Találatok a következő kifejezésre: Ha már hósan (197 db)

Szerintem nyugodtan adhatsz. Én 4 hósan kezdtem adni neki és nincs semmi gondunk vele.
éN MÁR RÉG AZT ADOM NEKI! És semmi baja hál istennek!

Meddig kell még a tápszer a babának hány hós koráig ha már a tejcsi elfogyott?

De már mindenféle bébiételeket megeszik meg ilyesit.

Legjobb válasz: ezen már én is gondolkoztam, mert nem szereti a tápszert, egy küzdelem a napi kétszeri tápievése. Ha jól tudom, egy éves korig mindenképpen kell neki 400-500 ml naponta. De az orvos biztosan meg tudja mondani pontosan, hogy meddig látja fontosnak. Mi 6 hósak vagyunk, már nagyon várom, hogy abbahagyhassuk:-)

ezen már én is gondolkoztam, mert nem szereti a tápszert, egy küzdelem a napi kétszeri tápievése. Ha jól tudom, egy éves korig mindenképpen kell neki 400-500 ml naponta. De az orvos biztosan meg tudja mondani pontosan, hogy meddig látja fontosnak. Mi 6 hósak vagyunk, már nagyon várom, hogy abbahagyhassuk:-)
Elvileg 1 éves korig kellene, 500 ml kötül/nap.
Az én kisfiam 10hós koráig szopott a tápszert picibaba korától idáig nem fogadta el.Én 10hó után bevezettem a tejet és azt nagyon szereti, házitej felesbe.Most 11hós
Végre itt ez a kérdés!6 hós lesz a fiam, de nekünk kinszenvedés a tápszerevészet reggel és este, pedig már gyümilével és vizzel csinálom, de 30 perc, vagy még több, mire 180 ml-t benyom, ennél többet semmiféleképpen.De én is úgy tudom, h.1 éves koráig kell, nem tudom, hogy lesz ez nálunk...
Én a tápszerébe teszek egy kocka boci csokit.120-at eszik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mi 4 hósak vagyunk még szopizik és lehetöleg még legalább addig szeretném ezt fentartani mig lehetséges. Csak hát már mintha fogyoba lenne a tejem , legalábbis estére már nincs annyi. Tápszert meg csak akor akarok adni neki ha már elkerûlhetetlen.

Mit adjak 14 hós kislányomnak ha már nincs elég anyatej, de a babatejet nem issza meg?

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hós koráig szopizott utána jött a tápszer 12 hós korig,utána pedig a bolti zsacsis tej.Persze elõször hígítva.

Az én lányom 6 hós koráig szopizott utána jött a tápszer 12 hós korig, utána pedig a bolti zsacsis tej.Persze elõször hígítva.
Próbáld meg a bolti tejet 2, 8-ast vagy a 3, 5-t meglangyosítod kis cukorral asztán meglátod hogy issza-e, a lányom is 13 hós kora óta issza, már csak reggel és soha nem forraltam neki meg nem is vizesztem!
Az én fiam házi tehén tejet iszik egyéves kora óta elõször hígitva aztán rendesen semmi cukor nélkül, reggel és este. Imádja!!!
Én nem adnék (és nem is adok) a babámnak még tehéntejet. A dokinéni nekünk azt mondta, ha nem szereti a tejitalt, akkor próbáljak tápszert adni (9+ hósat), nagyon kevés összetételbeli különbség van. Esetleg próbálj ki több gyártótól tejitalt. Az enyém is fokozatosan szokott hozzá. 17 hónapos koráig szopizott.


Baj ha 7 hós kislányom még nem állt fel egyedül, nem ül egyenesen és nem eszik darabos ételt, csak tápszert fogad el és pürés gyümiket? Mindenkitől azt hallom már 6 hosan felállt a babója.

