy kisfiam is lesz.:)
23 évesen voltam, mikor terveztük a gyermeket és abban az életévemben szültem is. Igazából mi nem 'terveztük', hogy milyen nemû legyen az elsõ közös gyermekünk. Ahogy kezdett nõni a pocakom, éreztem belül, hogy bizony kislányunk lesz. Hiába utalt minden nép jel a fiúra, beigazolódott: kislányunk lett. Tervezünk még egy babát, de egyenlõre még 4-5 évet várhat. Lehet, akkora már az ország helyzete meg se 'engedi', hogy legyen.. Viszont, ha úgy alakul, akkor kislányt szeretnék megint. Nekem valahogy a fiúk nem jönnek be, nem tudom elképzelni magam fiús anyaként :|
3 vagyunk lánytestvérek. Én mindig is fiús, sportos kislány voltam, úgy gondoltam, hogy fiús anyuka leszek és mindenképpen fiút szerettem volna. A férjemnek mindegy volt. A 16-ik héten azt mondták kisfiú, nagyon boldogok voltunk. Aztán a 18-ik héten a genetikus gratulált nekünk a kislányunkhoz. Azt sem tudtam mi van, teljesen ledöbbentünk. Kb 1 hétig nem nagyon tudtam hova tennia dologt, de aztán hirtelen megtetszett a dolog és amikor megszületett a kislányunk rögtön szerelmes lettem belé. Azóta is imádom és nem is tudom elképzelni, hogy fiú lett volna és fõként mit csinálnék egy kissráccal. Most várom a kistesót, még nem tudjuk a nemét, de én most már nagyon kislányt szeretnék megint. :) A férjem persze kisfiút és a lányom is kisfiút. :D
17-es vagyok.Huuu... Oszkár borzalmas ugye?A kislányunk Gréta Anett lett...
Szerintem van az Oszkárnál rosszabb is. Nálam a 2 biztosítékot kiverõ név: Leokádia (Lány) és Mordeháj (fiú). :D
Volt egy osztálytársam Oszkárnak hívták, õ volt a legmenõbb, mindenki bele volt zúgva... Látta a férjed/párod az Oszkár címû filmet Silvester Stalone-val?
Bocsi, 12:59-es vagyok, a neveket kérdezted, hát írom :Eszter és Márk.
3 lányom van, mindhárom terhességem alatt lányra vágytam :)
Egy 5 éves Danim van, és egy 18 hetes pocaklakóm, aki úgy néz ki Koppány lesz. Imádom õket, de nem tagadom, mindig is lányt szerettünk volna. Talán a harmadik. :) )
Oszkáros vagyok)persze h látta az egyik kedvence:(és százszor látta már és sajnos én is vele.Nekem gondolhatod h nem a kedvencem......
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek. :) Õszintén szólva az Oszkár nekem sem tetszik.. :/
Én elsõre nagyon kislányt szerettem volna és az is lett. Õ (3 éves) Apa kis szerelme, viszont a második babánál, hogy Apa álma is valóra váljon és valaki tovább vigye a nevét, kisfiúnk (6 hónapos) született. Õ pedig az én kis szerelmem. Mindkettõjüket egyformán szeretjük, de mégis másképp. Persze az egészség a legfontosabb, de az ember a szíve mélyén azért szeretne valamilyen nemû gyermeket. 27 éves múltam. :)
Van egy kisalnyunk, 13honapos, Izabella Anna.A kistestver uton van de meg nem tudjuk a nemet.Titkon kisfiut szeretnek, elsore lanyt akartam es bejott.ERmelem most is bejon, bar nem banom ha lany lesz ismet.24evesen szultem az elsot 26leszek a masodiknal.
A kérdező hozzászólása: Neked is! :) És gratulálok! Mi lenne egyébként az a bizonyos név?
A kérdező hozzászólása: Ez aranyos. :) Nekem még van egy-két évem a gyerek gondolatáig, de elsõre én is kislányt szeretnék. :) Mondjuk teljesen mindegy, a fiúnak is örülnék. És hogy hívják a gyerkõceiteket? :)
A kérdező hozzászólása: Én is a lány felé hajlok inkább... Anna Erzsébet... Üdítõen gyönyörû. :) Manapság nagyon ritka az ilyen szép hagyományos névválasztás, én a magam részérõl nagyon szeretem az Erzsébetet. Hogyan becézitek?
1 lányom és 2 fiam van de mindig fiút akartam minden terhességnél. Egyszerûen azért, mert velem jobban jár egy kisfiú mint egy kislány. Én is fiús vagyok, soha életemben nem volt rajtam szoknya vagy magassarkú, utálom a rózsaszín pónikat és a Barbie hercegnõket, és még hajat fonni se tudok. Szegény lányom szív is velem rendesen, a fiúkkal sokkal inkább tudok mit kezdeni.
Mi kisfiut szeretnenk. :) 21/L
20 évesen szültem a kislányomat. Én mindig tudtam, hogy nekem csak lányom lehet, nálunk a családban csupa lány volt, nagyon féltem tõle, hogy "nem tudnék mit kezdeni" egy kisfiúval. De bejött :) Másodjára már mindegy, jó lenne még 1 kislány, de ha fiú lesz, ám legyen :) Apuka nevezte el, a kislányunk Napsugár :)
23 voltam, mikor eltervezünk férjemmel, hogy összehozunk egy tündéri kislányt. Most egy hónapos, elsõre összejött a kis hercegnõnk :) Már tervezzük neki az öcsikét, reméljük, összejön. Mi is hagyományos nevet választottunk, a fiúnak is az lesz, egyszerû, de szép.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a kicsikhez mindenkinek! :) És mi lenne az a hagyományos név?
Két kisfiú anyukája vagyok!Elsõként fiúra "vágytunk", megkaptuk...másodikra kislányra, nem kaptuk!Kb egy percnyi csalódottság után boldogan elneveztük mikor kiderült és elkezdtük élvezni hogy igazi fiús szülõk lettünk, leszünk!Több babát már nem tervezünk(én 35, apa 36)szóval nálunk a kukásautó, barkácskészlet, legó, markoló halom...nem keveredik a rózsaszín ruhás barbik, pónik, és hajcsatocskák halmazával! :D
Mikor terveztük a babát nekem mindegy volt talán picit jobban vágytam a lányra de ha fiú lett volna annak is õrültem volna mindaddig míg a Párom ki nem ejtette a száján ha fia lesz h fogják hívni.Naaa akkor összetörtem h Úristen ugy nem fogják hívni az tuti ha még a szûlõszobán kell is veszekednünk nem érdekel.már a 18 heti Uh-n mondták h lány.nem akartam elhinni vagyis elhittem de féltem mi van ha.Hál Istenek lány lett de ha tesó fiú lesz akkor lesz még harcom Apuval:) de ott még nem tartunk...Boldog Karácsonyt..
3 éves a kisfiam, mostanában fog megszületni a kislányom. Nem terveztük a nemeket, de azt hiszem így tökéletes.:) egyelõre nem tervezünk több babát, talán majd 8-10 év múlva, és mondjuk akkor legyen megint kisfiú. 26 éves vagyok, a férjem 37

