Találatok a következő kifejezésre: Ha már hónapos a (472 db)

Szerintettek mikor fog mászni a 4 hónapos babám, ha már kitolja a popsiját, néha felhúzza a mindkét lábát, és egy kézzel is megtartja a fejét?

Legjobb válasz: Hááát....ezt így nehéz...megfordult már? Kúszik már? A fiam 8 hónapos de még nem mászik....

Hááát....ezt így nehéz...megfordult már? Kúszik már? A fiam 8 hónapos de még nem mászik....
A kérdező hozzászólása: Néha sikerül neki átfordulni hasról hátra, kuszik, de inkább oldalra, mint elöre.

Mikor kezdenek el beszélni a babák? Kislányom 18 hónapos, csak pár szót mond, és édesen halandzsázik! Mindent megért és megérteti magát, de jó lenne ha már "bepörögne"a nyelve. Nektek mikor kezdett el beszélni a lánykátok, fiatok?

Legjobb válasz: Az en csajszim 20 honapos, es kb. 1 honapja, a szo legszorosabb ertelmeben egyik naprol a masikra elkezdett beszelni. Egyik nap alig mondott par szot (anya, apa, tea, baba), es ha kertuk, hogy ismetelje a szavakat utanunk, csak nevetett. Aztan masnap nem tudom, hogy mi tortent elkezdett mindent utanunk ismetelni. Az auto es a parna voltak az elsok. Azota le se lehet loni Ot ugy dumal. Nagyon edes.

Az en csajszim 20 honapos, es kb. 1 honapja, a szo legszorosabb ertelmeben egyik naprol a masikra elkezdett beszelni. Egyik nap alig mondott par szot (anya, apa, tea, baba), es ha kertuk, hogy ismetelje a szavakat utanunk, csak nevetett. Aztan masnap nem tudom, hogy mi tortent elkezdett mindent utanunk ismetelni. Az auto es a parna voltak az elsok. Azota le se lehet loni Ot ugy dumal. Nagyon edes.
Az én lányom is ennyi idõs és pont így csinál ahogy te is írod. Véleményem szerint egyre több lesz az értelmes szó a halandzsába :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:)
Az én fiam 25 hónapos. Csak és kizárólag halandzsázik, egy szót se tud még. A dokinõ meg védõnõ szerint semmi baja, csak ilyen típus. Persze állítólag a fiúk késõbb kezdik a dumát, de én már annyira várom az elsõ értelmes szót hogy tuti elbõgöm magam ha végre kimondja :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:) :)

Akkor lehet már autósülést használni, ha már ül a babám? Most 6 hónapos, kb.2 hónap múlva utaznánk vele! Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Én azt olvastam 9kg alatt inkább hordozóban utaztassuk. Még nem elég erõs a gerince, tartása. Picúrom 8,5 kg és ül de még várok kicsit a székkel. Bár már megvettük.

Én azt olvastam 9kg alatt inkább hordozóban utaztassuk. Még nem elég erõs a gerince, tartása. Picúrom 8, 5 kg és ül de még várok kicsit a székkel. Bár már megvettük.


Ha már elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan és lassan megeszik egy adagot a baba (100-150g) akkor az azt jelenti, hogy az abban az időben lévő szopi teljesen kiváltódik "kajára"?

Legjobb válasz: Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.

Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos 1 hetes. Szopi elõtt kapja, de még nem eszik meg egy teljes adagot. Köszönöm a gyors választ :-)
Akkor szép lassan csak, ahogy a kölyöknek tetszik. A legturbóbb tempónál is legalább egy hét, amíg kihagyja teljesen a szopit.

Ha már ömlik a nyála egy 4 hónapos babának, már várható fogacska?

Legjobb válasz: 4 hós kora óta ömlik, töm mindent a szájába. most 8 hós és még nincs foga. pedig mindnennap azt hiszem, hogy na, majd ma :.-DDDDDD

