Találatok a következő kifejezésre: Ha már is, (5328 db)

Normális ha már is jelentkezett vér?

Symicia fogamzásgátlót kezdtem el szedni (ez a legels? fogamzásgátló az életembe). 15-én megjött a menstruációm én az nap este be is vettem a legels? szemet.Szedtem rendesen és a menstruációm 20-án múlott el.Viszont most már is jelentkezett egy kis vér.Nem korai ez a vérzés,mert tudom,hogy lehet áttöréses-pecsétel?s vérzés.De nem korai,hogy a menstruációmra rá 3napra már is vérzek csöppet?!

Legjobb válasz: Az elsõ levélnél ez még teljesen ártalmatlan dolog, gondot csak akkor jelent ha a harmadik levél után is fenn áll a dolog. A szervezetednek hozzá kell szokni a gyógyszerrel bevitt plusz hormon mennyiségre, ennek lehet következménye az össze-vissza vérezgetés.

Az elsõ levélnél ez még teljesen ártalmatlan dolog, gondot csak akkor jelent ha a harmadik levél után is fenn áll a dolog. A szervezetednek hozzá kell szokni a gyógyszerrel bevitt plusz hormon mennyiségre, ennek lehet következménye az össze-vissza vérezgetés.

Mit tegyek, ha már is bukásra állok? 16/L

10.-es vagyok, és már kaptam 5 egyest idén. Ki tudom ezt még javítani?

Legjobb válasz: Mondjuk ha elkezdenél tanulni,akkor jó esélyed lenne rá.Máshogyan nem fog menni.És igen,ki lehet javítani,csak össze kell szedned magad!Még csak most indult a tanév.

Mondjuk ha elkezdenél tanulni, akkor jó esélyed lenne rá.Máshogyan nem fog menni.És igen, ki lehet javítani, csak össze kell szedned magad!Még csak most indult a tanév.
Ehhez neked komolyan egy kérdést kellett feltenned? Néha meglepõdök, hogy mennyire életképtelenek a fiatalok..
tanulni-tanulni-tanulni. és akor menni fog kijavitás.
A kérdező hozzászólása: Óó, most tudtam meg, hogy "csak" 3 egyesem van, azokat is lehet, hogy kijavíthatom, így már nem olyan vészes a helyzet... És most már ennek örömére rengeteget fogok tanulni, úgy is most lesz egy 4 napos szünet, bepótolom a lemaradásaimat. :) És tudom, hogy hülye voltam, hogy nem tanultam, de tanulok ebbõl az esetbõl, és kijavítom a rossz jegyeket. :)
Õõõõ, hmm... "Hosszas" gondolkodás után arra jutottam, hogy: T A N U L J !!!!!!
De nem biztos hogy ott veled van a baj! Mi összesen írtunk 2 dolgozatot idén. Te meg EGY tantárgyból már 3-5 jegyet kaptál? Ez még csak a 4. hét eleje vagyis 3 hét ment le. Heti többször irat a tanár? Akkor mit tanultok? Sõt ha nem matek akkor valszeg nincs is mindennap óra...

Miért csak akkor tudnak harcolni a pasik ha már eljött a vég! Én eldöntöttem elhagyom a párom, már a munkahelyen is felmondtam 300 km-re költözöm! Azota sms-eket küld, virágot vesz! De előtte meg mindennapos volt a vita! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az nagyon helyes, hogy a sarkadra álltál. Valószínûleg azért csinálja ezt, mert nem hitte el, hogy el tud veszteni téged, és, hogy valahogy visszahódítson. Ez mondjuk szerintem neked is világos volt. Az a tapasztalatom, hogy ami egyszer elromlott, az sajnos sokadjára is el fog, csak idõ kérdése. Ez baromi fájdalmas. Én hatszor játszottam el ezt, hogy bíztam abban, hogy jobb lesz. Most pedig én is szenvedek nélküle, de tudom, hogy jobb lesz, és van még olyan ember, aki boldoggá tud tenni, anélkül, hogy a kapcsolatunk éppen az õ kedvétõl függjön. Neked is rossz lesz, biztos, és lehet, hogy a "rossz" egy enyhe kifejezés. De ha elhatároztad, hogy új életet kezdesz, és már meg is tetted az elsõ lépéseket, nem szabad elgyengülni. Ha mégis annyira észhez térítette a lépésed, hogy teljesen gyökeresen megváltozott, akkor ezt látni fogod. De kínozd egy darabig, és legyen kitartó. Ha az sms-t küldök, virágot küldök két napig tart, az árulkodó... Most éppen ellent fogok magamnak mondani, de, ha érzed, hogy nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nem megy nélküle, akkor tudod, hogy mi a dolgod. A szívnek nem olyan könnyû azt mondani, hogy NEM. Sõt... Aztán, ha tényleg olyan olyan nagy szerelem a tiétek, akkor úgyis egymásra találtok. Én a helyedben nem fordulnék vissza, hiszen mindig jobb jön helyettük. Viszont tudom jól, hogy ez baromi nehéz. Mindenki ezt tanácsolta nekem is, hogy ha már vége lett, akkor ne engedjem vissza, mert volt oka/okom azt mondani, hogy ennyi volt... Addig sikerült nem hallgatnom másokra, míg belebetegedtem ebbe a kapcsolatba... Okos és ügyes légy!

