Találatok a következő kifejezésre: Ha már fáj (588 db)

Álló munkát végző kollégáim! Ti hogy vészelitek át a munkaidőtöket, ha már fáj a lábatok?

Egészségügyileg sem vagyok toppon a derekammal és 8 órás munka után már alig bírok állni a talpamon. Egy cipőt is hamar kitaposok. Sokszor arra is gondoltam, hogy a cipő is sokat nyom alantban. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm 27N

Legjobb válasz: Én ugyan nem állómunkát végzek, de azt tudnám javasolni, hogy csináltass talpbetétet. Anno nekem is rengetegszer fájt a derekam, már pár óra után is, és ez megoldotta a problémát.

Én ugyan nem állómunkát végzek, de azt tudnám javasolni, hogy csináltass talpbetétet. Anno nekem is rengetegszer fájt a derekam, már pár óra után is, és ez megoldotta a problémát.
Szia, vendéglátóztam jó sok évig sajnos, a derékfájásommal csodát tett a csontkovács, aztán már csak normálisabb cipõben kellett lennem és nem volt baj. Õ adott pár tippet is, hogy hogy álljak. Azt mondta, hogy én térdbõl állok, azért szenvedek annyira, megmutatta hogy kéne állnom, amire mindig emlékeztetnem kell magam, de ha úgy állok, akkor sokkal kevésbé terhelõ. A talpbetét is jó ötlet, de egy igazán kényelmes munkacipõ is. Én kínain vettem crocs utánzatot, abban szerettem nagyon dolgozni.
Én is vendéglátásban dolgozgatok, de csak szezonálisan, ami azt jelenti, hogy évente körülbelül 3 hónap. Nálunk a crocs papucs vált be, összehasonlíthatatlan egy sima cipõvel... :)

Baj ha abbahagyom az edzést ha már fáj?

18L. Most kezdtem és eléggé gyenge vagyok még...

Legjobb válasz: Futásnál fáj a lábad? Egyenletes tempóba fuss és ha úgy se bírod akkor nem baj ha abbahagyod. DVD tornával pedig nincs tapasztalatom de sokak szerint nem sokat ér.

Futásnál fáj a lábad? Egyenletes tempóba fuss és ha úgy se bírod akkor nem baj ha abbahagyod. DVD tornával pedig nincs tapasztalatom de sokak szerint nem sokat ér.
Nem baj, majd belejössz.
Mármint milyen edzést?
A kérdező hozzászólása: Futás és rubint réka.
A kérdező hozzászólása: A futás az asztmám miatt rossz. DVD szerintem biztos ér vmit ha fáj.
Vagy rosszul csinálod a gyakorlatot, azért fáj...
Nem, elsõre senkinek sem megy semmi. És a dvd tornák nagyon is hatásosak, ugyanolyan mintha elmennél egy edzésre annyi különbséggel, hogy ott tizenöten vagytok egy teremben, otthon meg egyedül vagy. Én Béres Alexandrázni szoktam és már 2 hét után éreztem a hatását, és egy hónap után már mások is megjegyezték, hogy jobban nézek ki, és én is sokkal fittebbnek érzem magam, ha sportolok. Majd te is észreveszed a hatását, és a környezetedben lévõk is, csak ne add fel! :)
Nem mindegy, hogy mi fáj és hogy hogyan fáj. Bizonyos mértékû izomfájdalom minden sportnál elkerülhetetlen. Szerinted a maratoni futók mit éreznek? Szóval azt neked kell megtanulnod, hogy egy adott fájdalom bajt jelent-e, vagy pedig még belefér az egészséges megerõltetés kategóriájába.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azt érzem h dolgozik az izom:) Köszö mindenkinek!

Ha már fájnak a melleim, akkor túl vagyok a peteérésen?

Elég össze vissza ciklusaim vannak mostanában. Ma vagyok a 14. napon és most kezdtek el fájni a melleim! Akkor már túl vagyok a peteérésen? Csak mert azt olvastam, hogy ez a progreszteron miatt van és az peteérés után termel?dik.

Legjobb válasz: Hát az majd kiderül ha késik a mensesed. Nekem soha nem fáj mikor peteérésem volt. Mindig akkor fájtak mielõtt megjött volna.

