Találatok a következő kifejezésre: Ha már nem használ a (140 db)

Ha ricinus olajat (vagy mást) használok a szempillámra, és az megnő tőle, akkor ha már nem használok ricinus olajat akkor is olyan hosszú marad?

Még évek múlva (akár 50 év múlva) is? Vagy ha kihullik (nem betegségtől) a helyén egy rövidebb fog kinőni?

Legjobb válasz: Használtam pár hétig, szép lett tõle, de természetesen a szempilla is cserélõdik (biosz óra!) így az újonnan növõk ugyanolyan picik voltak mint a régiek. :) utána próbálkoztam vele újra, de azóta nem hat :/

Használtam pár hétig, szép lett tõle, de természetesen a szempilla is cserélõdik (biosz óra!) így az újonnan növõk ugyanolyan picik voltak mint a régiek. :) utána próbálkoztam vele újra, de azóta nem hat :/
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy cserélõdik azért írtam oda, hogy ha kihullik (nem betegség miatt hanem ugye alapból) és új nõ a helyére akkor az milyen hosszú lesz. Egyébként köszönöm a választ. Kár, hogy nem marad ugyan olyan hosszú, és sajnálom, hogy neked már nem használ... :/
A ricinus sose használ, a szõr és hajnövekedésért a gének felelõsek, amin egy olaj sem fog változtatni.
pedig nekem tényleg használt az elsõ kúránál elõzõ :) Senkinek nem szóltam róla, hogy használok valamit rá, mégis minden barátnõm észrevette hogy milyen durván megnõttek :D
Hogy kell alkalmazni szempillára a ricinus olajat? Valaki leírná nekem részletesen? Elõre is köszi.

Levegyem a boxzsákot ha már nem használom? Mert hallottam olyat, hogy ha soha nem veszem le a kampóról akkor meggyengül a varrás és szétszakad mert húzodik, ez igaz?

Legjobb válasz: xDDDDD 1.Ha nem használod akkor miért nem vennéd le? Csak helypazarlás+porfógó ebben az esetben! 2.Nem kötekedni akarok,de ezt magadtól komolyan nem tudod eldönteni? :D

xDDDDD 1.Ha nem használod akkor miért nem vennéd le? Csak helypazarlás+porfógó ebben az esetben! 2.Nem kötekedni akarok, de ezt magadtól komolyan nem tudod eldönteni? :D
Gondolkozz.. használat után már nem használja hanem gondolom megy pihenni vagy fürdeni.. :D Nálunk a terembe leveszik és megszokták püfölni kicsit hogy az anyag elrendezõdjön benne.. :) szerintem jobb ha leveszed...

A vodafonos mobilweb napijegyet ki ismeri? Arról lenne kérdésem, hoyg lehet lemondani, ha már nem használom?

Olvastam a vodafone honlapján,hogy lehet iylen 150ft-s mobilweb-es napijegyet kérni sms-ben. de azt nem találtam,hogy hogy lehet lemondani.

Legjobb válasz: Nem kell lemondani,mert csak arra a napra szól,amikor használod a telódon a netet,akkor vonja le a 150 ft-ot,amugy nem. Én épp most is arrol netezem,mert a gépem a szervizbe van.

