Találatok a következő kifejezésre: Ha már ujja (811 db)

Milyen a kapcsolatod elvált férjeddel? Ha már új társad van, hogyan viszonyulnak egymáshoz?

Legjobb válasz: Nekem nagyon jó a kapcsolatom a volt férjemmel. Az új társamat is elfogadta, ahogy én az övét./ nem miatta váltunk el!/ Mi még meg is pusziljuk egymást az új feleséggel, ha találkozunk. Nem haragszunk egymásra. Mindenkinek ilyen kapcsolatot kívánok, amilyen nekem van az ex férjemmel.

Nekem nagyon jó a kapcsolatom a volt férjemmel. Az új társamat is elfogadta, ahogy én az övét./ nem miatta váltunk el!/ Mi még meg is pusziljuk egymást az új feleséggel, ha találkozunk. Nem haragszunk egymásra. Mindenkinek ilyen kapcsolatot kívánok, amilyen nekem van az ex férjemmel.
A tárgyaláson beszéltünk és láttuk egymást utoljára.Már nagyon nem volt jó a kapcsolatunk, de válni nem akart, így ott és úgy szemétkedett velem ahol és ahogy tudott.
Nekem nincs ex férjem sem a páromnak ex felesége de az ex barátnõje megkeserítette 2 éven át az életünket!

Miért nem építik újjá az izraeliek a Nagytemplomot, ha már újra övék az a föld?

Legjobb válasz: 1. Pontosan tudnak minden negyzetcentimeternyi helyet, rajzot, stb hogy hol mi volt. 2. Az ujjaepitest mind vilag-politikai mind belso vallasi okokbol nem teszik meg (nem tudom pontosan mi a vallasi ok). 3. Van olyan mozgalom, amelynek celja a Templom ujjaepitese.

1. Pontosan tudnak minden negyzetcentimeternyi helyet, rajzot, stb hogy hol mi volt. 2. Az ujjaepitest mind vilag-politikai mind belso vallasi okokbol nem teszik meg (nem tudom pontosan mi a vallasi ok). 3. Van olyan mozgalom, amelynek celja a Templom ujjaepitese.
1. Állítólag hiányoznak a méretek, nem tudni, mekkora volt az ókori zsidó sing, vagy ilyesmi. 2. Másrészt a helyszínen arab mecset áll, politikailag rizikós lenne azt lerombolni. 3. Valószínû, a zsidó rabbik is adnak azért némi esélyt a Jézus-történetnek, márpedig Jézus a templom lerombolását megjósolta, és azt mondta, õ épít helyette másikat 3 napon belül. Ezt a feltámadással szokás magyarázni. És ha eljön újra Krisztus, elõtte építik fel a jeruzsálemi szentélyt, mégpedig az Antikrisztus vezetésével, legalábbis van olyan prófécia, amit így lehet értelmezni.
"Jézus-történetnek, márpedig Jézus a templom lerombolását megjósolta, és azt mondta, õ épít helyette másikat 3 napon belül. Ezt a feltámadással szokás magyarázni. És ha eljön újra Krisztus, elõtte építik fel a jeruzsálemi szentélyt, mégpedig az Antikrisztus vezetésével" Jöhetnének a 4-es metrót is építeni, ha a brigád ott végzett.
Látom a lelki szemeimmel, ahogy Orbán apánkat halála után a 4. metró alá temetik mint Attilát a Tisza medrébe, majd a végén visszaterelik a Metrót az eredeti járatokba. Ha már offolunk. :)
Mert jobban tetszik nekik ha siratófalnak használják a maradványokat.
A Kotel (nyugati fal, csak nem-zsidok mondjak siratofalnak) a helyszine az allami unnepeknek, (mint pld a Fuggetlensegi Nap, a Hadsereg Napja), bizonyos vallasi unnepeknek (pld a kohanitak aldasa). Szoval elozo, ne trollkodj.
Eszem ágában se volt trollkodni: http://www.google.hu/imgres?q=sirat%C3%B3fal&um=1&hl=hu&sa=N.. Az ilyen képek alapján valószínûleg nem véletlenül kapta a nevét. Amúgy meg felõlem csinálják, nekem semmi gondom senki vallásával.
A fent leírtakon és offokon kívül ott van még egy kis apró hiba: minden berebdezési tárgyat el lehet készíteni de honnan kapjanak elõ egy frigyládát?

Ha már festem a hajam (normál festékkel), akkor használhatok hennát rá, ha már új színt szeretnék?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem, nem fogja befogni a hajad és lehet, hogy inkább ártani fog, mint használni.

