Találatok a következő kifejezésre: Ha már estem, utána (17 db)

Hogyan tértetek át a babátokkal a 2 nappali alvásról az 1-re? Hosszabban aludt utána este, vagy a nappali nyúlt meg? Ha már csak 1-szer alszik napközben, akkor hány órakor?

Legjobb válasz: Nekem a fiam 1,5 éves koráig 2* aludt egy nap, majd egyszercsak nem igénylete a délelõtti alvást, reggel 7 körül kelt, majd 10 körül aludt 1 órát, és utána 2 körül megint 1,5 órát. Mostmár fél 12 kor ebéd van, ugyanugy reggel 7 kor kel, ebéd után 12-fél 1 között elalszik, és 3-fél 4 között kel.Így most hosszabbat alszik egyszerre. Viszont este is késõbb fekszik, régen 8 kor már javában aludt, most 9 körül alszik el.

Nekem a fiam 1, 5 éves koráig 2* aludt egy nap, majd egyszercsak nem igénylete a délelõtti alvást, reggel 7 körül kelt, majd 10 körül aludt 1 órát, és utána 2 körül megint 1, 5 órát. Mostmár fél 12 kor ebéd van, ugyanugy reggel 7 kor kel, ebéd után 12-fél 1 között elalszik, és 3-fél 4 között kel.Így most hosszabbat alszik egyszerre. Viszont este is késõbb fekszik, régen 8 kor már javában aludt, most 9 körül alszik el.
10 hónaposan már nem tudott elaludni 10kor, így toltuk 2 órát, délután meg ugye nem tettem le az ébredés után 1 órával... :) semmi nem történt, egy az egyben kimaradt a 2. alvás, tehát annyival kevesebbet aludt minden gond nélkül. egyébként ez is a lényege az átállásnak, hogy az idegrendszere fejlettebb, már nincs szüksége annyi alvásra. ha megnõ a 2 alvás hossza, akkor még igénye a 2 alvás
11 honapos volt a kisfiam amikor ejtette e delelotti 40-60 perces alvasat. Nallunk ugy kezdodott, hogy pont uszni voltunk reggel 9:30-tol-10:00-ig. Utanna kapott egy kis gyumolcsot kekszel es elindutunk hazafele. Mindig bealudt az autoba de ezen a napon nem. :) Igy megvarta az ebedet 11:40-kor(igaz nagyon nyugos volt mar a vegefele es nem is igen evett) es utanna aludt egybol 3 orat. Volt olyan nap, hogy aludt reggel 10 korul de egyre kevesebbszer csinalta ezt aztan a vegen teljesen elhagyta es ebed utan aludt 2 es fel - 3 orat. Este kb. 8 honapos kora ota 7:30-kor alszik el es nem ebred meg csak reggel 8 korul. Ez igy volt akkor is amikor aludt meg reggel es akkor is amikor mar nem. Most 26 honapos es a mai napig igy van. Reggel 8-kor ebresztem mert 9-re megyunk bolcsibe. A bolcsibe alszik ebed utan 1-1.5 orat es este 7:00-7:30 kozott mar alszik.
1 éves kora körül, egyszerûen késõbb lett álmos (13 óra körül), nagyjából 2 óra alvás, majd este 8 környékén alvás.
Nekem 20hónaposan még mindig kettõt aludt a fiam napközben. :) Akkor elkezdtem én próbálgatni, hogy nem teszem le 10kor, hanem csak fél 11kor, utána egy hét mulva 11kor... és így kihúztuk délig kb 21hós korára. Most 22hónapos- egy-két nap még midnig elõfordul, hogy kétszer alszik, de nagyjából tudjuk tartani az egy alvást.

HA már ülve megtudja enni az esti tápszert, akkor már nem kell utána fogni böfiztetés miatt?

Úgy értem,nem gond,ha eszik és utána fekszik is aludni.Eddig ugy volt,hogy megetettem,rajtam böfi,aztán kiságy aludni.Most már ülve eszik.

Legjobb válasz: Megmondom õszintén én nem sokáig büfiztettem, mert volt, hogy egy órán keresztül nem volt hajlandó büfögni, már kókadt a a kezemben, de a büfi sehol.Mikor meg már ült, akkor egyszerûen felült magának ha büfiznie kellett. Tudom, hogy ez nem volt így jó, de egyszerûen nálunk ez vált be. De ha a te babád magától még nem tud felülni akkor kicsit késõbb tedd le.

