Találatok a következő kifejezésre: Ha már egy vetélésem (25 db)

Ha wc-re megyek, mindig félek, mit fogok látni a bugyimon, volt már egy vetélésem. Mindenki így van ezzel?

Ma vagyok 6 hetes, és nem akarok erre gondolni, de amikor ott vagyok, mindig félek, nehogy baj legyen. Tudtok valami tanácsot adni, vagy Ti is így vagytok ezzel,csak nem mondjátok, és belül szorongtok

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni,hogy minden rendben lesz,bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája,az mind végig izgulja.

Szia! Nekem is volt egy vetélésem 7 hetesen.Most 30 hetes vagyok és én is mindig félve nézem nincs -e gond.Próbálj megnyugodni, hogy minden rendben lesz, bár tudom hiába mondják-nekem se megy!Szerintem akinek egyszer volt ilyen próblémája, az mind végig izgulja.
Szia. Én is így voltam vele, pedig nem volt vetélésem, de a legjobb barátnõm pont elõtte vesztett el egy babát, igaz addigra már újra terhes lett. Aztán tényleg véreztem, barnáztam kb félidõig. Nem sok jót jósoltak, de most már 38 hetes vagyok, és minden rendben(kopp-kopp-kopp), és a barátnõm is megszülte azóta az egészséges, gyönyörû kislányát. Nem mondom, hogy ne aggódj, mert úgyis aggódni fogsz, de próbálj pozítivan hozzáálni, nem lesz semmi baj. Boldog babavárást!
Én is így voltam, egy vetélés után. Viszont nekem a mostani terhességemnél is volt barna folyásom kb. 6 hetes korom körül, az uh-n mégis mindent rendben találtak. Most már 27 hetes vagyok. Ezért én azzal nyugtattam magam WC-re menéskor, hogy még ha látnék is valami foltot, egyáltalán nem biztos, hogy baj is van. Nekem a 12. hét hozott 'áttörést'. Megnyugodtam, és akkortól élveztem a terhességet. Minden jót a kisbabának és neked is!
ez igy is marad szerintem, én a 13 és a 15héten véreztem be de nagyon folyt belölem, és a mai napig megnézem vagy negyed oránként hogy van e valami pedig a 27hétben vagyok, én akkor nyugszok le ha megszülök, könnyü momdani hogy le kell nyugodni, sajnos ez nem könnyü ezt csak azt tudja aki egyszer már ezt átélte,
Én is így voltam ezzel, mint te, szintén vetélés után. Próbáld magad nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj, minden rendben lesz! Nekem mindkét gyerekemnél volt egy olyan babonám, hogy a táskámban mindíg volt egy betét:) Tudom, hogy hülyeség, de engem megnyugtatott kicsit. Fel a fejjel, és sok sikert! 2 gyerkõc anyukája
Én pont így voltam kb a 14. hétig :( Most 31 hetesek vagyunk! Pihenj sokat, egyél sok gyümölcsöt! És bízz a babádban! Kitartás!
Szia, én is igy végigizgultam a tehességet.Igazábol csak a 36-dik héten nyugodtam meg.Persze én sem mondtam senkinek, de nagyon féltem.De azért hála Istennek minden rendben lezajlott és itt van az 5.5hós kislányom.Bizni kell, h minden ok lesz.Boldog babavárást neked!Ne idegeskedj......
Most 23 hetes vagyok és az elején is így voltam .Rettegtem wc-re menni, de aztán ez elmúlt ahogy múltak a hetek. Én kb a 3. hónap után nyugodtam meg. Ne izgulj nem lesz semmi gond. Kellemes babavárást.
Én 9 hetes babás vagyok, és minden egyes alkalommal mikor wc-re megyek félek, hogy mit fogok látni, pedig nekem nem volt még vetélésem. Ráadásként azért is izgulok nagyon, mert ma megyek a második UH-ra, mert két hete még nem volt szívhang. Kitartás! Mindenkinek boldog babavárást.
Szerintem mindannyian igy vagyunk ezzel a terhesslg alatt..

