Találatok a következő kifejezésre: Ha már hónapos (644 db)

Ha már elkezdett kutyázni a fiam mennyi idő míg elkezd mászni? Nálatok mennyi idő volt utana és hány hónaposan volt?

Hatra fele már 2hete tolat kutyázik. Kúszni még nem kúszott előre,úgy halad előre hogy jobbra balra forog közben löki magát a labaval a popojat feltolja de a kezet ahhoz nem hasznalja 6hónapos mult

Legjobb válasz: az én fiam 6 hónaposan kezdte a kutyázást és volt vagy 9 mire mászni kezdett.de akkor még nem szivesen mászott csak "megmutatta" hogy tud és kúszva közlekedett továbbra is.10 hónaposan felállt és onnantól mászott is,de inkább lépegetve közlekedett és csak akkor mászott,ha nem volt tovább kapaszkodó.azóta 13 hónapos már jár,de ha elfárad akkor mászva megy tovább :)

az én fiam 6 hónaposan kezdte a kutyázást és volt vagy 9 mire mászni kezdett.de akkor még nem szivesen mászott csak "megmutatta" hogy tud és kúszva közlekedett továbbra is.10 hónaposan felállt és onnantól mászott is, de inkább lépegetve közlekedett és csak akkor mászott, ha nem volt tovább kapaszkodó.azóta 13 hónapos már jár, de ha elfárad akkor mászva megy tovább :)
7 hónaposan kezdte el. Nem kúszott csak körbe körbe meg hátra tolatott. Egy hónap múlva mászott.
5hónaposan kezdett kutyázni és 1héttel a 6.hónap elõtt kezdett el mászni.Kúszni csak 2hetet kúszott.

10 hónaposnak baj, ha már panírozott húst, rendes (tojással készült) tésztát, illetve tejföllel/tejjel habart ételeket is adok? Bundáskenyeret?

Kinézi a szánkból a falatot.

Legjobb válasz: én nem csináltam belõle gondot...semmi baja nem lett:) Ja és mai napig jóízûen eszik akármit, amit elé teszek,semmi baja az itthon fõtt ételekkel,ha valamit nem akar megkóstolni, akkor mondom neki, hogy "nézd finom, anya is eszi" és akkor már szívesen megkóstolja. Most már lassan úgyis át kell állni arra,amit ti esztek, szóval szerintem jól csinálod.Én még a kakaómból is adtam neki 10 hónaposan 1-1 kortyot ha kérte. Most 19 hónapos.

én nem csináltam belõle gondot...semmi baja nem lett:) Ja és mai napig jóízûen eszik akármit, amit elé teszek, semmi baja az itthon fõtt ételekkel, ha valamit nem akar megkóstolni, akkor mondom neki, hogy "nézd finom, anya is eszi" és akkor már szívesen megkóstolja. Most már lassan úgyis át kell állni arra, amit ti esztek, szóval szerintem jól csinálod.Én még a kakaómból is adtam neki 10 hónaposan 1-1 kortyot ha kérte. Most 19 hónapos.
Nem!Nyugodtan add neki!
Nekem is azt mondta legutóbb a védõnõnk, hogy a babák a pacalt is megennék, ha odaadnánk nekik. Szerinte egyszerûen ne elõtte együk azt az ételt, ami még számára nem ajánlatos. Nem azt jelenti, hogy bújkálni kell az evésnél, de mi pl. a férjemmel felváltva esszük az ebédet. Egyébként meg nem baj, ha a felsorolt ételeket eszi, csak módjával. Ha valamire allergiás, egy falattól is kicsattan, ha meg nem, akkor hagy egye. :) Én is szépen haladok a hozzátáplálással, de volt, hogy apa adott neki egy kanál gulyáslevest! :) Nem történt semmi! :)
2. vagyok, azt azért én is hozzáteszem, hogy komolyan vettem a hozzátáplálási szabályokat, hiszen nyilván egy 5-6 hónapos szervezete nincs azért még felkészülve sok étel befogadására, megemésztésére, de például epret is 1 hónappal elõbb kapott, mint az elõírás, mert akkor volt szezonja, viszont 2-3 hónapot biztos nem kockáztattam volna meg.
A te döntésed. Valóban állandóan változik az ajánlás, bár fõbb vonalakban azért nincsenek nagy különbségek. De ez a "Kinézi a szánkból a falatot." érthetetlen számomra. Csak azt nézi ki, amit hagysz kinézni. Csípõs paprikát sem adsz neki csak mert apa milyen jóízûen falatozza. Én nem siettetem a hozzátáplálást. Úgy gondolom, lesz még jó pár 10 éve, hogy ugyanazt egye, amit mi. Abszolút ráér csatlakozni.
Tiz honaposan mar ketkezzel zabalta a tojassal keszitett palacsintat meg az aprora vagott panirozott hust. :) Mi kulfoldon elunk es itt 9 honaposan kell bevezetni a tojast. Semmi gond nem volt. En rakottkrumplival vezettem be 9 honaposan. Jol osszetortem villaval a fincsi rakottkrumplit meg a tojas darabokat es nagyon izlett neki. Mivel nem lett semmi gondja 3 nap mulva kapott brokkolis rantottat es ezutan nem sokara palacsintat meg rantott husit. Tejjel es tejfollel is habartam mar neki 10 honaposan. De mindenki mas. Otthon szerintem azert vezetik be a tojast 1 eves kor korul mert az MMR oltas 15 honaposan van. Kulfoldon az MMR oltas 11-12 honaposan. Ehez igazitjak a tojast mivel az oltas nyers tojasfeherjet tartalmaz es ha alergias a baba akkor eleg ido kell legyen arra, hogy tojasfeherje mentes oltast rendeljenek ami sokkal dragabb mint a sima tojasfeherjes valtozat.
Miért lenne baj? A fiam 6 hónaposan töltött paprikát evett, gyakorlatilag mindenevõ volt.
Nálunk sem volt ebbõl probléma. Mindent megeszik.
Szia, szerintem nem baj, én is adtam már a kicsimnek fõtt tésztát ilyen korban, ami tojással volt. Elvileg a sárgáját már eheti, a fehérjét ajánlják 1 év felett, de 1-2 hónap a védõnõnk szerint nem gond, ráadásul a panírra elenyészõ mennyiségû fehérje kerül csak. Tejfölt, tejet már kapott 1 év alatt is a kicsim, ezek az "Ajánlások" évrõl évre változnak és teljesen összezavarják az anyukákat.
A kérdező hozzászólása: Pont az erõs paprikáért volt megveszve egyik nap. végül én sem ehettem, mert annyira sírt, hogy nem kap belõle. olyan jó étkû, minden zöldségfélét, gyümölcsöt megeszik. nem válogat.