Megmondom õszintén én nem sokáig büfiztettem, mert volt, hogy egy órán keresztül nem volt hajlandó büfögni, már kókadt a a kezemben, de a büfi sehol.Mikor meg már ült, akkor egyszerûen felült magának ha büfiznie kellett. Tudom, hogy ez nem volt így jó, de egyszerûen nálunk ez vált be. De ha a te babád magától még nem tud felülni akkor kicsit késõbb tedd le.
Ülve könnyebben fog jönni a büfi is.Ha ülve tud büfizni, akkor jó.Ha nem jön ki, akkor meg kell még büfiztetni, de általában így már könnyebb nekik.
A kérdező hozzászólása: szóval, ha elfogyott a tápszer, azért még várjak, mielött lerakom aludni igy is , ugye?Köszi
Persze, szerintem igen, mert ha a felesleg vissza a kar jönni, az sajna visszajön fekve is, és nehogy gond legyen.Ülve is kell büfizni.Bár ha nyugodtan fekszenek, nem mozgolódnak, lötykölik a kis hasukat, akkor már nem szokott visszajönni tej.De azért nemárt ha büfizik.
ez ugye csak elméleti kérdés?
Két dolgot még kifelejtettem az elõbb: 1) Már csak azért sem törvényszerû, hogy az elsõ partner legyen az apa, mert a férfiak jelentõs részének vannak termékenységi problémái, illetve még egy tökéletesen egészséges és termékeny férfi és nõ esetén sem automatikus következménye a fogamzás az aktusnak. 2) Ha egy nõnek két érett petesejtje van, egy ilyen esetben még az is elõfordulhat, hogy olyan kétpetéjû ikrek fogannak meg, akiknek két különbözõ férfi az apjuk (volt is már ilyenre példa a gyakorlatban).
Abban, hogy az elsõ partnertõl fogan meg egy baba, még abban az esetben sem lehetsz biztos, ha már az elsõ elõtt volt ovulációd, vagyis már várakozik a petevezetékedben egy megtermékenyítésre alkalmas petesejt. Azt, hogy ilyen esetben ki az apa, vagy DNS teszttel lehet kimutatni, vagy esetleg az anya, a gyerek és a lehetséges apák vércsoportja alapján - nem mindig, de bizonyos esetekben - az egyik férfi apaságának ténye kizárható. (De ha a másik nem ismeri el önként az apaságot, akkor szintén DNS vizsgálat szükséges az apaság tényének bizonyítására.)
azé fog amelyik igazi törzsállományból való kakas ;)
szülés után DNS teszt
Ilyen helyzetben igazából nem tudhatod, hogy kitõl van a baba.
Kezdõdik ma is a zárójelezés!!! :D
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem azonnal de akkor most melyiktõl fogan meg? :D vagy hogy van ez eggyáltalán?
Asztakúva xD
nem azonnal leszel terhes hanem kb 1-2 nap
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Ha már teherbe estem, utána meddig szabad még szeretkezni?

Legjobb válasz: Szia egészen addig amig az orvos nem tilt el tõle:))

Szia egészen addig amig az orvos nem tilt el tõle:) )
Ha nincs semmi gond a terheségeddel, akkor végig szabad :)
Ha minden Ok akkor szinte az utolso pillanatig. Sajna mi le lettnk tiltva. :((
sziami mind a két szülésemet megelõzõ este még voltunk együtt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha reggel éhgyomorra futok, akkor inkább izmot veszítek? (egy cikkben olvastam) Mikor érdemes akkor futni? Reggel enni valamit (pl banánt) és utána, vagy este mikor már utána nem eszem semmit?

Legjobb válasz: Én is sok baromságot olvastam már cikkekben... Nos, elõrebocsátom, nem vagyok szakértõ, csak olvasok és gondolkodom. Elnézve, hogy én gyakran nem vagyok éhes délelõtt, valószínûleg az elõzõ esti tápanyagbevitelbõl is akad még a rendszerben, de ha nem, akkor ott vannak a glikogénraktárak, pont arra, hogy intenzívebb mozgáskor rendelkezésre álljanak. Nem maratont futsz, a reggeli testmozgásodkor nem fogynak el, ha fel voltak töltve :) Utána ugyebár vissza kell õket tölteni és fehérjét sem árt enni... Én így gondolom.

