Találatok a következő kifejezésre: Ha már a lovagláshoz és nem (1 db)

Ha már értek a lovagláshoz és nem kell már nekem oktatás akkor kell fizetni azért, hogy én csak úgy kijárok lovagolni?

Legjobb válasz: igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.

Igen, de csak a lóért.
természetesen fizetni kell De senki sem tud olyan jól lovagolni, hogy ne tudjon újat tanulni
igen. mert ha úgy vesszük "kölcsönveszed" a lovat amíg lovagolsz.
A lovaglás egy szolgáltatás, amit te igénybe veszel, tehát fizetni kell érte. Nem csak az oktatást kell megfizetni, hanem a ló munkáját is. Nem tudom mennyi idõs vagy, de esetleg besegíthetsz a lovak ápolásában, almolásában, és akkor kapsz kedvezményt, esetleg jutalomképp lovaglást. De ez általában akkor mûködik, ha már ismernek téged egy lovardában. Amúgy én 17 éve lovagolok, és nem merem azt állítani, hogy nekem már nem kell oktatás. A lovaglást egy életen át tanulja az ember, csak idõvel rutint szerez..
én láttam olyan lovit ahol saját lóval, és bérlóval is ugyanannyiba került az óra.
ha nem a saját lovadon természetesen fizetned kell., azaz: a lóért kell fizetni, másrészrõl nem is engednének ki egyedül
Lehet hogy tudsz már felügyelet nélkül lovagolni ha elég idõs vagy de azért fizetni is kell érte.
oktató nélkül nem tudsz rendesen és nem is érdemes lovagolni:) szerintem.... biztosan , hogy kell fizetni:P
ez vicces kérdés. a másik nem azért tartja a lovat , hogy idegen odajöjjön és kedve szerint lovagoljon..
nincs ilyen h nincs szükséged oktatásra mindig van mit tanulni. de megértelek.izgisebb lenne már ha nem papol ott valaki. és igen. MÉG TÖBBET kell fizetni. =/
Igaz én még csak 3 éve lovagolok, de elõtte megszakításokkal kb 1 évig, és én úgy szoktam csinálni, hogy a tanáromnak segítek bármikor, amikor csak kihív a tanyára.Most volt terhes, és nem lovagolhatott, ezért kimentem hozzá és segítettem neki, ellátni a lovait.Volt már olyan nekem is, hogy egy héten keresztül mindennap kijártam hozzá több órára, és akkor csak lovagoltattam(persze csak úgy hogy fogtam a lovat, és körbe-körbe sétáltunk), de mégis kaptam érte egy ingyen lovaglást.Am gratu az elõttem szólóknak:) én is már megcéloztam a több mint 20 éves lovaglást:Dés majd természetesen ha eljön az ideje, lovat is szeretnék!
éN IS egyetértek...bár én csak 6 éve lovazok...és nem is versenyszinten... nincs rajtengedélyem se, de hidd el, h meg kell érte dolgoznod h lovazhass...én is megtapasztaltam...akkor lovazhattam csak, h kiistálloztam, megetettem, letakarítottam, kiosztottam a zabot, stb.. most ott tartok h megkértek h lovászkodjak egy helyen, és van egy saját lovam is, akit több-kevesebb sikerrel probálok megnevelni...:) dés a lovaglást senki nem mondhatja h megtanulta...senmki sem tudja megtanuni igazán...akkor mondhatnád h megtanutál lovagolni max ha 80-90 éves lennél, még mindig lovaznál, és mindent tudnál róluk... a jó lovas meghallja ha beszél hozzá a ló...a még jobb lovas pedig azt is mikor a ló már csak suttog...:) :) :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Több, mint 20 éve lovagolok, van itthon 28 saját ló, versenyzek, de nem merném azt kimondani, hogy nincs szükségem oktatásra, hogy én már "értek" a lovagláshoz. Vannak olyan tanítványaink, akik lovagolnak iõnként úgy is, hogy nem kell fizetniük érte, de olyankor sem maguktól csinálják a dolgot, hanem mondjuk úgy, hogy én kérem meg, hogy mozgassa át egy kicsit valamelyik lovat, mert nem lesz rá idõm, ilyenkor azt is elmondom, mennyi ideig és milyen munkát várok tõlük. Az is teljesen igaz, hogy a lovaglás egy szolgáltatás. A lovat tartó gazdának komoly pénzben van az a ló, akire te felülsz, jogos, hogy az élvezetért fizetni kell. Egyébként is, jó gazda nem adja csak úgy oda a lovát állítólagos hozzáértõknek, nem csak az értéke miatt, bár az sem csekély, hanem azért is, mert szereti, ragaszkodik hozzá, partnerként és nem alárendeltként kezeli. Egy igazán hozzáértõ lovastól nem olvashatnánk olyan kijelentést, hogy nem kell oktatás, mert ért hozzá.
Nálunk úgy van, hogyha lovardába lovagolsz, akkor fizetned kell az oktatásért az edzõnek. (2500 FT/óra) Hogyha saját lovad van, és igényelsz hozzá edzõt akkor csak az edzés felét kell kifizetned, és mellette még a ló bértartását.(1250FT/óra+45000Ft/Hó). Viszont, hogyha edzõ nélül mész ki lovagolni SAJÁT LOVON, akkor nem kell fizetned. Ha lovas iskolai lovat viszel ki , akkor azt oktató nélkül nem is teheted, tehát fizetned kell érte. Tehát a lovaglásért mindig fizetni kell. Ha nincs lovad, akkor az edzésért, ha van lovad akkor a tartásáért.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan tegyem fel a lovamat a kamionra?