Nem kell lemondani, mert csak arra a napra szól, amikor használod a telódon a netet, akkor vonja le a 150 ft-ot, amugy nem. Én épp most is arrol netezem, mert a gépem a szervizbe van.
A xnapi szót küldd el a 1270-re.
-.-
a hatása ugyanaz
Rakd inkább citromlébe, akkor jobban fogysz.
Hatásos, de csak akkor, ha elõtte megeszel egy kis zsírégetõ, anyagcsere gyorsító, friss tyúkszart. Csak onnan fogysz vele, ahol zsíros vagy! Én már kipróbáltam és 40 kg-t dobtam le tõle a 6 napos turbó-csoda-méregtelenító-hashajtó diétámon belül!
Rakhatod annyi vízbe, amennyire csak akarod, akkor sem fogsz tõle lefogyni.
Ha több vízbe teszed, akkor abba nem ugyanannyi tea lesz? :D
Mondjuk ha 2 dl víz helyett, 2 literbe rakod, nem érsz sokat, és még az íze is rossz legyen. Mondjuk nem kell halálosan komolyan venni a 2 dl vizet sem. Tapasztalat, hogy egy filtert fél liter vízzel is le lehet forrázni, csak kicsit tovább kell állni hagyjon, és így is ízletes, hatásos tea lesz. De mondjuk 1-2 liter vízhez értelemszerûen nem elég 1 filter, ha nem ízetlen lötyit akarsz inni.
A filteres tea felejtõs...Régen én is azt ittam, nem volt semmi hatása, átváltottam szálasra, kiderült, hogy a kettõ között elég nagy a különbség, az kapásból helyrerakta az emésztésemet és a bõröm is szebb lett tõle.

Ha olyan funckiót deriválunk amiben 2 nél több - vagy + os tag van akkor már nem használjuk a x´= f´g + f g´ képletet, hanem simán minden egyes tagot lederiválunk és közéjük a + vagy a - -t tesszük ki?

pl. y = -1 + 5x - x + 2 x y ´ = 5 -1 + 2 y = -x + 2x y´= -1 + 2

Legjobb válasz: Sikerült jól összekeverni... Funkció magyarul függvény. A deriválás lineáris operátor, úgyhogy \mathop{d}\left(f+g\right)=\mathop{d}f+\mathop{d}g, amit írtál, az pedig a szorzatfüggvényre vonatkozik: \mathop{d}\left(f\cdot g\right)=g\cdot\mathop{d}f+f\mathop{d}g. Hova kell neked a deriválás?

Sikerült jól összekeverni... Funkció magyarul függvény. A deriválás lineáris operátor, úgyhogy \mathop{d}\left(f+g\right)=\mathop{d}f+\mathop{d}g, amit írtál, az pedig a szorzatfüggvényre vonatkozik: \mathop{d}\left(f\cdot g\right)=g\cdot\mathop{d}f+f\mathop{d}g. Hova kell neked a deriválás?
A kérdező hozzászólása: tenyleg osszekevertem....a szorzasos keplettel :S dogozathoz :)
12? Deriválni amúgy elég mechanikusan lehet, nem szükséges hozzá az agyalás.
szió, neten vannak fenn különbözõ oldalak, szerintem ott hirdesd meg, pl facen is vannak ilyen csoportok.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

A barátom füvezik és hónapokkal ezelőtt meg ígérte, hogy leszokik. De mégsem tette inkább csak hazudott róla, hogy már nem használja. Ha megkérdezem, hogy füveztél-e egyszerűen nem akar róla beszélni. És nem is akarja abba hagyni. Miért van ez?

Van amikor csak kéthetente szív de van amikor hetente többször is. Engem nagyon zavar, mert akkor velem eszméletlen milyen bunkó és lekezel?. Hiába mondják, hogy nyugalom telepszik az emberre nála velem szembe egésszen más.

Legjobb válasz: Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt,h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos,hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?