Én is sok baromságot olvastam már cikkekben... Nos, elõrebocsátom, nem vagyok szakértõ, csak olvasok és gondolkodom. Elnézve, hogy én gyakran nem vagyok éhes délelõtt, valószínûleg az elõzõ esti tápanyagbevitelbõl is akad még a rendszerben, de ha nem, akkor ott vannak a glikogénraktárak, pont arra, hogy intenzívebb mozgáskor rendelkezésre álljanak. Nem maratont futsz, a reggeli testmozgásodkor nem fogynak el, ha fel voltak töltve :) Utána ugyebár vissza kell õket tölteni és fehérjét sem árt enni... Én így gondolom.
A kérdező hozzászólása: Olvastam olyat is, hogy éhgyomorral jobban megy a zsírégetés! Szóval kb. mindent, csak nehezen hámozom ki, hogy melyik is a jobb módszer :)
Ez csak nagy izomzatnál igaz (komoly testépítõknél), ahol a szervezet "küzd" a túl nagy izomzat ellen, átlag embernél nem nagyon van.
nem veszítesz izmot! izmot csak akkor veszítesz ha nem használod õket, és így "elsorvadnak"
#4: Nem csak akkor. Kalóriadeficitnél veszélyben vannak, ezért kell a fehérjebevitelre figyelni. Fogyáskor az ember izmot is veszít, edzés mellett is, de ez minimalizálható megfelelõ étkezéssel.
A kérdező hozzászólása: Akkor inkább egyek elõtte vagy menjek este?
A reggel, éhgyomorra végzett mozgás jobb zsírégetés szempontjából. Utána pedig fehérjedús reggeli... Én úgy tudom, mozgás elõtt 1-1, 5 órával nem tanácsos enni, fõleg nem magas cukortartalmú dolgokat. DE ettõl függetlenül este is mehetsz, de utána is praktikus a fehérjepótlás....
Az edzésnél az a legfontosabb, hogy el legyen végezve, a mikor kevésbé fontos, fõleg, hogy egy megfelelõen intenzív edzés után 36-48 órával is több energiát használ föl a szervezet, mintha nem edzett volna, másképp fogalmazva nem az edzés alatt "ég a zsír", hanem egész nap.

Ha rühakta kezelést megcsináltam akkor utána este alvás közbe elvileg már nem kellene felébrednem miattuk?

Ezalatt azt értem hogy a szer amit használtam másnap estére teljesen kifejtette a hatását?

Legjobb válasz: Nekem is volt,nekem többször kellet alkalmaznom amit kaptam rá(már nem tudom mi volt a szernek a neve)asszem 1 héten keresztül minden este fürdés után.Hát azért az elsõ alkalomtól ne várj csodát...

Nekem is volt, nekem többször kellet alkalmaznom amit kaptam rá(már nem tudom mi volt a szernek a neve)asszem 1 héten keresztül minden este fürdés után.Hát azért az elsõ alkalomtól ne várj csodát...
A kérdező hozzászólása: Én Novascabint használom. Tegnap probáltam ki elöször de este még viszkedtem, igaz csak a kezemen. Ma mégegyszer lekentem magam, remélem mostmár jobb lesz.

Szénhidrát napon az jó vacsinak ha egy fél pizzaalapot megkenek pizzakrémmel és azt eszem meg (este 6 előtt)? Utána meg indul a tornázás) ) Torna után már nem ajánlatos estére enni? KB 11-kor alszom el, addig sztem éhes leszek!

Legjobb válasz: Az eredeti diéta szerint jó, viszont ott csak egy szeletnek megfelelõt ír, de mellé kötelezõen egy kis csokit. A lényeg, hogy ne tegyél a pizzalapra sajtot. Torna után viszont inkább igyál sokat. Akár zöld teát, akár tiszta vizet. Annyira ez is elveszi az étvágyadat, hogy elalvásig kibírd.

