Találatok a következő kifejezésre: Ha már hónapos a babám, van (26 db)

Ha már 5 hónapos a babám, van még rá esély hogy az igencsak megfogyatkozott anyatejet megnöveljem?

Nálunk sajnos nem vált be a hagyni éhezni a gyereket, majd akkor szívja a cicit és lesz tej, mert az üres cici nem kellett Neki, így sajnos kénytelen voltam megpótolni tápszerrel a kajáját, mostanra meg már csak pár csepp tejcsit tud enni, pedig mindig a szopival kezdjük a kajálást.

Legjobb válasz: Nekünk bevált a patikában kapható tejképzõdést elõsegítõ gyógytea (azthiszem Herbária volt). Iszol rendesen? Vissza kell pótolni amit a kicsi kiszív + még legalább napi 2 liter, melegben még több! Enni is kell rendesen, a szoptatás és a szülés utáni fogyókúra nem fér össze egymással!

Nekünk bevált a patikában kapható tejképzõdést elõsegítõ gyógytea (azthiszem Herbária volt). Iszol rendesen? Vissza kell pótolni amit a kicsi kiszív + még legalább napi 2 liter, melegben még több! Enni is kell rendesen, a szoptatás és a szülés utáni fogyókúra nem fér össze egymással!
A More Milk kapszula nagyon jó (www.boldogmama.hu), vagy az Urtica Urens 5CH (patikában kapható). Próbáld meg a kaja után is mellre tenni, hátha csak kedvtelésbõl elkezd cicizni, és akkor a tej is termelõdik...(a legtöbb esetben így szokott lenni:) ) Sok sikert!
A lehetõ leggyakrabban szoptasd meg, baja nem lesz töle, és igy szépen megnö a tej mennyisége. nem kell sokáig rajta hagyni, elég max 10perc egy mellen. De mindenképp kell ingernek érnie, hogy a tejtermelés ne ájon le, és egyél, és igyál amennyi jól esik! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Eszem, iszom rendesen, köszönöm a válaszokat, nagyon remélem hogy beválik.
Igyál sört, nem sokat de tejtermelõ. És minél több szénhidrát + a legfontosabb amit az elõttem szólók is írtak, minél többször nellre tenni.
A kérdező hozzászólása: Most már ott tartunk, hogy egyszerûen nem kell Neki a cici, eltol magától, és ordít.Ha lefejem a tejet, úgy sem, ha elrejtem fõzelékbe úgy sem.Mit csináljak?
Az 1. vagyok. A középsõ kölyköm még két és fél évesen is szopott kaja után, vagy elalváskor. A legkisebb (lány) 6 hónaposan abba hagyta, pótolni kellett! Pedig a feleségemnek ugyanannyi teje volt, mint elõtte! Azóta már két éves, mindenevõ, erõs, egészséges! Nem egyformák a kicsik! Még valami: az anyatej ízén érzõdik, hogy mit ettél elõtte, mert megváltozik a tej íze is!

Mit rontottam el? 5, 5 hónapos a babám, kb.1 hete semmi sem jó neki. Eddig alvás után egy kicsit el volt magában, de ma már semmi. De az sem jó, ha fogom, vagy játszunk vagy mellettem van a pihenőszékében.

Képes egyik pillanatról a másikra olyan ordítást csapni, hogy csuda. Az éjszakáink is újra borzalmasak. Soha nem volt egy nagy alvó, ha csak 2-szer ébredt, az már jónak számított. Most viszont újra 1-1,5 óránként ébred;van, hogy elég a cumi meg egy kis víz, van hogy cici kell, de nem eszik.Ma reggel csak mellettem aludt el újra, de ebb?l nem szeretnék rendszert csinálni. Eddig evett reggel 4-5 között, ma az sem kellett. Aztán nagy nehezen reggel 1/2 9-kor megevett 200 ml tápszert, de nem úgy, mintha borzasztó éhes lenne. Azóta egy 40 perces alvást leszámítva folyamatosan ny?gl?dik, sír semmi nem jó. Én meg már kezdek nagyon kétségbe esni. A doki szerint jön a foga, emiatt van mindez?

Legjobb válasz: Szerintem is a foga jön! Az én fiam is ugyanezeket produkálta fogzáskor, sõt....! Ne aggódj nincs semmi baja, ez egy ilyen idõszak.

