Találatok a következő kifejezésre: Ha már napja (1850 db)

Ha már nappal szobatiszta egy ideje mennyi idő múlva lesz éjjel is?

A kis csajom már egy ideje nappal nem hord pelust s?t már a nappali alváshoz sem kell neki:)!Jó pár napja! Akinek már szobatiszta a babája annak mennyi id? múlva lett éjjel is az? Még nem merem levenni neki a pelust éjjel!!

Legjobb válasz: én akkor vettem le róla, amikor 3 nap egymás után száraz volt. Rögtön bepisilt. 3 napig bepisilt. Vissza a pelus. 3 nap bepisilt, majd 3 nap száraz pelus. Megint levettem. Megint bepisilt. Ezt a kört eljátszottuk egy párszor. Aztán már nem pisilt be egyfolytában. csak heti egyszer. Nem adtam vissza a pelust. (Azért megkérdeztem, hogy kéri-e vagy megpróbál nem bepisilni. Semmi baj, ha nem sikerült, majd megtanuljuk, stb....) Azóta ritkán fordul elõ hogy bepisil. Csak akkor szokott, amikor jól beiszik alvás elõtt. De én azért nem "szomjaztatom" hogy ne pisiljen be. Inkább, ha vmiért felkelek, kiviszem a bilire. És már alszik is tovább. Nem emlékszem, de azt hiszem 2 hónap telt el a délutáni szárazság óta, mikor elõször levettem a pelust. Nekem mondjuk nagyon hamar kezdett szobatiszta lenni. (Most 2,5 éves). De ha már nagyobb a gyermek hamarabb bekövetkezik a szobatisztaság. Érettebb rá mint "agyilag", mint testileg.

én akkor vettem le róla, amikor 3 nap egymás után száraz volt. Rögtön bepisilt. 3 napig bepisilt. Vissza a pelus. 3 nap bepisilt, majd 3 nap száraz pelus. Megint levettem. Megint bepisilt. Ezt a kört eljátszottuk egy párszor. Aztán már nem pisilt be egyfolytában. csak heti egyszer. Nem adtam vissza a pelust. (Azért megkérdeztem, hogy kéri-e vagy megpróbál nem bepisilni. Semmi baj, ha nem sikerült, majd megtanuljuk, stb....) Azóta ritkán fordul elõ hogy bepisil. Csak akkor szokott, amikor jól beiszik alvás elõtt. De én azért nem "szomjaztatom" hogy ne pisiljen be. Inkább, ha vmiért felkelek, kiviszem a bilire. És már alszik is tovább. Nem emlékszem, de azt hiszem 2 hónap telt el a délutáni szárazság óta, mikor elõször levettem a pelust. Nekem mondjuk nagyon hamar kezdett szobatiszta lenni. (Most 2, 5 éves). De ha már nagyobb a gyermek hamarabb bekövetkezik a szobatisztaság. Érettebb rá mint "agyilag", mint testileg.
Szerintem ez teljesen gyerekfüggõ. Ha már reggel csak kevés pisi van, vagy egyáltalán nincs, akkor vedd le róla. Tegyél alá gumilepedõt, közvetlenül lefekvés elõtt pisiltesd meg, és éjszaka is kelj fel néhányszor, hogy van-e pisi alatta. Esetleg fel is ébresztheted és megkérdezheted tõle, hogy kell-e pisilni (ha könnyen vissza tud aludni, nem hisztizik ha felébresztik). Ha meg kel éjjel magától, akkor is kérdezd meg tõle. Nekünk ez bejött. pár héten belül felkelt magától, ha pisilni kellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát éjjel van még sok pisi a pelusban mert sokat iszik meg tejezik alvás elõtt! 22 hós amúgy régóta bilizik már :) !!
Változó. Kislányom nappali és éjszakai pelus elhagyása között 1 hónap telt el, kisfiamnak 1/2 év.

Ha már napok ota hányingerem van (holnapra nem várom) a teszt kimutatta volna már a babát ugye?

Legjobb válasz: Igen, mivel a hormontól van hányingered így a tesztnek ki kéne mutatnia. De nekem már 5. napja késik, tüneteim vannak, de a teszt nekem sem mutat semmi pozitívat.

