Találatok a következő kifejezésre: Ha már tudok (1982 db)

Ha már tudok ügetni egyedül és futószáras vágtában már nem kapaszkodok akkor mennyi idő múlva tudok majd egyedül vágtázni?

Legjobb válasz: Lovasiskolában azt mondom, egy-két héten belül valószínûleg elengednek, amíg nem bértartó vagy, sokszor nem figyelnek az emberre igazán. Ha van módod, ragaszkodj hozzá, hogy addig futószáron vágtázz, amíg a tanügetésed nem lesz teljesen könnyed és stabil (ehhez akár kengyel nélküli munkát is csinálhatsz), és ugyanez nem igaz a vágtádra is - ha pattogsz ,azt a ló egyrészt könnyen reagálhatja le sietéssel (igyekszik kifutni alólad, kibújni a feladat alól), másrészt ha pattogsz, az fájhat is neki. Másfelõl ha jól ki tudod ülni, akkor nyújthat igazi élményt a lovaglás, pl. terepen az lesz az igazi :)

Lovasiskolában azt mondom, egy-két héten belül valószínûleg elengednek, amíg nem bértartó vagy, sokszor nem figyelnek az emberre igazán. Ha van módod, ragaszkodj hozzá, hogy addig futószáron vágtázz, amíg a tanügetésed nem lesz teljesen könnyed és stabil (ehhez akár kengyel nélküli munkát is csinálhatsz), és ugyanez nem igaz a vágtádra is - ha pattogsz , azt a ló egyrészt könnyen reagálhatja le sietéssel (igyekszik kifutni alólad, kibújni a feladat alól), másrészt ha pattogsz, az fájhat is neki. Másfelõl ha jól ki tudod ülni, akkor nyújthat igazi élményt a lovaglás, pl. terepen az lesz az igazi :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ ! azért vagyok erre kiváncsi mert saját lovat szeretnék és ameddig nem megy egyedül a vágta addig ugye nem lesz.!
Néhány hónap is eltelik, mire lesz olyan ülésed, hogy az esetek többségében fennmaradsz a lovon ha megugrik, elvisz, fennmaradni nem elég. Az, hogy megmaradsz a lovon vágtában édeskevés ahhoz, hogy saját lovat ellovagolj, korrigálj, képezz.
Ha már stabilan fennmarad, akkor lehet saját lova, fõleg , ha egy jól képzett, nyugodt, stabil lóról van szó, és lenne mellé oktatója is, aki felügyeli õket (az elsõ lónál mindenképp ajánlatos). :)
Szerintem Nemsokára már vágtázhatsz egyedül is.. Én amikor a jómúltkorokba elõszõr vágtáztam Nem futószáron , hanem egyedül vágtáztam..Ha biztosan(jól)ülsz a nyeregben akkor nemsokára valószínû hogy vágtázhatsz negyedül is ...Szerintem...:)
Szerintem nemsokára...ha biztosan ülsz a Nyeregben akkor szerintem nemsokára, Jah, és könnyüülésben szoktál vágtázni vagy úgy hogy ülvemaradsz:? Ha könnyüülésben akkor szerintem még lehet hogy picit várnod kell hogy megtanulj ülvemaradni, de nem biztos csak szerintem. Egyébként szerintem nyugodtan kérdezd meg az Edzõdet õ biztos megmondja. Nagyon remélem hogy semíthettem. Szia
TUDÁS, de nagyon sok! (DJ-ként, nem okosságként)
Hát ha ezen múlna akkor sok sztár Dj lenne...
így is lehetsz sztár, de elõtte igen sok se...get ki kell nyalnod.

Mit tanítsak a kutyámnak, ha már tudja az ült és a feksziket?

Legjobb válasz: -marad -gyere -bukfenc -ugorj -kússz -pacsi -lábak között nyolcasozás -szlalom -forgás(akár több is,mindkét irányba) -két lábra állás -pitizés -mindenféle dog-danicng elemek. Mi eddig kb ezeket tudjuk,plusz engedelmesség.