Hát az majd kiderül ha késik a mensesed. Nekem soha nem fáj mikor peteérésem volt. Mindig akkor fájtak mielõtt megjött volna.
nem vagyok orvos, de ezen már én is gondolkodtam és szerintem is jól sejted. már olyankor túl lehetsz a peteérésen, de egy orvos erre 100%-osan tud válaszolni
Nekem mindig peteérés után kezd el fájni.

Ha már fájt a fogam, amit be szeretnék tömetni, akkor szükséges a gyökérkezelés is vagy elkerülhető?

Valószin? romlott volt a fogam belseje, viszont kivülr?l nem látszott semmi, de kenyérevés közben letört bel?le egy darab és azóta fájt is.. van rá lehet?ség hogy meguszom egy szimpla töméssel?

Legjobb válasz: Szerintem a nullával egyenértékû az esélyed, hogy megúszd. De nem kell tõle félni, egyáltalán nem fáj. Én is nagyon féltem, majdnem kihúzattam inkább, azóta is áldom a dokit, hogy rábeszélt. :D

Szerintem a nullával egyenértékû az esélyed, hogy megúszd. De nem kell tõle félni, egyáltalán nem fáj. Én is nagyon féltem, majdnem kihúzattam inkább, azóta is áldom a dokit, hogy rábeszélt. :D
Esély mindig van rá. Menj el minél elõbb dokihoz, ez a legtöbb, amit tudsz tenni. És gondolj arra, ha gyökérkezelés kell, hogy még mindig jobb így, mintha kihúznák. Egyébként nekem csináltak már gyökérkezelést, és szerintem egyátalán nem olyan szörnyû, szerintem nem rosszabb egy tömésnél.
Kell a fog, vagy sem??? Ha kell, akkor siess: egy eltört fog nagyon hamar teljesen szétesik, ha nem kezelik. A belseje puha, és sérülékeny.
Azért tört el, mert elhalt maga a fog, egy egészséges fog nem törik el szimplán. Nem fogod megúszni a gyökérkezelést, de maga a kezelés nem fáj hidd el. Érdemes megmenteni a fogad. Nekem most gyökérkezelik épp a fogam. Ez a jobb felsõ 5ös fogam, de már évekkel ezelõtt egyszer a bal felsõ 6ost is kellett. Azt is szó nélkül kezelte a doki, hiába hátsó fog.
A kérdező hozzászólása: :( de én akkor is nagyon félek :)
ne halogasd, és ne félj! A gyökérkezelés nem fáj, érzéstelenítik és megcsinálják. Még annyit se érzel, mint egy fúrásnál. Más kérdés, hogy melyik fogról van szó, mert ha valamelyik hátsó sokgyökerûrõl, azt nem szivesen gyökérkezelik, mert nehéz és macerás
Nekem is pont ez volt.Csak nem tört le belõle.Kívülrõl nem látszott semmi, de egy hatalmas lyuk volt benne.Gyökérkezelték és azóta köszöni szépen jól van.:) Ez 2 éve volt...

Mivel lehet magyarázni, hogy a férfiak többsége nem megy orvoshoz, szinte még akkor sem, ha már fáj?

Ha pedig mégis elmegy és az adott orvos további kivizsgálásokra küldi, de közben elmúlik a fájdalom, akkor továbbra is belesz... az egészségébe. Pedig akár komolyabb baj is lehetne. Ráadásul az is kevés, hogy ha már a saját maga érdekében nem jár utána, akkor a családjával "zsarolja" az ember.

Legjobb válasz: Sajnos én így vagyok a faterommal. Akkor megy csak el dokihoz ha már napok óta nem bír aludni a fájdalomtól és ha beutalják a kórházba,akkor mindenféle okokra hivatkozik csakhogy ne kelljen befeküdni....nem tok mit csinálni vele felnõtt ember..csak az a baj,h.az életével játszik!