Ha már nincs elég anyatejetek a baba 6 hónapos kora után, adtok 2-es jelű tápszert nekik? Jó dolognak tartjátok ezeket a tápszereket, és mi a véleményetek a tejpépekről?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig szopizott lányom, utánna kevesebb volt a tejem, és nem is kellett már neki a cici, marad a tápszer. BEBA 2-est vagy Milupa2-est vettem, mikor melyik volt akciós és reggel ill. este azt kapta cumisüvegbõl, + délelõtt gyümölcs ebédre fõzelék, uzsonnára pedig tejpép. Ezekben a tápokban tejpépekben megvan minden amire szüksége van a fejlõdéshez, 1 éves koráig napi fél liter tejet vagy tápot meg kell ennie. Én a tejpépet már 4 hónapos korban bevezettem, most 1 éves és mai napig kapja a tápot is, és nagyon egészséges szép fejlett okos baba. Ja, és a táptól tejpéptõl jól lakik a bab jobban alszik éjjel. Nekem ez a tapasztalatom.

6 hónapos koráig szopizott lányom, utánna kevesebb volt a tejem, és nem is kellett már neki a cici, marad a tápszer. BEBA 2-est vagy Milupa2-est vettem, mikor melyik volt akciós és reggel ill. este azt kapta cumisüvegbõl, + délelõtt gyümölcs ebédre fõzelék, uzsonnára pedig tejpép. Ezekben a tápokban tejpépekben megvan minden amire szüksége van a fejlõdéshez, 1 éves koráig napi fél liter tejet vagy tápot meg kell ennie. Én a tejpépet már 4 hónapos korban bevezettem, most 1 éves és mai napig kapja a tápot is, és nagyon egészséges szép fejlett okos baba. Ja, és a táptól tejpéptõl jól lakik a bab jobban alszik éjjel. Nekem ez a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ. Én is már adok neki gyümölcsöt is, az ebéd pedig teljesen ki van váltva. Én is azt veszem észre, hogy egyre inkább nem fogadja el a cicimet. Ezért is gondoltam a tápszerre meg a tejpépre. De mivel hajlamos ekcémára, így azt mondta a védõnõm, hogy estére is fõzeléket adjak neki. Pedig szerintem is szüksége van még a tejre.
Az én lányom 7 hónapos korában nem kérte tovább a cicit. Sosem tudtam mennyit szopizott és már ideges voltam miatta. Én jó dolognak tartom a tápszert mert amikor mi voltunk kicsik, annyi hülyeséggel etettek minket. Ekcémás is lettem mert 1 hónapig tudott anyám szoptatni és utána õk ugye a tehéntejet adták.
Lehtet, hogy férre értelek. A védõnõ az mondta, hogy a táptól lesz a gyerek ekcémás?
13:32-es vagyok. Ezt tõlem kérdezed? Én ilyet nem mondtam. Azt mondtam hogy valószínûleg ÉN azért lettem ekcémás mert abban az idõben már a kicsi babáknak is tehéntejet adtak (köztük nekem is) és attól lettem ekcémás.
Nem, nem!!! A kérdezõ írta, hogy a babája hajlamos az ekcémára és ezért a védõnõ azt ajánlotta neki, hogy estére is fõzeléket adjon a babájának. És itt nem volt számomra egyértelmû a dolog.