4 hós kora óta ömlik, töm mindent a szájába. most 8 hós és még nincs foga. pedig mindnennap azt hiszem, hogy na, majd ma :.-DDDDDD
A tünetek hosszú hónapokig fennálhatnak, mire kibújik az elsõ fog. Tapasztalat!
Szia.Az én lányomnak is 4 hónapos korától ömlött a nyála, és csak most 6 hónaposan jött ki az alsó két fogacskája.Majdnem egyszerre bújt ki, mind a kettõ.
Az én lányom 3hónapos kora óta produkál ilyet, de még mindig nem jött ki egy foga sem.Pedig már nagyon ott van.8 hónapos baba anyukája
Nekem mindhárom gyerkõcnél bepirosodott a popsijuk kb. 2 héttel azelõtt, hogy kibújt a fogi. Nyáladzás már az elsõ hónapoktól volt szinte folyamatosan, de a popsi érzékenység tipikusabb jelnek bizonyult nálunk. Állítólag ez azért van, mert a nyál összetétele megváltozik, azért hogy puhítsa (oldja) a szövetet, ezáltal segítve a fognak, hogy áttörje az ínyt. Ez jelenik meg az emésztõnedvekben is, s ezért pirosodik ilyenkor jobban a popsi. Egyébként nem kizárt az sem, hogy már 4 hónaposan kibújik az elsõ. Az elsõ fiamnál 4 hónaposan jött ki az elsõ kettõ, majd a következõ csak 11 hónaposan... :-D Tök kiszámíthatatlan. De a popsiteszt mindig bejött! :-)
nekem a popsiteszt sem jött be. többször pirosodott, volt hígabb kaki, hõemelkedés, mégse jött elõ... :-(
Nálunk is 4 hós kora óta nyáladzik és most 5 és fél hónaposan egyszerrre bujtak ki a fogacskák:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Ha már lezárult a gyermekelhelyezési per, a válóper során is betartják a 3 hónapos bírálkozási szünetet kiskorú gyermekre való tekintettel?

Legjobb válasz: Mi az a "bírálkozási szünet"?!?!? Föként a "kiskorú gyermekre való tekintettel" ?!?!? Ha a bíróságon szünet van, akkor szünet van, ez minden perre vonatkozik. De ha már lezárult a gyerekelhelyezési per, akkor milyen szünetröl beszélsz? Fogalmazd meg érthetöen, hogy MIT akarsz megtudni, mert igy elég zagyva a kérdésed.

Mi az a "bírálkozási szünet"?!?!? Föként a "kiskorú gyermekre való tekintettel" ?!?!? Ha a bíróságon szünet van, akkor szünet van, ez minden perre vonatkozik. De ha már lezárult a gyerekelhelyezési per, akkor milyen szünetröl beszélsz? Fogalmazd meg érthetöen, hogy MIT akarsz megtudni, mert igy elég zagyva a kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem zagyva, hanem elég egyértelmû. Létezik gyermekelhelyezési per a válópertõl függetlenül. Ilyenkor megállapodnak a felek a gyermek elhelyezésében, a gyermektartás mértékében és a láthatás is szabályozásra kerül. Na, ez már megtörtént. Ettõl független a válóper, amikor is kiskorú gyermekre való tekintettel a bíróság az elsõ tárgyalást követõen 3 hónapra felfüggeszti az eljárást, ez az u.n. békülési idõszak. Mivel a gyermek elhelyezése ügyében már van ítélet, a válóper során nem biztos, hogy szükséges a békülési idõszak. Remélem, így már egyértelmû a kérdés.

Mi okozhat alvászavart 15 hónapos gyereknél? (Nem akar elaludni akkor sem, ha már összeesik a fáradtságtól, visszaébred óránként, felkel órákra játszani)

A klasszikus fogzáson, szeparációs szorongáson, mozgásfejlődésen, elnevelésen/hisztin KÍVÜL.

Legjobb válasz: Lehet front miatt is, a kisgyerekekre is hatással lehet sajnos. Olyankor én se tudok aludni, akármilyen fáradt vagyok.