A lovam eddig mèg csak lószállìtòban utazott kamionban nem ès most lesz neki az elsô de elèggè nehèzkesen megy fel,van rá egy jó módszerünk hogy tegyük fel ami eddig bevált csakhogy az csak akkor jó ha hátul megy be a ló de ebben a kamionba csak oldalról lehet betenni:/
Valami tipp hogy hogyan próbálkozzunk?

3

Szerintetek milyen vizsgát kell ahhoz elvégezni, hogy valaki pályázatot nyújthasson be azért, hogy lovat vehessen, istállót építsen, stb?

A legegyszerubb érdekelne talan a legjobban... :) 14\L

3

Idomító munka, mit csinálok rosszul?

Kezdő lovas vagyok a pályán(3 év lovastudás mögöttem),és szerencsére nem a mostani,megszokott,pocsék dolgok szerint lovaglok.(Gondolok itt arra,hogy a legtöbb helyen 10 percet foglalkoznak a lovassal,a fél órából,utána szabadon engedik,az szenvedjen.)
Én egy jó helyre kerültem,nagyon.Az oktatóm 20 éve a lovas szakmában van,8 évig volt a díjlovas versenyzők sorai közt,ígyhát egyértelmű,hogy én is idomítómunkát tanulgatok. :) Nem is vonz az ugri,se a western.A kapcsolat a legfontosabb a lóval.
Egyenlőre nagyon az elején vagyunk,úgy kb. szárba lovaglás,hajlítás,állítás.
Tudom,ez nem is nevezhető annyira idomítómunkának,de más kat.-ba nem tudtam sorolni.
A kérdésre térve:
Lovasoktatóm mindig mondja,hoyg mozdítsak a szárakon. Játszak a ló szájával.
Ez legtöbb esetbe sikerül is,ám néha odaszól,hogy ne fűrészeljek a ló szájába.
De ez most nem vicc,tényleg ezt mondja.
Elfelejtettem nála rákérdezni,hogy mi ez a fűrészelés dolog.
Valaki úgy nagyjából elmagyarázná?? Majd megkérdezem tőle,de addig is,hogy valami fogalmam legyen.
Köszönöm előre is.
14/L-Haflingi

4

Nektek is szokott élvezkedni a lovatok miközben kefélitek a szőrét? Pl felnyújtja a fejét, vagy valami ilyesmi?

1

Howrse: milyen programmal csináljátok az aranyalma szőrzeteket?

Szeretnék küldeni a műhelybe, de nem tudom milyen programmal csináljátok. Légyszi normális válaszokat!

3

Egy paci átlagosan hány évig él?

7

Hogy érjem el? (lent)

van 2 ló, akikkel néhány éve azon kívül, hogy etették-itatták-körmölték nem foglalkoztak velük. most szeretnénk rajtuk újra lovagolni. azt már elértem, hogy minden gond nélkül vezethetők legyenek, adják mind a 4 lábukat, zökkenésmentesen lehet őket kantározni, nyergelni és a felüléssel sincs gond. az egyiknél azt nem értem, hogy mikor futószárazni akarom, csak kis körön hajlandó szóra menni(ez olyan 3 méter kb), ha kiengedem hosszabbra nem fogad szót, rohan, szinte csak vágtázik. hogy érhetném el, hogy nagy körön is szépen menjen? mikor le akarom kötni a fejüket kikötőszárral, mindkettő szinte bepánikol, ágaskodik, hátrál. pedig eddig mindig csak lazán tettem fel nekik. a másik lónál is vannak futószárazási gondok, sokkal több sajnos. ő nem hajlandó menni, szembefordul, próbál elvinni. nála mit tudtok javasolni??

6

Hogyan gazdaságosabb? Saját magamnak megtermelni vagy venni?

Először is a probléma: nem tudom eldönteni, hogy a lovak szénáját saját magamnak érdemes-e megtermelni, vagy ilyen mennyiségben inkább vásárolni. Lentebb leírom a körülményeket, azok alapján kb hány bála (átlagos, nagy körbála) fogy el egy év alatt? Azt a mennyiséget, amire szükségem lenne, kb mekkora területről tudnám magamnak kitermelni?

2 lovat tervezünk venni (egyelőre még csak terv, jelenleg még csak a ház és az istállóépület készül). 2 haflingit, lovasterápiás foglalkozás céljából. A területünkhöz tartozik egy elég nagy (6 hektáros) legelő, amit két részre osztunk, a lovak ott nyáron rideg tartásban lennének, beállóval, télen ahogy az idő engedi, istálló + karám. A lovak előre láthatólag napi 2-3 órát dolgoznának maximum (csak hétköznap), azt is nem megterhelő fizikai munkaként, nagyrészt lépésben. Heti néhány alkalommal (az állapotuktól függően) "keményebb" edzés a megfelelő fizikai és idegi állapot miatt. Vagyis egyáltalán nem lennének agyon dolgoztatva, a maradék idejüket pedig legelőn tölthetik. A legelő jó minőségű, még ebben a száraz időben is nagy adag legelni való van rajta. Állatorvosunk szerint a két ló legeltetésére akár csak az egyik terület is elég lenne, de ha folyamatosan váltogatva vannak a legelők, az még jobb. A széna ellátásra azonban nem tudott elég pontos adatokat mondani, ezért írtam ide.

A válaszokat előre is köszönöm!

3

Tudtok egy jó ló ismertető könyvet ajánlani? .

5

Mi a véleményetek a hucul lovakról?

Mikre jó? Jól ugranak? Hobbilónak jó?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!