Találatok a következő kifejezésre: Ha már egy vetélésem egy fél (6 db)

Félek.5 hetes terhes vagyok. Mindennél jobban vágytam erre a babára. Régebben volt egy vetélésem. És félek, hogy nehogy most is igy járjak. Nagyon aggódom. Ha már egy picit szúrkál a hasam megijedek. Mit tegyek?

Már itthon vagyok táppénzen,nem dolgozom.Nem emelgetek stb.e azért fözök,mosok,takarítok stb....félek....mivel tudom a legnagyobb biztonságot nyújtani a pocaklakómnak?

Legjobb válasz: Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.

Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.
Semmi baj hogy elmúlt a hányingered, még visszajöhet, de ha nem lesz az sem baj.Nekem sosem volt, most vagyunk 24 hetesek.Beszélgess a babádhoz, én az elején mindig kértem hogy maradjon itt velünk, szerintem jót tesz Neked is:-) nem lesz semmi baj, pihenj sokat, a magnéziumot szedheted nyugodtan, legalább nem fog annyira szurkálnia hasad.Mikor kell visszamenned a dokihoz?
Szia Nekem 2 vetélésem volt a 3. terhességemet új dokinál kezdtem aki egybõl utrogestant írt fel, a 8. héten vérezgetni kezdtem a pánik egybõl megvolt a doki felemelte az adagom. Lehet, hogy a gyógyszernek köszönhetõen vagy csak mert gyerekem velem akart maradni ......most már 10 hónapos :)
szedjél vitamint, folsavat, de gondolom ezt már szeded. ne stresszelj, ne izgulj. tudom könnyû ezt mondani, de van egy határ amin felül te már többet nem tudsz tenni a babád érdekében, ezt el kell fogadni. velem is megtörtént, most próbálkozunk újra, és én ilyen gondolatokkal készülök a babára. szerintem jól tetted, hogy már nem dolgozol, ha sikerül a baba én sem fogok egy percet sem. pihenj, élvezd ki az otthonlétet, nyugalmat, hallgass zenét stb. kiderült, hogy az elõzõ baba miért ment el? és gratulálok :D
Szia! Azzal ha nem stresszeled tul magad! Mult év májusban volt egy missed-em, most 14 hetes vagyok, és minden rendben a picivel.Nem szabad butaságokon agyalnod!!!Nincs azzal a picurral semmi gond, növekszik, ezért érzed néha a szúrkákat.Pihenj minél többet, ne emelgess, és ne idegeskedj hisz õ is megérzi.Végezd el az otthoni dolgaidat, és du. pihenj.Én is ezt teszem.Gondolom magazatvédõ vitamint szedsz, és ajánlott a Magne B6 is.Én még ezen kivül C vitamint, és Kalcium pezsgõtabit szedek, ezt nem a magnéziummal egy idõben, mert üti egymást a két "gyógyszer". Nyugalom, nem lesz semmi baja a kicsidnek! Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nem derült ki végül az ok...azt hiszem nem volt életképes. Szedem az Eleveitet.Magne B6-ot még nem mondta az orvos, addig nem merem. 2 napig volt hányingerem, de most elmúlt és nem tudom mire vélni.
A kérdező hozzászólása: Most megyek még csak elöször 3 órára...már izgulok:) Olyan hihetetlen hogy van babám...alig akartam elhinni...4 tesztet is csináltam, mire felfogtam:)
Szia kedves kérdezõ! Mintha én írtam volna a kérdést... Ma teszteltem pozitívat. Van már két gyermekem, akikkel nem tudom miért a 8 héten vérezni kezdtem, de szerencsére a magzatvédõk megtartották õket:) Most hiába kéne nagyon örülnöm a pozi tesztnek, nem merek, mert félek a továbbiaktól. Én is próbálok pihenni, nem agyon dolgozni magam, még 2 nap múlva megerõsítem magam még egy teszttel és utána jöhetek táppénzre egészen szülésig.(fegyveres erõknél így van) Hogy utána mi lesz még fogalmam sincs. Remélem írsz még, vagy dumcsizhatnánk privátba valahogy, ha van kedved.
A kérdező hozzászólása: Szia elözö válaszoló! Van kedvem, jó ötletnek hangzik.Szerintem próbálj meg privát üzenetet küldeni és akkor emailben fogom megkapni a leveled.
Okés, megy az e-mail!
Nem, erre ne is gondolj! terheseknél gyakori a folyás. Ha van görbéd belinkelnéd?
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, csak tudod volt egy 8 hetes vetélésem, és mint az õrült feszt a wc-re járok, hogy nincs-e valami baj. Tudom beteges, ne hurrogjatok le miatta. A görbét nem tudom, hogy kell belinkelni, de az nagyon biztató. A 24 napon feljebbment a megszokottnál is a hõm és azóta is fent van :)
szia! Ha a ciklus.hu-n vezeted a görbéd, akkor a diagramm alatt van egy link, felette ezzel a szöveggel "Ezt a diagramot az alábbi linkkel oszthatod meg másokkal". Ha rákattintasz, egy másik fülön behozza a diagrammot nagyban. A címsorból le tudod másolni, és ide beszúrni.
Egyébként pedig gratulálok, csak semmi negatív hozzáállás, most sikerülni fog :) Nekem is egy napja késik, bár attól függetlenül nem hiszem, hogy terhes lennék, mert az én görbém írtó gáz: http://ciklus.hu/images/diagramok/523c086412cce90b7fbdeca9fa..