Igen, mivel a hormontól van hányingered így a tesztnek ki kéne mutatnia. De nekem már 5. napja késik, tüneteim vannak, de a teszt nekem sem mutat semmi pozitívat.
A kérdező hozzászólása: érdekes pedig nem is görcsölök rá, mivel van egy 2éves kislánykám lekötöm magam.
Nekem már 2 nappal a nemvárt elõtt kimutatta egyértelmûen, de mindenkinél más a hormonok jelenléte, még ne add fel!
Nem bizti hogy kimutatta lehet késõi péd volt nekem a nemvárt utáni napon lett pozi a tesztem halványan és egyre erõsebb lett.Azóta nekem is lassan 2 éves lesz a kisasszony és mi is majd most tervezzük a 2. babát.Sok sikert neked majd irj mizus.
Csinálj még két nap múlva is!
Nekem a hányinger kezdete után egy héttel lett + tesztem, elõtte meg - volt, nem is értettem :) 9 hkm

Szobatisztaság? Ha már nappal szobatiszta akkor hogy legyen az este?

Már akkor is el szertném hagyni a pelust. Kelltsem fel hajnalban és pisiltessem meg? Mert olyan hajnal 5-ig kibírja, hogy nem pisil be, de utánna már igen és nem is kell fel ha bepisilt, tegnap próbáltam ki el?ször. Álmában átöltöztettem szárazba, kinyitotta a szemét de visszaaludt. Ha felkelltem pisilni akkor vissza fog aludni, vagy várjak még vele? Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: Vártunk.Minden reggel fél hat körül kelünk,mindig megnéztem van-e pisi a pelusban.3éves volt már mikor egymást követö négy nap reggelén száraz volt a pelusa,hát megpróbáltuk pelus nélkül a következõ éjszakát.Persze nem sikerült,de nem adtuk fel,kb. onnatól 3hét telt el és már pelus nélkül aludt.

Vártunk.Minden reggel fél hat körül kelünk, mindig megnéztem van-e pisi a pelusban.3éves volt már mikor egymást követö négy nap reggelén száraz volt a pelusa, hát megpróbáltuk pelus nélkül a következõ éjszakát.Persze nem sikerült, de nem adtuk fel, kb. onnatól 3hét telt el és már pelus nélkül aludt.
Szerintem várj még egy kicsit az esti szobatisztasággal:-) Nekünk fél év nappali szobatisztaság után nem pisilt be éjszaka! Persze balesetek még úgy 1 évig elõfordultak, de az természetes:-) És én nagyon éberen aludtam és amikor forgolódni kezdett és olyan volt mintha picit rosszat álmodna, mindíg odamentem és megkérdeztem : Pisilni kell? És ilyenkor kiment pisilni:-) Most 4 éves de fel sem ébreszt, csak kisétál pisil, kezet mos és megy vissza aludni:-) Sok sikert kívánok!
Mindennek eljön az ideje, akkorra, amikor kell. Persze, jobb volna elhagyni a pelust, de nagy hiba volna zaklatni a gyermeket alvás közben, hogy a bilibe pisiljen félálomban. A nyugodt alvás a nyugodt élet feltétele. Türelem.
Na igen. Pont most mesélte anyukám, hogy engem minden este felébresztett pisilni. :-O Azért lettem ilyen idegroncs?? :D Nos. Lányom több, mint fél éve szobatiszta, éjjel viszont mindig volt pisi a pelusban. Tegnap viszont nem volt itthon pelus (elfogyott, elfelejtettem venni) így nem kapott. Raktam neki oda bilit, ha pisilni kell kelljen fel, vagy ébresszen engem) tettem törülközõt a feneke alá, aztán éjjel kétszer ránéztem. Szárazon ébredt. Kíváncsi vagyok mi lesz a folytatás. :)


Más is szokott hallucinálni, ha már napok óta nem tud aludni?

