Találatok a következő kifejezésre: Ha már hete érzek (46 db)

Normális, ha már a 18. hét végén tartok, és még nem érzem a babámat?

A környezetem folyamatosan azt mondja, pedig már éreznem kellene. Lehet, hogy némi "gyomormozgásba" már belemagyarázhatom, de olyan igazi érzés, hogy tuti a baba volt, még nem történt. Egyébként minden vizsgálat normális volt, a múlt heti uh-n láthatóan mozgott, egészséges. Szerintetek mikor fogom érezni?

Legjobb válasz: Szia! Ha valaki az elsõ babáját várja, akkor kb a 19-20.- hét után érzi elõször a mozgását. Ne aggódj, én se érzem még a 17. hétben. Boldog babavárást!

Szia! Ha valaki az elsõ babáját várja, akkor kb a 19-20.- hét után érzi elõször a mozgását. Ne aggódj, én se érzem még a 17. hétben. Boldog babavárást!
Én egyértelmûen a 20. hét körül éreztem, még van idõ, ne aggódj! Ha mellsõfali a méhlepényed, az pláne letompítja a mozgásérzetet.
az elsõ babánál én 19 hetes elmúltam, amikor egyértelmûen éreztem. és a másodiknál is elõfordulhat, hogy nem a 16. héttõl érzed (csak írtam egy számot) nyugi, semmi baja a babádnak :)
elsö babam nekem is es en a 20 hettöl ereztem mindennap.elötte csak nagyon ritkan valami halvany mocorgast, de nagyon ritkan es figyelni kellett.en azt hittem sose jön el az idö hogy mindig erezzem de eljött es nagyon boldog vagyok.ma mar latszik is a pocakon, 22 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Én is így gondolom, így olvastam, de néha az emberre ráhozza a környezete a frászt :-( Boldog babavárást mindenkinek.
Én is 20 hetesen éreztem elõször. Ne aggódj!
Szia! Elsõ babás vagyok.18 hetesen kis buborékokat éreztem, de nem mertem rá 100%-ban megesküdni, hogy a babám volt.20hetesen határozott rúgásokat éreztem.Lehet még beletelik neked is egy kis idõbe amíg biztos leszel a babád mozgásában.Ha az UH-n minden oké volt akkor nincs ok az aggodalomra.Még sok hely van neki a mocorgáshoz.Lehet a hasad néha hullámzik csak nem érzed mert még gyenge a mozgása.Feküdj hanyatt és nézd a pocid, hátha látsz valamit. Boldog Babavárást!! 31 hetes
Szia! Nekem csak a 22. héten kezdett el egyértelmûen rugdosódni a kislányom, szóval nem vagy lemaradva semmirõl. Nekem mellsõ fali a lepény, szóval azért is lehetett, hogy ilyen késõn éreztem. Azóta viszont minden nap bejelentkezik. Kitartás!

NST-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem, ha az eredmény mutat fájásokat, de én nem érzem, akkor ez normális? Még 2 hetem lenne, tudom nem baj, ha már beindul a szülés, de szeretném kihúzni a végsőkig!

Legjobb válasz: Szerintem ez a gép úgy szar ahogy van!Nálam pont fordítva történt.Már majdnem hogy lógott belõlem a gyerek,és még mindig nem mutatott ki semmit. Nyugi a 38.héten szülni már koraszülést sem jelent,sõt legalább nem hízik még két hetet a pocakodba,és könnyebben ki tud csusszanni! Könnyû szülést,és jó egészséget!