Lehet front miatt is, a kisgyerekekre is hatással lehet sajnos. Olyankor én se tudok aludni, akármilyen fáradt vagyok.
Ehes. az en 15 honaposom ejszaka mar nem szokot kapni semmit. Olyankor csinalja ezt, ha ehes, majd ossze esik a faradtsagtol, de nem tud elaludni, ha meg megis, a pocakja felebreszti, pedig a vacsoraadagjat mindig befalja. Ilyenkor kap 200ml kakaot, kiissza es mar alszik is tovabb reggelig.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy 4 hónapja csinálja ezt! Sosem aludt jól(minimum kétszer- háromszor felkelt), de eddig legalább idõnként voltak jobb éjszakák. Most egyáltalán nincsenek.
Milupa tejital segíthet, adj neki 2.5dl-t.
Sajnos több oka is lehet, amiket te is említettél, akár azok is. Szerintem is lehet az étkezés körül is keresgélni az okot. Utolsó étkezés elég tartalmas, laktató-e, elegendõ-e számára a mennyiség? Kakaó ill. csokis/kakaós pépek nem mindenkinél jön be, van olyan gyerek, akit pont felpörget és nem bealtat, de ki lehet próbálni, mert másoknál meg pont ez mûködik. Az esti programnál valahogy rá kéne hangolni az éjszakára, nyugisabb játékok, meseolvasás, fürdés, hangulatfény a csillár helyett, stb. Nem cseréli fel a nappalt és az éjszakát? Azaz nappal, több, hosszú bealvás, és ezért pattan ki a szeme estére? Ha ez van, akkor fokozatosan át kell alakítani a napirendet. Nappal több "lefárasztó" aktív program, de kevesebb alvással.
A picinél 14 hónaposan kezdõdött és eltartott 2 éves koráig, persze volt benne 2 hónap, amikor semmi baj nem volt és aludt rendesen. Az okára nem jöttünk rá. Játszani ne engedd, totál összekeveredik. Légy az ágya mellett, simizd, csitítsd, de ne engedd neki, hogy nagyon felébredjen, túlpörögjön. Este, vagyis késõ délután menjetek el sétálni, levegõzni, plusz délelõtt is. A friss levegõ csodákra képes. Agyilag is fáraszd le, de arra vigyázz, hogy lefekvés elõtt 1 órával már nyugi, csendes foglalkozás legyen. Nappal alszik rendesen?
A kérdező hozzászólása: Nem éhes, megpróbáltam már, hogy ilyenkor megetetem, de nem akar enni. Vacsorára zabkását (vagy más töményebbet) is szokott kapni, aztán még szopizik egyet. Én kakaót, csokit, ilyesmit nem is nagyon adok neki, max délelõtt, akkor is minimálisat. Sõt én sem iszom kávét, teát, kólát, kakaót. Amikor napi 3 órát sétálok vele, akkor sem alszik éjszaka. Nappal 1, max másfél órát alszik. Én már valamilyen szervi vagy neurológiai okra gyanakszom. Ja, és ha vele alszom, akkor is ez megy, ezért nem gondolom, hogy szeparációs szorongás lenne. Köszi az eddigi válaszokat! Még várom az ötleteket!
Van ilyen tényleg, hogy alvásvizsgálat, nemcsak felnõtteknek, hanem gyerekeknek is. Nem tudom sajnos a részleteket, de kérdezd meg a háziorvosotokat, neki tudnia kell. Beutaló kell hozzá, az biztos, rákapcsolnak valami szerkentyût a páciensre, be kell feküdni a kórházba 1-2 napra és folyamatosan vizsgálják az agyhullámokat, majd kiértékelik (nem voltam túl tudományos, de én sem értek hozzá). De persze nem biztos, hogy nálatok bármi gond van ám!! Gondolom, csak olyanokat utalnak be, akiknél felmerül a gyanú, hogy valóban kóros probléma van.

Hogyan fogadtassam el a tápszert 5 hónapos babámmal, ha már kevés a tejem és még sem kell neki a tápszer 5 órája nem evett?

Legjobb válasz: ízesítsed gyümölcsel én kakaót is szoktam belerakni vagy egy-két kanál gyümölcsös tejpépet. nekem úgy elfogadja.

