Találatok a következő kifejezésre: Ha már be van (307 db)

Ha már be van ékelődve a baba feje, akkor csak szivárogni vagy folyni is tud a mvíz?

Legjobb válasz: Folyni is tud. Nekem úgy indult meg a szülés, hogy elfolyt a magzatvíz és akkor már a lánykám feje napok óta be volt ékelõdve.

Folyni is tud. Nekem úgy indult meg a szülés, hogy elfolyt a magzatvíz és akkor már a lánykám feje napok óta be volt ékelõdve.
Az a része tud elfolyni, ami "alul van", ha alul reped a burok. Aztán a baba rácuppan, és utána is folydogál még, de nem olyan erõsen. Legutolsó szülése a kórházban indult be, fekvõ helyzetben durrant el a burok, és rengeteg kifolyt. Lezuhanyoztam (mert minden ruhám rám tapadt, az egész ágynemûm is elázott), majd betettem egy inkontinencia betétet és átvánszorogtam a szülõszobára (akkor már erõs fájásokkal), mire levetkõztem a vizsgálathoz, teljesen elázott a legnagyobb méretû betét is. Aztán nem nagyon jött több már a kitolásig, csak utána ami bent maradt addig, de a babától nem "fért ki". Másik terhességemnél két napig volt nagyon enyhe szivárgás, felül repedt meg a burok, így kitolás elõtt még burkot is repesztettek.

Mit tudok akkor tenni, ha már be van fizetve az utam, de nem engednek el szabadságra? Mihez van jogom és mihez nincs?

Legjobb válasz: Ha meg akarod tartani a munkahelyed, akkor jogod van elfogadni a döntést. A munkáltató rendelkezik a szabadságod asszem 2/3-ával.

Ha meg akarod tartani a munkahelyed, akkor jogod van elfogadni a döntést. A munkáltató rendelkezik a szabadságod asszem 2/3-ával.
A kérdező hozzászólása: Nem zavar, ha kirúgnak. Csak azt nem tudom, hogy ha egyszerûen nem megyek be, akkor annak mik a következményei. Akkor nem kell a végén nekem fizetnem a cégnek?
Fizetned tuti nem kell, csak simán kivágnak.

Hogyan kell a windows 7nél beüzemeltetni a mikrofont ha már be van dugva? Nagyon nem értek hozzá sajnos.

Legjobb válasz: az alkalmazások alapból megoldják ezt a problémát pl a skype de ha azt szeretnéd, hogy amit a mikrofonba mondasz az a hangszórón hallani lehessen, akkor a következõket kell tenni: vezérlõpult\hang a fülön a felvétel opcióra kattintasz, a kívánt mikrofonra jobbklikk\tulajdonság itt a figyelés fülre ugrassz és bekapcsolod a figyelést és most a hangszórón hallani fogod a saját beszéded

az alkalmazások alapból megoldják ezt a problémát pl a skype de ha azt szeretnéd, hogy amit a mikrofonba mondasz az a hangszórón hallani lehessen, akkor a következõket kell tenni: vezérlõpult\hang a fülön a felvétel opcióra kattintasz, a kívánt mikrofonra jobbklikk\tulajdonság itt a figyelés fülre ugrassz és bekapcsolod a figyelést és most a hangszórón hallani fogod a saját beszéded
A kérdező hozzászólása: Inkább skype-olni kell. ha ez a megoldás jó oda, akkor köszönöm a segítséget! Meg amúgy is!
a skypeoláshoz ezt nem kell beállítani, ha az eszköz megfelelõen mûködik, akkor a skype is tudja használni bár ha bekapcsolod a figyelés és visszahallod magad a hangszórón, fülesen, akkor biztos hogy megfelelõen mûködik a mikrofon, és ki is lehet kapcsolni ezt a figyelést amúgy valahol a menüben leht tesztelni az eszközöket és ott is le tudod ellenõrizni, hogy mûködik-e a mikrofon
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a segítséget!


Hogyan tudhatom meg egy gép kódját ha már be van kapcsolva és használom?

A suli gépéhez kell. :J

Legjobb válasz: a vistán és a hetesen a rendszer-információknál kiírja a kódot xp-n meg tudtommal nem lehet megnézni a kódot

a vistán és a hetesen a rendszer-információknál kiírja a kódot xp-n meg tudtommal nem lehet megnézni a kódot
A kérdező hozzászólása: és ezt hol találom meg? amugy win-7-es.
vezérlõpult/rendszer
A kérdező hozzászólása: neked mid van mert nekem is win7 és nem találom benne a jelszót minden van csak kód nincs éppen.
ja bocsi félreértettem én a telepítési kódra gondoltam a felhasználói kódot nem lehet így megtudni
ha tudsz programot telepíteni, akkor tegyél fel egy key loggert
A kérdező hozzászólása: már volt rajta de nem veszi fel. :(

Ha már most be van fordulva a babóca (28 hetes vagyok, 3 hete már be van) akkor már igy marad vagy fordulhat még?