Babaúszáshoz mi a jobb, ha megvan még a búvárreflex vagy ha már nincs? Tehát mikor vigyem a babámat (most 4 hónapos) Meddig marad meg a reflex?

Legjobb válasz: 3 hónapos kortól javasolják a babaúszást, bár olvastam én is olyan cikkeket, hogy 1 éves kor után kezdjék el a szülõk, mikor már elmúlt a búvárreflex. az ismeretségi körünkben csak olyan babák vannak, akik 3 -4 hónaposan kezdték, imádják a vizet,szerintem ez a legfontosabb. akik arra szavaznak, hogy késõbb kezdjék a szülõk a babaúsztatást arra hivatkoznak, hogy a bébi nehezebben fog megtanulni úszni. szerintem ez tuti hülyeség..., dehát mindenki maga dönti el. ha vinni szeretnéd szerintem vidd, nagyon jót fog tenni a kapcsolatotoknak is, akár apás program is lehet, és akkor lesz egy közös programjuk, ami erõsíti a kapcsolatukat.

3 hónapos kortól javasolják a babaúszást, bár olvastam én is olyan cikkeket, hogy 1 éves kor után kezdjék el a szülõk, mikor már elmúlt a búvárreflex. az ismeretségi körünkben csak olyan babák vannak, akik 3 -4 hónaposan kezdték, imádják a vizet, szerintem ez a legfontosabb. akik arra szavaznak, hogy késõbb kezdjék a szülõk a babaúsztatást arra hivatkoznak, hogy a bébi nehezebben fog megtanulni úszni. szerintem ez tuti hülyeség..., dehát mindenki maga dönti el. ha vinni szeretnéd szerintem vidd, nagyon jót fog tenni a kapcsolatotoknak is, akár apás program is lehet, és akkor lesz egy közös programjuk, ami erõsíti a kapcsolatukat.
Szia! Mi 3 hónaposan kezdtük el, azóta is nagyon élvezi, most 5 hónapos. Az igazság az, hogy semmi köze a búvárreflexhez, nem tudom ki találta ki (egyébként a relfex 6-8 hónapos korig marad meg). Ahova mi járunk, ott játékosan, énekelve megyünk körebe-körbe a medencében. Az elsõ 3 alkalommal nem is volt merülés. Utána is csak 3mp max, amit a víz alatt van. Azt is tudatosítjuk és tanítjuk, hogy ne vegyen levegõt. (nagyon édes, amikor nagy levegõt veszek akkor Õ is sóhajt egy nagyot) Inkább a víz megszerettetése az igazi feladat, ami talán könnyebb ilyen pici korban. Ha nagyobb lesz esetleg többet fog hisztizni. Gyógytornász anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hova jártok? Ajánlanátok helyet nekünk? mi a XVI. kerületben lakunk.
http://www.babauszi.hu Itt próbáld meg. Mi budafokra járunk, az Nektek egy kicsit messze van.
Mi 6 hónaposan kezdtük (nálunk is 4 hós kortól lehet, de közbejött egy baleset az oktatóval :( ) Nekünk azt mondták, 6-7 hónapos korig van meg a búvárreflex, így mi épp a határon voltunk. A fiam kezdettõl imádta a vizet, most lassan 2 éves lesz, azóta is folymatosan járunk és már szépen felfekszik a vízre, hajtja magát elõre (persze nem szabályos mozdulatokkal), vagy beleugrik a vízbe, lemerül és egyedül feltornássza magát. Nagyon szeretünk járni, csak ajánlani tudom!

A suttogó titka c. könyv alapján elkezdhetem bevezetni a rendszert az életünkbe ha már elmult 2 hónapos?

Eddig nem sikerült mert 2 óránként etettem az elején a sárgulás miatt aztán meg nagyon belecsúsztunk az igény szerinti evésbe,és mostmár szinte semmi nincs amibe kapaszkodhat a gyerek.Beszélhetnék valakivel privibe aki tapasztaltabb ebben a módszerben?A könyvet megvettem,de egyedül nem tudom alkalmazni.Kellene egy támpont.Valaki segítsen mert nagyon kezd elmenni állandóan síróssá a babám.

Legjobb válasz: Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2,5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.