-marad -gyere -bukfenc -ugorj -kússz -pacsi -lábak között nyolcasozás -szlalom -forgás(akár több is, mindkét irányba) -két lábra állás -pitizés -mindenféle dog-danicng elemek. Mi eddig kb ezeket tudjuk, plusz engedelmesség.
De jártunk, elég súlyos problémáim voltak vele, úgyhogy muszáj volt :) Mi népszigetesek voltunk, és klikkerrel tanulunk. Ha ügyesen megtanulsz klikkerezni, akkor már gyerekjáték bármit megtanítani neki. Egyszer volt egy teszt a sulin, ahol azt kellett kipróbálni, hogy meg tudod-e tanítani 5 perc alatt a kutyádnak, hogy fa parancsra tegye fel a mellsõ két lábát a fára amelyikre mutatsz. Mindenkinek sikerült :)
Szerintem azt, hogy csak akkor vegye el a kajáját hogyha azt mondod: Tied!
A kérdező hozzászólása: Kedves Lilu2107! Mondjuk akkor a kússzt és a szlalomot hogyan lehetne?
Angol bulldog, 3 éves.
Pacsi, hempergés, pörgés, lábhoz kerülés, lábnál követés, helyben maradás.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is a népszigetibe szeretnék járni, csak az a baj, hogy Pilisborosjenõn lakom...ezért nem biztos, hogy oda eltudnám vinni...tudsz esetleg másik, jó kutyasulit?
A kérdező hozzászólása: És milyen kutyaiskolába jártok? Vagy nem is jártom?:0
Itt egy jó kis könyv: ***** :) 101 kutyatrükk* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Oké, majd megpróbálom, és köszi! Csakkitti, neked milyenfajta kutyád van, és hány éves?
Mindkettõ tök egyszerû, simán megvezeted kajával. Kússznál valami alacsony tárgy alá kell bebújnia, szlalomnál meg a lábad között vezetgeted kajával.
Válassz ki egyet-kettõt és leírom:) Így nagyhirtelen regényt lehetne írni.
A kérdező hozzászólása: Köszi...de ezeket hogyan tudnám neki megtanítani? A pacsit már tudja! :D

30 és 36. Heti uh súlybecsléseket írnátok? Nagyon megköszönném ha valaki azt is leírná hogy mennyivel lett a baba ha már tudja, csak viszonyításképp?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál 30+6 hetesen 1866 gr volt és 37+6 hetesen 2908 gr volt. Nem egészen 30 meg 36 de ezek vannak. 3100gr-al született 38+5 napra. Most 31+0 hetest tudok írni. 1900gr volt a babám!

Az elsõ babánál 30+6 hetesen 1866 gr volt és 37+6 hetesen 2908 gr volt. Nem egészen 30 meg 36 de ezek vannak. 3100gr-al született 38+5 napra. Most 31+0 hetest tudok írni. 1900gr volt a babám!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Válaszod :)
31 hetesen 1800 gramm. 36 hetesen 3045 gramm. 38 hetesen 3400 gramm. 41. héten született, kislány, 3330 gramm, 54 cm.
Szia! Elsõ baba : 26.héten...968gramm, 37. héten....3300gramm Végül 39.héten 3700grammal született. Második baba: 30.héten...1759gramm, 37.héten..3500gramm Végül 38.héten 3700grammal született. Harmadik baba: 30.héten..1431gramm, 37.héten..3000gramm Végül 38.héten 3300grammal született.

2 hónapom van hogy meg tanuljak egy idegen nyelvet, szerintetek lehetséges ha már tudom az alapokat?

2 hónapom van hogy meg tanuljak németül.Az alapokat tudom.Szerintetek fog sikerülni?Tudnátok ajánlani valami jo modszereket nyelv tanuláshoz? Elöre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Két hónap alatt kizárt, hogy meg tudd tanulni!!!!!