Tudom hogy mozog,csak arra lennék kiváncsi hogy fordul-e még akkorát h pl a feje felül lesz?Lehet hülyén fogalmaztam.:-)

Legjobb válasz: Bizony, meg foroghat akar korbe-korbe is :) De ha egyszer mar megtalalta a poziciojat, megtalalja masodszor is, ha elforogna :)

Bizony, meg foroghat akar korbe-korbe is :) De ha egyszer mar megtalalta a poziciojat, megtalalja masodszor is, ha elforogna :)
Szia!Az én édes kisbabám is okozott nekem meglepetést.Egész a 32. hétig fejjel lefelé volt, és amikor mentem UH-ra, hát csodálkozva hallottam, hogy faros a kicsikém.Tegnap voltam 36 hetes UH-on, gondolhatod milyen izgatott voltam, hogy mi is az ábra, és láss csodát, megfordult.Remélem most már így is marad!!!Igaz 2 napig éreztem feszítõ és nagyon erõs rúgásokat, valószínû akkor fordult meg.Kívánom, hogy neked is így legyen, mert én tudom, hogy milyen kétségbeejtõ, hogy mi lesz.Nem szerettem volna császáros lenni.De most már megnyugodtam.Boldog babavárást kívánok neked!

Miért vörösödik be a szemem, ha számítógépezek? Elég egy fél óra gépezés, és már be vannak vörösödve az erek, de nagyon erősen. Aztán abbahagyom, utána 1-2 óra és elmúlik. Mi ez?

Legjobb válasz: Szerintem meg van eröltetve a szemed...próbáld meg a szemcseppet. Vagy ha régifajta monitorod van, vegyél rá szûrõt...És ha semmi sem segít, akkor menj szemészhez...Lehet h romlik a szemed

Szerintem meg van eröltetve a szemed...próbáld meg a szemcseppet. Vagy ha régifajta monitorod van, vegyél rá szûrõt...És ha semmi sem segít, akkor menj szemészhez...Lehet h romlik a szemed
Ja, a szemcsepp elsore jo megoldas lehet. Idonkent elofordul, hogy mikor olvasgatsz a neten kevesebbet pislogsz ami miatt atmenetileg kiszaradhat a szemed. Ha a szemcsepp nem hasznal akkor erdemes a dokit megkerdezni.
Én is a szemészeti vizsgálatot javaslom, sok mindentõl lehet. Nem tudom, hogy mindkét szemedrõl szó van-e, de ha csak az egyikrõl, akkor elõfordulhat, hogy az egyik szemedet jobban megerõlteted, mint a másikat (ezt nem nagyon tudod észrevenni), emiatt is lehet. Szóval bátran fordulj szakemberhez! :)
és a gatyám attól szaros mert tegnap beszartam? :) az a szemed dolga hogy megfájduljon, emlékeztet hogy ne erõltesd meg, szemcsepp meg sok pihenés

Ha a 31. héten már be van fordulva a baba, érdemes lemenni 4D-re? Fogunk látni valamit?

Legjobb válasz: Nekem már a 28. héttõl be volt fordulva. Lehet látni, mi is voltunk, az a lényeg hogy ne legyen még leszállva, beilleszkedve a feje.

Nekem már a 28. héttõl be volt fordulva. Lehet látni, mi is voltunk, az a lényeg hogy ne legyen még leszállva, beilleszkedve a feje.
Mi is a 31. héten voltunk, nagyon klassz képeket csináltak a kis arcáról. Annyi csak a "gond", hogy ilyenkor már olyan nagyok, hogy nem fér rá az egész baba a képre.

Ha egy kiskutya férges de már be van oltva, milyen tünetei vannak a féregtelenítésnek, honnan tudjuk hogy elmúlt-e már, emberekre veszélyes így is?

Ma kaptam egy kiskutyát, a volt gazdái biztosítottak arról hogy minden oltást megkapott. Én meg boldogan hazasétáltam vele. Folyton nyüszített azt hittük honvágya van, még csak hét hetes. De anya észre vette férgeket szart. De ha megkapta már a féregtelenít? bigyót akkor ez a gyógyulás jele? Veszélyes lehet ránk, elkaphatjuk?

Legjobb válasz: Kaptál-e oltási könyvet vele? Ha valóban beoltották, kell legyen könyv. Ha nincs, irány a doki és mondd el neki a történetet.