Én sem olvastam a könyvet, de hasonló cipõben jártam. Most 2, 5 hónapos a kisfiam, pár héttel ezelõtt nekem is úgy tûnt, hogy sosem lesz egy rendszer a napjainkban és még mindig van ilyen érzésem napközben. De azért már pár hét alatt is nagyot alakult a programunk. Mi este 8kor kezdünk neki a furdésnek, de elõtte még tornáztatjuk, játszunk vele pelus nélkül, aztán fürdés, szopi és alvás. Van mikor csúszunk fél órát, órát (szerencsére nem zavarja meg) de ezt azért próbáljuk betartani. Azt vettük észre, hogy ebben az idõben már elkezdõdik az éjszakai alvása. Majd meglátod, hogy alakul nálatok, de szerintem a túl korai fektetés nem a legigazibb, fõleg, hogy most nyáron a nagy meleg olyan fél 8 után kezd abbahagyni, tehát a séta is késõbbre csúszik. A levegõztetés meg fontos a babának. Ha elszunyókál a levegõn, ezért csúszik a programunk sokszor fél órát, mert még hagyjuk egy kicsit a már frissebb levegõn. Szerintem meg az is fontos, hogy ne legyen túl erõs a napfény mikor következik az esti alvás. Így õ is meg tudja különböztetni majd, hogy a nappali és esti alvás nem ugyanaz a dolog. ha már sötétedik könnyebben is elalsznaka, legalabbis a mi babánk, hanem a fény fele fordul és sokat nézelõdik. Szóval az esti programotok kezdetnek lehet egy kapaszkodó, hogy fürdés, esetleg masszázs, szopi, alvás. Nekünk a babónk így átalussza az éjszakát (8-9 órát). Reggel próbáltam felkelés, szopi után a játszást, de láttam, hogy még mindig aludna, így a reggeli szopi után is jöhet az alvás. Ilyenkor jöhetett velünk a nagy ágyba, és ha még nem tudott elaludni, kicsit még beszéltünk hozzá, játszodtunk vele. Aztán elaludt. Most már szopi után egybõl elalszik, és a mózeskosárban alszik még 2-3 órát. Ezek azk a dologk amik kialakultak és kezdtek mûködni nálunk. Napközbeni programunk még nem ennyire szép és tökéletes, de meglátod kialakul. Figyeld a babádat, ha minden nap ugyanakkor kókad el, vagy van kedve játszani, akkor az már egy támpont. Kapaszkodj bele és próbáld mindennap megteremteni a lehetõséget neki, hogy azt csinálja. Ha minden nap 3kor kókadozik, és észrevetted akkor tegyed le a kiságyba minden nap 3kor. A legelsõ támpontotok viszont az esti fürdés, szopi, alvás legyen. Jó babázást.
Én a 3. hozzászóló vagyok. Nem azt mondtam, hogy a rendszer nem jó, csak azt, hogy azt a baba maga alakítja ki magának, ha eléggé bízunk benne és az ösztöneiben, mert neki az még van:) Görcsölve soha a büdös életbe, nem lesz rendszer. Ezt mondtam...
Dobd ki azt a könyvet! Ha éhes a babád etesd meg! Kislányom 5 hónapos, az esti fürdetés, utana evés, alváson kívül, nappal semmi rendszerünk nincs, de már látom, hogy szépen alakítgatja magának.. Kiengyensúlyozott, mosolygós baba:) Nincs az az írás, ami alapján jó lehetne nekünk. Majd mi/ti tudjuk/tudjátok. Persze, hogy sír, mert görcsölsz és ezt érzi. Lazíts!!! Ne akarj rendszert és akkor lesz:)
Szia! Én nem olvastam a könyvet, de annyit mondhatok, hogy biztosan ki fog alakulni a rendszer a babád életében. Próbálj bizonyos dolgokat mindig egy idõben csinálni pl.: este 7 fürdés, utány vacsi, esetleg játék, vagy alvás. Reggel megeteted, aztán játék stb. Az esti és a reggeli procedúrákat a legkönnyebb bevezetni, amiket várni is fog a baba. Utána figyeld meg nagyjából milyen idõintervallumban éhes, és próbáld megetetni, mielõtt nagy sírás lenne (többször is próbálkozhatsz, ha nem kell neki, úgyis elutasítja). Bízz magatokban, biztos menni fog:-)
Én nem értek az elõttem szólóval egyet. A baba is nyugodtabb, ha rendszer van az életében, az ismétlõdés megnyugtató hatású. Szerintem elkezdheted a 4É-t bevezetni, bár nekem nem tetszik a suttogós módszer, de nagyon sokaknak bevált. Egyébként ebben a nagymelegben normális, ha gyakrabban igényli az evést-ivást, és emiatt a forróság miatt is lehet sírós. Ha gondolod, segítek neked priviben, az én fiam 6 hónapos, és kb 1 hónapja van rendszer az éetünkben.
Szia! Én tegnap olvastam el az 1. könyvet, pár dolog tetszik belõle, de szerintem nem alkalmazható teljesen. Legalábbis nálam. Babócám /pár nap múlva 4 hetes/ szopi után simán alszik 4-5 órát, éjszaka is, ezért hagyom aludni, nem verem fel 3 óránként. Egy dolgot kezdtem el tegnap, és úgy néz ki, beválik. Kisfiamat 1 hete sikerült "elrontani". Sokszor kakinál erõlködik, amit nem brtunk nézni és állandóan felvettük, ami odáig fajult, h csak a vállunkon, mellünkön volt hajlandó elaludni. Most errõl leszoktatom. Még mindig a vállamon van, de ha látom, h mindjárt alvás, lerakom. Felsír, megvigasztalom, felveszem és ez addig megy, amíg el nem alszik egyedül. Tegnap az elsõ próbálkozás 1 óráig tartott, estére már csak 25 perc volt. :-) Szóval van olyan rész, amit alkalmazni lehet.

