Találatok a következő kifejezésre: Ha már bárányhimlős attól elkaphatom (2 db)

Ha már voltam bárányhimlős attól elkaphatom a rózsahimlőt? Védett lehetek a rózsahimlőtől?

Azt tudom hogy voltam bárányhiml?s gyermekkoromban és most nem tudom hogy a rózsahiml?t elkaphatom-e vagy már védett vagyok? Végül is himl? mindkett?.? Terhesen kissé félek mert az egyik ismer?s valószín? rózsahiml?s,de mindenesetre én kerülöm a találkozást.

Legjobb válasz: Kerüld akkor az ismerõsödet,mert én úgy tudom,ha még nem voltál,akkor elkaphatod!Nagyon vigyázz,ne találkozz vele. Boldog babavárást!

Kerüld akkor az ismerõsödet, mert én úgy tudom, ha még nem voltál, akkor elkaphatod!Nagyon vigyázz, ne találkozz vele. Boldog babavárást!
Szia! Ha jól tudom, egyik nem zárja ki a másikat. Sõt, ha a tanulmányaimból jól emlékszem a rózsahimlõ (rubeola) nagyon veszélyes a babára, akár a magzat halálával is járhat, ha elkapod. Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben messze elkerülném. Azt az ismerõsömet, sõt még a helyet is ahol jár.
Tök más a két betegség, ha még nem voltál rózsahimlõs, de bárámyhimlõs igen, akkor sem vagy védett a rózyahimlõ ellen. Nézettesd meg a vérbõl, hogy melyik ellen van ellenanyagod, az ellen védett vagy, mert átestél már rjat. ha nem akkor sem kell izgulni, csak feltétlen kerülni minden fajta gyerekközösséget! jó babavárást!
Szia! A bárányhimlõ és a rózsahimlõ teljesen más. Az, hogy voltál bárányhimlõs, attól elkaphatod a rózshimlõt. A 15 hónapos fiamat pont most kell vinnem oltásra, amibe a rózsahimlõ ellen is véd és annak a tájékoztatóján rajta van, hogy a terhesség elsõ harmadában nagyon veszélyes a magzatra! Nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de inkább kerüld most a találkozást.
Szia nem akkarlak megilyesztenni, de én ugy hallottam ha rózsahimlõs van az ismerõseid között, akkor mindenképp kerüld el jó messzire.A rózsahimlõ nem rád veszélyes, hanem a magzatra.A neten nagyon sokat irnak ilyen témáról.Boldog babavárást!!!33 hetes kismama.
Az elsõ három hónapban nagyon veszélyes, súlyos rendellenességeket okohat. Utána már nem anniyra veszélyes, de azért inkább kerüld el az ismerõst. A tünetek megszûnte után még egy hétig fertõz!!! Ha közben érintkeztél vele, mondd el az orvosnak, fõleg az elsõ harmadban, vagy a másodk harmad elsõ felében. (az egyik ismerõsöm anyukája a 16. héten kapta meg, és az ismerõsöm súlyos halláskárosodással és látáscsökkenéssel jött világra. Szerencsére ezek nem olyan nagy problémák, mint korábbna lehetett volna, de azért jó mindig vigyázni.)
Szerintem csak attól aki beteg, vele ne érintkezz!
Szerintem attól függetlenül, hogy a férjed már nem kaphatja el, hordozó azért lehet. De ne vedd 100-ra, én így gondolom. Boldog babavárást.:) 34hkm
A kérdező hozzászólása: Tóth Bernadett2 köszönöm remélem akkor megússzuk!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!