Leszarom az órabéred, meg az iskolai végzettséged is, azt tartom nevetségesnek, hogy nyomod itt ezt a menõ, jól keresõ, megfontolt felnõtt stílust, miközben senki sem kérdezte ezeket. Egyszerûen el akartad mondani, kikívánkozott belõled és kapóra jött ez a kérdés. Most végre kimondhattad:) Te vagy a tipikus KISPOLGÁR és erre vagy büszke.
Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt, h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos, hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?
Az alkoholtól csak egy van nagyobb ÚR, a drog! Errõl leszokni csak úgy nem mûködik. Segítséggel is (sajna) csak kis %-ban.
Kedves elõttem szóló! Miért jobb mint a dohányzás? Talán azért mert nincs rajta szûrû? És száraz gallyak füstjét 100%ig szûrés nélkül jutattja be a tüdejébe? És miért nem baj az, h részeg? Az ugyanúgy baj sztem mindenkinél ha valaki részegeskedik! Ennek is alapnak kéne lenni! Nem ám, h aki atomrészeg az jááj hát az társadalmilag elfogadott. Az ugyanúgy férge a társadalomnak. Amúgy meg csak éljen a drogjával! Ha jól esik neki akkor miért ne? Csak az a probléma, h régen a szemét férgesét a természetes kiválasztódás kiölte mostmeg ez vlahogy megfordult és az a menõ aki tönkreteszi magát minden vacakkalral és erre rábukik a sok okos értelmes kis leányzó azt csúszkálnak be egyfolytában a kisbabák két ilyen értelmiségi szülõtõl.
Elárulom még mindig jobban jártál, mint ha inna. Kitalálom, az nem zavar ha hétvégén elmegy bulizni és jól berúg. Meg is mondom miért. Mert az társadalmilag elfogadott. Nem igaz, hogy az alkoholnál nagyobb úr a drog. Egyetlen egy drog van ami károsabb az alkoholnál és fizikailag ill. szellemieg jobban rá lehet szokni, az pedig a heroin. Ezen kívül az alkohol által elpusztított agysejteket senki nem fogja visszahozni. A fû ezzel szemben csak a tanulási központot blokkolja ideiglenesen. Amint a thc nevû hatóanyag lekapcsolódik a receptorokról helyre is áll. Jah meg árt vagy tizedannyira a tüdejének mint a dohányzás. Gondolkozz el rajta h miért is hibáztatod? Szerintem azért ellenséges veled olyankor mert tudja, hogy te fusztrált vagy és õ is az lesz. Ha nem tetszik amit csinál akkor szakíts vele és ne próbáld meg megváltoztatni.
Hmmm, most durva leszek de nem bunkósagbol hanem mert segíteni akarok szóval sorry elõre is Te leány, te ennyire semminek tartod magad, hogy neked csak egy drogos jár? Ezzel pazarolod az idõdet? Egy olyan pasival aki annyira nulla, hogy szívnia kell, hogy elviselje a világot? Te ezt a luzert érdemled??! Ugye, hogy nem? Te is megérdemelsz egy érett, kedves, intelligens Veled törõdõ fiút aki boldoggá tesz nem csak a problémáidat szaporítja! Dobjad ki azt a luzert! Hazudozzon Anyucinak meg legyen vele lekezelõ hogyha ilyen óvodás akkor anyu szoknyája mellett a helye! Pasizz be egy olyannal aki jobban illik hozzad és röhögd ki a mostanit!
10.26os vagyok, és 2-3 ismerõssel megtörtént, hogy elbeszélgettek vele, vagy a párja vagy barátai, és abbahagyta. Lehet, hogy ezek a nagy kivételek, de akkor is megtörtént, szóval most miért ne válhatna be? Egy próbát meg miért ne érne meg?
Ülj le vele beszélgetni, ne cseszd le, csak mondd meg, hogy neked nagyon rosszul esik, ahogy bánik veled, (részletesen írd körül a szenvedéseid), meg hogy te segíteni akarsz neki, légy vele õszinte. Mondd, hogy nem baj, ha nem azonnal hagyja abba, de csinálja ritkábban. Ha erre se lép, akkor nem sokat tehetsz...
Öööö. Hát jó kispolgár vagyok, de annyit kerestem 18 éves koromba 1 hónap alatt mint te fél alatt se fogsz:D Most 21 évesen olyan kocsim lehet amiet csak akarok és van is. Oda megyek nyaralni és annyi idõre amennyire kedvem tartja. Jah és elhiheted, h már most 2szer annyi csajhoz volt közöm mint neked valaha is lesz. Te az elöbb még leszóltad a 8ezres órabérem na te mennyit keresel?? Na!! Szted nevetséges az, h vki megfontolt és felnõttes? Miért akkor mit csináljak? Legyek egy hülyegyerek egész életemben mint te? :D Na te mit értél el?
