Találatok a következő kifejezésre: Ha már a lovagláshoz és nem (1 db)

Ha már értek a lovagláshoz és nem kell már nekem oktatás akkor kell fizetni azért, hogy én csak úgy kijárok lovagolni?

Legjobb válasz: igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.

Igen, de csak a lóért.
természetesen fizetni kell De senki sem tud olyan jól lovagolni, hogy ne tudjon újat tanulni
igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.
A lovaglás egy szolgáltatás, amit te igénybe veszel, tehát fizetni kell érte. Nem csak az oktatást kell megfizetni, hanem a ló munkáját is. Nem tudom mennyi idõs vagy, de esetleg besegíthetsz a lovak ápolásában, almolásában, és akkor kapsz kedvezményt, esetleg jutalomképp lovaglást. De ez általában akkor mûködik, ha már ismernek téged egy lovardában. Amúgy én 17 éve lovagolok, és nem merem azt állítani, hogy nekem már nem kell oktatás. A lovaglást egy életen át tanulja az ember, csak idõvel rutint szerez..
én láttam olyan lovit ahol saját lóval, és bérlóval is ugyanannyiba került az óra.
ha nem a saját lovadon természetesen fizetned kell., azaz: a lóért kell fizetni, másrészrõl nem is engednének ki egyedül
Lehet hogy tudsz már felügyelet nélkül lovagolni ha elég idõs vagy de azért fizetni is kell érte.
oktató nélkül nem tudsz rendesen és nem is érdemes lovagolni:) szerintem.... biztosan , hogy kell fizetni:P
ez vicces kérdés. a másik nem azért tartja a lovat , hogy idegen odajöjjön és kedve szerint lovagoljon..
nincs ilyen h nincs szükséged oktatásra mindig van mit tanulni. de megértelek.izgisebb lenne már ha nem papol ott valaki. és igen. MÉG TÖBBET kell fizetni. =/
Igaz én még csak 3 éve lovagolok, de elõtte megszakításokkal kb 1 évig, és én úgy szoktam csinálni, hogy a tanáromnak segítek bármikor, amikor csak kihív a tanyára.Most volt terhes, és nem lovagolhatott, ezért kimentem hozzá és segítettem neki, ellátni a lovait.Volt már olyan nekem is, hogy egy héten keresztül mindennap kijártam hozzá több órára, és akkor csak lovagoltattam(persze csak úgy hogy fogtam a lovat, és körbe-körbe sétáltunk), de mégis kaptam érte egy ingyen lovaglást.Am gratu az elõttem szólóknak:) én is már megcéloztam a több mint 20 éves lovaglást:Dés majd természetesen ha eljön az ideje, lovat is szeretnék!
éN IS egyetértek...bár én csak 6 éve lovazok...és nem is versenyszinten... nincs rajtengedélyem se, de hidd el, h meg kell érte dolgoznod h lovazhass...én is megtapasztaltam...akkor lovazhattam csak, h kiistálloztam, megetettem, letakarítottam, kiosztottam a zabot, stb.. most ott tartok h megkértek h lovászkodjak egy helyen, és van egy saját lovam is, akit több-kevesebb sikerrel probálok megnevelni...:) dés a lovaglást senki nem mondhatja h megtanulta...senmki sem tudja megtanuni igazán...akkor mondhatnád h megtanutál lovagolni max ha 80-90 éves lennél, még mindig lovaznál, és mindent tudnál róluk... a jó lovas meghallja ha beszél hozzá a ló...a még jobb lovas pedig azt is mikor a ló már csak suttog...:) :) :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Több, mint 20 éve lovagolok, van itthon 28 saját ló, versenyzek, de nem merném azt kimondani, hogy nincs szükségem oktatásra, hogy én már "értek" a lovagláshoz. Vannak olyan tanítványaink, akik lovagolnak iõnként úgy is, hogy nem kell fizetniük érte, de olyankor sem maguktól csinálják a dolgot, hanem mondjuk úgy, hogy én kérem meg, hogy mozgassa át egy kicsit valamelyik lovat, mert nem lesz rá idõm, ilyenkor azt is elmondom, mennyi ideig és milyen munkát várok tõlük. Az is teljesen igaz, hogy a lovaglás egy szolgáltatás. A lovat tartó gazdának komoly pénzben van az a ló, akire te felülsz, jogos, hogy az élvezetért fizetni kell. Egyébként is, jó gazda nem adja csak úgy oda a lovát állítólagos hozzáértõknek, nem csak az értéke miatt, bár az sem csekély, hanem azért is, mert szereti, ragaszkodik hozzá, partnerként és nem alárendeltként kezeli. Egy igazán hozzáértõ lovastól nem olvashatnánk olyan kijelentést, hogy nem kell oktatás, mert ért hozzá.
Nálunk úgy van, hogyha lovardába lovagolsz, akkor fizetned kell az oktatásért az edzõnek. (2500 FT/óra) Hogyha saját lovad van, és igényelsz hozzá edzõt akkor csak az edzés felét kell kifizetned, és mellette még a ló bértartását.(1250FT/óra+45000Ft/Hó). Viszont, hogyha edzõ nélül mész ki lovagolni SAJÁT LOVON, akkor nem kell fizetned. Ha lovas iskolai lovat viszel ki , akkor azt oktató nélkül nem is teheted, tehát fizetned kell érte. Tehát a lovaglásért mindig fizetni kell. Ha nincs lovad, akkor az edzésért, ha van lovad akkor a tartásáért.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan fektetik le vezényszóval a lovat?