Ha wc-re megyek, mindig félek, mit fogok látni a bugyimon, volt már egy vetélésem. Mindenki így van ezzel?

Ma vagyok 6 hetes, és nem akarok erre gondolni, de amikor ott vagyok, mindig félek, nehogy baj legyen. Tudtok valami tanácsot adni, vagy Ti is így vagytok ezzel,csak nem mondjátok, és belül szorongtok

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni,hogy minden rendben lesz,bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája,az mind végig izgulja.

Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni, hogy minden rendben lesz, bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája, az mind végig izgulja.
Szia. Én is így voltam vele, pedig nem volt vetélésem, de a legjobb barátnõm pont elõtte vesztett el egy babát, igaz addigra már újra terhes lett. Aztán tényleg véreztem, barnáztam kb félidõig. Nem sok jót jósoltak, de most már 38 hetes vagyok, és minden rendben(kopp-kopp-kopp), és a barátnõm is megszülte azóta az egészséges, gyönyörû kislányát. Nem mondom, hogy ne aggódj, mert úgyis aggódni fogsz, de próbálj pozítivan hozzáálni, nem lesz semmi baj. Boldog babavárást!
Én is így voltam, egy vetélés után. Viszont nekem a mostani terhességemnél is volt barna folyásom kb. 6 hetes korom körül, az uh-n mégis mindent rendben találtak. Most már 27 hetes vagyok. Ezért én azzal nyugtattam magam WC-re menéskor, hogy még ha látnék is valami foltot, egyáltalán nem biztos, hogy baj is van. Nekem a 12. hét hozott 'áttörést'. Megnyugodtam, és akkortól élveztem a terhességet. Minden jót a kisbabának és neked is!
ez igy is marad szerintem, én a 13 és a 15héten véreztem be de nagyon folyt belölem, és a mai napig megnézem vagy negyed oránként hogy van e valami pedig a 27hétben vagyok, én akkor nyugszok le ha megszülök, könnyü momdani hogy le kell nyugodni, sajnos ez nem könnyü ezt csak azt tudja aki egyszer már ezt átélte,
Én is így voltam ezzel, mint te, szintén vetélés után. Próbáld magad nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj, minden rendben lesz! Nekem mindkét gyerekemnél volt egy olyan babonám, hogy a táskámban mindíg volt egy betét:) Tudom, hogy hülyeség, de engem megnyugtatott kicsit. Fel a fejjel, és sok sikert! 2 gyerkõc anyukája
Én pont így voltam kb a 14. hétig :( Most 31 hetesek vagyunk! Pihenj sokat, egyél sok gyümölcsöt! És bízz a babádban! Kitartás!
Szia, én is igy végigizgultam a tehességet.Igazábol csak a 36-dik héten nyugodtam meg.Persze én sem mondtam senkinek, de nagyon féltem.De azért hála Istennek minden rendben lezajlott és itt van az 5.5hós kislányom.Bizni kell, h minden ok lesz.Boldog babavárást neked!Ne idegeskedj......
Most 23 hetes vagyok és az elején is így voltam .Rettegtem wc-re menni, de aztán ez elmúlt ahogy múltak a hetek. Én kb a 3. hónap után nyugodtam meg. Ne izgulj nem lesz semmi gond. Kellemes babavárást.
Én 9 hetes babás vagyok, és minden egyes alkalommal mikor wc-re megyek félek, hogy mit fogok látni, pedig nekem nem volt még vetélésem. Ráadásként azért is izgulok nagyon, mert ma megyek a második UH-ra, mert két hete még nem volt szívhang. Kitartás! Mindenkinek boldog babavárást.
Szerintem mindannyian igy vagyunk ezzel a terhesslg alatt..