Nem szóltam le az órabéred. Igen jó fizetés. Nekem mondjuk magasabb ez az órabér, ám csak két havonta dolgozom két hetet, emiatt a fizetésem a tiéd töredéke:) A kocsim egy roncs és egy ideig nem veszek újat, bár ha veszek, akkor se lesz drágább 2, 5 millánál, ami neked aprópénz. Ráadásul ennyiért kb 25 éves kocsit választok. A csajokat illetõen is hiszek neked, ennyi pénzzel nyilván válogathatsz, bár én sem panaszkodhatok, így ruppótlanul. Nem az a gond, hogy jól keresel, meg akárhol nyaralhatsz, már mondtam. Az a baj, hogy ennyit látsz az életbõl és parasztosan büszke vagy rá. Mint amikor a vidéki dizsi elött nyomulnak az õstermelõk, hogy kinek van jobban tuningolt kocsija. Tudod, az viszi a legjobb nõket:) Érted már végre?
Jah tudom mi lehett neki a frusztráló az, h éretségivel példáloztam elég sok helyen és ez lehet, h úgy tünt neki, h én csak azt voltam képes letenni és ez mintha olyan nagy dolog lenn nekem. (pedig az éretségit manapság sztem egy jobban betanított csimpáz is képes megcsinálni) Csak azért használtam azt példának hiszen azt mindenki letudja tenni és az ismeretségi körömbõl akik így elzüllöttek azoknak még ez sem sikerült. De persze az alkohol hatására is ugyanígy eltudtak volna zülleni. Talán a fûre rákattanás olyan szinten jobb, h elpippantod 5-10 perc alatt azt elvagy utána, míg egy alkoholista a kocsmában ácsorog egész nap. De a fiatalok életét azért az is derékba tudja törni.
Szerintem is. Szerintem normálisan fogalmaztad meg a mondanivalódat, a nélkül, hogy bárkit is megbántottál volna. Azért írtam, hogy teljesen egyetértek veled. Ami teljesen azért nem igaz, de mégsem hordtalak el semminek mert te is normális voltál. Az ilyen szintû megnyilvánulás, alap nélkül, óvodai szint. Szal kedves ismeretlen kéretik visszafáradni.. Vagy nem kijönni onnan..
:) Na és miért te mit értél el? Jah, hogy jársz egyetemre és utána nem fogsz tudni elhelyezkedni? Én is jártam egyetemre és elég neves, jó helyre. De nem láttam értelmét befejezni. Mi bajod van a 8 ezres órabérrel? De most õszintén? Vagy te talán 20 ezret keresel 1 óra alatt és a havi fizetésed Bill Gates keresetével vetekszik?:D Sztem te csak egy irigy kis gyerek vagy.
15:45 Fasza gyerek vagy. Jól megmutattad a világnak, hogy vagy valaki. Ennyire egy szánalmas szerencsétlen idiótát, bazzeg. Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem.
Teljesen igazad van. Én csak elméleti dolgokról beszéltem, a gyakorlati megvalósítás egészen más. Nem lehet személyreszabott jogrendszert beiktatni. Szerintem még az lenne a legjobb ha itt is 21 éves korhatárt használnának mindenre, mint Amerikában. Jah és persze ezt komolyan is vennék! Így ha legalizálnák a könnyû drogokat, az államnak komoly bevétele lenne, jó részben visszaszorulna a fekete kereskedelm is. Egy normális 21 éves ember meg ugye nem megy be a coffe shopba szért füvet venni, hogy eladja drágábban a kisöccsének meg a barátainak. Dehát ez egy elképzelt társadalom sajnos:(
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni 18 éves vagyok. Õ meg 21 lesz.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem szoktam látni mikor van beszívva, de akkor is zavar. Vannak olyan hetek amikor egyáltalán nem nyúl hozzá de van amikor meg igen. De ma rádöbbentem, hogy vannak sokkal nagyobb problémák is a mi kapcsolatunkban mint az, hogy õ füvezik. Az, hogy miért nem másik kapcsolatba vagyok aki talán nem füvezik az azért van mert mindennél jobban szeretem.
igazad van. tényleg szánalmas, hogy büszke vagyok magamra, hogy nem pazaroltam el a fiatalságomat droggal, piával és most elértem azt, h ne minimálbérért dolgozzak meg most sem költöm el a pénzem minden hétvégén feleseges agykábítószerre, h utána sírhassak, h nincs pénzem. De felnyitottad a szemem! Ezentúl betépek minden nap és minden hétvégén berúgok hogy én is elérhessem azt a színvonalat mint te és irigykedve irogassak azoknak akiknek jobban megy! "Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem." Hát igen te többet tudsz felmutatni! Te leszel a példám!:D