Ez termeszetes? 8 honapos a kislanyom es meg nem bujt ki egyetlen foga sem. Mar 4 honapos koratol kinozza, de sehol semmi. Van mas is hasonlo helyzetben? A dokino azt mondta, hogy ha 10 honapos koraig nem jon ki, akkor elkuld fogorvoshoz.

Legjobb válasz: Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:)) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:)) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!

Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:) ) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:) ) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!
Semmi baja nincs még. Nekünk azt mondta a doktornõ 2(!) hónaposan, hogy mindjárt áttöri az ínyét a fogacska, annyira ki akar jönni. nagyon kínozta, egyetlen éjszakát sem aludtunk végig. Már elmúlt 8 hónapos mire kijött!! Most olvastam egy pár cikket, keress rá az interneten: az sem gond, ha 1 éves korában bújik ki a fogacska. Jó babázást!
Szia! Az én lányomnak 9 hónaposan jött ki a foga, de akkor 3 hét alatt 4, úgy, hogy kb. 3 hónapos kora óta "mindjárt elõbújik" volt a lemez. Ne aggódj, majd csak fogas lesz a fogatlanka.
És mit tesz vele a fogdoki? Kihúzza az inybõl?? Megröntgenezi, hogy van e az inye alatt fog??? Bekeni valami csodaszerrel? Bocsi, de szerintem marhaság! A barátnõm fia kéthós kora óta nyálzott ugy, hogy a ruhája mindig merõ nyál volt, állandóan kendõ volt a nyakán. 11 hós volt mire felül kijött két foga. Vagyis fogatlanka volt, de közben már járni tudott:) szóval õk is jópár hónapig várták a fogakat a nyálcsorgás miatt. Én még nem hallottam fogatlan gyerekrõl...:)
Az én nagy lányomnak 11 hónaposan jött ki az elsõ foga. A mi dokink szerint, minél késõbb bújnak ki a fogak, annál erõsebbek lesznek. Lehet, hogy van benne némi igazság, mert 13 évesen tökéletesek a fogai, még 2 + foga is van :) ), a tejfog még nem esett ki, de mellé nõtt a maradandó fog. Nem tudom, hogy mit tudna tenni a fogorvos a babád fogaival..elõhúzza? protézist csinál neki??? Egyébként az én 7 hónapos kislányomnak sincs még 1 foga se, nem is indul neki. Ettõl még nem lesz semmi baja, nem kell vele foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat.Most megnyugodtam, mert mar kezdtem nagyon aggodni.Egyebkent Mi is azon nevettunk a ferjemmel, hogy protkot csinal majd a fogdoki?Nem ertjuk miert kuld oda.Akkor meg varunk, majd egy szep napon csak elobujjnak azok a fogacskak!Boldog babazast Nektek is!:-)

Sok anyuka miért van elkeseredve ha már a babája nem akar szopizni 8-10 hónaposan?

Szerintem a természet rendje az, hogy a babák leszoknak a szopizásról.

Legjobb válasz: Gondolom azert szomoruak, mert szamukra teljesen megszokott es termeszetes dolog volt a szoptatas, a babaval valo osszebujas, szerettek szoptatni. Sok baba pedig nem aprankent szokik le a szoptatasrol, hanem egyik naprol a masikra tagadja meg, igy az anyuka azt erzi, hogy egyik nap meg minden rendben volt, masik nap meg vege es azon kivul, hogy ez erzelmi hianyt kelthet bennuk meg elkezdhetnek azon gondolkodni, hogyan apasszak el a tejet mellgyulladas nelkul. Es az is groteszk lehet, ha valaki honapokon at azon gurizett, hogy legyen eleg teje, kovetkezo pillanatban meg az apasztason kell gondolkodnia. Elkepzelheto, hogy attol is felnek, hogy ha nem lesz szopis osszebujas, akkor valamilyen meghitt es rendszeres programot elveszitenek az eletukbol. Az is magyarazat lehet, hogy ezutan hirtelen kezdhetnek tapszer kutyulgatassal foglalkozni (mert mondjuk nyolc honapos baba hiaba hozzataplalt, szerintem meg szuksege van tejalapu etkezesre). Ugyanakkor meg van olyan anyuka, aki mar varja a szoptatas veget. Peldaul a baratnom ketszer szult rovid idon belul, terhesen is szoptatta a nagyot, majd mire megszult a nagy leszokott a szopirol es akkor kezdte szoptatni a kicsit. Most fel eves a kicsi es o mar elegge varja a veget, mert tobb, mint ket eve szoptat, orul, hogy van teje, de sajat bevallasa szerint lassan mar automata tejkozpontnak erzi magat, sehova sem tud menni, mert szopira haza kell ernie, szep push-up melltartot nem tud felvenni, allandoan melltartobetetet vasarol es van rajta tiz kilo, amit a szopi miat nem tud ledobni, igy a regi alakja es stilusa is csak alom. Aban bizik, hogy a kisebbik baa max egy eves koraig keri a icit. Nem leszoktatni akaeja, csak mar unja es tehernek erzi sokszor as szoptatast. Az o allaspontjat is meg lehet erteni...

