Találatok a következő kifejezésre: Ha már szor (94 db)

Mi van akkor ha már 3 szor is volt áramszünet és mindhárom alkalommal be volt kapcsolva a gép, lehet valami baja a gépnek, tönkre mehet, veszít s gépigényéből, mi van ilyenkor?

Legjobb válasz: Hosszú távon nem egészséges a gépnek,de az áramszünet ellen nem tehetünk semmit,akkor vesznek az adatok és a munkáink ezért kell gyakran menteni.Ha pl: Word-be dolgozunk érdemes 5-10 percenként menteni.De mint már mondtam ez nem egészséges.Elõször is tönkre vágja a HDD-t aztán a tápot.Egy áramszünet olyan mintha kihúznád a konnektorból.

Hosszú távon nem egészséges a gépnek, de az áramszünet ellen nem tehetünk semmit, akkor vesznek az adatok és a munkáink ezért kell gyakran menteni.Ha pl: Word-be dolgozunk érdemes 5-10 percenként menteni.De mint már mondtam ez nem egészséges.Elõször is tönkre vágja a HDD-t aztán a tápot.Egy áramszünet olyan mintha kihúznád a konnektorból.
A nem mentett adatok elvesznek, a hardverek nem feltétlenül mennek tönkre néhány alkalomtól. Ha sûrûn van ilyen, illene szerezni egy szünetmentes tápegységet.
Jobb esetben ha minõségi tápod van nem valószínû. Szinte minden áram visszakapcsoláskor tüske (túlfesz)keletkezik amit minden szolgáltató tagad de mérhetõ és érthetõ.Ezek ellen ajánlatos egy túlfeszültség védelmû elosztó használata.A védelem nélküli tápok ilyenkor szoktak osztogatni érdekes feszültségeket és ezáltal szállnak el random a ráépített alkatrészek akár alaplappal együtt. Amennyiben a géped bekapcsol nem történt semmi max a nem mentett munkáid vesznek el ha van ilyen és a win okoskodik a szabálytalan leállítás miatt. A szabálytalan leállítás nem tesz jót az oprendszernek sem.

Mit csináljak a szőrömmel ha már 13 éves létemre csupa szőr vagyok?

Egyszerűen kikészít hogy a hasamon, a hátamon, az ujjaimon is szőr van. És annyira kellemetlen hogy ha strandon vagyunk mindenhová hurcolásznom kell a törölközőm mert már az intim szőrzetem is kiterjedt a combomra. Mit tehetnék ellene? Vagy ez valami hormon baj? Értelmes válaszokat várok...

Legjobb válasz: Ha tényleg nagyon erõs, akkor a háziorvosnak mutasd meg és kérj beutalót hormonvizsgálatra (nem vészes, egy sima vérvételrõl van szó). Ha zavar, akkor pedig kezdd el szõrteleníteni. A gyantát ajánlom, mert ugyan viszonylag kellemetlen, de nem káros, mint a krém és nem erõsödik tõle, mint a borotvától. De persze mielõtt leszeded, azelõtt menj orvoshoz :)

Ha tényleg nagyon erõs, akkor a háziorvosnak mutasd meg és kérj beutalót hormonvizsgálatra (nem vészes, egy sima vérvételrõl van szó). Ha zavar, akkor pedig kezdd el szõrteleníteni. A gyantát ajánlom, mert ugyan viszonylag kellemetlen, de nem káros, mint a krém és nem erõsödik tõle, mint a borotvától. De persze mielõtt leszeded, azelõtt menj orvoshoz :)
Ez hormonproblémára utal, amit endokrinológus kezel. Oda kérj beutalót háziorvostól.
Szia! én is hasonló problémával küzdök mint te. Nekem fõleg intim részen van nagyon sok és kiterjedt. Az orvos azt mondta, semmi hormon problémám nincs, ezt örököltem. Hormon probléma az mással is jár, nemcsak a szõrrel. Egyenlõre én sem sokat tudok tenni, strandidõszakban borotválom, ilyenkor meg nemannyira, úgysem látja senki. Elvileg ha sokat borotválod v gyantázod, pár év múlva ritkulni fog. Én is ezt várom, addig meg megpróbálok megbékélni vele. 15/L

Mit csináljak ha már többször leborotváltam a szőrt a karomról? Már sose lesz sima? Ha gyantázom akkor is borostás marad?

Legjobb válasz: végleges szõrtelenítés...minnél jobban borotválod vagy epillálod annál erõsebb lesz a szõrzeted.

végleges szõrtelenítés...minnél jobban borotválod vagy epillálod annál erõsebb lesz a szõrzeted.
ha gyantázod akkor nem lesz borostás, mivel kihúzod az egész szõrszálat, és vékonyodni is fog idõvel. szerintem jobb ha gyantázod, nem borotváld.
gyanta vagy epilátor.
az utolsó válaszadónak nincs igaza, mert az epilátor egyáltalán nem erõsíti a szõrt. sõt inkább gyengíti.