Milyen krém jó a bímbora ha már nagyon fáj? A bimbó védö krém nem használ! Mit tegyek már nagyon fáj!

Legjobb válasz: szellõztetés, anyatej, Aventes krém vagy Bepanthen. És jó mellre helyezés.

szellõztetés, anyatej, Aventes krém vagy Bepanthen. És jó mellre helyezés.
Nekem a dm-ben kapható mellbimbóvédõkrém segített, azt hiszem, babylove márkájú volt, ez a dm saját márkája.
A kérdező hozzászólása: Hát sajna nekem sem segít semmi!! :-( Azért köszönöm a segítséget megpróbálok kitartani!!!
Szoptass bimbóvédõvel, nekem segített. Mikor végeztél a szoptatással nyomj ki a cicibõl egy kis anyatejet, hagyd rászárdni, vagy garmastan kenõcs.
Garmastan-t probaltad mar? Nekem az segitett csak.
Nekem is a Garmastan segített.
gondolom még a szoptatás elején vagy. szerintem majdnem mindenki megszenvedi az elsõ pár hetet... nekem a nagyfiammal 3htig volt az h nagyon fájt, sirtam kb és markoltam a takarot az elsõ pár szivásnál, mondtam h nem csinálom többet(persze ez a következõ etetésig tartott).fájt, vérhólyagos lett stb..mindent kiprobáltam kb, semmi nem segitett igazán. aztán 3hét után mintha elvágták volna, onnantól lett élmény a szoptatás, amit mindenkitõl hallottam hogy egy csoda stb...kitartás!második babámmal már "csak"2hétig volt ilyen rossz, de tudtam h vége lesz s igy is van, most már kb meg sem érzem 4hónapos:)
Ugyanúgy volt nálunk is mint az utolsónál. Semmi nem segített, én beszereztettem mindent a férjemmel, bimbóvédõ sem, rettenet volt, már ott tartottam, hogy inkább tápszer, de ezt nem csinálom tovább, sírtam, mit sírtam, zokogtam a fájdalomtól, aztán mintha elvágták volna. Utána semmi gond nem volt. Kitartás!!!

Éjszakai krém? Milyenek a jók? Melyik márkát ajánlanátok? Baj, ha nappalit nem használok? Miért jó használni?

Szeretnék venni egyet de nappalit nem igazán szeretnék használni, mert azt úgyis elfelejtem. Csak nem igazán tudom, miért jó, melyik a jó és melyiket érdemes megvenni egyáltalán. Ja, és mi van akkor ha egy ideig használom, aztán nem? (ez csak olyan kíváncsiságból kérdezem:P Valaki tapasztalt már változást olyankor?)

Legjobb válasz: Szia! Kozmetikus vagyok, írj privit!