Volt már egy vetélésem, azóta ha megnyomom a cicim pöttyökben jön egy kevés tej szerű folyadék. Prolactinom rendben, nem magas. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: én így is kaptam bromocriptin, nekem is jó a prolaktinom, de jön a tej cseppekben ha megnyomom, pedig 1,5 éve nem szoptatok már.

én így is kaptam bromocriptin, nekem is jó a prolaktinom, de jön a tej cseppekben ha megnyomom, pedig 1, 5 éve nem szoptatok már.
és mi a helyzet a progeszteronnal?
A kérdező hozzászólása: egy éve 21. napon volt 47, 7 nmol/l a mostani az elsõ menstruációs napomon volt 3, 4 nmol/l amúgy a prolactinom 284 mlU/l volt Rossznak találod valamelyik eredményt?
Csak a vetélés miatt kérdeztem rá. Az orvosod nem mondta, hogy az eredményed jónak mondható-e? Én sajnos annyira nem értek ehhez, hogy az értékeidre akármit tudjak mondani. De a tej szerû folyadék mindenképp furának mondható. Vetéléssel együtt én simán rávágtam volna, hogy alacsony sárgatestrõl lehet szó.
A kérdező hozzászólása: Míg én a 3, 4 -es progira is alacsonyat mondtam volna, addíg az orvosom és az endoki is azt mondták, hogy tökéletes.A vetélésem valószínüleg pajzsmirigy alulmûködés miatt lehetett, amire már kaptam gyógyszert.
Akkor nagy gond nem lehet. Annyit tudok tanácsolni, hogy ne nyomkodd a cicid. Ha folyamatos inger éri, akkor nem fog elmúlni. De azért említsd meg dokinak, hogyha zavar, hátha tud rá vmi okos megoldást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nekem is megfordult a fejemben, hogy ha folyamatosan ellenõrizgetem, akkor csak ingerelem, ez olyan lehet mint a szoptatásnál, hogy addíg van tej, amíg inger éri a cicit.Csak akkor honnan fogom tudni, hogy elmúlt-e? :D
Nem tudom, ugyanebbe a hibába estem. Nekem is van ilyen gondom sajna. Én 2 hetente engedélyezek magamnak 1 nyomkodást. Már talán kevesebb, mint volt
A kérdező hozzászólása: Voltál már terhes is, vagy csak simán jön?

Mért veszélyes a szex terhesen ha volt egy vetélés már de a mostanival semmi panasz? és ha az orvos nem mondott erröl semmit?

Volt egy vetélésem amit müszeresen fejeztek be. A nemvart mensitöl kezdve voltak görcseim és barnaztam gyogyszer ellenére sem mult és pont aznap kezdem el vérezni mikor 6hetet töltötte.Most ujbol terhes vagyok nem egészen 3honap után.most mar tulvagyok a 6heten jocskan(mensi szerint) holnap töltöm a 7.et. szedem a gyogyszereket és most semmi panaszom sincs(lekopogom) nem faj egyaltalan nincs vérzés. Akkor igy is tabu a szex? az orvos latott hematomat is aztmondta pihenjek sokat de tilalmakra nem tért ki én meg elfelejtettem megkérdezni. de utanna olvastam és ezért nem mertük. Most akkor ha nincs semmi panasz akkor se lehet?

Legjobb válasz: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam,ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.

A kérdező hozzászólása: még annyi hogy eguszer mar azért voltunk egyutt mielött orvosnal voltam, ovatosan olyan pozban hogy ne érjen végig és csak rövid ideig. azota se történt semmi.
A hematóma miatt érdemes vigyázni, már csak mert az ha elindul akkor vérezni kezdesz és frászt fogsz kapni. Nekem volt egy vetélésem és a másodikkal is véreztem egy alkalommal szex után 8hetesen, mi azóta nem szexelünk, de az orvos engedi, csak én nagyon parázok. Eddig ki bírtuk most már csak ki húzzuk 24 hetes vagyok. Ha együtt is vagytok a fertõzések elkerülése miatt érdemes óvszert használni.
A kérdező hozzászólása: ok köszi.az orvos kb 4hét pár naposan látott a pozi teszt utan szinte rögtön mentem.akkor aztmondta nagyon biztato mert latszik h jol beagyazodott meg volt körülötte vmi terhességi gyürü csak közel van egy hematoma hozza. aztmondta ha barnazni kezdek ne ijjedjek meg az csak a hematoma lesz, de ha nem szünik v erösödik irany a korhaz mert ö szabin lesz, de mihejt visszajön latni akar a rendelöbe.jövöhéten kell mennem. de én elég nyugodt vagyok nem érzek gondot télleg.persze remélem hogy mar lesz szivhang és rendesen fejlödik. csak mindig elfelejtek megkérdezni egy csomo mindent.legutobb is ugy megörültem a latszik h jol beagyazodott-mondatnak h minden ki ment a fejemböl.
Én is mindig így jártam, ezért felírtam a naptáramba amiket megakartam kérdezni. :D

