Találatok a következő kifejezésre: Ha már minden (2134 db)

3 hónapos kisfiam csak hason alszik 2 hetes kora óta. Lassan kezd átfordulni. Ha már minden este átfordul vajon úgy is vissza tud majd aludni?

Eddig csak 1 éjjel kelt fel azért mert a hátára fordult és úgy nem tudott elaludni.Nálatok ez hogyan volt?

Legjobb válasz: Szia! Ugyanígy voltam a babámmal én is. Õ az oldalán szeretett aludni, de amikor elkezdett megfordulni, nem tudott úgy feküdni, ahogy szeretett. Esténként volt hogy 5-6-szor is be kellett mennem hozzá eligazítani. Aztán amikor már forgott minden irányba, megoldódott a dolog :)

Szia! Ugyanígy voltam a babámmal én is. Õ az oldalán szeretett aludni, de amikor elkezdett megfordulni, nem tudott úgy feküdni, ahogy szeretett. Esténként volt hogy 5-6-szor is be kellett mennem hozzá eligazítani. Aztán amikor már forgott minden irányba, megoldódott a dolog :)
Mi 4 hósak vagyunk, de most napok óta ezzel küszködünk. Csak hason tud aludni, viszon annyira tetszik most neki napok óta a hasról hátra fordulás, hogy állandóan ezt csinálja. Sajnos éjszaka is, és a hátán nem megy tovább az alvás, visszafordulni meg nem tud magától. Remélem hamarosan lemegy róla ez az alvás közben fordulás, mert egy horror az éjszaka.
A kérdező hozzászólása: HÁT IGEN ÉN IS ETTÕL FÉLEK.DE REMÉNYKEDEK BENNE HOGY ÉJJEL ELÉG MÉLYEN ALSZIK AHOZ HOGY NE FORGOLÓDJON.

Össze lehet kutyát-macskát szoktatni, ha már mind a ketten felnőttek?

Volt mindig is kutyám és macskám is. A legutóbbi párost még kölyökkorukban hoztam ide. Nagy haverok voltak, együtt aludtak. Kimúlt a cicám, és a menhelyről hoztam egy másikat. Õ már 2 éves cica, egyelőre bent van, de tervezem kitenni. Vágyik ő is már kifelé, de akárhányszor meglátja az ajtóban a kutyámat fújva elmenekül. Próbáltam már ölben odavinni hozzá, de engem is össze-vissza karmolt, és elmenekült. Nyilván a kutya sem fog neki örülni, ha összekarmolják, aztán már ő is ki fogja mutatni a foga fehérjét. Lehet ebből még barátság?

Legjobb válasz: A kutya hogy reagált a cicusra? Mert ez lenne inkább a lényeg. Õ jobban tudná bántani a cicát ha akarná, a macska meg mégse lenne képes széttépni, igaz az sem jó ha a szemébe kap szóval vigyázni kell. Viszont ha a kutyus érdeklõdõ és nem bántja a cicákat akkor hagyd nyitva az ajtót és figyeld mi történik. A cica egyszer csak kimerészkedik de ha annyira fél elszalad. Két dologra figyelj: A cica új helyen van még minden idegen és szokatlan neki lehet sosem találkozott még kutyával.A szagával sem tudhatta annyira még bejelölni a területét. Felügyelet alatt legyen nyitva az ajtó, nehogy az legyen, hogy a kutyus beszorítja valamilyen sarokba és védekezésül odakap neki a macsek. A kutyát is vidd be néha tartsd magad mellett hadd szokják egymást. Fontos a nyugalom mert az állatok nagyon megérzik az idegességet, félelmet. Egyébként meg gratula, hogy megmentettél egy cicát és fáradsz vele. Némi türelem és menni fog. Ha a kutya nyugis akkor egy idõ után megszokja õt is a helyet is és titeket is. Sok-sok türelem és szeretet. Sok szerencsét remélem összeszoknak.