Én úgy tudom, hogy nem, nem fogja befogni a hajad és lehet, hogy inkább ártani fog, mint használni.
Hennát csak saját hajszínre szabad használni, festékre nem.
A kérdező hozzászólása: :(
Nem ajánlom. Én nem vártam ki az ajánlott 3 hónapot, festés, pontosabban szõkítés után nem sokkal mentem rá a hennával. Ennek kb másfél éve. A festett rész kicsit fakóbb, sprõdebb, töredezettebb, mint a tiszta, csak hennázott része. Nem annyira gáz, hogy azonnal levágassam, de nem az igazi. Alig várom, h lenõjön a blanche-olt része.
Próbaidõ alatt nincs felmondási idõ. A szerzõdésben rögzített felmondási idõ a próbaidõ lejárta után lép érvénybe.
Kérdezõ: próbaidõ alatt nincs felmondási idõ, bemész a HR-re és aznap ki kell adják a papírjaidat pont ez a próbaidõ lényege
"Én is határozatlan idejû szerzõdésben dolgoztam, és nekem is bele volt írva hogy a próbaidõ 3 hónap. 1 hónapig dolgoztam, és le kellett töltenem a 12 nap felmondási idõt." akkor jól átvertek - próbaidõ alatt a Munka törvénykönyve szerint nincs felmondási idõ
" Van határozatlan idejû szerzõdésed. De próbaidõs vagy?? Amikor aláírod a határozatlan szerzõdést az már nem próbaidõ." te valamit nagyon keversz - mind a határozott, mind a határozatlan idejû szerzõdésnél van próbaidõ - min 30 nap max 90 nap
"Nekem az a fura, hogy határozatlan idõre vettek rögtön fel. Miért nem mondták azt, hogy hölgyem, felvesszük 1 évre, de az elsõ 2 hónapot tekintsük próbaidõnek...(magyarán az alatt elég egy elvétett hiba, vagy 2, és máris repülsz a cégtõl). " heeee?????? az a normális, ha határozatlan idõre keresnek valakit, akkor úgy veszik fel, próbaidõ a Munka törvénykönyv szerint jár
Közös megegyezéssel úgy is elmehetsz, hogy nem dolgozol le semmilyen felmondási idõt, és indokolnod sem kell. Kijelented, hogy holnap még be tudsz jönni, de utána nem. "magánéleti okok miatt" - ez egy semmitmondó, de mégis megfelelõ indok. Nyilván nem kérhetik, hogy ezt fejtsd ki bõvebben. Elfogadják.
Egy kicsit fura amit írsz. Van határozatlan idejû szerzõdésed. De próbaidõs vagy?? Amikor aláírod a határozatlan szerzõdést az már nem próbaidõ. De teljesen mindegy, Ha a szerzõdésben amit aláírtál oda van írva hogy a felmondási idõt le kell töltened, akkor bizony le kell.Még úgyis hogy próbaidõs vagy. Aláírtál egy szerzõdést(ezért nem értem a próbaidõt) ami érvénybe is lépett.
Nekem az a fura, hogy határozatlan idõre vettek rögtön fel. Miért nem mondták azt, hogy hölgyem, felvesszük 1 évre, de az elsõ 2 hónapot tekintsük próbaidõnek...(magyarán az alatt elég egy elvétett hiba, vagy 2, és máris repülsz a cégtõl). Utána bõven ráértek volna vagy újrakötni a szerzõdést annak lejárta elõtt pár nappal(velem ezt többször is megtették már), vagy határozatlan ideig alkalmazni és akkor nincs próbaidõ, bár ez a cégnek rizikós, mert nem olyan egyszerû egy határozatlan idejû szerzõdéssel levõt kirúgni a cégtõl, nagyon alaposan meg kell indokolni, és szerintem ennek még anyagi kötelezettségei is lennének részükrõl, irányodba.
elsõ vagyok.. Én is határozatlan idejû szerzõdésben dolgoztam, és nekem is bele volt írva hogy a próbaidõ 3 hónap. 1 hónapig dolgoztam, és le kellett töltenem a 12 nap felmondási idõt. Mivel aláírtam a szerzõdést (az egy dolog, hogy inkább táppénzre mentem) SZóval elvileg a próbaidõ alatt még megindokolni sem kell a kilépésed okát, és a felmondási idõdet sem kell letölteni, hacsak külön nem egyeztetek meg ebben.. (ezért nem kellett volna lepontozni)
A kérdező hozzászólása: rajta van a szerzõdésen, hogy a próbaidõ 3 hónap.de a szerzõdés határozatlan idõre szól, és a felmondási idõ 15 nap. de nem értem, hogy akkor miért van 15nap felmondási idõ, ha próbaidõ?!
Mt. szerint: "81. § (1) A munkaszerzõdésben, a munkaviszony létesítésekor próbaidõ is kiköthetõ. (2) A próbaidõ tartama harminc nap. Harminc napnál rövidebb próbaidõt kollektív szerzõdés vagy a felek is megállapíthatnak. Harminc napnál hosszabb, de legfeljebb három hónapig terjedõ próbaidõt a felek, legfeljebb hat hónapig terjedõ próbaidõt kollektív szerzõdés állapíthat meg. A próbaidõ meghosszabbítása tilos, ettõl érvényesen eltérni nem lehet. (3) A próbaidõ alatt a munkaviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal megszüntetheti." Tehát nincs felmondás idõ. A munkaszerzõdés nem tartalmazhat olyan elemeket, ami a Mt-ben foglaltaknak ellentmond ( tehát ha a tv. szerint nincs felmondási idõ, akkor a munkáltató sem köthet ki).
Próbaidõ alatt nincs felmondási idõ, szólsz, hogy másnap már nem mész, és ki kell adniuk az összes papírodat, valamint kifizetni az addigi béredet. A felmondási idõ a próbaidõ leteltével lép életbe.
Próbaidõ alatt bármikor felmondhatsz azonnali hatállyal te is és a munkáltató is(erre találták ki) Még meg sem kell indokolni, hogy miért!! Nem kell ledolgoznod semmit!!! Ledolgozni csak akkor kellene, ha már nem vagy próbaidõs, de akkor sem mindig , ha a cég esetleg eltekint tõle, de ez ritka.. Szépen írsz egy levelet, hogy a mai nappal felmondasz és átnyújtod az illetékesnek.. Ennyi....