Gondolom azert szomoruak, mert szamukra teljesen megszokott es termeszetes dolog volt a szoptatas, a babaval valo osszebujas, szerettek szoptatni. Sok baba pedig nem aprankent szokik le a szoptatasrol, hanem egyik naprol a masikra tagadja meg, igy az anyuka azt erzi, hogy egyik nap meg minden rendben volt, masik nap meg vege es azon kivul, hogy ez erzelmi hianyt kelthet bennuk meg elkezdhetnek azon gondolkodni, hogyan apasszak el a tejet mellgyulladas nelkul. Es az is groteszk lehet, ha valaki honapokon at azon gurizett, hogy legyen eleg teje, kovetkezo pillanatban meg az apasztason kell gondolkodnia. Elkepzelheto, hogy attol is felnek, hogy ha nem lesz szopis osszebujas, akkor valamilyen meghitt es rendszeres programot elveszitenek az eletukbol. Az is magyarazat lehet, hogy ezutan hirtelen kezdhetnek tapszer kutyulgatassal foglalkozni (mert mondjuk nyolc honapos baba hiaba hozzataplalt, szerintem meg szuksege van tejalapu etkezesre). Ugyanakkor meg van olyan anyuka, aki mar varja a szoptatas veget. Peldaul a baratnom ketszer szult rovid idon belul, terhesen is szoptatta a nagyot, majd mire megszult a nagy leszokott a szopirol es akkor kezdte szoptatni a kicsit. Most fel eves a kicsi es o mar elegge varja a veget, mert tobb, mint ket eve szoptat, orul, hogy van teje, de sajat bevallasa szerint lassan mar automata tejkozpontnak erzi magat, sehova sem tud menni, mert szopira haza kell ernie, szep push-up melltartot nem tud felvenni, allandoan melltartobetetet vasarol es van rajta tiz kilo, amit a szopi miat nem tud ledobni, igy a regi alakja es stilusa is csak alom. Aban bizik, hogy a kisebbik baa max egy eves koraig keri a icit. Nem leszoktatni akaeja, csak mar unja es tehernek erzi sokszor as szoptatast. Az o allaspontjat is meg lehet erteni...
Mert olyan ez, mint egy "szerelem". Nehéz azt átérezni, hogy már nem akar összebújni, hogy aztán belealudjatok együtt a szoptatásba, mint egy édes álomba. Szerintem nincs annál bensõségesebb, mint így elaludni. Ekkor érzed meg elõször, hogy elõbb utóbb a te kis csemetédbõl egy független ember lesz. Ami persze TERMÉSZETES, és így a jó!!! Csak hát mégis jár egy kis szomorúsággal... :-) Nálunk ugyan ez a veszély még nem áll fenn, mert a kisfiam még mindig naponta 6x is szopik (sõt, ha rajta múlna, megtenné 12x is), de én is gondoltam már arra, hogy akkor lesz elõször önálló, független nagyfiú, amikor már nem fog szopni.
Utolsó vagyok, egyébként 11 hónapos.
Egy éves koráig szoptattam:legelõször három éves korában köhögött, elsõ gyógyszert megfázásra öt évesen kapott, most 11 éves.Kb.háromszor ment a hasa és egyszer hányt paprikás chipsztõl.Ezt mind a szoptatásra fogom.
nem tudom én sem. vannak kimondott szoptatási fanatikusok, én nem tartozom közéjük. úgy voltam vele szopjon amennyi tetszik neki, de én nem fogok össze-vissza fejni, stb. csak hogy több liter tejem legyen és dicsekedhessek, hogy másfél éves és szopizik. szerintem fontosabb, hogy azt az idõt a gyerekkel töltsük inkább és foglalkozzunk vele. Egyébként a tápszer sem méreg, a kisfiam 4 óránként eszik, van rendes napirendje nem pedig úton útfélen szopizik amikor jólesik. Persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja. de szerintem egy 8 hónapos gyereknek már mindenképpen szüksége van az egészséges fejlõdéshez gyümölcsre, zöldségre is. az hogy a gyerek hogyan kötõdik hozzánk nem azon fog múlni, hogy mennyi ideig szoptattuk.
Szia! Nekem 9 hónapos a babám, szeret enni minden félét, de a cici a mindene! Annyira jó így összebújni, és tudni azt, bármi baja is van, akkor elfelejti, megnyugszik. Néha csak nézem a kis pofiját, és gyönyörködök benne szopi közben, és valami melegség tölt el. Olyan kis hálásan, szeretetteljesen tud nézni a kis szemeivel. Persze tudom, hogy egyszer majd már nem fog szopizni, és az összebújásra majd más formát találunk. Azonban ez mégis valamitõl annyira különleges, fõleg akkor, amikor nem az evés a fõ cél, hanem pl. fáj valamije és szeretne egy kicsit megnyugodni! Igazából nem is tudom ezt rendesen megmagyarázni, talán titkon félek attól, hogy telik az idõ, növekszik a manó, és éli majd a saját kis életét... Persze az eszemmel tudom, hogy ez a természet rendje, de kár hogy néha nem lehet megállítani az idõt!
9.27-es vagyok, en nem fanatizmusbol szoptattam, ahogy valaki emlitette, nem is fejtem ha kellett ha nem, egyszeruen normalis dolognak ereztem a szoptatast, persze ot honapos koratol evett minden felet a cici mellett, de egy percig sem gondoltam olyanra pl. hogy mi lesz a melleim feszessegevel vagy a kenyelem hogy tapszert kell foznom ejfelkor.Ez egyszeruen jon magatol, anyai osztonnek nevezik.Van akiben kevesbe mukodik.
Elozo vagyok, a fiam most 11 eves es mai napig szeret odabujni is hozzam es megfogni a cicimet oszinten , artatlanul...
Nekem nincsenek eszményi elképzeléseim a szoptatásról. most 6 hónapos és még szopik de már kap gyümölcsöt. Én örülök hogy ennyi ideig szoptattam, ha két hét múlva elmegy a tejem nem kötöm fel magam az elsõ fára. ha három hónapig tudtam volna szoptatni akkor annak örülnék hogy legalább addig sikerült. minden dolgot többféleképpen lehet látni. már az is egy csoda hogy megszületett és egészséges. Itt az oldalon a legtöbben több éve próbálkoznak nekünk elsõre összejött problémamentes szüléssel. Összeteszem a két kezem. na és hogy még mindig szoptatok az már a csúcs. egyébként meg mindenki addig és úgy csinálja ahogy neki jó.