A kutya hogy reagált a cicusra? Mert ez lenne inkább a lényeg. Õ jobban tudná bántani a cicát ha akarná, a macska meg mégse lenne képes széttépni, igaz az sem jó ha a szemébe kap szóval vigyázni kell. Viszont ha a kutyus érdeklõdõ és nem bántja a cicákat akkor hagyd nyitva az ajtót és figyeld mi történik. A cica egyszer csak kimerészkedik de ha annyira fél elszalad. Két dologra figyelj: A cica új helyen van még minden idegen és szokatlan neki lehet sosem találkozott még kutyával.A szagával sem tudhatta annyira még bejelölni a területét. Felügyelet alatt legyen nyitva az ajtó, nehogy az legyen, hogy a kutyus beszorítja valamilyen sarokba és védekezésül odakap neki a macsek. A kutyát is vidd be néha tartsd magad mellett hadd szokják egymást. Fontos a nyugalom mert az állatok nagyon megérzik az idegességet, félelmet. Egyébként meg gratula, hogy megmentettél egy cicát és fáradsz vele. Némi türelem és menni fog. Ha a kutya nyugis akkor egy idõ után megszokja õt is a helyet is és titeket is. Sok-sok türelem és szeretet. Sok szerencsét remélem összeszoknak.
Szerintem lehet, ha a kutya látja, hogy a falka/család része akkor elfogadja. Szerintem fogd a kezedben a cicát amikor bemutatod a kutyának
Igen, összelehet szoktatni. Olvas el az elõttem szóló írását, mert nagyon szépen leírta. Elõször mindkét állat szokja meg a helyet, utána lehet õket egybe engedni, de csakis felügyelettel, és úgy, hogy bemutatod õket egymásnak. Sose hagyd õket túl sokáig magukra, és ha bármi jelét tapasztalnád annak, hogy a kutya támadná a macskát, akkor azonnal szólj rá, hogy tudja, hogy azt nem szabad. Ha menekülõre fogja a cica persze ne karmoltasd össze magad, hanem hagyd. Elõször elmenekülhet, de ha a kutya nem üldözi, és kicsit távolabb van tõle, akkor ideje lesz neki megszokni. Türelem és idõ kérdése az egész. A cicának meg kell tanulnia, hogy a kutya nem bántja, és a kutyának meg kell ismernie az új cicát.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a kutyának nem szabad a házba bejönni. Elég nagydarab kutya, szóval nem igazán szeretném. Õ is menhelyes egyébként, hát majd megpróbáljuk. A cica egyébként nem valami barátságos, még velünk sem. Nem bízik bennem, pedig már itt van 2 hónapja.
Szerintem adj neki idõt. Ki tudja milyen elõélettel rendelkezik szegényke, lehet nem sok lehetõsége volt eddig a szocializációra. Kevés kapcsolata lehetett az emberekkel, az új hely, új emberek megijesztik. Lehet sokat hányódott össze-vissza mire hozzátok került. Egy valamit azért tanácsolnék ezt sok állatos dokumentumfilmben láttam na meg nekem is mindig voltak cicáim (most is van egy kormos az udvarra tévedt és megfogtam:) ) szóval ne erõltesd. Ha nyomulnak az csak megijeszti a cicát. Hagyd békén akkor összeszedi magát megszokja, és a végén saját maga bújik ki a csigaházból, és elkezd ismerkedni a környezetével, elkezdi felfedezni. De amíg az energiáit a védekezés köti le addig nem fog elõjönni. Hagyd hogy õ kezdeményezzen. Az animal planeten vannak ilyen macskás mûsorok egy nagydarab szakállas pasival. Azt hiszem pokoli macskák a címe de lehet, hogy keverem. Amit leszûrtem belõle: Új cicának a háznál nyugalomra van szüksége. Kell néhány mászófa, vagy valami magas amire felmászhat, beláthatja a teret de õt nem háborgatja a "lenti" világ. El kell helyeznie a szagmintáit attól biztonságba érzi magát. Két hónap még nem a világ elõbb utóbb megnyugszik. Ha sokáig ott lesz akkor tudatosul benne a maga módján, hogy otthon van, nem bántják.
Nekem elég szokott lenni, hogy a WC felé hajolok. Fõleg ha nem frissen van tisztítva :)

Mit gondoltok az alkalmi szexkapcsolatokról? Benne lennétek? Ha már minden kötél szakad? Nemet kort pls pm is jöhet