Az nagyon helyes, hogy a sarkadra álltál. Valószínûleg azért csinálja ezt, mert nem hitte el, hogy el tud veszteni téged, és, hogy valahogy visszahódítson. Ez mondjuk szerintem neked is világos volt. Az a tapasztalatom, hogy ami egyszer elromlott, az sajnos sokadjára is el fog, csak idõ kérdése. Ez baromi fájdalmas. Én hatszor játszottam el ezt, hogy bíztam abban, hogy jobb lesz. Most pedig én is szenvedek nélküle, de tudom, hogy jobb lesz, és van még olyan ember, aki boldoggá tud tenni, anélkül, hogy a kapcsolatunk éppen az õ kedvétõl függjön. Neked is rossz lesz, biztos, és lehet, hogy a "rossz" egy enyhe kifejezés. De ha elhatároztad, hogy új életet kezdesz, és már meg is tetted az elsõ lépéseket, nem szabad elgyengülni. Ha mégis annyira észhez térítette a lépésed, hogy teljesen gyökeresen megváltozott, akkor ezt látni fogod. De kínozd egy darabig, és legyen kitartó. Ha az sms-t küldök, virágot küldök két napig tart, az árulkodó... Most éppen ellent fogok magamnak mondani, de, ha érzed, hogy nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nem megy nélküle, akkor tudod, hogy mi a dolgod. A szívnek nem olyan könnyû azt mondani, hogy NEM. Sõt... Aztán, ha tényleg olyan olyan nagy szerelem a tiétek, akkor úgyis egymásra találtok. Én a helyedben nem fordulnék vissza, hiszen mindig jobb jön helyettük. Viszont tudom jól, hogy ez baromi nehéz. Mindenki ezt tanácsolta nekem is, hogy ha már vége lett, akkor ne engedjem vissza, mert volt oka/okom azt mondani, hogy ennyi volt... Addig sikerült nem hallgatnom másokra, míg belebetegedtem ebbe a kapcsolatba... Okos és ügyes légy!
Mindig akkor jössz rá, h vmi jó volt, ha már nem lehet a tiéd. A boldogságot is csak utólag értékeli az ember igazán. Ez a párkapcsolatokra meg ugyanígy igaz. Tudod, ha rádöbbensz, h "hoppá, tényleg nincs tovább", megpróbálsz megtenni mindent azért, h visszakapd. Idõvel az emlékek megszépülnek, és csak a szépre emlékszel. Én az összes volt barátommal így vagyok: vmennyivel vége lett vmiért, többségében én szakítottam, vagyis... 1X volt olyan, h a srác mondta ki, de azt is én alakítottam úgy... És mégis, sokszor szoktam visszagondolni rá, h milyen jó is volt a kapcsolatunkban az, h... - amit hiányolok a mostaniból, az megvolt az elõzõben, és így tovább. De visszatáncolni mégsem tudnék, hiszen vmiért vége lett. Az ok megvolt rá. Bocs, h kicsit eltértem a tárgytól, csak így könnyebb megérteni, amit mondani akarok. H mit tégy? Valósítsd meg a tervedet, ha eltervezted, annak nyilván oka volt, hajtsd is végre. Ha pedig a párod tényleg komolyan gondolja, úgyis tenni fog érte(d). Akkor nem csak smst fog küldözgetni, és nem csak 1-2 hétig fog tartani a küzdés. Ha te is úgy érzed, h lenne jövõje a kapcsolatotoknak, akkor mondhatod neki is, h: "nem ám ilyen egyszerû. Ha tényleg akarsz engem, akkor bizonyítsd be. A lehetõség adott, én nem kezdek új kapcsolatba, de neked kell bebizonyítanod, h képes vagy változni, változtatni." Vagy vmi hasonlóval, a lényeg, h tudtára hozhatod, h mit vársz tõle. De ne feledd! Légy erõs, és amit elterveztél, valósítsd is meg. Ha nem küzd érted, ott lesz az új életed, ha pedig küzd, és sikerül újra összejönnötök, mindent vissza lehet csinálni. (23/L)
Ugyanezt csinálja/csinálta velem a barátom. Másfél évet voltunk együtt, minden nap veszekedtünk valamiért, paraszt volt vele, flegma, nem érdekelte mit szeretnék, mit kérek... Kb. fél évig ment ez, mindig megbocsátottam neki, tûrtem, de most megelégeltem. Rögtön kedves lett, odaadó, ajándékok, smsek, szerelmes levelek... No comment. Nálam már esélye sincs, hiába most rendes, ha visszakapna valószínû ugyanolyan lenne egy idõ után, mint régen, az emberek nem változnak meg hipp-hopp. Én meg még fiatal vagyok, nem hiszem, hogy azzal kellene töltenem az idõmet, hogy szomorkodok, amiért az ember aki állítólag szeret, tiszta köcsög velem.
Mert általában akkor jövünk rá, hogy milyen fontos is nekünk valaki, ha már elveszítettük. Nem tudom min vitáztatok folyamatosan, de lehet inkább megbeszélni kellene vele, semmint "menekülni".
Amit elhatároztál, tarcsd be, mert gondolom jó okod volt rá, hogy eljutottál eddig a döntésig.Ha a viták, veszekedések mindennaposak voltak, sz.tem nem változna semmi.Ezek szerint kédõn "kappot észbe"....!

