Találatok a következő kifejezésre: Ha már dagad (11 db)

Üdv. Gipszlevétel után/bokatörés/ meddig marad dagadt a lábam? Már 5 napja be van dagadva pedig egész nap polcolom, jégzselét használok, vizes fáslit! Ha valaki tud, információt adni írjon. Zoltán. Székesfehérvárról!

Legjobb válasz: szerintem még hetekig dagadt marad, fõleg melegben. Ha túl terheled akkor is bedagad. 1 ismerõsömnek 4 hónapja vették le a gipszet a bokájáról és még mindig bedagad a bokája estére.Reggelre leapad, de estére újra dagadt lesz.kímélni kell a lábadat és majd lassan visszaáll a terhelésre.

szerintem még hetekig dagadt marad, fõleg melegben. Ha túl terheled akkor is bedagad. 1 ismerõsömnek 4 hónapja vették le a gipszet a bokájáról és még mindig bedagad a bokája estére.Reggelre leapad, de estére újra dagadt lesz.kímélni kell a lábadat és majd lassan visszaáll a terhelésre.
Hetekig elõfordulhat a duzzanat. Sõt sajnos az sem kizárt, hogy egész életedben érzékeny lesz.

Lehet baja a sziámi harcosomnak, ha sokat eszik? Már dagad.

Egy hete van meg, de már n?tt is, nagyon sokat eszik. Még fiatal, nem lustul, aktív. De félek, hogy beteg lehet, bélgyulladás, hasvízkór.. Mit tegyek, nem szeretném ha baja lenne. Apszolót beleszerettem amikor megláttam a kisállatkereskedésben.

Legjobb válasz: Még ezt is soknak tartom, sokkal reálisabb és egészségesebb napi 1× 0,5-1 perc! Hetente 6×, +1 koplalónap.

Még ezt is soknak tartom, sokkal reálisabb és egészségesebb napi 1× 0, 5-1 perc! Hetente 6×, +1 koplalónap.
Ne különítsd el, feleslegesen stresszelnéd. Minden hal bélrendszerének jót tesz, ha hetente egy alkalommal nem kapnak enni. Naponta csak egyszer adj nekik annyit, amennyit 1-2 percen belül maradéktalanul elfogyasztanak. 5 percnyi dézsmálás elég durva, kíváncsi lennék a víz ammónia és nitrit tartalmára.
Neneneneneee! Egyszer! Csak egyszer etess. Amit 5 perc alatt nem esznek meg azt vedd ki! A többinek sem árt egy kis szünet. Ilyenkor jót tesz a halaknak.
A kérdező hozzászólása: Naponta 2x kapnak enni.
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor szerintem most holnap nem kap semmit, amíg a többi eszik elkülönítem.
Milyen idõközönként adsz nekik?
A kérdező hozzászólása: Kb 2 perc kell neki hogy degeszre egye magát.
A kérdező hozzászólása: Mikor etetek, mindig õ vanott legelõször. Neonokkal van, meg ancikkal, a neonok meg olyan kis szerények ami az evést is illeti. A sziámi meg mint egy zabagép mindent eltûntet elõlük.
Bocs, de mi az az "apszolót"?
Ne adj neki annyi kaját! A halak addig esznek, amíg bele nem pusztulnak, ugyanis nincs éhségérzetük. Naponta egyszer adj neki annyi kaját, amennyit 5 perc alatt maradéktalanul elfogyaszt. De szerintem most pár nap koplalás beleférne.

Ha már vizesedek, dagad a lábam, lehet gyantáztatni?

Legjobb válasz: Meleg gyantára gondolok

A kérdező hozzászólása: Meleg gyantára gondolok
Szerintem inkáb borotváld, sérülékenyebb a bõr ilyenkor. Nekem egy szõrtüszögyulladásból is óriási folt lett.

Miert van az hogy eddig nem dagadt a labam? De mar ugy 3 napja dagad a bokamtol lefele. Es miert van hogy ha megnyomogatom a mellbimbom akkor van hogy feher fojadek jon ki belole es van mikor sarga?

33 hetes kis mama vagyok. segitsetek mert nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Szia! Csdak, hogy megnyugodj, nálam 21 hetes korom óta igy van. Fölösleges dolgokon parázol, ami nálad már teljesen idõszerü. A bokád elkezdett vizesedni. Visszább kell fognod a só ill. füszerfogyasztásodat. A melledbõl folyó folyadék az elõtej. Ami eleinte átlátszó, utána sárgás lesz. Az anyatej szine is ilyen. Ez teljesen természetes. Nyugalom! További boldog babavárást!