Legjobb válasz: minden kötél? pl, ha egy éve nem dugtam? talán mi az a pm? privát üzi?

minden kötél? pl, ha egy éve nem dugtam? talán mi az a pm? privát üzi?
A kérdező hozzászólása: igen az elég indok :) igen üzi :)
Neked nemed és korod?
A kérdező hozzászólása: 18f
Én nem lennék benne, mert csak azzal fekszek le, akit szeretek. Az se érdekelne ha évek óta nem szexeltem, semmi jöttmentnek nem adom oda magam. 18/L
Nem, egész eddigi életembe elutasítottam azokat, ezek után se lesz másképp. Pedig már 2 éve nincs senkim, szerencsémre egyre jobban nem zavar.
magyarországon jó csajok vannak !Hires neves porno mester Rocco is felkeresi oket pedig neki már 4000 partnere volt és magyar felesége is van !!!!!!nem rossz mi ?!fizzetsz a ha van volt osztálytársad aki singli és jó megnyuzzod hehe xd
Igen, benne. És nemértem az ilyeneket mint pl. #5, #6.

Hagyjam ott a munkám ha már minden nap gyomorideggel megyek be dolgozni? Sajnos más munka nincs kilátásban, ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Volt ilyen munkahelyem, amikor már nagyon nem bírtam, kiirattam a dokimmal magam 2 hét táppénzre, ez idõ alatt állásinterjúra jártam és valamelyest kikapcsolódtam, megnyugodtam. Letelt a 2 hét, még nem vettek fel, így visszamentem. Közben kerestem továbbra is melót, ilyen-olyan indokora hivatkozva pár órára sikerült még állásinterjúkra kilógnom (pl. vérvételre megyek stb.), rá 1,5 hétre találtam munkát és felmondtam. Soha nem mondanék fel úgy, hogy nincs munkám, kivétel ez alól, ha a férjem baromi jól keresne és megélnénk az õ fizetésébõl is.