Hogy is van ez pontosan? Tojásfehérjés folyás akkor van, ha már a petesejt elindult, vagy már előtte is van. Amikor már nincs olyan intenzív t. f. folyás, akkor mi történik a szervezetben?

Legjobb válasz: Szia! Nálam a termékeny napok közeledtével szokott egyre hígabb,tojásfehérjéhez hasonló nyák megjelenni, majd tipikus ovulációs fájdalom, és utána csökkenõ hüvelyváladék. A tüszõrepedés elõtt észlelem tehát a jobb minõségû nyálkát,nálam kb.4-5 nappal elõtte már elkezdõdik. de egy kis segítség a Babát tervezõk Otthonáról:Hogyan változik a hüvelyi nyálka a ciklus folyamán? A ciklus elsö felében: amint vége a menstruációnak, néhány napon belül felléphet egy nedves érzés, de még esetleg nem figyelhetö meg nyálka. Egyénileg felléphet azonnal krémes nyálka is. Minél közelebb vagyunk a tüszörepedéshez, annál nagyobb mennyiségü és jobb minöségü nyálka termelödik. A méhszáj bejáratát a terméketlen idöszakban egy nyálkadugó zárja el, amely a tüszörepedéshez közeledve ösztrogén hatására egyre folyékonyabbá válik. Ahogy német nötársaimtól szerencsém volt megtapasztalni, ennek a nyálkadugónak egy része esetleg egy darabban is leválhat és eltávozhat. Ez nem ok az aggódásra, csak azt jelzi, hogy a termékeny idöszak közeledik. A tüszörepedés környékén: tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálka, olajos, csúszós érzés közvetlenül a tüszörepedés elött. Egyénileg tarthat ez a szakasz 1-5 napig, de akár tovább is. Az is normális, ha a nyálka csak krémes és sohasem tojásfehérjeszerü (ebben az esetben a mennyiség nö meg). Röviddel a tüszörepedés után kevesebb lesz a nyálka, még néhány napig krémes állagút meg lehet figyelni, aztán szárazság következik be. A félreértések elkerülése végett: a hüvely soha sem szárad ki teljesen, nem lesz olyan, mint a Szahara ;-) A kiszáradásnál inkább az a lényeg, hogy egy tartós minöségi és mennyiségi változásnak kell bekövetkeznie, mégpedig a csökkenés irányába. A ciklus második felében: 3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje.