A héten - munka ill. tervezett munkahelyváltás miatti álláskeresés miatt - eddig összesen 10 órát aludtam, most csütörtök reggel 6 óta vagyok fenn (43 órája). Az egyetem alatt is tapasztaltam, hogy ha ennyire keveset alszok, akkor olyan dolgokat látok, amikről tudom, hogy nincsenek ott: pl. a levegőből aláhulló papírlapok, falevél, a kutyám, aki már évek óta meghalt, illetve teljesen ismeretlen embereket is "látok", persze csak egy-egy pillanatra. Korábban hangokkal és szagokkal, illetve érintéssel kapcsolatosan is volt ilyen, és mivel a tisztában vagyok vele, hogy ezek a dolgok nem valósak, így elég ijesztő élmény. Ha rendszeresen napi 4-6 órát aludhatok, akkor soha sincs ilyen panaszom és egyébként normális vagyok, de szükségem van a mellékállással megkeresett extra pénzre. A kérdésem az lenne, hogy volt-e már hasonló tapasztalatotok? A normális válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem olyan volt, hogy 3 napig nem aludtam, munka miatt. Mert egy kiállításra kellett matricákat csinálni, és a pavilonokat feldíszíteni. Ez alatt a 3 nap alatt össz 12db bombát megittam és utána ahogy ültem a melóhelyen a gép elõtt, a monitor fölött kis csillagokat láttam. Aztán meg lila foltos lett az egész testem és megilyedtek tõlem, azt mondták most azonnal üljek taxiba és húzzak haza aludni :D Aludtam vagy 8 órát és másnapra minden okés volt. Még fel is tudtam kelni. Nem voltam annyira hulla fáradt :)

Nekem olyan volt, hogy 3 napig nem aludtam, munka miatt. Mert egy kiállításra kellett matricákat csinálni, és a pavilonokat feldíszíteni. Ez alatt a 3 nap alatt össz 12db bombát megittam és utána ahogy ültem a melóhelyen a gép elõtt, a monitor fölött kis csillagokat láttam. Aztán meg lila foltos lett az egész testem és megilyedtek tõlem, azt mondták most azonnal üljek taxiba és húzzak haza aludni :D Aludtam vagy 8 órát és másnapra minden okés volt. Még fel is tudtam kelni. Nem voltam annyira hulla fáradt :)
persze én már aznap hallucinálok ha nagyon álmos vagyok, nem kell hozzá több nap. hangokat meg a periférián elúszó tárgyakat... viszont: SEMMILYEN NYOMORULT MUNKA MEG PÉNZ N E M É R I M E G HOGY AZ EGÉSZSÉGED ROMBOLD VELE!!! tested csak 1 van, pénzed meg munkahelyed meg lesz még.
napi 4 órát alszok hétköznap, néha ki is marad egy éjszaka. elõfordulnak pár másodperces elalvások, és képzelõdések, de kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat, megnyugtatott, hogy más is tapasztalt már ilyet! Másodiknak: teljesen igazad van és egyet is értenék veled, normál körülmények között nem szeretem túlhajszolni magam. Ez tényleg nem panaszkodás akart lenni, mivel a saját választásom volt, hogy olyan területen helyezkedtem el (kórház), amit imádok csinálni, viszont keveset fizet. Ruhára, ill. egyéb dolgokra csak a mellékessel (fordítások) megkeresett pénzbõl tudok félretenni, ahol viszont ált. 2-4 napos határidõk vannak. Mivel én is látom, hogy ez hosszú távon biztosan nem lesz így jó, ezért most olyan hasonló munkahelyet keresek, ahol esetleg valamennyivel több az alapfizetésem, vagy több pótlékot kapok.
A szervezetet nem lehet becsapni koffeinnal meg hasonlók. Tiszteld magad annyira, hogy megadod a testnek ami kell neki.Dolgozz egyél, igyál és pihenj aludj, akkor nem fogsz haluzni.
Az orvosod mit mondott? Azért 20 éves korban ez már nem normális, hogy nem állt még be..
Voltál orvosnál?
Mit jelent a még nem állt be rendesen?
A kérdező hozzászólása: nem voltam még
A kérdező hozzászólása: azt hogy össze vissza jön meg... van amikor kimarad 1 hónapot, vagy késik 2 hetet
Hát akkor csak el kellene menned elõbb, utóbb orvoshoz. Jártál már nõgyógyásznál, vagy ez lenne az elsõ?
A kérdező hozzászólása: ez lenne az elsõ

Mennyire érzi meg a babám és mennyire nagy baj ha már napi szinten sírógörcseim vannak mert folyton veszekedünk a párommal? Lesz valami káros következménye?

Én megpróbálok tenni ellene, beszéltem már a férjemmel is hogy ez így nem lesz jó, mert úgy tudom a baba megérzi, de mindig van valami.Biztos bennem is van hiba, már nagyon el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.