Szerintem ez a gép úgy szar ahogy van!Nálam pont fordítva történt.Már majdnem hogy lógott belõlem a gyerek, és még mindig nem mutatott ki semmit. Nyugi a 38.héten szülni már koraszülést sem jelent, sõt legalább nem hízik még két hetet a pocakodba, és könnyebben ki tud csusszanni! Könnyû szülést, és jó egészséget!
Én is így voltam a 40. hét elején még mindig nem éreztem a fájásokat, amiket a gép mutatott. Rá három napra megszületett a kisfiam. Egyébként a vajúdás alatt is rajtam volt a ctg, de egyáltalán nem olyan fájásokat éreztem, amiket mutatott. Volt, hogy erõsebb fájást éreztem és kisebb értéket mutatott, de volt fordítva is.
Nálunk is hasonló a helyzet, annyiban más hogy nekem még 3 hét van szülésig hátra. Mult vasárnap az elsõ NST-n én is jól meglepõdtem mert 50 feletti fájásokat mutatott a gép, amibõl én semmit de semmit nem érzek. Én is feltettem a kérdést, de nem nagyon kaptam rá választ, hogy ez akkor azt jelentené e hogy korábban szülök... Remélem nem!!! Nagyon remélem Babóka bent marad még Áprilisig a Drága :) Bocs hogy hozzászólni nem tudtam, csak leírtam hogy nálunk mi a helyzet. Boldog 2 hetet kívánok még így egyben nektek, és könnyû szülést majd. Nálunk meg remélem 3 hét lesz még így egyben Babóval :)
Nálam is csak a gép szerint volt fájás, és semmi különöset nem éreztem. A pose-n már okozott az oxitocin keményedéseket, de az is messze alulmúlta a várakozásaimat. A kiírt napon indult be a szülés a magzatvíz elfolyásával.

Szülés után 3 héttel ha már teljesen jól érzem agam odalent, lehet orgazmusom? Önkielégítésre gondolok.

Legjobb válasz: Persze, és szeretkezni is lehet, ha te úgy gondolod, és úgy érzed magad. Sokan nem várják ki a 6 hetet, fõleg ha nem vágtak...

Persze, és szeretkezni is lehet, ha te úgy gondolod, és úgy érzed magad. Sokan nem várják ki a 6 hetet, fõleg ha nem vágtak...
A fertõzések miatt tilos a szex, meg bármilyen jellegû behatolás (ujj is), nem a seb felsérétse miatt! Nagyon fontos ezt betartani, azt hiszem nem lehetetlen! bár tény hogy nehéz. Hidd el, nem véletlen mondják az orvosok, hogy a 6 hetes kontrollig se szex, se semmi, amihez le kéne venned a bugyit. Így petting vagy önkielégítés is csak azon kjeresztül, legalábbis a hüvelyet nem érintve. Orális szexet még meg szokták engedni, de ezt sok párnem találja vonzónak a vérzés miatt.

20 hetes kismama vagyok, kb egy hete érzem a babát mozogni, főleg délután és este, de akkor is csak ha nyugalmi állapotban vagyok. Minden nap kell már érezzem?

Első baba. Ma még nem éreztem, bár mozgalmas is volt a napom, de egy ideje már pihenek és semmi. Van köze az esős időhöz? Vagy csak nem vettem még észre, mert ma nem mozgott olyan erősen, hogy érezzem? Picit aggódom, mit gondoltok?

Legjobb válasz: Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben,van,hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog,azt te nem érzed,viszont ha ultrahangon akkor néznéd,látnád a mozgását.Ne izgulj,semmi probléma nincs.

