Találatok a következő kifejezésre: Ha már tudok (1895 db)

Ha már tudok ügetni egyedül és futószáras vágtában már nem kapaszkodok akkor mennyi idő múlva tudok majd egyedül vágtázni?

Legjobb válasz: Lovasiskolában azt mondom, egy-két héten belül valószínûleg elengednek, amíg nem bértartó vagy, sokszor nem figyelnek az emberre igazán. Ha van módod, ragaszkodj hozzá, hogy addig futószáron vágtázz, amíg a tanügetésed nem lesz teljesen könnyed és stabil (ehhez akár kengyel nélküli munkát is csinálhatsz), és ugyanez nem igaz a vágtádra is - ha pattogsz ,azt a ló egyrészt könnyen reagálhatja le sietéssel (igyekszik kifutni alólad, kibújni a feladat alól), másrészt ha pattogsz, az fájhat is neki. Másfelõl ha jól ki tudod ülni, akkor nyújthat igazi élményt a lovaglás, pl. terepen az lesz az igazi :)

Lovasiskolában azt mondom, egy-két héten belül valószínûleg elengednek, amíg nem bértartó vagy, sokszor nem figyelnek az emberre igazán. Ha van módod, ragaszkodj hozzá, hogy addig futószáron vágtázz, amíg a tanügetésed nem lesz teljesen könnyed és stabil (ehhez akár kengyel nélküli munkát is csinálhatsz), és ugyanez nem igaz a vágtádra is - ha pattogsz , azt a ló egyrészt könnyen reagálhatja le sietéssel (igyekszik kifutni alólad, kibújni a feladat alól), másrészt ha pattogsz, az fájhat is neki. Másfelõl ha jól ki tudod ülni, akkor nyújthat igazi élményt a lovaglás, pl. terepen az lesz az igazi :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ ! azért vagyok erre kiváncsi mert saját lovat szeretnék és ameddig nem megy egyedül a vágta addig ugye nem lesz.!
Néhány hónap is eltelik, mire lesz olyan ülésed, hogy az esetek többségében fennmaradsz a lovon ha megugrik, elvisz, fennmaradni nem elég. Az, hogy megmaradsz a lovon vágtában édeskevés ahhoz, hogy saját lovat ellovagolj, korrigálj, képezz.
Ha már stabilan fennmarad, akkor lehet saját lova, fõleg , ha egy jól képzett, nyugodt, stabil lóról van szó, és lenne mellé oktatója is, aki felügyeli õket (az elsõ lónál mindenképp ajánlatos). :)
Szerintem Nemsokára már vágtázhatsz egyedül is.. Én amikor a jómúltkorokba elõszõr vágtáztam Nem futószáron , hanem egyedül vágtáztam..Ha biztosan(jól)ülsz a nyeregben akkor nemsokára valószínû hogy vágtázhatsz negyedül is ...Szerintem...:)
Szerintem nemsokára...ha biztosan ülsz a Nyeregben akkor szerintem nemsokára, Jah, és könnyüülésben szoktál vágtázni vagy úgy hogy ülvemaradsz:? Ha könnyüülésben akkor szerintem még lehet hogy picit várnod kell hogy megtanulj ülvemaradni, de nem biztos csak szerintem. Egyébként szerintem nyugodtan kérdezd meg az Edzõdet õ biztos megmondja. Nagyon remélem hogy semíthettem. Szia
TUDÁS, de nagyon sok! (DJ-ként, nem okosságként)
Hát ha ezen múlna akkor sok sztár Dj lenne...
így is lehetsz sztár, de elõtte igen sok se...get ki kell nyalnod.

Mit tanítsak a kutyámnak, ha már tudja az ült és a feksziket?

Legjobb válasz: -marad -gyere -bukfenc -ugorj -kússz -pacsi -lábak között nyolcasozás -szlalom -forgás(akár több is,mindkét irányba) -két lábra állás -pitizés -mindenféle dog-danicng elemek. Mi eddig kb ezeket tudjuk,plusz engedelmesség.

