Találatok a következő kifejezésre: Ha már egy művi (2 db)

Ha valakinek megjelenik egy műve egy antológiában, akkor az a szerző már rendelkezik kötettel? Vagy az antológia más tészta?

Legjobb válasz: nem. Az más, az egy gyûjtemény, nem saját kötet. Akkor rendelkezik, ha saját neve alatt ad ki könyvet.

nem. Az más, az egy gyûjtemény, nem saját kötet. Akkor rendelkezik, ha saját neve alatt ad ki könyvet.
A kérdező hozzászólása: De az antológia is egy kötet. Szóval csak rendelkezik kötettel.
de nem saját kötettel. Az hogy valaki elsõ kötetes írónak legyen nevezhetõ szükséges egy saját kötet. Az amit te írsz az egy gyûjtemény, nem az íróhoz, hanem az írókhoz kapcsolódik, de a könyv egyiké sem. Hanem aki a gyûjteményt kiadja.
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy mondom, hogy nem mindegy, hogy valakinek saját kötete van vagy van kötete(szerepel egy kötetben). Ugye?
nem nem mindegy, de mindkettõre büszke lehet.
nme rendelkezik. antológiák után pl általában nem kapnaka szerzõk jogdíjat, mert a készítõk tisztában vannakazzal, hogy az illetõ örül, mint majom a farkának, hogy egyáltalán bekerült. kötettel akkor rendelkezel, ha kiadták egy verses/novellás/egyéb köteted. ami scaka sajátod.
Nem, de úton van afelé.

Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!