Nem minden nap mozognak a babák erôteljesebben, van, hogy csak lustálkodnak.Amikor gyengébben mocorog, azt te nem érzed, viszont ha ultrahangon akkor néznéd, látnád a mozgását.Ne izgulj, semmi probléma nincs.
Nyugi nincs gond! Nekem is így volt, az idõjárás is befojásolja!A frontok. Volt ugy 2-3napig semmit se èreztem aztán bepörgött.Most se mozog csak keveset.26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! :) Akkor ez még nem vészes :) Miután semmi tapasztalatom nincs e téren, így kicsit mindent túlaggódok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! :) Csak elég ijesztõ, hogy egyik nap még érzem a délután nagy részében, másik nap meg semmi. Köszi még egyszer mindenkinek :)
A kérdező hozzászólása: a védönö szerint nagy a baba és nyomja az idegeket...
Ilyen elõrehaladott állapotban tilos hanyatt feküdni! Nyomja a fõ eret a testedben a méhed, nem csoda, hogy rosszul vagy, nem kap megfelelõ vérellátást az agyad! Oldalt szabad csak feküdni. Szüléskor sem fognak hanyatt fektetni, max félig ülõ helyzetben, úgy, hogy lábaid megemelik.
Minden terhesség más, nem minden babánál jön elõ, hogy a kismama nem tud háton feküdni. Nekem pl most a második terhesség alatt nem gond háton feküdni, perdig 32. hétben járok. Elsõ babánál már a terhesség felétõl nem bírtam háton lenni. A szülésnél nem tudom ott hogy van, meg lehet, hogy Mo-on is kórházanként különbözõ, de nem vízszintes testhelyzetben kellett szülni, hanem félig ülõben, a szülõágy meg volt döntve. Vajúdni pedig úgy a legjobb, ha nem fekszel közben, hanem járkálsz, sétálsz, mozogsz, mert úgy könnyebben tudsz tágulni. Légzéstechnikákat gyakorolj még a szülésig, az sokat segít!
Ez nem normális, már rég orvoshoz kellett volna menned vele!
Sokan vannak még ebben a helyzetben, mert ilyenkor a megnövekedett méh nyomhatja az ereket, ez okozza a tüneteket. A dokidnál csak háton fekve lehet szülni? Érdeklõdd meg, nem lehetsz-e számodra kényelmesebb pózban a kitolás alatt. Neki sem érdeke, hogy elájulj kitolás közben.
Nálam is így van, nem kell bepánikolni, néha arra ébredek h nem kapok levegõt.közel 3 kiló nehezedik a belsõ szerveidre teljesen normális a légszomj és a többi.izzadni mindenki izzad...40 fok van.szédülés=nem kapsz elég oxigént.ezért kell oldalt feküdni. szülésnél nem így lesz mert nem fekszel teljesen hanyatt. 39hkm
A kérdező hozzászólása: nálunk 20 fok van itt külföldön :) de csak olyankor kap el a höhullám ha háton fekszem. gondolom lehet más pozban is, nagyon remélem mert iszonyatos érzés fog el olyankor...uh-on is majd meghaltam, de fogtam magam és oldalra fordultam. Ejszaka nincs gond, csak ha elfeledkezem magamrol.de akkor ez már végigkiséri a maradék 5 hetemet?
6.-nál a pont!Igen végig kísérheti, de kb a 20.héttõl amúgy sem szabad háton feküdni.
Ez nálam is így volt.Nem is ajánlják 20 hét felett a háton fekvést mert az nyomja az ereket amik a gerinc mentén futnak.A dokival mindenképp beszélj errõl, még szülés elõtt. Szülés közben nem volt gondom(háton szültem).

Ha már több, mint 2 hete késik kellene. , hogy babás tünetem legyen? Semmit nem érzek a múlt heti teszt negatív. Lehet, hogy csak kimaradt 1 ciklus? Nyálkás folyásom van. Ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Igen, lehet, hogy csak kimaradt. De nekem pl. egyik terhességemnél sem voltak babás tüneteim. Se mellfeszülés, se rosszullét ... semmi. A folyásokkal kapcsolatban sem véltem felfedezni összefüggést. Éppen ezért a jelekben nem bízom, csak a tesztben.