Félek.5 hetes terhes vagyok. Mindennél jobban vágytam erre a babára. Régebben volt egy vetélésem. És félek, hogy nehogy most is igy járjak. Nagyon aggódom. Ha már egy picit szúrkál a hasam megijedek. Mit tegyek?

Már itthon vagyok táppénzen,nem dolgozom.Nem emelgetek stb.e azért fözök,mosok,takarítok stb....félek....mivel tudom a legnagyobb biztonságot nyújtani a pocaklakómnak?

Legjobb válasz: Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.

Kigyenesúlyozott élet: azaz ne aggodalmaskodj. Tudom, könnyebb ezt mondani, mint megvalósítani. Én is rettegtem 5 hetesen a picikémért (erõsen véreztem), nagyon féltem, hogy elveszítemõt, akit annyira vártunk. Mégis nyugalmat kellett magamra erõltetnem, mert az idegeskedés csak ártott. Szedj terhesvitamint, Magne B6-ot, igyál elegendõ vizet, és pihenj sokat, ha a tested ezt mondja.
Semmi baj hogy elmúlt a hányingered, még visszajöhet, de ha nem lesz az sem baj.Nekem sosem volt, most vagyunk 24 hetesek.Beszélgess a babádhoz, én az elején mindig kértem hogy maradjon itt velünk, szerintem jót tesz Neked is:-) nem lesz semmi baj, pihenj sokat, a magnéziumot szedheted nyugodtan, legalább nem fog annyira szurkálnia hasad.Mikor kell visszamenned a dokihoz?
Szia Nekem 2 vetélésem volt a 3. terhességemet új dokinál kezdtem aki egybõl utrogestant írt fel, a 8. héten vérezgetni kezdtem a pánik egybõl megvolt a doki felemelte az adagom. Lehet, hogy a gyógyszernek köszönhetõen vagy csak mert gyerekem velem akart maradni ......most már 10 hónapos :)
szedjél vitamint, folsavat, de gondolom ezt már szeded. ne stresszelj, ne izgulj. tudom könnyû ezt mondani, de van egy határ amin felül te már többet nem tudsz tenni a babád érdekében, ezt el kell fogadni. velem is megtörtént, most próbálkozunk újra, és én ilyen gondolatokkal készülök a babára. szerintem jól tetted, hogy már nem dolgozol, ha sikerül a baba én sem fogok egy percet sem. pihenj, élvezd ki az otthonlétet, nyugalmat, hallgass zenét stb. kiderült, hogy az elõzõ baba miért ment el? és gratulálok :D
Szia! Azzal ha nem stresszeled tul magad! Mult év májusban volt egy missed-em, most 14 hetes vagyok, és minden rendben a picivel.Nem szabad butaságokon agyalnod!!!Nincs azzal a picurral semmi gond, növekszik, ezért érzed néha a szúrkákat.Pihenj minél többet, ne emelgess, és ne idegeskedj hisz õ is megérzi.Végezd el az otthoni dolgaidat, és du. pihenj.Én is ezt teszem.Gondolom magazatvédõ vitamint szedsz, és ajánlott a Magne B6 is.Én még ezen kivül C vitamint, és Kalcium pezsgõtabit szedek, ezt nem a magnéziummal egy idõben, mert üti egymást a két "gyógyszer". Nyugalom, nem lesz semmi baja a kicsidnek! Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nem derült ki végül az ok...azt hiszem nem volt életképes. Szedem az Eleveitet.Magne B6-ot még nem mondta az orvos, addig nem merem. 2 napig volt hányingerem, de most elmúlt és nem tudom mire vélni.
A kérdező hozzászólása: Most megyek még csak elöször 3 órára...már izgulok:) Olyan hihetetlen hogy van babám...alig akartam elhinni...4 tesztet is csináltam, mire felfogtam:)
Szia kedves kérdezõ! Mintha én írtam volna a kérdést... Ma teszteltem pozitívat. Van már két gyermekem, akikkel nem tudom miért a 8 héten vérezni kezdtem, de szerencsére a magzatvédõk megtartották õket:) Most hiába kéne nagyon örülnöm a pozi tesztnek, nem merek, mert félek a továbbiaktól. Én is próbálok pihenni, nem agyon dolgozni magam, még 2 nap múlva megerõsítem magam még egy teszttel és utána jöhetek táppénzre egészen szülésig.(fegyveres erõknél így van) Hogy utána mi lesz még fogalmam sincs. Remélem írsz még, vagy dumcsizhatnánk privátba valahogy, ha van kedved.
A kérdező hozzászólása: Szia elözö válaszoló! Van kedvem, jó ötletnek hangzik.Szerintem próbálj meg privát üzenetet küldeni és akkor emailben fogom megkapni a leveled.
Okés, megy az e-mail!