Két hónap alatt kizárt, hogy meg tudd tanulni!!!!!
Nem hiszem, hogy profin meg lehet tanulni, de kezd el és ha nem végzel nyáron, akkor csak folytatnod kell év közben. Nem veszítesz semmit vele, ha már most elkezded.
A kérdező hozzászólása: én a1 szintü németet beszélek.Nagyon sokat értek, de annyira nem tudom kifejezni magam.És szerintetek napi 4-5 orai német tanulással mennyit fogok haladni?
Attól függ, mit jelent számodra a nyelvtudás. Újságba nem fogsz publikálni németül két hónap tanulás után, és Thomas Mannt sem fogsz eredetiben olvasni, az tuti, de annyit meg lehet tanulni, hogy hétköznapi helyzetekben a beszélgetõtársad kellõ türelmével megértesd magad. Ajánlom a Colloquial German vagy a Teach Yourself Complete German kiadásokat, ezt a sorozatot (rengeteg nyelven lehet kapni) pont az ilyen rövidtávú nyelvtanuláshoz találták ki. Én alig egy hónapja tanultam franciául, és a svájci családdal, akiknél egy hetet vendégségben voltam, mindent el tudtam mondani, amit akartam, és õket is megértettem.
Ha az alapok megvannak két hónap alatt egy közép szint alja megvan simán, persze ha minden nap rászánsz legalább 2órát, elõször a nyelvtant tedd rendbe, aztán már csak a szavakat kell megtanulni és betenni a mondatba, én így tanultam meg angolul kb 3 hónap alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nagy segitség volt :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Német tagozatra járok, most voltam 9. osztályos. A mi osztályunkat 2 csoportból rakták össze: akik 6-8 vagy több éve tanulnak németet és akik ebben a suliban voltak 0.-osok, így 1 éve tanulnak németet. Mi a 10 hónap suli alatt (heti 27 németórával) a nulláról a B2 középfokú nyelvvizsgáig jutottunk. Sokan le is tették, sokan várnak a C2-re. 2 hónap alatt rengeteget tanultunk, szóval szerintem lehetséges, de sok kitartás és szorgalom kell hozzá. Persze nem azt mondom, hogy perfekt leszel 2 hónap alatt, de igen jól meg lehet tanulni. Keress németkönyveket, ha akarod segítek, tudok mondani pár tankönyvet, ha megmondod pontosan hol is tartasz, mit kéne jobban gyakorolnod. Vagy 7-8 fajta németkönyvem volt már, tudom melyik milyen. Keress hanganyagokat, hallás utáni szövegértéseket, biztos van a neten sok feladat is emg online tanulási lehetõség. Kereshetsz levelezõpartnereket, beszélgetõtársakat, aki jól tud németül, segít tanulni vagy akár egy németet is. Én is szívesen beszélek veled. kikapcsolódásként nézz német filmet (német vagy magyar felirattal) hallgass német zenéket (rengeteget tudok, ha érdekel..:D). Én a zenékbõl nagyon sokat tanultam, ha nem értettem, megnéztem a szövegüket és csak hallgattam, relaxáltam, mégis tanultam. Esetleg olvass német könyvet ha szeretsz olvasni. stb.
A kérdező hozzászólása: Nekem a legnagyobb problémám a nyelvtannal van tehát bö a szokincsem de viszont ha oda kerülök hogy össze rakjak egy ép mondatot akkor ott elakadok...akartam kurzusra járni de az én korosztályomnak sajnos nincs...és most nem tudom hol kezdjem el..de mindenképp ki fogom probálni amiket ajánlottál :)

Hogyan legyek laza a közelében, ha már tudja, hogy tetszik nekem?

Úgy tûnik, hogy õ ezt nem annyira viszonozza. Ha találkozunk, hogyan nyugodjak meg és hogyan készüljek a találkozásra, ha szeretem, de nem akarom magam még jobban kiadni neki?

Legjobb válasz: Közeledj hozzá, de csak úgy mint ha egy barát lennél. Ha megnevetteted vagy hülyéskedtek az plussz pont de inkább lányoknál.

