Találatok a következő kifejezésre: Ha már utolsó 5 (7 db)

Azt hallottam, hogy egy csecsemőnek akkor érdemes kilövettetni a fülét, ha már megkapta az utolsó oltását is.4-5 hónapos korban. Mi igaz ebből? Én vagyok csak ilyen önző, hogy már ezen gondolkodom? A baba egy hónapos.

Tudom, hogy van aki már a kórházban, illetve pár hetesen is elviszi.

Legjobb válasz: Miért kell várni, azt nem mondták? Nyugodtan lövesd ki, nem ártasz vele. Utolsó oltás 18 hónaposan van, aztán 3 évesen.

Miért kell várni, azt nem mondták? Nyugodtan lövesd ki, nem ártasz vele. Utolsó oltás 18 hónaposan van, aztán 3 évesen.
Sok helyen, már a kórházban kiszúrják a kislányok fülét. Nekünk 5 hetes volt, amikor kozmetikus belõtte. Nem lett semmi baja. Az utolsó oltás amúgy nem 4 hónaposan van, mert 15 hósan is van, és 3 évesen is.
Én még nem hallottam soha ezt. Lányomnak amúgy a kórházban megcsinálták pár naposan. Most 2, 5 éves és köszöni jól van. :)
Utolsó oltást 4-5 hónaposan? Miért függne ettõl? Még késõbb is kap oltást, nem az az utolsó. Ez óriási butaság. A kislányomnak a kórházban tették a fülébe a fülbevalót, semmi baja nem lett.

Ha már az utolsó 5. napon tarok és már csak alig van meg akkor már fürödhetek?

Legjobb válasz: Szerintem igen, nagy gond nem lehet, de számíts rá, hogy még kicsit a fürdõrucid olyan lehet, nekem nem volt gond, mert fekete, csak egy pici folt lett ami ki is jött, ahogy tudtam beáztattam, de tehetsz be tampont ha gondolod, csak tudod, az túl sokáig nem maradhat benn

Szerintem igen, nagy gond nem lehet, de számíts rá, hogy még kicsit a fürdõrucid olyan lehet, nekem nem volt gond, mert fekete, csak egy pici folt lett ami ki is jött, ahogy tudtam beáztattam, de tehetsz be tampont ha gondolod, csak tudod, az túl sokáig nem maradhat benn

K-vitamin (Konakion) -kérdés! Beadhatom-e az utolsót a dobozból, ha a kórházban már kapott egyet, szóval már kapott 5 ampullával?

Nem ártok vele neki? Csak mert tudom, hogy nem véletlenül van 5 abban a dobozban. Koraszülött 6 és fél hónapos, csak anyatejes baba. A véd?n?m is és az összes gyerekorvos is szabin van, és ma lenne esedékes az utolsó ampulla, de nem merem neki beadni. Köszi a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: ne haragudj de ezt most komolyan itt kérdezed? :O és hallgatni is fogsz arra aki ír majd valamit vagy azért felemeled a telefont és felhívod a babád orvosát? bocs, nem szoktam rosszindulatú lenni de ez azért erõs :S

ne haragudj de ezt most komolyan itt kérdezed? :O és hallgatni is fogsz arra aki ír majd valamit vagy azért felemeled a telefont és felhívod a babád orvosát? bocs, nem szoktam rosszindulatú lenni de ez azért erõs :S
A dobozban van 5 ampulla. A kórházban minden baba kap egyet. Azon az egyen kívül kell a babának az 5 ampulla, tehát ha ma esedékes, nyugodtan add be neki. Nem ártasz vele, anyatejes babáknak szükségük van a Konakion-ra. Mi is így csináltuk. 13 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak köszi, elsõnek inkább semmit nem mondanék.
Védõnõ vagyok. Addig kel adni a K vitamint, míg csak anyatejes. Ha így van, ezt írtad, akkor nyugodtan beadhatod az utolsó ampullával! (Nem azt kell számolni, hogy hány ampullával kapott már, hanem azt kell nézni, hogy kap-e mást is az anyatejen kívül, mert ha igen, akkor abban már van K vitamin és nem is kell akkor már Konakionnal pótolni! Remélem ezt a védõnõ és a gyermekorvos is elmondta.) A hozzátáplálást mindenképp beszéld meg a gyermekorvossal és a védõnõddel. /Gondolom az õ tanácsukra nem kezdted el a hozzátáplálást, mert eddig hízik rendesen és meg akarják várni a korrigált 6 hónap betöltését./
A kérdező hozzászólása: Ja de, mégis írok neki is. Olvasd el a kérdésemet végig. Két napja hívogatom az összes gyerekorvost a városban, és egyik sem veszi fel. A védõnõm ki van kapcsolva. Mellesleg olyanok véleményére voltam kíváncsi, akik jártak hasonló cipõben (mint pl. a második válaszoló), és igenis rosszindulatú vagy, a kérdésemben semmi provokatív nem volt és nem hiszem, hogy hétköznapi dolgot kérdeztem. Ez egy olyan oldal, ahol meg tudod kérdezni, amit máshol nem. Én adnám is a nevem a kérdésemhez, te viszont gondolom, nem adnád a tiéd a válaszodhoz. Elsõ babám, és nem tudtam, hogy a normál idõre született babák is kapnak a kórházban, mert az én fiam két hónaposan kapta a kórházban az elsõt.
A kérdező hozzászólása: Kedves Védõnõ, nagyon szépen köszönöm, amit írtál! Igen, megbeszéltem a kórházban is, a védõnõmmel is. Csak egy bõ hónap múlva kezdem hozzátáplálni, mert rengeteg tejem van, fejlõdik tõle szépen, nem marad éhes és az utolsó vérképe is szép. Megvárom, amíg a korrigált kora megközelíti a 6 hónapot! :) Köszönöm még egyszer! Minden jót Neked és nagyon aranyos vagy, hogy válaszoltál.
A kérdező hozzászólása: Ja, és pont a védõnõm miatt tettem fel a kérdést, mert én is így tudtam, ahogy Te írtad, és õ meg 1-2 hónapja azt mondta, hogy hát 5 ampullát kell csak adni a babáknak, meg hogy régen már az elsõ pár hétben beadták nekik... A hozzátáplálást majd megbeszélem vele, kútfõbõl nem állok neki. :)
Ciszta is okozhatja a vérzésed elmaradását. Menj el dokihoz, nézesd meg magad.
Több dolog okozhatja a menstruáció elmaradását.Nem feltétlenül vagy terhes.Nézesd meg magad egy nõgyógyásszal.
Szia! Háát..ha pont egy hónapja teszteltél, azt már tuti kimutatnák a tesztek.. én is azt mondom, hogy itt vmi más lehet a dologban.. Fordulj nõgyógyászhoz!
bocs..szexeltélt akartam írni elõször...hm.
Én is pont így jártam mint te.Nekem is március elején volt meg s éppen ma jött meg. Több mint 3 hetet késett, pedig soha nem szokott.Ha nem jön meg egy pár napon belül, menj orvoshoz.