Igazából az érdekelne, hogy mikor először akarják elérni a lónál azt hogy lefeküdjünk, azt hogy csinálják, mert utána már gondolom jutalomfalattal lehet őket ösztönözni a feladat végrehajtására. Előre is köszönöm.

3

Milyen zene szól?

http://www.youtube.com/watch?v=yjrevB2oueI

mi az első zene címe?

2

Mivel próbálkozzak?

Együtt dolgozok egy fiatal4éves) lóval,akit képtelenség kézhez lovagolni. 1x törtgumis csikózablával és gombsarkantyúval lovagolom.ha segédszárat teszek rá akkor sem tudom hozzálovagolnia kezemhez.különben nem feszes ló.mivel próbálkozzak?

4

Ha egy lónak kicsit ki van a csípőcsontja, nem vészesen, de azért jól láthatóan akkor az már alultáplált?

3

Milyen gyakran vetetitek le a patkót? És mennyi időre?

Már több mint egy éve van vasalva a lovam. Azt hallottam hogy időközönként le kell venni, hogy tudjon pihenni a pata.

1

Tudnátok lovardákat ajánlani Iszkaszentgyörgy közelében?

Iszkaszentgyörgy közvetlen közelében keresnék(max félórára-háromnegyedórára)lovardát. Lehet magánjellegű is. Bértartással/félbértartással, jó edzővel. Fedelessel rendelkező lovarda előnyben, de nem feltétlen szükséges. Tudnátok hasonlóakat ajánlani?

1

Miket? Bővebben lent?

egy 1 éves csikóval mit kéne gyakorolni? ( mármint a vezetgetésen, pucoláson kívűl? miket lehet vele csinálni? )
meg egy nagyobb lóval ( póni, nem tudni, h mennyi idős, a csikó anja) milyen barátkozós játékokat lehet csinálni? írnátok légyszi ilyeneket? ( mármint, hogy összebarátkozzunk és h bízzon bennem )

3

Hogyan hozzam újra kondiba a lovam?

Kicsit túlsúlyos most a pacim,és szeretném újra formába hozni.Azon kívül hogy minden nap lovagolom legalább egy órát,mit lehet még csinálni vele,és kábé mennyi idő alatt tudna újra kondiba jönni (ha mostanság a medencéje kicsit nehezebben kitapintható,a farka tövéhez kisebb árok vezet)?

4

Hogyan tudnám megszerettetni a lovammal a simogatást és az ápolást?

Előző helyén a jutalmazása simi helyett paskolás, vagy inkább csapkodás volt, ami látásra sem volt kellemes, és csak a fém vakarót ismerte pucolóeszközként.
Ezek után teljes mértékben megértem, hogy kitér a kezem elől amikor meg szeretném simogatni és, hogy sunyít, mikor hozom az ápolósdobozt, de hogyan tudnám megértetni vele, bebizonyítani neki, hogy jót akarok, kellemeset számára? Légszi segítsetek!!

2

Howrse? Második titkos oldalt, hogy találom meg?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!