Káros következménye nem lesz, de amikor te szomorú vagy, akkor õ is átveszi ezt a hangulatot, ha nem is teljes mértékben. A babák is tudnak sírni, szomorkodni, s sajnos megérezhetik, ha anyucinak nagyon rosszkedve van. Én a családomat nagyon kioktattam, hogy messzire kerüljenek el, ha veszekedõs, nyûgös kedvük van, mert egyszer-kétszer rajtam akarták levezetni feszültségüket. Szóval, próbálj most a baba kedvéért megnyugodni, és a pároddal is ezt megbeszélni.
Elsõ vagyok! Jaj, nagyon sajnállak! Nekünk is vannak anyóssal problémáink, de én messzire elkerülöm, csak nehogy megint bõgni kezdjek miatta. Nem tudsz mást tenni, minthogy leülteted a párodat, és elmagyarázod neki, hogy ahogy veled vitatkozik, veszekszik, az olyan mintha a pici gyermekével tenné ezt. S olvastass vele cikkeket, hogy ez a magzatra hogyan hat. Mást nem tudok neked kitalálni. Próbáld félretenni a problémákat! Már amennyire lehet.
Szia!Én is sokat idegeskedtem, erre azt mondta az orvos hogy baja nem lehet a babának, de nagyobb az esély rá hogy hiperaktív lesz.Kicsit kezdek aggódni mert egész nap mocorog a pici! 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Már napok óta ugyanaz a családi ügy van napirenden amirõl tudja ha az orrom alá dörgöli nekem nagyon rosszul esik és mégis folytatja, ráadásul meghalt az egyik közeli rokon, amibõl kifolyólag anyóst ide akakrja a nagymamával költöztetni abba a lakóparkba ahol mi lakunk, kb 2 percnyire tõlünk, ez is feszít hogy mi lesz itt akkor, az eddigi nyugodt kis életünkkel és a nagypapám bekerült a kórházba.röviden ennyi bõvebben meg nagyon hosszú lenne leírni, csak azért írtam le hogy tudjátok mik az okok.a családi probléma pedig apukámmal kapcsolatos(õ egy elég nehéz természetû ember ez igaz de nem olyan rossz aminek a párom lefesti)és minden nap a faterod ez az amaz, így nem segít, ilyen sóher, ilyen önzõ, ez is miatta van stb...én foggal körömmel védem van amikor férjemnek van igaza de nem mindig de már belefáradtam és nem akarom hogy az én drága kincsem igya meg ennek a levét...
Naturlandos nyugtató tea, ha nem szoptatsz(ettõl csak jobb hangulatod lesz)vagy citromfû tea.Próbálj meg nem foglalkozni a dologgal.Biztos nem könnyû, de náluk pl mikor volt jó pár veszekedés utána csak elég volt hangosabban szólnom a szobából az alkalmi süket páromnak és a kisfiam rögtön sírni kezdett.Õ egyébként 1 örök vigyori, de amikor nálunk volt ilyen puskaporos a helyzet azt is észrevette, ha a szobaajtóban bõgtem, úgy hogy Õ ne lásson-halljon engem és mégis sírva fakadt.A kedves párod is tekinettel elhetne a gyerekére!
Pedig bizony árthat a stressz a babának. Ritkán, de vetélés, koraszülés is bekövetkezhet. Volt munkatársnõmet munkában úgy felidegítették hogy beindult nála a szülés éjjel és 5hónapra megszülte a kisfiát. Tudom ez ritka, de bizony árt a stressz! sõt, aki végigidegeskedi a terhességét, azoknak a babája is nyugtalan, sírós, nem kiegyensúlyozott baba LEHET, mert nem 100% hogy az lesz, de igencsak nagy lesz rá az esély.
felidegesítették* bocs

Ha már napok óta teljesen tiszta a tiszatsági betétem szülés után akkor fürödhetek és élhetek nemi életet?

Pénteken volt 6 hete,h. progis csaszim volt de dokihoz csak szerdán megyek. Szerintetek lehet már?

Legjobb válasz: Én biztos, hogy megvárnám a kontrollt, jobb félni.... alapon. De én amúgy sem gondoltam még ilyen hamar nemi életre, bár a fürdés hiányzott (hüvelyi szülésed közben teljesen szétszakadtam). Ha úgy érzed nincs semmi baj, lehet, hogy meg lehet próbálni, de a szexhez mindenképpen gumit ajánlok a fertõzések miatt.