Szülés után ha már van menstruációm, lehetek terhes? Van peteérés? 7 hete szültem, nem szoptatok.

Legjobb válasz: igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.

igen, méghozzá menstruáció elõtt 2 héttel, tehát nem is tudod, hogy volt már egy peteérésed, csak akkor jössz rá, amikor megjött. ezért kell védekezni. Nálam mind a két szülés után 2 hétig tartott a gyermekágyas idõszak és szülés után 2 hónappal már menstruáltam, tehát 6 héttel szülés után már teherbe eshettem volna, ha nem védekezünk.
szülés után 6héttel már menstruáltam.Szerettünk volna kis korkülönbséggel tesót, de eddig nem jött össze.4hónapja nem szoptatok és most derült ki a menzi ellenére nem volt peteérésem.Egyáltalán nem biztos, hogy van pé-d és teherbe tudsz esni.Kérdés mi a cél?Ha nem szeretnétek babát, akkor természetesen védekezzetek, mert lehet nálad másképpen van.
A kérdező hozzászólása: Hogy derült ki, hogy nem volt peteérésed?
pl.volt tejtermelõdésem szoptatás után 2-3hónappal is.Ezért kezdtem gyanakodni, hogy minden ok-e?A másik dolog, hogy nem lettem egyszerre babás, pedig mind2 gyerekem elsõ hónapban összejött.Akkor kértem a dokit csináljon vérvételt, ultrahangot.A vérvétel rendben lett (prolaktinom nem volt magas) de az uh-on kiderült középidõben is csak kb3-4mm tüszõim vannak.Ez ugye semmi..Szóval adott clostit pé. serkentésére attól az 1 hónapban elapadt a tejem és lett szép peteérésem újra.Remélem most majd összejön a kis tesó.Remélem tudtam segíteni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt:) Szeretnék még egy babát, nem szeretnék nagy kor külömbséget a két gyerek közt. Ezért nem bánnám ha akár most jönne a kistesó, bár tudom, hogy még a szervezetemnek regenerálódni kell .Tejem már nincsen de elõfordul néhány naponta, hogy egy csepp jön ha nagyon nyomkodom, de annyi már rég nem, hogy tudjam szoptatni a babám:(
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy a peteérés serkentõ receptre van?
igen.én õszintén elmondtam, hogy minél elõbb szeretnénk babát, ezért is írta fel.Azt mondta lehet enélkül még pár hónap lett volna mire normálisan visszaáll a szervezetem.Nekem ajánlották a mastodynon cseppet (barátcserje van benne), ami gyógynövényes és szintén segíthet.Nekem sajnos nem volt elegendõ, de talán megpróbálhatnád ezt.Még annyit, hogy én több, mint 9hónapig szoptattam lehet neked sokkal gyorsabban helyreáll a szervezeted mivel nem tudtál sokáig szoptatni.Sok szerencsét!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy, köszönöm a válaszod, és a tippet!:)