Közeledj hozzá, de csak úgy mint ha egy barát lennél. Ha megnevetteted vagy hülyéskedtek az plussz pont de inkább lányoknál.
Semmikepp se legy olyan nagyon ramenos. Hagyd hogy a dolgok magatol alakuljanak. Legy vicces(ha fiu vagy), finoman probald erzekeltetni hogy fontos neked, de ne tamad le egybol hogy igenis veled akarok lenni. A jo dolgokra turelemmel kell varni. :)
A kérdező hozzászólása: de kicsit félreértettetek. valószínû, h nem jövök be neki és nem akarok magamból hülyét csinálni. közömbösnek akarok mutatkozni. van erre valami tipp, hogy ne izguljak annyira a közelében és azt higgye, már nem tetszik nekem?
Nem légy közömbös, akkor biztos nem lenne belõle semmi. Egyébként meg a legjobb megoldás az esélytelenek nyugalmával megközelíteni a dolgot. Ezt a két ellentétes elmeállapotot kellene összehangolni!

Ha már tudjuk hogy császár lesz (farfekvés miatt) akkor nem gáz, ha elmegy a magzatvíz? Tehát, ha konkrétan beindul a szülés. Lepény III. fokban érett.

Nem szorul oda a kis lába,vagy valamije?38+2

Legjobb válasz: Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.

Ebben az esetben be kell menni egybõl a kórházba. Megvizsgálnak. Döntenek. Valószínûleg altatásban császároznak meg és nem programozottan ébren.
Ha csak csepeg is, irány a kórház!
Szia! Tesómnak programozott császár volt szintén farfekvés miatt.Négy nappal az idõpont elõtt elfolyt a magzatvíz.Azonnal bement a kórházba.Kapott eda-t, és megcsászározták.Úgyhogy ha elfolyik a víz, indulj.
Ebben az orvosodnak kell döntenie. De ha szoptatni szeretnél, a legjobb, ha a 40 héthez minél közelebb születik a baba, mert akkor a legérettebb a tüdeje, szíve, legerõsebb a szopási reflexe....
Mibõl gondolod, hogy nem gond, ha elmegy a víz? Szerinted elvan a baba anélkül is, vagy mi? Be kell menni a kórházba...remélem ez csak vicc volt, hogy nem tudod.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, igen.Tudom, meg lehet szülni farral is, csak Õ már elég nagyocska, és nem szeretném ha valami baja lenne.Eltörhet a csípõje, keze, lába, és ami a legfontosabb, hogy ha nem jut át a buksija idõben a szülõcsatornán, vagy beszorul, akkor megfulladhat, mert a feje teljesen elszorítja a köldökzsinórt, mivel az elõrébb van.Inkább vágjanak fel 5x minthogy bármi baj legyen Vele.
Miért lesz császár?Elsõ baba?
A kérdező hozzászólása: Most kb 3500 g a kislányom, tehát nem is kicsi.
Nyugi, semmi baja nem lesz!Engem 12 órával a magzatvíz távozása után császároztak, addig mindenáron be akarták indítani a fájásokat... Babóca egészéges, gyönyörû, 5 hetes nagylány.
16.35-ös vagyok.Csak azért kérdeztem, mert elsõnél császároznak általában.Nekem nem lett semmi baja a picinek.Farral született.Amúgy ha szivárog a magzatvíz azonnal kórház.Jó babavárást!

Ha már tudom az olliet (5-15 cm) akkor melyik trükköt tanuljam?

1-2 hónapja kezdtem gördeszkázni. Megtanultam hippy jumpozni, olliezni és a clockot. Mást nemtudok, mit tanuljak most? Shove it ?

