Találatok a következő kifejezésre: Ha már tartózkodom az (3 db)

Nem vagy köteles kijelentkezni, viszon õ indíthat "kényszerkijelentést", bármikor, ha õ a tulajdonos.
Nem vagy köteles kijelentkezni, de ellentétben az elõzõ válasszal, miután ez nem állandó lakcímed, a férjed felszólítására ki kell jelentkezned. Kényszerkijelentési eljárás csak akkor lenne kezdeményezhetõ, ha állandó lakcímed lenne a férjed lakása.

Él már arról a jogszabály, hogy ha valaki külföldön tartózkodik 3 hónapnál tovább akkor letelepedést tud csak bejelenteni az okmányirodába, és elveszik tőle a személyit, és a lakcímigazolót? Kiküldetésben lévőkre ez vonatkozik-e?

Legjobb válasz: Ez nem így van!!! A külföldi magyarokat most beparáztatták, volt is nagy vita a facebookon. (én is érintett vagyok) Azóta ez tisztázva lett. Annyi változott, hogy korábban be kellett jelenteni az ideiglenes külföldre távozást - most már nem kell. Minden más változatlan. Ugyanúgy lehet ideiglenesen távozni, kint élni akár 1-2 évig vagy tovább. Ebben az esetben csak egy könnyítés van, nem kell elzarándokolni az önkormányzathoz. A személyit sem kell leadni. A végleges külföldi letelepedés szabályai nem változtak.

Ez nem így van!!! A külföldi magyarokat most beparáztatták, volt is nagy vita a facebookon. (én is érintett vagyok) Azóta ez tisztázva lett. Annyi változott, hogy korábban be kellett jelenteni az ideiglenes külföldre távozást - most már nem kell. Minden más változatlan. Ugyanúgy lehet ideiglenesen távozni, kint élni akár 1-2 évig vagy tovább. Ebben az esetben csak egy könnyítés van, nem kell elzarándokolni az önkormányzathoz. A személyit sem kell leadni. A végleges külföldi letelepedés szabályai nem változtak.
Az igaz, hogy újabban csak letelepedést lehet bejelenteni, és az is, hogy akkor le kell adni a személyi igazolványt (bámulatos, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek ehhez a papírhoz!). Megmarad az útlevél, amivel utazhatsz, igazolhatod személyazonosságodat és állampolgárságodat (másra a személyi igazolvány sem jó). Viszont újabban a külföldre távozást (tartson bármeddig is) nem kötelezõ a lakcímnyilvántartásba bejelenteni, és ha nem jelented be, akkor megmarad a személyi. Nézegetheted külföldön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!