Sajnos én így vagyok a faterommal. Akkor megy csak el dokihoz ha már napok óta nem bír aludni a fájdalomtól és ha beutalják a kórházba, akkor mindenféle okokra hivatkozik csakhogy ne kelljen befeküdni....nem tok mit csinálni vele felnõtt ember..csak az a baj, h.az életével játszik!
Pont most tanultam ilyesmirõl... Ez egyrészt a régi férfi-nõi sztereotípiákból ered, hogy a férfi az erõs, a családfenntartó, ezzel nem fér össze az a szerep, hogy õ is lehet beteg, mert a betegség a gyengeség sztereotípiájával kapcsolódik össze. Másrészt a mai kultúrában a férfiak képéhez szintén olyan jelzõket társítanak, mint a "macsó", és aki macsó, az tûri a fájdalmat, nem panaszkodik. De ez a tulajdonság adódhat a személyiség jellemzõibõl, vannak, akik tudatosan kicsinyítik a problémáikat, mert félnek attól, hogy valójában valamilyen komoly bajuk is lehet, és azért nem mernek vizsgálatra menni, mert félnek hogy bebizonyosodik, amitõl tartanak. Úgy gondolják, hogy amíg nincs rá bizonyíték, hogy betegek, addig nem azok, és bizonyíték nem lesz, mert már pedig õk nem mennek orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És azt rudjátok, mit lehet ez ellen tenni? :) Semmit, csak nézni, ahogy romlik az egészségük? Mert a veszekedés, unszolás, orvostól elõre idõpontkérés nem segít.
Nem sajnos. Be kell láttatni velük, hogy ez a helyzet így problémás, rá kell õket döbbenteni arra, hogy ezen változtatni kell, és kell valami megoldást találni. Sokszor ugyanis mi férfiak hajlamosabbak vagyunk sokkal borúlátóbbaknak nézni problémáinkat, mint amilyenek, és aki nem tud nyitott lenni a környezete felé, az makacs és önfejû mivoltában nem fogja rávenni magát arra, hogy lépjen. Meg kell gyõzni, és valamit (reményt/hitet/célt...) kell adni ill. kitûznie neki ahhoz, hogy lépjen valamit, tegyen valamit önmagáért. Példaként az egyik barátom hoznám fel, aki cigizik. Én hiába akarom meggyõzni arról, hogy nem kéne csinálnia, mert õ is saját indítékok alapján cselexik. Azonban voltak idõszakok, amikor volt egy célja, akkor minden további nélkül letette a bagót. Ezt kellene elérni annál a személynél is akirõl szó van, CSAKIS AKKOR SIKERÜL7! :-o ** ** ** Elõzõ [01-08 18:31]-es hozzászóló válaszával sok szempontból egyetértek. Azonban azt még tudni kell, hogy a szívósság mellett a férfinak nemcsak macsónak kellene lennie, hanem elõrelátónak és okosnak is. Éppen ezért elõre kellene látnia a problémákat, hogy azokat megoldhassa, vagy pedig segítséget kérnie idõben, de sajna pláne a mai világban az emberek annyira nem figyelnek oda egymásra, hogy rengeteg a zárkózott ember, zömmel férfiak. Ez a társadalmi stílus meg egyáltalán nem kedvez annak, hogy az emberek megnyíljanak, és beszélni merjenek problémáikról. Ezt csak úgy le7 elérni, ha gyakrabban folytatunk velük hosszabb, tartalmasabb beszélgetéseket, és megbeszéljük sztereotípiáikat, tévhiteiket, hogy azokat idõvel kiiktathassuk és meggyõzzük a másikat arról, hogy talán nem az a jó megoldás, amit õ annak hisz, hanem van itt egy sokkal jobb, amit kipróbál6na. Akkor talán õ is belátóbb lenne, ha megpróbáljuk megérteni szempontjaikat, önös indítékaikat, persze ehhez rengeteg idõ, türelem, törõdés és szeretet kell a megfelelõ építõ és támogató hozzáállás mellett. Üdv: EE
Hát, amikor nekem bajom volt, amikor pici voltam és az orvos meg egy fitymaszûkületet úgy "oldott meg", hogy lecsonkolta az egész fitymát és iszonyatosan rondán is (cukkcakkos vágás) akkor még nem sejthette senki, hogy mi lesz ebbõl késõbb. Mire nagy lettem és használnám a péniszemet a pisilésen kívül másra is, a rossz és hanyag vágás miatt a makkra tapadt kis bõrdarab minden mozdulatnál feszít, fájdalmat okoz. Ezért ha szexelni akarok, akkor extra adag síkosító és még drog is kell, hogy menjen. Az orvosok szerint nincs probléma (na ez milyen már) hát ezek után szerintetek, elmegyek még egyszer az orvoshoz segítségért, ha nincs rá olyan durva okom, hogy már a mentõ vigyen be?