Azt hallottam, hogy egy csecsemőnek akkor érdemes kilövettetni a fülét, ha már megkapta az utolsó oltását is.4-5 hónapos korban. Mi igaz ebből? Én vagyok csak ilyen önző, hogy már ezen gondolkodom? A baba egy hónapos.

Tudom, hogy van aki már a kórházban, illetve pár hetesen is elviszi.

Legjobb válasz: Miért kell várni, azt nem mondták? Nyugodtan lövesd ki, nem ártasz vele. Utolsó oltás 18 hónaposan van, aztán 3 évesen.

Miért kell várni, azt nem mondták? Nyugodtan lövesd ki, nem ártasz vele. Utolsó oltás 18 hónaposan van, aztán 3 évesen.
Sok helyen, már a kórházban kiszúrják a kislányok fülét. Nekünk 5 hetes volt, amikor kozmetikus belõtte. Nem lett semmi baja. Az utolsó oltás amúgy nem 4 hónaposan van, mert 15 hósan is van, és 3 évesen is.
Én még nem hallottam soha ezt. Lányomnak amúgy a kórházban megcsinálták pár naposan. Most 2, 5 éves és köszöni jól van. :)
Utolsó oltást 4-5 hónaposan? Miért függne ettõl? Még késõbb is kap oltást, nem az az utolsó. Ez óriási butaság. A kislányomnak a kórházban tették a fülébe a fülbevalót, semmi baja nem lett.

Ha már ettem káposztát kis mennyiségben/fõtt és nyerset is/ és minden rendben volt 2 hónapos babámnál, akkor ehetek többet belõle?