Ha már volt egy vetélésem egy fél éve az befolyásolja a következő terhességet? Fontos tudnia az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia!! Szerintem nem befolyásolja, mert nekem is most volt, és azt mondta a doki, hogy semmivel sincs több esélyem arra, hogy a köv is így végzõdjön!! Az azért nem árt, ha tud róla a dokd, sõt, mondd el neki!!Sok sikert!!

Szia!! Szerintem nem befolyásolja, mert nekem is most volt, és azt mondta a doki, hogy semmivel sincs több esélyem arra, hogy a köv is így végzõdjön!! Az azért nem árt, ha tud róla a dokd, sõt, mondd el neki!!Sok sikert!!
Igen, kell tudnia, annyiban, hogy jobban figyelnek majd Rátok. A saját érdeked, szerintem említsd meg, majd õ eldönti, mekkora jelentõséget kell neki tulajdonítani a Te körülményeid alapján. Sok sikert!
Szia! A terhességet nem hiszem, hogy befolyásolja, de a dokidnak mindenképpen tudnia kell róla. Õ az elõzmények alapján tudni fogja, h mi a teendõ! Lehet, hogy elõvigyázatosságból veszélyeztetett terhes leszel, vagy ágynyugalmat javasol! Mindenképen beszélj az orvossal!
Szerintem is mindenképpen szólj róla az orvosodnak, legyen vele tisztában, ennek tudatában tudni fogja, hogy nekd és a picidnek mi a legjobb. Már eltelt azóta fél év, ami szerintem elegendõ ahhoz, hogy helyreálljon a szervezeted, felkészülj lelkileg és testileg egy új babára, egyébként az orvosok 3 hónap várakozási idõt javasolnak. A sógornõm is így volt, kivárták a 3 hónapot, rögtön össze is jött a baba, most 11 hetes terhes, és idáig minden rendben. Az orvos és a védõnõ is jobban odafigyel rá a történtekbõl kifolyólag, illetve neki is óvatosabbnak kell lennie.
Nem csak az orvosnak, a védõnõdnek is el kell mondanod, amikor a kiskönyvedet kiállítja. Abba mindenképp bele fogja írni hogy mikor volt a vetélésed, tehát nagyon fontos megemlíteni.Egyébként nem valószínû, hogy hatással van a mostani terhességedre, fõleg ha csak pár hetes volt a terhességed, és nem volt több vetélésed ezen kívül. Vigyázz magadra, pihenj sokat, és nem lesz baj.
Szia!Én is így voltam(vagyok)mint te.Volt egy vetélésem fél évvel ezelõtt, és most 8 hetes terhes vagyok, és nagyon félek, hogy megint az lesz.De próbálom nem úgy felfogni a dolgokat.Drukkolok neked is és magamnak is.
Az orvos elsõ pár kérdése: Elsõ terhesség? Megtarja?...Gondolom nem véletlen kérdezi, és a védõnõ sem. Beírja a kiskönyvbe is. Igen, fontos megmondnai. De a terhességedre nincs hatással, ettõl még szülhetsz sok babát. Nem is értem, hogy miért kellene eltitkolni..
nekem is volt vetelesem nagyon fajt es nagyon sok vert vesztettem a korhazban kotottem ki.kesobb ellenoriztek hogy minden kiurult e vagy maradt e valami mert akkor eu kuretet csinalnak a "tisztitas "miatt.es vert is vesznek hogy megnezzek mennyi a hcg szint.szoval ha te tenyleg veteltel errol tudnia kell az orvosnak azert is mert fokozott figyelmet kivan maga utan a kovetkezo terhesseg.ha te otthon elkezdtel verezni es magad diagnosztizalva allitod hogy veteltel az mas dolog de azt is el kell mondanod.a te es a babad erdeke, de ha te ugyerzed nem fontos.....
Engem igazából az dühít, hogy miért tesz fel egy ember ilyen kérdést? -"Fontos tudnia az orvosnak?"Nem véletlenül kérdezi és ha egy kicsit is vennéd a fáradtságot, gyorsan utána is tudnál járni a világhálón, hogy miért olyan fontos ez a kérdés.Miért ciki válaszolni?Nem értem...