Az eredeti diéta szerint jó, viszont ott csak egy szeletnek megfelelõt ír, de mellé kötelezõen egy kis csokit. A lényeg, hogy ne tegyél a pizzalapra sajtot. Torna után viszont inkább igyál sokat. Akár zöld teát, akár tiszta vizet. Annyira ez is elveszi az étvágyadat, hogy elalvásig kibírd.

Fogamzásgátlót szedek 10 hónapja, és tegnap este elfelejtettem bevenni a gyógyszert, a paism véletlenül belém ment el. Nem pótoltam 12 órán belül. Esemény utánit irassak fel orvossal, és ha beveszem, akkor már biztos hogy nem lehet probléma?

Legjobb válasz: ezek a mai alacsony hormonszintü tablettak maximum 2 het alatt teljesen kiürülnek a szervezetböl. Mas okbol, de pont a napokban mondta a nögyogyaszom. Az esemeny utani tabletta viszont tenyleg olyan, mint egy lorugas, en konkretan 2 napig nem birtam felkelni töle, ugy fajt a hasam, es csak aludtam... En tovabbra is azt mondom, hogy kerdezz meg erröl mindekepp egy orvost, mert eleg nagy a felelösseg...

ezek a mai alacsony hormonszintü tablettak maximum 2 het alatt teljesen kiürülnek a szervezetböl. Mas okbol, de pont a napokban mondta a nögyogyaszom. Az esemeny utani tabletta viszont tenyleg olyan, mint egy lorugas, en konkretan 2 napig nem birtam felkelni töle, ugy fajt a hasam, es csak aludtam... En tovabbra is azt mondom, hogy kerdezz meg erröl mindekepp egy orvost, mert eleg nagy a felelösseg...
Menj dokihoz, mondd el, mi van. Õ megmondja, mi a helyes lépés. Azt tudnod kell, hogy a 72 órás is csak 85%-ban elõzi meg a nem kívánt terhességet.
Semmiképpen se vegyél be 72 órásat!!!Hisz már szeded a fogamzásgátlót! Nézd meg, hogy mit ír a betegtájékoztatód erre az esetre!Egyes tablettáknál benne van, hogy mit kell tenned, ha az 1. 2. vgy 3. héten hagyol ki egy tablettát!
85 %-ban?????? persze, ha az elsö 24 oraban beveszi akkor!!!!! Nem lep meg, hogy annyian teherbe esnek, amikor ennyire pontatlan informaciok keingenek a köztudatban.... ha a 72. oraban veszed be pl, akkor mar csak 50 %-os az a eselye, hogy nem leszel terhes....
Figyelembe véve azt, hogy ha abbahagyod a tabi szedését, utána is hónapok kellenek mire kiürül teljesen a szervezetbõl és visszaáll a normális ciklus, szerintem nem kell sürgõsségi. Viszont! Az is igaz, hogy egyik tabi sem 100%-os, mellette is estek teherbe, illetve maradtak terhesek. Te döntesz, hogy mersz-e kockáztatni, vagy telenyomod a szervezeted egy mégnagyobb hormondózissal...
" a pasim véletlenül belém ment el" ...na persze "nem pótoltam 12 órán belül" -NAGY HIBA! szerintem is irány a doki, 72 órás tabi után. szem.megjegyz.: ha ilyen felelõtlen vagy, ne csodálkozz ha mégis teherbe esel. Pontozzatok le nyugodtan, ez a véleményem.
minden egyes nappal, amennyivel kesöbb veszed be romlik a hatasa... 72 oranal pl mar csak valami 56 %, ha jol emlekszem, 48 oranal hetve valamennyi. Szoval biztosnak, nem biztos. De mindenkepp menj el orvoshoz, ügyeletre, es konzultalj vele ezügyben szerintem, amilyen gyorsan csak tudsz
A kérdező hozzászólása: Köszi azoknak akik értelmes válaszokat adtak... De már nincs miért aggódnom

Elég sok pattanásom szokott lenni, most kipróbáltam, hogy este fogkrémet vagy citromlét teszek rájuk, és egész szépen leszáradtak, már csak enyhe bőrpír maradt utánuk. Használhatom tovább ezeket akkor is, ha nincs pattanásom?