Szerintem is a foga jön! Az én fiam is ugyanezeket produkálta fogzáskor, sõt....! Ne aggódj nincs semmi baja, ez egy ilyen idõszak.
Figyeld meg mindig, amikor igy viselkedik es igy megfogod tanulni, hogy mikor hiszti, es mikor komoly a baj. Valoban lehet a foga, de lehet az idovaltozas pl. de tobb oka is lehet. Ne etesd ossze-vissza, ez nagyon fontos. Vagy cici, vagy tapszer. A cici utan, amikor cumisuvegbol eszik, az nagyon kenyelmes, mivel konnyebben kitudja szivni, igy nagyon sokszor, ezutan mar elsem fogadja a cicit. Figyel oda arra, hogy Te mit eszel, es a Te lelki allapotod milyen, mivel a baba eztis megerzi. Ne adjal Neki sok vizet, viszont amikor nyugos, es nem kellene ennie, akkor adjal Neki teat. A kamilla az nyugtato, a komeny tea, gorcsoldo!
Nem, az orvos hazudik. Valójában fogalma sincs a dologról, és mondott valami olyat, aminek talán van egy kis értelme. Sokkal jobban jársz, ha a szomszéd nénit, a postást, és a kocsmárost kérdezed meg ez ügyben. Õk már sok mindent láttak, tudni fogják mi a szitu.
Szerintem meg inkább a pékeknek és a varrónõknek higgy, mint egy orvosnak!
A kérdező hozzászólása: Tévedések elkerülése végett:nem azt vonom kétségbe, hogy jön a foga! De másfél hete, amikor a doki látta, még nem volt ilyen a helyzet. Csak azt szerettem volna tudni, hogy ez még belefér-e a fogzási mizériába. (Ez az elsõ kettõ "kedves" válaszolónak szólt) A két utolsónak köszönöm a választ!

Aki négy hónaposan még szoptat, ad enni mást is a babának? Ilyenkor szokták kezdeni az ételek bevezetését. Van aki azt mondja ha szopik 6 hónapig semmit, van aki azt mondja már rég kéne mást is ennie. Most akkor mi a jobb? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem várj még vele, ráér 6 hónaposan enni mást, ha szépen szopik, és elég neki. Ráadásul nem is biztos, hogy elfogadna mást. Én a lányomnak 5 hónaposan kezdtem adni mást anyatejen kivül, de legalább 2 hónap volt, mire egy étkezést kiváltottunk. Meg kell arra érni, addig felesleges terhelni a szervezetét mással.

Szerintem várj még vele, ráér 6 hónaposan enni mást, ha szépen szopik, és elég neki. Ráadásul nem is biztos, hogy elfogadna mást. Én a lányomnak 5 hónaposan kezdtem adni mást anyatejen kivül, de legalább 2 hónap volt, mire egy étkezést kiváltottunk. Meg kell arra érni, addig felesleges terhelni a szervezetét mással.
Én pár nappal 6 hónap elõtt kezdtem a hozzátápit. Errõl a témáról itt elég sokat olvashatsz, erõsen eltérõ véleményekkel. Én még várnék a helyedben, de sokan már nem.
Én az ilyen kérdésekre mindig azt válaszolom, hogy almát, banánt, stb-t egész életében ehet, de anyatejet csak most. Ha szépen gyarapodik, elég a tej, akkor felesleges neki még mást adni. Meg nem utolsó szempontból még kényelmesebb is, mint gyûszûnyi adagokkal pepecselni. Ráértek majd 6 hónaposan. Más véleménye meg ne érdekeljen, a te gyereked!
Nem kell neki semmi. A gyümölcsöket megpróbálhatod 5-6 hónaposan, a babától függ mit fogad el. Az én fiam 8 hónaposan kezdett el enni, addig kiköpött mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és jó egészséget mindenkinek.
Õszinte részvétem! Nekem két babám ment el. Ezt nézd meg! http://angyalokszulei.hu/
Õszinte részvétem. Nekem 5 gyerekem van , a hatodik terhességem 8 hetesen halt el , rá fél évre a hetedik terhesség 19 hetesen állt le a magzat szive. Hogy miért történt , az máig nem tudom , hiszen a szövetteni eredmény szerint fejlõdési rendellenesség nem állt fent. Lassan már egy éve történt , de a mai napig nem tudtam túltenni magam rajta , nincs olyan nap , hogy ne jutna eszembe , nem értem , hogy miért történt , hiszen elõtte 5 teljesen egészséges gyerekem született , problémamentes terhességbõl.
A kérdező hozzászólása: bocsanatat a sok helyes irasert de ejjel irtam mert meg aludni se tudok ! reszvetem mindenkinek ! Mink meg varunk az eredmenyekre 5 hetet mondtak kulfoldon elek es nem vagyok meg elegedve az iteni terhesgondozasal mar9 hetol verezgetem es nem csinaltak semmit sem csak fegugyek ennyi votl de nekem radasul a tortentek elot egy napal derult ki hogy felvagyok fazva masnap meg szultem ez nekem felfoghatatlan miert pont velunk tortent ez es radasul hogy latam meg roszab ill hogy elve lett meg valami masokozta mind ezt..