Szia! Nálam a termékeny napok közeledtével szokott egyre hígabb, tojásfehérjéhez hasonló nyák megjelenni, majd tipikus ovulációs fájdalom, és utána csökkenõ hüvelyváladék. A tüszõrepedés elõtt észlelem tehát a jobb minõségû nyálkát, nálam kb.4-5 nappal elõtte már elkezdõdik. de egy kis segítség a Babát tervezõk Otthonáról:Hogyan változik a hüvelyi nyálka a ciklus folyamán? A ciklus elsö felében: amint vége a menstruációnak, néhány napon belül felléphet egy nedves érzés, de még esetleg nem figyelhetö meg nyálka. Egyénileg felléphet azonnal krémes nyálka is. Minél közelebb vagyunk a tüszörepedéshez, annál nagyobb mennyiségü és jobb minöségü nyálka termelödik. A méhszáj bejáratát a terméketlen idöszakban egy nyálkadugó zárja el, amely a tüszörepedéshez közeledve ösztrogén hatására egyre folyékonyabbá válik. Ahogy német nötársaimtól szerencsém volt megtapasztalni, ennek a nyálkadugónak egy része esetleg egy darabban is leválhat és eltávozhat. Ez nem ok az aggódásra, csak azt jelzi, hogy a termékeny idöszak közeledik. A tüszörepedés környékén: tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálka, olajos, csúszós érzés közvetlenül a tüszörepedés elött. Egyénileg tarthat ez a szakasz 1-5 napig, de akár tovább is. Az is normális, ha a nyálka csak krémes és sohasem tojásfehérjeszerü (ebben az esetben a mennyiség nö meg). Röviddel a tüszörepedés után kevesebb lesz a nyálka, még néhány napig krémes állagút meg lehet figyelni, aztán szárazság következik be. A félreértések elkerülése végett: a hüvely soha sem szárad ki teljesen, nem lesz olyan, mint a Szahara ;-) A kiszáradásnál inkább az a lényeg, hogy egy tartós minöségi és mennyiségi változásnak kell bekövetkeznie, mégpedig a csökkenés irányába. A ciklus második felében: 3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje.
nekem csak azután szokott lenni, mikor már ovuláltam

A nők miért kérnek segítséget, ha úgy is a pasi mellett maradnak?

Sok problémát lehet itt olvasni, némelyik igen csak megalázó. Pl Csúfolja az alakjáért, megalázza a saját szülei vagy anyósa előtt, baráti társaságban alázza meg, a gyerekeivel egyáltalán nem foglalkozik, lenézi a gyesen lévő feleségét stb. A nők ezt elpanaszolják, majd mindig odaírják, hogy de ennek ellenére szereti a férjét. Könyörgöm, ha szereti, akkor nem tök mindegy? Ha szereti, hogy megalázzák, nem tud kiállni magáért, akkor nem tök mindegy? Annyira alja pasikat tudnak kifogni a nők, hogy csak lesek ki a fejemből.

Legjobb válasz: Pff, szerelmes... Nálam rögtön elmúlik a nagy "szerelem", ha valaki folyamatosan megaláz. Egyébként is, mennyire szeretheti a megalázó fél a megalázottat, ha képes vele ilyesmit tenni? Sokan valószínûleg az anyagiak miatt maradnak egy zsarnok mellett, de biztos van olyan is, akinek annyira nincs önbizalma, hogy "úgysem kapna jobbat". Ex barátom velem is el akarta hitetni, hogy "annyira úgysem fog soha senki szeretni", mint õ engem. Közben folyamatosan próbált terrorban tartani. Óriási hisztit csapott, mikor kidobtam. Ha a mai gondolkodásommal kellene megtennem újra, verbálisan a földbe döngölném (ne nem üvöltve, az nem az én asztalom), hogy kapjon már észhez.