Nem fogja túlságosan kiszárítani a bőröm? Félek, hogy kiszárítják, és akkor ezért lesznek majd pattanásaim. Mivel előzzem meg, hogyha ezek véglegesen elmúlnak, hogy ne jöjjön ki több, vagy ha kijön is csak egy-kettő, ne pedig 10? A kozmetikai szerek nekem annyira nem váltak be, egyedül a garnier arcradírt használom hetente egyszer, és egy alkoholos tonikot szintén hetente egyszer. Zsíros bőröm van. Még egy kérdésem lenne: szabad alapozót, sminket tegyek, ha még van pár ilyen piros pattanásom? Vagyis inkább csak a helyük piros, maga a dudor már eltűnt. Azt hallottam, hogy ha így rákennem az arcomra az alapozót, akkor "elviszem a fertőzést", és még több pattanásom lesz. Ez mennyire igaz?

Legjobb válasz: Énis használok ilyeneket bár nem folyamatosan..Szerintem jó ha segítettek de ne használd õket akkor is ha nincsen pattanásod. Ez alatt használj valami krémet ami megelõzi õket,és 2 naponta bõrradírral radírozd át a bõröd.

Énis használok ilyeneket bár nem folyamatosan..Szerintem jó ha segítettek de ne használd õket akkor is ha nincsen pattanásod. Ez alatt használj valami krémet ami megelõzi õket, és 2 naponta bõrradírral radírozd át a bõröd.
A kérdező hozzászólása: Kétnaponta nem lesz sok: Én úgy tudom egy héten max. 2x szabad. Te milyen krémet ajánlasz? Neked mi jött be?
A kérdező hozzászólása: Az utolsót már próbáltam, nekem sajna nem vált be. :s

Szerinted mit csináljak, ha 9 hónapos babámat már csak napi egyszer (este) szoptatom és szopi közben nagyon fáj a mellem, utána pedig (kb.1 óra hosszan) rettenetesen "ég", és szinte elviselhetetlenül mély, szúró fájdalmat érzek?

Csak egyik mellemet érinti, azt amelyikben mindig is sokkal több tej termel?dött...

Legjobb válasz: Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?

Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!! Még termelõdik benne tej, nem mondható nagyon soknak - de érzem, hogy tele vannak a tejcsatornák és feszül is a mellem; a bal oldalinál pedig szinte semmi... Tegnap már nem mertem szoptatni, mert "féltem a fájdalomtól"!!!!! Így gondolom nagyon gyors lenne a baba leválasztása, ugye??! Az egyik napról a másikra... Vagy szerinted hogyan csináljam???? A menstruációm még nem állt be. Lassan érzek rá jeleket, így szerintem nem kell sok idõnek eltelnie és megjön majd rendesen! Várom a segítséged!!!! E
Ha feszül a tejtõl, azt muszáj vagy kihozni valahogy! Én a szoptatásra bíztatnálak, mert az jobban ki tud üríteni (és a babának is jó az anyatej, amíg csak kapja), de ha semmiképp nem akarod, akkor is fejd ki mindenképp! Tudom, hogy nem kellemes érzés, de ha bent marad a tej és mellgyuszid lesz, az sokkal rosszabb, hidd el.... És valóban, én nem vagyok a hirtelen elválasztás híve, de ezt elsõsorban neked kell eldöntened, hiszen te érzed, látod, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lesz semmi "gond", hogy tegnap kihagytam egy napot??
A kérdező hozzászólása: És szerinted, ha tovább folytatom a szoptatást - mert nem vagyok ellene és tényleg a kislányom tudja legjobban kiüríteni - akkor meddig fogom érzeni a "fájdalmat"?? Vajon végig megmarad?
Nem hiszem, hogy gond lenne. Lehet, hogy a mennyiség kicsit visszaesik, de pár nap intenzív(ebb) szopi után vissza fog állni valószínûleg. Hogy meddig fog még fájni, passzolom. Igazából attól függ, mi miatt fáj. Ha a mesid kavar be, akkor remélhetõleg csitulni fog, ha a ciklusod lassan visszatér ill. visszaáll. Ha a mirigyek változása miatt, azt nem tudom. De kívánom, hogy ne tartson sokáig, vagy legalábbis ne legyen ennél rosszabb. Idõvel talán te is kicsit hozzá fogsz szokni, ha csak lassan múladozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!