Legjobb válasz: a másodiknak tök igaza van. teljesen jól fejlõdik nincs lemaradva!!!! akinek meg 6 hósan állt a babája az nagyon gyorsan fejlõdik. de nem kell aggódnod a tiéd fejlõdik normális ütemben!!!!

a másodiknak tök igaza van. teljesen jól fejlõdik nincs lemaradva!!!! akinek meg 6 hósan állt a babája az nagyon gyorsan fejlõdik. de nem kell aggódnod a tiéd fejlõdik normális ütemben!!!!
http://www.freeweb.hu/mama-baba/honaphonap.html Ezt az oldal nagyon szeretem, szerintem az itt olvasható dolgok reálisak a baba fejlõdése szempontjából. A hat hónaposan felálló baba ritka, de biztos vagyok benne, h' van ilyen korán érõ típus. Az enyém nyolc hónaposan állt fel, és két hónapja meg sem fordult a fejemben, h' esetleg már kéne neki. Továbbá én sem adok még darabosat, és nem gondolom, h' bármivel el lennénk maradva. A babakekszet fogom jövõ hónapban kipróbálni, mert már kijött 4 foga teljesen, 2 részben, tehát már van mivel rágcsálnia. De párizsit meg kiflit még nem fog enni, az biztos! :) Néha tényleg az az ember érzése, h' már a pici babákat is versenyeztetik néhányan, h' miket tud. Ez semmi másra nem jó, mint hogy elbizonytalanítsa az embert, h' valamit nem jól csinál. Én nem szoktam összehasonlítgatni az enyémet más gyerekével, mert felesleges. Te se hagyd, h' ezzel rossz érzéseket keltsenek benned!
Te drága, nehogy má kiakadj!!! Az én kisfiam most lesz 8 hós és csak ülni tud. Nem tudja még felhúzni magát és csak kúszik-mászik hason, de állni se tud. A szomszéd kislány 6 és fél hósan már felállt, de mindig sír, ha elesik. Úgyhogy nekem még nyugi van egy kicsit és ez gyerekenként változó. Ha nagy a súlya, az is nyom a latba, de ne aggódj, nem marad le semmirõl. Üdv.
szentég! én babám 6. hóba van de még eszembe se jutott hogy föláljon még csak most "kapaszkodik "akad bele a keze a rácsba. és most fogad el több mennyisség pûrét nem hogy darabosat
6 hónapos elmúlt a fiam és még csak pár napja fordul hasról hátra (visszafelé is menne már, de mivel nem szeret hason lenni, esze ágában sincs oda fordulni). a doki szerint nincs elkésve. felülni kapaszkodva simán, anélkül még nem tud. istenem, õ elõbb agyra gyúrt :)
6 hónaposan????? jesszusom!!!! Olyan nincs! nyugi, semmi baja a babádnak, az enyém sem kap még darabosat, mi is 7 hósak vagyunk csak gyümit+húsos fõziket! Ne hallgass a barmokra már bocsánat! 6 hónaposan az "elvárás" a hátról hasra fordulás és fordítva Ezutámn következik a kúszás, amjd a mászás! Hol van még a felállás!!!
Egyáltalán nem baj, õ ilyen "késõbb érõ tipus". Igaz az én fiam is felállt már 6 hónaposan, de azt inkább korainak mondanám. A lányom 9 hónaposan kezdett mászni, 10 hónapos volt mikor felállt kapaszkodva. Egyedül 14 hónapos korában ment. És azóta már nagylány, most lesz 7 éves:) A darabos ételt az én kisfiam 10-11 hónapos korában fogadta el, úgyhogy azzal sem mondanám, hogy le vagytok maradva! Szépen lassan mindent fog csinálni, nem kell erõltetni. És ami szerintem a LÉNYEG, ez nem verseny! Minden baba a maga ütemében fejlõdik, ne törõdj vele, hogy más gyereke mit tud már! Nekem kettõ van, és teljesen más a két gyerekem. A lányom elõbb beszélt, és szófogadó volt mindig. A fiam hamar elindult, és égetni való gyerek. De én imádom õket:)
Azt mondják, 10 hós kor elõtt nem egészséges, ha feláll. persze ha magától csinálja, nem tudsz ellene tenni, de egyáltalán nem baj, ha minél tovább a földön marad. ez az idõszak fontos számukra. egyensúlyérzék ilyenkor alakul ki, a finomtapintások alapjai ilyenkor alakulnak. Nekem gyógytornász mondta, hogy amíg csak lehet, kússzon másszon, tartsam a földön, mert a késõbbi kézügyességben, tanulási készségekben, sõt, bármilyen fura, akár a nyelvérzékben is segíthet neki. amíg a földön van és nem erõlteti az állást, sokkal jobban tud koncentrálni a hangképzésre is. Szóval ne aggódj, futhatsz még utána eleget, bõven ráértek:-) amúgy, hogy megnyugtassalak, az én fiam 7 hós múlt, még csak most kezd kúszni, és egy kicsit üldögélni. eszében sincsen mászni. álldogálni szeretne, de azt nem engedem neki:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Fordulni azt tud hátrol hasra és vissza 4 hós kora óta.Csak aggódtam hogy azóta semmi mást nem tanult.