Pff, szerelmes... Nálam rögtön elmúlik a nagy "szerelem", ha valaki folyamatosan megaláz. Egyébként is, mennyire szeretheti a megalázó fél a megalázottat, ha képes vele ilyesmit tenni? Sokan valószínûleg az anyagiak miatt maradnak egy zsarnok mellett, de biztos van olyan is, akinek annyira nincs önbizalma, hogy "úgysem kapna jobbat". Ex barátom velem is el akarta hitetni, hogy "annyira úgysem fog soha senki szeretni", mint õ engem. Közben folyamatosan próbált terrorban tartani. Óriási hisztit csapott, mikor kidobtam. Ha a mai gondolkodásommal kellene megtennem újra, verbálisan a földbe döngölném (ne nem üvöltve, az nem az én asztalom), hogy kapjon már észhez.
Érdekes, viszont, ha a fiú törõdik a szerelmével, odafigyel rá, tenyerén hordozza, meg tesz neki bármit, romantikus vele. Akkor tuti hogy szakít a csaj valamilyen ok végett. Pl hogy túl jó hozzá, vagy mert papucs, vagy csak talált egy helyesebb pasit.
A szerelem ilyen. Egy szerelmes nõ pedig kattant, be és kiszámíthatatlan és valami szinten rettentõen szánalmas. Más téren kb. akármit meg lehet vele tenni. Hiába tudja, hogy szörnyeteg a párja, csak a múltra tud gondolni, csak a jóra és igazán hisz benne, hogy a pasi olyan lesz, mint amikor megismerte, esetleg be is beszéli magának, hogy õ a hibás kizárólag a kapcsolat megromlásáért. A szerelem ilyen és ez rémisztõ. 22l
Talán mert tehetetlenek, nem merik feladni az életüket, mert nem tudják mi lesz. El sem tudják képzelni egyedül az életet. Aztán valahol ki kell panaszkodni magukat. Rosszabb esetben összeszednek egy szeretõt itt aztán kész

Akik megszakitásos módszert alkalmaznak, Ti a fiu elélvezése után mennyi idő mulva szeretkeznek ismét? Vagy ha már egyszer elélvez a barátotok akkor már ott be is fejezitek?

Legjobb válasz: megszakítás egyszer ajánlott, ugyanis ha utána rá ismét szexelünk, kb. 10-20-30-40 perc vagy egy óra múlva úgy, hogy a pasi nem ment el wc-re stb. akkor bennt marad a húgyvezetékben az elõzõ ejakulációból maradt sperma. ami gáz, mert a következõ menetnél az elõváladénál ez ki is jön.. ilyenkor szokott lenni a baj! szóval én amondó vagyok, hogy ha megszakítás, akkor csakis naptármódszerrel egybekötve, és nincs újabb menet, hacsaknem elmegy pisilni minium kétszer, és teljesen megtisztítja a péniszét :) 21/L

megszakítás egyszer ajánlott, ugyanis ha utána rá ismét szexelünk, kb. 10-20-30-40 perc vagy egy óra múlva úgy, hogy a pasi nem ment el wc-re stb. akkor bennt marad a húgyvezetékben az elõzõ ejakulációból maradt sperma. ami gáz, mert a következõ menetnél az elõváladénál ez ki is jön.. ilyenkor szokott lenni a baj! szóval én amondó vagyok, hogy ha megszakítás, akkor csakis naptármódszerrel egybekötve, és nincs újabb menet, hacsaknem elmegy pisilni minium kétszer, és teljesen megtisztítja a péniszét :) 21/L
Egyszer elég elmenni pisilni.

Te is like-olod valakinek a képét, ha már látod, hogy sok "tetszik" gombot kapott?

Lehet, hogy ez már a kismilliomodik ilyen kérdés, de én akkor sem bírom felfogni, miért kapnak az ilyen magamutogató flegma lányok/fiúk 100-nál is több like-ot, mint mondjuk egy szép mosolygós lány. Miért van ezeknek ilyen sok seggnyalójuk? Akiket normálisnak tartok, és szemembe mondják, hogy utálják az illetőt, mert beképzelt stb., mégis megnyomják neki a "tetszik" gombot. Lehet valami abban, hogyha látod, hogy azt a képet már milyen sokan like-olták, akkor te is like-olod, hogy ne maradj ki a sorból? Történt már olyan, hogy valaki megkért rá, hogy like-old már a képét? Egyszerűen nem fér ez az egész a fejembe. Sokszor megfordult már a fejemben, hogy kiszállok ebből a cirkuszból, de sajnos sok fontos infót facebook-on közölnek, és nem akarok lemaradni semmiről...