Ha már sokszor kidob titeket egy lány, próbálnátok mindig visszakönyörögni magatokat (pl szexért), ha nem vagytok szerelmesek? Szóval, ha már mondjuk 10+szor elküldtem, de még mindig, jön, hogy hiányzom stb, akkor feltételezhetően tényleg szeret?

Vagy képsek vagytok erre,akkor is,ha amúgy semmi extrát nem éreztek,csak mondjuk szeretetből szeretitek?

Legjobb válasz: Ha szeretném sem csinálnék ilyesmit. Aki tízszer elküld, az kétlem, hogy érezne irántam bármit is, akkor meg minek? Szexért meg amúgy sem könyörögnék, egy alkalommal sem, nem hogy tízszer visszakússzak érte.

Ha szeretném sem csinálnék ilyesmit. Aki tízszer elküld, az kétlem, hogy érezne irántam bármit is, akkor meg minek? Szexért meg amúgy sem könyörögnék, egy alkalommal sem, nem hogy tízszer visszakússzak érte.
Ó, nekem volt olyan pasi, akit kb. 10x utasítottam el egy futó kaland után, de mindig újra és újra próbálkozott.... Kérdeztem, hogy nem érzi szánalmasnak? Azt mondta, nincs vesztenivalója... hátha egyszer kedvet kapok, és megszánom egy dugás erejéig... Szóval... ha ennyiszer próbálkozik újra, akkor szinte biztosan csak dugni akar!
Nekem nem gyakran adatik meg, hogy megdugjak valakit, így ha látok esélyt akkor igen, könyörögnék neki de csak a szex miatt. Ha szeretném a nõt, akkor nem aláznám magam elõtte.
Akárhogy is a csajokat sexel lehet megfogni. Én alapvetõen ego-s srác vagyok, néha picit bunkó..de mégis kedvelik és visszamásznak az ágyamba.

A Lányom 13 éves és szeretné epilálni a lábát engedjem neki? és ha már itt tartunk akkor nekem mivel elég régi (15 éves) az epilátorom fáj a combomon ha csinálom. Ha ott borotválom akkor sokkal erössebb és dúsabb lesz a szőr? nem jó ötlet?

el?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: hát ha szõrös akkor nem árt ha epilál... különben mindenfelé kiröhögik majd, az sokkal rosszabb. és mi lenne ha vennél egy új epilátort? egész olcsón is vannak már. vagy patronos gyanta, azzal meg sokkal könnyebb/gyorsabb szõrteleníteni (szerintem). de ne borotváld semmiképp a combodon.

hát ha szõrös akkor nem árt ha epilál... különben mindenfelé kiröhögik majd, az sokkal rosszabb. és mi lenne ha vennél egy új epilátort? egész olcsón is vannak már. vagy patronos gyanta, azzal meg sokkal könnyebb/gyorsabb szõrteleníteni (szerintem). de ne borotváld semmiképp a combodon.
engedd meg neki, elõbb-utóbb úgy is el kell kezdenie, és jobb, mintha titokban borotválná, nem?
Én 13 éves vagyok, és nekem anyukám szokta legyantázni. 12 évesen már borotváltam, azt is megengedte. Szerintem engedd meg, mibaja lenne tõle?
Anyuka ennél nincs is jobb, mint megengedni neki... Vagy a barátnõi vagy az osztálytársai elõbb utóbb cikizni fogják... És jobb, ha már elkezdi... És az intim borotválásról ne is beszéljünk... Nekem azt nem engedték... Titokban csinálom... És jobb azt is lerendezni...
Mégis miért ne engednéd? Mi szól ellene?
engedd meg, magyarázd el neki, h kell szedni. feszítsd meg jobban a bõrt és talán kevésbé fáj.
en es az egyik osztalytarsam 12 evesen kezdtuk, nem nagyon birtuk mikor megneztek a labunkat az utcan, anyamnak nem volt ellenere:)
Nos, ami azt illeti meg tudom érteni a lányodat. Mikor én 12 voltam engem is kiröhögtek a faluban, mert micsoda igénytelenség, hogy gyerek létemre nem borotválkozom. Szerintem is hülyeség ennyi idõsen elkezdeni, de nem tehetünk semmit. Én azt ajánlom elõször borotváljon, aztán ha nõtt kicsit a szõrt, akkor epilátor (újakat lehet kapni 5-6 ezerért). (Nekem 14 évesen az elsõ szõrtelenítés epilátorral történt és iszonyúan fájt, mert nagyon hosszú volt a szõr.) 21/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Hát nekem anyám már 11 évesen megengedte a gyantát (!). Most 13 vagyok, kérdezés nélkül leszedem epilátorral... Nem szól ellene semmit, megdícséri hogy milyen szépen megcsináltam... Ennyi... Nem olyan, mint a borotva hogy megvághatja magát.
Enged neki! Amúgy kb 7 éve vettem ezt az epillátort http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://hu.i.cdn.nrholding.. és semmi baja akkor drága volt de most 5 ezer forint.
Szerintem engedd meg neki én 12 és fél évesen kezdtem a hónaljamat borotválni mert ott már kellet.. Amúgy nekem 2008-ban vettek anyuék egy epilátort a tescoban (Philips )és csak 5000 ft volt és még most is mûködik. 14/L
nekem tökéletesen megteszi az epilátor és én is ott körül kezdtem el, mmint annyi idõsen. és alapos is:D szerintem megkéne neki engedni, mert akk titkolózni fog:S és az nem túl jó. amúgy meg oké h a védõnõ azt mondja, de ha nem érzi jól magát úgy akk nem lesz jó a közérzete sem, az pedig nem hiszem h nagyon jó állapot lenne meghát nincs benne semmi rossz, inkább epilátor mint borotva. a másik kérdésre pedig: semmiképpen se borotvával, nagyon megerõsíti a szõrszálakat és szerintem sötétebb is lesz:S legalább is nekem úgy volt... 17/L
Milyen 15-20 ezer forint? 5 ezerért olyan jó gépeket lehet venni hogy húha. De én inkább a gyantát ajánlom, hamarabb kész meg alaposabb is:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.csak azért hezitálok mert a védõnõk azt mondták 14 évnél elõbb semmikép. és nem szeretnék olyan epilátort venni amelyik 5 éven belül tönkremegy.és most nem igazán tudjuk magunknak megengedni hogy vegyünk egy 15-20 ezer ft-os gépet. akkor a combon ne borotváljam?
szerintem nyugodtan engedd meg Neki!