Ha már bevezettem a glutént búzapehellyel, akkor adhatok durumtésztát a babának? (8 hós)

Legjobb válasz: Igen, nekem a védõnõm azt mondta, hogy 8 hósan már kenyeret, tésztát is ehet.

Igen, nekem a védõnõm azt mondta, hogy 8 hósan már kenyeret, tésztát is ehet.
Igen!Mi is most készülünk bevezetni a durum tésztát.8 hós

Azt olvastam, hogy babáknak való babapiskótát (6 hós kortól) csak akkor lehet adni a picuroknak, ha már van foguk. Ez igaz?

Legjobb válasz: A védõnõm javaslatára én már adok neki (7 hós), ahhoz nem kell fog, mert csak majszolgatja, eláztatja. Ugyanígy kiflicsücsök, kenyérhéj! Kekszet viszont nem szabad, mert abból letörhet egy darab, és baj lehet belõle.

A védõnõm javaslatára én már adok neki (7 hós), ahhoz nem kell fog, mert csak majszolgatja, eláztatja. Ugyanígy kiflicsücsök, kenyérhéj! Kekszet viszont nem szabad, mert abból letörhet egy darab, és baj lehet belõle.
Én személy szerint úgy látom, hogy most, amikor már van 8 foga elõl a gyerkõcnek, sokkal neccesebb ilyesmit adni mint amikor még nem volt. Mivel rágófoga még nincs az enyémnek sem, így rágni nem tud, de harapni már igen. Szóval ilyenkor szerintem veszélyesebb, mert bármibõl óriási darabokat haraphat le, amit aztán nem tud megrágni és így próbálja lenyelni. Mikor még nem volt foga, ilyen gond nem volt. Nyugodtan adhatsz neki szerintem.

Ha 4 hósan megkezdjük a hozzátáplálást akkor már etetőszékben ülve kell etetni a babát vagy még mindig vízszintesen fogni? Most 3 hós.

Legjobb válasz: Az etetõ szék azért nem jó, mert amíg a baba nem ül magától, addig nem szabad ültetni.Szerintem az öledbe ved, mert ott picit megdöntve tudod ültetni és te fogod, nem tud eldölni. Mi így csináljuk és bevált.

Az etetõ szék azért nem jó, mert amíg a baba nem ül magától, addig nem szabad ültetni.Szerintem az öledbe ved, mert ott picit megdöntve tudod ültetni és te fogod, nem tud eldölni. Mi így csináljuk és bevált.
Nem szabad még ültetni :( Mi dönthetõ támlájú etetõszéket vettünk, kb olyan a dõlésszöge mint a hordozónak, de mi majdnem 5, 5 hósan kezdtük el ezt is használni.
Én a bébihordozóban etettem.
Esetleg, ha van pihenõszéketek, azt érdemes kipróbálni.
Szerintem attól is függ milyen a tartása, mennyire stabil .Ha nem inog benn akkor nyugodtan.Mi kb 4és fél hósan beleütettük.meglátod úgyis hogy mennyire tud benn ülni. Ha nem megy neki ne eröltesd.
Ha még nem tud ulni, nem érdemes eroltetni. Amellett, hogy nem tesz jót a hátának, ha ki is támasztod, kényelmetlen lehet meg elcsúszkálhat. Esetleg ha olyan az etetoszék, aminek dontheto a támlája. Mi az autósulést használtuk - kibéleltem egy pelussal, hogy ne kenjuk ossze, 6 hósan tértunk rá az etetoszékre.

Normális az ha 11 hós kisfiam még mindig pépeset eszik? Semmilyen darabos ételt nem fogad el. A babakekszet pl bele sem teszi a szájába. Más gyermeke meg már ilyenkor vajaskenyeret eszik. Aggódom.