Legjobb válasz: Teljesen egyetértek veled kérdezõ. A normális lányoknak, fiúknak jó ha van 1,2,3 like-juk, de az ilyen 'mindenkit ismerek a városban és mindenki a haverom' típusúaknak meg 80+. Szerintem ez ilyen jópofizás, vagy nem tudom. És igen, velem is volt már olyan, hogy egyik, most már volt jó barátnõm írta nekem chaten , hogy 'lájkoljam' már a profilképét, mert akkor megdönti a saját rekordját.... mondom jólvan akkor örüljél, 'lájkolom'. Akkor az egyszer volt ilyen, mert a barátnõm kérte. Sokszor látok még olyat is, hogy valaki megosztja a képének a linkjét, és akkor odaírja kommentbe hogy 'Képet! :)' ez nekem tisztára úgy jön le, hogy azt mondja hogy 'tudom hogy mennyire szeretnéd lájkolni, de a képet ne a linket, hogy minél több legyen! ' az ilyenektõl padlón vagyok.. Törölném magam én is, de igazad van, nagyon sok fontos dolgot csak onnan lehet megtudni.

Teljesen egyetértek veled kérdezõ. A normális lányoknak, fiúknak jó ha van 1, 2, 3 like-juk, de az ilyen 'mindenkit ismerek a városban és mindenki a haverom' típusúaknak meg 80+. Szerintem ez ilyen jópofizás, vagy nem tudom. És igen, velem is volt már olyan, hogy egyik, most már volt jó barátnõm írta nekem chaten , hogy 'lájkoljam' már a profilképét, mert akkor megdönti a saját rekordját.... mondom jólvan akkor örüljél, 'lájkolom'. Akkor az egyszer volt ilyen, mert a barátnõm kérte. Sokszor látok még olyat is, hogy valaki megosztja a képének a linkjét, és akkor odaírja kommentbe hogy 'Képet! :) ' ez nekem tisztára úgy jön le, hogy azt mondja hogy 'tudom hogy mennyire szeretnéd lájkolni, de a képet ne a linket, hogy minél több legyen! ' az ilyenektõl padlón vagyok.. Törölném magam én is, de igazad van, nagyon sok fontos dolgot csak onnan lehet megtudni.
Végre valaki!Ezt én is észrevettem, hogy milyen kortársaim vannak.Pont néztem múltkor, hogy pár lánynak-fiúnak mennyi lájk van már a képeiken, pedig mind tükörben pózol, flegmáskodik, páwáskodik, hülye pofákat vág, kiteszi mindenét...A legjobb meg az hogy még alá is írják h. "jaajj úristen gyönyörû vagy". egyetértek a kérdezõvel, és a 3. válaszadóval.
Nekem nincsenek ilyen ismerõseim, úgyhogy nincs is ilyen problémám :)
Én akkor lájkolok valamit, ha NEKEM tetszik, nem akkor ha másoknak... Igaz, nem is a mai "lájk is lájf" korosztályba tartozok.
Nem kell az ilyeneket bejelölni, ennyi. Gondolom azt a rengeteg fontos dolgot úgysem tõlük tudod meg. Nekem is csak 1-2 családtagom van bejelölve, mert külföldön lakom és ott a legegyszerûbb tartani velük a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezek közül sok az osztályomban van, és az osztálynak van egy csoportja, ott szokták megosztani, hogyha esetleg valamilyen óra elmarad, vagy házihoz linkek, ilyesmi. Úgyhogy már neten is nem tudok elszakadni a társaságtól, bár a suliban nem mutatok érdeklõdést utánuk, amiért ugyan nem kedvelnek, de a személyiségem miatt nem is mernek beszólni. Azért vannak jó barátaim is. :) Viszont ezek a like-hajkurászók nagyon fel tudják pumpálni az agyvizemet, és nem tudom megérteni, miért jó ez.
Csak akkor kattintok, hogy kedvelem, ha NEKEM tetszik. Mindig kilógtam a sorból, ez is csak egy újabb igazolása ennek; de ez kivételesen nem zavar.
Nekem nincs fb szóval... :)

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.

