Találatok a következő kifejezésre: Ha már egy vetélésem egy (25 db)

Ha wc-re megyek, mindig félek, mit fogok látni a bugyimon, volt már egy vetélésem. Mindenki így van ezzel?

Ma vagyok 6 hetes, és nem akarok erre gondolni, de amikor ott vagyok, mindig félek, nehogy baj legyen. Tudtok valami tanácsot adni, vagy Ti is így vagytok ezzel,csak nem mondjátok, és belül szorongtok

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni,hogy minden rendben lesz,bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája,az mind végig izgulja.

Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni, hogy minden rendben lesz, bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája, az mind végig izgulja.
Szia. Én is így voltam vele, pedig nem volt vetélésem, de a legjobb barátnõm pont elõtte vesztett el egy babát, igaz addigra már újra terhes lett. Aztán tényleg véreztem, barnáztam kb félidõig. Nem sok jót jósoltak, de most már 38 hetes vagyok, és minden rendben(kopp-kopp-kopp), és a barátnõm is megszülte azóta az egészséges, gyönyörû kislányát. Nem mondom, hogy ne aggódj, mert úgyis aggódni fogsz, de próbálj pozítivan hozzáálni, nem lesz semmi baj. Boldog babavárást!
Én is így voltam, egy vetélés után. Viszont nekem a mostani terhességemnél is volt barna folyásom kb. 6 hetes korom körül, az uh-n mégis mindent rendben találtak. Most már 27 hetes vagyok. Ezért én azzal nyugtattam magam WC-re menéskor, hogy még ha látnék is valami foltot, egyáltalán nem biztos, hogy baj is van. Nekem a 12. hét hozott 'áttörést'. Megnyugodtam, és akkortól élveztem a terhességet. Minden jót a kisbabának és neked is!
ez igy is marad szerintem, én a 13 és a 15héten véreztem be de nagyon folyt belölem, és a mai napig megnézem vagy negyed oránként hogy van e valami pedig a 27hétben vagyok, én akkor nyugszok le ha megszülök, könnyü momdani hogy le kell nyugodni, sajnos ez nem könnyü ezt csak azt tudja aki egyszer már ezt átélte,
Én is így voltam ezzel, mint te, szintén vetélés után. Próbáld magad nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj, minden rendben lesz! Nekem mindkét gyerekemnél volt egy olyan babonám, hogy a táskámban mindíg volt egy betét:) Tudom, hogy hülyeség, de engem megnyugtatott kicsit. Fel a fejjel, és sok sikert! 2 gyerkõc anyukája
Én pont így voltam kb a 14. hétig :( Most 31 hetesek vagyunk! Pihenj sokat, egyél sok gyümölcsöt! És bízz a babádban! Kitartás!
Szia, én is igy végigizgultam a tehességet.Igazábol csak a 36-dik héten nyugodtam meg.Persze én sem mondtam senkinek, de nagyon féltem.De azért hála Istennek minden rendben lezajlott és itt van az 5.5hós kislányom.Bizni kell, h minden ok lesz.Boldog babavárást neked!Ne idegeskedj......
Most 23 hetes vagyok és az elején is így voltam .Rettegtem wc-re menni, de aztán ez elmúlt ahogy múltak a hetek. Én kb a 3. hónap után nyugodtam meg. Ne izgulj nem lesz semmi gond. Kellemes babavárást.
Én 9 hetes babás vagyok, és minden egyes alkalommal mikor wc-re megyek félek, hogy mit fogok látni, pedig nekem nem volt még vetélésem. Ráadásként azért is izgulok nagyon, mert ma megyek a második UH-ra, mert két hete még nem volt szívhang. Kitartás! Mindenkinek boldog babavárást.
Szerintem mindannyian igy vagyunk ezzel a terhesslg alatt..

Volt már egy vetélésem, azóta ha megnyomom a cicim pöttyökben jön egy kevés tej szerű folyadék. Prolactinom rendben, nem magas. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: én így is kaptam bromocriptin, nekem is jó a prolaktinom, de jön a tej cseppekben ha megnyomom, pedig 1,5 éve nem szoptatok már.