Milyen minimális anyagi háttérrel érdemes kiköltözni Londonba ( ha már van munkahely / ha még nincs )?

Webfejlesztõként tervezem, hogy idén nyár végén Londonba költözöm. Még nem jártam utána mélységében, hogy milyen dolgokra kell majd figyelnem, még csak a pénz spórolás, ahol tartok. Kint a fizetés gyakran hetente van, ugye?

Legjobb válasz: munkahely esetén: 1200-1500 font már elég. munkahely nélkül: 3000 font a nagyon minimum. "de beszélem a nyelvet, milyen eséllyel, és mennyi idõn belül találhatok munkát? " szerencse kérdése is. nekem, hasonló munkakörben 3 hét alatt sikerült szakmai állást szereznem. vannak magyar ismerõseim, van aki 1 hónap, van aki 2, de olyan is, aki 2 hét alatt. szakmai melót hosszabb idõ alatt találsz, mint mondjuk mosogatást. fizetés havonta. minimálbéres melóknál van heti bér. ha jók a referenciáid, aránylag hamar el lehet helyezkedni.

munkahely esetén: 1200-1500 font már elég. munkahely nélkül: 3000 font a nagyon minimum. "de beszélem a nyelvet, milyen eséllyel, és mennyi idõn belül találhatok munkát? " szerencse kérdése is. nekem, hasonló munkakörben 3 hét alatt sikerült szakmai állást szereznem. vannak magyar ismerõseim, van aki 1 hónap, van aki 2, de olyan is, aki 2 hét alatt. szakmai melót hosszabb idõ alatt találsz, mint mondjuk mosogatást. fizetés havonta. minimálbéres melóknál van heti bér. ha jók a referenciáid, aránylag hamar el lehet helyezkedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Beszélem, nem felsõ fokon, de szakzsargon és általános kommunikáció nem probléma. Egy zürichi ismerõsöm szerint 200k is elégséges tud már lenni, nekem az kissé kevésnek tûnt. Esetleg ha megírnád privátban, hol érdemes kinti munkákat nézni, leköteleznél! :)
Hát ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor hozzál 3ezret, de szerintem ha csak a fele van meg, az se baj.

Ha már van egy diplomám, de az használhatatlannak bizonyult, van még bármi esélyem bármilyen szintű ingyenes átképzésre?

Nem találok semmit, pedig mivel ezzel a diplomával most képtelenség elhelyezkedni, nem tudok többszázezres költségtérítést fizetni. Diákhitelt nem merem felvenni, mert ha munkanélküli leszek, senkire sem támaszkodhatok, hogy törleszthessem, és 3 kisgyereket is el kell tartanom. Tud valaki bármi lehetőséget ingyenes, vagy legalább megfizethetőképzésre?

Legjobb válasz: Jaj Istenem, nagyon sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél :( hát az elsõ dolog, ami beugrott az az OKJ lett volna, de feltételezem már elmúltál 23, mert csak addig ingyenes. De azét nézz utána, mert vannak olyan OKJ-k amelyek nem drágák és még el is lehet velük helyezkedni. Egyébként milyen diplomád van? Mert, ha olyan, akkor lehetne, hogy magánórákat adj bizonyos tárgyakból. Abból esetleg ki tudnád fizetni a képzés díját. Egyébként a legtöbb ilyen OKJ nem drága, 1-2 van, ami esetleg a gyakorlati hely miatt lehet több (pl fogtechnikus), de akkor nyilván olyat célszerû választani, ahol ez nem áll fenn.