Nekem 2011. nov.5. volt az utolsó menstruációm. Ha attól a héttől számolom 14 hetes vagyok. 15. De a doki az ultrahangon eggyel többet mond. Lehetséges hogy a menstruációmkor már egy hetes terhes voltam?

Legjobb válasz: Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.

Nem, mert akkor harom hettel kellene tobbet mondania a dokinak. Ha eddig minden uh-n egy hettel nagyobb volt a baba, akkor az annyit jelent, hogy nem a mensitol szamitott 14. nap kornyeken volt peteeresed, hanem egy hettel korabban, 7. nap kornyeken. Ha a mensid idejen mar egy hetes terhes lettel volna, akkor harom hetnyi elteres lenne pluszban a 14 hethez kepest. Ezutan egyebkent lehetnek meg durvabb elteresek, most mar ne vedd figyelembe az uh-s tippelt terhessegi kort, mert a 14. het utan mar ossze-vissza fejlodnek a babak, kiutkoznek a genetikai meretbeli elteresek, a mehlepenyek is maskepp taplalhatjak a babakat, mas allapotban vannak az erek, stb. Szoval mar boven lehet ezutan meg nagyobb elteres. Legbiztosabban a 10-14. het kozotti pontos meres allapithatja meg a terhesseg tenyleges korat.
Én is pont veled egyidõs vagyok:) .
A kérdező hozzászólása: És te mennyit híztál már?
Múlt szerdáig 1 kilót.Nem néztem azóta. Te?
Közben néztem, egyet se, védõnõnél gondolom más a mérleg. Ikrek lesznek:) De még picurkák, baj lenne ilyenkor a sok súly.
Szia! Az utolsó menszesz elsõ napjától számított 280 nap. Ez a korong módszer. :) Ha tudod a fogamzás napját, akkor onnantól 266 nap. Az ultrahang is mást mutathat. Remélem segítettem! Könnyû szülést! 39 hetes
nem számít, +/- 1hét. nekem doki szerint volt egy idõpont, szerintünk volt egy, és a kettõ között született meg a kicsim. sok boldogságot
Én naptár módszer szerint feb.11.-re vagyok kiírva, uh szerint újabban lehet akár március eleje is. :-/ Elsõ 3 uh alapján kb.10-12 nappal kisebb a kicsim a naptárhoz képest. Állítólag ez a legmegbízhatóbb szóval szerintem 20-25-e körül kéne születnie.
szia, én korong szerint 08, 30-ra lennék kiírva, uh szerint 09, 24!!! Szóval nálad ez a pár nap semmi az enyémhez képes.
Sziasztok! Nekem korong szerint 08.14.-én kellett volna születnie a babámnak, a 4D-s uh szerint 07.20.-án. Az uh-s jobban számolt, 07.19.-én született a kicsim.

Baj, ha szedtem a fogamzásgátlót kb.5 hónapig, aztán az utolsó levélnél, már csak pár napig szedtem?

Azért kérdezem, mert már hallottam olyat, hogy muszáj végig szedni a levelet. A szedést pedig azért hagytam abba, mert terhességre utaló jelek voltak. pecsételés, szédülés, hányinger.(Most már tudom, hogy nem vagyok terhes,"csak" a gyógyszer mellékhatásai.)Csináltam tesztet is. Előre is kösi a válaszokat

Legjobb válasz: Igen, baj. A jó ég tudja, mikor fog rendezõdni a ciklusod.. Csak tudnám, miért utólag kell utánanézni a gyógyszer mellékhatásainak...

Igen, baj. A jó ég tudja, mikor fog rendezõdni a ciklusod.. Csak tudnám, miért utólag kell utánanézni a gyógyszer mellékhatásainak...
A kérdező hozzászólása: :(
A kérdező hozzászólása: Esetleg valaki volt már hasonló helyzetben és pozitív tapasztalata volt?
A kérdező hozzászólása: Végül minden rendben lett. Ugyanúgy jött meg ahogy elõzõ hónapban. :D Nagyon örülök :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!