én így is kaptam bromocriptin, nekem is jó a prolaktinom, de jön a tej cseppekben ha megnyomom, pedig 1, 5 éve nem szoptatok már.
és mi a helyzet a progeszteronnal?
A kérdező hozzászólása: egy éve 21. napon volt 47, 7 nmol/l a mostani az elsõ menstruációs napomon volt 3, 4 nmol/l amúgy a prolactinom 284 mlU/l volt Rossznak találod valamelyik eredményt?
Csak a vetélés miatt kérdeztem rá. Az orvosod nem mondta, hogy az eredményed jónak mondható-e? Én sajnos annyira nem értek ehhez, hogy az értékeidre akármit tudjak mondani. De a tej szerû folyadék mindenképp furának mondható. Vetéléssel együtt én simán rávágtam volna, hogy alacsony sárgatestrõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Míg én a 3, 4 -es progira is alacsonyat mondtam volna, addíg az orvosom és az endoki is azt mondták, hogy tökéletes.A vetélésem valószínüleg pajzsmirigy alulmûködés miatt lehetett, amire már kaptam gyógyszert.
Akkor nagy gond nem lehet. Annyit tudok tanácsolni, hogy ne nyomkodd a cicid. Ha folyamatos inger éri, akkor nem fog elmúlni. De azért említsd meg dokinak, hogyha zavar, hátha tud rá vmi okos megoldást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nekem is megfordult a fejemben, hogy ha folyamatosan ellenõrizgetem, akkor csak ingerelem, ez olyan lehet mint a szoptatásnál, hogy addíg van tej, amíg inger éri a cicit.Csak akkor honnan fogom tudni, hogy elmúlt-e? :D
Nem tudom, ugyanebbe a hibába estem. Nekem is van ilyen gondom sajna. Én 2 hetente engedélyezek magamnak 1 nyomkodást. Már talán kevesebb, mint volt
A kérdező hozzászólása: Voltál már terhes is, vagy csak simán jön?

Mért veszélyes a szex terhesen ha volt egy vetélés már de a mostanival semmi panasz? és ha az orvos nem mondott erröl semmit?

Volt egy vetélésem amit müszeresen fejeztek be. A nemvart mensitöl kezdve voltak görcseim és barnaztam gyogyszer ellenére sem mult és pont aznap kezdem el vérezni mikor 6hetet töltötte.Most ujbol terhes vagyok nem egészen 3honap után.most mar tulvagyok a 6heten jocskan(mensi szerint) holnap töltöm a 7.et. szedem a gyogyszereket és most semmi panaszom sincs(lekopogom) nem faj egyaltalan nincs vérzés. Akkor igy is tabu a szex? az orvos latott hematomat is aztmondta pihenjek sokat de tilalmakra nem tért ki én meg elfelejtettem megkérdezni. de utanna olvastam és ezért nem mertük. Most akkor ha nincs semmi panasz akkor se lehet?

Legjobb válasz: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam,ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.

A kérdező hozzászólása: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam, ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.
A hematóma miatt érdemes vigyázni, már csak mert az ha elindul akkor vérezni kezdesz és frászt fogsz kapni. Nekem volt egy vetélésem és a másodikkal is véreztem egy alkalommal szex után 8hetesen, mi azóta nem szexelünk, de az orvos engedi, csak én nagyon parázok. Eddig ki bírtuk most már csak ki húzzuk 24 hetes vagyok. Ha együtt is vagytok a fertõzések elkerülése miatt érdemes óvszert használni.
A kérdező hozzászólása: ok köszi.az orvos kb 4hét pár naposan látott a pozi teszt utan szinte rögtön mentem.akkor aztmondta nagyon biztato mert latszik h jol beagyazodott meg volt körülötte vmi terhességi gyürü csak közel van egy hematoma hozza. aztmondta ha barnazni kezdek ne ijjedjek meg az csak a hematoma lesz, de ha nem szünik v erösödik irany a korhaz mert ö szabin lesz, de mihejt visszajön latni akar a rendelöbe.jövöhéten kell mennem. de én elég nyugodt vagyok nem érzek gondot télleg.persze remélem hogy mar lesz szivhang és rendesen fejlödik. csak mindig elfelejtek megkérdezni egy csomo mindent.legutobb is ugy megörültem a latszik h jol beagyazodott-mondatnak h minden ki ment a fejemböl.
Én is mindig így jártam, ezért felírtam a naptáramba amiket megakartam kérdezni. :D
A kérdező hozzászólása: *már
:S Nemigazán. Sajnos a vetélés nem függ az elõzetes teherbeeséstõl. Számos oka lehet. Beteg az embrió, nem jó helyen tapadt meg, hormongondok stb. DE! Nem szabad erre gondolni, csak hogy oké lesz minden!!!
sajna semmi köze a kettõnek egymáshoz. nekem 1.terhességem ment el 7.héten. anyukám 4x volt terhes, 1 elment, 2.maradt, 3. elment, 4.maradt
A kérdező hozzászólása: Azért reménykedtem, hogy ilyenkor má nyugodtabb lehet az ember lánya...
Szia!!Ilyen összefüggés nincsen szerintem.Nálam a következõ volt az arány:elsõ terhességem:missed ab a 9.héten, a másodikból egészséges kislány született, a harmadik spontán vetéléssel végzõdött a 8.héten, végül idén márciusban a negyedik terhességembõl ismét egészséges kislány született.Szeretnénk még egy babát, kicsit félek az újabb vetéléstõl....Sajnos soha nem lehet nyugodt az ember....
Szia! Bármikor elmehet a baba! Nekem az elsõ elment, aztán szültem kettõt és utána újra elment egy. Viszont most szültem a harmadikat, de többet már nem merek kockáztatni. szóval bármikor lehet baj.. De ne gondolkozz ilyenen!! Üdv, 3fiús anyuka.
Az elsõ problémamentes terhesség/szülésem után volt két korai vetélésem (egymás után), majd a 4. terhességembõl ismét egészséges gyerkõc született a napokban. Úgyhogy nem, nincs összefüggés, sõt, én már az elsõ vetélés után reménykedtem, hogy kétszer nem történhet meg velünk... hát de megtörtént. De tényleg ne gondolkodj ilyeneken!
van egy fiam, a szül.napom elõtt 1nappal fejezték be a félbemaradt vetélésem 9hetes voltam.szerintem nincs összefüggés