ízesítsed gyümölcsel én kakaót is szoktam belerakni vagy egy-két kanál gyümölcsös tejpépet. nekem úgy elfogadja.
Kicsit off: én nem a tápszert erõltetném, hanem inkább szaporítani a tejet gyakori szoptatással (akár óránként), és csak tényleg a végsõ esetben tápszereznék. Nem mondom, hogy ördögtõl való dolog, de ha nem muszáj, akkor nem adnék neki.
A kérdező hozzászólása: Nem kérdeztem a véleményed fogalmad sincs róla, hogy miért nincs tejem szóval jó volna ha megülnél seggeden okoska nem vagyok kíváncsi az ilyenekre!Nem lehet mindenki tejcsárda, mert akkor ki sem találták volna a tápszert nem elég baj nekem, hogy nincs még te osztod nekem az észt!?Szerinted nem az volt az elsõ??Mindenki azt gondolja akinek ömlik a teje, hogy ez másnak is így van!
Kipróbáltál másik fajtát? Nekem ki kellett mást is próbálni, végül a 3-at fogadta el. Kitartást!!!
Ne haragudj , de akkor is igaza van a válaszolónak, aki a szoptatást javasolta.nem a tápszerhez kell nyyúlni elõször , hanem próbálni szoptatni, szaporítani a tejcsit. De te tudod, neked mi a jobb(és olcsóbb). Ha éhes lesz hidd el megeszi majd.Kakaót ilyen kicsinek ne adj semmiképp.Inkább akkor próbálj más fajta tápszert.
2. vagyok. Nyugi már, én nem ilyen stílusban írtam, csak próbáltam tanácsot adni. Igen, igazad van, tényleg nem tudom, hogy mi miatt kevés tejed, nem is tartozik rám, de leírhattad volna kulturáltabban is. Mellesleg jeleztem, hogy offolni fogok, úgyhogy totál figyelmen kívül is hagyhattad volna. Komolyan, az ember segíteni próbál, erre rögtön a torkának ugranak... Ez most igencsak sz*rul esett...

Ha már elkezdtétek a hozzá táplálást, hogy telik egy napotok? Anyatejes 5-6 hónapos babákra lennék kíváncsi

A fiam 5 hónapos, s most fogjuk elkezdeni a hozzátáplálást, orvos tanácsára. Érdekelne, hogy nektek hogy zajlik egy nap? Mindig ugyanabban az id?ben van a reggeli gyümi, s déli f?zelék kínálása? Azt mondta a gyerekorvos, alma, barackkal kezdjünk reggel, s délben adjak f?zeléket neki. Azzal is akartam, de nem tudtam hogy a déli étkezést is egyb?l ki kell váltani. Ez hogy m?ködik? Azt hittem f?zeléket kés?bb kell adni a babának, s el?ször egy étkezést váltsunk ki. S a napirendet, hogy zajlik? Reggelt?l estig ugyanabban az id?ben vannak nálatok a kínálgatások, s szopik? Leírnátok nálatok hogy van? Remélem valamennyire érthet? voltam, s köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Gyerekorvosotok egy kicsit kapkod, bár nem akarom õt felülbírálni. Én így csináltam a hozzátáplálást: - elõször csak kóstolás délelõtt, utána szopi - ez kb 1 hónapig, utána délben is kanalas étel Ha egybõl reggel és délben is adsz a babádnak kanalas ételt, abból nagy ordítás lesz a hasfájástól. Nem kell egybõl kiváltani, hanem figyelni kell a baba jelzéseit.