Legjobb válasz: csaó elõszõr alap trüköket tanulj mindegyiket pl: Shove it, Pop shove it, Fs,Bs, faki olli faki bs faki fs stb http://gordeszka.trukkok.hu/ itt megtalálod õket sok sikert hozzá és kitartást az kell;) Ja és esésekbe nem lessz hiány de ne tántoritson el (Y)SK8

csaó elõszõr alap trüköket tanulj mindegyiket pl: Shove it, Pop shove it, Fs, Bs, faki olli faki bs faki fs stb http://gordeszka.trukkok.hu/ itt megtalálod õket sok sikert hozzá és kitartást az kell;) Ja és esésekbe nem lessz hiány de ne tántoritson el (Y)SK8
A kérdező hozzászólása: thx

Ha már tudok 5 egykezes fekvõtámaszt, akkor felesleges a fegyencedzést használni?

Megvettem a fegyencedzés könyvet, lényegében az egykezes húzódzkodás elsajátítása miatt. De ugye a könyvben vannak fekvõtámasz lépések az egykezes fekvõig. Ha én már most tudok 5 egykezes fekvõt, akkor már felesleges a fegyencedzés fekvõtámasz részét használnom ? Vagy még izmosodnák tõle ugyan úgy (mármint a 10 lépéstõl( ?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor kell áttérni fegyenc edzésrõl street workout-edzésre aminél azért érnél el izomnövekedést mivel több fajta fekvõtámaszt csinálnál ami mind új stimuláció lenne és több szögbõl dolgoztatnád meg és több gyakorlattal azokat az izmokat.