Ha egy lány szakít a pasijával, és a srácot nem fogadja vissza, akkor a srác miért gyűlöli? Főleg ha már új barátnője is van, akkor miért kell az exet utálni?

Legjobb válasz: Sérti az önérzetét a srácnak, hogy a lány dobta + csalódik magában, hogy nem tudta visszaszerezni, ezért megutálja.

Sérti az önérzetét a srácnak, hogy a lány dobta + csalódik magában, hogy nem tudta visszaszerezni, ezért megutálja.
Nem fogja beismerni, hidd el, fõleg, ha önzõ és csökönyös is. Maximum elfelejt majd idõvel. Egy férfi.
Biztos nem tudta kinyitni a sört.. Vagy meleg vitt midnig
A kérdező hozzászólása: de ha van bnõje akkor miért nem vele foglalkozik? elõbb utóbb beismeri magának h mindennek oka volt, ?
A kérdező hozzászólása: miért még érez vmit azért utálhat?
Benne lehet az is simán. De inkább csak csalódott és ezzel áll "bosszút".
Ez ilyen védelmi reakció, mondjuk úgy, hogy "férfi hiszti". :D
gondolom, azért utál, mert sérti a büszkeségét, hogy a nõ dobta. sejtem, hogy azt, hogy netalántán ebben õ is közrejátszott (szóval, nem véletlenül dobtad), azt elfelejti. az én exem is ilyen, nem utál, de rám haragszik, hogy szakítottam vele. arról, hogy ennek kizárólag õ volt az oka, megfeledkezik.

Vannak a gépeteken közös képek az ex-szel ha már új kapcsolatban vagytok?

Legjobb válasz: Õõõõ... nem. Egyáltalán nem címeztem senkinek, el sem olvastam a többi hozzászólást rendesen. Sajnálom, ha magadra vetted, nem ítélkezni akartam, csak a saját véleményemnek adtam hangot. (Remélem azért nem gyalogoltam túl mélyen a lelkedbe!) ;)