Mitől fájhat anyajegy? Mármint biztos hogy nagy a baj ha már fáj?

Holnap megyek b?rgyógyászhoz vele, le akarom szedetni, már 4 éve leszedettem egyet, de az utóbbi napokban fáj a másik. Ez ugye még nem jelenti azt hogy rákos lehet?

Legjobb válasz: nem,de az biztos,hogy begyulladt,jól teszed hogy leszedeted,nem is szabad halogatni az ilyesmit.

nem, de az biztos, hogy begyulladt, jól teszed hogy leszedeted, nem is szabad halogatni az ilyesmit.

Mikor fáj a legjobban a fogzás, akkor amikor áttöri? Vagy előtte? Vagy utána? Ha már áttörte a fog az ínyét, onnantól kezdve kell mosni, vagy ha már jobban kint van?

Bocsi, els? babás vagyok.

Legjobb válasz: Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.

Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.
Én biztos vagyok benne, hogy akkor fáj a legjobban, amikor áttöri a fogacska a kicsi ínyét. Már két hónapja szenvedtünk a fogzással, voltak rosszabb és jobb napok, de mikor áttörte a foga az ínyét, akkor nagyon szenvedett szegénykém.:( Délelõtt még nem látszott a fogacska, de egész nap nagyon nyûgös volt, kb. egy liter nyál elfolyt, alig aludt nap közben, és este láttam, hogy egy nagyon picit ki van bújva a fogacska. Szóval az áttörés a legfájdalmasabb.:(
Amikor áttöri az igen fájdalmas (sok babának).Még nekem is fáj, ha jön a babám foga.
A fogorvosom azt mondta, hogy mossam a fogát a babómnak, akkor már 7 foga volt.

Szeretnék a bokám felett egy tetoválást. Szerintetek érdemes egy nőnek, ha már régóta vágyik rá elkészítetni? Mennyir fáj? Ki mit tud róla?

Legjobb válasz: Nekem pont a bokám felett van :-) Eléggé fájt, és kicsit rá is paráztam, mert nem tudtam, hogy mégis milyen érzés. De tûrhetõ. Csontnál kicsit jobban fáj. Én is régóta szerettem volna, és most nemrég csináltattam meg. Szerintem csináltasd meg, mert ha már régóta szeretnéd, akkor biztos nem fogod megbánni... nem csak egy hóbort, hogy neked xy motívum kell, megcsináltatod és két hét múlva már nem is tetszik.