Legjobb válasz: Hát, szerintem már kellene darabosat egyen, de ne aggógj, próbálj neki a kedvenc gyümölcsébõl úgy adni, hogy egy picit nagyobb darab legyen, vagy amit a legjobban szeret kaját abból úgy hogy csak egy kis darabot, most értem én a banánt törjed neki és add be a szájába, hogy ösztökéld, hogy rágjon és ha sikerül akkor keményebb dolgot is, ha nem sikerül és nem jön be semmi akkor kérdezd meg a dokit. Az én kisfiam is öklendezett ha darabos kaját adtam neki de aztán már nem is emlékszem, hogy hogyan, de most mindent megeszik.

Hát, szerintem már kellene darabosat egyen, de ne aggógj, próbálj neki a kedvenc gyümölcsébõl úgy adni, hogy egy picit nagyobb darab legyen, vagy amit a legjobban szeret kaját abból úgy hogy csak egy kis darabot, most értem én a banánt törjed neki és add be a szájába, hogy ösztökéld, hogy rágjon és ha sikerül akkor keményebb dolgot is, ha nem sikerül és nem jön be semmi akkor kérdezd meg a dokit. Az én kisfiam is öklendezett ha darabos kaját adtam neki de aztán már nem is emlékszem, hogy hogyan, de most mindent megeszik.
Szerintem ne aggódj, az enyém lassan másfél lesz és a mai napig a kedvencei a pépes kajcsik, ha fogzik meg sem eszik mást. Meg a darabosat szétválogatja a színük szerint (az élénk színûek tuti zöldségek, azok kapásból repülnek, sajnos szó szerint), ha azt akarom rendesen egyen vitamint muszáj kicsit összeturmixolnom. Kb 15 hós kora óta eszik kenyérfalatkákat, ilyesmit. Ne aggódj, késõbb úgyis kíváncsi lesz és rá fog kapni a te babád is, lényeg hogy ne erõltesd nehogy megutálja.
Ne aggódj! Néha-néha próbálgassátok, de semmiképp se erõltesd. A barátnõm kisfia 18(!) hónapos koráig evett pépeset, aztán semmi baja az állkapcsának, fogainak, stb. ha esetleg ez miatt aggódsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Kicsit megnyugodtam.Igen, eröltetni én sem akarom, meg hát nem is lehet.

Ha az ölemben már szépen ül a babóm de még önmaga nem akkor ültethetem a babakocsiban vagy akkor ha már egyedül is ül? 7 hós baba

Legjobb válasz: Csak is akkor ültesd ha már magától ül .Nem szabad addig ültetni a gerincének nem tesz jót.Inkább még ne ültesd a babakocsiban.

Csak is akkor ültesd ha már magától ül .Nem szabad addig ültetni a gerincének nem tesz jót.Inkább még ne ültesd a babakocsiban.

Szopizó 4, 5 hós babám már vágyik más ízekre is. Mit gondoltok, nem baj, ha már adok neki gyümölcsöt?

Ma próbaképpen adtam neki egy kis reszelt almát, és teljesen rávadult, jóíz?en cuppogott. Ha eszünk a férjemmel, majd kiesik a szeme, olyan izgatott lesz, ? is enne.

Legjobb válasz: Nyugodtan adj neki már mást is. Ez a 6 hó a mai trend, 10 év múlva más lesz. Úgy néz ki a Te babád már megérett a rendes kajcsira.

Nyugodtan adj neki már mást is. Ez a 6 hó a mai trend, 10 év múlva más lesz. Úgy néz ki a Te babád már megérett a rendes kajcsira.
4 hós a babám, szopizik, de már napi 1x kap tápot este lefekvés elõtt, attól végig alussza az éjszakát, délelõtt gyümölcs, nálunk az alma nem jött be, de elsõre megevett 1 egész barackot, s azóta is, délután fél adag tejpépet kap meggylével, szereti s így nem savanyú.
Tegbap barackot ettem és a 4 hónapos csak anytejes lányom annyira kíváncsi volt, hogy mi van a kezemben, hogy odatettem a szájához é látni kellet volna, ahogy rácuppant. Utána öszsenyomkodtam egy kis darabot és adtam neki pár kanállal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!