Szerintetek ha már azt érzem, hogy leszakad a hasam alja és minden hajolás vagy bármi munka után bekeményedik a hasam és rögtön pisilnem is kell, jelentheti azt hogy talán előbb fogok szülni mint kellene?

35 hetes és 5 napos vagyok de már nehezen viselem, minden mozdulata, amikor csak helyezkedik fáj. Az els? terhességemnél ilyen nem volt, ?t a 38. hétben szültem. Lehet hogy a másik korábban fog érkezni? Az egyik szomszéd szerint szóljak a dokimnak, hogy ne várjon a 40. hétig, hanem had szülhessek el?bb.( az els? császár volt és a másik is az lesz-doki mondta)Szerintem az a legjobb a babának ha bent marad amíg kell...Csak én kínlódom így:)?

Legjobb válasz: Pont ezeket érzem, kivéve a keményedést, az nem tudom milyen. Már kiakadtam, mert kifordult fejvégûbõl a babám, és innentõl kezdve minden mozdulatánál levert a víz. Ráadásul megállás nélkül mozog. Már nagyon nehezen viseltem, de ma szerencsére visszafordult fejvégûbe. Nekem is le akar esni a hasam, a többirõl már nem is beszélek.. Már én is beszélni akartam a dokival, hogy hamarabb kéne szülni. Fõleg, hogy három hete már 2,5kg-osnak mérték. Ráadásul mára be is náthásodtam :-( 34 hetes

Pont ezeket érzem, kivéve a keményedést, az nem tudom milyen. Már kiakadtam, mert kifordult fejvégûbõl a babám, és innentõl kezdve minden mozdulatánál levert a víz. Ráadásul megállás nélkül mozog. Már nagyon nehezen viseltem, de ma szerencsére visszafordult fejvégûbe. Nekem is le akar esni a hasam, a többirõl már nem is beszélek.. Már én is beszélni akartam a dokival, hogy hamarabb kéne szülni. Fõleg, hogy három hete már 2, 5kg-osnak mérték. Ráadásul mára be is náthásodtam :-( 34 hetes
Én mindhárom gyereknél azt hittem ezeknél a tüneteknél, hogy már megszülök lassan...kettõt túlhordtam, egy pont idõre jött. Kitartás kismama, az utolsó hónap a leghosszabb! :) )

Aki már túl van 1 vetélésen, az a többedik terhessége alatt is félt, ill. mennyire, hogy elveszíti a kicsit? -ha már legalább 1 sikeres terhességen túl van.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés ,sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem,sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt ,le is kopogom, de végig izgultam eddig,nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt,majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem,hogy a babucim az új páromtól van,és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást,ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!

Szia! Nekem 3 terhességem volt ahol a 12. hétig sajnos elmentek a babák.Négy évvel ezelõtt ismét babát vártam nagyon nehéz volt állandó fekvés , sok korház és a 37. hétre megcsászároztak ez volt a 4-ik terhességem, sajnos 1 napot élt a kisbabám .:( Most vagyok ötödször állapotos és már 20 hetesek vagyunk.Eddig semmi nagyobb gondom nem volt , le is kopogom, de végig izgultam eddig, nehogy barnázzak vagy görcsöljek vagy valami gond legyen.Mikor megtudtam , hogy babucit várok összekészítettem a kórházi cuccomat is. Szóval még most sem vagyok nyugodt, majd talán ha a kezemben tarthatom a drágaságomat, pedig eddig minden eredményem jó lett.Hozzá kell tennem, hogy a babucim az új páromtól van, és remélem mostmár nem is lesz gondom a mostani terhességgel.Megpróbálok pozitivan gondolkodni lehet ez is sokat segít.Neked boldog babavárást, ha pedig nem vagy még kismama akkor sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ha vissza nézel: Köszönöm, Neked a jó kívánságot!-már babás vagyok, pénteken lett + a teszt. :D Sok boldogságot, és még több egészséget kívánok Nektek!! És tiszta szívbõl kívánom, hogy ezúttal Te is megismert, milyen jó dolog anyának lenni!
Nagyon remélem , hogy megismerem, köszönöm a jókívánságaidat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!