Szia! Csdak, hogy megnyugodj, nálam 21 hetes korom óta igy van. Fölösleges dolgokon parázol, ami nálad már teljesen idõszerü. A bokád elkezdett vizesedni. Visszább kell fognod a só ill. füszerfogyasztásodat. A melledbõl folyó folyadék az elõtej. Ami eleinte átlátszó, utána sárgás lesz. Az anyatej szine is ilyen. Ez teljesen természetes. Nyugalom! További boldog babavárást!
Szia! A mellfolyástól ne ilyedj meg, az csak elõtej, ez teljesen normális 33 hetes korban! :) De azért ne nyomogasd! A lábdagadásról meg annyit, hogy örülj neki, hogy eddig nem dagadt! :) A vizesedéstõl van, valószínûleg. Jó babavárást!
Az elõtej miatt ne aggódj és ne nyomkodd magad!:) A lábad szerintem azért dagad 3 napja, mert nagyon meleg van! Annak is dagad a lába sokszor ilyen melegbe, aki nem várandós. Szerintem borogasd hideg vizes törölközõvel és pihentesd, polcold fel! Annak meg csak örülj, hogy eddig nem dagadt be! Nekem eddig 2x is bedagadt már ilyen nagy melegbe, egyszer a 21. héten meg tegnap elõtt este, de az azért volt mert sokat mászkáltam, borogattam és elmúlt, mostanra meg semmi baja! Ne ijedj meg és ne aggódj!!! További boldog babavárást! 25 hetes kismami
Amikor elõszõr tapasztaltam kb a 29. héten az elõtejet én is megijedem de a doki megnyugtatott ez benne van, viszont azt is mondta ez sajna nem jelenti azt biztosan hogy lesz tejem... ez sok kismamánál van és kész. 34. hetes kismama
Cicit nem nyomkodunk :) Az elotej van, akinek van, van, akinek nincs, de tul. keppen, mint irtak elottem, semmit se jelent a kesobbi szoptatast illetoen (lesz-e tej avagy sem). Meleg: ha van klimad, nyomsad ezerrel, nekem egyedul az viszi le a vizesedest. Minden nap mennem kell a varosba be, mire hazaerek du.an, tiszta dagadt a bokam. Ilyenkor otthon lefekszem, labamat felpolcolom, es nyomatom a klimat, par ora alatt eljesen megszunik a vizesedes. Meg iszom a csalanteat, az segit a vesenek.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtatast es a tanacsokat es mindenkinek szep baba varast!!!!!!

A múlt hét péntekén felkartörésemmel operáltak. Már itthon vagyok. A karom már a sötétbarnától kezdve minden színn játszik és enyhén dagadt. Szerintetek a Lioton gél vagy a Voltaren gél a jobb, ha használnám?

Legjobb válasz: A lioton egy nagyon enyhe fájdalomcsillapító gél enyhe hûsítõ érzettel. A Voltaren szerintem egy kicsit erõsebb, de szintén fõleg fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ. Ha a véraláfutást akarod eltûntetni, egyik sem alkalmas. Btw, én orvostól/patikustól kérnék ajánlást hogy egyáltlaán milyen típusú készítményre lenne szükséged, és egyáltalán szabad-e hazsnálnod.

A lioton egy nagyon enyhe fájdalomcsillapító gél enyhe hûsítõ érzettel. A Voltaren szerintem egy kicsit erõsebb, de szintén fõleg fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ. Ha a véraláfutást akarod eltûntetni, egyik sem alkalmas. Btw, én orvostól/patikustól kérnék ajánlást hogy egyáltlaán milyen típusú készítményre lenne szükséged, és egyáltalán szabad-e hazsnálnod.
A kérdező hozzászólása: A véraláfutást szerintetek mi segíti felszivódni?
A csontot gyógyulni segíti és a véraláfutást is eltünteti a feketenadálytõ/árnika gél, ezt lehet gyógyszertárban kérni (a kenõcs összetételében mindkét összetevõ szerepel). DE mûtéti sebre vagy környékére nem kenheted, se ezt, se a Voltarent, se a Liotont.
Kérj egy kontrollt attól az orvostól, aki operált. Õ biztosan tud neked tanácsot adni. És ne halogasd, az idõ nem neked dolgozik.

Ha nagyon fáradékony lettem, közbe már fáj a derekam, dagad a lábam és nem kívánok kimenni a lakásból, a terhestornát is hanyagoljam, vagy heti 2x nem árt ha járok?