Mennyire veszélyes az első trimeszterben a házasélet, ha volt már 2 vetélésem? Van egy 9 éves kislányom, de vele egyedül voltam a terhességem alatt, akkor ez a probléma nem vetődött fel.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed,de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!

Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed, de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!
És még: Szokták mondani, hogy csak a behatolás a veszélyes, többi fantázia kérdése.Az orgazmus hatására bekeményedhet a méh , azért jobb ha te azt a részét kihagyod a doki véleménye elõtt.Szia
Véleményem szerint -és szerintem, ha orvost is megkérdezel- 2 vetélés után már veszélyeztetett terhesnek számítasz és ilyenkor nem szokták javasolni a szexuális életet az egész terhesség alatt. Azért mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, lehet, hogy a nagyon finom szerelmeskedõs együttlétektõl nem tilt el, csak hát kérdés, hogy megéri-e kockáztatni? Persze kérdés, hogy tudod-e, hogy mitõl volt az elõzõ 2 vetélésed. Én nem valószínû, hogy kockáztatnék a helyedben, de majd az orvosod megmondja, hogy mitõl vagy eltiltva.
Én sem kockáztatnék, és nem is kockáztattam. Én is vetélés után vagyok, és nem is engedték hogy legyen sex, bár én ezzel a babával is elkezdtem vérezni. A 30.ik héttõl mertünk egy picit és óvatosan. A doki azt mondta mikor 16 hetesen megkérdeztem lehet e hogy hát.... nagyon óvatosan. Szóval.. szerintem most semmiképp ne!!! Gondolom nem szeretnéd átélni újra a vetélést. Mert ezek szerint csak van rá "hajlamod"... vagy nem tom mitõl lehetnek ezek a dolgok. Próbáld most kihagyni. Ki lehet bírni! De ha anno épp nem volt párod akkor is bírtad valahogy nem? Most is kell sajna kompromisszumokat kötni. Sok sikert!
milyen vizsgálatokat csináltak eddig? bocs hogy nem a kérdésre válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Hormonvizsgálat, Torch, és immunológia volt idáig.
szia! nekem csináltak méhtükrözést, és volt egy missed abortuszom is, tehát össze tudom hasonlítani milyen a kettõ. (és van egy 1, 5 éves kislányom). szerintem inkább egy méhtükrözés, mint egy újabb vetélés. Nem vészes és sok minden kiderülhet belõlle. párodat vizsgálták már? lehet, nála nem stimel valami (pl. gyulladás). egy uh-t nála is érdemes csináltatni.
elsõ vagyok. csak azért kérdeztem, mert unokatesómnak a trombózishajlama miatt mentek el a babák, azt is érdemes kivizsgálni. + candida gombát is, az is okozhat vetélést.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló neked mikor volt a vetélés? A kislányod születése elõtt vagy után? Mert nekem a kisfiam születése után, ezért gondolom úgy, hogy ha akkor sem volt semmi gond, most sincs. Egyébként milyen volt a méhtükrözés? Nekem altatás nélkül fogják csinálni. Utolsó válaszoló nekem nem csináltak ilyen vizsgálatokat. Nagyon jó dokim van, és õ azt mondta, hogy nincs szükség más vizsgálatokra. Remélem igaza van. Egyébként a férjemnél ilyenkor milyen gondok lehetnek? Milyen gyulladás okozhat vetélést?
szia! a 2. vagyok. nekem a kislányom születése után volt a vetélés. nem vagyok orvos, de ha nem volt életképes az embrió akkor az lehet a hímivarsejt miatt is. azt írod, hogy jó az orvosod: hát akkor szerintem ha a méhtükrözést tanácsolja, akkor meg kell csináltatni. nekem egyébként altatásban csinálták, kb 10 perc volt mindennel együtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!