Igen, lehet, hogy csak kimaradt. De nekem pl. egyik terhességemnél sem voltak babás tüneteim. Se mellfeszülés, se rosszullét ... semmi. A folyásokkal kapcsolatban sem véltem felfedezni összefüggést. Éppen ezért a jelekben nem bízom, csak a tesztben.
A kérdező hozzászólása: Igazad van valamelyik nap újra csinálok 1 tesztet. Aztán irány a doki.Már ki kell, hogy mutassa ha van ott vki.
nekem pont ennyi késés után jött meg... "tünetem" nekem sem volt.
Ma már kiírtad a kérdést.
Megvárod, amíg bepárzik? Aztán felteszel egy új kérdést: Vemhes lett a nõstényem, mi legyen??
Az én cicám 6 hónaposan kezdett el tüzelni, és mivel télen nem engedtük ki, így 4 hetente tört rá a vágy. Egy hétig tüzel kb. Vidd el ivartalanítani, különben lesz egy halom kismacskátok, vagy havonta fog nyivákolni a lakásban.
Ivartalanításról hallottál már??? Megelõzi a nem kívánt szaporulatot, lenyugtatja a macska hormonháztartását, és a gazdinak is könnyebb!
A kérdező hozzászólása: Jó, kössz mindenkinek, de már megoldottam! :)
örülj neki, az a legjobb ha mozog :)
Nekem még a 39. héten is nagyon sokat mozgott. Tovább nem tudom, akkor megcsászároztak.
Szia! En meg csak a 26. hetben vagyok ikrekkel, de allandoan mozognak! :) Alig van uresjarat. Szerintem orulj neki, ha minel tobbet mozog, m kis aktiv. Boldog babavarast!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) Boldog Babavárást :)
Nekem amikor elkezdtek mozogni, onnantól végig nagyon ktívak voltak, kislányommal amikor a mûtõasztalon feküdtem, aki áttett pasi meg is jegyezte, hogy mennyire mozog , de azt már nem éreztem, mert le voltam zsibbasztva. Kisfiam a 36ik héttõl már inkább csak nyújtozott, mert nagy baba volt, nem volt helye.
Én a 42. héten szültem. Mikor sétàltam fel a szülõszobára, akkor is mozgott a fiam. :)
A kérdező hozzászólása: kerlek segitsetek szoljak a szuleimnek?
Igen, szólj, ennek súlyos következményei lehetnek, testileg is és lelkileg is. Inkább menj el egy személyi edzõhöz, aki megtanítja, hogy milyen tornagyakorlatokat végezz rendszeresen és változtass a táplálkozásodon, ebben anyukád segíthet. Neten találtok sok táplálkozási tanácsot, hogy ilyen esetben hogyan étkezz.
igen, mindenképp szólj a szüleidnek
Igy van, ez a Bulimia. Nekem is volt mikor tini voltam, de cask akkor csinaltam ha sokat ettem hogy nehogy kover legyek. Amugy mindig vekony voltam es jo alakom volt! Szoval ez inkabb lelki dolog szerintem. En magamtol lealltam vele mert rajottem hogy baromsag az egesz! De ha te nem vagy kepes leallni vele, mindenfele keppen menj el orvoshoz vagy szolj a szuleidnek, mert idovel szovodmenyei is lehetnek a dolognak testileg es lelkileg is.

18. hétben vagyok, és mostanában főleg ha sokat járkálok, és fáradok, pár pillanatra bekeményedik a pocim. Nem fáj, csak fura. Létezik hogy már Õt érzem, ahogy mocorog? Normális ez?

Legjobb válasz: Létezik, persze, de ha járkálás után jelentkezik akkor esetleg a méhszalagjaid "reklamálnak" a terhelés miatt gyenge kis méhösszehúzódás formájában:) a magzatmozgást tapasztalatom szerint ilyen terhességi korban nyugalmi helyzetben, háton fekve érezhetõ a leginkább:) 33 hetes +23 hós

Létezik, persze, de ha járkálás után jelentkezik akkor esetleg a méhszalagjaid "reklamálnak" a terhelés miatt gyenge kis méhösszehúzódás formájában:) a magzatmozgást tapasztalatom szerint ilyen terhességi korban nyugalmi helyzetben, háton fekve érezhetõ a leginkább:) 33 hetes +23 hós
A kérdező hozzászólása: elõször valóban nyugalmi helyzetben, háton fekve éreztem ezt a bekeményedést, de tegnap hogy sokat járkáltam, napjában többször is.ez a "méhszalagreklamálás" nem lehet káros, ugye, baj nem lesz belõle?
Nem káros, sõt szükséges a méhszalagok edzése:) naponta több 10 ilyen gyenge kis összehúzódás van, ahogy nõ a terhességi kor egyre jobban érzed, az uccsó harmadban már a "kõkemény" pocak sem lesz ritka. Magnéziumot szoktak szedni az izmok ellazítására, beszéld meg a dokiddal. nekem a 15. héttõl vannak jól érezhetõ méhösszehúzódásaim, semmi gondunk nincs belõle:)
ennyi idõsen nekem is volt hasonló. Csak az volt vele a gáz, hogyha bekeményedett a hasam, azonnal kellett szaladni pisilni. Mostanában is keményedik, de észre sem veszem, a párom szokta megjegyezni, hogy milyen kemény már megint! 24 hetes vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!