38 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem, de éppen olvastam a szülés rovatban ugyanitt, hogy a fáradtság már a szülést jelzõ állapot.Orvossal kellene konzultálni, hogy érdemes-e tornázgatni, hisz normál esetben 2 heted van hátra, ki tudja mikor indul meg a babó a nagyvilágba.. 19 hetes kismami

Szia, Bár én még nem szültem, de éppen olvastam a szülés rovatban ugyanitt, hogy a fáradtság már a szülést jelzõ állapot.Orvossal kellene konzultálni, hogy érdemes-e tornázgatni, hisz normál esetben 2 heted van hátra, ki tudja mikor indul meg a babó a nagyvilágba.. 19 hetes kismami
Csak azt tedd, ami kellemes a számodra. Ha fárasztó a torna, akkor ne. Hidd el a szervezeted jelez. Bár velem volt olyan, hogy nagyon fáradtnak éreztem magam, nekiálltam terhestornázni és mintha kicseréltek volna, nagyon felfrissültem.
Egyetértek az elõttem szólóval.Én is kezdem érezni, hogy nagyobb a baba, és vissza kell vennem a tempóból, mert baj lesz.Azóta inkább egy fél órával korábban elindulok, hogy ne késsek el sehonnan.De ha valaki meg akar fedni a késésért, akkor közlöm vele, hogy egy kismama nem késik, mindig pont akkor érkezik, amikor neki kell. Nekem még van 1-2 muszáj dolgom, de amihez nincs kedvem, és nem feltétlenül muszáj azt nem csinálom meg.Így most kicsit tedd félre had hûljön emberke lettem, de nem érdekel. A meginduló szüléstõl meg ne aggódj, mert már mindennaposnak számítasz, és a baba teljesen fel ven készülve a kinti létre.

Ha a darázscsipés nem dagad be rögtön, akkor pár nap múlva már nem lehet belőle semmi probléma?

Legjobb válasz: hát általában egy órán belül be szokott dagadni de ha nem akkor kevesebb méreg került a szervezetedbe és akkor megúsztad. De ilyenkor azért ajánlatos inni calciumuskot, az nem árt és akkor biztos nem lesz semmi baj :)

hát általában egy órán belül be szokott dagadni de ha nem akkor kevesebb méreg került a szervezetedbe és akkor megúsztad. De ilyenkor azért ajánlatos inni calciumuskot, az nem árt és akkor biztos nem lesz semmi baj :)
szerintem ez változó, engem nemrég csípett meg és csak másnap reggelre dagadt be, utána viszont elviselhetetlen volt, éjjel-nappal vízben volt a lábam (talpamat csípte), mert máshogy nem lehetett elviselni a viszketést.
Miért nem kérdezed meg az orvost? Viszonylag több sebet látott, mint bárki mást.
A kérdező hozzászólása: mert Nyíregyházán mûtöttek én meg Borsodi vagyok

34 hetben jaro kismamak vagy a kornyeken nektek is dagad a labotok, es ha a csipotokre teszitek a kezeteket ott marad a helye?

Ugy ertem olyan mintha vizes lenne a testem 11 kg hiztam eddig!!!Koszi mindenkinek

Legjobb válasz: Én 10 kb-nál tartok, de nem vizesedek, velem eddig minden ok, lekopogom :-) 34 hkm

Én 10 kb-nál tartok, de nem vizesedek, velem eddig minden ok, lekopogom :-) 34 hkm
Igen. Borzasztó érzés, a lábaim mázsás súlyúak. :((((
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!!!Agodom mert elso terhesegem alat toxemiat kaptam es felek ne hogy most is ugy jarjak!!!Pedig vigyazok de meg is
Én 36. hetet kezdem holnap, de szerencsére én sem vizesedek. 8 kg-nál járok eddig. Az utóbbi napokban teljes gázon pörgök, alig bírom leállítani magam. Ma is édõnõhöz mikor mész? Vérnyomásod rendben?
A kérdező hozzászólása: Vernyomasom eddig rendben volt!!!Sajnos en nem Magyarorszagon elek nalunk nincsenek vedonok es nem is szoktak vizeletvizsgalatot csinalni!!!Ezert nem igazan tudom eldonteni hogy komoly e vagy sem a vizesedesem!!!Arra gondoltam hogy veszek gyogyszertarban en vizeletbol merheto feherje tesztet csak nem tudom mi a neve es hogy mennyibe kerulhet!!!Nalunk az sin gyogyszertarban csak ha atmegyek hozatok es veszek ott!!!
Jaj szegény :S A kórházba nem tudsz bemenni egy vizsgálatra? Nem ismerem az ottani szokásokat, de nem tûnik túl jónak.
A kérdező hozzászólása: Hat hid el hogy nem is jo nallunk semi!A laborba is csak egyszer kuldenek el terheseg elejen!Aztan se tobbet!Es en kisvarosban lakom itt a korhaz semit sem er!
ez jó ötlet, vegyél tesztet.Ilyenkor fokozottan kell már figyelni, mert a toxémia ilyenkor alakul ki a leggyakrabban. Ha van vérnyomásmérõd, akkor ellenõrizd azt is.