Baj, ha két és fél hónaposan még nem fedezte fel a kezét a babám? Azt olvastam, hogy ilyenkor már nézegetnie kellene, gyûrnie a szájába stb. De õ semmi jelét nem mutatja annak, hogy tudatában lenne, hogy van keze.

Nagyon aggódom. Mindenki azzal jön, hogy milyen aranyos, amikor felfedezi a kezeit, és nézegeti, kóstolgatja, markol stb. Hát õ nem csinál ilyeneket. Néha ökölben van neki, néha kinyitva, néha beletömi az egész öklét a szájába, de én nem látom, hogy bármi tudatosság lenne ebben. A csörgõk után sem nyúl egyáltalán.

Legjobb válasz: Pár hét és felfedezi, ne aggódj nincs elkésve. Az enyém 5hónapos és 2-3 hete kedte el igazán nézni a kezeit, kb.3 és fél hónaposan kezdett tudatosan nyúlni a játékokért.

Pár hét és felfedezi, ne aggódj nincs elkésve. Az enyém 5hónapos és 2-3 hete kedte el igazán nézni a kezeit, kb.3 és fél hónaposan kezdett tudatosan nyúlni a játékokért.
2, 5 hónaposan még nem kell ilyeneket csinálnia. 3-4 hónapos kor között "kell" csak, türelem!

Nem tudom már mit tegyek. A babám 8 hónapos, eddig aludt éjszaka, de most 2 hónapja rémálommá váltak az éjszakák. Ha sokat eszik ha kevesebbet mindig felébred. Van már 2 foga, jön fent is neki. Valakinek valami jó ötlete? Mit tegyek másként?

Legjobb válasz: Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod,hogy ne köpje ki.

Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod, hogy ne köpje ki.
Kitartás, segiteni fog, a bogyókat napi négyszer is adhatod az elején, aztán elég lesz utána egyszer délután, este meg a kup!
Használsz homeopátiás szereket? Ismered õket? Nálunk pár nap alatt segitett!!!
A kérdező hozzászólása: Van viburcol, de este adtam neki, de nam segitett.Azt csak este kell adni?Több nap mulva használ?
A kérdező hozzászólása: Olyan fáradt vagyok, hogy már helyesen sem tudok irni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ezekhez nem tud hozzászokni a szervezete ugye?Hisz homeopátiás.Hány napig adjam neki?
Elvileg nem szokik hozzá, a tapasztalatom szerint sem. Én 3 hétig a bogyeszt folyamatosan adtam, kupot nem. De õ nappal nyûglõdött, éjjel aludt. A kup jó éjjelre, de adhatod csak a bogyót is, mint én. Aztán elmult a probléma , nem adtam többet, tehát nem szokott hozzá.

Ha már van egy 6 honapos babám és 3év mulva steretnénk kistesot, mekkora lakást érdemes venni, 2 vagy 2, 5 szobást? Milyen a 4 emeleten lakni pici gyerekekkel, ha már nagyobbak fel tunak jönni gyalog vagy hogy lehet 2 gyerekkel felmenni?

Most állunk lakásvéel elött ésAZ ADILLEMA HOGY 2 VAGY 2,5 SZOBÁSAT VEGYÜNK,mert a 2,5es drágább és nem tudom ér e annyit az a fél szoba vagy el lehete férni 2 gyerekkel(késöbb is) a2 szobásban?! Illetve a 4 emeleten vannak a lakások és hogy lehet birni 2 gyerekkel oda felmenni,mert ha meglessz a kicsi akkor a nagyot már nem birom felvinni fel fog jönni,terhesen nehéz felmenni,akik ilyen helytetben vannak,voltak irják meg a tapasztalataikat!Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Mennyi anyatejre van szüksége egy 5 hónapos babának, ha már be vezettem egy hónapja a hozzátáplálást?