Nekem pont a bokám felett van :-) Eléggé fájt, és kicsit rá is paráztam, mert nem tudtam, hogy mégis milyen érzés. De tûrhetõ. Csontnál kicsit jobban fáj. Én is régóta szerettem volna, és most nemrég csináltattam meg. Szerintem csináltasd meg, mert ha már régóta szeretnéd, akkor biztos nem fogod megbánni... nem csak egy hóbort, hogy neked xy motívum kell, megcsináltatod és két hét múlva már nem is tetszik.
Nyugodtan csináltasd meg szerintem. Én 19 (fiú) vagyok mióta eszemet tudom, tudtam hogy lesz tetkóm, meg is csináltattam nem rég. És tudom hogy még lesz egy pár. Ezzel meg, hogy jaj mi lesz 70 évesen, hogy fog kinézni blabla. Szerintem 70 évesen (már ha megérem) akkor ku* vára a legkisebb bajom is nagyobb lesz annál, hogy jaj milyen a tetkóm.
70 évesen már senkinek sem szép a bõre, tök fölösleges ezzel riogatni az embert. Ja és ha meg egy nagy paca lesz a bõrömön akkor is mi van az a "paca" jelenteni fog számomra valamit mert tudom, hogy miért van ott és mi okból csináltattam oda azt a "pacát" és, hogy mit jelképez számomra az a "paca".
jah elég csak azokra az idõsekre nézni akik tintával szurkálták maguknak anno.egyre gázabb lesz a tetoválás.a szép bõr mindennél a legszebb!
Az oké, hogy 25 évesen van egy ízléses tetoválásom. De hogy fog mutatni majd a 75 éves napbarnított lábamon?
a csontos résznél fáj..ha neked ez sokat jelent, akkor érdemes megcsináltatni. az 'öregkorban hogy fog kinézni'-dologról pedig csak annyit, hogy akkor már úgyis megcsúnyulunk, már nem nagyon fogjuk magunkat mutogatni, plusz az unokák majd látni fogják, hogy anno nagymama milyen jófej volt. : D
nincs szebb a gyönyörû bõrû és szép lábnál!nincs is kívánatosabb, ne rondítsd el szerintem.
Oké! Élni, és élni hagyni:)
Akkor Te legyél a biztonságos élet híve. :) Nem hiszem, hogy 70 évesen az lesz a legnagyobb problémám, hogy egy paca van rajtam. Ránézek és tudni fogom, hogy mit jelent nekem, akárhogy is néz akkor már ki. Nem ez számít, nem másoknak akarok megfelelni, hanem MAGAMNAK. És ha nekem ez tetszik, akkor nem fogom emgbánni 70 évesen sem, akárhogy is nézzen addigra ki. (utolsó elõtti voltam)
10:46 Az is szánalmas, ha valaki felületesen olvas, aztán úgy mond véleményt… (Ugyanis senki nem ítélte el a kérdezõt, csak volt aki ódzkodott a tetoválástól.) Egyébként e szerint a gondolatmenet szerint: ugyan minek egészségesen élni, ki tudja mi lesz holnap?! Minek takarékoskodni, majd eltart valaki, ha mégse halok meg idejében! És így tovább… Szerintem meg vannak ronda 70-esek, meg olyanok, akikre jó ránézni, jó velük együtt lenni (mert nem elutasítóak, kirekesztõek, utálkozók, lesajnálók) és ez meg is látszik rajtuk. Mert az életünk, mentalitásunk, másokhoz való viszonyulásunk ránk van (lesz) írva az arcunkra 30 felett. Tehát, ha én az amúgy is ráncos bõrömön majd nem akarok még egy plusz „pacát”, akkor miért is vagyok szánalmas???? Nem inkább az, aki kapásból lesajnál mindenkit, aki más véleményen van?
Mindenképp csináltasd meg! Jaj mi lesz 70 évesen? Szánalmas, amikor valaki erre hivatkozva ítéli el a tetkókat. Egyszer élünk, használjuk ki. Biztos jól fog mutatni, sok sikert!:)
Boka felett szép és izléses, 1 szép nap barnított lábon isteni :P
szerintem manapság nem divat, de ha csináltatsz akkor az legyen egyedi!
A kérdező hozzászólása: Nos, igaz.. Úgy érzem ez kellett.. Köszi.. Keresek egy jó helyet.. Ahol ízlésesen megcsinálják.. Gondolom ez sem lesz könnyû.. De ha lesz, akkor már szép legyen... És tuti, hogy lesz.. Mert több éve akarom.. És kész.. :) Köszi mindenkinek.. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.. :) Nos, kell még egy kis bátorság, de úgy érzzem, itt az ideje.. Igaz nem vagyok már tini, a magam 25 évével.. De szerintem még nem késtem el.. :)
A kérdező hozzászólása: Nos, pontosan ezért vacilláltam.. Hogy mi lesz 50 év múlva44 De!! Történt, hogy az egyik barátnõm párja motorbalesetben meghalt.. És hát, bennem úgy megváltozott akkor valami, hogy minden amit szeretnék azonnal meg kell tenni, mert lehet holnap már késõ lesz.. Az is lehet, hogy csak 15-16 évem van hátra.. Na, akkor meg még nem lenne csúnya.. :) De szerintem nem azzal kell foglalkozni, hogy ki mit gondol és mi lesz... Tanácsokat meg kell hallgatni, sokszor át kell gondolni, de meg kell tenni, ha úgy döntöttél, mert lehet nem lesz rá idõd..
Én hétfõn tetováltattam a bokámra, egy kínai jelet. S észre sem vettem. Olyan érzés volt mintha epiláltam volna.Persze elõtte én is paráztam, de így utólagosan már csak nevetek. Szóval vágj bele. Az meg hogy mi lesz 50-60 év múlva, ... majd akkor kiderül:)