Szia! Kozmetikus vagyok, írj privit!
A legalapvetõbb különbséget az éjszakai és nappali arckrémek között az összetevõkben kell keresni. A kozmetikai márkák a zsírosabb, testesebb krémeket ajánlják éjszakára, nappalra pedig a könnyedebb textúrájú krémeket, amikre esetlegesen el lehet készíteni a nappali sminket is. Ha krémet választasz (bármilyet) a legfontosabb, hogy a bõrtípusodat állapítsd meg elõször. Ha zsíros és bõrproblémás (erõsen pattanásos, mitteszeres, grízes, ekcémás) akkor a legjobban arra kell figyelned, hogy a kellõ hidratálás mellett mattítson is az arckrémed. Ilyen bõrtípussal érdemes csak nappali krémet használni, gél vagy fluid állagút, és ha szükségét érzed, használhatod éjszakára is, de csak keveset, hogy hagyd lélegezni a bõröd. Ha a bõrtípusod száraz, akkor vehetsz nappali és éjszakai krémet is, lehetõleg egy márkából és egy termékcsaládból válassz, amit rendszeresen használsz is. Ha érzékeny a bõrtípusod (ekcémás, könnyen pirosodó, húzódó tapintású), akkor különösen ügyelned kell a krémek összetételére. Ne tartalmazzon parfümöt, ásványi olajat és irritáló hatású tartósítószereket. (Amire rá van írva, hogy bio, az nem feltétlen jó összetételû! Ne hagyd magad becsapni.) Ha érzékeny bõrrel megtalálod a neked legmegfelelõbb krémet, akkor ugyanúgy mint ahogy a száraz bõrtípusnál leírtam, rendszeresen alkalmazd. Egyéb: minden krémet az arctisztítás (lemosó, tonik-mindegy) után kell fölvinni, hiszen a meleg, és még kicsit nedves bõr a legbefogadóbb a hatóanyagokkal szemben. Ha megtaláltál egy jó krémet, akkorsem érdemes nagyon hosszú távon (több évig) használni, hiszen a bõrünk folyton változik és az is lehet, hogy azóta már kifejlesztettek a bõrödhöz jobban illõ összetevõjû krémet. Összességében ennyi, remélem tudtam segíteni.

Allergiások, ti mivel enyhítitek a kötőhártyagyulladást, ha a szemcsepp már nem használ?

Elég régóta vagyok allergiás f?re, fára, szinte mindenre. Szemcseppem is van, de nem használ. Voltam szemésznél, adott rá gyulladáscsökkent?t, és másik allergiaellenes szemcseppet, de az sem használ, s?t még attól jobban viszket a szemem. Sajnos két hétig még nem fog rendelni, mert elment nyaralni, addig sajnos csak az otthoni gyógymód maradt. Segítsetek, ti tudtok valamilyen megoldást?

Legjobb válasz: Segíthet, ha félóránként, óránként hideg vízzel kimosod, de kellemetlen érzés. Nekem hat a recept nélküli Opticrom szemcsepp, de szerintem az lájtosabb, mint amit te kaptál. Tablettát is szedsz? Mert azzal kombinálva jobb hatást lehet elérni. Ha nem írtak fel semmit, próbáld ki a Claritint, pár nap után már hat.

Segíthet, ha félóránként, óránként hideg vízzel kimosod, de kellemetlen érzés. Nekem hat a recept nélküli Opticrom szemcsepp, de szerintem az lájtosabb, mint amit te kaptál. Tablettát is szedsz? Mert azzal kombinálva jobb hatást lehet elérni. Ha nem írtak fel semmit, próbáld ki a Claritint, pár nap után már hat.
nekunk a tobradex krem segitett amit be kell kenni a szembe.Par ora mulva mar nem volt piros kb 3 napig hasznaltam.
A kérdező hozzászólása: Valóban nagyon jó az Opticrom csepp, kb 3 évig használtam, hozzáteszem ehhez szokott hozzá a leghosszabb idõ után a szemem.
A kérdező hozzászólása: Van tabletta is, most éppen Cetirizin HEXAL, sõt kiegészítésként még Calcium tablettát is szedek. Már bejelentkeztem az allergiagondozóba is, de csak a jövõ hónap közepére kaptam idõpontot.
A kérdező hozzászólása: A Tobradex krémet vény nélkül is lehet kapni?
szia! Bocsi h nem a kérdésre válaszolok, de nekem is ugyanez a problémám van (csak a szteroidos csepptõl javul a gyulladás, amúgy tavasztól õszig szenvedés..), és szeretném megkérdezni h neked van-e már valami, ami bevált? Meg az allergiagondozóban tudták ajánlani valamit? Elõre is köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!