-marad -gyere -bukfenc -ugorj -kússz -pacsi -lábak között nyolcasozás -szlalom -forgás(akár több is, mindkét irányba) -két lábra állás -pitizés -mindenféle dog-danicng elemek. Mi eddig kb ezeket tudjuk, plusz engedelmesség.
De jártunk, elég súlyos problémáim voltak vele, úgyhogy muszáj volt :) Mi népszigetesek voltunk, és klikkerrel tanulunk. Ha ügyesen megtanulsz klikkerezni, akkor már gyerekjáték bármit megtanítani neki. Egyszer volt egy teszt a sulin, ahol azt kellett kipróbálni, hogy meg tudod-e tanítani 5 perc alatt a kutyádnak, hogy fa parancsra tegye fel a mellsõ két lábát a fára amelyikre mutatsz. Mindenkinek sikerült :)
Szerintem azt, hogy csak akkor vegye el a kajáját hogyha azt mondod: Tied!
A kérdező hozzászólása: Kedves Lilu2107! Mondjuk akkor a kússzt és a szlalomot hogyan lehetne?
Angol bulldog, 3 éves.
Pacsi, hempergés, pörgés, lábhoz kerülés, lábnál követés, helyben maradás.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is a népszigetibe szeretnék járni, csak az a baj, hogy Pilisborosjenõn lakom...ezért nem biztos, hogy oda eltudnám vinni...tudsz esetleg másik, jó kutyasulit?
A kérdező hozzászólása: És milyen kutyaiskolába jártok? Vagy nem is jártom?:0
Itt egy jó kis könyv: ***** :) 101 kutyatrükk* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Oké, majd megpróbálom, és köszi! Csakkitti, neked milyenfajta kutyád van, és hány éves?
Mindkettõ tök egyszerû, simán megvezeted kajával. Kússznál valami alacsony tárgy alá kell bebújnia, szlalomnál meg a lábad között vezetgeted kajával.
Válassz ki egyet-kettõt és leírom:) Így nagyhirtelen regényt lehetne írni.
A kérdező hozzászólása: Köszi...de ezeket hogyan tudnám neki megtanítani? A pacsit már tudja! :D

30 és 36. Heti uh súlybecsléseket írnátok? Nagyon megköszönném ha valaki azt is leírná hogy mennyivel lett a baba ha már tudja, csak viszonyításképp?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál 30+6 hetesen 1866 gr volt és 37+6 hetesen 2908 gr volt. Nem egészen 30 meg 36 de ezek vannak. 3100gr-al született 38+5 napra. Most 31+0 hetest tudok írni. 1900gr volt a babám!

Az elsõ babánál 30+6 hetesen 1866 gr volt és 37+6 hetesen 2908 gr volt. Nem egészen 30 meg 36 de ezek vannak. 3100gr-al született 38+5 napra. Most 31+0 hetest tudok írni. 1900gr volt a babám!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Válaszod :)
31 hetesen 1800 gramm. 36 hetesen 3045 gramm. 38 hetesen 3400 gramm. 41. héten született, kislány, 3330 gramm, 54 cm.
Szia! Elsõ baba : 26.héten...968gramm, 37. héten....3300gramm Végül 39.héten 3700grammal született. Második baba: 30.héten...1759gramm, 37.héten..3500gramm Végül 38.héten 3700grammal született. Harmadik baba: 30.héten..1431gramm, 37.héten..3000gramm Végül 38.héten 3300grammal született.

Ha már tudjuk hogy császár lesz (farfekvés miatt) akkor nem gáz, ha elmegy a magzatvíz? Tehát, ha konkrétan beindul a szülés. Lepény III. fokban érett.

Nem szorul oda a kis lába,vagy valamije?38+2

Legjobb válasz: Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.

Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.
Ha csak csepeg is, irány a kórház!
Szia! Tesómnak programozott császár volt szintén farfekvés miatt.Négy nappal az idõpont elõtt elfolyt a magzatvíz.Azonnal bement a kórházba.Kapott eda-t, és megcsászározták.Úgyhogy ha elfolyik a víz, indulj.
Ebben az orvosodnak kell döntenie. De ha szoptatni szeretnél, a legjobb, ha a 40 héthez minél közelebb születik a baba, mert akkor a legérettebb a tüdeje, szíve, legerõsebb a szopási reflexe....
Mibõl gondolod, hogy nem gond, ha elmegy a víz? Szerinted elvan a baba anélkül is, vagy mi? Be kell menni a kórházba...remélem ez csak vicc volt, hogy nem tudod.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, igen.Tudom, meg lehet szülni farral is, csak Õ már elég nagyocska, és nem szeretném ha valami baja lenne.Eltörhet a csípõje, keze, lába, és ami a legfontosabb, hogy ha nem jut át a buksija idõben a szülõcsatornán, vagy beszorul, akkor megfulladhat, mert a feje teljesen elszorítja a köldökzsinórt, mivel az elõrébb van.Inkább vágjanak fel 5x minthogy bármi baj legyen Vele.
Miért lesz császár?Elsõ baba?
A kérdező hozzászólása: Most kb 3500 g a kislányom, tehát nem is kicsi.
Nyugi, semmi baja nem lesz!Engem 12 órával a magzatvíz távozása után császároztak, addig mindenáron be akarták indítani a fájásokat... Babóca egészéges, gyönyörû, 5 hetes nagylány.
16.35-ös vagyok.Csak azért kérdeztem, mert elsõnél császároznak általában.Nekem nem lett semmi baja a picinek.Farral született.Amúgy ha szivárog a magzatvíz azonnal kórház.Jó babavárást!

Ha már tudom az olliet (5-15 cm) akkor melyik trükköt tanuljam?

1-2 hónapja kezdtem gördeszkázni. Megtanultam hippy jumpozni, olliezni és a clockot. Mást nemtudok, mit tanuljak most? Shove it ?

Legjobb válasz: csaó elõszõr alap trüköket tanulj mindegyiket pl: Shove it, Pop shove it, Fs,Bs, faki olli faki bs faki fs stb http://gordeszka.trukkok.hu/ itt megtalálod õket sok sikert hozzá és kitartást az kell;) Ja és esésekbe nem lessz hiány de ne tántoritson el (Y)SK8

csaó elõszõr alap trüköket tanulj mindegyiket pl: Shove it, Pop shove it, Fs, Bs, faki olli faki bs faki fs stb http://gordeszka.trukkok.hu/ itt megtalálod õket sok sikert hozzá és kitartást az kell;) Ja és esésekbe nem lessz hiány de ne tántoritson el (Y)SK8
A kérdező hozzászólása: thx

Ha már tudok 5 egykezes fekvõtámaszt, akkor felesleges a fegyencedzést használni?

Megvettem a fegyencedzés könyvet, lényegében az egykezes húzódzkodás elsajátítása miatt. De ugye a könyvben vannak fekvõtámasz lépések az egykezes fekvõig. Ha én már most tudok 5 egykezes fekvõt, akkor már felesleges a fegyencedzés fekvõtámasz részét használnom ? Vagy még izmosodnák tõle ugyan úgy (mármint a 10 lépéstõl( ?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor kell áttérni fegyenc edzésrõl street workout-edzésre aminél azért érnél el izomnövekedést mivel több fajta fekvõtámaszt csinálnál ami mind új stimuláció lenne és több szögbõl dolgoztatnád meg és több gyakorlattal azokat az izmokat.

