Találatok a következő kifejezésre: Ha már kiskönyvem, és (3 db)

Ha már van kiskönyvem, és a főnöknek megmondom, hogy terhes vagyok, ugye nem rúghatnak ki? Még akkor sem ha a próbaidő alatt vagyok?

3 hónap a próbaid?. Mindjárt letelik. Nem akarok tovább dolgozni. Simán elmehetek ugye táppénzre?

Legjobb válasz: Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj,de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama

Mennyi van még hátra a próbaidõbõl?Szerintem-hacsak nem csinálsz valami veszélyeset-várd ki a végét.Akkor biztosabb a helyzeted.(Ne haragudj, de ez a "vok"....nem olyan nehéz kiirni hogy vagyok....bocs.) 12hetes kismama
De, próbaidõ alatt még kiskönyvvel is kirúghat, ugyanis a próbaidõ alatti felmondást (mindegy hogy az a munkáltató vagy munkavállaló részérõl történjen is) nem kell semmilyen formában sem indokolni. Csak próbaidõn kívül van a kismamának védettsége, tehát javaslom, hogy várd ki még ezt a kis idõt. Az mondjuk más kérdés, hogy szülés után visszamehetsz-e, de az még odébb van. De gondolom nem szeretnél, ha már a terhesség ilyen korai szakaszában táppénzre szeretnél menni...
Sajnos próbaidõ alatt indoklás nélkül kirúghat! Ha nem sok van hátra a próbaidõdbõl, akkor várd meg, és nézd a saját érdeked!
Próbaidõ alatt kirúghat, meg sem kell indokolnia. Egyszerûen azt mondja, hogy köszöni, nem.
Igazuk van, kirúghatnak. Nagyon fontos, hogy várd meg a próbaidõ végét, és papíron jelentsd be a terhességedet, és írasd alá!!! A szó elszáll..... Ha nem íratod alá, sosem fogod tudni bebizonyítani, hogy bejelentetted, és simán kirúghat. :o(
Igen kirughat! Söt Kérdés hogy a szerzödésed mennyi ideig szól, mert ha lejár nem kell hosszabbitania. A barátnömet is igy küldték el szülés elött 2 héttel.
Próbaidõ alatt kirughat, várd meg a véglegesítést, és utána már nem rughat ki!!!

Meddig jár a gyerektartás, ha a gyermek már végzett az iskolával de egy tárgybol pótvizsgáznia kell, de most alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozik, és nem lakik otthon?

A gyermek húsz éves,és a sikeres pótvizsga után nem szándékozik továbbtanulni.

Legjobb válasz: Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!

Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!
Nem tudom pontosan, de ha már önálló jövedelemmel rendelkezik, akkor úgy tudom az apuka (Mert 90%-ban az anyukának ítélik meg a gyerek felnevelésének a jogát.) nem köteles tovább gyerektartást fizetni.
Mikor nem kell tartásdíjat fizetni a nagykorú gyermek számára? Nem kötelezhetõ azonban a szülõ a nagykorú gyermek által korábban megszerzett szakképesítéssel azonos, vagy annál alacsonyabb szintû végzettséget nyújtó tanulmányok anyagi fedezetének biztosítására (BH 2001/20. ) Nem köteles továbbá a szülõ tartani (támogatni) a szükséges tanulmányait folytató munkaképes, nagykorú gyermeket akkor sem, ha 1. a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan (vagyis, ha a tanulmányait szellemi vagy testi adottságainál fogva tartósan nem képes eredményesen folytatni, vagy ha a továbbtanulás ideje neki felróható okból tartósan elhúzódik), 2. a gyermek a tartásra kötelezettel (vagy vele együtt élõ közeli hozzátartozójával) szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenné válik) , 3. ezáltal a szülõ saját szükséges tartását, vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné
Az elõzõ vagyok A gyermektartásdíj megváltoztatása és megszüntetése Ha a gyermektartás megállapításának alapjául szolgáló körülményekben lényeges és tartós változás állott be, a tartás mértékének megváltoztatását vagy a tartás megszüntetését lehet kérni. Megszüntetési ok, ha a gyermek nagykorúvá vált és munkaviszonyt létesített.
ameddig a gyerek nappali tagozaton tanul, addig a szülõ köteles fizetni a gyerektartást.ennek nincs köze a gyerek havi keresetéhez! de úgy olvastam, hogy nem akar az illetõ tovább tanulni.akkor addig kapja a gyerektartást, amig van diákigazolványa.a 2008-2009es tanévi diákigazolvány 2009 októberig érvényes...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat
Csak a 4 pecsét kell hozzá, pontosabban errõl egy igazolás.
A 4 pecsét a kiskönyvbe kell, és annak alapján tölt ki egy igazolást az orvosod, ezt kell vinni majd az igényléshez.
a belgyógyászat kötelezõ, mert ekg-t is néznek. Nekem egy pecsétem sem volt, egy igazolást kell kérni szülés után az orvosodtól, amin leírja, hogy megjelentél a vizsgálatokon.
A belgyógyászat nálunk igen csak komolyan van véve az ekg miatt! Kérj idõpontot természetesen. Ne menj oda a betegek közé. Én egyszer csak úgy beugrottam a rendelésre és le is szúrt a házidokim, hogy miért nem kértem idõpontot, ne menjek betegek közé :)
belgyógyászat az elején kellett volna, a vége felé már mindegy. Egyébként pedig lehet idõpontot kérni minden orvostól, amikor nincsenek betegek, tehát ez nem indok, hogy a terhesség alatt azért nem mentél mert tele a rendelõ beteg emberekkel. És influenza járvány is most van terhességed elején nem volt még. De most már felesleges elmenned. Egyébként én sem voltam, a kutyának nem tûnt fel és fogászaton sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!