Találatok a következő kifejezésre: Ha már terhes két éve, (3 db)

Ha már voltam terhes két éve, de műszeres befejezéssel elvetéltem, azóta van menzeszem rendesen, elképzelhető hogy nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Szia! Minden elképzelhetõ, de egy ovu tesztel vagy egy ovulációs mikroszkóppal hamar meggyõzõdhetsz a dologról. Szerintem nézz utána ezeknek a "szerkezeteknek". Sok sikert!

Szia! Minden elképzelhetõ, de egy ovu tesztel vagy egy ovulációs mikroszkóppal hamar meggyõzõdhetsz a dologról. Szerintem nézz utána ezeknek a "szerkezeteknek". Sok sikert!
H mérded a hõdet az is árulkodhat.
ovu mikroszkópot gyógyszertárban lehet kapni, kb 2500Ft és örök életû. Nekem bevállt, és szerettem, csak jól kell használni. Próbáld ki! 39 hetes 5 napos kismama
Nem hinném, hogy a mûszeres befejezés és a peteérés hiánya között összefüggés lenne, ha erre irányulna a kérdésed. Sõt, általában mûsz.bef. után mindenki elég hamar teherbe esik.
Hány éves vagy és mióta menstruálsz?
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok es 14eves korom ota, de mar megjott azota, azert koszi

Terhes vagyok! Mikor mehetek el leghamarabb táppénzre? És mennyi lesz az összege ha minimálbérre vagyok bejelentve már két éve?

Nem vagyok munkakerül?, és kényes sem, csak 55km-re lakom a munkahelyemt?l emiatt sokat autózok, buszozok és este fél 8ra érek csak haza! Nagyon megviselte a szervezetemet eddig is, de most hogy tudom babát várok félek nem fogom sokáig bírni! (a másik ok hogy a fizum felét elköltöm benzinre és buszbérletre)

Legjobb válasz: Szia! Onnantól mehetsz táppénzre , hogy van szívhang a babánál és kiállítják a kis könyvedet. Bármilyen indokkal. Elmondod a nõdokinak, hogy fárasztónak érzenéd a mindennapos bejárkálást, ráadásul nagyon sokszor émelyegsz...stb. és máris küld a házidokihoz, hogy írjon ki. A táppénz, most nem akarok csacsiságot írni, de asszem 70%-a a minimálbérnek, vagy a nettónak. De lehet hogy megcáfolnak majd :)

Szia! Onnantól mehetsz táppénzre , hogy van szívhang a babánál és kiállítják a kis könyvedet. Bármilyen indokkal. Elmondod a nõdokinak, hogy fárasztónak érzenéd a mindennapos bejárkálást, ráadásul nagyon sokszor émelyegsz...stb. és máris küld a házidokihoz, hogy írjon ki. A táppénz, most nem akarok csacsiságot írni, de asszem 70%-a a minimálbérnek, vagy a nettónak. De lehet hogy megcáfolnak majd :)
Amint megvan a legelsõ papírod, miszerint terhes vagy.(1 élõ embrió stb....)Nekem azt mondta a doki, hogy csak annyit kell mondanom, hogy nem bírom a munkát mert fáradt vagyok, és kiír.Szóval a legcsekélyebb panaszodra is mehet a táppénz:) És boldog babavárást:)
bocsi utolsó, de akkor valami nagy kenõpénzt várt a doki, mert én abszolút nem voltam veszélyeztetett , tök jól éreztem magamat, de a doki állandóan mondta, hogy szóljak, ha nem szeretnék tovább dolizni, mert kiír. Alapos indok? Émelyegsz, és sokszor szédülsz.
Hát ez nagyon érdekes. Én napi 150 km-t utazom az otthonom és a munkahelyem között (vonat), és nekem azt mondta a doki, hogy valami nagyon alapos indok kell ahhoz, hogy kiírjanak, mert ezt nagyon szigorúan veszik. Bár én még nem akarok elmenni táppénzre, csak kíváncsi voltam, és megkérdeztem.
azt mond a dokinak hogy görcsölgetsz és fáj a hasad elég sokszor. (nekem a szülésznõ tanácsolta h ezt mondjam). De szerintem nem vacilálnak vele. Én elõször a körzetihez mentem hogy irjon ki, mondta hogy õ kiir de miért akarok elmenni táppénzre. Mondtam hogy hát mert messze van a munkahely, stb. Azt mondta ez nem indok. Ezután a szülésznõ mondta hogy mindig azt kell mondani h görcsölgetsz. Ezután már kiirt táppénzre szó nélkül.
Köteles kiírni, bármilyen apró panaszod van.Nekem a háziorvos is megkérdezte, hogy a továbbiakban szeretnék-e dolgozni.Ki is írt, aztán utána mégis dolgoztam, sõt most is a 21.hétben.20 hetesen voltam terhesgondozáson a nõgyógyásznál, és õ is mondta, ha nem bírom a munkát elmehetek táppénzre.Pedig tudja, hogy kényelmes irodai ülõmunkám van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Aranyosak vagytok és sokat segítettetek! vonatos utazós kismamának: Nekem az utazással azért is van problémám mert 8kor elindulok otthonról autóval, átszállok buszra beérek a városba, séta és 10re vagyok a munkahelyemen. Nem mindig bírom ki hogy ne keressek fel egy nyilvános wc-t, sokszor annyira kell pisilni hogy nem bírom ki a munkahelyemig! Igy van sajnos hogy kések.... :(
A mértékéhez egy kis adalék: Tíz százalékkal csökken a táppénz mértéke július 31-e után bekövetkezõ keresõképtelenség esetén - mondta Bogdán Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pénzbeli ellátási fõosztályának vezetõje. A táppénz mértéke folyamatos, legalább kétévi biztosítási idõ esetében a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának a 60 százalékára csökken (korábban 70 százalék volt). Ennél rövidebb biztosítási idõ esetében vagy a fekvõbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 50 százalék lesz, az eddigi 60 százalék helyett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!