Legjobb válasz: Hogy-hogy bevezetted már egy hónapja a hozzátáplálást?Megkérdezhetem miért?Az enyém most lesz 5 hós,még csak szopizik egész nap.

Hogy-hogy bevezetted már egy hónapja a hozzátáplálást?Megkérdezhetem miért?Az enyém most lesz 5 hós, még csak szopizik egész nap.
4 hónapos babát nagyon korai hozzátáplálni, egyébként, hogy válaszoljak is, nem lehet megmondani, babája válogatja, de egy 5 hónaposnak az anyatej a legmegfelelõbb, és annyi kell neki, amennyit szopik (ha van elég).
Kisfiam 7 hónapos, egy hónapja vezettük be, de nem váltok ki étkezést, minden evés után szopizik. Mióta hozzátáplálok, azóta nekem is több a tejem. Ha tudod, szoptasd minden alkalommal, egyébként napi 500 ml a szükséges tejadag, ebben a tejpép, a késõbbi túró, sajt, egyéb tejtermékek is benne lesznek

Mar 5 honapos a kisbabam. Ha mar a masodik babat szeretnenk akkor elotte elkell menni orvoshoz h minden rendben van? Es 6 honapot kell varni h regeneralodjek a testem vagy tobbet?

Legjobb válasz: Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.

Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.
A legegészségesebb, ha a teherbeesésig vársz egy évet. De ha véletlenül jönne a baba, nem kell ezért elvetetni, csak tudj róla, hogy minél közelebb esik a két szülés egymáshoz, annál nagyobb a koraszülés és a kis súlyú baba esélye. Nem "kell" elõtte elmenni orvoshoz. Egy átlagos, hétköznapi vizsgálatnál nem sok rendellenességet fedezhet fel az orvos, ami egy esetleges terhesség akadálya lenne. Én szülés után 8 hónapra estem teherbe, és sajnos elvetéltem... Gyanítom, hogy azért, mert még túl korai volt.
Ahány ember, annyit mond. Én elmennék, megnyugtatna, hogy minden rendben van és hogy a doki mit tanácsol, meghallgatnám.
Nagyon korai. A szervezetnek is kell regenerálódni min 1 évet, ráadásul gonodlj bele alig 1, 5 éves nagy és ott következõ, aki kicsi.
Miért akartuk már kis tesót? A munkahelyed miatt? Szerintem is korai, de te tudod!Viszont szülés után tényleg az az egészséges, ha eltelik egy év legalább.Ennyi kell a regenerálódáshoz.A méhed még ki sem heverte az elõzõ terhességet.Én csak akkor mennék orvoshoz, ha panaszom lenne, vagy esedékes lenne a rákszûrés.Egyébként nem tudom, menstruálsz -e, de én ilyenkor még nem véreztem, nem volt rendes ciklusom.Még most sincs, pedig már 8 hónapos múlt, és 2 hete nem szopik.Lehet, hogy még vissza sem állt a peteérésed.Ha szoptatsz, számolj vele, hogy vagy van peteérés, vagy nincs.De normál ciklus nem szokott lenni.Jó bátor vagy!Nekem sokszor az egy szem gyerekem is sok.Nem lesz könnyû 2 picivel.

Milyen kombinációkat lehet variálni, ha a babám evett már almát, krumplit, répát, igaz az nem az erössége, barackot? Már kifogytam az ötletekből, nem tudom mit főzzek Neki.5 és fél hónapos. Sütőtököt is szereti nagyon, de az csak üveges van itthon.

Legjobb válasz: Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.

Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.
A kérdező hozzászólása: a répa almával az laktató ebédre, vagy kell krumlival sûríteni?
Krumplit tehetsz mindenbe. Pl krumpli-sütötök-alma, krumpli-répa, alma-barack, krumpli-s.tök, krumpli-répa-s.tök.
Nekem is ugyanekkora a babám és a kedvence mostanában az alma-banán-darált keksz. Tudom, hogy ez utóbbi nem gluténmentes, de 1, 5 hét múlva 6 hónapos lesz. Viszont a mérete 8 hónapos babának felel meg. Ja és tápszeres.
A kérdező hozzászólása: semmit nem akar enni ma :(
Az lehet a foga miatt is! Mi is szenvedünk vele, egyik héten eszik rendesen, következõ héten meg alig-alig, vagy semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!