Én biztos, hogy megvárnám a kontrollt, jobb félni.... alapon. De én amúgy sem gondoltam még ilyen hamar nemi életre, bár a fürdés hiányzott (hüvelyi szülésed közben teljesen szétszakadtam). Ha úgy érzed nincs semmi baj, lehet, hogy meg lehet próbálni, de a szexhez mindenképpen gumit ajánlok a fertõzések miatt.
A kérdező hozzászólása: A szex nekem se hiányzik annyira mint a fürdés. :) Csak álmodni szoktam róla de ha felkelek elmegy az ihlet.
Mit mondott a doki a szülés után? Szerintem 6 hét után, ha már úgy érzed, hogy kész vagy rá és tényleg teljesen kitisztult minden, akkor óvatosan meg lehet próbálkozni, a fürdésnél azt is nézd meg, hogy a hasadon a seb mennyire gyógyult már be... Mi nem vártuk meg a kontrollt, de a 6 hetet igen. Pont szabin volt a dokim, így 2 héttel késõbb mentem a kontrollra, ráadásul nekem kb 4 hét után már semmi folyásom sem volt. (Normál, hüvelyi szülés, de nem volt se gátmetszés, se repedés, stb.)
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta ha már nem vérzek fürödhetek de a házaséletre nem kérdeztem rá. :O Mondjuk szerintem azzal nyugodtam várhatok szerdáig. A fürdés azért is fontos lenne mert akkor szoktam borotválkozni is. Zuhany alatt nem olyan jó, kiütéses leszek tõle. :p
Akkor mi itt a kérdés? :) A dokid megengedte, hogy fürödjél. :D

Egy baba mindig szereti az anyukáját? Akkor is, ha már nap végére elfárad, és együtt sír a babájával? És, ha az anyuka próbálja nem mutatni, de a baba akkor is érzi, hogy feszült. Akkor is szeretni fogja?

Legjobb válasz: Meg akkor is szeretik egymast, ha kamaszkorban veszekszenek. Termeszetes a feszultsegerzet es a faradtsag, hiszen az anyukanak is es a babanak is vannak sajat szuksegletei, ami nem mindig egyeztetheto ossze, de a szeretetuk egymas irant mindig feltetlen.

Meg akkor is szeretik egymast, ha kamaszkorban veszekszenek. Termeszetes a feszultsegerzet es a faradtsag, hiszen az anyukanak is es a babanak is vannak sajat szuksegletei, ami nem mindig egyeztetheto ossze, de a szeretetuk egymas irant mindig feltetlen.
Jó esetben az anyuka a fix és biztos pont a baba életében, tehát szereti. Nekem egyik nap volt olyan lelkifurim, valami hülyeséget csinált a lányom, és rászóltam kicsit hangosabban, hogy nem szabad, és erre megijedt, és elkezdett sírni, és odajött és hozzámbújt, és mondta, hogy szeje (szeretlek-et jelent nála). Szóval még a kiabálásom után is szeret engem :) próbálok visszavenni, és nem kiabálni, hanem csendben rászólni, ha rosszat tesz :) különben hogy legyek hatásos szigorú és következetes anyuka, ha utána elolvadok, mert szerelmet vall nekem?? :)
Egy gyerek mindig szereti az édesanyját, feltétel nélkül! Gondolj azokra a gyerekere, akiket pl vernek a szülei, s azok a gyerekek sosem mondanak rosszat a szülõkrõl, még õk is szeretik a szüleiket! A baba mindent megérez, a boldogságot, és a feszültséget is egyaránt! Ezek a gyermekek még annyira ártatlanok és olyan õszinték!
Egy gyerek nagyon elnézõ az anyjával szemben, inkább aggódik érte, mint utálja. Szeretne neki segíteni. Amire te gondolsz inkább 14 év felett alakulhat ki, ha a szülõ sokat kínozta a gyerekét korábban és igazságtalanul bánt vele, nem állt ki mellette sohasem. Egy csecsemõ még nem ébredt öntudatra, benne az anya "gyengesége" csak szorongást vált ki, ha kivált egyáltalán bármit. Nagyon sokszor és hatalmas bûnöket kell elkövetni, hogy egy gyerek ne tudja már szeretni az anyját.
Nálunk Apa mostanában sajna (muka miatt) Nagyon ritkán tud hazajönni!És mikor hív akkor néha rámjöna sírás, meg hát feszült is vagyok...De mikor sírok, akkor a 9 hónapos lányom mindig odamászik és néz és mosolyog....Addig amíg vissza nem mosolygok!És minidg megvárja hogy abbahagyjam a sírást csak utána megy tovább játszani!olyan édes!Mondjuk ha rossz kedvem van vayg elõtte sírok, mindig elmondom neki hogy anya most ezért meg azért szomorú! De a gyermeked akkor is szeret! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válszokat, tanulságos volt, és külöm köszönöm, hogy egyikõtök sem azzal kezdte, hogy "egy anyuka ne legyen türelmetlen, szegény baba nem tehet semmirõl...stb", hisz' ezeket mindenki tudja. Nekem csak lelkiismeret-furdalásom van, amiér nem tudok mindig az a mosolygós, mesélõs, gügyögõ anyuka lenni, és hátha megutál a babám(8hetes), mikor kiborulok. Köszönöm még1x a segítséget!
A gyermeked feltétel nélkül szeret mindig, sõt ez igazából sokkal több ennél. A baba egy jó darabig a tested része és késõbb is sokáig úgy tudja, hogy ti egy ember vagytok. Ennél szorosabb kötelék a világon nincsen! Viszont azért mégse idegeskedj annyit, mert neked sem használ. Este ha nagyon ki vagy már merülve, vedd fel a picit, hogy hallja a szívdobogásodat, tegyél be valami andalító zenét és táncoljatok egy nagyot. Engem ez mindig megnyugtatott. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!egyre pocsékabbul érzem magam (na, nem a válszaitok miatt!!)csak mert a kérdést akkor írtam, mikor nagyon sokáig sírt és nem tudtam sehogy sem megnyugtatni, már szinte dühös voltam, hogy mért nem mondja meg, mi a baja?!(tiszta idióta vagyok..)Aztán elaludt, én írtam a kérdést, Ti válaszoltatok, most meg annyira szarul érzem magam, úgy hiányzik, és jó lenne, ha meg tudna bocsájtani...