Kaptál-e oltási könyvet vele? Ha valóban beoltották, kell legyen könyv. Ha nincs, irány a doki és mondd el neki a történetet.
Tuti nem kapott meg midnen oltást.A féreghajtást 2 hét múlva ismételni kell majd megint 2 hét múlva és így tovább.holnap vidd álaltorvoshoz õ mindent elmond amit tudnod kell :)
Féregtelenítõ után tuti kijön belõle egy csomó féreg, akkor kapjon is utána még egy féregtelenítõt, és akkor rendben lesz. Nem, nem veszélyes elvileg, de azért kerüld a kutya végbélnyílását..
7hetesen biztos, hogy nem kapott meg minden oltást... oltási könyvben nézd meg, hányszor volt féregtelenítve... vigyétek el állatorvoshoz, adjon neki féregtelenítõt, elég súlyosan fertõzött lehet, ha sírt szegényke... nektek pedig gyakori kézmosás, és ne engedd, hogy szájjon nyaljon... http://www.palavet.hu/kutya-fergesseg-fereghajtas/ http://www.palavet.hu/kolyokutya-gazdik-figyelmebe/
Igen az emberekre is átterjedhet a férgesség. Az, hogy a kutyákon féreghajtást kell végezni, azzal magunkat is óvjuk. Azért mondják, hogy negyed vagy félévente kell megismételni. Ha már mi is megfertõzõdtünk akkor a körzeti orvos felír nekünk is féreghajtó tablettát. Ha a kutya megkapta a féregtelenítõ "bigyót" akkor, rendbe fog jönni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget, oltási könyv az nincs, és õ az elsõ kutyánk, és biztos hogy meglátogatjuk az állatorvost
Legyen örömötök benne sok-sok évig!
ha nincs oltási könyv, akkor a kutyus egy oltást sem kapott :S

Milyennek kell lenni a görcsnek, ha már baj van? Pontosabban mennyire erős a görcs? Mondjuk már elviselhetlenül fáj, hogy már be vagy görnyedve? Gondolok itt a méhen kívüli terhességre, vagy a vetélésre! De ugye ezek vérrel is járnak!

egyik sincs nekem,se vér,se görcs,csak érdekelne a dolog!

Legjobb válasz: Én 6 hetesen vetéltem el. Elõtte 4 nappal kezdtem kicsit vérezgetni, és ez így ment 4 napig, semmi fajdalmam nem volt, még akkor sem volt erõs a fájdalom amikor beindult a vetélés. A mensis görcsnél is enyhébb volt:( Úgyhogy ez mindenkinél más. Gondolom a terhesség elõrehaladtával erõsödhet a fájdalom. Egyébként ne gondolj erre!

Én 6 hetesen vetéltem el. Elõtte 4 nappal kezdtem kicsit vérezgetni, és ez így ment 4 napig, semmi fajdalmam nem volt, még akkor sem volt erõs a fájdalom amikor beindult a vetélés. A mensis görcsnél is enyhébb volt:( Úgyhogy ez mindenkinél más. Gondolom a terhesség elõrehaladtával erõsödhet a fájdalom. Egyébként ne gondolj erre!
Szia! Nekem sajnos méhen kívüli terhességem volt 3 hónapja. Az orvos nem vette észre. Iszonyatosan görcsöltem, szédültem, de NEM véreztem egyáltalán. 8 hetes terhes voltam (2 hüvelyi uh-ot is csináltak az 5. héten + egy hasit a 8. hét elején, és azt mondták, hogy minden rendben van). Végül rohammentõ vitt a kórházba az SZTK-ból (elõtte 2 nappal már egyszer voltam a nõgyógyásznál ezekkel a panaszokkal), 20 percen múlt az életem. Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt. Iszonyú volt. Mûtét (természetesen felvágtak, mert már teljesen bevérzett a hasam), 8 nap kórház, vértranszfúzió, 6 hét otthoni lábadozás, és már csak egy petevezétekem maradt. Fizikailag már rendbe jöttem, de lelkileg még nem sikerült. HA BÁRMILYEN PANASZOTOK VAN: GÖRCS, STB., AZONNAL MENJETEK A KÓRHÁZBA.
A kérdező hozzászólása: szia! de már az elejétõl volt erõs görcs, és szédülés? vagy ez már csak a végén? nagyon sajnálom, hogy ez történt veled!
Szia! A 3. válaszoló vagyok. Mûtét elõtt 4 nappal kezdõdött, vasárnap. Hétfõn voltam a dokinál, akkor csinált uh-t, de semmi olyat nem mondott, hogy baj lenne. Hétfõn és kedden semmi bajom sem volt. Csak kedden este lettem megint rosszul, pont a háziorvosomnál. Mivel minden papíromon az volt, hogy méhen belüli a terhességem, azt gondolta a háziorvosom, hogy az epémmel van baj. Kaptam injekciót és hazamentem (azaz vittek, mert menni nem tudtam). Szerda reggel megint nõgyógyász, és csak akkor mondta, hogy lehet méhen kívüli terhességem van, és ha tudok menjek be a kórházba még aznap. Ahogy kijöttem tõle mentem a "nagy uh-ra", amit a háziorvosom kért az epém miatt (a két vizsgálat között kb. 10 perc telt el). Ekkor derült ki igazából, hogy mi is a helyzet. Azonnal mentõt hívtak....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!