Ha mar egy jo par napja szurkes feketes folyasom van (pici fekete makos pontokkal), amit egy napos elenk piros verzes elozott meg, lehet hogy veteles?

A doki szigoru agynyugalmat irt elo, Prontogest injekcio, a Hcg-m szerencsere nott, de ez a folyas folyamatos. Lehet hogy lassacskan elvetelek? Amugy hetfoig varnom kell, akkor lesz uh. Ma vagyok 6 hetes es nem gorcsolok.

Legjobb válasz: Szürkés fekete folyás?

Szürkés fekete folyás?
Méhenkívüli?????
A kávézacc szerû folyás a méhen kívüli terhesség jele.
A kérdező hozzászólása: Lombikos vagyok, 2 embriot kaptam vissza. Az lehet, hogy csak az egyik lett mehen kivuli? A lombik ellenere is lehet, hogy a mehbe valo beultetes ellenere kisodrodik a petefeszekbe az embrio. Azert kerdezem, hogy lehet-e, hogy csak az egyik, mert a Hcg-em nagyon szep magas, es a verzes utan meg nott is.
A hcg a méhen kívüli terhességnék is megemelkedik.
Sajnos a hcg emelkedhet a méhen kívülinél is! Szegény barátnõmnek is felvándorolt a petevezetékébe, elvették tõle a babát:( Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen! Remélem a szuri megtartja a babát!
A kérdező hozzászólása: Nem lett mehen kivuli, van egy 6 mm-es embrio, mar lehetett latni a szivdobogast. Viszont a mehlepeny levalt egy kicsit, ezert volt a verzes. Most 10 nap mulva meg kell ismetelni az uh-t.
utolsó vagyok, basszus, akkor nagyon sokat pihenj, és olyat egyél, hogy lágyat kakiljál, nehogy erõlködni kelljen! drukkolok, majd írd meg mi lett, remélem mosoly:)
A kérdező hozzászólása: Igen en is odafigyelek a kajalasra. Nekem a kiwi sokat segit. Ha minden nap megeszek 1-et, akkor nagyon jol tudok menni. Ajanlom mindenkinek!
Nem, erre ne is gondolj! terheseknél gyakori a folyás. Ha van görbéd belinkelnéd?
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, csak tudod volt egy 8 hetes vetélésem, és mint az õrült feszt a wc-re járok, hogy nincs-e valami baj. Tudom beteges, ne hurrogjatok le miatta. A görbét nem tudom, hogy kell belinkelni, de az nagyon biztató. A 24 napon feljebbment a megszokottnál is a hõm és azóta is fent van :)
szia! Ha a ciklus.hu-n vezeted a görbéd, akkor a diagramm alatt van egy link, felette ezzel a szöveggel "Ezt a diagramot az alábbi linkkel oszthatod meg másokkal". Ha rákattintasz, egy másik fülön behozza a diagrammot nagyban. A címsorból le tudod másolni, és ide beszúrni.
Egyébként pedig gratulálok, csak semmi negatív hozzáállás, most sikerülni fog :) Nekem is egy napja késik, bár attól függetlenül nem hiszem, hogy terhes lennék, mert az én görbém írtó gáz: http://ciklus.hu/images/diagramok/523c086412cce90b7fbdeca9fa..
utolsó vagyok, de a szülészeti ügyeleten is felírják.
Semmiképp ne hagyd abba a szedését, mert baj is lehet belõle. Csak fokozatosan szabad leállni a szedésével, különben elvetélhetsz.
Én mindkét terhességem alatt szedtem. Ha elkezdett szedni, akkor a 12. hétig nem tarthatsz szünetet, ez szerintem rajta is van a betegtájékoztatón. Szerintem vagy a háziorvos, vagy a nõgyógyászati ügyeleten felírják, ah bemész és elmondod mi a helyzet.
Ha pécsi vagy, tudok adni.
tényleg a háziorvos is felírja, így a sima ügyelet is
ha szünetet tartasz meghozza a vérzést.(elmegy a baba)úgy kell elhagyni a gyógyszert h fokozatosan.ügyeletre szaladj felírják biztosan
Menj be a kórházba és írasd fel. Ha már egyszer elkezdted szedni és abbahagyod idõ elõtt, többet ártasz vele, mintha el sem kezdted volna.
Baj lenne, ha szünetet tartanál, ne tedd!!!!
A háziorvos is felírhatja.Ne tarts szünetet.Én nem kockáztatnék.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Budapesti vagyok. Az ügyeleten felírattam, köszi még egyszer.