Õõõõ... nem. Egyáltalán nem címeztem senkinek, el sem olvastam a többi hozzászólást rendesen. Sajnálom, ha magadra vetted, nem ítélkezni akartam, csak a saját véleményemnek adtam hangot. (Remélem azért nem gyalogoltam túl mélyen a lelkedbe!) ;)
Persze. Sõt, a közös gyerekünkrõl is vannak. Ez éppen olyan, mint egy családi fotóalbum, csak digitális. Mellesleg meg el van mentve egy másik vinyóra és DVD-kre is az összes képem. De volt már ilyen kérdés, és ott is elmondtam, hogy a múlt és az emlékek a személyiséged részei. Aki azt kívánja Tõled, hogy töröld ki ezeket a részeket, az hülye, nem biztos saját magában, és nem is szerethet Téged igazán. (Hiszen Te ezekkel vagy teljes személy, Õ pedig úgy kellene, hogy szeressen, ahogyan vagy.) Az egy másik kérdés, hogy az új párod elõtt nem nézegeted ezeket a képeket, mint ahogyan nem emlegeted fel neki a múltat szóban sem, nem hasonlítod az új párodat a régihez stb. Hiszen ezekkel bánthatod Õt. De ettõl még az emlékeidet nem kell kidobni. (Másik oldalról pedig ha mégis megteszed, az pont arra mutat, hogy nincs rendben valami, mert nem tudsz együtt élni a saját múltaddal. Vagy túl fájdalmas, vagy lezáratlan, esetleg mindkettõ.) Aki pedig a másik gépén, telefonjában, cipõs dobozában, akárhol talál régi fényképeket, az eldöntheti, hogy akarja-e nézegetni azokat vagy sem. Ennyi erõvel Õ is megkérhetne, hogy mesélj, milyen volt a másikkal? Miért lenne ez más?
Gondolom a "hülye" az nekem szólt, mert azt írtam h kitöröltetném a párommal. De én akkor is így gondolom. Nekem sincsen szükségem rájuk, és ha kitörölném sem azért lenne, mert nem akarok rá visszaemlékezni, csupán egy gesztus a párom felé, h ne okozzak ezzel neki fájdalmat. Ha ezt kérné tõlem, megtenném, mert SZERETEM. Gyermeket szeretnénk, és az egész életünket együtt leélni. Mindketten féltékeny típusok vagyunk, és ez nagyban befolyásolja az egészet. Szóval nem vagyok hülye! És aki elvárja a párjától hogy ne legyen az ex-ek képei bent a gépében, az normális dolog.
Nincs, Isten mentsen tõle!!!!!!
Nem egyáltalán nem gyalogoltál bele, csak reagáltam :)
nincsenek, de én ilyenekkel nemis foglalkozom, nekem a format c miatt vesztek el, de nemállt szándékomban pótolni
Nekem vannak, és ettõl függetlenül a mostani páromba nagyon szerelmes vagyok, de nem akarok megválni a képektõl. Ha neki lenne, akkor hisztiznék h törölje ki az biztos. Tudom, h ez így nem fair, de ez van :)
Nekem nincs, de a páromnak van(egyszer megnéztem)de úõ nem tudja, hogy tudom!!Kicsit zavar, mert a falon a képei is kinnt voltak nála, és 6hónap után levettem õket!!!Már 2éve és 3hónapja együtt vagyunk...és még msnen is fennt van neki letiltva, de ez sem jelent semmit!!
ki nem törlöm a képeit, de nézegetni sem szoktam. van erre egy titkos mappa.:D emléknek azért maradjon meg.
Vannak, rejtett mappába.
Nem voltak és nem is lesznek.
Nincs, fe a páromnak az exei a tesója szobájában benne van egy dísztasakban.Engem ez zavar.A gépen nincs

Hogyan tudom frissíteni az iPad 4-es készülékemet iOS 7 beta verzióra? És ha már a teljes vagy egy új beta érkezik, azt már kifogja írni (a rendszerfrissítéseknél)?

Már több helyen olvasta, hogy beta 2-re tudták frissíteni. És ez rendesen fog működni?

Legjobb válasz: Ha fejlesztõ vagy, akkor a fejlesztõi központon keresztül tudsz frissíteni. Ha nem vagy az, akkor évi 99$-ért lehetsz. A másik lehetõség az, hogy letöltöd az evad3rs oldaláról a számodra megfelelõ bétát. Ezek után az itunesban csinálsz egy restoret. Miután kész vagy, meg fogja kérdezni, hogy új készülékként akarod-e beállítani a telefont, vagy mentésbõl. Neked új készüllékként kell. Ha kész vagy, akkor a frissítésre kattints úgy, hogy a shift is lenyomva legyen. Itt ki kell választani a letöltött ios 7 bétát és már telepíteni is fogja. Megemlíteném, hogy az evad3rs oldaláról a bétát dmg formátumban fogod letölteni és neked ipsw-re lesz szükséged. De a neten sok ingyenes program van, ami kiszedi a dmg-bõl az ipsw-t. Ha kérdésed van, írj.