Ha 26-án volt peteérésem, 28 napos ciklusaim vannak, 10-én nem kellene megjönnie, lehet baba a dologban ha már napok óta mensis érzésem van?

Kb 3-4 napja feszül a mellem, id?nként szúr a hasam, krémes folyásom van, sok, és olyan érzésem van 1-2 napja, mintha meg akarna jönni? Nagyon örülnénk ha baba lenne, de nem h?mér?ztem, csak sikerült a legjobb napon együttlennünk a férjemmel, a kismama.hu termékenységi naptára szerint.

Legjobb válasz: Köszönöm a jótanácsot! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jótanácsot! :)
mindenkinél más az elõjele... ha neked menzi elõtt nem szokott ilyen érzésed lenni, akkor lehet baba is a dologban. szerintem vegyél egy clearblue-t, nekem az már 4 nappal a nem várt menzi elsõ napja elõtt kimutatta :) ))

Lesz valami baja 6 hónapos babámnak ha már napi 3 szori tápszert váltok ki szilárd táplálékra?

Úgy értem hogy naponta õ 7-8 alkalommal eszik.

Legjobb válasz: simán kiválthatod,semmi baja nem lesz!!

simán kiválthatod, semmi baja nem lesz!!
Nem lesz gond. 6 hónaposan mindkét gyerekemnél szintén 3 étkezés volt kiváltva. -Gyümölcs (vagy tízóraira vagy uzsonnára) -Fõzelék (ebédre) -Tejpép (velünk vacsorára) - elalváshoz ugyanúgy kapott tápszert.
Mennyit eszik kanalasból? Megeszik 150-200 Milit? Ha egy étkezésre megeszik ennyit, csak akkor válts ki egy másik étkezést. Eszik minden féle gyümölcsöt? Alma, körte, barack, szilva, sütõtök, banán, mandarin? Ha minden gyümölcsöt eszik, akkor jönnek a zöldségek. Répa, burgonya, tök, zeller, cukkini, cékla, borsó... Ha ezeket eszi, akkor válts ki egy harmadik étkezést
A kérdező hozzászólása: Ehet már körtét is nem is tudtam? Nem eszik meg 200 ml még tápszerbõl sem nem hogy még fõzelékbõl. 100 ml max.
Az én Lányom is 6 hónapos és 5 hónapos korától hozzátáplálok. Én már teljesen kiváltottam a nappali étkezéseket. Hajnali 3-kor tápit kap, ha felkel 6-kor akkor is, majd 10-kor gyümölcsöt+tejpépet, 13-kor fõzeléket, 17-kor tejpépet+gyümit (v fõzeléket), 20-kor pedig tápszert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!