A kutyusomnak vághatom/nyírhatom magam a szőrét, ha már a kutyakozmetikus elmagyarázta hogy kell? Biztos nem lesz semmi baj? (máltai selyemkutyáról van szó)

Legjobb válasz: baja nem lesz csak max úgy fog kinézni mit akit megtéptek :D évente 2x elviszed kozmetikushoz õ megcsinálja és szép is lesz :) mi évente 3x visszük nyíratni a 2 kutyát(bichonok) nem olcsó,de ha már válaltuk a fajtát ez van!

baja nem lesz csak max úgy fog kinézni mit akit megtéptek :D évente 2x elviszed kozmetikushoz õ megcsinálja és szép is lesz :) mi évente 3x visszük nyíratni a 2 kutyát(bichonok) nem olcsó, de ha már válaltuk a fajtát ez van!
Szerintem megéri szakemberhez vinni. Két kozmetika között karban tarthatod, de ennyi.
Mi baj lenne? Max. kicsit elcseszed és nem úgy sikerül mintha kozmetikus csinálta volna, szóval legfeljebb kicsit kevésbé lesz szép. :) Hát akkor vagy elviszed kozmetikushoz, hogy korrigáljon rajta vagy vársz egy hónapot, azalatt már elégé megnõ megint a bundája.

Milyen jelei vannak annak, ha a picúrt már szoríja a cipője?

A kislányom 13 hónapos, 20-as cip?t hord, de már ezt hordja lassan 4 hónapja.Félek,hogy lassan kicsi lesz, de nem tudom,hogyan tudnám ellen?rizni,hogy szorítja-e a lábát.

Legjobb válasz: Úgy a legegyszerûbb ellenõrizni,hogy jó-e még rá a cipõ,hogy kiveszed a cipõbõl a talpbetétet,és azt hozzá méred a lábacskájához.Ha már kb éppen elfér rajta a talpa,érdemes egy számmal nagyobbat venni... :)

Úgy a legegyszerûbb ellenõrizni, hogy jó-e még rá a cipõ, hogy kiveszed a cipõbõl a talpbetétet, és azt hozzá méred a lábacskájához.Ha már kb éppen elfér rajta a talpa, érdemes egy számmal nagyobbat venni... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sokat segítettél:)

Ha már 3 szor megjött a mensim de kicsit kevesebb mennyiségben akkor lehetek terhes?

a dolog már 2és fél hónapja történt. ha terhes lennék már látnám vagy észrevettem volna nem? egybként 47 kg és 170 cmmagas vagyok. lehet hogy a soványság miatt volt kevesebb mennyiség??