Gyerekorvosotok egy kicsit kapkod, bár nem akarom õt felülbírálni. Én így csináltam a hozzátáplálást: - elõször csak kóstolás délelõtt, utána szopi - ez kb 1 hónapig, utána délben is kanalas étel Ha egybõl reggel és délben is adsz a babádnak kanalas ételt, abból nagy ordítás lesz a hasfájástól. Nem kell egybõl kiváltani, hanem figyelni kell a baba jelzéseit.
4 hónaposan kezdtük úgy, hogy délelõtt az egyik szopi elõtt kóstoltattam, majd megszoptattam.Amivel nem volt gondja, abból másnap délután már kapott annyit, amennyit szívesen megevett.Napirendünk nem volt még akkor, és kb 7 hónapos korában váltottam csak ki étkezést, viszont már nem akart egész nap rajtam lógni, és elkezdett rendesen hízni is.
Mi 6 hónaposan kezdtük, most lesz 7 hónapos a fiam.Nem váltottunk ki még étkezést, mert õ éjjel alszik , nappal nem iszik mást, csak cicizik, ezért én a napi 5*szopihoz ragaszkodom, mert bõven van tej, ezért mi csak elkezdtünk kóstolgatni.Gyümölccsel kezdtünk/alma majd barack/délelõtt lének adom, délután pépnek.Utána szopizik.Pár napja a déli fõzeléket is bevezettük, még csak krumpli/gyümölccsel/husi nélkül.Az idõpontok nem változnak, fõzelék szerintem is ráér még, elõször a gyümit ismerje meg, napirend az ébredéshez igazodik, támpont az elsõ szopi, 3 óránként szopizik, ezért ha 7-8 körül kel, akkor 10 körül gyümilé+szopi, 13 kor fõzelék+szopi, 16-17 felé gyümipép+szopi.Az eleje nehéz volt, 6 hónapig csak szopott, volt 1 hét is, mire elfogadta a gyümölcslét, most már szépen eszi-kiskanálról-eleinte szopizta azt is.Jó tanács:minél folyékonyabb legyen eleinte, még a pép is sûrû volt az anyatej után.Fõzeléket is jól higítom, úgy jobban megy, almalével kezdd, ha nem ízlik, próbáld a barackot, a fiamnak az nagyon ízlett, utána jobban elfogadta az almát is.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor nem kell pontosan ezek szerint betartani azt az órához ragaszkodást, plusz mínusz prá perccel, ha jól értelmezem. Amikor felkelt, onnantól számoljam a 2-3 órát, az éhségéhez igazítva. Hát remélem ha nem mondok pontos dátumot apósnak, hozzátápláláskor csak figyelembe veszi, hogy õ alkalmazkodjon a babához, s ne mi alkalmazkodjunk mindig hozzá :(
Szia, nekem 11 és fél hónapos a legkisebbik gyerkõc. 8 hónaposan kezdte érdekelni az "ennivaló". Mivel igény szerint szoptattam +még kettõ szaladgál itthon, az állandó idõrendes dolgot nem sikerült kiviteleznem... A nagyoknak persze már megvan a napirendjük, de a pici vagy eszik velük, vagy nem. Sõt, most hogy megint foga nõ, van hogy egész nap jóformán csak szopizik, akár másfél óránként, de olyan is van, hogy egész adag fõzeléket és gyümölcsöt megeszik naponta 3x. A hozzátáplálást délelõtti kóstoltatással kezdtem (alma, barack), aztán jöttek ebédre a fõzelékek, és egy idõ után már igazából mindig kért õ is, amikor vki asztalhoz ült, de mondom, még mindig nem eszik menetrendszerûen (amúgy szépen fejlõdik)...
Szia!5 hónapos a kisfiam és mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Belgyógyász javaslatra. Így kezdtük:õ éjjel 3x szopizik így a reggeli mindig kimarad, mert nem éhes :) 10ó. szopi 12ó szopi+pár kanál alma vagy sütõtök. 16ó.szopi 20ó szopi Másfél hete kiváltottuk az ebédet, így már délben csak azt eszik.Ilyenkor bevág egy aventos üveg pürét.Imádja a tököt az almát, répát. Nálunk kb. fél órás csúszások szoktak lenni attól függ, hogy ébred. Mióta így eszik semmi gond a pocakjával.Elõtte folyton hasmenése és nagyon nyálkás széklete volt, nem bírt pukizni...stb Ja és gyönyörûen fejlõdik :)

Ha 3 hónapos a babám ehetek lassan borsót, babot, káposztát stb? Olvastam hogy iyenkor már fokozatosan ehetek ilyen dolgokat is, mert beállt a baba emésztése.

Legjobb válasz: Én is azt mondom, hogy ki kell tapasztalnod. Én például még tojást sem ehettem, mert olyan görcsei lettek tõle a kisfiamnak, hogy ihaj...

Én is azt mondom, hogy ki kell tapasztalnod. Én például még tojást sem ehettem, mert olyan görcsei lettek tõle a kisfiamnak, hogy ihaj...
A kérdező hozzászólása: Akkor addig nem ehetek ilyeneket ha nem bírja amig szoptatok?
Igen, bár a hasfájás általában a 12. hétre elmúlik. De én 5 hónapos koráig, amíg szopizott, elfelejthettem minden ilyesmit. Sem k betûs kajákat, sem tojást nem ehettem, mert hiába múlt el 12 hetes, ugyanúgy görcsöt csinált nála. Szóval tényleg ki kell tapasztalni, mit bír a babád. Egyébként egy jótanács: ha valami ilyesmit megpróbálnál enni, akkor azt semmiképpen se este tedd, nehogy éjjel okozzon nála gondot. Inkább reggel, délelõtt, hogy ha hasfájást okoz, akkor estig lezajlódjon.
van aki ehet van aki nem, ez a babádtól függ, ki kell tapasztalnod.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszodat, és segítségedet.
igen, egyél keveset belõle és meglátod :) mértékkel mindent :)
Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy ehet mindent, csak tényleg mértékkel. Én ettem mindenfélét, nem volt semmi gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!