Szerintem ilyenkor kell áttérni fegyenc edzésrõl street workout-edzésre aminél azért érnél el izomnövekedést mivel több fajta fekvõtámaszt csinálnál ami mind új stimuláció lenne és több szögbõl dolgoztatnád meg és több gyakorlattal azokat az izmokat.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet áttérek a street workout-ra. Csak nem tom hogy kezdjek hozzá. Amúgy szerinted melyik gyakorlat nehezebb a 2 közül ? Félbe hajtott (kettéhajtott) törülközõn függeszkedni egy kézzel vagy 3 ujjal függeszkedni rúdról ?
Szorítás, ujjak erejének kérdése. Szerintem.. Szerintem 3 ujjal általában nehezebb.
Szerintem belefér, de hát nem az én véleményem a mérvadó.
ez nevetséges.
Ti döntitek el. Nem nekünk kell megmondani, hogy mit csináljatok és mit ne. Különbözõ hitelveket le lehet írni, de úgyis ti fogjátok eldönteni, hogy megteszitek-e vagy sem.
Igen, lehet, így nem lesz baba, és senkinek nem ártotok. A nagy bajok az élet lehozásával keletkeznek, felelõtlenül, nem szeretettel fogadva, vagy elutasítva az érkezését - ez mindenképp óriási bajok forrása, és ártalmas mind a három résztvevõre. Reméljük a jövõben jó kis család lesztek, sok boldogságot!
Én ateista vagyok, de nekem nem férne bele. Aki elhatározza, hogy megtartóztatja magát, az tegyen is úgy. Most, hogy ruhával, vagy anélkül szexeltek az mindegy, a cél ugyanaz a kölcsönös örömszerzés. Ez a szexelünk, de csak ruhában olyan, mint vegetáriánus vagyok, csak csirkét eszem. Képmutatás.
Hatoska, feltalálták az óvszert, elvileg hatásos :) Amúgy meg szerintem ez belefér a ti "paráználkodás" nevû bûnötökbe.
Szerintem meg szexeljetek nyugodtan..
....#5-ös felneveli gyermekeiteket...
szerinted heteske így van.. ha meg olvasod a családi- és teherbeesés- válás- abortusz- részeket a gyakorin - akkor meg nem így van. Ez van.
Szerintem ha szeretitek egymást, akkor semmi akadálya. Meg egyébként érdekes számomra ez a kereszténység;alapvetõ emberi érzelmeket és ösztönöket nevez bûnösnek és akar tiltani. Emberek vagyunk, nem gépek, s amíg ez így marad mondhatja akármilyen Isten, hogy ne vágyjunk a szexre, akkor is fogunk, mert ez ösztönös.
Ha úgyis elveszed miért ne?Kinek okozol kárt?
hehe kedves kérdezõ ezen jót derültem :D az önmegtartózatás és a tiszta kapcsolat, csak egy választható opció, nem kötelezõ dolog, nincs rád erõszakolva, hogy csak így élhetsz. Ti húzzátok meg a határt. Bár az tény, hogy az egyház mai álláspontja szerint a házasság elõtti sexualitás bûn.
Elméletileg akik így elcsábulnak jogalapot szolgáltatnak a sátánnak hogy árthasson nekik. Átkokkal/betegségekkel. Nem éri meg siettettni, mert a korán kívánt örökség nem áldatik meg.
Az hogy valakik "szeretik egymást" még nem ok semmire. A biblia a szexuális életet egyértelmûen a HÁZASFELEKNEK adta ajándékul, nem azoknak akik "szeretik egymást"
Szia! Nos az önmegtartóztatás igenis fontos dolog nem csak ezen a területen, hanem az élet minden területén. Ha most nem tanulod meg késõbb sokkal nehezebb. Amikor házasok lesztek, és a társadtól távol kerülsz például betegség vagy külföldi munka, vagy bármi miatt, akkor nem okoz majd problémát, mert már gyakorlott leszel. De mondhatom akár a gyermekvállalást is. 20 éves házassággal és két gyermekkel adom ezt a gyakorlati tanácsot. Üdv. Péter
A biblia verset amit idézek szerinted mit jelent? (Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házas ágy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörõket. A házasság intézményét tiszteletben tartod Isten szerint, ha beszennyezed elõtte paráznasággal? Mert a paráznaság azt jelenti, hogy nem házas személyek és az mindegy hogy de Szexuális életet élnek, vagy is paráználkodnak? Katy Weaver
ennyi idõsen énis halálbiztos voltam benne, hogy az adott pasival mi sírig együtt, meg a többi romantikus izé még utolsó nap is szerelmes dalokat dúdolgattam, meg szamócát gyûjtögettem a meglepetésfagyijához. kissé sokkot kaptam mikor este egy barátságtalan üzenet várt hogy legyünk barátok, mert õ nem szeret (csak tudnám miért hazudta elõtte) minden jó volt, jónak tûnt, nem veszekedtünk, semmi szerintem, ha szereted, ki tudod várni azt a házasságot és õ is. ez nem egy év, ó annál sokkal tovább ki kell tartani, mire biztos lesz a dolog. csak azért írtam le a sztorimat, hogy lásd: ebben a korban még annyira változik az ember. most, 6 évvel késõbb sem mondanám hogy nem, maximum, hogy talán higgadtabb valaki. de nem tudhatod
Csak gyereknemzés céljából lehet szexuális dolgokat mûvelni, tehát teljesen tilos a keresztény dogmák szerint. Nem is maszturbálhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, én is azon gondolkoztam, hogy ez így nem stimmel... Én is érzem benne a képmutatást. (ez most elméleti kérdés, nem gyakorlati)
Bocsi, nem 7, hanem 8.
A 7-el értek egyet. Ez így képmutatás. Vagy csináljátok vagy nem, de ez így tényleg olyan, mint a csirke evõ "vegetáriánus". Az egészséges felnõtt emberek önmegtartóztatásáról pedig inkább megtartom magamnak a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Engem mindenki véleménye érdekel. Sokan majd a Bibliával fog példálózni, hogy ez is paráznaság. De szerintem ez még belefér, ha mondjuk már el is jegyeztem, akkor tuti...
Mulder614 "Az hogy valakik "szeretik egymást" még nem ok semmire. " Rendben. És a válaszom többi részét is elolvastad? Szerintem igenis PONT ELÉG ok rá. Sõt, nem is kell más indok. Azzal, ha két ember csupán élvezetbõl szexel azzal én is tudnék vitatkozni. Ez egy teljesen normális emberi vágy(inkább ösztön), mindegy, hogy Te akarod, hogy benned legyen vagy sem, akkor is ott lesz. És egy szent könyvecske ezen mit sem változtat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!