Ha mar egy jo par napja szurkes feketes folyasom van (pici fekete makos pontokkal), amit egy napos elenk piros verzes elozott meg, lehet hogy veteles?

A doki szigoru agynyugalmat irt elo, Prontogest injekcio, a Hcg-m szerencsere nott, de ez a folyas folyamatos. Lehet hogy lassacskan elvetelek? Amugy hetfoig varnom kell, akkor lesz uh. Ma vagyok 6 hetes es nem gorcsolok.

Legjobb válasz: Szürkés fekete folyás?

Szürkés fekete folyás?
Méhenkívüli?????
A kávézacc szerû folyás a méhen kívüli terhesség jele.
A kérdező hozzászólása: Lombikos vagyok, 2 embriot kaptam vissza. Az lehet, hogy csak az egyik lett mehen kivuli? A lombik ellenere is lehet, hogy a mehbe valo beultetes ellenere kisodrodik a petefeszekbe az embrio. Azert kerdezem, hogy lehet-e, hogy csak az egyik, mert a Hcg-em nagyon szep magas, es a verzes utan meg nott is.
A hcg a méhen kívüli terhességnék is megemelkedik.
Sajnos a hcg emelkedhet a méhen kívülinél is! Szegény barátnõmnek is felvándorolt a petevezetékébe, elvették tõle a babát:( Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen! Remélem a szuri megtartja a babát!
A kérdező hozzászólása: Nem lett mehen kivuli, van egy 6 mm-es embrio, mar lehetett latni a szivdobogast. Viszont a mehlepeny levalt egy kicsit, ezert volt a verzes. Most 10 nap mulva meg kell ismetelni az uh-t.
utolsó vagyok, basszus, akkor nagyon sokat pihenj, és olyat egyél, hogy lágyat kakiljál, nehogy erõlködni kelljen! drukkolok, majd írd meg mi lett, remélem mosoly:)
A kérdező hozzászólása: Igen en is odafigyelek a kajalasra. Nekem a kiwi sokat segit. Ha minden nap megeszek 1-et, akkor nagyon jol tudok menni. Ajanlom mindenkinek!
Nem, erre ne is gondolj! terheseknél gyakori a folyás. Ha van görbéd belinkelnéd?
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, csak tudod volt egy 8 hetes vetélésem, és mint az õrült feszt a wc-re járok, hogy nincs-e valami baj. Tudom beteges, ne hurrogjatok le miatta. A görbét nem tudom, hogy kell belinkelni, de az nagyon biztató. A 24 napon feljebbment a megszokottnál is a hõm és azóta is fent van :)
szia! Ha a ciklus.hu-n vezeted a görbéd, akkor a diagramm alatt van egy link, felette ezzel a szöveggel "Ezt a diagramot az alábbi linkkel oszthatod meg másokkal". Ha rákattintasz, egy másik fülön behozza a diagrammot nagyban. A címsorból le tudod másolni, és ide beszúrni.
Egyébként pedig gratulálok, csak semmi negatív hozzáállás, most sikerülni fog :) Nekem is egy napja késik, bár attól függetlenül nem hiszem, hogy terhes lennék, mert az én görbém írtó gáz: http://ciklus.hu/images/diagramok/523c086412cce90b7fbdeca9fa..
utolsó vagyok, de a szülészeti ügyeleten is felírják.
Semmiképp ne hagyd abba a szedését, mert baj is lehet belõle. Csak fokozatosan szabad leállni a szedésével, különben elvetélhetsz.
Én mindkét terhességem alatt szedtem. Ha elkezdett szedni, akkor a 12. hétig nem tarthatsz szünetet, ez szerintem rajta is van a betegtájékoztatón. Szerintem vagy a háziorvos, vagy a nõgyógyászati ügyeleten felírják, ah bemész és elmondod mi a helyzet.
Ha pécsi vagy, tudok adni.
tényleg a háziorvos is felírja, így a sima ügyelet is
ha szünetet tartasz meghozza a vérzést.(elmegy a baba)úgy kell elhagyni a gyógyszert h fokozatosan.ügyeletre szaladj felírják biztosan
Menj be a kórházba és írasd fel. Ha már egyszer elkezdted szedni és abbahagyod idõ elõtt, többet ártasz vele, mintha el sem kezdted volna.
Baj lenne, ha szünetet tartanál, ne tedd!!!!
A háziorvos is felírhatja.Ne tarts szünetet.Én nem kockáztatnék.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Budapesti vagyok. Az ügyeleten felírattam, köszi még egyszer.