Szerintem ilyenkor kell áttérni fegyenc edzésrõl street workout-edzésre aminél azért érnél el izomnövekedést mivel több fajta fekvõtámaszt csinálnál ami mind új stimuláció lenne és több szögbõl dolgoztatnád meg és több gyakorlattal azokat az izmokat.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet áttérek a street workout-ra. Csak nem tom hogy kezdjek hozzá. Amúgy szerinted melyik gyakorlat nehezebb a 2 közül ? Félbe hajtott (kettéhajtott) törülközõn függeszkedni egy kézzel vagy 3 ujjal függeszkedni rúdról ?
Szorítás, ujjak erejének kérdése. Szerintem.. Szerintem 3 ujjal általában nehezebb.
Szerintem belefér, de hát nem az én véleményem a mérvadó.
ez nevetséges.
Ti döntitek el. Nem nekünk kell megmondani, hogy mit csináljatok és mit ne. Különbözõ hitelveket le lehet írni, de úgyis ti fogjátok eldönteni, hogy megteszitek-e vagy sem.
Igen, lehet, így nem lesz baba, és senkinek nem ártotok. A nagy bajok az élet lehozásával keletkeznek, felelõtlenül, nem szeretettel fogadva, vagy elutasítva az érkezését - ez mindenképp óriási bajok forrása, és ártalmas mind a három résztvevõre. Reméljük a jövõben jó kis család lesztek, sok boldogságot!
Én ateista vagyok, de nekem nem férne bele. Aki elhatározza, hogy megtartóztatja magát, az tegyen is úgy. Most, hogy ruhával, vagy anélkül szexeltek az mindegy, a cél ugyanaz a kölcsönös örömszerzés. Ez a szexelünk, de csak ruhában olyan, mint vegetáriánus vagyok, csak csirkét eszem. Képmutatás.
Hatoska, feltalálták az óvszert, elvileg hatásos :) Amúgy meg szerintem ez belefér a ti "paráználkodás" nevû bûnötökbe.
Szerintem meg szexeljetek nyugodtan..
....#5-ös felneveli gyermekeiteket...
szerinted heteske így van.. ha meg olvasod a családi- és teherbeesés- válás- abortusz- részeket a gyakorin - akkor meg nem így van. Ez van.
Szerintem ha szeretitek egymást, akkor semmi akadálya. Meg egyébként érdekes számomra ez a kereszténység;alapvetõ emberi érzelmeket és ösztönöket nevez bûnösnek és akar tiltani. Emberek vagyunk, nem gépek, s amíg ez így marad mondhatja akármilyen Isten, hogy ne vágyjunk a szexre, akkor is fogunk, mert ez ösztönös.
Ha úgyis elveszed miért ne?Kinek okozol kárt?
hehe kedves kérdezõ ezen jót derültem :D az önmegtartózatás és a tiszta kapcsolat, csak egy választható opció, nem kötelezõ dolog, nincs rád erõszakolva, hogy csak így élhetsz. Ti húzzátok meg a határt. Bár az tény, hogy az egyház mai álláspontja szerint a házasság elõtti sexualitás bûn.
Elméletileg akik így elcsábulnak jogalapot szolgáltatnak a sátánnak hogy árthasson nekik. Átkokkal/betegségekkel. Nem éri meg siettettni, mert a korán kívánt örökség nem áldatik meg.
Az hogy valakik "szeretik egymást" még nem ok semmire. A biblia a szexuális életet egyértelmûen a HÁZASFELEKNEK adta ajándékul, nem azoknak akik "szeretik egymást"
Szia! Nos az önmegtartóztatás igenis fontos dolog nem csak ezen a területen, hanem az élet minden területén. Ha most nem tanulod meg késõbb sokkal nehezebb. Amikor házasok lesztek, és a társadtól távol kerülsz például betegség vagy külföldi munka, vagy bármi miatt, akkor nem okoz majd problémát, mert már gyakorlott leszel. De mondhatom akár a gyermekvállalást is. 20 éves házassággal és két gyermekkel adom ezt a gyakorlati tanácsot. Üdv. Péter
A biblia verset amit idézek szerinted mit jelent? (Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házas ágy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörõket. A házasság intézményét tiszteletben tartod Isten szerint, ha beszennyezed elõtte paráznasággal? Mert a paráznaság azt jelenti, hogy nem házas személyek és az mindegy hogy de Szexuális életet élnek, vagy is paráználkodnak? Katy Weaver
ennyi idõsen énis halálbiztos voltam benne, hogy az adott pasival mi sírig együtt, meg a többi romantikus izé még utolsó nap is szerelmes dalokat dúdolgattam, meg szamócát gyûjtögettem a meglepetésfagyijához. kissé sokkot kaptam mikor este egy barátságtalan üzenet várt hogy legyünk barátok, mert õ nem szeret (csak tudnám miért hazudta elõtte) minden jó volt, jónak tûnt, nem veszekedtünk, semmi szerintem, ha szereted, ki tudod várni azt a házasságot és õ is. ez nem egy év, ó annál sokkal tovább ki kell tartani, mire biztos lesz a dolog. csak azért írtam le a sztorimat, hogy lásd: ebben a korban még annyira változik az ember. most, 6 évvel késõbb sem mondanám hogy nem, maximum, hogy talán higgadtabb valaki. de nem tudhatod
Csak gyereknemzés céljából lehet szexuális dolgokat mûvelni, tehát teljesen tilos a keresztény dogmák szerint. Nem is maszturbálhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, én is azon gondolkoztam, hogy ez így nem stimmel... Én is érzem benne a képmutatást. (ez most elméleti kérdés, nem gyakorlati)
Bocsi, nem 7, hanem 8.
A 7-el értek egyet. Ez így képmutatás. Vagy csináljátok vagy nem, de ez így tényleg olyan, mint a csirke evõ "vegetáriánus". Az egészséges felnõtt emberek önmegtartóztatásáról pedig inkább megtartom magamnak a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Engem mindenki véleménye érdekel. Sokan majd a Bibliával fog példálózni, hogy ez is paráznaság. De szerintem ez még belefér, ha mondjuk már el is jegyeztem, akkor tuti...
Mulder614 "Az hogy valakik "szeretik egymást" még nem ok semmire. " Rendben. És a válaszom többi részét is elolvastad? Szerintem igenis PONT ELÉG ok rá. Sõt, nem is kell más indok. Azzal, ha két ember csupán élvezetbõl szexel azzal én is tudnék vitatkozni. Ez egy teljesen normális emberi vágy(inkább ösztön), mindegy, hogy Te akarod, hogy benned legyen vagy sem, akkor is ott lesz. És egy szent könyvecske ezen mit sem változtat.