Jaj Istenem, nagyon sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél :( hát az elsõ dolog, ami beugrott az az OKJ lett volna, de feltételezem már elmúltál 23, mert csak addig ingyenes. De azét nézz utána, mert vannak olyan OKJ-k amelyek nem drágák és még el is lehet velük helyezkedni. Egyébként milyen diplomád van? Mert, ha olyan, akkor lehetne, hogy magánórákat adj bizonyos tárgyakból. Abból esetleg ki tudnád fizetni a képzés díját. Egyébként a legtöbb ilyen OKJ nem drága, 1-2 van, ami esetleg a gyakorlati hely miatt lehet több (pl fogtechnikus), de akkor nyilván olyat célszerû választani, ahol ez nem áll fenn.
Munkanélküli központok szoktak indítani tanfolyamokat. Próbáld meg ott, hátha.

Minek örültetek/örülnétek kislányotok születésekor a babalátogatóktól ajándékba, ha már van egy nagyobb fiú tesó is (kis korkülönbséggel)?

Lányos ajándékokra gondolok babalátogatáskor, amib?l esetleg nincs, nem lehet a tesótól. Nekem fiam van, gondolom egy csomó hasznos dolog van, ami nem jut az eszembe, csak ha lányom lenne.... szóval értitek mire gondolok. (ruhán kívül)

Legjobb válasz: Nekem lanyom van, de nem hiszem hogy van barmi is, ami egy lanynal kell, de fiunal nem, es vica versa. En legjobban mindig a ruhaknak orulok, foleg az uniszex daraboknak, mert mar elegem van abbol, hogy lanyoknak csak csillogos rozsaszin cuccok vannak. A pelenka, popsitorlo es tarsai ajandekok nekem annyira nem jonnek be, mert csak egy markat hasznalok es ezt nem tudhatja mindenki, es kicsit kellemetlenul erzem magam, amikor jo szivvel kapok egy csomag popsitorlot, es tudom, hogy torolgetesre fogom elhasznalni, mert a babam bore rogton pottyos lenne tole.

Nekem lanyom van, de nem hiszem hogy van barmi is, ami egy lanynal kell, de fiunal nem, es vica versa. En legjobban mindig a ruhaknak orulok, foleg az uniszex daraboknak, mert mar elegem van abbol, hogy lanyoknak csak csillogos rozsaszin cuccok vannak. A pelenka, popsitorlo es tarsai ajandekok nekem annyira nem jonnek be, mert csak egy markat hasznalok es ezt nem tudhatja mindenki, es kicsit kellemetlenul erzem magam, amikor jo szivvel kapok egy csomag popsitorlot, es tudom, hogy torolgetesre fogom elhasznalni, mert a babam bore rogton pottyos lenne tole.
Én a pelenkának mindig örültem, bármilyen márkát elhasználtam. Nagyon örültem a ruháknak is, legfõképpen a csili-vili, tüneményes kislányruhának örültem. Én nem csináltam/csinálok abból sem problémát, hogy fiús ruhát adjak a lányomra. Most pl nem vettünk még neki csajos overált, a kisfiamról maradt terepmintást hordja, persze rózsaszín sapival. :)
Játékot szerintem nem érdemes, legalábbis nekünk arra nem volt szükségünk, mert az ilyen piciknek való játékok nem fiúsak vagy lányosak, hanem bárkinek valók.
Én is nagyon örültem mindig, amikor ruhát kaptunk ajándékba a kislányom részére.:) Tudod, ez tényleg olyan, "mintha találná az ember", akár késõbb is, ha például nagyobb méretet veszel. De kaptunk ajándékba plédet is, illetve babanaplót. Én vittem korábban (amikor még nem volt gyerkõcöm) pelenkát és popsitörlõt látogatóba, de most már nem tenném (esetleg egyeztetés után), mert tudom, hogy engem is zavart, amikor nem olyat kaptunk, mint amit használtam és bevált.
szia! Én a pelenkatortát preferálom! Én is azt vittem a barátnõmhöz! Szép, mutatós, ötletes, és nem utolsó sorban nagyon hasznos!
A kérdező hozzászólása: Igen, én sem az ilyen pelenka, popsitörlõ és társaira gondoltam, mert azt nem viszek babalátogatóba. Ruhába is gondolom persze lányos a rózsaszín, egy fiú után jól jön, ne minden kék legyen, de ezen kívül? Esetleg olyan játék, ami a nagyobb tesónak nem volt, mégis szívesen vennétek a picinek (ha unisex is). Vagy nem is tudom. Csak ötleteket várnék....
A kérdező hozzászólása: Akkor a ruha lesz a jó választás? Én sem csinálnék gondot belõle, hogy kék ruhába járjon a hugi, ha az lesz majd, de azért néhány lányos cucc jól jönne, mondjuk szoknya, meg csinibb felsõ... akkor lehet, ez a verzió marad. Megyünk majd olyan helyre is babalátogatóba, ahol fordítva van, lány a nagytesó, és fiú a pici, nekik ruhát viszünk m(mert azért a fiú rózsaszínben mégsem olyan, mint lány kékben). Csak gondoltam hátha van valami frappáns ötlet, ami nem jut mindenki eszébe....
A kérdező hozzászólása: És nem utolsó sorban köszi az eddigi válaszokat! :o)