Legjobb válasz: Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani, ha már 2 és fél hónapja csinálja, érdemes tesztet venni vagy orvoshoz menni. Ha terhes vagy biztosan kimutatja!!!Sok sikert

Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani, ha már 2 és fél hónapja csinálja, érdemes tesztet venni vagy orvoshoz menni. Ha terhes vagy biztosan kimutatja!!!Sok sikert
szerintem nemvagy terhes.de ha babát akarsz ideje lenne hizni.
Igen, a soványság miatt kevesebb. 16 a BMI-d, ez rettentõen alacsony!!! Az ilyen sovány nõk nagy részének peteérése sincs, vagy a menstruációja is elmaradhat. Az ideális testsúlyodhoz legalább 10 kg-t kellene híznod, s ezzel a teherbeesés esélyeit is növelhetnéd. Az orvosok szerint is nagyon kicsi az esély, hogy az ilyen sovány nõk teherbe essenek. Eszel rendesen?
Nem hiszemm, hogy terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék babás lenni mert még csak 16 éves vagyok. ezért is kérdeztem és hát remélem hogy nincs baba. meg igazából csak petting volt csak féltem hogy esetleg rákerült elõnedv az ujjára...(csak elõnedv lehetett más tuti h nem)
én is 47kg vagyok igaz csak 162 cm magas és mégis sikerült teherbe esnem.a sógornõm 42kg és most esett teherbe.nem a súly számít.a lényeg hogy 16 évessen még ráérsz a terhességgel.óvatossan és védekezzetek mert ha egyszer becsúszik akkor egy terhessémegszakítás sem egy kellemes dolog.testileg-lelkileg egyaránt megviselhet!
A kérdező hozzászólása: értem és tudom hogy nem feküdnék le senkivel védekezés nélkül.de nemn is feküdtem le a barátommal mondom. csak petting volt
a pettinget nem írtad elõször!akkor miért aggódsz?a simogatástól nem lehet teherbe esni!!!!!!

A tüdőgyulladáshoz hány tünetegyüttesnek kell fennállnia? Értem ezt úgy, hogy ha csak szorít a tüdő, akkor az már önmagában lehet az? Vagy, , kell" hogy köhögjön az ember és láza legyen?

Én influenzás vagyok most 3. napja, nem szedek antibiotikumot, hiszen az a vírusra nem hat. Most már kezdek jól lenni, már nem fájnak a végtagjaim és a lázam is lement, csak ez a fránya nehéz légzés van egy napja. Azonban pánikbeteg is vagyok, szóval most nem tudom, hogy melyik betegségem számlájára írjam ezt az érzést! :S (Jah, az orvosunk még torokpirosságra is antibiotikumot ír és sosem érdekli semmi, ezért nem megyek vissza hozzá. )

Legjobb válasz: Pedig jobban tennéd, ha visszamennél és beszednéd az antibiotikumot, ha felírja. A vírusra ugyan tényleg nem hat, de a bakteriális felülfertõzõdésre igen (ill. meg is lehet elõzni). A tüdõgyulladás általában magas lázzal jár, de ha nehézlégzésed van, nem találgatni kell, hanem megnézetni (meghallgattatni) a házidokival. A tûdõgyulladásra kell az antibiotikum, akkor is, ha esetleg vírusos eredetû, mert kell valami, ami csökkenti a gyulladást. Ha idejében elkapják, könnyen gyógyítható. Ha nem, bele lehet halni.

Pedig jobban tennéd, ha visszamennél és beszednéd az antibiotikumot, ha felírja. A vírusra ugyan tényleg nem hat, de a bakteriális felülfertõzõdésre igen (ill. meg is lehet elõzni). A tüdõgyulladás általában magas lázzal jár, de ha nehézlégzésed van, nem találgatni kell, hanem megnézetni (meghallgattatni) a házidokival. A tûdõgyulladásra kell az antibiotikum, akkor is, ha esetleg vírusos eredetû, mert kell valami, ami csökkenti a gyulladást. Ha idejében elkapják, könnyen gyógyítható. Ha nem, bele lehet halni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Alap esetben én is ezen a véleményen vagyok, de sajnos a pánikbetegségem sokszor belerondít a dologba. Se nem köhögtem - egyáltalán nem, lázam sincs már, a mai napra pedig elmúlt a nehézlégzésem, szóval nagyobb a valószínûsége, hogy csak újabb, pár napos pánikom volt. Sajnos ez nálam elég hétköznapi probléma, meg kellett tanulnom együtt élni vele, a hipochonderségem pedig nem segít. Csak az orvosra visszatérve néhány szóval: haltak meg már páran az õ semmirekellõsége miatt, szóval kb. jobban bízom egy itteni kommentelõben, mint benne. Az antibiotikumtól azért ódzkodom, mert sokat szedek a fogaim miatt, most is éppen egy kismûtét elõtt állok és ahhoz is szükség lesz rá, szóval ha nem muszáj, nem szedem a semmire. Köszönöm még egyszer a választ, természetesen egyetértek, csak az én helyzetem némileg komplikáltabb, mint más embereké :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!