Volt ilyen munkahelyem, amikor már nagyon nem bírtam, kiirattam a dokimmal magam 2 hét táppénzre, ez idõ alatt állásinterjúra jártam és valamelyest kikapcsolódtam, megnyugodtam. Letelt a 2 hét, még nem vettek fel, így visszamentem. Közben kerestem továbbra is melót, ilyen-olyan indokora hivatkozva pár órára sikerült még állásinterjúkra kilógnom (pl. vérvételre megyek stb.), rá 1, 5 hétre találtam munkát és felmondtam. Soha nem mondanék fel úgy, hogy nincs munkám, kivétel ez alól, ha a férjem baromi jól keresne és megélnénk az õ fizetésébõl is.
azért jellemzõen az emberek, és fõleg a szegényebb réteg erõn felül költ luxusra. Nyilván ugyanúgy elköltené minden pénzét ha 10-zel többet keresne, és akkor is kijönne ugyanígy, ha 10-zel kevesebbet. Nincs nyalóka, nincs kóla, nincs cigi, nem McDonalds az ünnepi kaja. A környezetemben kivétel nélkül pazarol a legszegényebb réteg. És tudom, hogy ez nekik nem tûnik pazarlásnak. Sokkal inkább úgy érzik, ezt már aztán igazán megengedhetik maguknak. Pedig nem. Illetve õk döntik el. Na mindenesetre tessék kiíratni magad, a gyomorideg betegség. És tessék komolyan elgondokodni, és másik lehetõséget keresni, segítséget kérni! Sok sikert!
Nem lehetetlen, ez igaz, de közben is élni kell valamibõl, amíg az ember keres.
Kicsit bõvebben, ha lehet... miért mész be gyomorideggel?
Másodállásból esetleg? Vagy a rezsi lefaragása? Általában.
9-es vagyok. Értem, amit mondtok, de vannak kivételek. pl. az a család, ahol a rezsi kifizetése után marad 20-30.000 ft, 1 hónapra, mibõl tegyen félre?
Én ugyanilyen helyzetben voltam és otthagytam a munkám. Azóta a tartalékaimból élek, de most meg attól van már gyomoridegem, hogy mi lesz, ha elfogy és nem találok munkát. Szóval jól gondold meg, hogy neked mi éri meg jobban. Nem mondom, hogy megbántam, hogy felmondtam, de lehet okosabban kellett volna csinálnom.
Offtopic: A 10. válaszoló jól megfogalmazta, amit a 8-ban elkezdtem, és amit a 9-es cáfolt. Aki számára valóban fontos hogy félretegyen, azok legalább 95%-a képes is lesz rá, családot is úgy tervez/nem tervez, és az életszínvonalát is úgy lövi be, hogy anyagilag biztonságban éljen. És akkor nem fog gyomorideggel dolgozni menni. Egyébként nem hibáztatom a kérdezõt.
# 10/10 AZ EGÉSZ családom ilyen, de õk ezt nem látják. nem tudnak spórolni, jó meglátás.. :)
Fontosabb az, hogy elköltsön mindent? Bakker, nem fontos, de akkor kirakják az utcára és éhen hal. Ha valakinek kevés a jövedelme, kénytelen elkölteni mindet, ami még kevés is, gondolom, nem az úri passzióit finanszírozza belõle.
Én otthagynám, igaz, hogy elég sok tartalékot halmoztam fel ahhoz, hogy megtehessem. Akiknek a tartalékok felhalmozása helyett fontosabb az, hogy elköltsön mindent (ezt is meg lehet érteni), annak nehezebb lesz lépni a kérdezõ helyzetében.
Mindenképpen otthagynám a helyedben, mert hosszútávon megsínyli az egészséged...Munkát nem lehetetlen találni.
Írasd ki magad táppénzre, pihenj, gondold át a helyzetedet. A semmibe ne lépj ki, csak ha már találtál újat. Sok sikert!
Így, hogy az okát nem írtad le, akkor is azt mondom, hogy kezdj el keresni másik munkahelyet. A mai világban úgy felmondani, hogy nincs másik munkahely nagyon nagy felelõtlenség!
A szükség nagy úr. Milyen lehetõségeid vannak, ha otthagyod? Van, aki segítene? Vagy egyedül vagy? Mit dolgozol? Miért vagy ideges? Kereshetsz most is ezerrel, az legalább reményt ad.
Én is ilyen helyzetben voltam és kiléptem. Szerencsém van, mert volt tartalékom is, meg a családom is segít, ugyanis nem igazán találok állást. Sajna pont olyan helyzetbe vagyok, hogy alacsonyabb pozíciókra már nem, magasabbra még nem vesznek fel, szóval patt helyzet. Ennek ellenére nem bántam meg.
Ha mûködõképes a párkapcsolat, akkor mindig lesz téma
:D hát nem tudom te h vagy vele de volt h bnõm el utazott és arról beszélgettünk h õ épp cipõt tisztít :D el voltunk vele 1 órát :D 19F
tudod, az emberrel folyamatosan történik mindenféle, amirõl lehet beszélni.
Én például a kolléganomet szidom neki elég gyakran, neki meg tetszik, mert vicces ahogy utánzom. Aztán elmondom, hogy mi tortént velem, nincs feszengés, bármit el lehet mondani a párodnak.

Mit adjak a páromnak az 1 éves évfordulónkra ha már minden lehetséges ajándékot adtam?

(varrtam, rajzoltam, barkácsoltam,sütöttem,origamiztam stb..)

Legjobb válasz: Csinálj neki tíz kupont, amit beválthat nálad. Minden kuponon legyen valami feladat amit megteszel neki. A feladatok lehetnek a simogatástól kezdve szex is... csak rajtad mulik miket talalsz ki

Csinálj neki tíz kupont, amit beválthat nálad. Minden kuponon legyen valami feladat amit megteszel neki. A feladatok lehetnek a simogatástól kezdve szex is... csak rajtad mulik miket talalsz ki
És mi azzal a gond, ha már sütöttél neki? Ez nem csak ilyen egyszer felhasználható dolog. Ha pedig nincs ötleted, hogy mit csinálj neki, akkor esetleg vegyél valamit.
juuj ezt a kuponost megjegyzem :D amúgy süss valami jót. olyat, amit eddig még nem, legalábbis neki nem. vagy csinálj neki egy vacsorát. annak tuti örülne :)

Most akkor késik v minden rendben van? Ez mitől lehet? Ha már minden előjel megvan, akk meg kell, h jöjjön, igaz?