Pár hetes terhesen 100 km-es vonatút mennyire veszélyes ha volt már egy vetélés?

Legjobb válasz: Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.

Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.
A vetélés általában nem egy-egy út miatt következik be. Ha a babád jól megtapadt, akkor nem akar majd megszabadulni tõled, max. csak 9 hónap múlva. Persze megértem, hogy aggódsz, de ne félj egy kis vonatozástól.
Én két hónapos terhesen ausztriai egész napos hajókiállításra mentem, utána vásárlókörút. Azon kívül, hogy elfáradtam semmi baj nem történt. Nyugodtan lehet utazni, ne aggódj.
Terhességem alatt vonattal jártam dolgozni. Ez napi 2x60 km volt. Nem volt semmi probléma belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak attól félek, hogyha még nem ágyazódott be rendesen akkor a rázkódástól valami baja lehet. Mindenkinek ment a zöld kezecske.
Mi nyáron amikor hazajöttünk Szlovéniából akkor derült ki, hogy babát várok. Szegénykém úgy ágyazódott be, hogy közben túráztunk, sátraztunk és egész nap hazafelé a kocsiban zsibbadtam. De mivel neked már volt egy vetélésed megértem, hogy jobban aggódsz. Szerintem nem lesz gond, fõleg ha pl. IC-vel mész az nem rázkódik annyira, mint egy-két helyen a kis piros vonat.

Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)

3 napos késés már terhességnek számít? Azaz ha 3 nap késés után megjön az már vetélés? Nagyon kétségbe vagyok esve. Már túl vagyok egy baba elvesztésén.

Legjobb válasz: Sosem feltétlenül azért késik, mert terhes lettél. Ezer oka lehetett 3 nap késésnek. És ha tudod, hogy terhes vagy, és vérzel, az sem jelenti azt egybõl, hogy elvetéltél. Ha terhes vagy és vérzel, akkor egybõl fordulj orvoshoz, az elõzõ vetélésed miatt jobban oda kell figyeljen rád.

Sosem feltétlenül azért késik, mert terhes lettél. Ezer oka lehetett 3 nap késésnek. És ha tudod, hogy terhes vagy, és vérzel, az sem jelenti azt egybõl, hogy elvetéltél. Ha terhes vagy és vérzel, akkor egybõl fordulj orvoshoz, az elõzõ vetélésed miatt jobban oda kell figyeljen rád.
Szia! Elsokent tesztelj gyorsan, a hcgnek ido mire kiurul, halvany pozitiv is jelezheti azt. De lehet csak kesett a mensid. Spk no ugy vetel el, hogy eszre sem veszi mert mensi alkalmaval el is megy! Fontos azert tesztelni, mert ha igen, akkor a doki segitsegere lesz szukseged, 9+4hkm
Lehet hormon zavar, stressz is amiért késik!
A késés önmagában nem jelent terhességet, sok más oka is lehet. De ha teszteltél pozitívat, és úgy jön meg, akkor az már igen, lehet vetélés. De mondom, ha nem voltál biztos abban, hogy terhes vagy, lehet hogy csak megjött 3 nap késéssel.
Ha 3 nap után lenne esetleg korai vetélésed arra nem érdemes úgy gondolnod, mint egy baba elvesztésére. Az akkor még nem baba, és valószínûleg oka van, ha nem marad meg... Én úgy tudom (és orvos barátnõm sûrûn bólogat), hogy a korai vetélések akkor keletkeznek, ha nem képes osztódni a sejt, tehát nem elég egészséges ahhoz, hogy baba fejlõdjön belõle. Szóval gondolj úgy rá, hogy egyébként menzeszkor is kijön egy petesejt, ha ha 3 nap utn jön ki, az még ugyanúgy csak egy menzesz...
Terhességnek a terhesség számít. A vérzésed késésének ezer oka lehet; pl az is, hogy nagyon szeretnél terhes lenni. Ha a vérzés elõtt teszteltél pozit, akkor valószínûleg egy nagyon korai vetélésed lehetett. Ha ilyen volt az elõzõ is, nem ártana kivizsgáltatni, hogy mitõl nem tud megtapadni a megtermékenyült petesejt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!