Pánikbetegségre jók a küzdősportok, ha már tudom, hogy a pánik önbizalomhiányból ered?

3 éve vagyok pánikbeteg, mindig kerestem a lelki okait, van amit meg is oldottam, de visszajött ez a mocsok. Már tudom, hogy a pánikbetegségem a hatalmas önbizalomhiányomból ered, volt már aki az önbizalomhiány miatt küzdősportot választott és elősegítette a fejlődését? Milyen egyéb módszerek váltak be nálatok az önbizalom, magabiztosság fejlesztésére?

Legjobb válasz: Nekem ránézésre tetszik az ötlet, de nem értek hozzá különösebben.

Nekem ránézésre tetszik az ötlet, de nem értek hozzá különösebben.
A pánikbetegségre ( már ha az van ) gyógyszer kell, és aztán jöhet a sport, mint terápia. Önmagadtól nem fogsz meggyógyulni.
Szerintem az önbizalom növelésére a küzdõsport nem a legmegfelelõbb, bár a feszültség levezetésére biztosan kiváló. Elõször azt kellene megvizsgálnod, melyik területen kicsi az önbizalmad, és ahhoz választani a megfelelõ módszert.
Kedves kérdezõ! Te állítasz egy hamis diagnózist, és mindjárt mellékeled hozzá a gyógymódot is. Ez így nem mûködik. A pánikbetegségre orvos kell, meg gyógyszer kell. Meg kell várni amíg rendbejössz, és azután "normálisan" élni. És akkor nem jön vissza a mocsok.
A kérdező hozzászólása: Hamis diagnózis, hát nem tudom ezek szerint a kineziológus, pszichológus akikhez járok nem értenék a dolgukat? Szedtem(ek) gyógszert.....
A pánikbetegségre, mint a többi lelki eredetû betegségre is, kiváló gyógymód a sport. Nem feltétlenül a küzdõsport, hanem A SPORT.

A nagy mágusok kulisszatitkai c. sorozat utolsó részében (18. ) miért van olyan fura jelmezben, (ha már tudjuk, h ki ő), és miért nem a szokásos segítőit használja?

Am nem tudja valaki, honnan szerezhetném meg a DVD-t? Egy olyat, amin minden rajta van, ugyanis már láttam mindenféle részt is.De van 2. évad is?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!