Pár hetes terhesen 100 km-es vonatút mennyire veszélyes ha volt már egy vetélés?

Legjobb válasz: Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.

Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.
A vetélés általában nem egy-egy út miatt következik be. Ha a babád jól megtapadt, akkor nem akar majd megszabadulni tõled, max. csak 9 hónap múlva. Persze megértem, hogy aggódsz, de ne félj egy kis vonatozástól.
Én két hónapos terhesen ausztriai egész napos hajókiállításra mentem, utána vásárlókörút. Azon kívül, hogy elfáradtam semmi baj nem történt. Nyugodtan lehet utazni, ne aggódj.
Terhességem alatt vonattal jártam dolgozni. Ez napi 2x60 km volt. Nem volt semmi probléma belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak attól félek, hogyha még nem ágyazódott be rendesen akkor a rázkódástól valami baja lehet. Mindenkinek ment a zöld kezecske.
Mi nyáron amikor hazajöttünk Szlovéniából akkor derült ki, hogy babát várok. Szegénykém úgy ágyazódott be, hogy közben túráztunk, sátraztunk és egész nap hazafelé a kocsiban zsibbadtam. De mivel neked már volt egy vetélésed megértem, hogy jobban aggódsz. Szerintem nem lesz gond, fõleg ha pl. IC-vel mész az nem rázkódik annyira, mint egy-két helyen a kis piros vonat.

Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)

Lehetek e terhes? , ha a teszt negatív, de nagyon furán érzem a hasam, és a közérzetem sem jó, már a múlthónapba sem jött meg. De nagyon szeretnénk kisbabát! Már volt egy vetélésem, függ e valami tőle, hogy újra mikor leszek terhes?

Legjobb válasz: Szerintem menj orvoshoz. Õ ilyenkor már látná ha baba. Ha kitisztult a szervezeted, nem befolyásolja a teherbeesést. Én vetélés után 2. hónapban terhes lettem.

Szerintem menj orvoshoz. Õ ilyenkor már látná ha baba. Ha kitisztult a szervezeted, nem befolyásolja a teherbeesést. Én vetélés után 2. hónapban terhes lettem.
Szia, szerintem lehetsz terhes.Ismerek olyan csajt akinek a teszt szintén negatí lett.Elment orvoshoz és mégis terhes volt.'8 hetesen meg kiderült hohy ikrei vannak.Szóval ne aggódj, menj el dokihoz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!