A barátnőm havija a napokban kéne, h megjöjjön..vannak jelek is...puffadás, idegesség, pattanások, pecsételő vérzése is volt kb 2-3 napig...csütörtökön és pénteken görcsölt a hasa, mint akinek megjön...meg fel volt puffadva...de ma már vasárnap és még mindig nem jött meg...pénteken szeretkeztünk, óvszerrel, igaz nem mentem el, de nem is ez a lényeg...hanem lehet, h ez is kihatott a hormonokra és azért nem jön megfele...v nem tudom. mindig óvszerrel csináljuk, sosem szakad ki, nem volt eddig gond...és mindig kezet is mosok, ha a farkamhoz érek, nehogy előváladékos legyen vagy ilyesmi..mert olvastam,h azzal is vigyázni kel...az is igaz, h neki sosem pontos a havija, valamikor 30 valamikor 28 valamikor meg 36 napra jött meg...a mai kb a 32-33. Lehet valami gond? miért nem akar megjönni? ha már ilyen előjelek vannak, akk meg kell, h jöjjön, ugye?...ja! meg az is volt, h pénteken izgattam...v csütörtökön..nem emlékszek..és amikor már hamarosan havija lesz.. és nagyon fel van izgulva..akkor mindig megfájdul a hasa..begörcsöl..ez havi előtt minidg van..ha már ilyen jelek vannak, akk meg fog jönni, v most mi van?

Legjobb válasz: ja! 20 évesek vagyunk mindketten

A kérdező hozzászólása: ja! 20 évesek vagyunk mindketten
Ebben sok-sok felesleges infó volt, azt kéne tudni hány éve menstruál. "hanem lehet, h ez is kihatott a hormonokra és azért nem jön megfele" Nem. Várjatok pár napot, ha nem jön meg menjen nõgyógyászhoz, amúgy se fog megártani.
A kérdező hozzászólása: 10 éve menstruál..de sosem volt pontos neki
Akkor kísérd el szépen nõgyógyászhoz, amúgy se árt meg már ha 20 évesen megvizsgálják, lehet nem teljesen van rendben a hormonrendszere.
ennyi idõsen tényleg ideje lenne meglátogatni az orvost, ha problémák vannak
A kérdező hozzászólása: arra válaszosz, kérlek, h ha ezek a jelek megvannak, akkor már meg kell, h jöjjön mindenképpen...csak még nem akar valamiért...terhes nem lehet..ha ilyen elõjelek már vannak? volt olyan, h minden jel megvolt..pár hónappal ezelõtt..aztán elmúltak..és 2-3 nap mulva megjött neki...szal nem tudom..mit tudsz erre mondani?

Miért olyan nehéz munkát találni ha már minden erőmet bele adtam?

Legjobb válasz: Sajnos kevés a munkahely, legalább is kevesebb, mint ahányan dolgozni szeretnének.

Sajnos kevés a munkahely, legalább is kevesebb, mint ahányan dolgozni szeretnének.
Milyen végzettséged van? Végülis ettõl függ minden. Vannak keresett szakmák, és olyanok is amikkel szinte lehetetlen elhelyezkedni. Illetve vidéken vagy a fõvárosban kerestél munkát? Nyilván Pesten nagyobb a lehetõségek tárháza.

Mit tegyek ha már minden rossz?

Teljesen megromlott a kapcsolatunk! Sok veszekedés, lassú elhidegülés! Próbálom rendbe rakni, de úgy érzem nem tudom, és csak romlik napról napra, de nagyon ragaszkodom hozzá nem akarom elhagyni? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ezt csak ketten, közös akarattal tudjátok helyrehozni, ha megvan még mindkettõtökben a szeretet. Párterapeuta.

Ezt csak ketten, közös akarattal tudjátok helyrehozni, ha megvan még mindkettõtökben a szeretet. Párterapeuta.
2 hét szünetre lenne szükséged, távol tõle. Azután kiderülne, hogy csak megszokásból vagy vele, és kényelembõl nem szakítasz, vagy valóban hiányzik és szereted még.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!