Most ez komolyan igaz? Ha dagadt vagyok, marad az óvszer?

http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/5050/

Legjobb válasz: Kezdj el diétázni és mozogni, az ingyen van, mármint a kaja nem, de egészségesen eszel legalább és lefogysz és nem kell félni attól hogy nem véd a fog.gátló.

Kezdj el diétázni és mozogni, az ingyen van, mármint a kaja nem, de egészségesen eszel legalább és lefogysz és nem kell félni attól hogy nem véd a fog.gátló.
Még gyerek vagy. Ráadásul dagadt. Ki az aki megdugna?
Inkább a korod miatt nem ajánlanám a tablettát egyébként. 16 éves korban (annak ellenére, hogy sajnos sok doki felírja), egyáltalán nem tanácsos szedni. Oké, hogy most nem szeretnél babát, de gondolom késõbb igen. Viszont ilyen korban még nem annyira stabil a hormonrendszer és a peteérés. Ha leállítják tabival, lehet, hogy sosem lesz normális ciklusod. Abban igaza van az egyik válaszadónak, hogy sima vérképbõl hormonbaj nem derül ki. Csak hormonvizsgálatból (azt is vérbõl nézik, de spec. vizsgálat). Viszont ha egyéb problémád nincsen, és a fogyás is megy, ha diétázol, akkor nem vszínû a hormonbaj. Annak általában más tünete is van. Pl. rendszertelen menstruáció, szõrösödés, nagyon pattanásos, zsíros bõr, és leadhatatlan túlsúly. Ha más bajod nincs, akkor nem valószínû a hormonprobléma. Egyébként megértelek. Én is 15 éves korom óta élek szexuális életet, de sajnos tablettát nem szedhetek. Ha ez megnyugtat, eddig mindig óvszerrel védekeztem, és még nem vagyok terhes:) Szerintem várj legalább 17-18 éves korodig, addig próbálj meg leadni a feleslegbõl, és utána menj el egy alapos nõdokihoz, és kérj tablettát, ha még akkor is szeretnél. Ha nem bízol az óvszerben, használjatok mellé spermicidet, vagy kezdj el hõmérõzni, így elkerülhetitek a veszélyesebb napokat (természetesen óvszer mellett!!!).
A kérdező hozzászólása: aha, szuper. Akkor biztos van valami rejtett gondom, amit a vérvétel sem mutat ki. Persze, világos ez..
16 évesen, ekkora túlsúllyal elég kockázatos a tabletta. Az is lehet, hogy valamiféle hormonprobléma miatt vagy duci, és lehet, ha még erre ráküldenéd a fogamzásgátlót egy élete lemondhatnál a normális peteérésrõl. Az, hogy a vérképed tökéletes semmit nem jelent.
A kérdező hozzászólása: Csak kitudja, mit mondana az orvos. Ott meg helyben kell döntenem.. A teherbeesés legkisebb kockázatát sem szeretném. 16 éves vagyok, elég gáz lenne ha összejönne egy baba..
Szerintem kérdezd meg az orvosod is. Én linkeltem vhová ezt a cikket, de azóta már találtam olyat is, amiben cáfolják. Így döntse el az ember, hogy mi az igazság:DD
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi bajom, a vérképem pl tökéletes. Kiskoromban baromi sokat ettem, na meg folyton szénhidrát-dús kajákat vacsira is...
30 felett van a BMI-d? Mitõl vagy túlsúlyos? Mármint genetika? Vagy van vmi hormonális problémád? (Ne vedd rossz néven, nem bántásból kérdezem. Csak ha pl. hormonzavar miatt vagy túlsúlyos, akkor bizonyos esetekben alapból nem javallt a tabi)
A kérdező hozzászólása: Annyira nem ez volt a kérdés. Attól, hogy diétázok, mozgok még nem fogok egyik napról a másikra 70 kg lenni.
A vérkép csak egy dolog. Attól még, hogy az oké, lehet problémád. Homronokat néztek? Inzulinrezisztencia vizsgálat?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!