Legjobb válasz:
nálam semmi, de semmi elfogyasztott étel, ital nem volt rossz hatással a babára! nem hasfájós a kisfiam, ellenben cicimániás (még most egy évesen is a hozzátáplálás mellett azért szereti az anyatejet) de nem vettem észre a gyereken soha semmit pedig volt, hogy délután négykor ittam tejeskávét, mégis aludt hét körül (még most 1 évesen is elalszik, csak a délutáni szunya idejétõl függ, hogy 7, 8 vagy esetleg 9 kor szenderül álomba) ettem csípõset is, fokhagymásat is, koffeineset, csokit, káposztát - igaz, én ezeket három hónapos kora után, de elég bátran :) azt olvastam, a menthol pl. 8 órán keresztül érzõdhet az anyatejben, ezért mikor mentholos rágót rágtam, direkt megkóstoltam egy lecseppenõ tejecskét, de hát én semmit nem éreztem. a gyereket se érdekelte. amikor sok õszibarackot ettem, a baba kakija narancssárgásabb volt. ez volt az egyetlen, aminél összefüggést láttam, de ez is lehet véletlen. ha nem hasfájós, akkor tapasztalatom szerint bármit ehet az anyuka. (sõt, barátnõm babája kicsit hasfájós volt, õ mindent elhagyott már szinte, de nem volt változás. aztán mikor úgy döntött, eszik mindent, elmúlt ez a nyûglõdés. már gyanítja, hogy nem is hasfájós a babája, hanem ilyen "szülõfoglalkoztatós típus" aki nyüszög, hogy vegyék kézbe) :) na mind1, a lényeg: ehetsz :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nálam semmi, de semmi elfogyasztott étel, ital nem volt rossz hatással a babára! nem hasfájós a kisfiam, ellenben cicimániás (még most egy évesen is a hozzátáplálás mellett azért szereti az anyatejet) de nem vettem észre a gyereken soha semmit pedig volt, hogy délután négykor ittam tejeskávét, mégis aludt hét körül (még most 1 évesen is elalszik, csak a délutáni szunya idejétõl függ, hogy 7, 8 vagy esetleg 9 kor szenderül álomba) ettem csípõset is, fokhagymásat is, koffeineset, csokit, káposztát - igaz, én ezeket három hónapos kora után, de elég bátran :) azt olvastam, a menthol pl. 8 órán keresztül érzõdhet az anyatejben, ezért mikor mentholos rágót rágtam, direkt megkóstoltam egy lecseppenõ tejecskét, de hát én semmit nem éreztem. a gyereket se érdekelte. amikor sok õszibarackot ettem, a baba kakija narancssárgásabb volt. ez volt az egyetlen, aminél összefüggést láttam, de ez is lehet véletlen. ha nem hasfájós, akkor tapasztalatom szerint bármit ehet az anyuka. (sõt, barátnõm babája kicsit hasfájós volt, õ mindent elhagyott már szinte, de nem volt változás. aztán mikor úgy döntött, eszik mindent, elmúlt ez a nyûglõdés. már gyanítja, hogy nem is hasfájós a babája, hanem ilyen "szülõfoglalkoztatós típus" aki nyüszög, hogy vegyék kézbe) :) na mind1, a lényeg: ehetsz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!! ezek szerint ha nem hasfájós akkor semmire sem hasfájós :D nem hasfájós a babám, mert már kóstoltam a bablevest is kis adagban és semmi gond nem volt :)
Nekem szülés után azt mondta az orvos, hogy nyugodtan egyek bármit.

Szerintetek baj, ha 6 hónapos kisfiam még ülésben nem tudja magát megtartani, és még nem mászik? Hátról hasra és vissza fordul már, de azt is jobbra. Nem mintha nem tudna balra, de azt nagyon kevésszer csinálja. Hason a saját tengelye körül forog.

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!

Szia, az én kislányom kb.8 hónaposan ült meg egyedül, mászni 11 hónaposan kezdett, 15 hónaposan indult el, nem törvényszerû hogy ilyen korán megüljön vagy másszon!
6 hónaposan az én kislányom sem ült, most 7 hónapos , 1 hete felült magától és napról napra biztosabban ül, most kezdte a mászást is. Hirtelen kezdett mindent csinálni, elõzmény nélkül .Én azt hittem kb 10 hónaposan fog ülni.
ne aggodj ez normális , nincs egyáltalán lemaradva a fejlödésbe, minden gyereknek más a fejlödési ritmusa.Naprol napra erösödik és hamarosan ülni is fog:0)Ö majd jelezni fogja ha már ott az idö.
Az én 6 hónapos kisfiam ugyanezeket csinálja, és nekünk javasolták, hogy nézessem meg Dévényessel, biztos ami biztos, nehogy késõn vegyék észre a bajt(bár nem értem miért lenne ez baj, de mindegy, elviszem).Sztem nézesd meg te is, hogy megnyugodj.
Ugyanezt csinálta a fiam is ennyi idõsen, csak nem jobbra forgott, hanem balra (a jobb kezével húzta át magát) 1, 5 hónapig. Aztán 6 hónapos kora után valamivel egyszer csak rájött, hogy a másik oldalra is lehet, onnantól nem volt megállás. Kúszni 7-8 hónaposan kezdett (nem mellesleg azt is csak az egyik kezével és a másik lábával) mászni meg 9, 5 hónapos kora után. Ekkor állt fel is. Ezt kb. 2 hét alatt tökélyre fejlesztette. Onnantól kezdve is azért még kúszva közlekedett, de már mindkét kezét lábát használta. Most 10, 5 hónapos, mostmár inkább mászik, feláll mindenhol. Egyáltalán nem vagytok elkésve, és én nem nyúznám még a dévény tornával sem. Majd rájön, hogy lehet a másik oldalra is forogni...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a számomra megnyugtató válaszokat. Csak a környezetünkben mindenki olyan "ügyes" baba, hogy félévesen már "mindent" tud.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!