Ha már van egy szakmunkás bizonyítványom, akkor nem jelentkezhetek ingyenes OKJ-s képzésre?

A jelentkezési lapon szerepel a "van OKJ-s képzettsége" kérdés. Nos, a szakmám szerepel az OKJ-ben. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Az egy dolog, hogy már van egy szakmád. A kérdés az, hogy azt milyen képzés keretében szerezted meg. Aki OKJ-képzésre jelentkezik, az elsõ alkalommal veheti igénybe az ingyenes képzési lehetõséget, ha azt már kimerítette, akkor is mehet OKJ-s képzésre, de nem ingyenesre, csak fizetõsre. Ha a szakmádat nappali tagozatos szakmunkásképzõben tanultad, akkor az nem volt OKJ-s, attól függetlenül, hogy a szakma, mint lehetõség, szerepel az OKJ-jegyzékben. Lehet, hogy mások pont ilyen módon szeretnék azt a szakmát kitanulni.

Az egy dolog, hogy már van egy szakmád. A kérdés az, hogy azt milyen képzés keretében szerezted meg. Aki OKJ-képzésre jelentkezik, az elsõ alkalommal veheti igénybe az ingyenes képzési lehetõséget, ha azt már kimerítette, akkor is mehet OKJ-s képzésre, de nem ingyenesre, csak fizetõsre. Ha a szakmádat nappali tagozatos szakmunkásképzõben tanultad, akkor az nem volt OKJ-s, attól függetlenül, hogy a szakma, mint lehetõség, szerepel az OKJ-jegyzékben. Lehet, hogy mások pont ilyen módon szeretnék azt a szakmát kitanulni.
A kérdező hozzászólása: Nappalis, szakmunkásképzõ volt. Tehát akkor ezek szerint mehetek én is ilyen képzésre?
Ez nem felel meg OKJ-s képzésnek, így természetesen mehetsz. De 2 OKJ-t is el lehet végezni egymás után INGYEN! A lényeg az, hogy az elsõnek középszintûnek kell lennie, majd a következõnek felsõfokúnak, tehát ha a 2 képzés egymásra épül akkor ingyenesen végezheted el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Van érettségid? Mert a legtöbb OKJ-s jelentkezéshez követelmény.
A kérdező hozzászólása: Igen, van :) Szakmunkásbizonyítvány és levelezõs szakközépiskolai érettségi.

Ha már van diplomám, tudok menni most februártól úgy OKJ-s képzésre, ami diákviszonyt ad? Áprilisban leszek 22éves.

Legjobb válasz: Elvileg már csak levelezõre vagy estire mehetsz ha már van diplomád és úgy nem biztos, hogy ugyanolyan elõnyökkel jár mint a nappali. "Diákviszony"-t természetesen ad, csak kérdéses, hogy mire mész vele.

Elvileg már csak levelezõre vagy estire mehetsz ha már van diplomád és úgy nem biztos, hogy ugyanolyan elõnyökkel jár mint a nappali. "Diákviszony"-t természetesen ad, csak kérdéses, hogy mire mész vele.
A kérdező hozzászólása: diákigazolvány, fizetik a tb-m, ilyesmi... Ez akkor jár?
Nem feltétlen. Nekem volt, ahol azt mondták, a diploma nem számít, olyan, mintha most érettségiztél volna, az okj szempontjából.
Levelezõn semmi nem jár. Estin minden.
A tbt csak nappalin nem kell fizetned!!!! Esin mindenhova utazhatsz a diákigazolvánnyal, levelezõn csak a suli meg a lakhely között.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!