Már mind a ketten tovább akarunk lépni (szüzek vagyunk), de amikor meg akarna ujjazni, akkor alig teszi be az egyik ujjának a végét már ilyen nyomasztó, feszitő érzést érzek, és ha egy kicsit beljebb tolja már fáj. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Fél éve vagyunk együtt a barátommal, régebben valahogy mindig kerültük ezt az ujjazós témát, de most h továbblépnénk megint előjött. Sok dolgot olvastam már, hogy ha előtte megujjazzák a csajt akkor nem fáj annyira meg van aki nem is érzi. Félek is tőle de valahogy ennek nem igy kéne lennie, mégiscsak minden nő kibirja. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Mi is ennyi ideje vagyunk együtt,egy pár napja újjazott meg. Nekem is fájt kicsit, de én elvoltam lazulva,fölizgulva.Elõször maszírozott,majd lekerütl a felsõ,melltartó,utána persze egymásnak estünk,elkezdte a mellem simogatni,csókolgtni,majd lejeb csúszott a keze, elõször csak simogatott,é is õt, majd lekerütl a nadrág, tanga is , szopogattam az újjait, és benedesedve, az õ újja is nyálasan , már nem fájt csak egy kicsit:)

Mi is ennyi ideje vagyunk együtt, egy pár napja újjazott meg. Nekem is fájt kicsit, de én elvoltam lazulva, fölizgulva.Elõször maszírozott, majd lekerütl a felsõ, melltartó, utána persze egymásnak estünk, elkezdte a mellem simogatni, csókolgtni, majd lejeb csúszott a keze, elõször csak simogatott, é is õt, majd lekerütl a nadrág, tanga is , szopogattam az újjait, és benedesedve, az õ újja is nyálasan , már nem fájt csak egy kicsit:)
Próbáljatok ki esetleg sikosítót
Én nem próbálkoznék ezzel az ujjazással, nekem pld. nem is tetszene. Mi anno egy két-három pohár Martini után belevágtunk a közepébe... :) Nem volt könnyû, nekem is fájt eléggé eleinte, mikor még csak próbálkoztunk, azért döntöttünk a Martini mellett, és úgy már összejött.
még nem vagy kitágulva az után nem fog már fájni
Próbáld meg magadnak csinálni. Vagy talán ha nagyon be lennél indulva rá akkor könnyebben menne. Vagy egy kis síkosítóval. Nem kell félned. A legnagyobb probléma, hogy rágörcsölsz, ha be vagy görcsölve és nem is nedvesedsz akkor sokkal nehezebb, fõleg, hogy szüzen még milyen szûk vagy.
same here.

Mikor ajánlatos együtt lenni peteéréskor? Ha fáj és szurkál a petefészek, vagy ha már elmúlt? Nekem peteérés után fájnak a melleim. Esetleg akkor?

Ne értsétek félre,nem muszájból vagyunk együtt,amúgy is együtt vagyunk 2-3 naponta,csak jó lenne tudni.

Legjobb válasz: Ha 2-3 naponta együtt vagytok, igazából nehéz nem eltalálni a peteérést, hiszen a sperma átlag 48-72 óráig életképes, de volt már precedens arra is, hogy egy hét után is meg tudott termékenyíteni petesejtet, de ez már szélsõséges példa. Igazából másak a peteérés tünetei mindenkinél. Mondhatnám, hogy akkor, mikor szurkál a petefészked, de lehet, hogy neked késõbb, peteérés után szurkál, másnak elõtte napokkal. Sokan mondják, és lehet, hogy van benne valami, hogy az esedékes ovuláció elõtt egy héttel már minden második nap együtt vagytok. Így a párod is megpihenhet, a szervezete is tud elegendõ hímivarsejtet termelni, és elvileg így nagyon nagy valószínûséggel eltaláljátok az ovut, bár a baba így sem 100%.

Ha 2-3 naponta együtt vagytok, igazából nehéz nem eltalálni a peteérést, hiszen a sperma átlag 48-72 óráig életképes, de volt már precedens arra is, hogy egy hét után is meg tudott termékenyíteni petesejtet, de ez már szélsõséges példa. Igazából másak a peteérés tünetei mindenkinél. Mondhatnám, hogy akkor, mikor szurkál a petefészked, de lehet, hogy neked késõbb, peteérés után szurkál, másnak elõtte napokkal. Sokan mondják, és lehet, hogy van benne valami, hogy az esedékes ovuláció elõtt egy héttel már minden második nap együtt vagytok. Így a párod is megpihenhet, a szervezete is tud elegendõ hímivarsejtet termelni, és elvileg így nagyon nagy valószínûséggel eltaláljátok az ovut, bár a baba így sem 100%.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Reménykedek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!