Ha fejlesztõ vagy, akkor a fejlesztõi központon keresztül tudsz frissíteni. Ha nem vagy az, akkor évi 99$-ért lehetsz. A másik lehetõség az, hogy letöltöd az evad3rs oldaláról a számodra megfelelõ bétát. Ezek után az itunesban csinálsz egy restoret. Miután kész vagy, meg fogja kérdezni, hogy új készülékként akarod-e beállítani a telefont, vagy mentésbõl. Neked új készüllékként kell. Ha kész vagy, akkor a frissítésre kattints úgy, hogy a shift is lenyomva legyen. Itt ki kell választani a letöltött ios 7 bétát és már telepíteni is fogja. Megemlíteném, hogy az evad3rs oldaláról a bétát dmg formátumban fogod letölteni és neked ipsw-re lesz szükséged. De a neten sok ingyenes program van, ami kiszedi a dmg-bõl az ipsw-t. Ha kérdésed van, írj.
A kérdező hozzászólása: Esetleg privátban letudod írni pontosan? Mert ezeket a szakszavakat nem értem (nagyon béna vagyok számtechbõl)

Hogyan tudnék megváltozni? Nehezen nyilok meg ha új társaságba kerülök. Idő kell, hogy az igazi énemet tudjam adni. Ilyen helyzetbe nagyon visszafogott és zavarban vagyok. Tanácsot szeretnék kérni. Ha már beilleszkedtem laza, jó fej nőnek tartanak.

Legjobb válasz: Nekem is pontosan ugyanez volt a problémám!!!!!! De 1 idõ után már nem figyeltem a rosszindulatú emberekre.Ha új társaságba kerülök veszek eg jó mély levegõt és arra gondolok hogy milyen vagyok a barátaimmal!Pár perc után már oldottabb vagyok,és ez fokozódik.Minél több új embert ismersz meg,annál könnyebb lesz!Sok sikert:)

Nekem is pontosan ugyanez volt a problémám!!!!!! De 1 idõ után már nem figyeltem a rosszindulatú emberekre.Ha új társaságba kerülök veszek eg jó mély levegõt és arra gondolok hogy milyen vagyok a barátaimmal!Pár perc után már oldottabb vagyok, és ez fokozódik.Minél több új embert ismersz meg, annál könnyebb lesz!Sok sikert:)
Szerintem ne akarj megváltozni.Aki nem fogad el olyannak amilyen vagy, az nem érdemli meg, hogy ismerjen.Mindenki olyan amilyen.Én is ilyen vagyok.
tudod miért lettél ilyen?..azért, mert felvetted más emberek kritikáját magadra és nem mersz önmagad lenni, addig ameddig nem érzed az elfogadást mások felöl..mihelyst feloldódsz az ismert közegben , attól fogva képessé válsz könnyedén adni magad..egyébként elsõ perctõl kezdve merj ilyen lenni, hiszen ez az igazi te..sok sikert:)
legyél önmagad és ne érdekeljen az h mit mondanak rá a többiek, te ilyen vagy, és aki szeret az szeret aki nem , az meg így járt :P

Hogy csináljam a hozzátáplálást? Hány napon keresztul adjam ugyanazt az ételt? S ha már néhány félét megeszik, akkor kell ismételni neki, vagy folytassam új ízek bevezetésével?

Nagyon kezdo vagyok e téren. Orulnék, ha segítenétek. Koszonom.

Legjobb válasz: Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte,banan,repa,feherrepa,rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).

Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte, banan, repa, feherrepa, rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).
Szia! Kisfiam 4 hósan kapott elõször 2-3 kiskanál almalevet. Másnap már adtam neki egy kis almapépet is (kb. 3 kiskanál). Nagyon ízlett neki, és láttam, h. nincs tõle baja. Onnan kezdve növeltem az adagot, egy hétig minden nap adtam neki almát (egyre többet). Köv. héten elkezdtem az õszibarackot. Azt csak egyszer kóstoltattam, másnap már kapott kb. 6 kiskanállal. Imádta! Ekkor már nem vártam ki az egy hetet, kapott egy kis s.répát is. Közben persze mixeltem is az ízeket (almás barack, almás répa). Utána már egyáltalán nem kóstoltattam a gyümiket, zöldségeket, adtam, amit jónak láttam. A husit elõször megkóstolta kb. 3-4 kiskanállal, másnap már ette rendesen. Azóta a húsleves a kedvenc..:) 8 hós lesz.
Én annó kb. 3 napot vártam egy új iz bevezetésével, gyümölcsökkel kezdtem, késõbb fõzelékekkel. Eleinte úgyis keveset fog belõlük enni. Megnézed, hogy az életkor alapján miket ehet, és azt adhatod neki. Amiket már kostólt (és nem volt allergiás reakciója), azt késõbb folyamatosan adhatod neki, az új ételek bevezetése mellett. Késõbb variálhatsz többféle gyümit egyszerre (pl. alma, banán) és a fõzelékeket is.
A kérdező hozzászólása: koszi szépen! Sokat segítettetek! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!